Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
mms

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: mms » 30.07.2016, 20:43

Ile ku*** razy będzie jeszcze raz wałkować te same tematy?

iparts.pl
Radicaal

Post autor: Radicaal » 31.07.2016, 11:36

EL 1910 pisze:Cobytu - udziel mi proszę informacji, jak to się stało że macie tylko tę jedną trybunę? I jakie są ewentualnie plany, terminy na dobudowę kolejnych?
Z góry dzięki za normalną odpowiedź.
Hehe.Szczyt bezczelności.Ale odpowiem.Dzięki Waszej konfidencko-"honorowej" tradycji.

Wasteland

Post autor: Wasteland » 31.07.2016, 12:58

Taką wersję sprzedaliście kolegom po szalu?Czyli układzik z POlitykami i chęć udupienia Widzewa by nie miał żadnego stadionu już nie aktualna.

patojudek

Post autor: patojudek » 31.07.2016, 19:17

Zapomniał chłopina jak pląsali ze znienawidzoną przez kibiców władzą po, hanka galerianka była na topie i w związku z tym zafundowała trybune gdzie jedno krzesełko w prostym przeliczeniu jest najdroższe w Polsce, mało tego zostanie wybudowana kolejna hala dla dzielnych rycerzy + dużo lepszy i droższy niż na łodziance ośrodek treningowy na Minerskiej, ale wam jak tej kurwie
ciągle mało. Zaczniecie grać przyjdzie sponsor dobuduje wam trybuny 40tys na miare waszych możliwości będzie git.

walczzawsze

Post autor: walczzawsze » 31.07.2016, 22:47

Przed tygodniem Zdanowska zapowiedziała, że w Łodzi powstanie jeden stadion: albo na terenach Orła przy al. Włókniarzy, albo przy al. Piłsudskiego, gdzie gra Widzew.

We wtorek w magistracie doszło do spotkania prezydent z szefami Widzewa i ŁKS-u. Tematem miały być przygotowane przez magistrat analizy finansowe inwestycji w obu miejscach.

Po zakończeniu ponadgodzinnego spotkania okazało się jednak, że decyzje już zapadły...

Na wspólnej konferencji z szefami klubów Zdanowska poinformowała, że zaproponowała następujące rozwiązanie: nowy stadion powstanie przy al. Piłsudskiego, a przy al. Unii miasto zbuduje boisko z jedną trybuną i centrum szkoleniowe dla ŁKS-u. Tym samym upadł pomysł z Orłem.

- Na stadion na Widzewie przeznaczymy 170 mln zł. Klub sam podejmie decyzję, jak będzie chciał te pieniądze zagospodarować: czy od razu wybudować cały stadion, czy sukcesywnie stawiać większy. Natomiast przy al. Unii chcemy wybudować stadion z jedną trybuną na blisko 5 tys. osób i trzy boiska treningowe, bo tyle się zmieści na tym terenie. Gdy ŁKS wróci do wyższej ligi, będzie czas, żeby dobudować kolejne trybuny - poinformowała Zdanowska.

Takie rozwiązanie zadowoliło oba łódzkie kluby.

- Cieszę się, że stadion Widzewa będzie na Widzewie i że mamy szansę wybudować dla nas prawdziwy dom na przyszłość - powiedział po spotkaniu Sylwester Cacek, szef Widzewa.

- Cały czas byliśmy za tym, żeby ŁKS był przy al. Unii. Baza jest podstawą, ponieważ chcemy odbudowywać klub od młodzieży, która ma dostarczać zawodników do pierwszej drużyny - dodał Tomasz Salski z Akademii Piłkarskiej ŁKS.

Zadowolona może być także Zdanowska, która ostudziła rosnące niezadowolenie kibiców obu drużyn. Fani Widzewa i ŁKS-u w ostatnim czasie zaczęli nawet zbierać podpisy pod wnioskiem o referendum w sprawie odwołania prezydent.

Zdanowska o niezadowoleniu kibiców nie chciała mówić. Podkreśliła jednak, że wczorajsza decyzja pozwoli zaoszczędzić w budżecie miasta około 70-80 mln zł. - Chcę część tych pieniędzy przeznaczyć na szkolenie dzieci i młodzieży, szczególnie w aspekcie poszukiwania młodych talentów. To dla mnie również bardzo istotne - przekonywała prezydent. Zapewniła również, że jej decyzja jest ostateczna. - Oczywiście zakomunikuję ją radnym i klubom politycznym. Mam nadzieję, że zostanie ona przez nich zaakceptowana - dodała.

Na razie nie wiadomo, jak duży miałby być nowy stadion Widzewa. - Teraz piłka jest po naszej stronie, musimy dobrze przygotować projekt i terminarz. Dzięki temu wszystko będziemy mogli realizować w dobrym tempie. Myślę, że potrzebujemy na to kilku dni - tłumaczył Cacek. Szef Widzewa uważa, że 170 mln zł wystarczy, by myśleć o budowie mniejszego stadionu, który z czasem będzie można rozbudować. Dodał, że kibice już zapowiedzieli powołanie komitetu społecznego, który będzie kontrolował postępy inwestycji. - Liczę na to. Dlatego przekażę władzom fan klubów, żeby się organizowały i współpracowały z nami - zapowiedział.

O tym, że deklaracja Hanny Zdanowskiej to dopiero początek drogi, przekonywał także Salski: - Diabeł tkwi w szczegółach. Chcemy je jak najszybciej poznać. Jeśli to, co mówiła pani prezydent, potwierdzi się, musimy zadbać tylko i wyłącznie o stronę sportową. I o to, żeby pierwsza drużyna jak najszybciej awansowała do wyższych lig.

Szefowie obu klubów mają nadzieję, że wtorek był przełomowym dniem.

- Najważniejsze jest to, że wreszcie poznaliśmy decyzję. Teraz chcemy iść do przodu. Chcemy zajmować się budowaniem klubu i drużyny. Mam nadzieję, że temat tego, gdzie mamy funkcjonować, jest już zamknięty - stwierdził Salski.

Cacek dodał: - Ostatni tydzień pokazał, że kibice Widzewa i ŁKS-u mogą się różnić, ale podobnie jak władze klubów mają ten sam cel: budowę stadionów i drużyn. Teraz stoimy razem i mówimy o tym wspólnym głosem.

W obu klubach liczą na to, że zmiany w budżecie zostaną wprowadzone jeszcze przed przerwą wakacyjną. - Dlatego wiemy, że musimy spieszyć się z przygotowaniem projektów. Do najbliższej sesji [29 maja - przyp. red.] powinniśmy być gotowi - zapowiedział właściciel Widzewa."

walczzawsze

Post autor: walczzawsze » 31.07.2016, 22:57

Radicaal pisze:
EL 1910 pisze:Cobytu - udziel mi proszę informacji, jak to się stało że macie tylko tę jedną trybunę? I jakie są ewentualnie plany, terminy na dobudowę kolejnych?
Z góry dzięki za normalną odpowiedź.
Hehe.Szczyt bezczelności.Ale odpowiem.Dzięki Waszej konfidencko-"honorowej" tradycji.[/quoteRozmowa z wiceprezesem ŁKS - Tomasz Salskim
Przy al. Unii miał powstać kompleks sportowy. Teraz okazuje się, że będą pieniądze jedynie na piłkarski stadion i to tylko z jedną trybuną. Czy to was zadowala?
Tomasz Salski, wiceprezes ŁKS Łódź: – Na bezrybiu i rak ryba. Mówiąc jednak poważnie, lepiej mieć namiastkę piłkarskiego obiektu, niż nie mieć nic. Ten ruch władz miasta uważam za rozsądny i jedyny racjonalny w obecnej sytuacji. Ktoś przeliczył budżetowe pieniądze i wyszło mu, że wystarczy tylko na stadion. No to trzeba go jak najszybciej zacząć budować.
Dlaczego taka kulawa inwestycja pana zadowala?

– Proszę spojrzeć, co w ostatnich miesiącach działo się w sprawie obiektów sportowych przy al. Unii. Zupełnie nic. Skoro coś teraz drgnęło, to trzeba takie decyzje przyjąć z radością. Jeśli będzie przynajmniej zaczątek bazy sportowej, to można także myśleć o innych ważnych sprawach?
Czyli...
– Przede wszystkim o stworzeniu spółki, która poprowadziłaby futbolową drużynę.

No to już się zaczyna płacz że to przez kibiców Widzewa mają jedną trybunę ale jaja :)

zgredzik

Post autor: zgredzik » 31.07.2016, 23:14

Tak prawdę mówiąc, to ŁKS za tą kasę mógł postawić stadion z 3 trybunami na 8-10 tysięcy i bez obrazy, to są wasze realne możliwości i potrzeby. Przy ewentualnym awansie i sukcesie sportowym, można byłoby myśleć o rozbudowie. A tak to wygląda jakby ktoś sobie zrobił wałek i przytulił dobry hajs. To jest tylko moje zdanie. Widzew widząc puste molochy w Gdańsku, Krakowie czy Wrocławiu też poszedł po rozum do głowy i buduje, co buduje. A też pamiętam gadki przy początkowych planach projektów i głosy 25 minimum, 30! (Bo każdy już widział LM. Ehh ta megalomania - coś w tym jest enedue) To tylko moje zdanie. Już za tydzień rusza karuzela - jak najmniej kłopotów z pieskami jednym i drugim życzę.

patojudek

Post autor: patojudek » 01.08.2016, 10:00

Takie są fakty:
1. 95 mln - budowa trybuny przy AA + dodatkowo:
2. 12,5 mln - analizy, koncepcje, projekty, rozbiórka hali,
3. 1 mln zł - inż kontraktu,
4. 350 tys. - opłaty do Dalki,
5. 3,13 mln zł - przebudowa linii wysokiego napięcia przy al. Unii,
6. 1 mln zł - instalacja podgrzewania murawy
7. 1,25 mln zł - budowa boiska bocznego,
8. 10 mln zł - budowa parkingu wokół trybuny!!!!

Z powodu prac przy al. unii:
9. specjalnie kupiono parkiet na Skorupki za 1,2 mln zł,
10. 100 tys. zł - kupno i instalacja rozkładanej trybuny przy al. Unii,
11. ponad 12 mln zł koszt budowy boisk na ul Minerskiej. (z obiektu MOSiR na Minerskiej, z którego specjalnie wyrzucono drużyny Kolejarza, akademia piłkarska korzysta już 3 rok za darmo!)

biohazard

Post autor: biohazard » 01.08.2016, 10:43

Panowie, ostatnio przejeżdżałem przez Łódź a konkretnie Centrum i Chojny - widziałem kilka śmiesznych tekstów na murach to o ŁKS a kawałek dalej o Widzewie, nie pamiętam żadnego ale były przyznam szczerze śmieszne i nietypowe. Prowadzicie taką wojenkę na murach czy piszą to jakieś inne wynalazki nie związane z ruchem kibicowskim. Nie ukrywam, że do takich tekstów trzeba mieć nieźle w bani :-)

Jarcar

Post autor: Jarcar » 01.08.2016, 11:42

biohazard pisze:Panowie, ostatnio przejeżdżałem przez Łódź a konkretnie Centrum i Chojny - widziałem kilka śmiesznych tekstów na murach to o ŁKS a kawałek dalej o Widzewie, nie pamiętam żadnego ale były przyznam szczerze śmieszne i nietypowe. Prowadzicie taką wojenkę na murach czy piszą to jakieś inne wynalazki nie związane z ruchem kibicowskim. Nie ukrywam, że do takich tekstów trzeba mieć nieźle w bani :-)
Przewijał się ten temat parę razy już, ale tak w skrócie to zaczął to pisać koleś niezwiązany zupełnie z klubami. Zrobiło się o tym głośno, można nawet powiedzieć że medialnie i także my to podłapaliśmy.
Łódzki Klub Sportowy jedynym słusznym wyborem,
nigdy nie zejdę na złą stronę.

On Tour ABG

Post autor: On Tour ABG » 01.08.2016, 12:49

Apropo Chojny mnie ciekawią,nie chciałbym napinki wywoływać bo temat sie uspokoił ale zawsze mnie to osiedle ciekawiło.Teren Widzewa ale Łks tez ma tam dobrą ekipe?Jakieś skojarzenie mam apropo tego osiedla cos jak Qrdwanów w Krakowie gdzi tez obie ekipy sa mocne.
Semper Fidelis

patojudek

Post autor: patojudek » 01.08.2016, 18:54

O Chojnach też już było pisane bardzo dużo tutaj, ale łatwiej jest zadać nowe pytanie niż wertować dzięsiątki podstron naszej internetowej wojenki by czegoś się dowiedzieć. Chojny zdecydowana przewaga Widzewa, są też kibice Łksu.

Fanatycy Widzewa

Post autor: Fanatycy Widzewa » 01.08.2016, 20:47

biohazard pisze:Panowie, ostatnio przejeżdżałem przez Łódź a konkretnie Centrum i Chojny - widziałem kilka śmiesznych tekstów na murach to o ŁKS a kawałek dalej o Widzewie, nie pamiętam żadnego ale były przyznam szczerze śmieszne i nietypowe. Prowadzicie taką wojenkę na murach czy piszą to jakieś inne wynalazki nie związane z ruchem kibicowskim. Nie ukrywam, że do takich tekstów trzeba mieć nieźle w bani :-)
i Panie ;)

Tutaj trochę tego:
[link]
Na tym zjebanym fb była nawet jakaś stronka temu poświęcona, ale nie umiem znaleźć
Myślałam, że przeniesie sie to na Kraków, ale nie przeniosło się, widziałam może tylko że dwa tego typu napisu

FWC

Post autor: FWC » 01.08.2016, 23:58

On Tour ABG pisze:Apropo Chojny mnie ciekawią,nie chciałbym napinki wywoływać bo temat sie uspokoił ale zawsze mnie to osiedle ciekawiło.Teren Widzewa ale Łks tez ma tam dobrą ekipe?Jakieś skojarzenie mam apropo tego osiedla cos jak Qrdwanów w Krakowie gdzi tez obie ekipy sa mocne.
Chojny to jedno z mocniejszych osiedli Widzewa w Łodzi, zawsze w czołówce liczb wyjazdowych, wiele osób "spod znaku h" jak i ultrasów. O ŁKSie na Chojnach można powiedzieć tyle, że mają jedną swoją uliczkę oraz kilka osób rozsypanych w różnych częściach osiedla, a ogólnie można ich policzyć na palcach dwóch rąk.
WASZA NIENAWIŚĆ UMACNIA NASZĄ WIARĘ

forever1908young

Post autor: forever1908young » 02.08.2016, 18:40

Dobrze że nie jednej...Oczywiście jest to kłamstwo.Na Chojnach mieszka sporo ŁKSiaków aczkolwiek prawdą jest że zbytnio się nie wychylają.Wielu to chłopaki starszej daty z czasów gdy na tym osiedlu ŁKS miał dużo więcej do powiedzenia.
ObrazekObrazekObrazek

rozpierdol

Post autor: rozpierdol » 02.08.2016, 18:47

forever1908young pisze:Dobrze że nie jednej...Oczywiście jest to kłamstwo.Na Chojnach mieszka sporo ŁKSiaków aczkolwiek prawdą jest że zbytnio się nie wychylają.Wielu to chłopaki starszej daty z czasów gdy na tym osiedlu ŁKS miał dużo więcej do powiedzenia.
Skoro się nie wychylaja to ich nie ma,taka prawda.Nie ma wiec sensu by pisac o nich.
1910

rozpierdol

Post autor: rozpierdol » 02.08.2016, 19:18

Wasteland pisze:Taką wersję sprzedaliście kolegom po szalu?Czyli układzik z POlitykami i chęć udupienia Widzewa by nie miał żadnego stadionu już nie aktualna.
Trzeba o tym przypomniać.Jak widać nikt z Łksu się do tego nie odniósł a post sprzed kilku dni.
1910

ImPawel

Post autor: ImPawel » 02.08.2016, 19:52

Obrazek

Jak czesto OSTR pojawia sie na Lksie? Czesciej niz na Pogoni? :D

forever1908young

Post autor: forever1908young » 02.08.2016, 20:14

Na pewno mniej zrobilismy aby u was stadionu nie bylo niz wy hipokrytki aby tego stadionu nie bylo przy al.Unii 2.Chyba tylko do Watykanu nie napisaliscie.Przemarsze i inne bzdety tez byly.Trzeba o tym przypominac.Ja OSTRa to na ŁKSie nie widzialem w c*** lat...Zreszt gdy nie chcial nam pomoc to od tej pory dla mnie nie jest kibicem ŁKSu.Wybral kariere bez afiszowania sie z klubami.
ObrazekObrazekObrazek

forever1908young

Post autor: forever1908young » 02.08.2016, 20:17

Na temat Chojen napisałem że zbytnio a nie wcale...Sami dobrze wiecie że są i tego pierdolenie w necie nie zmieni.
ObrazekObrazekObrazek

patojudek

Post autor: patojudek » 02.08.2016, 20:21

Na Retkini,Polesiu, Teofilowie czerwoni też są i żadne pierdolenie tego nie zmieni, tylko co z tego?

forever1908young

Post autor: forever1908young » 02.08.2016, 20:28

Temat byl o naszych na Chojnach.Wiec nie wiem czemu wyjezdzasz o waszych na naszych terenach.Retkinia to tez Polesie zaznaczam wiec nie myl pojec...To powiedz tym z Teo Rtk czy SP że nie warto o nich gadac.
ObrazekObrazekObrazek

patojudek

Post autor: patojudek » 02.08.2016, 21:05

Czy ja coś takiego napisałem??? takie to typowe dla krzywonosych.

Eternidad

Post autor: Eternidad » 02.08.2016, 21:29

Jak możesz porównywać widzewiakow z teo, rtk czy polesia do naszych z chojen, ktorzy sa osobami ktore napsuly Wam sporo krwi i sa to chłopaki na pewno niw anonimowi których kosci na dloniach sa poscierane na Waszych twarzach? Nie ma takich ludzi od Was na naszych wymienionych wyżej osiedlach.

internet

Post autor: internet » 02.08.2016, 22:43

forever1908young pisze:Na pewno mniej zrobilismy aby u was stadionu nie bylo niz wy hipokrytki aby tego stadionu nie bylo przy al.Unii 2.Chyba tylko do Watykanu nie napisaliscie.Przemarsze i inne bzdety tez byly.Trzeba o tym przypominac.Ja OSTRa to na ŁKSie nie widzialem w c*** lat...Zreszt gdy nie chcial nam pomoc to od tej pory dla mnie nie jest kibicem ŁKSu.Wybral kariere bez afiszowania sie z klubami.
do tego działanie ramie w ramie z SLD i połową PO (frakcja Grabarczyka), nie wspominając już o Bartoszku czy Gazecie Wyborczej.
Motyw przewodni działań parchatków "Stop niegospodarności UMŁ", oraz "Po co budować nowy stadion klubowi, ktory bedzie grał w IV lidze".

Ostry juz dawno temu sie okreslil i dla ŁKS jest obojętny.

FWC

Post autor: FWC » 02.08.2016, 22:52

forever1908young pisze:Dobrze że nie jednej...Oczywiście jest to kłamstwo.Na Chojnach mieszka sporo ŁKSiaków aczkolwiek prawdą jest że zbytnio się nie wychylają.Wielu to chłopaki starszej daty z czasów gdy na tym osiedlu ŁKS miał dużo więcej do powiedzenia.
skoro piszesz że to kłamsto to napisz które to ulice na Chojnach należą do ŁKSu prócz Korzeniowskiego. Chyba nie mówisz o Warneńczyka gdzie została jedna osoba od was bo reszta się wyprowadziła?

rozpierdol

Post autor: rozpierdol » 02.08.2016, 22:59

Jeszcze chwila i okaże się że Łks na Chojnach goni Widzew :D
1910

patojudek

Post autor: patojudek » 02.08.2016, 23:55

Jak możesz porównywać widzewiakow z teo, rtk czy polesia do naszych z chojen, ktorzy sa osobami ktore napsuly Wam sporo krwi i sa to chłopaki na pewno niw anonimowi których kosci na dloniach sa poscierane na Waszych twarzach? Nie ma takich ludzi od Was na naszych wymienionych wyżej osiedlach.
Ten to zaraz wierszem będzie pisał, wiem wiem was może być garstka ale sami wojownicy, poździerane to oni mają ale zelówy. Na c*** to drążyć nie można krótko odpowiedzieć, Chojny to osiedle Widzewa Łksu jest nic nie znacząca garstka. Po co dorabiać do tego ideologie.

wid08

Post autor: wid08 » 03.08.2016, 02:33

patojudek pisze:Na Retkini,Polesiu, Teofilowie czerwoni też są i żadne pierdolenie tego nie zmieni, tylko co z tego?
serio? chcesz porównywać widzew na teo , retkinii , czy starym polesiu do ŁKSu na Chojnach ? ja wiem,że spora część Widzewa tu piszącego nie wiele wie o Łodzi,ale daj spokój w to nawet nie uwierzą Ci koledzy z Chorzowa.Na palcach dwóch rąk można policzyć ŁKS na chojnach ? Jak samych udzielających osób jest więcej,ale osoby piszące na k.net skąd mogą o tym wiedzieć jak o 23 na chojnach to mogą sobie wejsc na google street i palcem przejeach po naszych ulicach an tym osiedlu
Wierność - wczoraj cwelu, dzisiaj bRacie

EL 1910

Post autor: EL 1910 » 03.08.2016, 09:08

A to juz Łks z Chojen może się przyznawać że jest za Łksem? Bo jeszcze niedawno była wersja, żeby nie wychodzić na solówki z Widzewiakami, żeby ci nie wiedzieli ilu jest i kto na Chojnach kibicuje Łks.
Lks udzielającego się na Chojnach są dwa auta, a reszta to koleżanki z Rudy, Rokicia i innych osiedli.

CRaCoviak79

Post autor: CRaCoviak79 » 03.08.2016, 10:21

ŁKS udzielającego się na Chojnach są 2 auta?
Znam trochę osób z ŁKS i wiem szczególnie wsrod starszych że mieli na Chojnach dobry skład. Tak samo jak na Dąbrowie ktore tez obecnie kojarzone jest z Widzewem.

Dla porównania ile jest Widzewa udzielającego się na Retkini , Teofilowie , Kozinach , Polesiu czy Limance , czyli z kolei na typowo ŁKSiackich osiedlach ? Zbierze się łącznie chociaż jedno auto ??
Prawdziwi Ludzie z Zasadami - nie jakieś podrabiańce psiarskie ;)

MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 03.08.2016, 11:01

Temat do d***. Na Chojnach Nasi są,owszem ale nie stanowią na tym osiedlu o sile. Jeżdżą,działają ale wiadomo,że przewaga jest bardzo duża bo macie tam zajebistą kapele i większość od Was zna osoby od Nas.Tak samo Wasi na Polesiu czy Teo też mogą sobie być. Nawet i w 30osób ale patrząc na ilość kiboli Naszych z tych osiedli nic nie można o nich powiedziec oprócz tego,że są. Może na meczach są ale na osiedlu nie stanowią żadnej siły. Dla przykładu jeśli Nas na Widzewie jest nawet i 50osób to czy o czymś to świadczy? Możemy być na meczach ale nikt zbytnio na tak zdominowanym osiedlu nie będzie się wychylał. Nie wiem co tu do rozumowania takiego trudnego. Nie zakłamujmy rzeczywistości bo wiele już teraz na osiedlach się nie zmieni. I ani Wy ani My raczej większego terenu przeciwnika już nie zdobędziemy. Mamy swoje bastiony,mamy podzielone tereny i tereny na których są jednostki czh to jednych czy drugich. Teraz każdy pilnuje swojego kawałka. Rewolucji nie będzie.

patojudek

Post autor: patojudek » 03.08.2016, 11:41

Można?,można!

Łysy80

Post autor: Łysy80 » 03.08.2016, 17:16

wid08 pisze:
patojudek pisze:Na Retkini,Polesiu, Teofilowie czerwoni też są i żadne pierdolenie tego nie zmieni, tylko co z tego?
serio? chcesz porównywać widzew na teo , retkinii , czy starym polesiu do ŁKSu na Chojnach ? ja wiem,że spora część Widzewa tu piszącego nie wiele wie o Łodzi,ale daj spokój w to nawet nie uwierzą Ci koledzy z Chorzowa.Na palcach dwóch rąk można policzyć ŁKS na chojnach ? Jak samych udzielających osób jest więcej,ale osoby piszące na k.net skąd mogą o tym wiedzieć jak o 23 na chojnach to mogą sobie wejsc na google street i palcem przejeach po naszych ulicach an tym osiedlu
Na SP czy Retce były osoby od Nas ogarnięte i mocno działające, z tym Teo to lekko przesadził bo mimo tego że ktoś tam jest to nigdy raczej nie będzie dla Was zagrożeniem.
Co do Chojen to jeszcze kilkanaście lat temu osiedle było wyrównane teraz Nasza przewaga ale powiedzieć że Was nie ma to kłamstwo. Nie rozpierdalajmy tematu bezsensowną napinką, tak jak napisałeś kto jest ogarnięty ten wie co i jak na osiedlach, a w necie byle gimbus napisać może że na ABR tylko Widzew albo że ŁKS przejmuje Zarzew. I co będziesz się z nimi kłócił, jest sens?

On Tour ABG

Post autor: On Tour ABG » 03.08.2016, 19:34

CRaCoviak79 pisze:ŁKS udzielającego się na Chojnach są 2 auta?
Znam trochę osób z ŁKS i wiem szczególnie wsrod starszych że mieli na Chojnach dobry skład. Tak samo jak na Dąbrowie ktore tez obecnie kojarzone jest z Widzewem.

Dla porównania ile jest Widzewa udzielającego się na Retkini , Teofilowie , Kozinach , Polesiu czy Limance , czyli z kolei na typowo ŁKSiackich osiedlach ? Zbierze się łącznie chociaż jedno auto ??
Rozumiem że cracus ma pełne rozeznanie apropo całej Łodzi?Można o coś zapytać ale nie Ty oczywiście musiałeś pokazać jaki to nie jesteś kumaty.Chłopaki z Łks normalnie napisali jak jest apropo O.S.T.R czy bardzo trafnie mistrz1908 ale cracus na nie swoim temacie musi zgrywać kumacza bo wymienił osiedla które wiekszość w Polsce kojarzy z Któraś ze stron a na których pewnie nigdy nie był.
Semper Fidelis

FWC

Post autor: FWC » 03.08.2016, 22:32

Ja p******* doszło do tego, że osoba z Cracovii lepiej wie jaką siłę stanowi ŁKS u nas na osiedlu niż my sami, no kabaret.
Piszecie o dwóch autach ŁKSu do bicia z Chojen - jeszcze kilka lat temu mógłbym powiedzieć, że to prawda ale obecnie kilka osób od was wyprowadziło się z osiedla - chyba że mówimy o osobach które wychowały się na Chojnach ale już tu nie mieszkają.
Dalej czekam na ulice, które należą do ŁKSu na Chojnach prócz Korzeniowskiego.

kkk78

Post autor: kkk78 » 04.08.2016, 15:54

To co napisał Widzewiak wyżej,to niestety prawda.Część chłopaków od nas,którzy kilka lat wstecz stanowili o sile na Chojnach większość się wyprowadziła lub wyemigrowali.
FWC nie pytaj o ulice,bo widzę,że się w miarę orientujesz,bo oprócz Korzenia,to takich nie ma,chociaż sporo osób na Zatorzu po wsch. stronie Rzgowskiej (ulic nie będę wymieniał) jeszcze zostało.Każdy działa na miarę swoich możliwosci.Należy też pamiętać,o ludziach mieszkających na osiedlu (chodzi mi o bloki),tam też jest garstka chłopaków od nas.
Reasumując - Chojny to niestety osiedle czerwonych i na zmiany się nie zanosi.

lucero2

Post autor: lucero2 » 05.08.2016, 00:31

patojudek pisze:
Ten to zaraz wierszem będzie pisał...
Jeden z lepszych tutaj tekstów :)

_Henderson_

Post autor: _Henderson_ » 05.08.2016, 01:49

kkk78 pisze:
To co napisał Widzewiak wyżej,to niestety prawda.Część chłopaków od nas,którzy kilka lat wstecz stanowili o sile na Chojnach większość się wyprowadziła lub wyemigrowali.
FWC nie pytaj o ulice,bo widzę,że się w miarę orientujesz,bo oprócz Korzenia,to takich nie ma,chociaż sporo osób na Zatorzu po wsch. stronie Rzgowskiej (ulic nie będę wymieniał) jeszcze zostało.Każdy działa na miarę swoich możliwosci.Należy też pamiętać,o ludziach mieszkających na osiedlu (chodzi mi o bloki),tam też jest garstka chłopaków od nas.
Reasumując - Chojny to niestety osiedle czerwonych i na zmiany się nie zanosi.

Właśnie co do Zatorza- jakie sa jego granice? Tzn od poludnia tory kolejowe, od zachodu Rzgowska, od polnocy Paderewskiego/Broniewskiego?, a od wschodu? czy to tylko maly kawalek do Kilińskiego, czy wiekszy do Nizszej? Czy jeszcze jakos inaczej? Smolna, Zapolskiej itp wchodza w sklad Zatorza? I jeszcze jak ktos opisalby granicznymi ulicami tzw Czarna Dabrowe, bo tez mam niejasnosci, mysle o dwoch obszarach i chcialbym wiedziec w koncu, jak jest ;} no i Podgorna tez ulicami, jakby sie komus chcialo...Z gory dzieki

ODPOWIEDZ