protest
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
protest
PROTEST
Rusza protest kibiców przeciwko PZPN! Pierwszą poważną okazją do pokazania im, że mamy ich dość to 14.10.2009 mecz Polska - Słowacja. Apel do wszystkich kibiców w całej Polsce - ZBOJKOTUJMY ten mecz!!! Jeśli jesteś moderatorem fora internetowego związanego z piłką nożna umieść podobny apel! 14.10.2009 - stadion powinien świecić pustkami. 0 biletów - 0 kasy dla PZPN-u! Do akcji włączyła się ogromna rzesza forumowiczów z największych polskich portali informacyjnych . Serbia na koniec eliminacji grała przy pustych trybunach. Bośnia i Hercegowina grała również przy pustych trybunach, ale tam jeszcze do protestu dołączyło się 13 najlepszych graczy i padł ich związek piłki przestępczej. Zróbmy coś dobrego dla polskiej piłki nożnej! Nam tez może się udać!Proszę skopiujcie ten komunikat i umieśćcie go na innych forach
Rusza protest kibiców przeciwko PZPN! Pierwszą poważną okazją do pokazania im, że mamy ich dość to 14.10.2009 mecz Polska - Słowacja. Apel do wszystkich kibiców w całej Polsce - ZBOJKOTUJMY ten mecz!!! Jeśli jesteś moderatorem fora internetowego związanego z piłką nożna umieść podobny apel! 14.10.2009 - stadion powinien świecić pustkami. 0 biletów - 0 kasy dla PZPN-u! Do akcji włączyła się ogromna rzesza forumowiczów z największych polskich portali informacyjnych . Serbia na koniec eliminacji grała przy pustych trybunach. Bośnia i Hercegowina grała również przy pustych trybunach, ale tam jeszcze do protestu dołączyło się 13 najlepszych graczy i padł ich związek piłki przestępczej. Zróbmy coś dobrego dla polskiej piłki nożnej! Nam tez może się udać!Proszę skopiujcie ten komunikat i umieśćcie go na innych forach
-
Re: protest
Walka z wiatrakami.
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007
nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów
-
-
Kto to w ogóle zorganizował? Ja się dowiedziałam o akcji z [link]
Jak dla mnie to nie ma szans powodzenia
Jak dla mnie to nie ma szans powodzenia
[link]
-
-
tzn? Poparcie protestu czy szanse na jego powodzenie?1925 pisze:wszystko zalezy od punktu widzenia
[link]
-
Myślę, że nawet gdyby ten protest w jakimś większym stopniu doszedł do skutku to i tak niewiele by przyniósł dobrego. Załóżmy, że ogarnięta wiara ten mecz zbojkotuje, do tego dołączy się grono sfrustrowanych januszy - Ok. Ale i tak PZPN rozda dużą ilość wejściówek sponsorom, znajomym, [link]. Po drugie niejedno biuro turystyczne zamówi trochę biletów i zorganizuje wyjazdy na ten mecz. Jakaś część ludzi się na ten mecz skusi czego skutkiem będzie powiedzmy 12-18 tysięcy ludzi na stadionie. Wtedy media będą mówić, że kibice odwrócili się od reprezentacji po ostatnich fatalnych występach i nie są z nimi na dobre i na złe. Ta ku*** lato w wywiadach będzie pierdolił że kibice się źle zachowali bo nie wspierają piłkarzy w tych trudnych chwilach, pzpn zrobił wszystko co mógł, podał do sprzedaży bilety , a kibice nie chcieli z nich skorzystac.....
Dziwi mnie, że jeszcze nigdy (chyba że coś przeoczyłem?) nie było jakiejś wielkiej manifestacji pod gmachem leśnych dziadków, tysiące kibiców, transparenty, okrzyki, bez awantur.... W sumie znamy nasze media i mogliby to wykorzystac by napisać "pseudokibice napadli na pzpn" itp...Chociaż większość mediów negatywnie pisze o pzpnie więc kto wie. 8) W sumie trudno jest takie coś zorganizować, trzeba do tego odpowiednich charyzmatycznych osób, poparcie mediów, posłów, jednak wierze, że kiedyś do skutku dopjdzie taka manifestacja i przyniesie pozytywne skutki.
Dziwi mnie, że jeszcze nigdy (chyba że coś przeoczyłem?) nie było jakiejś wielkiej manifestacji pod gmachem leśnych dziadków, tysiące kibiców, transparenty, okrzyki, bez awantur.... W sumie znamy nasze media i mogliby to wykorzystac by napisać "pseudokibice napadli na pzpn" itp...Chociaż większość mediów negatywnie pisze o pzpnie więc kto wie. 8) W sumie trudno jest takie coś zorganizować, trzeba do tego odpowiednich charyzmatycznych osób, poparcie mediów, posłów, jednak wierze, że kiedyś do skutku dopjdzie taka manifestacja i przyniesie pozytywne skutki.
-
[link]
Wyniki sondy:
Czy jesteś za likwidacją PZPN?
TAK
97%
NIE
3%
Liczba głosów: 900
Wyniki sondy:
Czy jesteś za likwidacją PZPN?
TAK
97%
NIE
3%
Liczba głosów: 900
-
Już raz doszło do czegoś takiego, w 1993 roku kiedy to Holendrzy zajeli niemal cały stadion Lecha, ale to raczej nie było zorganizowane tylko wynikało z fatalnej jeseni kadry, więc jak dla mnie pomysł chybiony
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
-
Protest tak, ale nie milczący. Może coś a`la nieznani sprawcy- torcik w twarz Lato?
na początek

na początek

k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.
-
Panowie ja rozumiem próbujecie,chcecie,ba nawet robicie,ja wiem ,ze moje zdanie będzie mocno skrytykowane,może nawet znajdą się tacy co pojadą po mnie ,ale moim skromnym zdaniem powinno się na takim meczu zrobić po prostu BURDEL,żadne milczenie ,brak flag czy inne pseudoprotesty,te szmaty poczują na d**** cokolwiek jak "świat' ich skrytykuje ,ja osobiście pierdoiliłbym na tym meczu "układ",a niech się ekipy zetrą ze sobą,flagi klubowe,,a niech będzie dym z ochroną i psami,powtórka z 93 i 95 roku,niech się skończy era "januszy",a niech NAS krytykują ,a niech "jadą " po NAS" i ta to robią ,to niech mają ,przez ostatnie pare lat daliśmy się zagonić w "kozi róg" najwyższa pora DAĆ o sobie znać i jest to najlepszy moment!!!!

-
Taka jest prawda że protest takiej grupy jaką my reprezentujemy to jest im na rękę - przecież oni chca pozbyć się nas ze stadionów. Taki protest to tylko dla nich przysługa.

-
Dokładnie tak jak piszę JSC co to da? Tylko to że na meczu nie będzie ekip kibicowskich z Polski, nie będzie flag z nazwami klubów piłkarskich, nie będzie „j**** j**** PZPN”, nie będzie dopingu natomiast resztę miejsc wypełnią Janusze które nie będą stwarzać problemu, nie będą rac odpalać, nie będą bluzgać, czyli idealny „kibic” dla leśnych dziadów. Bojkot meczu da jedynie radość PZPN-owi że ci stwarzający wszędzie „problemy” chuligani sami zrezygnowali z chodzenia na mecze Repry niż oni się ich pozbyli. Lepszy byłby wjazd na murawę!
Ale jak kto woli bo do protestu fani Adama na pewno nie dołączą.

Ale jak kto woli bo do protestu fani Adama na pewno nie dołączą.
[link]
-
Myślę, że nie można tak sceptycznie na to spoglądać. Jeśli nie będziemy robić nic, to każdy wie jak to się skończy. Wg mnie każda rozsądna inicjatywa jest dobra.Kate1 pisze:Jak dla mnie to nie ma szans powodzenia
Biało-czerwone barwy w koronie orzeł strzeże,
Polska mój kraj ukochany,
Ilu za Ciebie przelało krew, oddało dusze, serce,
By móc oddychać, żyć w Polsce niepodległej...
-
A media już podłapały ...
Główna wiadomośc w dziale sportowym WP
[link]?
A dodatkowo powiem, ze dzisiaj w każdych wiadomościach sportowych które widziałem tj. na Polsacie, TVN i TVP wspomnieli o tym protescie. Ale media jak to media wszystko przekrecili i podali ze ma byc to protest w zwiazku ze słaba gra reprezentacji, a nie przeciwko temu co wyprawia pzpn ;/
Główna wiadomośc w dziale sportowym WP
[link]?
A dodatkowo powiem, ze dzisiaj w każdych wiadomościach sportowych które widziałem tj. na Polsacie, TVN i TVP wspomnieli o tym protescie. Ale media jak to media wszystko przekrecili i podali ze ma byc to protest w zwiazku ze słaba gra reprezentacji, a nie przeciwko temu co wyprawia pzpn ;/
-
Nie można meczu zbojkotować!!! To nic nie da. pzpn ma tyle kasy, że wpływy z biletów to mały % ich przychodów. Poza tym nie możemy pozwolić, żeby Słowacy rządzili na trybunach!!!
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
-
No to co zrobisz? W stringi nie nasrasz. Będzie burdel i zadymy - posypią się kolejne zakazy których i tak jest w chu* a im w to graj bo przecież wszystko jest teraz robione na "modę" angielską w naszej piłce. Będą śpiewy - spłynie to po nich jak po dzikiej kaczce, bo w całej polsce j**** się ten pzpn i koło chu*a im to dalej lata. Stadionu Śląskiego i bojkotu meczu nie da się ogarnąc, bo i niby jak?! Staną ludzie kumaci i nie będą wpuszczac nikogo przez bramki? To się w życiu nie uda bo jeden janusz z drugim powie że bilet kupił i on idzie obejrzec mecz a nie protestowac. Bojkot moze się udac tylko i wyłącznie w przypadku kumatego towarzystwa.bez_kitu pisze:Myślę, że nie można tak sceptycznie na to spoglądać. Jeśli nie będziemy robić nic, to każdy wie jak to się skończy. Wg mnie każda rozsądna inicjatywa jest dobra.
PS. To oczywiście tylko moja opinia.
-
Protest jak najbardziej wobec obecnej polityki PZPN-u ale nie w takiej formie , nie kosztem reprezentacji Narodowej ,dla mnie zaszczytem i dumą jest reprezentowanie Ojczystego kraju na trybunach tak jak grajki na murawie, pokazanie swojego patriotyzmu nie ważne czy na Euro czy na towarzyskim z Andorą, Nie jeżdżę dla grajków ,leśnych ludków czy innych pajacy więc nie widzę sensu rezygnować z tego zaszczytu przez kogoś. Myślę że najlepszą formą protestu była by bezpośrednia pikieta,manifestacja pod siedzibą PZPN-u

-
Popieram Edoxa.
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
-
tylko, że wszyscy dobrze wiemy jak skończy się taka manifestacja
policja tylko będzie czekała żeby sprowokować
myśle, że przydałoby się na meczu zamiast flag wywieszać transparenty anty PZPNowskie... ale to tylko moje skromne zdanie, doping? tak, ale głównie anty PZPN, myśle, że tym razem janki by się podłączyły do takiego dopingu, tylko przed meczem fajnie by było ustalić z jakich sektorów będzie on prowadzony ... tylko, że to wszystko najładniej wygląda w teorii

myśle, że przydałoby się na meczu zamiast flag wywieszać transparenty anty PZPNowskie... ale to tylko moje skromne zdanie, doping? tak, ale głównie anty PZPN, myśle, że tym razem janki by się podłączyły do takiego dopingu, tylko przed meczem fajnie by było ustalić z jakich sektorów będzie on prowadzony ... tylko, że to wszystko najładniej wygląda w teorii
-
Ja tam na kadrze nie bywam, ale taka próba nieudolnego protestu chyba powinna być Wam na rękę. Jest opcja, że sporo niezbyt ogarniętej wiary to podłapie i na meczu będzie "kumato" 

"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"
-
zarowka pisze: doping? tak, ale głównie anty PZPN
"lato lato ty p****** cala Polska z ciebie j****" "engel ty cwelu sprzedamy cie do burdelu" "PZPN co ty k****" przeciez media po meczu dostaly by sraczki

"- Policja upierała się, że przyjazd Zawiszy wiąże się z meczem podwyższonego ryzyka, bez względu na to, czy pojawią się kibice przyjezdni - wyjaśnia prezes Hutnika Szczecin Przemysław Aksiuczyc. "
-
Wklejam mój post z innego forum na ten sam temat:
Tak jak pisze Karp. Jest szansa na naprawdę konkretne pokazanie się na SŚ. Bo pikniki podjarały się protestem.Ale przecież ten protest (koniecpzpn.pl) robią zwykłe Janusze i pikniki, a nie żadna ekipa czy znana osoba w światku kibicowskim.
Na swojej śmiesznej stronie nawołują do brania na pikietę trąbek erc. itd.
Działanie typowe pod wylansowanie się na byciu zbawcą polskiej piłki.
No przepraszam bardzo, ale ja żadnego Małysza słuchać nie będę. I nie będzie mi koleś, który na kadrę jeździ raz, dwa razy na rok, a poza granicę nosa nie wystawił, mówił kiedy ja mam iść na mecz i jak protestować.
Co innego jak by tutaj wzięli się za to kibice. Ale i tak bojkot meczu jest największą głupotą i taka forma protestu nie będzie na pewno prowadzona.
A Małysze i Janusze niech protestują. Może w końcu pociągnie się jakiś dobry i konkretny doping na SŚ.
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"
[link]
[link]
-
Osobiście nie popieram tego typu protestu, bo wiadomo, że te 15 tys. janków na pewno będzie. Może opuszczenie trybun na 5 minut, ale pewnie i tak większość by została. Transparenty anty PZPNowskie? Na pewno robiłyby wrażenie, ale pewnie zostałyby szybko zdjęte przez ochronne.
-
chyba najlepsza opcja w moim mniemaniu !!!zarowka pisze:tylko, że wszyscy dobrze wiemy jak skończy się taka manifestacjapolicja tylko będzie czekała żeby sprowokować
-
zeby był pusty stadion to niestety tylko marzenie! bo wszyscy wiemy jak jest na meczach reprezentacji u siebie.. będzie dosyc pikników, którzy mają protest w d**** i lato to był dla nich wielki piłkarz...i nie widzą tego co odpierdala!!
-
PZPNu wszyscy nienawidza, 90% piknikow, na stdioanie wszyscy podlapia i beda jechac z przyspiewkami
-
ile lat juz krzyczycie j**** pzpn ! na stadionach ? no kilka dobrych lat,wywieszanie transparentow rowniez nie pomaga, jak oni sami sie nie pozabijaja miedzy soba to sie nigdy nie skonczy. pewnie czesc z was pamieta wypowiedz jednego z czlonkow tej ogranizacji "Nikomu nie uda sie nas zniszczyc jestesmy jak Żelbeton".
Mimo to ze nasz los był okrutny,głos historii smutny to jest POLSKA moja Ojczyzna!
-
W naszych czasach największą władzię mają media... a przy poparciu polityków to jest już faszyzm
Najgorsze jest chyba to, że mamy mistrzostwa w 2012 roku i wszyscy politycy boją się wziąć za d*** PZPN.
Na razie możemy sobie pokrzyczeć "j**** PZPN" itd... to też musi być i transparenty.
Opcja z manifestacją pod bunkrem PZPN też jest dobra. Media muszą mieć znowu pretekst do ostrej nagonki na leśnych dziadków. Nie ważne kto zorganizuje taką manifestację. Mogą to zrobić Janusze z trąbkami.

Najgorsze jest chyba to, że mamy mistrzostwa w 2012 roku i wszyscy politycy boją się wziąć za d*** PZPN.
Na razie możemy sobie pokrzyczeć "j**** PZPN" itd... to też musi być i transparenty.
Opcja z manifestacją pod bunkrem PZPN też jest dobra. Media muszą mieć znowu pretekst do ostrej nagonki na leśnych dziadków. Nie ważne kto zorganizuje taką manifestację. Mogą to zrobić Janusze z trąbkami.
-
Według mnie jedyna słuszna forma protestu to wybranie się pod siedzibę PZPNu! Okrzyki, transparenty itp... Media by podłapały, zrobiłoby się o tym głośno i może może coś z tego by wyszło dobrego
-
Było coś takiego, nazywało się "Basztowa 2001" i skończyło się ostrym dymem z psiarnią. Teraz na pewno też trzeba by się z tym liczyć. Ale Cracovii to wtedy pomogło...

-
No to jest właśnie wolność słowa w Polsce! Basztowa 2001 - bardzo pięknie było to pokazane!
A co do protestu to jestem za! Może akcja pod budynkiem pzpn'u wyglądała by jak Basztowa 2001 ale może przyniosła b też podobne skutki!
A co do protestu to jestem za! Może akcja pod budynkiem pzpn'u wyglądała by jak Basztowa 2001 ale może przyniosła b też podobne skutki!
-
Przecież wyraźnie napisałem "rozsądna inicjatywa". Nie mówie o żadnej zadymie etc.encore pisze:No to co zrobisz? W stringi nie nasrasz. Będzie burdel i zadymy - posypią się kolejne zakazy których i tak jest w chu* a im w to graj bo przecież wszystko jest teraz robione na "modę" angielską w naszej piłce. Będą śpiewy - spłynie to po nich jak po dzikiej kaczce, bo w całej polsce j**** się ten pzpn i koło chu*a im to dalej lata. Stadionu Śląskiego i bojkotu meczu nie da się ogarnąc, bo i niby jak?! Staną ludzie kumaci i nie będą wpuszczac nikogo przez bramki? To się w życiu nie uda bo jeden janusz z drugim powie że bilet kupił i on idzie obejrzec mecz a nie protestowac. Bojkot moze się udac tylko i wyłącznie w przypadku kumatego towarzystwa.bez_kitu pisze:Myślę, że nie można tak sceptycznie na to spoglądać. Jeśli nie będziemy robić nic, to każdy wie jak to się skończy. Wg mnie każda rozsądna inicjatywa jest dobra.
PS. To oczywiście tylko moja opinia.

PS. Pomysł Edoxa jak najbardziej trafiony.
Biało-czerwone barwy w koronie orzeł strzeże,
-
Wczoraj na meczu Drwęcy zawisł transparent z adresem strony "[link]".
-
Sorry że odświeżam ale Co z tym protestem pod siedzibą pzpn wiadomo coś konkretniejszego ??
"W walce nie ma zmiłowania, nie ma kapitulacji na dogodnych warunkach, można tylko zginąć lub zwyciężyć. "
-
a to cale "stowarzyszenie stowarzyszen" w ogole funkcjonuje ??
"Manifestacja" pod siedziba pzpn'u to bylaby chyba najrozsadniejsza forma tego prostetu.Tylko ktos musialby ja zalegalizowac i wziasc na siebie odpowiedzialnosc,bo strzelam w ciemno,ze mimo naszych szczerych intencji i tak nie obyloby sie bez mylycyjnej prowokacji.
"Manifestacja" pod siedziba pzpn'u to bylaby chyba najrozsadniejsza forma tego prostetu.Tylko ktos musialby ja zalegalizowac i wziasc na siebie odpowiedzialnosc,bo strzelam w ciemno,ze mimo naszych szczerych intencji i tak nie obyloby sie bez mylycyjnej prowokacji.
nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów
-
Dobrze wiecie że taki protest to było by coś na zasadzie domina...jeden przyleje drgiemu i zaczyna sie kocioł. Wtedy dopiero by mieli o czym pisać .TYLKO DYSKOBOLIA pisze:a to cale "stowarzyszenie stowarzyszen" w ogole funkcjonuje ??
jesteśmy w XXI wieku, kamery w dłoń i nagrywać wszelkie prowokacje. co do relacji międzykibicowskich - jest to do ogarnięcia myśle... chyba każdy sobie zdaje sprawę po co tam jedziemy.Sztygar pisze:Dobrze wiecie że taki protest to było by coś na zasadzie domina...jeden przyleje drgiemu i zaczyna sie kocioł. Wtedy dopiero by mieli o czym pisać .
-
Jezeli pojechalibysmy tam po to zeby sie prac po mordach to nie widze zadnego sensu w tym protescie.Oczywiscie idiotow nie brakuje,wiec nie mozna z gory zakladac,ze bedzie "spokoj".
Skoro moglismy pojednac sie dla Papieza.....to dlaczego nie mielibysmy sie pojednac dla slusznej sprawy?Jakby nie bylo to MY-kibice najbardziej na tym calym bajzlu.
Podbijam pytanie o to"stowarzyszenie stowarzyszen"
Skoro moglismy pojednac sie dla Papieza.....to dlaczego nie mielibysmy sie pojednac dla slusznej sprawy?Jakby nie bylo to MY-kibice najbardziej na tym calym bajzlu.
Podbijam pytanie o to"stowarzyszenie stowarzyszen"
-
Tak tak wszystko jasne ale czy znajdzie się osoba chętna to załatwić 

"W walce nie ma zmiłowania, nie ma kapitulacji na dogodnych warunkach, można tylko zginąć lub zwyciężyć. "