Ten bardzo trafny post skłonił mnie do założenia takiego tematu, bo po co rozmywać inne tematy, jeśli moderatorzy uznają że jest niepotrzebny, ale myślę że dzisiejszy dzień to dobra okazja do zastanowienia się nad tym dokąd podążamy... Moim zdaniem sami kopiemy pod sobą dołki, wiadomo że trudno zapanować nad wszystkimi swoimi kibicami, ale pewne kluby zdają się bagatelizować ten, jakże ważny wątek.thorgal w temacie komentarze pisze:Wydaję mi się, że w obecnych czasach musimy tez ostrzejszym okiem spojrzec na Nasza scene kibicowską. Z jednej strony chca wyprzeć Nas biznesmeni, politycy i maja do tego wszelkie instrumenty (policja, ustawy itp) a z drugiej mamy niesamowity [link] wartości i zasad w szeregu kibiców. Honor to slogan, który łatwiej sobie wytatułowac niz stosować. Cieszyła mnie pewna izolacja Cracovii - ale teraz okazuje sie, że ze sprzetem pomyka tez Górnik. Za tydzień usłyszymy o kolejnej ekipie a biorąc po uwage powiązania wszystkich ekip na wiosne bedziemy sie wszyscy ciąć. Uwazam że wszyscy powinni napietnowac stosowanie sprzetu niezaleznie od zgóg, układów i odcinac się od niehonorowych ekip. Inaczej bedziemy łatwym celem do usunięcia z polskich stadionów.
Chciałbym poznać Wasze zdanie, może jakieś pomysły na zmiane obecnego stanu rzeczy, nie wiem ile jeszcze musi zginąć osób żeby niektóry zrozumieli że wbicie komuś kosy czy wystrzelenie z rakietnicy to żaden powód do dumy. Co gorsza, niektórzy wręcz szczycą się frajerskimi zagraniami. Ostatnio Wisła "Małpa jest w piachu", swego czasu podobno także Górnik śpiewając "zabiłem cie chorzowski psie". Jak dla mnie to patologia przez duże P, niewiele mająca wspólnego z chuliganką.
Jeśli temat zostanie, to prosze moderatorów o kasowanie debilnych i napinkowych postów które zapewne się pojawią