Siatkówka ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Siatkówka ...
Ale siatkówka się zrobiła już maksymalnie pojebana. Ślepsk Augustów po awansie do I ligi przenosi się do Suwałk... Współczuję chłopakom, którzy wkładali w ten klub serce i prezentowali bardzo przyzwoity poziom na trybunach. Czarni są z Wami.
Jeśli zapomnę o Czarnych, niech Bóg zapomni o mnie.
-
Jeśli beda wystepować pod swoją nazwą to nie widze problemu, skoro widocznie hala Ślepska nie spełnia takich warunków, mało to w piłce takich przypadków? Gorzej jeżeli Ślepsk zostanie przefarbowany, wtedy to jest czyste skur..syństwo
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
-
Czytałem trochę o tym na forum Ślepska, nazwa ma się zmienić z ZKS Ślepsk Augustów na AZS Ślepsk Suwałki, całej akcji nie akceptują kibice i zawieszają działalność, nie identyfikując się z tym tworem, nie jest w końcu tajemnicą, że te dwa miasta się nie lubią. Szkoda, bo była to jak na siatkówkę konkretna ekipa i wniosłaby pewnie sporo świeżości w I lidze.
-
No jeśli tak to żenada. Ale plus dla Ślepska że walczą, wielu siatkofanów pewnie by siedziało cicho, albo jak swego czasu część pewnej ekipy z wielkopolski zadeklarowałaby jeżdzenie na nowy twór. Mam nadzieje że jednak coś się zmieni
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
-
Tak dla ciekawskich, prawdopodobny terminarz PlusLigi w przyszłym sezonie: (na kibicowskie wydarzenie pierwszych trzech kolejek zapowiadają się chyba akademickie derby, mam nadzieję, że uda się nam wreszcie pojawić pod Jasną Górą konkretną liczbą)
1. kolejka
Siatkarz Wieluń - Skra
Resovia - Jadar
Jastrzębie - AZS PW
Mostostal - Chemik Bydgoszcz
AZS Częstochowa - AZS Olsztyn
2. kolejka
Siatkarz Wieluń - AZS Olsztyn
Chemik Bydgoszcz - AZS Częstochowa
AZS PW - Mostostal
Jadar - Jastrzębie
Skra - Resovia
3. kolejka
Resovia - Siatkarz Wieluń
Jastrzębie - Skra
Mostostal - Jadar
AZS Częstochowa - AZS PW
AZS Olsztyn - Chemik Bydgoszcz
4. kolejka
Siatkarz Wieluń - Chemik Bydgoszcz
AZS PW - AZS Olsztyn
Jadar - AZS Częstochowa
Skra - Mostostal
Resovia - Jastrzębie
5. kolejka
Jastrzębie - Siatkarz Wieluń
Mostostal - Resovia
AZS Częstochowa - Skra
AZS Olsztyn - Jadar
Chemik Bydgoszcz - AZS PW
6. kolejka
Siatkarz Wieluń - AZS PW
Jadar - Chemik Bydgoszcz
Skra - AZS Olsztyn
Resovia - AZS Częstochowa
Jastrzębie - Mostostal
7. kolejka
Mostostal - Siatkarz Wieluń
AZS Częstochowa - Jastrzębie
AZS Olsztyn - Resovia
Chemik Bydgoszcz - Skra
AZS PW - Jadar
8. kolejka
Siatkarz Wieluń - Jadar
Skra - AZS PW
Resovia - Chemik Bydgoszcz
Jastrzębie - AZS Olsztyn
Mostostal - AZS Częstochowa
9. kolejka
AZS Częstochowa - Siatkarz Wieluń
AZS Olsztyn - Mostostal
Chemik Bydgoszcz - Jastrzębie
AZS PW - Resovia
Jadar - Skra
10. kolejka
Skra - Siatkarz Wieluń
Jadar - Resovia
AZS PW - Jastrzębie
Chemik Bydgoszcz - Mostostal
AZS Olsztyn - AZS Częstochowa
11. kolejka
AZS Olsztyn - Siatkarz Wieluń
AZS Częstochowa - Chemik Bydgoszcz
Mostostal - AZS PW
Jastrzębie - Jadar
Resovia - Skra
12. kolejka
Siatkarz Wieluń - Resovia
Skra - Jastrzębie
Jadar - Mostostal
AZS PW - AZS Częstochowa
Chemik Bydgoszcz - AZS Olsztyn
13. kolejka
Chemik Bydgoszcz - Siatkarz Wieluń
AZS Olsztyn - AZS PW
AZS Częstochowa - Jadar
Mostostal - Skra
Jastrzębie - Resovia
14. kolejka
Siatkarz Wieluń - Jastrzębie
Resovia - Mostostal
Skra - AZS Częstochowa
Jadar - AZS Olsztyn
AZS PW - Chemik Bydgoszcz
15. kolejka
AZS PW - Siatkarz Wieluń
Chemik Bydgoszcz - Jadar
AZS Olsztyn - Skra
AZS Częstochowa - Resovia
Mostostal - Jastrzębie
16. kolejka
Siatkarz Wieluń - Mostostal
Jastrzębie - AZS Częstochowa
Resovia - AZS Olsztyn
Skra - Chemik Bydgoszcz
Jadar - AZS PW
17. kolejka
Jadar - Siatkarz Wieluń
AZS PW - Skra
Chemik Bydgoszcz - Resovia
AZS Olsztyn - Jastrzębie
AZS Częstochowa - Mostostal
18. kolejka
Siatkarz Wieluń - AZS Częstochowa
Mostostal - AZS Olsztyn
Jastrzębie - Chemik Bydgoszcz
Resovia - AZS PW
Skra - Jadar
1. kolejka
Siatkarz Wieluń - Skra
Resovia - Jadar
Jastrzębie - AZS PW
Mostostal - Chemik Bydgoszcz
AZS Częstochowa - AZS Olsztyn
2. kolejka
Siatkarz Wieluń - AZS Olsztyn
Chemik Bydgoszcz - AZS Częstochowa
AZS PW - Mostostal
Jadar - Jastrzębie
Skra - Resovia
3. kolejka
Resovia - Siatkarz Wieluń
Jastrzębie - Skra
Mostostal - Jadar
AZS Częstochowa - AZS PW
AZS Olsztyn - Chemik Bydgoszcz
4. kolejka
Siatkarz Wieluń - Chemik Bydgoszcz
AZS PW - AZS Olsztyn
Jadar - AZS Częstochowa
Skra - Mostostal
Resovia - Jastrzębie
5. kolejka
Jastrzębie - Siatkarz Wieluń
Mostostal - Resovia
AZS Częstochowa - Skra
AZS Olsztyn - Jadar
Chemik Bydgoszcz - AZS PW
6. kolejka
Siatkarz Wieluń - AZS PW
Jadar - Chemik Bydgoszcz
Skra - AZS Olsztyn
Resovia - AZS Częstochowa
Jastrzębie - Mostostal
7. kolejka
Mostostal - Siatkarz Wieluń
AZS Częstochowa - Jastrzębie
AZS Olsztyn - Resovia
Chemik Bydgoszcz - Skra
AZS PW - Jadar
8. kolejka
Siatkarz Wieluń - Jadar
Skra - AZS PW
Resovia - Chemik Bydgoszcz
Jastrzębie - AZS Olsztyn
Mostostal - AZS Częstochowa
9. kolejka
AZS Częstochowa - Siatkarz Wieluń
AZS Olsztyn - Mostostal
Chemik Bydgoszcz - Jastrzębie
AZS PW - Resovia
Jadar - Skra
10. kolejka
Skra - Siatkarz Wieluń
Jadar - Resovia
AZS PW - Jastrzębie
Chemik Bydgoszcz - Mostostal
AZS Olsztyn - AZS Częstochowa
11. kolejka
AZS Olsztyn - Siatkarz Wieluń
AZS Częstochowa - Chemik Bydgoszcz
Mostostal - AZS PW
Jastrzębie - Jadar
Resovia - Skra
12. kolejka
Siatkarz Wieluń - Resovia
Skra - Jastrzębie
Jadar - Mostostal
AZS PW - AZS Częstochowa
Chemik Bydgoszcz - AZS Olsztyn
13. kolejka
Chemik Bydgoszcz - Siatkarz Wieluń
AZS Olsztyn - AZS PW
AZS Częstochowa - Jadar
Mostostal - Skra
Jastrzębie - Resovia
14. kolejka
Siatkarz Wieluń - Jastrzębie
Resovia - Mostostal
Skra - AZS Częstochowa
Jadar - AZS Olsztyn
AZS PW - Chemik Bydgoszcz
15. kolejka
AZS PW - Siatkarz Wieluń
Chemik Bydgoszcz - Jadar
AZS Olsztyn - Skra
AZS Częstochowa - Resovia
Mostostal - Jastrzębie
16. kolejka
Siatkarz Wieluń - Mostostal
Jastrzębie - AZS Częstochowa
Resovia - AZS Olsztyn
Skra - Chemik Bydgoszcz
Jadar - AZS PW
17. kolejka
Jadar - Siatkarz Wieluń
AZS PW - Skra
Chemik Bydgoszcz - Resovia
AZS Olsztyn - Jastrzębie
AZS Częstochowa - Mostostal
18. kolejka
Siatkarz Wieluń - AZS Częstochowa
Mostostal - AZS Olsztyn
Jastrzębie - Chemik Bydgoszcz
Resovia - AZS PW
Skra - Jadar
-
Najciekawiej w Wieluniu
Co do I ligi to zdaje się że pierwsze derby nam wypadną gdzies w 2 połowie listopada, ale musiałbym dokładnie to przeanalizować.

Co do I ligi to zdaje się że pierwsze derby nam wypadną gdzies w 2 połowie listopada, ale musiałbym dokładnie to przeanalizować.
-
pierwszy ciekawey mecz to dopiero 5 kolejka z Resovia... eh, dlugo nam przyjdzie czekac na emocje:(
BB!
-
[link]" target="_blank
-
Co za ku***, pewnie trofea Stilonu w gablotce trzyma, ale tak to go nie ma... Następny Kupidura, tam też Czarnych miało nie być, ale ich wszystkie medale i puchary miał u siebie. Powodzenia chłopaki w uświadamianiu prezesa, w Olsztynie też podobnie kiedyś mówili o Stomilu, a teraz jest coraz bliżej do zmiany nazwy na jedyną słuszną.Pamiętajmy, że Stilonu już nie ma, jest GTPS - podkreśla Michałowski.
-
W sumie powinienem opatrzyć komentarzem tą wypowiedz. Zenek to przesympatyczny facet i nie raz nam pomagał, problem w tym że jest to człowiek który oględnie mówiac nie bardzo czai co się wokół niego dzieje, dlatego też stan klubu jest jaki jest, potrafił z uśmiechem powtarzać grajkom że pieniadze beda jutro czy cośtam bedzie załatwione mimo że nie miał podstaw zeby tak mówic, własnie bardziej z nieogarniecia niż złej woli, jak to często mówimy miedzy sobą "Zenka okradną a on jeszcze podziękuje"
Zresztą z anegdotami na jego temat mógłbym się sporo rozpisać. Dlatego nie traktujemy tej wypowiedzi zbyt poważnie, chociaż wobec pewnych planów w piłkarskim Stilonie kwestia nazwy możliwe że zostanie przez nas wkrótce podniesiona, ale to raczej docelowo bliżej 60-lecia siatkarskiej sekcji (2011). Sprawa hali niestety wydaje się beznadziejna, bo nawet klub o koncepcji remontu dowiedział się z mediów, faktem jest że szkoła przejęła pełnie praw do obiektu, ale jakieś zasady chyba zobowiązują do konsultacji ze współużytkownikiem. Będziemy walczyć o jakiś motyw historyczno-kibicowski ale napewno nie tak poroniony pomysł jak piłka do siatkówki o której mówił Michałowski
Dodam jeszcze jako ciekawostke że mamy wstępnie obiecany podobny motyw jak na Żylecie czyli zabranie starych krzesełek z naszego sektora na pamiątkę, oczywiscie będzie tego dużo mniej 

-
Skoro tak, to trochę mnie uspokoiłeś i cofam moje słowa, bo z tej wypowiedzi strasznie mi Kupidura zajechało. A z krzesełkami fajna inicjatywa.
Tak nawiasem, kolejny zasłużony klub upada, Gwardia Wrocław po spadku nie przystąpi do rozgrywek II ligi
Tak nawiasem, kolejny zasłużony klub upada, Gwardia Wrocław po spadku nie przystąpi do rozgrywek II ligi

-
Ja nie mówie że nie obawiam się momentu w którym wejdzie wielki pan sponsor i stwierdzi że "Stilonu już nie ma jest Supermix", a wtedy niestety jak znam życie na uległego pana Zenka nie bedziemy mogli liczyć no ale tfu tfu
Co do Gwardii szkoda mi jej ze wzgledu na sportową historie bo kibicowsko to absolutne dno, ale faktem jest że kolejny klub z jakąs sensowną tradycja i historią upada (po Górniku Radlin, Stali Nysa, Płomieniu), inne siedza w II-ligowej przecietnosci (Legia, Czarni R., Morze Szczecin jeszcze mozna zaliczyć) a twory typu Wieluń, Fart maja sie coraz lepiej 3-5 lat daje na zwiniecie się z tego interesu resztek normalnośći...
Aha, Gwardie prawdopodbonie zastąpi lokalny rywal Burza (przegrali w barażu o awans do II).
P.S. oglądam własnie Polska-Brazylia i wiem że mnie to nie powinno dziwić, ale głowie się jak może się nie znudzić rok w rok to samo jeśli chodzi o "doping" czytaj "Polska Polska", "Polska białoczerrrrrrrwoniiiiii" "Pieśn o małym rycerzu", trabki przy zagrywce przeciwnika (swoja droga skandal jak tak można przeciez to niekulturralne wobec rywala
), "Polska Polska", "Polska białoczeeeerrrrrrwoniiii" "Pieśn o małym rycerzu", trabki przy zagrywce przeciwnika, "Polska Polska", "Polska białoczeeeerrrrrwoniiii" "Pieśn o małym rycerzu", trabki przy zagrywce przeciwnika, i tak w kółko i tak w kółko i tak w kółko...ah ci wspaniali kibice....bleeeeehhhhh
Co do Gwardii szkoda mi jej ze wzgledu na sportową historie bo kibicowsko to absolutne dno, ale faktem jest że kolejny klub z jakąs sensowną tradycja i historią upada (po Górniku Radlin, Stali Nysa, Płomieniu), inne siedza w II-ligowej przecietnosci (Legia, Czarni R., Morze Szczecin jeszcze mozna zaliczyć) a twory typu Wieluń, Fart maja sie coraz lepiej 3-5 lat daje na zwiniecie się z tego interesu resztek normalnośći...
Aha, Gwardie prawdopodbonie zastąpi lokalny rywal Burza (przegrali w barażu o awans do II).
P.S. oglądam własnie Polska-Brazylia i wiem że mnie to nie powinno dziwić, ale głowie się jak może się nie znudzić rok w rok to samo jeśli chodzi o "doping" czytaj "Polska Polska", "Polska białoczerrrrrrrwoniiiiii" "Pieśn o małym rycerzu", trabki przy zagrywce przeciwnika (swoja droga skandal jak tak można przeciez to niekulturralne wobec rywala

-
Czego się czepiasz ... kiełbaski dobre pod halą sprzedają .... a i Brazylijczyków można było zobaczyć ... kibicowsko to gala piosenki Biesiadnej, połączona z zawodami narciarskim ... brakuje mi tylko "krowich dzwonków" ...i prawie jak na Małyszu czy na biegach w Finlandii. Mi tam się podobało ... cały mecz w spokoju na swoim krzesełku przesiedziałem i pierwszy raz od wielu lat mogłem pozachwycać się grą Brazylijczyków
Fajnie grają chłopaki.
Ale coś się zmienia, bo nawet duet Kulaga-Magiera apelowali o nieużywanie trąbek .... co prawda przy hymnie tylko, ale zawsze
.... to i tak duży postęp z ich strony.

Ale coś się zmienia, bo nawet duet Kulaga-Magiera apelowali o nieużywanie trąbek .... co prawda przy hymnie tylko, ale zawsze

http://resovia.rzeszow.pl/
-
Nie wiem w czym leży ta piękna tradycja Gwardii.Czeresniowa2 pisze:Ja nie mówie że nie obawiam się momentu w którym wejdzie wielki pan sponsor i stwierdzi że "Stilonu już nie ma jest Supermix", a wtedy niestety jak znam życie na uległego pana Zenka nie bedziemy mogli liczyć no ale tfu tfu
P.S. oglądam własnie Polska-Brazylia i wiem że mnie to nie powinno dziwić, ale głowie się jak może się nie znudzić rok w rok to samo jeśli chodzi o "doping" czytaj "Polska Polska", "Polska białoczerrrrrrrwoniiiiii" "Pieśn o małym rycerzu", trabki przy zagrywce przeciwnika (swoja droga skandal jak tak można przeciez to niekulturralne wobec rywala), "Polska Polska", "Polska białoczeeeerrrrrrwoniiii" "Pieśn o małym rycerzu", trabki przy zagrywce przeciwnika, "Polska Polska", "Polska białoczeeeerrrrrwoniiii" "Pieśn o małym rycerzu", trabki przy zagrywce przeciwnika, i tak w kółko i tak w kółko i tak w kółko...ah ci wspaniali kibice....bleeeeehhhhh
A co mają śpiewać na meczach reprezentacji? j**** k**** j****? Sędzia c***? Nikt chyba nie zaprzeczy, że na meczach reprezentacji w siatkę jest najlepsza atmosfera na świecie i najliczniejsza publika (w kategorii reprezentacje). O ile wiem to goście to goście boja się przyjeżdżać, więc nie ma na kogo akcje robić

No i zdarzały się fajne wyjazdy - mistrzostwa Europy w Czechach, mistrzostwa świata w Japonii. Na całym świecie przychodzi Polonia i manifestuje swoją Polskość, a w USA stanowi większość na hali.
-
Powiedz że sobie kpisz
Dla mnie powinny wrócic czasy przedkułagowe gdzie doping prowadziły najlepsze ekipy ligowe a nie ludzie którzy dorabiają zabawianiem wiejskich (nie w sensie lokalizacji tylko ...hmm..smaku) imprez. W żadnym miejscu nie napisałem że mają być bluzgi tylko normalny urozmaicony doping który poprowadzi 100-200 osobowy w miare ogarnięty młyn a reszta podchwyci (wyobraź sobie 10 tysiecy ludzi pod dachem śpiewajacych HSV bez zagłuszania organkami czy innym szajsem...). Marzy mi się układ na kadrę takich ekip jak Mostostal, AZSy, Sovia, Czarni Radom, Jastrzębie ewentualnie jeszcze pomniejsze (Chemik, Orzeł M. czy my), który miałby na celu zrobienie porządku z dopingiem, flagami (jak widze jakieś nabazgrane na białoczerwonej fladze bzdury typu wycieczka zakładowa supermix to mi sie nóż w kieszeni otwiera), ale to zapewne nierealne...
A co do Gwardii to miałem na myśli wychowanków, lata w ekstraklasie, europejskie puchary itp, zreszta mniejsza z tym tak jak mówiłem akurat kibicowsko ich absolutnie nie żałuje

A co do Gwardii to miałem na myśli wychowanków, lata w ekstraklasie, europejskie puchary itp, zreszta mniejsza z tym tak jak mówiłem akurat kibicowsko ich absolutnie nie żałuje
-
Podczas meczu Polska - Belgia w Kędzierzynie próbowaliśmy coś rozkręcić w sektorze gdzie mieści się nasz młyn . Pare kumatych osób zaczynało śpiewać reszta olewka . Ochrona zaczęła się dopierdalać że dlaczego nie siedzimy na swoich miejscach jeżeli bilety są numerowane . Chodziliśmy po całej hali w celu rozkręcenia dopingu a ochrona srała że zasłaniamy i że mamy wracać na swoje miejsca .
Trzeba się kiedyś konkretnie zmontować i pokazać doping na kadrze .
Trzeba się kiedyś konkretnie zmontować i pokazać doping na kadrze .
-
Nic nowego, podobnie było na naszej pierwszej i ostatniej oficjalnej wizycie na kadrze, Polska-Argentyna Bydgoszcz 2005, gdzie próby rozkręcania dopingu przed meczem kończyły się zagłuszaniem przez pana Grzesia a w trakcie gry ochrona wciąż sapała o to że stoimy (chociaz na prowizorycznym sektorze bylismy własciwie tylko my). Dopóki nic radykalnie się nie zmieni to warunki nie pozwolą na jakąkolwiek zmianę, wieś tańczy wieś spiewa, kasa się zgadza, siatkarze w wywiadze rzucą wstawke o "wspaniałych kibicach" (w wielu przypadkach pod prikazem zresztą co skądinąd wiem) kto by się tam przejmował...
Jedyną nadzieją jest zjednoczone działanie wszystkich mniej lub bardziej ogarniętych ekip bo obecnie to chyba z klubów w miarę licznie pokazują sie Skra Jadar i inne tego typu wynalazki, wiec chyba wiecej nie trzeba dodawać
Jedyną nadzieją jest zjednoczone działanie wszystkich mniej lub bardziej ogarniętych ekip bo obecnie to chyba z klubów w miarę licznie pokazują sie Skra Jadar i inne tego typu wynalazki, wiec chyba wiecej nie trzeba dodawać
-
a co to za problem dogadać się między ultrasami z siatkówki? o ile wiem w porachunkach nikt nie zginął, więc takich zaszłości nie ma, z Kułagą i Magierą też można pogadać, no i z PZPS żeby część biletów można było kupić w klubach, możesz mi napisać czy jakieś inicjatywy były podejmowane? PZPS w przeciwieństwie do PZPN nie działa na szkodę siatkówkiCzeresniowa2 pisze:Nic nowego, podobnie było na naszej pierwszej i ostatniej oficjalnej wizycie na kadrze, Polska-Argentyna Bydgoszcz 2005, gdzie próby rozkręcania dopingu przed meczem kończyły się zagłuszaniem przez pana Grzesia a w trakcie gry ochrona wciąż sapała o to że stoimy (chociaz na prowizorycznym sektorze bylismy własciwie tylko my). Dopóki nic radykalnie się nie zmieni to warunki nie pozwolą na jakąkolwiek zmianę, wieś tańczy wieś spiewa, kasa się zgadza, siatkarze w wywiadze rzucą wstawke o "wspaniałych kibicach" (w wielu przypadkach pod prikazem zresztą co skądinąd wiem) kto by się tam przejmował...
-
Problem w tym że paradoksalnie w na siatkarskiej scenie kibicowskiej nie istnieje praktycznie takie pojęcie jak solidarność kibicowska, poszanowanie zasad itp. Krzyczący przykład: Skra Bełchatów która swego czasu pierwsza pomagała rannym w wypadku kibicom Czarnych Radom 3 lata później brata się z jadarem (wiem że to już inni ludzie, ale klub ten sam...). No nieważne wracając do meritum:Altruista pisze:a co to za problem dogadać się między ultrasami z siatkówki? o ile wiem w porachunkach nikt nie zginął, więc takich zaszłości nie ma, z Kułagą i Magierą też można pogadać, no i z PZPS żeby część biletów można było kupić w klubach, możesz mi napisać czy jakieś inicjatywy były podejmowane? PZPS w przeciwieństwie do PZPN nie działa na szkodę siatkówki
Do 2005 roku PZPS rozprowadzał pule darmowych wejsc dla fanklubów na podstawie pism wysyłanych do związku, dzięki czemu własnie (i przychylności Waldemara Wspaniałego- (S)zacunek!) pojawiliśmy się w Bydgoszczy. No ale to już należy do przeszłosci, PZPS po prostu bez słowa uzasadnienia z tego zrezygnował, zreszta były już cyrki w tamtej edycji zwiazane z meczem z Serbią w Katowicach- ostatecznie rzucono nam i kilku innym klubom po 5 wejsc. Co do inicjatyw- pytanie nie do mnie, my jesteśmy skromną ekipą I-ligową ze swoimi wewnętrznymi problemami, część z nas ma jeszcze na głowie piłkę kopaną, to o czym teraz pisze to głownie moje prywatne zdanie jako w kibica o w miare przyzwoitej świadomości, oczywiscie jeśli możni Polskiej sceny siatkarsko-kibicowskiej się dogadają to my jako Siatkarski Stilon chętnie temu przyklaśniemy.
-
Na ten temat długo można by mówić, ale na pewno PZPS wcale taki święty nie jest i jakoś pozytywnie na tle innych związków się nie wyróżnia.Altruista pisze:PZPS w przeciwieństwie do PZPN nie działa na szkodę siatkówki
Tak swoją drogą, wybieramy się z Olsztyna do Bydgoszczy na jeden z meczów z Finlandią, ale jako wycieczka towarzyska, a nie jako zorganizowana ekipa kibicowska, taki wypad ze znajomymi w trakcie kibicowskiego sezonu ogórkowego, więc będę mógł coś napisać o tym, jak to wygląda na żywo, ale nie spodziewam się, aby coś się zmieniło od Final Six w Katowicach w 2007 r. Przyznam, że marzy mi się, aby wreszcie chociaż na jednym meczu kadry doping poprowadziły połączone siły tych bardziej ogarniętych ekip, z takim pierdolnięciem na trybunach to i Brazylię byśmy powieźli, a po meczu wspólna imprezka, bo przy takiej okazji wszystkie animozje można przecież odstawić na bok

-
Doping owszem ale wydaje mi się że wspólne imprezy czy piwkowanie po meczach przerodziło by się w zaczepki pomiędzy niektórymi ekipami . Nienawiść odstawiamy na mecz po meczu nie było by już kolorowo .
Mam tu przede wszystkich na myśli nas i AZSu Częstochowa
Mam tu przede wszystkich na myśli nas i AZSu Częstochowa

-
AZS1950
Dokladnie tak jak napisales, w stowarzyszeniu niema Mosto i Czewy. My nie przystapilismy do niego z dwuch wzgledow, po pierwsze dlatego ze nie zaproponowano udzialu w nim AZS Czewa po drugie bo jest w nim Belchatow ze swoimi uposledzonymi biesiadnikami.
Czeresniowa2 pisales dokladnie o tym o czym mysle juz od dlugoego, dlugiego czasu. Jak siegam pamiecia osoatni taki maly mlynek ktory byl w stanie wspolpracowac z hala funkcjonowal w roku 2000. Pamietam ze na turnieju olimpijskim w spodku siedzielismy na samym dole na luku zarzem z Czernymi Radom i Jastrzebiem, wtedy jeszcze Heller i Kulaga dosc sprawnie wspolpracowali. Ewidetnie brakowalo takich ekip jak Stilon i AZSy.
Dzisiaj jak jest kazdy widzi. Problem polega na tym ze zwiazek nas kibicow w takiej formie po prostu nie chce! Mozna powiedziec ze 8-10 lat temu murzyn odwalil swoja robote i juz nikomu nie jest potrzebny.
Mysle tak sobie ze wlasnie to forum, jest idealnym miejscem do podjecia jakiejs sensownej dyskusji na ten temat. Wiekszosc z nas kuma klimat i myse ze nadajemy na tych samych falach i mimo nikotrych antagonizmow jak Mosto-AZS czy AZS-j**** czy ostatnio Mosto-j**** udalo by sie cos sensownego razem skleic.
Co do wspolnego piwkowania, powiem tylko ze ja nie jestem zwolennikiem takiego rozwiazania, wielu z nas darlo niejednokrotnie koty, moezmy razem kibicowac kadrze nie musimy natomiast tworzyc nurtu wedle ktorego kto kto kibicuje razem reprezentacji ten sie brata i jest wielkim przyjacielem. Wystarczy miec wspolny cel, wspolna wiare, kochac sie nie musimy.
Dokladnie tak jak napisales, w stowarzyszeniu niema Mosto i Czewy. My nie przystapilismy do niego z dwuch wzgledow, po pierwsze dlatego ze nie zaproponowano udzialu w nim AZS Czewa po drugie bo jest w nim Belchatow ze swoimi uposledzonymi biesiadnikami.
Czeresniowa2 pisales dokladnie o tym o czym mysle juz od dlugoego, dlugiego czasu. Jak siegam pamiecia osoatni taki maly mlynek ktory byl w stanie wspolpracowac z hala funkcjonowal w roku 2000. Pamietam ze na turnieju olimpijskim w spodku siedzielismy na samym dole na luku zarzem z Czernymi Radom i Jastrzebiem, wtedy jeszcze Heller i Kulaga dosc sprawnie wspolpracowali. Ewidetnie brakowalo takich ekip jak Stilon i AZSy.
Dzisiaj jak jest kazdy widzi. Problem polega na tym ze zwiazek nas kibicow w takiej formie po prostu nie chce! Mozna powiedziec ze 8-10 lat temu murzyn odwalil swoja robote i juz nikomu nie jest potrzebny.
Mysle tak sobie ze wlasnie to forum, jest idealnym miejscem do podjecia jakiejs sensownej dyskusji na ten temat. Wiekszosc z nas kuma klimat i myse ze nadajemy na tych samych falach i mimo nikotrych antagonizmow jak Mosto-AZS czy AZS-j**** czy ostatnio Mosto-j**** udalo by sie cos sensownego razem skleic.
Co do wspolnego piwkowania, powiem tylko ze ja nie jestem zwolennikiem takiego rozwiazania, wielu z nas darlo niejednokrotnie koty, moezmy razem kibicowac kadrze nie musimy natomiast tworzyc nurtu wedle ktorego kto kto kibicuje razem reprezentacji ten sie brata i jest wielkim przyjacielem. Wystarczy miec wspolny cel, wspolna wiare, kochac sie nie musimy.
Show must go on!
BB ´97´99´06
zaksa! co? ty qurwo! Tylko MOSTO
BB ´97´99´06
-
Faktycznie to piwkowanie może nie być najlepszym pomysłem, chociaż nawet kibice piłkarscy w czasie wakacji potrafią się bawić razem z tymi, z którymi na co dzień nie są w najlepszych stosunkach
Ale można by spróbować chociaż na jednym meczu zmontować taki młynek, problemem jest tylko PZPS, ciężko będzie ich przekonać, bo przecież po co mają coś zmieniać, skoro mają teraz "najlepszych kibiców na świecie i wspaniałą atmosferę na hali". Jedyna szansa to jakiś wspólny list, i tutaj chyba najmocniej zadziałać powinny ekipy z Kędzierzyna, Rzeszowa i Jastrzębia, bo są one najmocniejsze spośród tych, które mają zarejestrowane stowarzyszenia, nie wiem, jak to jest z Czarnymi pod tym względem. Oczywiście my czy Częstochowa możemy się pod tym podpisać, ale tylko jako nieformalne grupy, a to da znacznie mniejszy wydźwięk. Trzeba też pamiętać o ekipach z niższych lig, nie tylko Stilon czy Orzeł, ale tez choćby Ślepsk, gdzie kręcili fajny doping w Augustowie, nie wiem jak to teraz będzie po przenosinach do Suwałk. Nie wiem, co się stało z ekipą Płomienia po rozpadzie klubu, bo cicho coś o nich, ale jeśli wciąż działają, to o nich chyba też warto pomyśleć. Na pewno temat jest do dyskusji.

-
Sprawa kadry jest do uzgodnienia .
Sorry za odskoczenie ale Czeresniowa2 rozumiem , że wielu z Was działa tak samo na piłce jak i na siatce . Możesz opisać stosunki między siatkarskim Stilonem a piłkarskim oraz jakie stosunki do piłki siatkowej mają kibice żużla ? Może być PM
Sorry za odskoczenie ale Czeresniowa2 rozumiem , że wielu z Was działa tak samo na piłce jak i na siatce . Możesz opisać stosunki między siatkarskim Stilonem a piłkarskim oraz jakie stosunki do piłki siatkowej mają kibice żużla ? Może być PM
-
Płomień ma Zagłębie, z tego co mi wiadomo odpuscili III lige. Co do PZPS, no generalnie jest tak że dla nich liczą sie przedewszystkim wpływy, a że media są nakrecone na wspaniałowanie kibiców tym lepiej, po co coś zmieniać. a wbrew pozorom są osoby wśród działaczy, siatkarzy trenerów którzy kumają klimat i uważaja ze robienie z meczu imprezy biesiadnej to przegiecie, tylko trzeba to wykorzystać odpowiednio. BB, juz pisze na PW
co do dopingu na reprezentacji to tak jak U. napisał nikt się nie musi kochać, po prostu wtedy wszyscy tworzą jedność i nieważne czy jesteś z Wąchocka czy Kłobucka i czy latałeś za jedną z ekip z młotkiem czy z motyką 

-
Krotki film o kibicach Polskiej Reprezentacji w siatkówkę: [link]
Śmiać się czy płakać?
Śmiać się czy płakać?
-
Machnąć ręką
Kiedyś dostałem maila od jakieś paniusi, może to nawet w związku z tym filmem, czy nasza grupa wybiera się na LŚ (bodajże Polska-Japonia) i czy chcielibysmy być w tym filmie o wspaniałych kibicach
Otrzymała kulturalną acz dosadną odpowiedź jaki styl kibicowania wyznajemy i co ja osobiscie sądze o PZPS który cofnał wtedy darmowejsciowki dla fanklubów. Nie otrzymałem już odpowiedzi niestety 

-
Z tym tworem będzie ciężko wygrać . Niestety . . .
-
Jesteś małej wiary BracieBBratB pisze:Z tym tworem będzie ciężko wygrać . Niestety . . .

... to pokolenie jest już stracone i tą rundę przegraliśmy, ale jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa .....
-
Abdul pytam z ciekawosci, bez zadnych podtekstow, byliscie ostatnimi czasy na LS jako zorganizowana grupa? Z tego co wiem jestescie wiodacym czylonkiem owego stowarzyszenia i nie specjalnie pojmuje w jaki sposob chcecie z czyms walczyc.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Show must go on!
BB ´97´99´06
BB ´97´99´06
-
Pytasz mnie czy o Resovię?misuszat pisze:Abdul pytam z ciekawosci, bez zadnych podtekstow, byliscie ostatnimi czasy na LS jako zorganizowana grupa? Z tego co wiem jestescie wiodacym czylonkiem owego stowarzyszenia i nie specjalnie pojmuje w jaki sposob chcecie z czyms walczyc.
Pozdrawiam.
Jeżeli chodzi o mnie to ja byłem na LŚ w Łodzi. Ale nie byłem ani z Resovią ani z Stowarzyszeniem Sympatyków Reprezentacji Polski. z Resovii poza Pestką nie było chyba nikogo.
Jeżeli chodzi o
Resovię, to od 3-4 lat nigdzie na LŚ nie byliśmy jako Resovia. Paręnaście osób od Nas należy od SSRP, ale jakiś związków nie ma /są tylko powiązania osobowe, Nasz vice-prezes jest prezesem SSRP. Jest jeszcze kilka innych powiązań osobowych. Ale taki tego urok, iż nikt do tego stowarzyszenia nie może należeć jeżeli nie ma rekomendacji jednych z członków tego stowarzyszenia/
W tej chwili jest to zbyt silne zjawisko, aby cokolwiek w tym można było zmienić .... i ludzie nie bardzo chcą zmian .... a co możemy zrobić .... szczerze to nie mam pomysłu w tej chwili.
Mogę powiedzieć Ci co ja zrobiłem ..... nie włączyłem się w ruch kibiców reprezentacji Polski, bo mi osobiście nie podoba się to. Na LŚ jestem okazjonalnie, aby sobie siatkówkę pooglądać. Atmosfera mnie tam usypia, więc zawsze znajdzie się miejsce do przezimowania ..... i po delektowania się pięknem tej gry

Jak masz jakieś pytania to pytaj. Tylko pamiętaj, iż poglądy tutaj prezentowane są moje i za nie biorę odpowiedzialność /moralną/ .... a co myślę inni, musiałbyś pytać innych

Jest parę osób, którym się to nie podoba, jest parę osób które są zachwycone, ale generalnie większość ma to w d.... liczy się tylko liga.
-
[link]
Orzeł i Joker wyrzuceni ze struktur związku za długi.
Jeb... PZPS!
Orzeł i Joker wyrzuceni ze struktur związku za długi.
Jeb... PZPS!
-
Niestety nie inaczej jest w żeńskiej pierwszej lidze - tam też kluby nie przystąpią do rozgrywek. Chodzi konkretnie o Piasta Szczecin i Calisię Kalisz 

-
patologiczny związek piłki siatkowej, szkoda słów... Szkoda, zwłaszcza że przynajmniej Orzeł (nie wiem, jak z Jokerem) solidnie prezentował się kibicowsko. Jak w ogóle z dopingiem w Nysie (ponoć tam już w ogóle zapomnieli o nazwie Stal?) i w Szczecinie?
-
Nie mogę edytować, jest już oficjalny terminarz, zgodny z tym, który podawałem na poprzedniej stronie - [link]
-
Najważniejsze że mamy "dobro narodowe" i "najlepszych kibiców na świecie"AZS1950 pisze:patologiczny związek piłki siatkowej, szkoda słów... Szkoda, zwłaszcza że przynajmniej Orzeł (nie wiem, jak z Jokerem) solidnie prezentował się kibicowsko. Jak w ogóle z dopingiem w Nysie (ponoć tam już w ogóle zapomnieli o nazwie Stal?) i w Szczecinie?

Na Jokerze niestety troche padł młyn ale po powrocie do I ligi mogło być lepiej. Zobaczymy, może jest jeszcze nadzieja dla tych klubów.
W Nysie są jakieś dzieciaki które chodzą w szalach AZS i krzyczą ponoć obie nazwy, w Szczecinie ruch kibicowski umarł jakieś pare lat temu z tego co mi wiadomo, ale ten wyjazd jest dla nas z oczywistych względów bardzo atrakcyjny

Mily- to znaczy że zagracie w II lidze czy III? O upadku Piasta słyszałem, ale o was...eh...kolejne zasłużone kluby, coraz gorzej to wszystko wygląda
-
Jeśli ktoś z Calisii albo Piasta Szczecin mógłby przybliżyć dlaczego Wasze zespoły nie przystąpią do rozgrywek byłbym wdzięczny...
-
Z Piasta wycofał się sponsor- Pro Kon Stal.
W Kaliszu chyba troche bardziej złożona sytuacja wiec niech mily to przybliży
W Kaliszu chyba troche bardziej złożona sytuacja wiec niech mily to przybliży
-
Liga światowa w Belgradzie, prestiżpwy mecz Serbów z USA i co robią Serbowie? wala w dmuchane kondomy! Nawet kompletu nie było. Mecz ich przyjaciół z USA, na hali 500 osób max, u nas na kazdym meczu finału LŚ byłby komplet, a kibice śpiewaliby to co zarzucaliby Kułaga z Magierą.Czeresniowa2 pisze:Najważniejsze że mamy "dobro narodowe" i "najlepszych kibiców na świecie"AZS1950 pisze:patologiczny związek piłki siatkowej, szkoda słów... Szkoda, zwłaszcza że przynajmniej Orzeł (nie wiem, jak z Jokerem) solidnie prezentował się kibicowsko. Jak w ogóle z dopingiem w Nysie (ponoć tam już w ogóle zapomnieli o nazwie Stal?) i w Szczecinie?![]()
Na Jokerze niestety troche padł młyn ale po powrocie do I ligi mogło być lepiej. Zobaczymy, może jest jeszcze nadzieja dla tych klubów.
W Nysie są jakieś dzieciaki które chodzą w szalach AZS i krzyczą ponoć obie nazwy, w Szczecinie ruch kibicowski umarł jakieś pare lat temu z tego co mi wiadomo, ale ten wyjazd jest dla nas z oczywistych względów bardzo atrakcyjnyCo nie zmienia faktu że mam wciąż nadzieje że jednak zagramy derby i pojedziemy do Piły!
Mily- to znaczy że zagracie w II lidze czy III? O upadku Piasta słyszałem, ale o was...eh...kolejne zasłużone kluby, coraz gorzej to wszystko wygląda