Europejskie puchary -2024/2025 !!
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Europejskie puchary -2024/2025 !!
Śląsk bogatszy o kilka flag Chelsea, a także Rangers i Linfield.
Czy Betis też krojony czy mają taryfę ulgową ze względu na kosę Śląska z Biris Norte ? ;)
Czy Betis też krojony czy mają taryfę ulgową ze względu na kosę Śląska z Biris Norte ? ;)
-
Znaki "h" na hiszpańskich flagach ,a klubowych też ,pierwszy raz coś takiego widzę :) Swoją drogą nie zdziwił bym się jak by kibice Śląska nawiązali jakieś pozytywne relacje z Hiszpanami żeby móc jeszcze bardziej pastwić się na kibicach Sevilli ;)
-
Prywatne kontakty z Betisem to Śląsk ma od kilku lat
Śląsk Wrocław
-
Mają trójkątne wybudować aby Ciebie zadowolić?
Nie przyszło CI do głowy, że budżetowe stadiony będą wręcz bliźniaczo podobne do siebie choćby ze względu na "przećwiczone" już rozwiązania obniżające koszty budowy obiektu?
-
Tyle, że różnica taka, że angole i Hiszpanie wyłapią po 1000 funciaków i euro kary na przyspieszonym a Polacy w tej samej sytuacji pójdą leżeć na rok-trzy.
Mało kto teraz podejmie takie ryzyko dla kilkunastu minut rozpierduchy w mieście.
-
Wiem że mnie zjebiecie jak psa, ale taki wyjazd i takie dymienie to jak nasze lata 90. Można zarzucać Anglikom że grubasy w rurkach ale u nas kiedyś też nikt nie trenował, nie było wyselekcjonowanej nabojki tylko jechało się na wyjazd i napierdalali się wszyscy
-
Czemu ktoś miał by Cię zjebać ,prawdę napisałeś ,poza chyba tym ,że to u nas wśród szczególnie młodszych koboli zapanowała moda na obcisłe rurki i do tego jeszcze na brody "czeczeńskie " ,to jest śmieszne a zarazem tragiczne ;)skwieradee_south pisze: ↑28.05.2025, 23:29Wiem że mnie zjebiecie jak psa, ale taki wyjazd i takie dymienie to jak nasze lata 90. Można zarzucać Anglikom że grubasy w rurkach ale u nas kiedyś też nikt nie trenował, nie było wyselekcjonowanej nabojki tylko jechało się na wyjazd i napierdalali się wszyscy
-
Bądźmy szczerzy niektórzy tutaj chwala Chelsea że się fajnie pokazała jak za starych lat 90, ale jestem ciekaw czy te same osoby by chwaliły na tym forum jakąś Polska ekipie która by się podobnie na wyjeździe pokazała jak Chelsea, czyli straciła by flagi na rzecz miejscowych i rywali na trybunach ( Slask, betis) dostala.by wpierdziel na mieście a na koniec najebana w trzy d*** poszłaby na sektor.i obrażona na piłkarzy by ich zaczęła dopiero dopingować po godzinie gry gdy strzelili bramkę na remis.
-
Na szczęście tam nikt nie przejmuje się jakimiś opiniami. Dla nich kibicowanie to głównie zabawa, a nie traktowanie tego na śmierć i życie.Proof pisze: ↑29.05.2025, 06:42Bądźmy szczerzy niektórzy tutaj chwala Chelsea że się fajnie pokazała jak za starych lat 90, ale jestem ciekaw czy te same osoby by chwaliły na tym forum jakąś Polska ekipie która by się podobnie na wyjeździe pokazała jak Chelsea, czyli straciła by flagi na rzecz miejscowych i rywali na trybunach ( Slask, betis) dostala.by wpierdziel na mieście a na koniec najebana w trzy d*** poszłaby na sektor.i obrażona na piłkarzy by ich zaczęła dopiero dopingować po godzinie gry gdy strzelili bramkę na remis.
Nikt na piłkarzy obrażony nie był, po prostu często doping skorelowany jest z boiskiem. Pooglądajcie mecze z lat 80 ( są na YouTube ) i doświadczycie podobnej atmosfery. Kto interesuje się tematem to nie raz widział jak po spadku piłkarze dostają brawa i wsparcie albo mimo kiepskich wyników w 2 czy 3 lidze w środku tygodnia ekipa jedzie w 2 tys na wyjazd. I nie są to jednostkowe przypadki. U nas już w Ekstraklasie są ekipy pokroju Zagłębia Lubin, które wyjazdowo prezentują poziom VI ligi angielskiej Poza tym mówimy tutaj o Chelsea klubie zjedzonym przez komercję i klubie, gdzie trzeba mieć sporo pieniędzy, żeby mu kibicować. To chyba Legia coś ostatnio groziła transparentami po 5 miejscu, zdobyciu Pucharu Polski i świetnym występie w europejskich Pucharach, że jak tak dalej będzie to nie kupią karnetów.
Opieracie swoje opinie, bo Legia spięła się na Chelsea jak i zrobiła tam rozpierdol. Porównajmy może mecz w niższej lidze Championship Sheffield Wednesday - Leeds w środku tygodnia, gdzie na trybunach będzie ok 30 tys kibiców i 5 tys gości z przeciętnym meczem w 1 lidze Polskiej.
Wystarczy, że do Europejskich Pucharów w Polsce dostanie się ekipa pokroju Piast Gliwice i już płacze jaki wstyd na europejskiej scenie. Brytole takiego wstydu nie mają. Kto by się tam nie dostał zawsze przyjadą w niezłej liczbie, a im słabszy zespół i niższa liga tym często lepsza ekipa.
-
W Polsce Arkadiusz Wrzosek jest TB, a taki Phil de Fries nie widziałem, żeby miał jakiekolwiek związek z ekipą Sunderlandu. Tam kibice to po prostu kibice, a sportowiec to sportowiec
-
TY oszołomie ze Skandynawi o bałkańskich korzenich.. już nie mogę znieść Twoich mądrości.. wszystko w Polskim stylu kibicowania jest złe,tylko gdzie indziej jest cudownie..
A od Arka Wrzoska, to 3 kroki w tył! On nie został wchłonięty do TB, jako wybijający się fighter, lecz jako fanatyk i chuligan Legii, doszedł do wysokiego poziomu w MMA.
A od Arka Wrzoska, to 3 kroki w tył! On nie został wchłonięty do TB, jako wybijający się fighter, lecz jako fanatyk i chuligan Legii, doszedł do wysokiego poziomu w MMA.
-
To prawie jak Karol. Tylko, że on będzie prezydentemleonidas88 pisze: ↑29.05.2025, 08:19TY oszołomie ze Skandynawi o bałkańskich korzenich.. już nie mogę znieść Twoich mądrości.. wszystko w Polskim stylu kibicowania jest złe,tylko gdzie indziej jest cudownie..
-
Od Pana Karola trzy chuje w bok.
Dzięki niemu będziemy wychodzić do lasu z tymi cipami z Brukseli, Berlina i Moskwy, a nie głosować, debatować i wywierać presję ekonomiczno - gospodarczą.
Może w międzyczasie znajdzie czas, by się podszkolić z ekonomii i polityki, ale to nie jest istotne dla tego urzędu.
Dzięki niemu będziemy wychodzić do lasu z tymi cipami z Brukseli, Berlina i Moskwy, a nie głosować, debatować i wywierać presję ekonomiczno - gospodarczą.
Może w międzyczasie znajdzie czas, by się podszkolić z ekonomii i polityki, ale to nie jest istotne dla tego urzędu.
-
Od mlodych to dwa huje w bok, skoro wzorce czerpali od starszych w ciuchach od pedalow ck, armani.S.J. pisze: ↑29.05.2025, 01:56Czemu ktoś miał by Cię zjebać ,prawdę napisałeś ,poza chyba tym ,że to u nas wśród szczególnie młodszych koboli zapanowała moda na obcisłe rurki i do tego jeszcze na brody "czeczeńskie " ,to jest śmieszne a zarazem tragiczne ;)skwieradee_south pisze: ↑28.05.2025, 23:29Wiem że mnie zjebiecie jak psa, ale taki wyjazd i takie dymienie to jak nasze lata 90. Można zarzucać Anglikom że grubasy w rurkach ale u nas kiedyś też nikt nie trenował, nie było wyselekcjonowanej nabojki tylko jechało się na wyjazd i napierdalali się wszyscy
-
Torebki u pedałów - j**** I STOP LGBT!
Torebki u chuliganów - MORDA W KUBEŁ, DAJ DO PUCHY!
Torebki u chuliganów - MORDA W KUBEŁ, DAJ DO PUCHY!
-
Ty jedyne gdzie możesz wyjść to do łazienki stasować się kundlukatanaczio pisze: ↑29.05.2025, 09:09Od Pana Karola trzy chuje w bok.
-
Torebki torebkami, ale ogółem te wszystkie firmy typu Armani, CK są stworzone przez pedałów, a zamiast zarobić polskim szwalniom to ściąga się najtańsze szmaty z Bangladeszu, robi się nadruk, 500 procentową przebitkę i nazywa to barwami.
-
Powiem tak. Fakt ze angole sa miesem armatnim dla kazdego od lat ale pytanie brzmi czy kibolka to najebka z ziomkami w knajpie i spontaniczna walka na krzesla czy wpadniecie wyselekcjonowaną ekipa bokserow z salek. Sam nie wiem juz co lepsze. U nas juz chyba tylko o jebanie wroga chodzi. Nie atakujesz jak nie wiesz ze na bank wygrasz. Slask nic nie mogl na miescie zrobic bo wiedzial ze moglby sie przeliczyc i nie chodzi tu o Slask nikt by nic nie zrobil gdzie 2 bandy sobie rozpierdalaja rynek. Takze ja do nich pretensji nie mam. Co inne walka 50 v 50 a co.inne.jak ci hiszpancie i angole napierdalaja kuflami krzeslami itp gdzie sie da.
ukrainiec nie byl nie jest i nie bedzie moim bratem.
-
Czy angielskie kluby biorą udział w ustawkach?.ZIWPJB. pisze: ↑29.05.2025, 10:27Powiem tak. Fakt ze angole sa miesem armatnim dla kazdego od lat ale pytanie brzmi czy kibolka to najebka z ziomkami w knajpie i spontaniczna walka na krzesla czy wpadniecie wyselekcjonowaną ekipa bokserow z salek. Sam nie wiem juz co lepsze. U nas juz chyba tylko o jebanie wroga chodzi. Nie atakujesz jak nie wiesz ze na bank wygrasz. Slask nic nie mogl na miescie zrobic bo wiedzial ze moglby sie przeliczyc i nie chodzi tu o Slask nikt by nic nie zrobil gdzie 2 bandy sobie rozpierdalaja rynek. Takze ja do nich pretensji nie mam. Co inne walka 50 v 50 a co.inne.jak ci hiszpancie i angole napierdalaja kuflami krzeslami itp gdzie sie da.
-
U nas chodzi o wytępienie wroga do cna patrz przypadek Polonii Warszawa. W Warszawie nawet zwykli kibice czy dzieci nie mogą wychylić się ze swoimi sympatiami, gdy w takim Londynie masz ponad 10 grup kibicowskich i nawet 8 czy 10 ekipa frekwencyjnie to byłaby top naszej ekstraklasy..ZIWPJB. pisze: ↑29.05.2025, 10:27Powiem tak. Fakt ze angole sa miesem armatnim dla kazdego od lat ale pytanie brzmi czy kibolka to najebka z ziomkami w knajpie i spontaniczna walka na krzesla czy wpadniecie wyselekcjonowaną ekipa bokserow z salek. Sam nie wiem juz co lepsze. U nas juz chyba tylko o jebanie wroga chodzi. Nie atakujesz jak nie wiesz ze na bank wygrasz. Slask nic nie mogl na miescie zrobic bo wiedzial ze moglby sie przeliczyc i nie chodzi tu o Slask nikt by nic nie zrobil gdzie 2 bandy sobie rozpierdalaja rynek. Takze ja do nich pretensji nie mam. Co inne walka 50 v 50 a co.inne.jak ci hiszpancie i angole napierdalaja kuflami krzeslami itp gdzie sie da.
Doping też nie polega na tym kto głośniej wyje jak Legia na Chelsea i zagłuszaniu się nawzajem, ale czasami wymiana banterku między kibicami gospodarzy, a gości sprawia, że jedni celowo się wyciszają, żeby drudzy odpowiedzieli. To jest po prostu inna kultura, której Polacy totalnie nie rozumieją i jest to zrozumiałe, ale mimo, że Ci anglicy są tacy słabi i wogóle Anglia się skończyła to Legia pojechała tam najlepszą wyselekcjonowaną ekipą, w Polsce zapotrzebowanie przekroczyło pojemnosc stadionu 3 krotnie. Anglicy totalnie olali mecz zaliczając najniższą frekwencję w sezonie. My siłę Polskiej sceny opieramy na tego typu meczach, które dla Polaków są wydarzeniem, ja jednak uważam, że o sile jako takiej angielskiej sceny świadczą zwykłe ligowe mecze w IV czy V lidze na które potrafi przyjść 10 tys widzów i przyjeżdza 2 tys kibiców gości.
W Polsce Chelsea podymiła w starym stylu, trochę oberwało się psom, ale to nie są żadny sportowcy. To zwykli kibice, którzy trochę podpili i porozrabiali nie ma się tutaj nad czym rozwodzić. Pzdr
-
W Polsce na stadionach rządzą grupy przestępcze, zorganizowane bojówki, które czerpią zyski z kibicowania, sprzedają pamiątki, rozprowadzają bilety i tak dalej. Co Wy wogole porównujcie. W Anglii na mecze chodzą zwykli ludzie, a zarabiają kluby. Dziadek, który śmiga od 50 lat na mecze ma pierwszeństwo na każdy wyjazd przed jakimś kibolem, bo wszystko jest uczciwe i transparentne. Masz system lojalnościowy, zbierasz punkty. Nie da się tego kompletnie porównać to dwa odrębne światy, ale Anglia ma swój klimat szczególnie w niższych ligach no i te ich dymy są po prostu spontaniczne i często organizowane przez zwykłych kibiców. Nie są to żadne bojówki. Zresztą początki słowa chuligan chyba oznaczały, że to osoba, która rozrabia, a nie jest profesjonalnym sportowcem i odkłada się na macie
-
Przecież 95 procent składu na polskich sektorach niczym od tych Anglików się nie różni. Gdyby nie te 100 osób, które trzyma wszystko za mordę i steruje nimi jak owcami to byłoby w Polsce gówno nie kibicowanie wystarczy popatrzeć na Narodowy. Na takich wyspach czy w Hiszpanii nawet jak nie ma zorganizowanego dopingu to przynajmniej ludzie żyją meczem i nikt nie musi nimi dyrygować
-
Naprawdę trzeba mieć niezły burdel w bani żeby się przelogowywać z konta na konto i rozmawiać samemu ze sobą. Masakra. No chyba, że to po prostu choroba dwubiegunowa, w takim razie współczuję mordo.
-
Co dla Ciebie jest ważniejsze - dziadek, który jeździ za Chelsea od 1988 i właśnie pije browar na Wrocławskim rynku, bo kocha swój klub czy nasterydowany "Groźny", który nie wymieni podstawowej jedenastki swojego klubu, podczas meczu napierdala się w innym województwie c*** wie z kim na trasie i nie chodzi w barwach, bo to dla frajerskich pikników?
Który jest kibicem Twoim zdaniem?
-
Obaj są kibicami. Choć fanatyzm bardziej odbieram od tego "dziadka".katanaczio pisze: ↑29.05.2025, 13:24Co dla Ciebie jest ważniejsze - dziadek, który jeździ za Chelsea od 1988 i właśnie pije browar na Wrocławskim rynku, bo kocha swój klub czy nasterydowany "Groźny", który nie wymieni podstawowej jedenastki swojego klubu, podczas meczu napierdala się w innym województwie c*** wie z kim na trasie i nie chodzi w barwach, bo to dla frajerskich pikników?
Który jest kibicem Twoim zdaniem?
-
-
O tych "flagach" piszesz https://zapodaj.net/plik-KRVAUHkuGV ?:) Jeśli nie, to wrzucić fotki.Dżolo Rypandolo pisze: ↑28.05.2025, 21:21Śląsk bogatszy o kilka flag Chelsea, a także Rangers i Linfield.
-
Angielskie menele przewracające się o kostkę brukową po nie udanym rzucie krzesełkiem maja tu całą rzesze fanów. Nazywacie dymieniem te śmieszne angielskie machanie rękami z podskakiwaniem na piętach, tam każdy jest chuliganem, dopóki ma coś pod ręką i znajduje się 20m od atakującego, problem zaczyna się jak trzeba stanąć do walki. No ale potrafią wymienić cały skład to spoko, jakby mój klub kupywał zawodników za 100 milionów ojro to też bym rzucił okiem na nazwisko.
-
Zastanawiam się co mają w głowach ludzie, którzy porównują styl kibicowania/organizacji Polskich kibiców z Angielskimi. Przecież to są inne światy. Każdy ma swoje plusy i minusy. Najważniejsze, że każdy ma swój niepodrabialny styl, a który jest leszpszy/groszy to już zależy od indywidualnych preferencji.
-
Zazwyczaj to są ludzie, którzy obejrzą mecz Legia - Chelsea i na tej podstawie wyciągają wnioski i oceniają całą scenę ... I to, że coś jest najlepsze piękna oprawa, wszyscy w takich samych koszulkach, zorganizowany doping to nie znaczy, że każdemu to się podoba. Tak jak nie każdy lubi najnowsze samochody, bo starsze mają dla nich lepszy klimat. Prosteqwerty88 pisze: ↑29.05.2025, 17:19Zastanawiam się co mają w głowach ludzie, którzy porównują styl kibicowania/organizacji Polskich kibiców z Angielskimi. Przecież to są inne światy. Każdy ma swoje plusy i minusy. Najważniejsze, że każdy ma swój niepodrabialny styl, a który jest leszpszy/groszy to już zależy od indywidualnych preferencji.
-
Ale dopóki tu nie przylazłeś nikt nie próbował pouczać Anglików jak mają kibicować, za to ty zacząłeś pouczać Polaków jak mają wyglądać, jaki styl prezentować, jak śpiewać. Już ci pisałem - idź pouczać swojego chłopaka na squacie
-
Nas (Górnik) w tym sezonie dwie lały pod stadionem Widzewa. Ustawiły się naprzeciwko siebie i kilkukrotnie lały pod sektorem gości.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
-
Nie jest to prawda. Wiele razy czytałem, że Anglicy mogą się od Polaków uczyć, że Ultrasów nie mają i ogółem oni zostali w tyle, a my poszliśmy niesamowicie do przodu.
Te pójście do przodu to zatracenie swojej tożsamości i skopiowanie wszystkiego z innych scen wraz z nadejściem internetu. Kiedyś fleki, proste flagi, spontan i zwykłe chłopaczki z blokowisk. Dzisiaj niczym się nie różnimy od Bundesligi czy Realu Madryt. Tam też wszyscy mają koszulki i równo śpiewają. Kibole w Polsce to celebryci, walczą na galach, mają swoich kibiców, prowadzą biznesy. Kręcisz bekę, że ja uczę Polaków jak mają wyglądać, a to właśnie Ci kibole w Armanich poubierali kibiców jak choinki, bo wyczuli w tym interes.
-
no i cala strona dyskusji o poziomie kibicow z Chelsea na podstawie urywku z TV czy YT. Nikogo z was nie bylo na rynku a bedziecie sie teraz madrzyc haha..
Przemoc pisze:c***, może masz rację. Za dużo dziś wypiłem.
-
Może i czerpali od starszych ,ale tych trochę starszych ,nie widziałem chłopów po 30 -40 lat żeby ktoś śmigał w rurkach ,może zdarzają się jakieś wyjątki ,kiedyś takie coś było nie do pomyślenia ,żeby to jeszcze jakieś zwykłe rurki były ,a tu śmigają w takich obcisłych jak kobiety :)Łojezu pisze: ↑29.05.2025, 09:21Od mlodych to dwa huje w bok, skoro wzorce czerpali od starszych w ciuchach od pedalow ck, armani.S.J. pisze: ↑29.05.2025, 01:56Czemu ktoś miał by Cię zjebać ,prawdę napisałeś ,poza chyba tym ,że to u nas wśród szczególnie młodszych koboli zapanowała moda na obcisłe rurki i do tego jeszcze na brody "czeczeńskie " ,to jest śmieszne a zarazem tragiczne ;)skwieradee_south pisze: ↑28.05.2025, 23:29Wiem że mnie zjebiecie jak psa, ale taki wyjazd i takie dymienie to jak nasze lata 90. Można zarzucać Anglikom że grubasy w rurkach ale u nas kiedyś też nikt nie trenował, nie było wyselekcjonowanej nabojki tylko jechało się na wyjazd i napierdalali się wszyscy