Zjednoczenie Kibicow w Belgii
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Zjednoczenie Kibicow w Belgii
Witam pisze ten temat w takiej sprawie poniewaz chcialbym zjednoczyc kibicow z Polski ktorzy przebywaja w Belgii niezaleznie od barw klubowych aby pokazywac sie pod jednym szyldem w Belgii a takze poza Belgia poprostu stworzyc cos pokroju Polish Fans From Irleand wiec ludzie ktorzy przebywaja w Belgii na emigracji i chcieli by sie przylonczyc niech pisza na maila [email protected]
-
Re: Zjednoczenie Kibicow w Belgii
Dobra inicjatywa. Na emigracji ponad podziałami.
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
-
Inicjatywa moze i dobra ale jakos sobie nie wyobrazam obok siebie kibiców ŁKSu i Widzewa, Ruchu i Górnika czy Arki i Lechii ...
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton
-
neo12 pisze:Inicjatywa moze i dobra ale jakos sobie nie wyobrazam obok siebie kibiców ŁKSu i Widzewa, Ruchu i Górnika czy Arki i Lechii ...
Zdziwilbys sie jak kto z kim dogaduje sie na emigracji :)
-
mój brachol miał na emigracji ziomków z Krakowa (4 zagorzałych Cracoviaków i jeden Wiślak) i mieszkali razem i się zajebiście dogadywali... także Polska, Polską a życie na emigracji jest zupełnie inne
-
Super idea, ale ja dodałbym jeszcze Holandię, jako Polish Fans From Benelux. Oba kraje malutkie (na polskie warunki) i obok siebie, ludzi z Polski bardzo dużo, byloby fajnie....emigrant88 pisze:Witam pisze ten temat w takiej sprawie poniewaz chcialbym zjednoczyc kibicow z Polski ktorzy przebywaja w Belgii niezaleznie od barw klubowych aby pokazywac sie pod jednym szyldem w Belgii a takze poza Belgia poprostu stworzyc cos pokroju Polish Fans From Irleand wiec ludzie ktorzy przebywaja w Belgii [link] i chcieli by sie przylonczyc niech pisza na maila [email protected]
Dokładnie tak. Ja mieszkałem z kibicem Arki ponad rok (a ile flaszek pękło przez ten czas... :) ). Często odwiedzał nas kibic Legii, co w przypadku kadłuba jest jeszcze do przyjęcia, ale śledź powinien mieć opory... Nic z tych rzeczy - emigracja łączy ludzi, nie dzieli, więc coś jest na rzeczy.Pch pisze:Zdziwilbys sie jak kto z kim dogaduje sie na emigracji :)
Nieważne, że jestem na obczyźnie,
ważne, że wierny klubowi i ojczyźnie
Bałtyk 1930 Gdynia - bo w pamięci jest siła zaklęta!
ważne, że wierny klubowi i ojczyźnie
Bałtyk 1930 Gdynia - bo w pamięci jest siła zaklęta!
-
Z tym niema problemu tylko narazie nikt jeszcze sie w to nie chce angarzowac wiec jezeli by bylo juz wiecej osob to mozna by bylo sie ustawic i pogadać wiec czekam na maile i wiadomosci na pwSuper idea, ale ja dodałbym jeszcze Holandię, jako Polish Fans From Benelux. Oba kraje malutkie (na polskie warunki) i obok siebie, ludzi z Polski bardzo dużo, byloby fajnie....
-
Polish Fans From Benelux (PFFB) jest to stowarzyszenie dla kibiców z całej Polski mieszkających w krajach Benelux-u [link]
-
dokładnie, na emigracji nie liczą się kluby itp. wiem bo sam podczas prawie 2 letniego pobytu w Oxfordzie w Angli sam piłem nieraz wódę z osobami np. z Poznania, Warszawy hehe, wiem wiem nie do pomyślenia ale kto niebył na emigracji dłuższy czas ten tego niezrozumie. Polacy Zawsze Razem!
Trenuj Sporty Walki! Tylko Wisła!
-
Dnia 10 maja powstało Stowarzyszenie Polish Fans From Benelux (PFFB), z siedzibą w Amsterdamie (Holandia) oraz w Antwerpii (Belgia), mające na celu integrację wszystkich polskich sympatyków i kibiców piłki nożnej przebywających na emigracji w Belgii, Holandii, Luksemburgu oraz w przygranicznych strefach tych państw.
Zajmiemy się organizacją wspólnych wyjazdów na mecze w krajach Beneluksu (i nie tylko), a także na mecze reprezentacji Polski. Planujemy wspólne spotkania, wydawanie okolicznościowych pamiątek oraz wiele innych atrakcji. Szczegóły już wkrótce!
Zapraszamy wszystkich emigrantów z krajów Beneluxu do odwiedzenia strony:
[link]
to dopiero początki, ale będziemy się rozwijać!
Zajmiemy się organizacją wspólnych wyjazdów na mecze w krajach Beneluksu (i nie tylko), a także na mecze reprezentacji Polski. Planujemy wspólne spotkania, wydawanie okolicznościowych pamiątek oraz wiele innych atrakcji. Szczegóły już wkrótce!
Zapraszamy wszystkich emigrantów z krajów Beneluxu do odwiedzenia strony:
[link]
to dopiero początki, ale będziemy się rozwijać!
Nie ważne, że na emigracji,
ważne, że wierny Klubowi i Ojczyźnie!
-
bardzo ku*** zajebista inicjatywa:) za tydzien jade spowrotem do NL z zamiarem zostania ok 5 lat jak dobrze pojdzie hehe wiec napewno podbije do am zeby dolaczyc:)

-
zapraszamy :)BOSSMAN pisze:bardzo ku*** zajebista inicjatywa:) za tydzien jade spowrotem do NL z zamiarem zostania ok 5 lat jak dobrze pojdzie hehe wiec napewno podbije do am zeby dolaczyc:)
-
-
Zapraszamy na [link]BOSSMAN pisze:nieodpuszcze hehehe:)
Nie ważne, że na emigracji,