Wymarłe Ekipy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Re: Wymarłe Ekipy ...
to bardzo trafny post,Myszkow wybral latwizne,pozdroMarcel_91 pisze:Taaa.. Ciekawe.Per pisze:Czasem coś tam się dzieje.Janusz Wierny Kibic pisze:Garbarnia Kurów coś działa??
TYBET JEST SERBSKI
-
Działa, ale najczęściej słychać o nich, gdy wspomagają Czuwaj, bo z wyjazdami na mecze ich druzyny ostatnio nieco ciszej...blitzkreig pisze:A MKS Radymno jeszcze działa?
Zycie to boisko i nie kazdy tu gra czysto
-
-
ostatnio przegladajac sobie z czystej ciekawosci forum fanow Zaglebia Walbrzych natrafilem na wzmianke o wyjazdach Slezy Wroclaw zorganizowana ekipa w latach 80-tych na mecze z Thorezem...przyznam sie ze bylem w lekim szoku heh,stare to czasy ale nie wiedzialem ze Sleza miala jakies tradycje kibicowskie siegajace tak daleko w czasie....pozdro
TYBET JEST SERBSKI
-
Wiesz jako takich tradycji kibicowskich Śleza nie miała i mieć nie będzie. Możliwe że w latach 80-tych zakłady pracy organizowały jakies wycieczki zakładowe a to przykład jednej z nich. Ekipka dziaki, rodziny ito sprawy. Nie ma czym się rajcować.
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....
-
Na Gwardii Warszawa sie cos dzieje ?
-
Ostatnio oglądając w TV wiadomości z lokalnej telewizji z Radomska były informacje o jednym z meczy Mechanika. W materiale z meczu pokazana była migawka z wywieszoną flaga reprezentacyjną Radomska ([link] - o tą flagę chodzi), która jak mi wiadomo zrobiona została przez chłopaków z RKSu.Sven pisze:Czy kibice RKS Radomsko utożsamiają się z klubem Mechanik Radomsko?
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
-
Mechanik to uczniowski klub sportowy. Więc co najwyżej mogą w nim grać osoby kibicujące na co dzień RKSowi.Sven pisze:Czy kibice RKS Radomsko utożsamiają się z klubem Mechanik Radomsko?
-
Nie istnieją już. Zero młynu, zero kibiców.Jurand ze Spychowa pisze:Na Gwardii Warszawa sie cos dzieje ?
Czy Zagłębie Wałbrzych prowadzi teraz młyn?
-
Jeszcze jakiś czas temu mieli młyn, ale raczej dzieciarnia. Jakieś tam dymy z Kanią i Jarotą gdy u nich grały, ale ekipa chyba proLechowa, bo na mecze do Poznania też jeżdżą, ale z tego co wiem FC Wągrowiec to osobna ekipa. Śląsk gdy u nich grał w PP po przejściu się po ich trybunie zebrał trochę fantów LP. Co ciekawe jeżdżą też za drużyną piłki ręcznejSven pisze:A Nielba Wągrowiec?

-
Moto Jelcz Oława - aktywni?
Wyklęci żołnierze, chłopcy twardzi jak stal
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż
-
Posiada ktoś zdjęcia z obchodów stulecia Tarnovii
I czy może ktoś opisać czy wogule działo się cośpod względem kibicowskim 

-
-
Niewiem jak teraz, ale w ostatnim sezonie kilka wyjazdów zaliczonych, do tego odzwiedzają np mecz Gruwald RŚl-Slavia RŚl w 60 osób gdzie ze stadionu wypraszają kilku małolatów z Slavii. Młyn jako tako też na większości meczy był, chyba że w tym czasie grał Ruch.VJ pisze: Urania Ruda Śląska miała taką sporą fane, tyle ich widziałem co z jednego meczu pamiętam
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!
-
Nic się nie dziejeWisła Kraków pisze:Posiada ktoś zdjęcia z obchodów stulecia TarnoviiI czy może ktoś opisać czy wogule działo się cośpod względem kibicowskim

[link]
WYTĘPIĆ WROGA I WYWALCZYĆ JEGO KONIEC...
-
Włókniarz Kietrz - czy to była kiedykolwiek jakaś ekipa godna odnotowania to nie wiem, bo w czasach ich świetności byli bieda ekipą.. a teraz to chyba tylko na meczach Odry Wodzisław?
wkurwiony nie jesteś sobą
-
Sven pisze:Czy kibice RKS Radomsko utożsamiają się z klubem Mechanik Radomsko?
Nazwa Mechanik Radomsko ma pozostać do końca tej rundy

-
Tak jeszcze o Ślęzie Wrocław. W latach 80-tych to na 100% były organizowane wycieczki z zakładów pracy. Natomiast troszkę niebezpieczniej zrobiło się w 92/93 roku. Śląsk leciał na łeb na szyję z ekstraklasy natomiast Ślęza biła się o awans do niej. Na trybunach przy Wróblewskiego zaczęły się pojawiać ludziki w żółto-czerwonych szalikach. Te szaliki to ufundował klub. Klub też fundował jakieś autokary na wyjazdy. Na pewno odbył się wyjazd do Dzierżoniowa. Pojechała tam spora grupa fanów w żółto-czerwonych szalikach. Z tego co pamiętam jakieś 250 - 300 osób. Kibicowanie na Ślęzie skończyło się po wizycie Nabojki na Wróblewskiego. Na trybunach stadionu [link] nic się nie dzieje po dziś dzień.
W latach 80-tych i 90-tych była grupka, która jeździła na wyjazdy koszykówki żeńskiej. Na pewno byli na Wiśle w Krakowie i ŁKS-ie w Łodzi. Na 100% byli gdzieś jeszcze ale gdzie to nie pamiętam. O tych dwóch wyjazdach wiem, bo w Krakowie podbijali o... zgodę z Wisłą. (Opowiadał mi to chłopak z Wisły, Śląsk wtedy miał z Wisłą kosę) A w Łodzi (ówcześni zgodowicze Śląsk i ŁKS polowali na fanów Ślęzy). To mi opowiadał chłopak, który wtedy był na tym wyjeździe w barwach Ślęzy.
W latach 80-tych i 90-tych była grupka, która jeździła na wyjazdy koszykówki żeńskiej. Na pewno byli na Wiśle w Krakowie i ŁKS-ie w Łodzi. Na 100% byli gdzieś jeszcze ale gdzie to nie pamiętam. O tych dwóch wyjazdach wiem, bo w Krakowie podbijali o... zgodę z Wisłą. (Opowiadał mi to chłopak z Wisły, Śląsk wtedy miał z Wisłą kosę) A w Łodzi (ówcześni zgodowicze Śląsk i ŁKS polowali na fanów Ślęzy). To mi opowiadał chłopak, który wtedy był na tym wyjeździe w barwach Ślęzy.
-
Polar.
Na pewno zaliczyli kilka wyjazdów na przełomie wieków. Widziałem fotki z wyjazdu do Polkowic w drugiej połowie lat 90-tych. O ile dobrze pamiętam był to jakiś mecz barażowy. 20 może 30 osób. Żadna rewelacja. Dla Śląska nie byli żadnym zagrożeniem, a na pewno mniejszym niż Ślęza na początku lat 90-tych.
Mieli dwa czy trzy rodzaje szalików no i te słynne kominiarki, które przyczyniły się do zniknięcia kibicowania na Polarze.
Sparta.
Jest drużyna o takiej nazwie i gra w C klasie. Nie ma nic wspólnego ze Spartą "żużlową". Ot jacyś chłopcy założyli sobie rekreacyjnie klub, nazwali go Spartą i kopią sobie piłeczkę dla przyjemności.
Na pewno zaliczyli kilka wyjazdów na przełomie wieków. Widziałem fotki z wyjazdu do Polkowic w drugiej połowie lat 90-tych. O ile dobrze pamiętam był to jakiś mecz barażowy. 20 może 30 osób. Żadna rewelacja. Dla Śląska nie byli żadnym zagrożeniem, a na pewno mniejszym niż Ślęza na początku lat 90-tych.
Mieli dwa czy trzy rodzaje szalików no i te słynne kominiarki, które przyczyniły się do zniknięcia kibicowania na Polarze.
Sparta.
Jest drużyna o takiej nazwie i gra w C klasie. Nie ma nic wspólnego ze Spartą "żużlową". Ot jacyś chłopcy założyli sobie rekreacyjnie klub, nazwali go Spartą i kopią sobie piłeczkę dla przyjemności.
-
Można coś więcej?Asgard pisze:Polar.
Sparta.
-
Kibice Polaru zamówili, bądź dopiero zamierzali zamówić kominiarki w barwach swojego klubu. Zainterweniował Śląsk, skutecznie kończąc ruch kibicowski na meczach Polaru.

-
Potwierdzam
wszystko co piszę Mławianin Roku to prawda.
Sam wychowałem się kibicowsko na Polarze i niestety już takich czasów jak były nie będzie.
Co do szalików był tylko jeden wzór. Reszta szali to sekcji hokejowej.
[link]
wszystko co piszę Mławianin Roku to prawda.
Sam wychowałem się kibicowsko na Polarze i niestety już takich czasów jak były nie będzie.
Co do szalików był tylko jeden wzór. Reszta szali to sekcji hokejowej.
[link]
!! ZKS POLAR WROCŁAW !!
-
VJ pisze:o proszę, a mógłbyś coś więcej napisać o swojej przygodzie z Polarem ?
a co konkretnie chciałbyś wiedzieć?
!! ZKS POLAR WROCŁAW !!
-
Mam pytanie do kogoś ze Stomilu. Czy kiedykolwiek w przeszłości był kręcony był na Warmii Olsztyn? Słyszałem kiedyś, że Antifa próbowała działać w temacie...
-
Ogólnie od czego się zaczęło, ilu Was w młynie było za dobrych czasów i jak z wyjazdami.AVE_ZKS pisze:VJ pisze:o proszę, a mógłbyś coś więcej napisać o swojej przygodzie z Polarem ?
a co konkretnie chciałbyś wiedzieć?
-
Mnie tylko zastanawia fakt, budowy (bądź chęci) Intakus-Park. Byłem w tym roku na jednym meczu Ślęzy i muszę przyznać, że na obiekcie więcej było ochrony niż kibiców. Stąd to pytanie, bo widzę, że jesteś dobrze zorientowany. Czy faktycznie ta budowa ruszy, czy był to jakiś chwyt marketingowy, bądź kaprys jakiegoś bogacza. Bo projekt bądź, co bądź wygląda ładnie i okazale.Asgard pisze:Tak jeszcze o Ślęzie Wrocław. W latach 80-tych to na 100% były organizowane wycieczki z zakładów pracy. Natomiast troszkę niebezpieczniej zrobiło się w 92/93 roku. Śląsk leciał na łeb na szyję z ekstraklasy natomiast Ślęza biła się o awans do niej. Na trybunach przy Wróblewskiego zaczęły się pojawiać ludziki w żółto-czerwonych szalikach. Te szaliki to ufundował klub. Klub też fundował jakieś autokary na wyjazdy. Na pewno odbył się wyjazd do Dzierżoniowa. Pojechała tam spora grupa fanów w żółto-czerwonych szalikach. Z tego co pamiętam jakieś 250 - 300 osób. Kibicowanie na Ślęzie skończyło się po wizycie Nabojki na Wróblewskiego. Na trybunach stadionu Ślęzy nic się nie dzieje po dziś dzień.

-
[/quote]
Ogólnie od czego się zaczęło, ilu Was w młynie było za dobrych czasów i jak z wyjazdami.[/quote]
w młynie około 150 osób , głownie dzielnica Psie Pole i pobliskie okolice.
Co do wyjazdów to autokarami w liczbie (średnio) 50-80.
Kosy: Górnik Polkowice, Lechia Dzierżoniów
Co do stosunków ze Śląskiem można powiedzieć że były mniej niż neutralne(liczne zaczepki) .
Śląsk we Wrocławiu za duża armia w tamtych czasach ( nawet na stadionie do tej pory są wymalowane napisy na płocie Tylko Śląsk , WKS itp )
Ekipa Śląska w latach głownie 90-tych wpadała nie raz na stadion (treningi , przed meczem i pokazywała siłę )
Dodam od siebie że mieliśmy w tamtych czasach jedną z największych flag w Polsce !
Pozdrawiam !
Ogólnie od czego się zaczęło, ilu Was w młynie było za dobrych czasów i jak z wyjazdami.[/quote]
w młynie około 150 osób , głownie dzielnica Psie Pole i pobliskie okolice.
Co do wyjazdów to autokarami w liczbie (średnio) 50-80.
Kosy: Górnik Polkowice, Lechia Dzierżoniów
Co do stosunków ze Śląskiem można powiedzieć że były mniej niż neutralne(liczne zaczepki) .
Śląsk we Wrocławiu za duża armia w tamtych czasach ( nawet na stadionie do tej pory są wymalowane napisy na płocie Tylko Śląsk , WKS itp )
Ekipa Śląska w latach głownie 90-tych wpadała nie raz na stadion (treningi , przed meczem i pokazywała siłę )
Dodam od siebie że mieliśmy w tamtych czasach jedną z największych flag w Polsce !
Pozdrawiam !
!! ZKS POLAR WROCŁAW !!
-
Jakie wy mogliście mieć stosunki ze Śląskiem? Śląsk robił co chciał i zbieranina cześków nie miała szans by zaistnieć a co lepsze by sie dalej rozwijać.Polar to było cos podobnego jak Polonia w Warszawie,Hutnik w Jaworznuie
czy Tarnovia.Szkoda by o tym pisac.

-
chorazy.torpeda pisze:Jakie wy mogliście mieć stosunki ze Śląskiem? Śląsk robił co chciał i zbieranina cześków nie miała szans by zaistnieć a co lepsze by sie dalej rozwijać.Polar to było cos podobnego jak Polonia w Warszawie,Hutnik w Jaworznuieczy Tarnovia.Szkoda by o tym pisac.
Mimo wszystko porównanie Polonii z Polarem trochę nieadekwatne...
-
-
-
Polar bardziej można porównać z Garbarnią Kraków, Lublinianką Lublin czy Hetmanem Białystok a nie z KSP czy Tarnovią pozdro
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton
-
Wie ktos cos wiecej na temat Huraganu Waksmund ? Dawniej pamietam jak jeszcze malolatem bylem to pamietam ze jezdzili oni na mecze hokeja do Krynicy.
Tutaj ciekawy filmik z 90 lat zadyma na meczu : Waksmund - Sandecja
http://www.youtube.com/watch?v=n096XBBQ ... annel_page
Tutaj ciekawy filmik z 90 lat zadyma na meczu : Waksmund - Sandecja
http://www.youtube.com/watch?v=n096XBBQ ... annel_page
-
hmmm...Legioner pisze:Polar miał wyjazdy średnio 50-80 osób?
Młyn 150 osób?
Chyba żartujesz sobie... !
już widzę lekką napinke ale ok

może ludzie ŁKS-u bądź Polkowic , Lechii Dzierżoniów to potwierdzą.
jak dobrze poszukacie w necie to znjadziecie foty z wyjazdów.
!! ZKS POLAR WROCŁAW !!
-
Fajnie jak byś wrzucił coś. Myślę że to dla każdego ciekawe a nie każdemu chce się walczyć z google i wyszukiwać zdjęć..AVE_ZKS pisze: jak dobrze poszukacie w necie to znjadziecie foty z wyjazdów.
[link] | [link]
-
Obecnym prezesem Ślęzy jest niejaki Bogdan Ludkowski. W przeszłości był on w zarządzie Śląska gdy ten leciał z pierwszej ligi do trzeciej w ciągu roku. Następnie przeniósł się na prezesurę do Polaru. Dziś Polar jest w A klasie. No to wziął się za Ślezę. Wtedy powstał projekt stadionu. Projekt ładny ale moim zdaniem nie ma szans na to żeby powstał. Bo i po co? I dla kogo? Wywalenie pieniędzy w błoto.Winger pisze:Mnie tylko zastanawia fakt, budowy (bądź chęci) Intakus-Park. Byłem w tym roku na jednym meczu Ślęzy i muszę przyznać, że na obiekcie więcej było ochrony niż kibiców. Stąd to pytanie, bo widzę, że jesteś dobrze zorientowany. Czy faktycznie ta budowa ruszy, czy był to jakiś chwyt marketingowy, bądź kaprys jakiegoś bogacza. Bo projekt bądź, co bądź wygląda ładnie i okazale.
-
Teoretycznie, projekt miał być realizowany pod kątem Euro. Raczej nie powstanie. Można jeszcze dodać, że swojego czasu na tereny te ostrzyło sobie zęby miasto, które chciało je kupić pod rozbudowę ogrodu zoologicznego. Stąd te wszystkie problemy z pozwoleniami na organizację imprez masowych. Myślę, że projekt ten był w pewnym stopniu odpowiedzią developera (firmy Intakus) na plany miasta. Jedyne co zostało z niego zrealizowane to budowa osiedla w pobliżu boiska oraz likwidacja kortów tenisowych.Asgard pisze:Obecnym prezesem Ślęzy jest niejaki Bogdan Ludkowski. W przeszłości był on w zarządzie Śląska gdy ten leciał z pierwszej ligi do trzeciej w ciągu roku. Następnie przeniósł się na prezesurę do Polaru. Dziś Polar jest w A klasie. No to wziął się za Ślezę. Wtedy powstał projekt stadionu. Projekt ładny ale moim zdaniem nie ma szans na to żeby powstał. Bo i po co? I dla kogo? Wywalenie pieniędzy w błoto.Winger pisze:Mnie tylko zastanawia fakt, budowy (bądź chęci) Intakus-Park. Byłem w tym roku na jednym meczu Ślęzy i muszę przyznać, że na obiekcie więcej było ochrony niż kibiców. Stąd to pytanie, bo widzę, że jesteś dobrze zorientowany. Czy faktycznie ta budowa ruszy, czy był to jakiś chwyt marketingowy, bądź kaprys jakiegoś bogacza. Bo projekt bądź, co bądź wygląda ładnie i okazale.
Autonomia dla Śródmieścia
-
Dlaczego szkoda ,mnie np osobiście ciekawi bo o Polarze to niewiele slyszalem wczesniej poza Tymi kominiarkami,Śląsk zobił co chciał to fakt,Tyle ,że różenie mogło sie potoczyć bo za "zbieraninę czeskow" Był kiedys uważany Widzew,Hutnik i inne ekipy ktore dzisiaj znaczą cos w Polscechorazy.torpeda pisze: Śląsk robił co chciał i zbieranina cześków nie miała szans by zaistnieć a co lepsze by sie dalej rozwijać..Szkoda by o tym pisac.
-
Ja też chętnie zobaczę te 150 osób w młynie Polaru