Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
KlubemŁodziJestRTS

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: KlubemŁodziJestRTS » 28.07.2016, 18:43

Ene due rabe pisze:
KlubemŁodziJestRTS pisze:Dobra Rabe ale czy chociażby w 2008 nie było tak, że od was mówili, że Widzew ma nie dostać więcej niż 2 tysiące biletów? Było takie pierdolenie, żeby wszyscy byli równo traktowani i odnosiło się to również do pochodów. Jakieś pierdolnięte wyliczanki kto co komu dał i ile.
Sam idziesz w takie wyliczanki , a zaczął to twój kumpel po szalu więc do niego z pretensjami..

W takim razie powiedz wprost jeśli sam to kontynuujesz - w ile wtedy w 2008 r weszliscie do nas , i powiedz wszystkim ile w rewanżu daliście nam biletow w następnym sezonie na kolejne derby tym razem u was ( 09 ) ...
W grubo ponad 3 klocki. Ale byliście niektórzy wtedy wkurwieni, że tyle Widzewa weszło. Ja nie piszę ile kto komu dał tylko o tym podejściu i zazdroszczeniu.
WŁADCY MIASTA WŁÓKNIARZY!

iparts.pl
Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 28.07.2016, 18:54

No więc właśnie , a w rewanżu daliście nam 450 biletów na swój spierdolony mały trójkąt , bez możliwości wejścia w nadkomplecie. Czemu nie chcieliście dać nam niciarki ? Bo za dużo by nas było ??

Nie daliście nam szansy się dobrze pokazać , jaka szansę wcześniej praktycznie zawsze dostawaliscie u nas i waszej megalomanskiej naturze nie przeszkadzało to że na derbach na ŁKSie sa was tysiące , natomiast u was stawialiscie takie warunki jak wam było wygodniej...

Dlatego właśnie ( od czego zaczęła się ta rozkmina ) w roku 2010 , jako kibice zrobiliśmy wszystko żebyście nie weszli do nas wcale. Sami wtedy mowiliscie że macie gowno do gadania w tej kwestii , bo to klub ustala z psami, a my wam pokazaliśmy że mamy do powiedzenia jednak więcej .

Ale teraz historia pisana jest przez was na nowo i czytając wasze powyższe wpisy widać że albo nie macie wiedzy , albo celowo chcecie zaklamac rzeczywistość żeby jak zawsze wyszło na wasze...
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

rozpierdol

Post autor: rozpierdol » 28.07.2016, 18:57

Czemu nie daliśmy niciarki???Bo nikt nie jest wszechmogący i po prostu się nie dało.Dobrze wiesz,że z roku na rok psiarnia coraz bardziej świrowała(konsekwencja rządów PO) także skończ już pierdolić smuty,że ktoś wam celowo nie dał.
1910

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 28.07.2016, 19:00

rozpierdol pisze:Czemu nie daliśmy niciarki???Bo nikt nie jest wszechmogący i po prostu się nie dało.Dobrze wiesz,że z roku na rok psiarnia coraz bardziej świrowała(konsekwencja rządów PO) także skończ już pierdolić smuty,że ktoś wam celowo nie dał.
Co Ty p********* , jakos wtedy były inne wasze tłumaczenia , i mowiliscie że nie będziecie nam dawać niciarki kosztem waszych kibiców , że nasze stadiony są różne , my mamy duży sektor gości , Wy mały itp
Ale znowu można się dowiedzieć nowej prawdy , i wychodzi ze psy wam mówiły na jaki sektor macie nas wpuszczać haha dobre dobre ...
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

ImPawel

Post autor: ImPawel » 28.07.2016, 20:00

Ene due rabe pisze:
rozpierdol pisze:Czemu nie daliśmy niciarki???Bo nikt nie jest wszechmogący i po prostu się nie dało.Dobrze wiesz,że z roku na rok psiarnia coraz bardziej świrowała(konsekwencja rządów PO) także skończ już pierdolić smuty,że ktoś wam celowo nie dał.
Co Ty p********* , jakos wtedy były inne wasze tłumaczenia , i mowiliscie że nie będziecie nam dawać niciarki kosztem waszych kibiców , że nasze stadiony są różne , my mamy duży sektor gości , Wy mały itp
Ale znowu można się dowiedzieć nowej prawdy , i wychodzi ze psy wam mówiły na jaki sektor macie nas wpuszczać haha dobre dobre ...
Ale o co ty sie srasz tak? mielismy duzo mniejszy stadion. Mielismy wlasciciela ktory mial w ch*ju swoich kibicow a co dopiero przyjezdnych. Kasa, kasa, kasa. Bilety dla nas byly drozsze niz dla gosci a ze wlasciciel byl zachlannym bankowcem to umial policzyc co sie bardziej oplaca.
Skoncz pierdolic ze nam zalezalo na braku gosci bo przez to ze tych gosci u nas nie bylo to duzo osob przestalo chodzic na mecze.

I ogolnie wez na luz bo masz jakiegos pierdolca na punkcie tego forum. Nie dasz nikomu dwoch zdan zamienic tutaj to wyskakujesz ze swoimi "argumentami".
Zgrywasz bardzo kumatego, "wszedzie bylem, wszystko widziale" ale mysle ze jesten nikim w swoim klubie i pewnie nikt z Lksu cie nie potwierdzi bo jestes cieniem tam.

A na koniec o twoich "argumentach". Wiem ze Lks puki co (mam nadzieje ze to sie zmieni ;) ) ma sie jeszcze dobrze w Lodzi ale to co ty tu prawisz to przebija nawet warszawska scene i z Lksu robisz Legie a z Widzewa, Polonie. Niedoczekanie :)

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 28.07.2016, 20:09

No to na c*** tworzycie na potrzebę chwili jakieś bzdury i nowe teorie byle zawsze wasze było na wierzchu ?? Przecież ja nie zacząłem tej dyskusji sam z siebie , tylko odpowiedzialem spokojnie i rzeczowo na wpisy twoich kumpelek ..

Natomiast to co teraz napisałeś to wg ciebie jest rozmowa merytoryczna na argumenty ? Ten temat sprowokował twój kumpel po szalu który odpłynął jak po dopalaczach , i oczywiście jak go zacząłem prostować to już płacz i żal z waszej strony , żeby najlepiej nikt nie dyskutował , i wogole jestem taki i owaki ...

Gowno mnie obchodzi co tam o mnie myślisz , tak jak wyżej Twoi kumple , cieszy mnie jedynie że skończyłem z waszą tuba propagandowa jaka od dawna było to forum, coraz mniej się was tu wpisuje i o to chodzi. Bo obiektywności nie ma u was za grosz , i nie ma szansy porozmawiać z wami normalnie na jakikolwiek temat oprócz czasów 20 -30 lat wstecz.
Każdy ma swoje racje i argumenty, natomiast Wy myślicie że zawsze macie rację, i patrzycie na wszystko przez swoje różowe okulary zaklamujec rzeczywistość jak się da , i bardzo jest mi przykro że ta wasza wizję psuje .

PozdrAWiam
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

opel

Post autor: opel » 28.07.2016, 20:45

Ene due rabe pisze:No więc właśnie , a w rewanżu daliście nam 450 biletów na swój spierdolony mały trójkąt , bez możliwości wejścia w nadkomplecie. Czemu nie chcieliście dać nam niciarki ? Bo za dużo by nas było ??

Nie daliście nam szansy się dobrze pokazać , jaka szansę wcześniej praktycznie zawsze dostawaliscie u nas i waszej megalomanskiej naturze nie przeszkadzało to że na derbach na ŁKSie sa was tysiące , natomiast u was stawialiscie takie warunki jak wam było wygodniej...

Dlatego właśnie ( od czego zaczęła się ta rozkmina ) w roku 2010 , jako kibice zrobiliśmy wszystko żebyście nie weszli do nas wcale. Sami wtedy mowiliscie że macie gowno do gadania w tej kwestii , bo to klub ustala z psami, a my wam pokazaliśmy że mamy do powiedzenia jednak więcej .

Ale teraz historia pisana jest przez was na nowo i czytając wasze powyższe wpisy widać że albo nie macie wiedzy , albo celowo chcecie zaklamac rzeczywistość żeby jak zawsze wyszło na wasze...
Prawda , pamiętam nasze wkurwienie na taką sytuację. Podjęta została wtedy ( Nasza ) decyzja - że nie wejdziecie. Mieliście się wtedy nauczyć - co znaczy zasada wzajemności.
Łódzki Klub Sportowy

Łysy80

Post autor: Łysy80 » 28.07.2016, 21:12

Ene due rabe pisze:No to na c*** tworzycie na potrzebę chwili jakieś bzdury i nowe teorie byle zawsze wasze było na wierzchu ?? Przecież ja nie zacząłem tej dyskusji sam z siebie , tylko odpowiedzialem spokojnie i rzeczowo na wpisy twoich kumpelek ..

Natomiast to co teraz napisałeś to wg ciebie jest rozmowa merytoryczna na argumenty ? Ten temat sprowokował twój kumpel po szalu który odpłynął jak po dopalaczach , i oczywiście jak go zacząłem prostować to już płacz i żal z waszej strony , żeby najlepiej nikt nie dyskutował , i wogole jestem taki i owaki ...

Gowno mnie obchodzi co tam o mnie myślisz , tak jak wyżej Twoi kumple , cieszy mnie jedynie że skończyłem z waszą tuba propagandowa jaka od dawna było to forum, coraz mniej się was tu wpisuje i o to chodzi. Bo obiektywności nie ma u was za grosz , i nie ma szansy porozmawiać z wami normalnie na jakikolwiek temat oprócz czasów 20 -30 lat wstecz.
Każdy ma swoje racje i argumenty, natomiast Wy myślicie że zawsze macie rację, i patrzycie na wszystko przez swoje różowe okulary zaklamujec rzeczywistość jak się da , i bardzo jest mi przykro że ta wasza wizję psuje .

PozdrAWiam
ku*** hipokryzja pełną gębą.
Czyli uważasz że jesteś obiektywny, tak?

Wracając do tematu wpuszczania gości na derby to uwierz mi że każdy z normalnych kibiców Widzewa chciał żebyście weszli jak największą liczbą na Nasz stadion. A że bywało z tym różnie to wierz lub nie ale winy w tym Naszej jako kibiców nie było. Na derby które zbojkotowaliście jakbyś nie zauważył oddaliśmy Wam Niciarka mimo tego że ludzie od Nas mieli tam karnety. Pomyśl czasem bo to naprawdę nie boli. Z racji oddanej Niciarki automatycznie sami dostaliśmy mniej biletów z powodu większych buforów. O tym nie pomyślałeś, prawda.

Jeśli chodzi o Nasze wchodzenie do Was to dobrze wiesz że Wasz stadion był dużo większy i nawet jak Nas przyszło 6tys to bufory były te same i nikt od Was nie był przerzucany na inne sektory. Zresztą Goszczyńskiemu pasowało to, bo jak sam wiesz kasa dla niego też była ważna.

Kolejna sprawa to sranie się do Nas o nieudolność skretyniałych psów którzy poprowadzili Nas obok Galery. Mam pytanie, jak myślisz, gdybyście mieli taką okazje to czy nie skorzystalibyście z niej? Honorowo powiedzielibyście że nie My nie wpadamy pod zegar bo to dzięki głupocie psów mamy możliwość wbicia się na zegar i skrojenia oprawy?

Nie liczę na normalną odpowiedź bo raczej nie będę dalej z Tobą dyskutował. Po prostu wkurza mnie Twoja propaganda. Owszem kilku gości z Widzewa często przesadza w tym temacie ale Ciebie naprawdę ciężko przebić.

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 28.07.2016, 21:38

Gosciu nie ciśnieniuj się . czy ja się "sram o nieudolność psów " ?? Pokaż to albo zacytuj w ktorym momencie..

Odpowiedziałem gościowi od was który to stwierdził że psy są nam przychylne , a was Cisna . Napisalem że " co by powiedział jakby to nas psy prowadzily pod zegarem ". Kumasz to ? Czy jesteś ślepy , czy po prostu wolno myślący ? Jak zawsze obracacie kota ogonem i wychodzi jakbym sam z siebie pisal rzeczy , które defacto pisały twoje koleżanki po szalu i one zaczynały siać jakieś herezje. Jeśli nie potrafisz być obiektywny gdzie do oceny masz tylko parę wpisów i się gubisz co kto pisze, to jak masz być obiektywny w konkretnych rzeczach dotyczących tego tematu ???

Co do reszty to Twoje zdanie . Napisales w sposób normalny swoje argumenty , w taki sposób w jaki inni twoi kumple tutaj pisać nie umieją. Wydaje mi się ze masz po prostu większą wiedzę od nich . Czemu nie można było tego napisać od razu , tylko czerwone gile muszą wymyślać na potrzebę chwili jakiś bzdur i ustawiać wszystko " pod prąd " ? byle pasowało do danej chwili i byle być w opozycji do mnie ???

Gdybyśmy stosowali tutaj wasze standardy to takiego wpisu jak mój bys Łysy nie spotkał. Za to 5 gili by Cię zjebalo od góry do dołu że jesteś dzieciakiem , żyjesz internetem i gowno wiesz , a tak wogole to żeby nikt z Tobą nie gadal bo napewno nie chodzisz na mecze etc etc etc... do sensu twojej wypowiedzi nie odnosząc się wcale.
W taki właśnie sposób od dawien dawna funkcjonujecie na tym forum.
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 28.07.2016, 21:49

I jeszcze jedno ...
Łysy80 pisze: Po prostu wkurza mnie Twoja propaganda.
... tak samo jak i mnie wkurza wasza propaganda. Jeśli uważasz że jej tutaj nie uprawiacie to delikatnie mówiąc jako poważny gość którego z siebie robisz - ośmieszysz się, i to nie tylko przede mną...
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

Łysy80

Post autor: Łysy80 » 28.07.2016, 22:33

Ene due rabe pisze:Gosciu nie ciśnieniuj się . czy ja się "sram o nieudolność psów " ?? Pokaż to albo zacytuj w ktorym momencie..

Odpowiedziałem gościowi od was który to stwierdził że psy są nam przychylne , a was Cisna . Napisalem że " co by powiedział jakby to nas psy prowadzily pod zegarem ". Kumasz to ? Czy jesteś ślepy , czy po prostu wolno myślący ? Jak zawsze obracacie kota ogonem i wychodzi jakbym sam z siebie pisal rzeczy , które defacto pisały twoje koleżanki po szalu i one zaczynały siać jakieś herezje. Jeśli nie potrafisz być obiektywny gdzie do oceny masz tylko parę wpisów i się gubisz co kto pisze, to jak masz być obiektywny w konkretnych rzeczach dotyczących tego tematu ???

Co do reszty to Twoje zdanie . Napisales w sposób normalny swoje argumenty , w taki sposób w jaki inni twoi kumple tutaj pisać nie umieją. Wydaje mi się ze masz po prostu większą wiedzę od nich . Czemu nie można było tego napisać od razu , tylko czerwone gile muszą wymyślać na potrzebę chwili jakiś bzdur i ustawiać wszystko " pod prąd " ? byle pasowało do danej chwili i byle być w opozycji do mnie ???

Gdybyśmy stosowali tutaj wasze standardy to takiego wpisu jak mój bys Łysy nie spotkał. Za to 5 gili by Cię zjebalo od góry do dołu że jesteś dzieciakiem , żyjesz internetem i gowno wiesz , a tak wogole to żeby nikt z Tobą nie gadal bo napewno nie chodzisz na mecze etc etc etc... do sensu twojej wypowiedzi nie odnosząc się wcale.
W taki właśnie sposób od dawien dawna funkcjonujecie na tym forum.

Gdybyś pisał normalnie bez spiny i nie brał tych "gili" jak to napisałeś na poważnie i nie prowadził z nimi polemiki rodem z przedszkola to nikt by Ci tutaj nie cisnął. Każdy normalny wie jak jest w Łodzi i to że jakiś jeden czy drugi gamoń czy to od Nas czy od Was pierdzieli głupoty nie znaczy że tak jest. A jeśli przejmujesz się zdaniem innych gamoni którzy wiedze czerpią z tego forum i na tej podstawie wyrabiają sobie zdanie na temat sytuacji w Naszym mieście to naprawdę dobrze o Tobie nie świadczy.

patojudek

Post autor: patojudek » 28.07.2016, 22:51

Rabinku chciałem ci tylko powiedzieć bo masz prawo tego nie wiedzieć że przez lata psy prowadzały nas obok waszych sektorów, tak samo byliśmy wyprowadzani nieopodal knajpy "U Karola" skąd zawsze się napinaliście. Prowadzenie nas dużo dłuższą drogą Al Włókniarzy do Legionów/Konstantynowskiej aż do Al Unii nastąpiło sporo później nie pamiętam dokładnie kiedy nie jest to istotne, w tych derbach psy poprowadziły nas znów po staremu zapewne dla tego że nasz przemarsz zaczął się bardzo wcześnie więc pomyśleli że nie zdąży dojść do konfrontacji z wami a my to skrzętnie wykorzystaliśmy i stał się klops, a ty głupku snujesz tu swoje teorie chujem podparte. Ale skąd ty możesz to wiedzieć ciebie tam nie było a x man nie napisał.

mms

Post autor: mms » 28.07.2016, 22:53

Ene due rabe pisze:Odpowiedziałem gościowi od was który to stwierdził że psy są nam przychylne , a was Cisna .
Jeszcze nie dawno twierdziłeś, że nam przychylna jest straż miejska a was cisną. Więc nie strugaj teraz pajaca.

Łysy80

Post autor: Łysy80 » 28.07.2016, 22:59

Dwa hoolygany pewnie po tych postach czujecie się bardziej kumaci, co? Teraz On zapewne odpowie w podobnym tonie, Wy zaraz się zepniecie i pociśniecie go jeszcze bardziej i rozpierdol jak ta lala. Żenada

MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 28.07.2016, 23:45

Dajcie już spokój. Tu nic nikt nie zmieni. Za tydzień zaczyna się sezon i to by było lepszym tematem niż"Ci Nas nie wpuścili i są chujami a My to jesteśmy najlepsi bo weszło ilu chciało". Co to ma wspólnego z tym co jest teraz?Było,minęło i tyle. Nowy sezon i nowe rozdanie,wreszcie z derbami.

raadek

Post autor: raadek » 29.07.2016, 00:46

Żeby chłopaki tyle energii co w kłótnie tutaj włożyli w działanie na rzecz klubów, to i my, i wy gralibyśmy teraz w ekstraklasie...
Łysy80 pisze:Dwa hoolygany pewnie po tych postach czujecie się bardziej kumaci, co? Teraz On zapewne odpowie w podobnym tonie, Wy zaraz się zepniecie i pociśniecie go jeszcze bardziej i rozpierdol jak ta lala. Żenada
ŁKS ŁÓDŹ

wowwow

Post autor: wowwow » 29.07.2016, 01:21

Tifo84 pisze:
kat. pisze:Żeby nie offtopować. Mógłby ktoś w skrócie opisać Piotrków. Ale nie chodzi o przejmowanie miasta przez ŁKS itd., tylko lokalne kluby - Concordia, Piotrcovia - kiedy coś się działo, kiedy zamarło, kto tam chodził - dawniej chyba siłą rzeczy Widzewiacy, a był jakiś dłuższy "derbowy" czas i podział RTS- ŁKS? Na Polonii coś się działo? To jest klub z siedzibą na tym klimatycznym osiedlu, Wyzwolenia, jeśli mnie pamięć nie myli.
Concordia zawsze byla kojarzona z Widzewem, mlyn tworzyli tam widzewiacy, swego czasu nawet jezdzili na wyjazdy, obecnie nie ma tam zadnej dzialalnosci.
Piotrcovia to pilka reczna gdzie obecnie jest totalny piknik, kiedys jeszcze jak byla pilka nozna (poki Ptak nie przeniosl druzyny do Szczecina...) to nawet tworzyl sie tam jakis mlyn, byly flagi, ale chodzily glownie osoby ktore jezdzily tez na reczna, nikt z widzewiakow raczej sie tam nie udzielal. Byly to czasy gdzie jeszcze o ŁKSie w Piotrkowie nikt nie slyszal ;)
Polonia to dopiero od paru lat tak wyplynela kibicowsko, ze cos tam sie dzieje, na meczach mlyn tworzy glownie mlodziez z ŁKSu, podobnie zreszta jak na Piotrkowianinie (pilka reczna)
Takze obecnie jesli chodzi o klimat kibolski to tylko Piotrkowianin i Polonia, ale u nas w miescie nigdy nie bylo cisnienia na kibicowanie lokalnej druzynie, w c*** ludzi zawsze jezdzilo na RTS, od czasu zmiany w miescie na ŁKS, czy tez na Legie albo GKS Bełchatow :)
Małe sprostowanie. Piotrcovia nożna a ręczna to dwa różne światy. Ręczna była zawsze za Widzewem, szale Widzewa w młynie na ręcznej były zawsze widziane i chyba flaga również wisiała (ale nie dam sobie za to ręki uciąć), ręczna była pro- Widzew, natomiast z "kopaną" było zupełnie inaczej, przychodził tam każdy, kto Widzewa nie trawił, byli chłopaki którzy kibicowali Legii, Lechowa, ŁKS-owi...w sumie to każdemu klubowi, byle nie Widzewowi (to tak za moich czasów). Wcześniej jednak Piotrcovia cała jeździła na Widzew, kumple starsi mówili, że na Widzewie też się śpiewało," Piotrcovia też przyjacielem Widzewa jest" (dzięki temu była też zgoda z Ceramiką), ale to nie moje czasy. A przed Widzewem (naprawdę dawno) W Piotrkowie kibicowano Lechowi i ŁKS-owi ( z rozmów ze starszymi, ale to zasłyszane)

NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat » 29.07.2016, 05:23

wid08, no pedejmiesz rozmowe na temat stadionu co takiego Ci sie nie podoba? Czy napisałes tak, no bo to stadion RTSu? A może nie masz ochoty rozmawiac na tematy, gdzie potrzeba by bylo troche pomyslec zanim sie cos napisze?
wid08 pisze:noMatterWhat tą swoją relacja live ze sprzedanych karnetów to przebija chyba akcje Sedes :D
O karnetach napisalem, bo wiecej juz nie bedzie sprzedanych i tym samym może w tej akcji nas przebijecie, bo chyba nie macie limitu na liczbe karnetów. Wtedy mozemy sie wszyscy posmiac.

Tifo84

Post autor: Tifo84 » 29.07.2016, 12:28

wowwow pisze:
Tifo84 pisze:
kat. pisze:Żeby nie offtopować. Mógłby ktoś w skrócie opisać Piotrków. Ale nie chodzi o przejmowanie miasta przez ŁKS itd., tylko lokalne kluby - Concordia, Piotrcovia - kiedy coś się działo, kiedy zamarło, kto tam chodził - dawniej chyba siłą rzeczy Widzewiacy, a był jakiś dłuższy "derbowy" czas i podział RTS- ŁKS? Na Polonii coś się działo? To jest klub z siedzibą na tym klimatycznym osiedlu, Wyzwolenia, jeśli mnie pamięć nie myli.
Concordia zawsze byla kojarzona z Widzewem, mlyn tworzyli tam widzewiacy, swego czasu nawet jezdzili na wyjazdy, obecnie nie ma tam zadnej dzialalnosci.
Piotrcovia to pilka reczna gdzie obecnie jest totalny piknik, kiedys jeszcze jak byla pilka nozna (poki Ptak nie przeniosl druzyny do Szczecina...) to nawet tworzyl sie tam jakis mlyn, byly flagi, ale chodzily glownie osoby ktore jezdzily tez na reczna, nikt z widzewiakow raczej sie tam nie udzielal. Byly to czasy gdzie jeszcze o ŁKSie w Piotrkowie nikt nie slyszal ;)
Polonia to dopiero od paru lat tak wyplynela kibicowsko, ze cos tam sie dzieje, na meczach mlyn tworzy glownie mlodziez z ŁKSu, podobnie zreszta jak na Piotrkowianinie (pilka reczna)
Takze obecnie jesli chodzi o klimat kibolski to tylko Piotrkowianin i Polonia, ale u nas w miescie nigdy nie bylo cisnienia na kibicowanie lokalnej druzynie, w c*** ludzi zawsze jezdzilo na RTS, od czasu zmiany w miescie na ŁKS, czy tez na Legie albo GKS Bełchatow :)
Małe sprostowanie. Piotrcovia nożna a ręczna to dwa różne światy. Ręczna była zawsze za Widzewem, szale Widzewa w młynie na ręcznej były zawsze widziane i chyba flaga również wisiała (ale nie dam sobie za to ręki uciąć), ręczna była pro- Widzew, natomiast z "kopaną" było zupełnie inaczej, przychodził tam każdy, kto Widzewa nie trawił, byli chłopaki którzy kibicowali Legii, Lechowa, ŁKS-owi...w sumie to każdemu klubowi, byle nie Widzewowi (to tak za moich czasów). Wcześniej jednak Piotrcovia cała jeździła na Widzew, kumple starsi mówili, że na Widzewie też się śpiewało," Piotrcovia też przyjacielem Widzewa jest" (dzięki temu była też zgoda z Ceramiką), ale to nie moje czasy. A przed Widzewem (naprawdę dawno) W Piotrkowie kibicowano Lechowi i ŁKS-owi ( z rozmów ze starszymi, ale to zasłyszane)
nie wiem o jakich czasach Ty piszesz, chyba bardzo odległych :)
bo ja pisałem o takich, gdzie Concordia (Widzew) kroiła z barw, szalików, fanów ręcznej Piotrcovii :)
powiedzmy że w ostatnich 10 latach nic takiego nie miało miejsca, żeby na ręcznej pojawiali się kibice Widzewa

ss2016

Post autor: ss2016 » 29.07.2016, 14:01

nie wiem jakiego tatara wpierdalałeś dzisiaj na śniadanie ale ewidentnie ci zaszkodził.co do Concordii to zaczeli się udzielać od jakiegoś 2006-2008 roku,większość z nich kojarzyła się z Widzewem,Piotrcovia rządziła w mieście do momentu kiedy ptaszysko przejął klub,wtedy masa ludzi olała chodzenie na mecze,ale wcześniej czy na ręcznej czy nożnej również chodził Widzew.Polonia to osiedlowy klubik na który chodzą okoliczni żule,straszne kozaki osiedlowe-jak wyglądają w realu można się było przekonać w tym roku przy okazji meczu Widzewa w Piotrkowie.A co do krojenia Piotrcovii to pierdolnij się w łeb-zajebać szczylowi 13 letniemu szalik w pięciu to mega-akcja,nigdy do starszych gości z Piotrcovii nikt nie przyburzył bo wiadomo byłoby jak to się dla ewentualnych kozaków skończy.a co do flagi jaką Concordia niby-zajebała Piotrcovii to kistoria jest taka że miał ją pierdolony przeżut który kibicował Piotrcovii,jak ptak został właścicielem klubu to ten kutas-chorągiewka zaniósł ją kolegom widzewiakom kibicującym nagle Concordii i zaczeli pierdolić farmazony o wielkim skrojeniu jednej z flag Piotrcovii.Taka jest prawda.Na dzień dzisiejszy nie ma kibiców Concordii,są pikniki Piotrcovii na ręcznej kobiet,Piotrkowianin ręczna mężczyzn chodzą goście z ŁKS-u,Polonia to osiedlowa banda meneli a w mieście jest Widzew i ŁKS(ilościowo więcej pierwszych,bezapelacyjnie jakościowo drugich).TYLE

wid08

Post autor: wid08 » 29.07.2016, 14:26

NoMatterWhat pisze:wid08, no pedejmiesz rozmowe na temat stadionu co takiego Ci sie nie podoba? Czy napisałes tak, no bo to stadion RTSu? A może nie masz ochoty rozmawiac na tematy, gdzie potrzeba by bylo troche pomyslec zanim sie cos napisze?
wid08 pisze:noMatterWhat tą swoją relacja live ze sprzedanych karnetów to przebija chyba akcje Sedes :D
O karnetach napisalem, bo wiecej juz nie bedzie sprzedanych i tym samym może w tej akcji nas przebijecie, bo chyba nie macie limitu na liczbe karnetów. Wtedy mozemy sie wszyscy posmiac.
Chodzi o to,że nie oglądałem wcześniej ani planów budowy ani zdjeć budowy waszego stadionu ale pomyślałem,że skoro wyburzyli stary i wszystko zaczeli stawiać od nowa to bedzie to coś lepszego, a on serio wyglada jak stary wasz stadion tylko dołożyli mu prowizoryczny dach. Po waszych przechwałkach myślałem,że to bedzie stadion coś Ala Wisły a nie jak w Kielcach , spodziewałem sie czegoś lepszego, no ale przynajmniej macie 4 trybuny. A co do piłki ręcznej w Piotrkowie , od dawna pojawia się tam tylko FC ŁKSu wspomagany czasem ludźmi z Sulejowa, w mieście oficjalnie Widzew się nie pokazuje od kilku dobrych lat .
Wierność - wczoraj cwelu, dzisiaj bRacie

NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat » 29.07.2016, 14:46

Nie porównywałbym naszego stadionu do kieleckiego, chociażby dlatego, że tam jest piętrowy. Jeśli byłeś, bądz widziałeś na zdjęciach, to wiesz o tym. Do stadionu Wisły też bym nie porównywał, bo tam z kolei pojemnośc jest na ponad 33tys. u nas ma być na 18tys. a clo za tym idzie kąt nachylenia jest inny. Stadion będzie zadaszony w 100%, nie wiem jak z tym jest u Was.
W listopadzie będzie ukończony, wtedy można będzie zabierać się za oceny.

Tifo84

Post autor: Tifo84 » 29.07.2016, 14:50

ss2016 pisze:nie wiem jakiego tatara wpierdalałeś dzisiaj na śniadanie ale ewidentnie ci zaszkodził.co do Concordii to zaczeli się udzielać od jakiegoś 2006-2008 roku,większość z nich kojarzyła się z Widzewem,Piotrcovia rządziła w mieście do momentu kiedy ptaszysko przejął klub,wtedy masa ludzi olała chodzenie na mecze,ale wcześniej czy na ręcznej czy nożnej również chodził Widzew.Polonia to osiedlowy klubik na który chodzą okoliczni żule,straszne kozaki osiedlowe-jak wyglądają w realu można się było przekonać w tym roku przy okazji meczu Widzewa w Piotrkowie.A co do krojenia Piotrcovii to pierdolnij się w łeb-zajebać szczylowi 13 letniemu szalik w pięciu to mega-akcja,nigdy do starszych gości z Piotrcovii nikt nie przyburzył bo wiadomo byłoby jak to się dla ewentualnych kozaków skończy.a co do flagi jaką Concordia niby-zajebała Piotrcovii to kistoria jest taka że miał ją pierdolony przeżut który kibicował Piotrcovii,jak ptak został właścicielem klubu to ten kutas-chorągiewka zaniósł ją kolegom widzewiakom kibicującym nagle Concordii i zaczeli pierdolić farmazony o wielkim skrojeniu jednej z flag Piotrcovii.Taka jest prawda.Na dzień dzisiejszy nie ma kibiców Concordii,są pikniki Piotrcovii na ręcznej kobiet,Piotrkowianin ręczna mężczyzn chodzą goście z ŁKS-u,Polonia to osiedlowa banda meneli a w mieście jest Widzew i ŁKS(ilościowo więcej pierwszych,bezapelacyjnie jakościowo drugich).TYLE
Na c*** sie spinasz, normalnie nie mozna odpisac?
Przeciez napisalem ze mowie o ostatnich 10 latach, wiec wlasnie od 2006 roku
A co to kogo obchodzi czy skrojony z szala mial 13 czy 16 lat? Chodzi o fakt krojenia barw Piotrcovii przez chlopakow z Concordii, czyli chlopakow z Widzewa, bo wiadomo dobrze kto tam sie udzielal i tworzyl mlyn

walczzawsze

Post autor: walczzawsze » 29.07.2016, 15:18

Obrazek

Widzew Łódź Dąbrowa

Post autor: Widzew Łódź Dąbrowa » 29.07.2016, 15:29

Stadion Widzewa delikatnie jak dla mnie Zagłębia Lubin można się nie zgodzić a jeśli chodzi o tematy kibicowskie w moim kochanym mieście od urodzenia zaznaczam do panów z Łks-u więc jestem rodowitym tylko że Widzewiakiem :-) Łódź umarła kibicowsko

opel

Post autor: opel » 29.07.2016, 16:11

Widzew Łódź Dąbrowa pisze:Stadion Widzewa delikatnie jak dla mnie Zagłębia Lubin można się nie zgodzić a jeśli chodzi o tematy kibicowskie w moim kochanym mieście od urodzenia zaznaczam do panów z Łks-u więc jestem rodowitym tylko że Widzewiakiem :-) Łódź umarła kibicowsko
Umarł również Twój język polski.
Łódzki Klub Sportowy

patojudek

Post autor: patojudek » 29.07.2016, 16:53

Co do wyglądu stadionu ,jak na kase i okoliczności to wydaje mi się że jest ok. Pojemność 18 tysi jak na obecne warunki to jest świat (przypomne że na Legie klub było nie było od zawsze walczący o najwyższe cele z 2mln miasta na lige przyszło teraz ok 12tyś),nie wspomne o kolosach z Gdańska czy Wrocławia bo to jest jakiś dramat , o stadionie wypowiedzieć się będzie można po pierwszym meczu i atmosferze na nim, biorąc pod uwagę że u nas do dopingu angażują się wszystkie trybuny to przy dobrej frekwencji może być spoko, więc wygląd to pojęcie względne, mierzmy siły na zamiary.

szklanka

Post autor: szklanka » 29.07.2016, 19:03

patojudek

popierwszych trzech meczach będzie można się podniecać frekwencją albo jej brakiem a nie tym czy stadion jest odpowiedni.
w drugim sezonie 3 ligi jeśli RTS nie awansuje to będziesz mógł wypowiedzieć się o atmosferze na nim
Polish Groundhopper

patojudek

Post autor: patojudek » 29.07.2016, 22:46

popierwszych trzech meczach będzie można się podniecać frekwencją albo jej brakiem a nie tym czy stadion jest odpowiedni.
w drugim sezonie 3 ligi jeśli RTS nie awansuje to będziesz mógł wypowiedzieć się o atmosferze na nim
szklanka
Nie bardzo kumam o co ci chodzi,napisze jeszcze raz wiadomo że na pierwszym meczu będzie solidna frekwencja, będzie można ocenić doping (akustykę) i w tym sensie mówiłem że stadion się sprawdzi bądź nie, frekwencja to zupełnie inna para kaloszy, ty rozumiem już na ten sezon ma przygotowaną wymówkę że drugi sezon w tej samej lidze itd itp, nie uprzedzajmy faktów ,czas pokaże co będzie.

Hustin Doffman

Post autor: Hustin Doffman » 29.07.2016, 23:41

Stadion jest świetny! Co do frekwencji to uważam że na debiucie będzie komplet a poziom sportowy nie ma tu znaczenia. Ci co mają chodzić na mecze i tak będą chodzić ale zdaję sobie sprawe z tego,że spora cześć publiki przyjdzie tylko raz,może dwa,żeby pierdolnąć fotke do pejsbooka,zajrzeć z czystej ciekawości i potem znikną,no chyba że znów będzie ekstraklasa. Pomijając wszystko uważam że takie miasto jak Łódź spokojnie zapełni ten stadion,choćby na takie derby,mimo że w 3 lidze.
RTS WIDZEW - WŁADCY MIASTA WŁÓKNIARZY

WWW1910

Post autor: WWW1910 » 30.07.2016, 03:09

Tata psychopata pisze:
WWW1910 pisze:Nie wiem jaki jesteś rocznik, jak długo chodzisz na mecze Łódzkiego Klubu Sportowego i ile lat jeździsz na wyjazdy, ale może pamiętasz jak nasze kluby potrafiły się jednoczyć (Widzew oraz ŁKS) przeciwko warszawiakom spod znaku cweLki. Tu przytoczę awantury z parku 3 Maja oraz wiele innych akcji z lat 80 i 90. Wobec tego pytam skąd w Tobie tyle kompleksów na temat Widzewa, skoro bardzo często się zdarzało, że to My wam ratowaliśmy skórę, szczególnie na początku lat 90 gdzie ŁKS praktycznie w Łodzi nie istniał i może to potwierdzić każdy z twoich starszych kolegów po szalu, jeśli oczywiście takowych posiadasz. Mimo wszystko pozdro chłopaku, bo jako nielicznemu zdarza Ci się pisać z sensem, w przeciwieństwie do twoich koleżanek po szalu.
Zbytnio nie lubię się wpisywać, wdawać w bez sensowne dyskusje, tym bardziej że większość wpisów jest na zasadzie "gdzieś dzwonią, ale nie wiadomo w którym kościele?" ...ale tu bardzo mnie zaciekawiłeś?
Tak się składa że jestem dość starym rocznikiem i pamiętam te "jednoczenia" z końca lat 80-tych które to wyglądały tak, że na waszym stadionie ŁKS (Starą dobrą ekipą, która kilka lat później całkowicie dała sobie spokój) siadał najbliżej sektora Legii i tylko czekał na punkt zapalny. Natomiast raczkujący wtedy Widzewiacy nawet nie podchodzili w pobliże sektorów zajmowanych przez ŁKS którego liczby na tych meczach kształtowały się w granicach 500-1000 osób.
Działało to też w drugą stronę, Widzewiacy byli również podczas meczy ŁKS-Legia, siadali pod zegarem a po przerwie ilość stopniowo malała by na 15 minut przed końcem nie było nikogo.
Jeśli chodzi Ci o osoby z Widzewa które w jakimś tam stopniu dołączały się do awantur to było to raczej na spontanie, i o jednym trzeba tutaj wspomnieć że przyjeżdżająca do Łodzi Legia to przed ŁKS-em czuła respekt, o czym wspominają nawet starzy Legioniści.
Chyba mogę też rzucić kilkoma ksywami bo osoby wymienione niestety są już świętej pamięci, ale skoro jesteś tak starym Widzewiakiem, być może dość kumatym, to powinieneś wiedzieć że śp.Karol od was, wraz ze śp. Świadkami Mariuszem i Pawłem z ŁKS-u żyli bardzo dobrze i razem działali na wielu płaszczyznach nie koniecznie zgodnie z prawem.
To właśnie śp.Karol był jednym z nielicznych kumatych Widzewiaków w tamtych czasach, a że nie miał odpowiednich kolegów po swojej stronie działał z naszymi.
Natomiast początek lat 90-tych to mój najbardziej aktywny i fanatyczny okres działalności w nielicznej wtedy grupie osób, i to właściwie dzięki tym osobom ruch kibicowski ŁKS-u na wyjazdach nie zginął całkowicie (mecze u siebie nie było tak źle).
Przyznaję w tamtym okresie duża dominacja Widzewa, Starzy odpuścili całkowicie, zostaliśmy sami w kilku bardzo aktywnych małolatów, mógł byś rozwinąć temat że to wy ratowaliście nam skórę, nie bardzo mogę to zrozumieć co konkretnie masz na myśli
?

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale mało czasu w tygodniu, a tyle stron się nazbierało.
Karol od nas był według mnie, jednym z najlepszych wariatów na Widzewie przez drugą połowę lat 80-tych. Aczkolwiek nie możesz mówić, że nie miał odpowiedniego towarzystwa po swojej stronie. Walczyliśmy przez całe lata 80-te jako Widzew przeciwko Łksowi oraz Legii. Ci którzy mówią, że wówczas na Widzewie była sama młodzież mylą się i to bardzo grubo. Oczywiście, że nie było tzw. zakapiorów, tak jak to było u was Łksiaki przez lata 80-te, ale była młoda gwardia z Grembacha, okolic stadionu, Chojen, oraz całej reszty. W tamtych latach powstawały fan cluby, jeśli można to tak nazwać na ówczesne czasy. Pozdrowienia dla normalnych i dla starych Widzewiaków

WWW1910

Post autor: WWW1910 » 30.07.2016, 03:30

Ene due rabe pisze:I jeszcze jedno ...
Łysy80 pisze: Po prostu wkurza mnie Twoja propaganda.
... tak samo jak i mnie wkurza wasza propaganda. Jeśli uważasz że jej tutaj nie uprawiacie to delikatnie mówiąc jako poważny gość którego z siebie robisz - ośmieszysz się, i to nie tylko przede mną...
Rabe, Ty to jesteś człowiek zagadka. Przez X tematów potrafisz trzymać poziom, ale nie daj Boże ktoś napisze fakty dotyczące twojego klubu to zaraz wychodzi z Ciebie bestia. Przypierdalasz się do Widzewa, obrażasz w postach mój klub, masz jakieś strzępki informacji dotyczące między innymi Pabianic, chociaż tak na prawdę to nie masz pojęcia co tam się dzieje. Podobnie zresztą zabierałeś głos na temat Kanzasu,a tu mamy analogiczną sytuację.
Pilnuj swojego osiedla i nie obrażaj więcej Widzewa.

Wasteland

Post autor: Wasteland » 30.07.2016, 13:42

Nim się napisze coś w złości czy zazdrości warto pamiętać że jest to jedyny stadion w Łodzi.A jest tak głównie dzięki samym kibicom Łks którzy wybrali budowę molocha,etapami(jakieś 5-10 lat) niż budowę dwóch mniejszych,pełnych,wykończonych stadionów.Jak by nie patrzeć dzięki nim mamy stadion na 18tysi(nie dwa po 15) a oni orlika z jedną trybuną.

opel

Post autor: opel » 30.07.2016, 19:54

Wasteland pisze:Nim się napisze coś w złości czy zazdrości warto pamiętać że jest to jedyny stadion w Łodzi.A jest tak głównie dzięki samym kibicom Łks którzy wybrali budowę molocha,etapami(jakieś 5-10 lat) niż budowę dwóch mniejszych,pełnych,wykończonych stadionów.Jak by nie patrzeć dzięki nim mamy stadion na 18tysi(nie dwa po 15) a oni orlika z jedną trybuną.
Błagam Was Widzewiacy. Język polski. Od A nie zaczynamy zdania. Jakby (w tym przypadku) piszemy razem. O przecinkach nawet nie powiem. Błagam.
Łódzki Klub Sportowy

ImPawel

Post autor: ImPawel » 30.07.2016, 20:00

opel pisze:
Wasteland pisze:Nim się napisze coś w złości czy zazdrości warto pamiętać że jest to jedyny stadion w Łodzi.A jest tak głównie dzięki samym kibicom Łks którzy wybrali budowę molocha,etapami(jakieś 5-10 lat) niż budowę dwóch mniejszych,pełnych,wykończonych stadionów.Jak by nie patrzeć dzięki nim mamy stadion na 18tysi(nie dwa po 15) a oni orlika z jedną trybuną.
Błagam Was Widzewiacy. Język polski. Od A nie zaczynamy zdania. Jakby (w tym przypadku) piszemy razem. O przecinkach nawet nie powiem. Błagam.
"Widzewiacy" z malej litery. Hipokryzja

EL 1910

Post autor: EL 1910 » 30.07.2016, 20:05

Cobytu - udziel mi proszę informacji, jak to się stało że macie tylko tę jedną trybunę? I jakie są ewentualnie plany, terminy na dobudowę kolejnych?
Z góry dzięki za normalną odpowiedź.

gigi

Post autor: gigi » 30.07.2016, 20:13

Jaka pojemność sektora dla gości będzie na nowym stadionie Widzewa ?

opel

Post autor: opel » 30.07.2016, 20:14

ImPawel pisze:
opel pisze:
"Widzewiacy" z malej litery. Hipokryzja
To miał być szacunek. Wpisz sobie w Google takie słowo i zobaczysz jak to należy pisać. Pozdrawiam. To nie ma wszczynać kolejnej awantury - tylko zwrócić uwagę na pisownię. Pozdrawiam.
Łódzki Klub Sportowy

EL 1910

Post autor: EL 1910 » 30.07.2016, 20:16

Stadion ma mieć 18018 miejsc. 5% dla sektora gości to wychodzi 900.

ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz » 30.07.2016, 20:27

Jaka ma pojemność trybuna i sektor gości na al. Unii 2?

ODPOWIEDZ