Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

fanKSP92

Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl

Post autor: fanKSP92 » 09.02.2010, 16:48

Właśnie ruszyłem ze stroną dot. walki o nowy stadion dla Polonii Warszawa ! Zapraszam wszystkich kibiców na :

[link]

Wkrótce na stronie pojawi się petycja, projekt vlepek. Zachęcam wszystkich kibiców piłki nożnej do odwiedzania strony !!!

!!! STADION DLA POLONII !!!

Pozdrawiam

iparts.pl
fanKSP92

Re: Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl

Post autor: fanKSP92 » 10.02.2010, 20:42

Vlepa specjalnie dla strony :

Obrazek

fanKSP92

Post autor: fanKSP92 » 13.02.2010, 09:44

Stadion Narodowy i stadion przy Łazienkowskiej rosną w oczach, a co z Konwiktorską? - pytają kibice Polonii Warszawa. I żeby władze miasta nie zapomniały o złożonych obietnicach, założyli stronę internetową, na której będą walczyć o nowoczesny obiekt dla Czarnych Koszul.

Strona działa od kilku dni. Znajdziemy na niej m.in. opis czterech pomysłów na przebudowę stadionu i zagospodarowania terenów wokół niego oraz historię 80-letniego obiektu przy Konwiktorskiej.

Autorzy przypominają obietnicę Hanny Gronkiewicz-Waltz: "Do końca 2010 roku budowa stadionu Polonii będzie zakończona" a także piszą o czerwcowej sesji Rady Miasta, na której pojawiło się 400 kibiców Polonii.

Więcej na : [link]

Towarzystwo Sportowe

Post autor: Towarzystwo Sportowe » 13.02.2010, 17:23

Niedawno był na tym forum podobny temat o nowej hali Wisły Kraków. Został szybko zamknięty m.in na prośbę Wiślaków, ponieważ takie sprawy załatwia się we własnym gronie, ew. prosząc o wsparcie zgody. Co innego walka z ITI które niszczy całe środowisko kibicowskie i każdy klub powinien wesprzeć Legię, a co innego walka o własne korzyści takie jak wasz stadion.
Towarzystwo Sportowe Wisła Kraków

smaleczjagodami

Post autor: smaleczjagodami » 13.02.2010, 18:18

coś ostatnio była mowa o 35.000:D (projekt-jak dla mnie fantasmagoria, z Usa za 1mld pln), ale nie mój cyrk nie moje małpy, więc przy okazji wzywam kolegów po szalu, o darowanie sobie wpisów w tym temacie

fanKSP92

Post autor: fanKSP92 » 13.02.2010, 18:21

W tej chwili są gotowe 4 projekty :

1) Projekt Fundacji Polonia 2011

Stadion : 15 000 miejsc
Hala : 5000 miejsc
Basen : 3000 miejsc

Koszt : ok. 250 mln zł

2) Projekt "Amerykański"

Stadion : 30 000 miejsc
Hala : 5000 miejsc
+ Hotel

Koszt : ok. 1,2mld zł

3) Projekt "Portugalski"

Stadion : 27 000 miejsc
Hala : 3 300 miejsc
+ Hotel na 250 miejsc, Centrum Kongresowe na 1,3 tys., Centrum Handlowe o powierzchni 25 tys. m kw. oraz Apartamentowiec.

Koszt : ok. 1 mld zł

4) Projekt "WOSIR-u"

Brak danych

Młodziak

Post autor: Młodziak » 14.02.2010, 12:00

Co do tematu to uwazam ze kazdy ma prawo do czegoś nowego a Polonia juz od jakiegos czasu walczy o stadion i zycze im zeby wreszcie im wybudowali ten stadion , bo napewno milo by było każdemu gdyby mógł wejść na ładny,duży stadion. Napewno jakaś abstrakcja w c*** była by dla niektórych..
No ale cóż, tutaj wiekszość "użytkowników" chce 'dojebać' Polonii na każdym kroku..
Niewiem czym to spowodowane, nie wnikam , ale pragne uprzejmie poinformować ze zuważyłem pewna sytuacje. Otóż.. gdy jest nagonka na duże kluby o wpływowych kibicach, natychmiast są usuwane posty,zablokowane tematy.. a gdy sie mówi o grzechac jakiś mniejszych klubów to można takie farmazony pieprzyc i jakos modowie sie tym zbytnio nie interesują. Przynajmniej jak tak to widze. Hmm, niewiem jak jest naprawde,gdyz rzadko tu wchodze, jedynie w celach poprawy humoru gdy 2-3 "wojowników" prubuje uswiadomić innym o swojej kumatości. :-)
Wracająć do Polonii.. temat jak najbardziej na miejscu. Zycze nowego stadionu, bo przeciez wszyscy napewno by chcieli tego..
ps. Nie bronie Polonii i nie zamierzam, a tylko stwierdzam fakty.
Stary14 pisze:Nie wiem na kogo ty trafiasz ale cipka mojej dziewczyny w ogołe śledziem nie śmierdzi i zapach ma normalny.

fanKSP92

Post autor: fanKSP92 » 14.02.2010, 12:27

Podczas gdy Kraków buduje stadion bez projektu, Polonia Warszawa projektów ma aż nadto. Tylko budowa ciągle nie może się zacząć. Poirytowani postawą miejskich władz fani „Czarnych Koszul” stworzyli stronę, na której rozliczają prezydent Stolicy z niespełnionych obietnic.

Podobne serwisy pojawiają się w Polsce coraz częściej. To źle, bo świadczą o niespełnionych obietnicach i lekceważeniu potrzeb kibiców. Z drugiej strony dobrze, że fani zaczynają się organizować i upominać o swoje. Po serwisach naciskających na władze Bytomia czy Zabrza przyszedł czas na Polonię Warszawa.

Co mogą zrobić? Na pewno domagać się spełnienia obietnic wyborczych, a przecież Hanna Gronkiewicz-Waltz stojąc na środku murawy polonijnego stadionu przekonywała w zeszłym roku: „Do końca 2010 roku budowa stadionu Polonii będzie zakończona. [...] My nie gadamy, tylko robimy”.

Tymczasem reprezentujący miejskie władze WOSiR lekceważy obiekt, na którym wkrótce ma zagrać reprezentacja. W piątek ogólnopolskie media obiegła wieść, że ptaki rozdziobały murawę stadionu. Dziś na boisku jest głównie błoto, a zarządcy obiektu organizowali na nim mecze rugby. „Nie widzimy potrzeby wymiany murawy” – brzmi stanowisko dyrektora Ośrodka, Janusza Kopaniaka. Martwi się PZPN, martwi się Polonia. Tej ostatniej Kopaniak poradził, by sama na własny koszt wymieniła murawę, jeśli ta się nie podoba. Tyle że obiekt jest miejski i to miasto powinno zapewnić odpowiednie warunki – za to właśnie płaci właściciel Polonii, dzierżawiąc stadion..

Między innymi po takich wypowiedziach fanom „Dumy Stolicy” gotuje się krew. O przyczynach powstania strony Konwiktorska6.pl dla Portalu Kibica mówi jej twórca, Radek: - Impulsem była pewna "stagnacja" w sprawach dotyczących stadionu. Ostatnie miesiące nie przynosiły żadnych wieści czy też nawet nieoficjalnych informacji na ten temat. Do tego doszły ostatnie "wyczyny" WOSIR-u, który całkowicie zaniedbał murawę oraz nie ogłosił nawet przetargu na system identyfikacji kibiców, mimo że miał na to ponad pół roku. Nawet to zamieszanie i projekty nie dają niczego konkretnego. "Ekipa" Pani Prezydent Hanny Gronkiewicz-Waltz chce po prostu zniszczyć Polonię.

Choć twórca serwisu nie omieszkał wypomnieć władzom językowych lapsusów, serwis nie ma tylko na celu rozliczania mediów. Radkowi udało się zainteresować sprawą i Stowarzyszenie „Wielka Polonia”, i Fundację Polonia 2011. – Stowarzyszenie wspomaga stronę finansowo, za co bardzo im dziękuję. Wkrótce ukarzą się vlepki promujące stronę, jak i to, że dalej bardzo mocno pragniemy nowego stadionu - w tym wkład ma również "Wielka Polonia". Fundacja zaś jest głównym "narzędziem medialnym". [link]
Radek liczy na zainteresowanie i wsparcie innych kibiców oraz sponsorów, by strona stała się wspólnym głosem wszystkich fanów „Czarnych Koszul”. Poza sprawą samej budowy serwis zachęca też do uczęszczania na mecze i zapraszania znajomych. W tej chwili frekwencja należy do najniższych w lidze, ale na najciekawsze mecze niewielki stadion się zapełnia. Jeśli kibicom ta „mobilizacja” się uda, będą mieli po swojej stronie kolejny, być może najsilniejszy argument za koniecznością budowy nowego obiektu.

PortalKibica.pl

ZgreddyBoy

Post autor: ZgreddyBoy » 14.02.2010, 12:40

Teraz kilku "mądrym" nie podobają się starania o stadion dla Polonii - a na wiosnę będą płakać, że nie mogą wejść, bo nie ma sektora gości, jest remont, fatalne warunki itp. itd.

modest

Post autor: modest » 14.02.2010, 13:08

ZgreddyBoy pisze:Teraz kilku "mądrym" nie podobają się starania o stadion dla Polonii - a na wiosnę będą płakać, że nie mogą wejść, bo nie ma sektora gości, jest remont, fatalne warunki itp. itd.
nic dodać nic ująć... z tego co słyszałem Lech złożył konkretne zamówienie za bilety lecz dostaną tylko 300 bo tyle liczy sobie miejsca ta nędzna klatka...
Dla tych co pytają po co na 20 tyś? po co na 30 tyś? odpowiadam, że są konkretne wymogi jakie stadion musi spełniać aby móc rozgrywać mecze.. z tego co pamiętam to w europejskich pucharach jest to 15 tyś.

GrubyDrweca

Post autor: GrubyDrweca » 14.02.2010, 13:19

Osobiście nie neguję idei stadionu, dziwi mnie tylko, że Polonia która wyłamuje się z ogólnopolskich protestów oczekuje kibicowskiego wsparcia z całej Polski.

Pęku

Post autor: Pęku » 14.02.2010, 13:36

Jakoś nikt z kibców zle nastawionych do Polonii nie chce zrozumieć że Polonia jest na każdym kroku dymana przez WOSiR i HGW ,wejdz na strone przeczytaj i wtedy napisz co o tym myślisz ,jakoś w Krakowie mogą być dwa kluby w ekstraklasie z nowymi stadionami i nikt nie mówi : po co Wiśle i Cracovii nowy stadion? To samo w na pomorzu będą nowe stadiony i nie ma tam z tym problemu.
W Warszawie na każdym kroku faworuzyje się Legie .
Po co stadion nam na 15 tys ? a po co Legii na 25 ? Po co Koronie na 15 ? Co za debilne pytania przecież jest marketing przyciąganie kibiców ,nowy stadion przy nim centrum handlowe ,inne rozrywki to przyciąga kibiców.

Foxx

Post autor: Foxx » 14.02.2010, 13:49

No właśnie. Nie chcę się wdawać w te dyskusje, napiszę tylko dwie rzeczy:

1. "Przeciwnicy Polonii" zwracają po prostu uwagę na hipokryzję KSP, która z jednej strony bojkotuje inicjatywy ogólnopolskie, z drugiej po raz kolejny cieszy się z problemów innych kibiców z policją, a z trzeciej zakłada taki temat na tym forum oczekując wsparcia.

2. Odnośnie tego, co napisał Pęku - ciekawe z tym "preferowaniem" Legii w Warszawie w sytuacji, gdy przy K6 w szybkim tempie zmodernizowano stadion, zadaszono trybuny i postawiono oświetlenie - w tym samym czasie nasz stadion się rozpadał. Dopiero deal PO z ITI zmienił tą sytuację na rzecz drugiego z tych podmiotów, a nie żadnej "Legii" (przeciwko czemu protestowaliśmy - rzecz do znalezienia na [link] ).

Tyle.
A co tam w komentarzach na Onecie?

Foxx

Post autor: Foxx » 14.02.2010, 14:16

Skoro zostałem przywołany w kontekście moderatorki - prośba do wszystkich, a zwłaszcza ludzi z Legii o powstrzymanie się od wrzutów, a najlepiej nie udzielanie się już w tym temacie. Założył go człowiek z KSP, niech więc ewentualne "poparcie" sobie zbiera.

Razem ze "smalcem..." przytoczyliśmy kilka informacji, o których ludzie z reszty Polski raczej nie mają innej okazji się dowiedzieć. Nie róbmy tu jednak kolejnego miejsca "zielono-czarnych przepychanek" plizz ;)

BTW Dobrze byłoby, gdyby tnący moderator zostawiał po sobie ślad, żeby było wiadomo, co kto robi - jak to drzewiej bywało.

8 powodów

Post autor: 8 powodów » 14.02.2010, 14:52

Foxx napisał:

Razem ze "smalcem..." przytoczyliśmy kilka informacji, o których ludzie z reszty Polski raczej nie mają innej okazji się dowiedzieć. Nie róbmy tu jednak kolejnego miejsca "zielono-czarnych przepychanek" plizz ;)

Tak, tak. Tylko wy razem ze smalcem jesteście alfą i omegą. Przedstawiciele tylko jednej i obiektywnej prawdy. Oświeććie jeszcze kilkoma innymi "prawdami" resztę "Ciemnej" nic nie wiedzącej Polski.

SzB

Post autor: SzB » 14.02.2010, 14:55

[link]

tego się nie wyprzecie.

traffic2

Post autor: traffic2 » 14.02.2010, 14:56

bez żadnej napinki:

ustosunkujcie się panowie kibice z KSP jak ma się prośba o pomoc całej kibicowskiej Polski do Waszego notorycznego wyłamywania się z ustaleń tejże właśnie kibicowskiej braci?
Nie wspominam już o łamaniu zasad jak również o braku zwykłej przyzwoitości (vide teksty po zatrzymaniach w Wielkopolsce)

hipokryzja?
który to już raz........................?

naprawdę proszę nie traktować tego posta napinkowo - chciałbym poznać motywy tej całej akcji.

pzdr

Foxx

Post autor: Foxx » 14.02.2010, 14:59

8 powodów - czy teraz się wysypią nowe jednopostowe nicki tylko po to, by tu się wpisać? Przytoczyliśmy fakty - interpretacja należy do każdego, kto czyta. Do czytania lokalnych gazet, czy portali wystarczy ukończenie podstawówki - bycie Alfą i Omegą to trochę inna rzecz :)

fanKSP92

Post autor: fanKSP92 » 14.02.2010, 15:02

Może coś zrozumiałem źle, ale mam do wszystkich oponentów pytanie : Gdzie w swoim poście prosiłem całe kibicowskie środowisko o wsparcie ? Przytoczę news :
fanKSP92 pisze:Właśnie ruszyłem ze stroną dot. walki o nowy stadion dla Polonii Warszawa ! Zapraszam wszystkich kibiców na :

[link]

Wkrótce na stronie pojawi się petycja, projekt vlepek. Zachęcam wszystkich kibiców piłki nożnej do odwiedzania strony !!!

!!! STADION DLA POLONII !!!

Pozdrawiam
Zachęcałem jedynie do odwiedzania ! Nigdzie nie prosiłem o wsparcie kibiców Legii,Lecha itp.

traffic2

Post autor: traffic2 » 14.02.2010, 15:09

tradycyjnie zaczynamy semantyczną przepychankę

mimo to zapytam - w jakim celu zachęcasz wszystkich kibiców piłki nożnej do odwiedzenia strony?

Obecny_

Post autor: Obecny_ » 14.02.2010, 15:10

Dokładnie. Popieram kolegę z Polonii mimo iż jest mi obojętna Polonia jak i Legia. Dlaczego tak naskoczyliście i przytaczacie z nie wiadomo skąd zarzuty o jakimś proszeniu całego środowiska do wsparcia ?

smaleczjagodami

Post autor: smaleczjagodami » 14.02.2010, 15:21

o czym Ty w ogóle piszesz jakie protesty przeciwko budowie?? jakiej budowie??
jak do tej pory jedyną grupą protestującą byliście Wy sami (jaka niegospodarność??niektórym to się chyba w głowach poprzewracało, stadion na 14.000=niegospodarność, chcecie 100!!!!RAZY więcej, żeby mieć stadion na 30000, tylko po co remontowali wam obie trybuny, to nie była niegospodarność skoro chcecie teraz nowego stadionu??)
piszesz, że nowe trybuny, blokowały by rozbudowę stadionu, skoro ich nie ma to w takim razie co blokuje tą rozbudowę??
piszesz o Marymoncie, no fakt w porównaniu z pomocą miasta dla rozbudowy bazy treningowej Legii (o której nic mi nie wiadomo), to wam wydarzyła się wielka krzywda, szczególnie, że już widzę tą hotelowo-apartamentową bazę treningową budowaną przez JW na Marymoncie
co do kortów Legii, to przy obecnym układzie w mieście, to pieniądze te poszłyby wszędzie tam, gdzie by siedział Hertel (weźcie Piskorskiego do kosza/pływania, to też wam zbudują nowy basen, czy tam hale)
kolejną rzeczą jest Twoje kłamstwo o europejskich pucharach, podaj mi choć jeden dowód, na to, że stadion dla 14000 (z możliwością bezproblemowego powiększenia o dalsze 2-3 tysiące miejsc) jest nie uprawniony do "rozgrywanie meczów wyższych faz europejskich pucharów" -jakieś rozporządzenie, wyciąg z regulaminu??, no chyba, że chodzi Ci o finał LM, przy Konwiktorskiej
kolejny propagandysta 8 powodów
weź zamiast pisać o moich "prawdach" to napisz niby co jest nie prawdą, jeśli będziesz miał z tym problem to masz tu linki do książek Goebbelsa
[link]
[link]
[link]
może po ich lekturze uda Ci się błysnąć

kciuk

Post autor: kciuk » 14.02.2010, 15:24

gdybytak pisze:Skoro masz konto na forum Polonii, to tam zadaj to pytanie?

Ten temat odnosi się do stadionu Polonii, a nie do działalności kibicowskiej Polonii.
to moze lepiej bylo zalozyc temat na forum skyscraper?
ewentualnie tutaj w temacie inwestycje/remonty?

LORDI

Post autor: LORDI » 14.02.2010, 16:46

SzB pisze:
Swoja droga dziewczyny juz placza na kibice.net i Lecha(a moze Amica? Bo ich zarzad w koncu powiedzial, ze Lechem nie sa) bronia.
policjantki z Konwiktorskiej - żadne dziewczyny nie bronią Lecha. Po prostu w kibicowskim świecie obowiązuja pewne zasady, które jak widać są wam obce.
Myślę ,że " świat kibicowski " myli Ci się z bandytyzmem....
Trochę na tym świecie żyję i przeżyłem trochę kibicowskich akcji i jestem wstanie zrozumieć danie lub dostanie w pysk za klub jestem wstanie zrozumieć skrojenie wszelkiej maści barw,rozumiem ustawki,rozumiem zasadzki,harce na wyjazdach,ale zrozum baranie jeden z drugim ,że wywożenie do lasu,wjazdy na chatę,wybijanie młotkiem zębów,bawienie się bronią,handlowanie jakimś gównem itd jest właśnie bandytyzmem z którym o ile się nie mylę wielu popierających wielką Polskę spod znaku prawa i sprawiedliwości (nie mylić z pewną partią) chciałaby walczyć. I kto tu wychodzi na hipokryte ????
Obrazek

smaleczjagodami

Post autor: smaleczjagodami » 14.02.2010, 17:02

gdybytak pisze:Przecież napisałem, że kibice Polonii protestowali przeciwko tymczasowym trybunom. Czytaj ze zrozumieniem.
tylko, że ja to pisałem nie odnośnie Waszych protestów, tylko a propos -
gdybytak pisze:Idziemy dalej. Protestując przeciw stadionowi dla Polonii, trzeba mieć świadomość, że tracą na tym też kibice gości...
i nie chodziło mi o jakieś protesty (w jakiej formie, mojego wpisu na k.net??), tylko o Waszą manipulację dotyczącą tego, iż ktoś w ogóle chce wybudować wam nowy stadion
gdybytak pisze:Tak, wtedy to byla niegospodarnosc. Odrzucono projekt trybuny Glownej, ktora spelnialaby standardy europejskie. Jak sie okazalo - roznica miedzy tamtym projektem, a tym, ktory wykonano wynosila bardzo niewiele (okolo 2 miliony zlotych). Protestowalismy, aby kase przeznaczono na przebudowe trybuny Glownej, aby spelniala wymogi UEFA. Pojemnosc stadionu nie gra roli, bo z tego, co pamietam, to do pucharow dopuszczane sa stadiony od 3000 miejscowek.
po to by chwilę wcześniej napisać
gdybytak pisze:Dlaczego? Nawet gdyby dobudowano nam nowe trybuny, to ich standard nie pozwalałby na rozgrywanie meczów wyższych faz europejskich pucharów na Konwiktorskiej.
Ponadto tymczasowe trybuny okazałyby się zapewne dożywotnimi trybunami, które uniemożliwiłyby rozbudowę stadionu przy Konwiktorskiej.
przecież ta przebudowa Głównej nie ma nic wspólnego z budową "łuków". Miasto chciało wam wybudować zakola, Wy się nie zgodziliście z powodów które już przytoczyłem. W ogóle jaki to argument-nie chcemy 2 trybun, bo nie chcą nam zrobić remontu Głównej (bo właśnie chodzi o remont Głównej-a dokładnie, jej wnętrzności). Zresztą teraz, też nie chcecie remontu Głównej, tylko od razu nowy stadion (tylko po co robili wam ten dach??)
gdybytak pisze: Miasto nie wywiązuje sie ze swoich obietnic. Poza tym WOSiR doprowadza do tego, aby stadion Polonii nie był rozbudowywany.
Przecież sam napisałeś, że WOSiR chciał wybudować 2trybuny (pomijając fakt istnienia projektu wosiru za dużą bańkę, na który miasto nie ma pieniędzy), a co do obietnic miasta, to problem hanki, że pierdoli głupoty bez pokrycia, a nie reszty mieszkańców, którzy mieliby finansować jej fanaberie/wasze zachcianki
gdybytak pisze: Czy mozesz podac link do artykulu, w ktorym jest napisane, ze Jozef Wojciechowski zamierza wybudowac na terenach Marcovii hotele i apartamenty? Marki zastapily Marymont, poniewaz zgodzily sie na wejscie JW.
to Ty pierwszy zacząłeś pisać o projektach JW wejścia w Marymont, a skoro, na K6 chce on zbudować apartamentowiec+supermarket/centrum handlowe (tzw.projekt portugalski),to raczej wątpię, żeby co do również atrakcyjnych terenów Marymontu nie miał analogicznych pomysłów
gdybytak pisze:Po raz kolejny pisze, ze stadion trzeciej klasy, czyli uprawniajacy np. do gry w fazie grupowej Europa League, musi posiadac przynajmniej 3 tysiace miejsc siedzacych. Ale musi tez posiadac miedzy innymi: 25 miejsc dla komentatorow telewizyjnych i radiowych (a teraz tyle nie ma, tym bardziej po budowie tymczasowych trybun), robocze pomieszczenie do pracy dla mediow - 150 metrow kwadratowych, 750 miejsc dla vipow, 150 miejsc parkingowych dla vipow i okolo 400 dla autobusow w okolicy stadionu, dalej nie chce mi sie wymieniac.
po 1 to najpierw trzeba awansować do tej LE, a z 14 miejsca będzie to raczej ciężkie
po 2 tym bardziej nie widzę potrzeby budowy nowego stadionu dla Polonii (skoro wszystkie te wymagania możecie bez problemów spełnić-jak sam pisałeś małym nakładem środków)
po 3 te około 400 miejsc dla autobusów (20000 pasażerów), dziwnie wygląda w towarzystwie minimalnej pojemności 3000 widzów

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że Wy sami nie wiecie o co walczycie, bo z 1 strony piszecie o remoncie Głównej, zaraz potem o PPP, a jeszcze później o tym, żeby to miasto wysrało się z 1mld pln i sfinansowało wam projekt wosiru, albo dało 1/3 tego na projekt Waszej fundacji (tutaj nie jestem pewien ile on miałby kosztować, ale wydaje mi się, że ~300mln). Na dodatek piszecie o jakimś blokowaniu projektów, przez miasto-daj mi w takim razie choć jeden przykład takiej działalności (chyba, że jako blokowanie rozumiesz nie finansowanie budowy Waszego stadionu)

Przypomnę tylko ile z waszej strony było kurwienia, rozkminek z prokuratorem, NIK, czy też WE po tym hanka zasponsorowała stadion iti, a teraz bez żadnego skrępowania wyciągacie sami ręce po pieniądze. Żeby nie było to budowę stadionu dla iti przez miasto też uważam za kurestwo.

tyminho

Post autor: tyminho » 14.02.2010, 17:10

LORDI pisze:
SzB pisze:
Swoja droga dziewczyny juz placza na kibice.net i Lecha(a moze Amica? Bo ich zarzad w koncu powiedzial, ze Lechem nie sa) bronia.
policjantki z Konwiktorskiej - żadne dziewczyny nie bronią Lecha. Po prostu w kibicowskim świecie obowiązuja pewne zasady, które jak widać są wam obce.
Myślę ,że " świat kibicowski " myli Ci się z bandytyzmem....
Trochę na tym świecie żyję i przeżyłem trochę kibicowskich akcji i jestem wstanie zrozumieć danie lub dostanie w pysk za klub jestem wstanie zrozumieć skrojenie wszelkiej maści barw,rozumiem ustawki,rozumiem zasadzki,harce na wyjazdach,ale zrozum baranie jeden z drugim ,że wywożenie do lasu,wjazdy na chatę,wybijanie młotkiem zębów,bawienie się bronią,handlowanie jakimś gównem itd jest właśnie bandytyzmem z którym o ile się nie mylę wielu popierających wielką Polskę spod znaku prawa i sprawiedliwości (nie mylić z pewną partią) chciałaby walczyć. I kto tu wychodzi na hipokryte ????
Jak na razie skazany nikt nie został, więc wypada stosować zasadę domniemania niewinności.

Komentarz do tej sytuacji za [link]

Kibice Zatrzymani...
W ostatnich dniach Polskę obiegła wiadomość o tym, że policjantom w Wielkopolsce udało się rozbić grupę przestępczą zajmującą się handlem narkotykami. Takie informacje są dla przeciętnego iksińskiego czymś wysoce pozytywnym i nic w tym dziwnego. Pomyśli sobie: mniej dilerów, mniej narkotyków na ulicy (które są jak wiadomo jedną z największych plag współczesnego świata). Problem jest jednak taki, że przeciętnym iksińskim nie jestem i sprawie przyjrzałem się z innej strony.

Chodzi mianowicie o formę przedstawienia informacji, która nie służy niczemu innemu jak demonizowaniu ruchu kibicowskiego w Polsce. Jak możemy wyczytać na stronie KWP w Poznaniu, najważniejszą informacją nie jest fakt zatrzymania przestępców, tylko jak piszą w samym nagłówku „Rozbito najwyższą półkę stadionowych pseudokibiców z Poznania.” W tej informacji jak widać najważniejsze dla policji jest zatrzymanie kibiców, a nie grupy przestępczej. Podobnie sprawa ma się na innych portalach informacyjnych.

Co w takim razie kierowało działaniami operacyjnymi, chęć uwolnienia społeczeństwa od dilerów czy może chodzi tu o odegranie się za „naruszenie ego niejednego funkcjonariusza” który dostał ławką po głowie na stadionowej zadymie?

Kolejną ważną rzeczą jest to, że osoby te są jak domniema policja odpowiedzialne za tzw. „ustawki”. Cóż – rozumiem, że policja ma obowiązek ścigać i udaremniać tego typu imprezy plenerowe ponieważ w polskim prawie bójka jest czynem zabronionym i podlega karze. Zastanawia mnie jednak fakt czemu policyjna inwigilacja nie dociera do gimnazjów i podstawówek w końcu bijatyka jest bardzo częstym elementem rozwiązywania szkolnych sporów. Byłoby ciekawie kiedy to dwóch chłopców postanowiłoby po lekcjach iść na boisko rozstrzygnąć spór o dziewczynę, a tu zza krzaków wybiega oddział prewencji. Zdaję sobie sprawę, że kibice często są rekrutowani przez grupy przestępcze i dlatego chętniej ich inwigilują niż młodzież szkolną. Zastanawia mnie jednak czemu nie inwigilują prawdziwych bandytów jakimi są znani złodzieje ze świata polityki? Dlaczego w mediach i wszystko zaczyna kręcić się wokół „kiboli”?

Rozumiem jeszcze interwencję na stadionie gdzie poza chuliganką mamy postronnych obserwatorów chcących obejrzeć widowisko sportowe, nie zaś to jak demoluje się stadion (i przy okazji naraża klub na koszta związane z dewastacją mienia jak i sporymi karami). Pamiętam sceny sprzed lat kiedy to policja nie dawała sobie za bardzo rady z amatorami spacerów po murawie, dzisiaj jednak owe zjawisko nie jest już tak powszechne, a na mecze chodzą rodziny z dziećmi (dzięki czemu również wpływy z biletów znacznie się zwiększyły). Stadionowe bitwy przeniosły się w miejsca bardziej ustronne, gdzie nie ma osób z przypadku, sami fani mocnych wrażeń, którzy świadomie ryzykują swoim zdrowiem, a jedyne ich korzyści to własna satysfakcja. Może gdyby sprawą zajęła się jakaś komercyjna federacja sportowa (w końcu od MMA różni się to tylko ilością przeciwników naraz), zaczęto by czerpać zyski z biletów i transmisji telewizyjnych nagle by się wszystko okazało legalne i nie warte angażowania stróżów prawa? A tak poza tym kto z szarych ludzi nie mówi o „ustawkach”: „jak chcą to niech się leją w tych lasach”? Przecież to powszechna opinia.

Wróćmy jednak do naszych relacji medialnych na temat sukcesów policji. Zastanawia mnie jedna sprawa - jak tylko sięgnę pamięcią do relacji z zatrzymań grup przestępczych z „najwyższej półki”, w telewizji zawsze była obszerna relacja i pan rzecznik z dumą prezentował dowody ujawnione w trakcie przeszukania domów oskarżonych. Często był to spory arsenał broni palnej, materiałów wybuchowych, hurtowe ilości narkotyków (!) i pieniędzy. A co mamy do tej pory w tej sprawie?

Niestety nie pochwalono się ani jednym zdjęciem wspomnianych narkotyków co moim zdaniem jest bardzo dziwne. Myślę, że każdy policjant nie omieszkałby takim trofeum się pochwalić. Co mamy w zamian? Filmik z działań operacyjnych w którym poza czynnościami prezentowane są… akcesoria kibicowskie od szala przez kolekcję wlepek po starannie posegregowane bilety z meczów (!). Tak więc poza chwilą brawurowej akcji (niczym z amerykańskiego filmu z Brucem Willisem w roli głównej) mamy gadżety kibicowskie, czyli nic wnoszącego coś do materiału dowodowego. Czyli oni mają po prostu widzów i czytelników za idiotów…Grają z nimi w popularną grę o nazwie „skojarzenia”. Z prawem nie ma to nic wspólnego.

Warto też przyjrzeć się zdjęciom na którym mamy policjanta z mieczem samurajskim. Moje pierwsze skojarzenie to znany Wam na pewno film „Kill Bill”, ale mniejsza o to, czas na fakty.

Mamy miecz, nóż, siekierę i pistolet. Skupię się najpierw na trzech pierwszych, najlepsze pozostawiając sobie na koniec. Wszystkie trzy przedmioty w żaden sposób nie naruszają przepisów ustawy o broni i amunicji, nie wymaga się na ich posiadanie pozwolenia czy rejestracji.

Wróćmy jednak do wcześniej wspomnianego pistoletu(!). Jest to nic innego jak wiatrówka na gaz, którą nabyć może każda osoba posiadająca ukończone osiemnaście lat, zapewne sporo dzieciaków dostało taką pod choinkę w zeszłe święta od rodziców. W myśl ustawy o broni i amunicji z dnia 21 maja 1999r. (Dz.U. nr 53 poz. 549) wspomniany „pistolet” nie wymaga posiadania pozwolenia.

W świetle przedstawionych opinii publicznej dowodów, zaczynam się obawiać o siebie ponieważ również mam w domu nóż myśliwski (pamiątka po dziadku), siekierę w piwnicy bez której zapewne tej zimy bym zamarzł i co gorsza mam klaser ze znaczkami które kiedyś namiętnie zbierałem. Czy zatem kiedy dam sobie z sąsiadem po pysku mogę zostać zatrzymany przez CBŚ? Co wtedy napiszą? Zatrzymano groźnego filatelistę?

Nie chcę tym artykułem bronić domniemanych przestępców podejrzanych o handel czymś czego osobiście nienawidzę, nie to jest moim celem jednak ta i inne sytuacje zmuszają do jednoznacznej oceny. Forma przedstawienia informacji jak i jej kontekst są częścią polityki prowadzonej przeciwko kibicom. Polityki prowadzonej nie tylko przez Policję ale i media, koncerny, działaczy jak i rząd, i nic w tym dziwnego. Kibice niejednokrotnie udowadniali wszystkim wyżej wymienionym, że potrafią im stawić zaciekły opór czy to walcząc z ZOMO za komuny czy dziś z nieuczciwymi władzami PZPN. Dlatego od dawna próbuje się ich oczerniać w oczach opinii publicznej, w końcu kto będzie słuchał „bandy chuliganów i bandziorów”? Wnioski z tego tekstu pozostawiam Wam!

Foxx

Post autor: Foxx » 14.02.2010, 17:20

Lordi - nie ściemniaj proszę. Ja rozumiem, że mnóstwo czasu minęło, to forum bardziej przypomina Onet, niż to, czym było kilka lat temu. Obaj jednak wiemy, w czym tkwiła duża część "potencjału" ekipy KSP z przełomu lat '80 i '90 oraz gdzie i za co trafił wasz lider jakiś czas później. Też stałeś się "czarny kulturalny"? ;)

Darujmy sobie wkręcanie młodzieży - to tylko temat o nowym stadionie, a nie krucjata.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 14.02.2010, 17:25

A ja chciałbym uzyskać sensowną odpowiedź: jaki jest problem żeby Polonia w razie awansu do Europucharów (co jej narazie nie grozi) grała na Stadionie Narodowym ? Robienie trzeciego stadioniu z rozmachem po to żeby się zapełniał 3 razy do roku jest dla mnie niezrozumiałe, no chyba że za prywatne pieniądze Józefa Wojciechowskiego.
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

LORDI

Post autor: LORDI » 14.02.2010, 17:35

Foxx pisze:Lordi - nie ściemniaj proszę. Ja rozumiem, że mnóstwo czasu minęło, to forum bardziej przypomina Onet, niż to, czym było kilka lat temu. Obaj jednak wiemy, w czym tkwiła duża część "potencjału" ekipy KSP z przełomu lat '80 i '90 oraz gdzie i za co trafił wasz lider jakiś czas później. Też stałeś się "czarny kulturalny"? ;)

Darujmy sobie wkręcanie młodzieży - to tylko temat o nowym stadionie, a nie krucjata.
No właśnie,ale wywołani do tablicy zostaliśmy jako "światek kibicowski",więc stąd te odpowiedzi.......
Co do B. to uwierz mi,że wielu Mu pomagało,ale hmmmmmm nie podzielali taj nazwijmy to "inicjatywy" ,tak jak np ja...
heheheh ONET-forum to jeszcze można poczytać i się pośmiać,a to tutaj to czasem jak się czyta to żal,ręce i nogi opadają....szkoda ,że parę osób już się tu nie udziela ,bo na bank inny byłby poziom rozmowy...
Dawno nie polemizowaliśmy ze sobą hehehhe pozdro ...
sorry za odrobinę prywaty ....
[link]
Obrazek

Foxx

Post autor: Foxx » 14.02.2010, 18:06

Ano pozdro ;)

[link]

sysysy

Post autor: sysysy » 14.02.2010, 18:13

Szok! Ten amerykański projekt...przekonkretny!! Co nie zmienia tego że byście go wypełniali co najwyżej w 1/5...ale sam projekt...Masakra!

prażanin

Post autor: prażanin » 14.02.2010, 19:36

Panowie weźcie sobie po zimnym kompresie na głowę.

Dla wszystkich tych, którzy pytają dlaczego skoro Polonia się wyłamuje?
Odpowiedź jest prosta - temat jest czysto informacyjny. Jeżeli uważacie, że nie powinien się tutaj znaleźć niech osoby odpowiedzialne go wywalą i koniec. Nie widzę potrzeby prowadzenia retorycznej przepychanki przy rozpuszczającym się z nadęcia smalcu i innych walecznych.
Polonia wyłamuje się, bo nie wspiera protestów konkretnych ekip. Czemu skoro są ogólnopolskie? Temu, że lat temu dziesięć życie pokazało, że jak protestowała Polonia to określone ekipy protesty te blokowały, a mając przebicie ogólnopolskie sprawę wyciszały. I żadne to żale. Po prostu są ekipy, które pomocy od Czarnych Koszul nie uświadczą ze względu na "charakterność" jaką same się wcześniej wykazały.
Czy to Legia torpedująca nasze protesty czy to Lech, który zaprasza nas do siebie a potem obija. Ot taka specyficzna solidarność kibicowska.

PS. Powyższy post jest tylko moim subiektywnym zdaniem, a nie stanowiskiem kibiców Polonii.

Foxx

Post autor: Foxx » 14.02.2010, 20:09

To jakieś nieporozumienie :). Nie zauważyłem, by ktoś z wymienionych ekip zabiegał o wsparcie KSP - niby, jaka byłaby jego wartość? Chodzi raczej o wrzuconą na ogólnopolskim forum zapowiedź petycji, która ma się pojawić na stronce dot. nowego stadionu przy K6. Ludzie po prostu nie rozumieją, czego oczekujecie w tym kontekście i tyle.

"Legia blokująca protesty"... Hm...

LORDI

Post autor: LORDI » 14.02.2010, 20:18

Foxx pisze:To jakieś nieporozumienie :). Nie zauważyłem, by ktoś z wymienionych ekip zabiegał o wsparcie KSP - niby, jaka byłaby jego wartość? Chodzi raczej o wrzuconą na ogólnopolskim forum zapowiedź petycji, która ma się pojawić na stronce dot. nowego stadionu przy K6. Ludzie po prostu nie rozumieją, czego oczekujecie w tym kontekście i tyle.

"Legia blokująca protesty"... Hm...
Foxie,Foxie moment nie "blokująca" tylko torpedująca jest napisane i odnosi się chyba do wiadomej akcji transparentowej Legii zaraz po naszej.Nie mogę zlokalizować tego zdjęcia na biegu ,ale raczej Wiesz o co mi chodzi!
Obrazek

Foxx

Post autor: Foxx » 14.02.2010, 20:23

Lordi - no właśnie nie wiem/nie kojarzę i - szczerze - nie bardzo sobie wyobrażam, w jaki sposób jeden klub mógłby "storpedować" protest drugiego...

LORDI

Post autor: LORDI » 14.02.2010, 20:58

Foxx pisze:Lordi - no właśnie nie wiem/nie kojarzę i - szczerze - nie bardzo sobie wyobrażam, w jaki sposób jeden klub mógłby "storpedować" protest drugiego...
Po Naszej akcji transparentowej w Warszawie informującej o problemach z Wosirem,z HGW pojawiły się transparenty Twoich kolegów po szalu "nie dla stadionu Polonii",chodziło mi o tą akcję torpedującą nasze wysiłki,zlokalizuje zdjątka to podeślę.....
Obrazek

prażanin

Post autor: prażanin » 14.02.2010, 21:12

Foxx nie mówiłem, że któraś z ekip zabiegała. Padło pytanie dlaczego Polonia się wyłamuje z niektórych protestów toteż odpowiedziałem. To, że Wy walczycie z ITI - no wybacz, ale jakoś mnie to nie wzrusza chociaż akcja jest hucznie nazwana "ogólnopolską". I jestem przekonany, że gdyby to był inny klub z innym posłuchem w Polsce to akcja miałaby wymiar bardziej lokalny tu patrz: Zawisza.

A co do torpedowania naszej walki to chociażby z ostatniego czasu zastraszanie sympatyków Polonii przed Radą Miasta, wyłapywanie pojedynczych osób w trakcie trwania walki o stadion, zrywanie naszych transów i wieszanie anty. To przykład z zeszłego roku. Żeby nie padł argument, że to efekt wyłamywania się Polonii to proszę przykład starszy. Kiedy były prezes Polonii śp. Raniecki w ramach walki z chuliganami podwyższył znacząco ceny biletów, a kibice Polonii próbowali zwrócić uwagę mediów i innych polskich kibiców na swój problem (papierowi ludzie) to kibice Legii torpedowali wszelkie próby szukania wsparcia na forach ogólnopolskich.

Co zamierza autor strony zakładając taki temat na forum kibice.net?
Nie wiem. Zapytaj autora tematu.
Ja odpowiadam tylko na pytania, które się pojawiły. Z mojej strony koniec polemiki.

Foxx

Post autor: Foxx » 14.02.2010, 21:21

Lordi - Aaa, to nie chodzi o torpedowanie protestu, tylko kontrakcję transparentową. Cóż, nigdy nie nazwałbym zrywania vlepek [link] , czy jakichś transparentów "storpedowaniem protestu". Inna rzecz, że - jak już w tym temacie padło - Polonia dostała kasę na modernizację stadionu niemal natychmiast po wystąpieniu o te środki... U nas to trochę trwało - i wszystko idzie dla ITI, a nie dla Legii.

Prażanin - Cóż, każdy może sobie porównać wpływy Hydrozagadki i ITI - możemy się ograniczyć do akcji "Widelec 741". Rozumiem animozje między naszymi ekipami, jednak przykład z kapelusza wzięty. Argument zaś, że "kibice Legii torpedowali na forach..." jest - sorry - ale moim zdaniem poważny inaczej. To trochę tak, jakbym zarzucił np. kibicom KSC, że "torpedowali" nasz protest antyITI na forach ogólnopolskich, gdyż któryś z nich wyraził się o nim krytycznie (zdarzyło się). Co to za protest, który da się "storpedować" poprzez zdjęcie transu, czy krytyczną uwagę? Czy ktoś z nas w ten sposób odnosi się do zamalowywania przez "graficiarzy" KSP wrzutów antyITI na mieście? I nazywa to "torpedowaniem" protestu? - proszsz Pana ;)

kelert

Post autor: kelert » 15.02.2010, 20:45

a tak prosze pana czy w temacie konieciti udzielaja sie Polonisci,macac tam,ten temat nie ma za wiele wspolnego ze sprawami czysto kibicowskimi,ale oczywiscie Ty jak i Twoi koledzy musicie trzymac reke na pulsie ,uswiadamiac cala kumata Polske ze Polonia jest frajerska ekipa.
Odkad pamietam zawsze twierdziles ze ze stala sie nia w latach 90 tych a wczesniej mimo malej liczebnosci byla honorowa,wiec jak to jest czy ten slynny B ,BRACIA W ,J ,K gdyby mieli mozliwosc i ochote nie zaslluguja by zasiasc na porzadnym stadionie

Mićko

Post autor: Mićko » 15.02.2010, 23:38

Taki małe dwa spostrzeżenia - /akcję budowy statdionu dla Polonii w 1000% oczywiście popieram , projekt amerykański przezajebisty/

1)Warszawa pod względem infrastruktury oraz oferty sportowej jest miastem upośledzonym nie ma tu : pływalni o wymiarach olimpijskich, nie ma ekstraklasowych zarówno pod względem sportowym jak i infrastruktury drużyn piłki ręcznej, siatkówki(sportowo w bólach trzyma poziom Politechnika pod względem infrastruktury 0), koszykówkę sportowo trzyma jeszcze Polonia ale z infrastrukturą cienko, żużla najstarsi chyba nie pamiętają, na rugby przed wojna o czym mało kto wie przychodziło 60-80 tysięcy ludzi (generalnie uważam że w Polsce jest to sport z zajebistym potencjałem ale ktoś musi wpompowac kasę), hokej w cięzkich bólach trzyma się na Legii . Generalnie rzecz ujmując w porównaniu z Belgradem, Atenami ba nawet z czeską Pragą to jest to totalna bryndza , nasza stolica jest od lat miejscem w którym oficjele mają głęboko w d**** sport a także mieszkańców piosenka Kazika z wersem o warszawskich radnych i Los Angeles nigdy nie straciła na aktualności.

2) Zupełnie z innej beczki - jednym z największych paradoksów tego forum które od wielu lat czytam jest fakt że spora część udzielających się tu kibiców ma swoiste rozdwojenie jaźni wy z jednej strony jesteście przeciwko twardym (najczęściej) narkotykom a z drugiej strony piszecie: ,,wiadomo jak to jest w ekipach'' , ,,przyzwoitośc nakazuje wspierać zatrzymanych chłopaków'' (co do ostatnich zatrzymań w wlkp ). Hipokryzja jest straszliwą chorobą - to skierowane jest do tego chłopa co tu pisał o ,,przyzowitości '' w takich sytuacjach - nie wiem ile masz lat ale zapytaj tych kolegów z ekipy którzy mają już podrastajace dzieci jak by się zachowali gdyby przycieli chłopa z ekipy jak ich dzieciakowi wciska dragi w szkole czy na boisku. Są tematy w których nie ma przebacz. Ja się chowałem na starej warszawskiej dzielnicy i u nas był prosty fakt : każdy diler to ku***, a nie żaden ,,dobry chłopak'', temat heleniarzy w ekipach sobie odpuszczę żeby nie wyjść na jakiegoś apostoła......

ODPOWIEDZ