Hokej sezon 2009/2010
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Hokej sezon 2009/2010
Myślę, że tak jak co roku można założyć taki temat. PLH grę wznowi już niedługo, tymczasem rozpoczęte rozgrywki w I lidze.
Legia - Polonia Bytom
http://www.youtube.com/watch?v=LETESSW0 ... r_embedded
Legia - Polonia Bytom
http://www.youtube.com/watch?v=LETESSW0 ... r_embedded
-
Re: Hokej sezon 2009/2010
Zapowiedź
UNIA OŚWIĘCIM - Zagłębie Sosnowiec
UNIA OŚWIĘCIM - Zagłębie Sosnowiec
Kod: Zaznacz cały
http://www.youtube.com/watch?v=ylrolHeCf1Q
PDK!
-
Orlik Opole - Kth Krynica
Na meczu jakis 20-30 osobowy mlynek + beben .
Na Polska-Rosja kilka osob z Opola .
Na meczu jakis 20-30 osobowy mlynek + beben .
Na Polska-Rosja kilka osob z Opola .
Wyrzekł się honoru i ambicji dużo mówiąc na policji ...
-
Cracovia - GKS Tychy
Na meczu 1000-1200 osób w tym na oko 30 GKS. Na hali kilka osób z Arki i Polonii Warszawa, obie ekipy z fanami. Atmosfera piknikowa. Doping w 2 tercji i w końcówce.
Hokej na Cracovii coraz bardziej przypomina mecze NHL
Na meczu 1000-1200 osób w tym na oko 30 GKS. Na hali kilka osób z Arki i Polonii Warszawa, obie ekipy z fanami. Atmosfera piknikowa. Doping w 2 tercji i w końcówce.
Hokej na Cracovii coraz bardziej przypomina mecze NHL

Łowcy Kebabów !!
-
Unia Oświęcim - Zagłębie Sosnowiec
relacja własna.
Przed kasami jest dłuży tłok, wielkie oczekiwanie i zaczynamy ... godzina 18:00 i jesteśmy na lodo. Doping trwał przez całe spotkanie, pzhl pokazał ,że korupcja zbliża się do nich wielkimi krokami, bluzgamy na Zagłębie oraz Pzhl. Odpalamy 2xMały wulkan, co bardzo nie spodobało się ochroniarzom i zmusili nas do lekkiej walki między nimi ... jeden ma [link] złamania łopatki. Na meczu wsparli nas bracia z Brzeszcz i Olkusza za co wielkie dzięki ;).
j**** Pzhl !
relacja własna.
Przed kasami jest dłuży tłok, wielkie oczekiwanie i zaczynamy ... godzina 18:00 i jesteśmy na lodo. Doping trwał przez całe spotkanie, pzhl pokazał ,że korupcja zbliża się do nich wielkimi krokami, bluzgamy na Zagłębie oraz Pzhl. Odpalamy 2xMały wulkan, co bardzo nie spodobało się ochroniarzom i zmusili nas do lekkiej walki między nimi ... jeden ma [link] złamania łopatki. Na meczu wsparli nas bracia z Brzeszcz i Olkusza za co wielkie dzięki ;).
j**** Pzhl !
PDK!
-
13 września 2009r. TKH - Stoczniowiec.
Na meczu w Toruniu obecnych około 80 kibiców Stoczniowca.
Sektor gości:
Sektor gospodarzy:

Na meczu w Toruniu obecnych około 80 kibiców Stoczniowca.
Sektor gości:

Sektor gospodarzy:

-
Na mecz inauguracyjny nowy sezon 2009/10 czekaliśmy pół roku. Kilka dni przed meczem rozpoczeliśmy wielką mobilizacje. Mnóstwo plakatów rozklejonych po mieście, zapowiedź filmowa promująca mecz w Internecie, aż po transparenty wiszące na płotach w najruchliwszych miejscach miasta. Wszystko to dla podwyższenia frekwencji na trybunach no i przede wszystkim ściągnięcia więcej ludzi do "młyna".
Gdy nastała tzn. "godzina zero" na trybunach lodowiska przy Chemików 4 zasiadło ponad 2 tyś osób. Szczerze mówiąc spodziewaliśmy się znacznie więcej widzów, lecz co niektórzy pewnie woleli zostać w domu i czekać na finał siatkarzy...
Ci co przybyli na pewno nie mogą żałować. Dobre, w porywach bardzo emocjonujące spotkanie, które wspaniale rozpoczęło się dla naszych hokeistów.
Bramkę otwierającą nowy sezon strzelił powracający na stare śmieci, żywa legenda Unii, Waldemar Klisiak. To do tego Pana skierowany był transparent z napisem "Waldek - podejdź, przeproś - wybaczymy!" wiszący przez 1 tercje na naszych flagach.
W 13 minucie po perfekcyjnej kontrze na 2:0 dla biało-niebieskich podwyższył Tomasz Połącasz. Niestety kilka minut póżniej goście doprowadzili do remisu. W kolejnych odsłonach nie potrafiliśmy wyjść na prowadzenie. Warto podkreślić ze sędziowie tego dnia odwalali niezłą drukarnie i często wysyłali Unitów na kary.
Na sektorze "L" także się dużo działo. W młynie około 250 osób. Nasz doping wspomagany jest przez fanów Górnika(4) i Olkusza (22). Śpiewy, zabawa oraz odpalonie kilku ogni wrocławskich sprowokowało ochrone, przez co w 3 tercji dochodzi do przepychanek. Podobnie jak rok temu podczas meczu inguracyjnego, zaś ochorona zostaje przegoniona z naszego sektora. Gdyby wynik meczu byłby lepszy na pewno więcej niż kilka razy udałoby się nam poderwać całą hale do dopingu.
Unia ostatecznie przegrała na inauguracje z Zagłębiem Sosnowiec 3:5. Miejmy nadzieje, że nasi gracze wyciągną wnioski z porażki i w kolejnych meczach zdobędą komplet punktów.
Po końcowej syrenia, wspomniany Pan Waldemar podjechał pod naszą trybunę i przez megafon oznajmił: "Panowie, jeżeli ktoś się czuje urażony i jeżeli powiedziałem cos żle to wszystkich przepraszam, szczerze i serdecznie Ale musze powiedzieć ze nigdy nie powiedziałem nic złego na klub, ktoś tutaj coś niepotrzebnie dodał..."
Po tych słowach nastały oklaski oraz gromkie "Waldek Klisiak". Naszemu dawnemu kapitanowi życzymy zdrowia w dalszej części kariery.
[link]
http://www.youtube.com/watch?v=ZUYU5x0iFEo
Gdy nastała tzn. "godzina zero" na trybunach lodowiska przy Chemików 4 zasiadło ponad 2 tyś osób. Szczerze mówiąc spodziewaliśmy się znacznie więcej widzów, lecz co niektórzy pewnie woleli zostać w domu i czekać na finał siatkarzy...
Ci co przybyli na pewno nie mogą żałować. Dobre, w porywach bardzo emocjonujące spotkanie, które wspaniale rozpoczęło się dla naszych hokeistów.
Bramkę otwierającą nowy sezon strzelił powracający na stare śmieci, żywa legenda Unii, Waldemar Klisiak. To do tego Pana skierowany był transparent z napisem "Waldek - podejdź, przeproś - wybaczymy!" wiszący przez 1 tercje na naszych flagach.
W 13 minucie po perfekcyjnej kontrze na 2:0 dla biało-niebieskich podwyższył Tomasz Połącasz. Niestety kilka minut póżniej goście doprowadzili do remisu. W kolejnych odsłonach nie potrafiliśmy wyjść na prowadzenie. Warto podkreślić ze sędziowie tego dnia odwalali niezłą drukarnie i często wysyłali Unitów na kary.
Na sektorze "L" także się dużo działo. W młynie około 250 osób. Nasz doping wspomagany jest przez fanów Górnika(4) i Olkusza (22). Śpiewy, zabawa oraz odpalonie kilku ogni wrocławskich sprowokowało ochrone, przez co w 3 tercji dochodzi do przepychanek. Podobnie jak rok temu podczas meczu inguracyjnego, zaś ochorona zostaje przegoniona z naszego sektora. Gdyby wynik meczu byłby lepszy na pewno więcej niż kilka razy udałoby się nam poderwać całą hale do dopingu.
Unia ostatecznie przegrała na inauguracje z Zagłębiem Sosnowiec 3:5. Miejmy nadzieje, że nasi gracze wyciągną wnioski z porażki i w kolejnych meczach zdobędą komplet punktów.
Po końcowej syrenia, wspomniany Pan Waldemar podjechał pod naszą trybunę i przez megafon oznajmił: "Panowie, jeżeli ktoś się czuje urażony i jeżeli powiedziałem cos żle to wszystkich przepraszam, szczerze i serdecznie Ale musze powiedzieć ze nigdy nie powiedziałem nic złego na klub, ktoś tutaj coś niepotrzebnie dodał..."
Po tych słowach nastały oklaski oraz gromkie "Waldek Klisiak". Naszemu dawnemu kapitanowi życzymy zdrowia w dalszej części kariery.
[link]
http://www.youtube.com/watch?v=ZUYU5x0iFEo
-
W piątek w Gdańsku odbył się pierwszy mecz w sezonie. Frekfencja dość niska jak podaja portale internetowe 1600-2000, widzow. Na wejsciu prezentujemy oprawę
.

[link]
-
Unia Oświęcim - GKS Jastrzębie
Wywieszamy jedną flagę, śpiewamy trochę. Wsparli nas bracia z Brzeszcz(15 osób) i Olkusza za co wielkie dzięki. Mecz bez większej historii nas w młynie bardzo mało, dokładnie nie wiem około 70-80 osób tak na oko. Przegrywamy to spotkanie 3:6 i to tyle z tego meczu. Po meczu niebiescy zawijają 3 osoby w wieku -18.
Pozdro!
Wywieszamy jedną flagę, śpiewamy trochę. Wsparli nas bracia z Brzeszcz(15 osób) i Olkusza za co wielkie dzięki. Mecz bez większej historii nas w młynie bardzo mało, dokładnie nie wiem około 70-80 osób tak na oko. Przegrywamy to spotkanie 3:6 i to tyle z tego meczu. Po meczu niebiescy zawijają 3 osoby w wieku -18.
Pozdro!
PDK!
-
-
Jak tam Unia po meczu z Cracovią ? Coś ciekawego było czy mecz bez echa ?
-
Cracovia wybiera się w piątek do Jastrzębia?
-
Gości jak zwykle zero. Mecz bez historii jeśli chodzi o kibicowskie aspekty.
-
Na razie nie ma żadnych informacji i nie sądzę żeby coś się zmieniło. Cracovia na wyjeździe hokejowym nie licząc Tych już dawno nie była.Songero pisze:Cracovia wybiera się w piątek do Jastrzębia?
Poza tym mamy piłkę w tym samym czasie.
-
chuligańskim składem to chyba ostatnio odwiedzili Sosnowiec, ale to spory czas temu
-
Dokładnie w Oświęcimiu nic ciekawego nie działo się. Wypatrzyłem jednego dziadka z Krakowa i nic więcej. 

PDK!
-
Mam pytanie, gdzie w tym sezonie będą wpuszczani kibice przyjezdni??
-
W Toruniu byli goście z Gdańska więc chyba wpuszczają.
Inne zespoły nie wiem dokładnie ale chyba wpuszcza jeszcze Unia.
Inne zespoły nie wiem dokładnie ale chyba wpuszcza jeszcze Unia.
-
Wszędzie są wpuszczani jako incognito
a na po ważnie to żeby wejść na jakiś obiekt trzeba się dogadać z prezesem tamtego klubu bo innej opcji nie ma . Na polskich lodowiskach nie ma klatek dla kibiców gości wiec oficjalnie nie powinny być wpuszczane grupy zorganizowane innych klubów ..

-
Do Oświęcimia są wpuszczani kibice gości, tylko trzeba przesłać listę imienną...
-
Nie wiem jak to jest u nas w Gdańsku, bo nigdy tu nie przyjeżdżałem ale TKH jest zawsze i problemów nie mają. Chyba do Sanoka i Janowa z wyjazdami tez nie ma problemów.
[link]
-
+ zezwolenie prezesa Urbańczykaagent 007 pisze:Do Oświęcimia są wpuszczani kibice gości, tylko trzeba przesłać listę imienną...
PDK!
-
czyli jak pisałem wcześniej wszędzie się wejdzie jak się dogada z władzami klubu
-
Nie ma zakazu w Oświęcimiu. wiec jesli zglosi sie chec przyjazdu to cala sprawa opiera sie na tym ile biletow dostanie dana ekipa. Kibice Unii sie o to postarają+ zezwolenie prezesa Urbańczyka
Zakaz napewno Jest w Krakowie, Tychach, Nowym Targu.
W Sanoku nie bylo problemow, mysle ze Toruń i Gdańsk i Janów również
Ciekaw jestem co z Jastrzębiem i Zagłębiem.
-
od kumpla będącego blisko zarządu Zagłębia wiem, ze nie wpuszczają. nie opłaca się wpuszczać kibiców gości. trzeba opłacić więcej ochrony, wejdzie mniej swoich. a jeszcze mogą narozrabiać
political correct polskich stadionów- wszyscy kochamy Legię
-
Na Cracovii nie ma zakazu. Po prostu nie ma sektora gości po remoncie hali i nikt się nie garnie do stworzenia takowego pomimo narzekań kibiców.
-
i jak tu cos ciekawego ma sie dziac? jak nigdzie nie mozna pojechac?
-
UN-1946-IA pisze:Nie ma zakazu w Oświęcimiu. wiec jesli zglosi sie chec przyjazdu to cala sprawa opiera sie na tym ile biletow dostanie dana ekipa. Kibice Unii sie o to postarają+ zezwolenie prezesa Urbańczyka
UN-1946-IA pisze:Nie ma zakazu w Oświęcimiu. wiec jesli zglosi sie chec przyjazdu to cala sprawa opiera sie na tym ile biletow dostanie dana ekipa. Kibice Unii sie o to postarają+ zezwolenie prezesa Urbańczyka
W Jastrzębiu była ostatnio kilku nas to osobowa gruba z Janowa obyło się bez żadnych problemów . Kibice Jastrzębia zachowywali się bardzo dobrze.Obyło się bez bluzg i innych zaczepek
-
W Nowym Targu jest i to nawet spory sektor dla gosci wiec nie rozumiem 

-
W NT nie ma monitoringu na trybunach i dopuki nie bedzie zamontowany, goscie nie sa wpuszczani.
[link]
-
I pewnie w najblizszym czasie nie zostanie zamontowany...
-
Bo u nas w Nowym Targu jest chory zarząd i policja. Mimo tego że mamy klatkę i mogli by spokojnie tylko do klatki wpuszczać to się zasłaniają tym że obiekt jest warunkowo dopuszczony do imprezy masowej. Zarząd niby obiecał że od nowego roku ma być monitoring i kibice gości będą wpuszczani...
-
W zeszłym sezonie na play-offach udało nam się (TKH) w około 30 osób pojechać do Nowego Targu i po wcześniejszych ustaleniach (naszych i międzyklubowych) i podaniu listy imiennej, udało nam się wejść, także jak się chce to możnaWoJTeKnt pisze:Bo u nas w Nowym Targu jest chory zarząd i policja. Mimo tego że mamy klatkę i mogli by spokojnie tylko do klatki wpuszczać to się zasłaniają tym że obiekt jest warunkowo dopuszczony do imprezy masowej. Zarząd niby obiecał że od nowego roku ma być monitoring i kibice gości będą wpuszczani...

W Janowie - rzecz jasna my nie mamy żadnego problemu,
w Gdańsku jesteśmy na każdym naszym meczu,
Kilka lat temu - 2004/2005? nasi byli w Oświęcimiu i obyło się bez afer - ale nie wiem jak jest teraz.
W Sanoku co prawda byłam tylko na żużlu na lodzie, ale nikt mi specjalnej afery nie robił na barwy TKH (a zawody odbywały się akurat kilka dni po tym jak ostatni mecz zadecydował o udziale w play-offach - my albo oni).

w Jastrzębiu podobno nie ma problemu, ale piszę to tylko na podstawie tego co usłyszałam od przyjaciół z Janowa.
GKS, Zagłębie, Kraków zdają mi się ciężkimi tematami... niespecjalnie do przejścia.
Zdarzyło mi się co prawda być w Tychach na jednym sparingu w tym roku, ale incognito...

-
Jaka jest sytuacja w Krynicy ?
-
UNIA do Krynicy została wpuszczona.. za to nie została do Nowego Targu gdzie niby jakby się starała to by została
jak was tam było 30 to może tyle są w stanie..nas miało być trochę więcej to już musiały huje zrobić problem.. do Tychów też nas nie wpuścili..na Craxe też nie wpuszczają.. o reszcie nie wiem.. UNIA OŚWIĘCIM !

-
Pare miesiecy temu byla akcja na Unie ze Strony Sandeji i Tych, jak Unia wracala z Wyjazdu w Krynicy to zostali oklepani troche w okolicach Rytra, jesli dobrze pamietam to ci co zawsze zawineli pare osob glownie z Sandecji.ozborn pisze:UNIA do Krynicy została wpuszczona..
-
Kolego do starcia nie doszłoKibicowskaPolska pisze:Pare miesiecy temu byla akcja na Unie ze Strony Sandeji i Tych, jak Unia wracala z Wyjazdu w Krynicy to zostali oklepani troche w okolicach Rytra, jesli dobrze pamietam to ci co zawsze zawineli pare osob glownie z Sandecji.ozborn pisze:UNIA do Krynicy została wpuszczona..
-
jak Unia wracala z Wyjazdu w Krynicy to zostali oklepani troche w okolicach Rytra,
Z Tego co pamietam to wysypalismy sie, wpadla psiarnia nas spalowali a sandecja sie ewakuowala. Niestety nikt nikogo nie oklepal. i to by bylo na tyle.
Z Tego co pamietam to wysypalismy sie, wpadla psiarnia nas spalowali a sandecja sie ewakuowala. Niestety nikt nikogo nie oklepal. i to by bylo na tyle.
-
KibicowskaPolska chyba Ci sie cos w glowie popierdolilo... Nie wiesz jak bylo to zamknij ryj i sie nie wypowiadaj
KS Unia Oświęcim
-
Cracovia - TKH Toruń 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, d 1:0)
W hali przy Siedleckiego zgromadziło się ok. 900 widzów. Młyn liczył ok 120 osób (momentami do dopingu włączała się cała hala). Przez trzy tercje prowadzimy głośny i równy doping w asyście bębna. Z nami na sektorze 3 osoby z Tarnovii oraz 1 z KSP - Dzięki że byliście
W hali przy Siedleckiego zgromadziło się ok. 900 widzów. Młyn liczył ok 120 osób (momentami do dopingu włączała się cała hala). Przez trzy tercje prowadzimy głośny i równy doping w asyście bębna. Z nami na sektorze 3 osoby z Tarnovii oraz 1 z KSP - Dzięki że byliście
CRACOVIA TO MY!!!