Właśnie! Dopóki przepisy licencyjne będą farsą i takie kluby jak Polonia Bytom czy ŁKS (bez odpowiedniego stadionu, z milionowymi długami) będą dostawać licencję do nic się nie zmieni.Kibic PB pisze:a co Polonia Bytom ma do euro ?rzaba pisze:echpuszczyk pisze:Uff na szczęście zwyciężył zdrowy rozsądek
...
Pytanie do Polonistów, gdzie będziecie rozgrywać mecze w nadchodzącym sezonie???
i my się dziwimy że w euro strzelamy tylko jedna bramkę i w dodatku strzela ją nie Polak a człowiek z polskim obywatelstwemcała liga jest do d*** i tyle ... u Was są jacyś reprezentanci ? Wasza obecność pomogła by naszym na euro ? Po co te głupie komentarze ?
Jeżeli chodz o stadion to niestety lata zaniedbań robią swoje i tego nikt nie ukrywa. Jednak rok temu miasto wpakowało 10 mln pln w oświetlenie, krzesełka, murawę, w tym roku pójdzie 4,8 mln na dach. W dwa lata poszło 15 baniek na stadion. Mało jest w Polsce miast gdzie wpakowano w taki temat więcej.
EKSTRAKLASA DLA BYTOMIA !
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
[link]
-
to lepszy taki poziom w naszej lidze z bandami takimi jak Polonia albo ŁKS niz wysoki poziom z wiochami na czele !!rzaba pisze:Właśnie! Dopóki przepisy licencyjne będą farsą i takie kluby jak Polonia Bytom czy ŁKS (bez odpowiedniego stadionu, z milionowymi długami) będą dostawać licencję do nic się nie zmieni.Kibic PB pisze:a co Polonia Bytom ma do euro ?rzaba pisze: ech
i my się dziwimy że w euro strzelamy tylko jedna bramkę i w dodatku strzela ją nie Polak a człowiek z polskim obywatelstwemcała liga jest do d*** i tyle ... u Was są jacyś reprezentanci ? Wasza obecność pomogła by naszym na euro ? Po co te głupie komentarze ?
Jeżeli chodz o stadion to niestety lata zaniedbań robią swoje i tego nikt nie ukrywa. Jednak rok temu miasto wpakowało 10 mln pln w oświetlenie, krzesełka, murawę, w tym roku pójdzie 4,8 mln na dach. W dwa lata poszło 15 baniek na stadion. Mało jest w Polsce miast gdzie wpakowano w taki temat więcej.
-
Chłopie/ Dziecko - nie wiem w jakim wieku jesteś. Pewien Klub na literę "W" w roku 2004 r. poradził sobie z długami poprzez sprytny manewr. Więcej nie piszę bo nie o kłótnie chodzi w tym temacie.rzaba pisze: Właśnie! Dopóki przepisy licencyjne będą farsą i takie kluby jak Polonia Bytom czy ŁKS (bez odpowiedniego stadionu, z milionowymi długami) będą dostawać licencję do nic się nie zmieni.
Miim zdaniem osoba o nicku "rzaba" zasługuje na ostrzeżenie.
-
-
-
Masz racje, nie o kłótnie dlatego nie będę rozwiał tematu zgodnych z prawem posunięć.Kibic PB pisze:Chłopie/ Dziecko - nie wiem w jakim wieku jesteś. Pewien Klub na literę "W" w roku 2004 r. poradził sobie z długami poprzez sprytny manewr. Więcej nie piszę bo nie o kłótnie chodzi w tym temacie.rzaba pisze: Właśnie! Dopóki przepisy licencyjne będą farsą i takie kluby jak Polonia Bytom czy ŁKS (bez odpowiedniego stadionu, z milionowymi długami) będą dostawać licencję do nic się nie zmieni.
Miim zdaniem osoba o nicku "rzaba" zasługuje na ostrzeżenie.
A ostrzeżenie za co? Za pisanie prawdy?
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
[link]
-
Tak naprawdę temat się wyczerpał - uzyskali tą wyżebraną licencję. PZPN po raz któryś z rzędu połamał na oczach wszystkich (własne) prawo, ale to dziś nieważne. Największą radość z całej zabawy czerpią 'rodowici Łodzianie' z Włocławka i Konstantynowa. Pozostaje liczyć, że w końcu cyrki przy przyznawaniu licencji się zakończą i będą je otrzymywać kluby z odpowiednim zapleczem finansowym, gospodarczym czy administracyjnym. Czas najwyższy.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE
-
Chyba nawet debil domyśliłby się o co chodziło mi w tym poście. Aspekt sportowy jest oczywiście najważniejszy, ale nie jedyny. Te wspomniane wyżej idą zaraz po nim.JSC pisze:A nie te które wywalczyły sobie miejsce w lidze na drodze sportowej rywalizacji ? Czas najwyższy.maciej! pisze:będą je otrzymywać kluby z odpowiednim zapleczem finansowym, gospodarczym czy administracyjnym. Czas najwyższy.
-
Jedno wyklucza drugie niestety. Jak aspekt sportowy to tylko sportowy, nic przy zielonym stoliku - kogo interesuje że klub który spada ma stadion na warunki europejskie a ten który zostaje ma krzywy budynek klubowy? Wygrali na boisku i żadne zaplecze gospodarcze nie ma tutaj znaczenia.
Koniec dyskusji z mojej strony bo widzę że nie potrafisz normalnie wymienić zdań, od razu sięgasz po jakiś debili...
Koniec dyskusji z mojej strony bo widzę że nie potrafisz normalnie wymienić zdań, od razu sięgasz po jakiś debili...

-
Cieszę się, że kończysz, bo i ja nie mam zamiaru z tobą dyskutować. Odpowiem tylko - aspekt sportowy z gospodarczo-administracyjnym nie wyklucza się w żadnym momencie. Szanse na grę w najwyższej ( w tym przypadku) lidze powinny mieć drużyny, które przede wszystkim zasłużyły na nią sportowo (utrzymanie bądź awans). Jeśli ten warunek jest spełniony to można przejść do następnych aspektów w czasie przyznawania licencji tj. kasa, boisko, trybuny, budynki. Jeśli w tym momencie coś leży i nie ma szans na poważne załatwienie to c***, a nie gra w tej klasie rozgrywkowej. Jednak nasza mentalność tj cwaniactwo, kombinatorstwo w stylu 'jakoś to będzie' prowadzi do totalnej degrengolady. Jeśli piłka ma się rozwijać to tylko w ten sposób. Jeśli chcemy tak, to c***, ale żeby potem nie było płaczu, że przegrywamy z Białorusinami czy Zakaukaziem, albo, że reprezentacja co turniej gra chujowo, bo wszystko wynika z tej słabości polskich klubów. Kończę, bo zdania nie zmienię, a innych przekonywać nie będę.
-
Największą radość z całej zabawy czerpią 'rodowici Łodzianie' z Włocławka i Konstantynowa
widzę macieju! że masz dość sporego zgryza...chciałbyś aby kibice ŁKSu włączyli się do dyskusji o waszym klubie i głupio prowokujesz ale... pech... po ogłoszeniu decyzji tylko jeden ŁKSiak się tu wpisał (i mam nadzieję że tak pozostanie) więc ...znów klapa : )
widzę macieju! że masz dość sporego zgryza...chciałbyś aby kibice ŁKSu włączyli się do dyskusji o waszym klubie i głupio prowokujesz ale... pech... po ogłoszeniu decyzji tylko jeden ŁKSiak się tu wpisał (i mam nadzieję że tak pozostanie) więc ...znów klapa : )
-
Widzę, że dziewczynki z Widzewa lament urządziły. Czemu koleżanki nie wspomnicie jak to dzisiaj rudy c*** Boniek z drugą kurwą Sadowskim latali po kuluarach na Miodowej i straszyli , że jak Widzewek nie zagra w 1 lidze to.....
Co dziewczynki łyso Wam ?
Boli, że klub, który 4 lata temu był w 3 lidze, nie ma kasy, możnych sponsorów oraz prominentnych działaczy zostaje w ekstraklasie a Wasz kurwidołek leci do 3 ligi ( z nazwy 2)
Boli Was, że udało nam się odzyskać to na co pracowało wiele osób przez te lata
Rok temu w Bytomiu nie było ....szatni, podgrzewanej murawy, oświetlenia, krzesełek i zadaszenia. Dzisiaj zostało do zrobienia zadaszenie. Myślę, że można powiedzieć, że zrobiliśmy kolosalny postęp. Jeśli ktoś tego nie zauważa to jest zwykłym idiotą a jak mawiaja ludzie uczeni " Z idiotą nie warto dyskutować, bo to po prostu nie ma sensu.".
Proszę moderatorów o zamknięcie tematu a osoby z PB o nie wypowiadanie się i nie reagowanie na zaczepki widzewiaków.
Do zobaczenia na kibicowskim szlaku.

Boli, że klub, który 4 lata temu był w 3 lidze, nie ma kasy, możnych sponsorów oraz prominentnych działaczy zostaje w ekstraklasie a Wasz kurwidołek leci do 3 ligi ( z nazwy 2)

Rok temu w Bytomiu nie było ....szatni, podgrzewanej murawy, oświetlenia, krzesełek i zadaszenia. Dzisiaj zostało do zrobienia zadaszenie. Myślę, że można powiedzieć, że zrobiliśmy kolosalny postęp. Jeśli ktoś tego nie zauważa to jest zwykłym idiotą a jak mawiaja ludzie uczeni " Z idiotą nie warto dyskutować, bo to po prostu nie ma sensu.".
Proszę moderatorów o zamknięcie tematu a osoby z PB o nie wypowiadanie się i nie reagowanie na zaczepki widzewiaków.
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."
-
Polonia na pewno zasłużyła na ekstraklasę. Całe to rozgoryczenie z naszej strony spowodowane jest tylko tym, że każdy z nas był już na 100% pewien, że sprawa licencji Polonii, a zarazem gra Widzewa w I lidze jest już rozstrzygnięta. Nigdy nie chciałem, żeby mój klub korzystał na tego typu zagrywkach dziadów z Miodowej, a wkurwiony jestem tylko dlatego, że ta sprawa znalazła rozwiązanie tak późno. Trzeba było tak od razu zrobić, obydwa kluby wiedziałyby do rozgrywek na jakim poziomie mają się przygotowywać, a skoro taki Łks przy swoich problemach w zasadzie ze wszystkim dostał licencje, to jej brak dla Polonii był paranoją od początku do końca.
Tak więc z mojej strony gratulacje dla Polonii.
Tak więc z mojej strony gratulacje dla Polonii.
Widzew - Śródmieście
-
Zaczepki prowokujesz sam, rzucając dziewczynkami, koleżankami i kurwidołkami.manolo_pb pisze:Widzę, że dziewczynki z Widzewa lament urządziły. Czemu koleżanki nie wspomnicie jak to dzisiaj rudy c*** Boniek z drugą kurwą Sadowskim latali po kuluarach na Miodowej i straszyli , że jak Widzewek nie zagra w 1 lidze to.....![]()
Boli, że klub, który 4 lata temu był w 3 lidze, nie ma kasy, możnych sponsorów oraz prominentnych działaczy zostaje w ekstraklasie a Wasz kurwidołek leci do 3 ligi ( z nazwy 2)Boli Was, że udało nam się odzyskać to na co pracowało wiele osób przez te lata
![]()
Nie ma to jak samemu sie napiąć i prosić modów o zamknięcie tematu.
-= Kobiety sa z Wenus, faceci z Marsa a kibice z Młyna. =-
-
PZPN Pokazał że Leje na Wszystko i Wszystkich i robi co chce ! Pokazali że są jednak ponad Prawem . Olali decyzje jaką wydała UEFA . Listek może jeszcze chciał na koniec Swojej Władzy Zarobić pare Groszy i dla tego ta cała gra z Licencją dla Poloni ?? . UEFA powinna Rozpier... to wszystko i może sama zająć się Stawianiem całego Związku .
Gratulacje dla Poloni !
WIDZEW ŁÓDŹ BAŁUTY FANS
Gratulacje dla Poloni !
WIDZEW ŁÓDŹ BAŁUTY FANS
-
Gratulując Polonii nasuwa się kilka refleksji:
- tabela końcowa sezonu ma się nijak do tego kto będzie grał w danej lidze w następnym sezonie (wina pzpn-u, wiadomo)
- jakim cudem ciągle znajdują się sponsorzy tego burdelu gotowi bulić ciężkie miliony - nie mam pojęcia
- nadal nie wiadomo co liczy się bardziej - wyniki sportowe czy infrastruktura i finanse klubów - sprawa do wyjaśnienia
- no i mały kamyczek do ogródka "wielkich klubów" z punktu widzenia szarego kibica Odry: w podsumowaniach sezonów, opiniach (nie tylko o kibicach!) o stadionach, miastach itp. ciągle słyszę jaki to wstyd i obciach że trzeba jeździć nad czeską granicę, folklor, wieś i w ogóle.
Ale kiedy przychodzi do takich sytuacji jakie dzisiaj mamy z Polonią, Piastem czy wcześniej Zagłębiem to nagle okazuje się, że ta wieś jest cacy, stadion to drugi Old Trafford a prowincjonalni działacze nie stroją szopek tylko chętnie dogadują się żeby pomóc innym...
Wiem, że tragiczna infrastruktura w wyżej wymienionych klubach to nie wina kibiców tylko władz miast i klubów (co ciekawe kilkakrotnie większych od naszej wioseczki i z odpowiednio większymi budżetami
), ale zanim zaczniecie znowu nas objeżdżać z góry na dół to proponuję chwilę zastanowienia - nigdy nie wiadomo kto będzie musiał u nas grać za rok czy dwa żeby dostać licencję 
- tabela końcowa sezonu ma się nijak do tego kto będzie grał w danej lidze w następnym sezonie (wina pzpn-u, wiadomo)
- jakim cudem ciągle znajdują się sponsorzy tego burdelu gotowi bulić ciężkie miliony - nie mam pojęcia
- nadal nie wiadomo co liczy się bardziej - wyniki sportowe czy infrastruktura i finanse klubów - sprawa do wyjaśnienia
- no i mały kamyczek do ogródka "wielkich klubów" z punktu widzenia szarego kibica Odry: w podsumowaniach sezonów, opiniach (nie tylko o kibicach!) o stadionach, miastach itp. ciągle słyszę jaki to wstyd i obciach że trzeba jeździć nad czeską granicę, folklor, wieś i w ogóle.

Wiem, że tragiczna infrastruktura w wyżej wymienionych klubach to nie wina kibiców tylko władz miast i klubów (co ciekawe kilkakrotnie większych od naszej wioseczki i z odpowiednio większymi budżetami

-
nie rozumiem cie , ale co ty bys wolał zeby w lidze zostwali ci co maja 'zaplecze dobrych działaczy sponsorow poukladane wszystko itp" (chociaz u was tego i tak nie widze) czy zespuł który utrzymał sie w lidze sportowo? moze wogole nie grajmy w piłke dajmy miejsca w tabeli tym którzy na to zasługuja i bedzie dobrze , po co na mecze chodzici skoro to co sie dzieje na boisku nie ma znaczenia? całe szczescie ze Polonia wraca tylko nie wiem o co macie pretensje.ps kocham jak podwaza nasza rodowitosc ktos z poza Łodzimaciej! pisze:Tak naprawdę temat się wyczerpał - uzyskali tą wyżebraną licencję. PZPN po raz któryś z rzędu połamał na oczach wszystkich (własne) prawo, ale to dziś nieważne. Największą radość z całej zabawy czerpią 'rodowici Łodzianie' z Włocławka i Konstantynowa. Pozostaje liczyć, że w końcu cyrki przy przyznawaniu licencji się zakończą i będą je otrzymywać kluby z odpowiednim zapleczem finansowym, gospodarczym czy administracyjnym. Czas najwyższy.

ŚŻK! ANTY PARÓWY
-
-
Polonia otrzymała licencję - ok, skoro wszyscy dostają, to czemu akurat oni mieli nie otrzymać. Nie rozumiem jedynie, dlaczego do całej sprawy tak bardzo wszyscy mieszają Widzew - to naprawdę nie był jedyny klub, który korzystał na nieprzyznawaniu bytomianom licencji. Ale wszyscy czepiają się naszych działaczy, ze szczególnym uwzględnieniem Bońka. Chyba taki nasz urok 
Na przykładzie Polonii widać, jaki megaburdel panuje w związku. Niczego nie można być pewnym, każdą (nawet ostateczną) decyzję dziadki zmieniają sobie wedle własnego uznania - nieważne są przepisy, obojętnie, czy ustalane przez nich, czy UEFA. Jeżeli poważny biznesmen wchodzi do naszej piłki, to musi być w niezłym szoku - praktycznie niczego nie można w dłuższej perspektywie planować, bo PZPN i tak może zmienić zasady.
Kolejna rzecz - niech oni sobie odpuszczą te licencje. Polonia nie spełnia warunków, ŁKS nie spełnia warunków, to samo Piast. I co? I nic, mają papier. Więc albo bawimy się w to na poważnie (czyli nie spełniasz warunków - W********** z ligi), albo przyznajemy hurtem, jak leci.

Na przykładzie Polonii widać, jaki megaburdel panuje w związku. Niczego nie można być pewnym, każdą (nawet ostateczną) decyzję dziadki zmieniają sobie wedle własnego uznania - nieważne są przepisy, obojętnie, czy ustalane przez nich, czy UEFA. Jeżeli poważny biznesmen wchodzi do naszej piłki, to musi być w niezłym szoku - praktycznie niczego nie można w dłuższej perspektywie planować, bo PZPN i tak może zmienić zasady.
Kolejna rzecz - niech oni sobie odpuszczą te licencje. Polonia nie spełnia warunków, ŁKS nie spełnia warunków, to samo Piast. I co? I nic, mają papier. Więc albo bawimy się w to na poważnie (czyli nie spełniasz warunków - W********** z ligi), albo przyznajemy hurtem, jak leci.
-
Jestem spoza Łodzi i nie czuje się z tym źle, więc możesz sobie odpuścićaqq08 pisze:nie rozumiem cie , ale co ty bys wolał zeby w lidze zostwali ci co maja 'zaplecze dobrych działaczy sponsorow poukladane wszystko itp" (chociaz u was tego i tak nie widze) czy zespuł który utrzymał sie w lidze sportowo? moze wogole nie grajmy w piłke dajmy miejsca w tabeli tym którzy na to zasługuja i bedzie dobrze , po co na mecze chodzici skoro to co sie dzieje na boisku nie ma znaczenia? całe szczescie ze Polonia wraca tylko nie wiem o co macie pretensje.ps kocham jak podwaza nasza rodowitosc ktos z poza Łodzimaciej! pisze:Tak naprawdę temat się wyczerpał - uzyskali tą wyżebraną licencję. PZPN po raz któryś z rzędu połamał na oczach wszystkich (własne) prawo, ale to dziś nieważne. Największą radość z całej zabawy czerpią 'rodowici Łodzianie' z Włocławka i Konstantynowa. Pozostaje liczyć, że w końcu cyrki przy przyznawaniu licencji się zakończą i będą je otrzymywać kluby z odpowiednim zapleczem finansowym, gospodarczym czy administracyjnym. Czas najwyższy.

Dzisiaj wszyscy popierają decyzję PZPNu, oficjalnie z powodu wcześniejszego oszukania Polonii (wg mnie większym oszustwem było przyznanie licencji ŁKSowi, aniżeli nieprzyznanie samej Polonii), a nieoficjalnie, bo stracił po raz kolejny Widzew, klub b. nielubiany w kraju. No cóż, bywa, raz na wozie, a raz pod. Nie z takich atrakcji już RTS wychodził.
PS. Mogę prosić o jakieś zdjęcie Bońka gdy to wczoraj miał nam załatwiać I ligę (

PS 2. Co takiego zrobił wam wszystkim Boniek, że lżycie go i nazywacie 'Rudy' etc. Nie piszcie mi tu o kolorze włosów, tylko co najwybitniejszy polski piłkarz w historii zrobił, że go tylu kibiców w Polsce nie lubi ? Czy tylko jego działania na rzecz Widzewa jest tego powodem ? Jeśli tak to luz, nie ma sprawy.
-
UEFA to to samo co PZPN, syf szefuje syfowi. W Rosji Putin zrobił porządek w związku na życzenie Hiddinka jedną rozmową, a u nas nikt ich nie może nawet dotknąć. kur...RedArmy pisze:UEFA powinna Rozpier... to wszystko i może sama zająć się Stawianiem całego Związku .
Gratulacje dla Poloni !
Gratulacje dla Polonii! Cały czas wierzyłem!
-
Ciesze się, że Polonia zostaje w 1 lidze, bo nikt na nich nie stawiał,a piłkarsko pokazali charakter i zasłużenie się utrzymali. Wiadomo, że Widzew ma lepszy stadion, dobre zaplecze organizacyjne i finansowe, ale piłkarsko przegrał walkę o 1 ligę. Kibice Widzewa największy żal za utrzymanie Polonii i ich spadek mają oczywiście do ŁKS-u ( ich działacze wymyślili absurdalną historię z licencją Marcina Adamskiego). Nie pamiętają, że sportowo przegrali z każdym bezpośrednim rywalem, że ich klub ustawił kilkanaście spotkań w 2 lidze. To jest nieważne, ważne jest to, że stadion ŁKS-u nie powinien dostać licencji. Przypominam, że stadionem zarządza MOSiR, więc to włądze mista są odpowiedzialne. Prawdopodobnie powstanie w Łodzi stadion miejski, gdzie swoje mecze będzie rozgrywał ŁKS, myśle że spełni on wymogi licencji. Panowie zgadzam się, że burdel jest straszny, te licencje przyznawane są na kredyt, często na wyrost. Taka sama sytuacja ma miejsce z EURO i stadionami na nie budowanymi. PZPN powinien ustalić cezurę np. 2010 rok, do tego czasu każdy obiekt powinien wyglądać w pełni profesjonalnie. Kibice Widzewa domagają się natychmiastowej egzekucji Polonii i ŁKS-u dlatego bo wiedzą, że to mogło by uratować ich klub i w jakimś sensie ich rozumiem. Niestety prawie nikogo nie stać to na empatię i obiektywizm. Tak jak każdy chcę oglądać mecze na fajnych stadionach, ale nie zbuduje się ich z dnia na dzień. Niech każdy patrzy na swoje podwórko. Brawa dla Polonii Bytom !
-
Całkowicie już nie na temat aczkolwiek muszę sie ustosunkować
Tego nikt nie negujejimmyjazz pisze:Ciesze się, że Polonia zostaje w 1 lidze, bo nikt na nich nie stawiał,a piłkarsko pokazali charakter i zasłużenie się utrzymali.
tego też nikt nie neguje.jimmyjazz pisze: Wiadomo, że Widzew ma lepszy stadion, dobre zaplecze organizacyjne i finansowe, ale piłkarsko przegrał walkę o 1 ligę.
Po czym wnosisz? Jeżeli już to żal i pretensje mamy do pseudo trenera Zuba, gówno nie dyrektora Bakalrczyka i Cacka że był ślepy. Nikt nie ma pretensji do ŁKS'u a mało tego ich zmianę trenera podawalismy jako przykład tego co należy zrobić u nas.jimmyjazz pisze: Kibice Widzewa największy żal za utrzymanie Polonii i ich spadek mają oczywiście do ŁKS-u
Co zresztą kibice potępili choć jak się okazło UEFA przyznała rację Widzewowijimmyjazz pisze:( ich działacze wymyślili absurdalną historię z licencją Marcina Adamskiego).
Wszystkie ku*** ustawili!!! Prokuratura postawiła 8 zarzutów, Szymański przyznał się bodajrze do 4 a PZPN wymyślił 12.jimmyjazz pisze:Nie pamiętają, że sportowo przegrali z każdym bezpośrednim rywalem, że ich klub ustawił kilkanaście spotkań w 2 lidze.
Nie chodzi tylko o stadion, chodzi o całokształt organizacyjny ŁKS, z roku na rok jest to samo. PROWIZORKA. Piszesz że to wina miasta. a czy ŁKS płacił za dzierżawę? Nie. Od kilku juz lat żebrzą od miasta, dajcie na żarówki, anulujcie długi, załatwcie anulowanie opłat za prad itp... O to chodzi.jimmyjazz pisze: To jest nieważne, ważne jest to, że stadion ŁKS-u nie powinien dostać licencji. Przypominam, że stadionem zarządza MOSiR, więc to włądze mista są odpowiedzialne.
jeżeli powstaniejimmyjazz pisze:Prawdopodobnie powstanie w Łodzi stadion miejski, gdzie swoje mecze będzie rozgrywał ŁKS, myślę że spełni on wymogi licencji.
Po to min wprowadzono przepisy licencyjne i co? i za przeproszeniem gówno. To samo by było po 2010.jimmyjazz pisze: Panowie zgadzam się, że burdel jest straszny, te licencje przyznawane są na kredyt, często na wyrost. Taka sama sytuacja ma miejsce z EURO i stadionami na nie budowanymi. PZPN powinien ustalić cezurę np. 2010 rok, do tego czasu każdy obiekt powinien wyglądać w pełni profesjonalnie.
Czy by uratowało? Na razie nie toniemy a nie przyznanie licencji którejkolwiek z w/w drużyn za skutkowało by jedynie tym że Widzew by grał w tej klasie rozgrywkowej na która zasłużył.jimmyjazz pisze: Kibice Widzewa domagają się natychmiastowej egzekucji Polonii i ŁKS-u dlatego bo wiedzą, że to mogło by uratować ich klub i w jakimś sensie ich rozumiem. Niestety prawie nikogo nie stać to na empatię i obiektywizm. Tak jak każdy chcę oglądać mecze na fajnych stadionach, ale nie zbuduje się ich z dnia na dzień. Niech każdy patrzy na swoje podwórko. Brawa dla Polonii Bytom !
[link]
-
Wyluzowany
oddziel część w której opisana jest odpowiedź UEFA od części w której to interpretują ja na własną korzyść władze Polonii.
Po przeczytaniu tego tekstu dla mnie odpowiedź UEFA jest jasna.
Nie możemy sie mieszać do licencji w waszym kraju aczkolwiek w sytuacji analogicznej w której byliśmy władni nie przyznaliśmy licencji. Dodatkowo słuszność takiej decyzji potwierdza wyrok CAS. Sugestia aż nadto widoczna.
oddziel część w której opisana jest odpowiedź UEFA od części w której to interpretują ja na własną korzyść władze Polonii.
Po przeczytaniu tego tekstu dla mnie odpowiedź UEFA jest jasna.
Nie możemy sie mieszać do licencji w waszym kraju aczkolwiek w sytuacji analogicznej w której byliśmy władni nie przyznaliśmy licencji. Dodatkowo słuszność takiej decyzji potwierdza wyrok CAS. Sugestia aż nadto widoczna.
[link]
-
śmiech na sali i tyle.Wyjebali by jedna czy 2 druzyny z ligii i gwarantuje wam ze wtedy wszyscy by sie za robote wzieli.
a takie wymagania jakie sa zostaly wprowadzone nie miesiac temu a pare lat wstecz.To jest jakies Burkina faso czy 40 milionowy kraj bedacy dla niektorych z zagranicy rajem??Na pewno na miesjce Polonii znalazlo by sie pare druzyn z wystarczajaca infrastruktura.
a takie wymagania jakie sa zostaly wprowadzone nie miesiac temu a pare lat wstecz.To jest jakies Burkina faso czy 40 milionowy kraj bedacy dla niektorych z zagranicy rajem??Na pewno na miesjce Polonii znalazlo by sie pare druzyn z wystarczajaca infrastruktura.
-
wyluzowany to Ty czytaj ze zrozumieniem a nie tak jak Ci pasuje
Protest Salonik skierowany do CAO dotyczył nieprzyznania licencji przez UEFA na grę w rozgrywkach międzynarodowych. Powodem nieprzyznania licencji było NIETERMINOWE dostarczenie dokumentacji.
CAO przyznało racje UEFA.
UEFA nie jest instancją decyzyjną w przyznawaniu licencji na rozgrywki krajowe stąd nie mogąc się ustosunkować zasugerowali jedynie jak oni zadziałali na swoim gruncie.
Przekładając to na sprawę Polonii.
Polonia nie dostaje licencji od komisji ds licencji (analogia do UEFA)
odwołuje sie do komisji odwoławczej, czy ja to sie tam nazywa (analogia do CAO). Komisja oddala wniosek PB (dokładnie tak jak w przypadku Salonik i nawet powód ten sam) i na tym sprawa w cywilizowanej europie sie zakończyła. Jednak u nas oczywiście musi być inaczej.
Protest Salonik skierowany do CAO dotyczył nieprzyznania licencji przez UEFA na grę w rozgrywkach międzynarodowych. Powodem nieprzyznania licencji było NIETERMINOWE dostarczenie dokumentacji.
CAO przyznało racje UEFA.
UEFA nie jest instancją decyzyjną w przyznawaniu licencji na rozgrywki krajowe stąd nie mogąc się ustosunkować zasugerowali jedynie jak oni zadziałali na swoim gruncie.
Przekładając to na sprawę Polonii.
Polonia nie dostaje licencji od komisji ds licencji (analogia do UEFA)
odwołuje sie do komisji odwoławczej, czy ja to sie tam nazywa (analogia do CAO). Komisja oddala wniosek PB (dokładnie tak jak w przypadku Salonik i nawet powód ten sam) i na tym sprawa w cywilizowanej europie sie zakończyła. Jednak u nas oczywiście musi być inaczej.
[link]
-
Polonia piłkarsko napewno na ekstraklasę zasłużyła.Niestety organizacyjnie to wciąż klub góra III ligowy..Rozumiem kibiców Polonii,ja na ich miejscu też pewnie domagałbym się miejsca w ekstraklasie,skoro się w niej utrzymałem i podobnie zachowałaby się zapewne większość z Was..ale licencja to licencja,przy tym nie powinno być jaj,nie od dziś i nie od roku ani nie od dwóch lat wiadomo,jakie warunki należy spełnić by dostać licencję..a Polonia tej licencji po prostu dostać nie powinna..Ktoś wcześniej dobrze napisał,że nie jesteśmy jakimś Burkina Faso czy Zielonym Przylądkiem,żeby cackać się z klubami jak rozkapryszonymi dziewkami..Skoro wiadomo,że do tego czy tego dnia trzeba złożyć wniosek licencyjny,który ma zawierać to i tamto,to nie ma c**** we wsi,żeby robić to później!!A nie jakieś powoływanie się,że ktoś tam czegoś nie dopatrzył,to to przecież nie nasza wina..Przecież to paranoja..
Na koniec,żeby nikt się nie dopierdalał,ze jestem za PZPNem czy coś w tym stylu...To co napisałem,to tylko moje odczucia,nie jestem ani fanem ani wrogiem Polonii Bytom,ale...potem w innych tematach płaczecie,że biją nas zespoły z Białorusi czy Armenii..to dalej dawajmy licencję klubom,które (organizacyjnie) na ekstraklasę nie zasługują...
Na koniec,żeby nikt się nie dopierdalał,ze jestem za PZPNem czy coś w tym stylu...To co napisałem,to tylko moje odczucia,nie jestem ani fanem ani wrogiem Polonii Bytom,ale...potem w innych tematach płaczecie,że biją nas zespoły z Białorusi czy Armenii..to dalej dawajmy licencję klubom,które (organizacyjnie) na ekstraklasę nie zasługują...
-
Dawno mnie nie było ale co wydawało się niemożliwe poziom jeszcze spadł.
Co do tematu:
1. Rozumiem kibiców Polonii, cóż każda pliszka dba tylko o swój ogonek więc choćby elementarnego zrozumienia zasad i choćby elementarnego obiektywizmu nie oczekuję
2. Rozumiem kolegów z ŁKS, choć raz mogą wyjśc z cienia Widzewa więc szczekają jak tylko mogą
3. Rozumiem kibiców Legii którzy dzięki degradacji Widzewa widzą szansę na odbicie kilku kibicowskich miejsc gdzie kibice Widzewa tkwią im jak cierń
Tak więc jednymi kieruje własny interes, inni mają swoje 5 minut jedyne w zyciu, inni są kompletnie zaślepieni nienawiścią. Do tych nie piszę bo oni i tak nie zechcą zrozumieć ani słowa, piszę do tych którym jeszcze nie wyżarło mózgu.
Zadam jedno pytanie - Czy uważacie, że system licencyjny powinien obowiązywać i powinien być przestrzegany?
Jeżeli odpowiedź brzmi NIE to oczywiście nie ma sprawy ale wtedy nie macie prawa ani słowem czepnąć się Widzewa za licencje z 2004 roku. Skoro może Polonia dostać nieprawnie licencję, może nieprawnie ŁKS to czemu nie mógł Widzew?
Ale jeżeli uważacie, że system licencyjny powinien obowiązywać bo tylko jego przestrzeganie może podnieść poziom polskiej piłki to musicie zgodzić się z argumentami Widzewa (a raczej jego zarządu),że zgodnie z prawem licencja nie została przyznana, odwołanie odrzucone i powinien być koniec sprawy.
Gdy Widzew został degradowany zarząd PZPN przysłał pismo, że nie może wnikać w orzeczenia organów związku ale w przypadku Polonii jakoś mógł czyli są dwa prawa w PZPN, jedno dla Widzewa drugie dla pozostałych.
Cóż dla nienawidzących Widzewa to jest OK, dla każdego normalnego powinno to byc po prostu skandalem i tym optymistycznym akcentem pożegnam się z Państwem a ci co liczą, że Widzew można złamać srogo się w najbliższych latach zawiodą.
WIDZEW MOŻNA UGIĄĆ ALE NIE MOŻNA GO ZŁAMAĆ
Co do tematu:
1. Rozumiem kibiców Polonii, cóż każda pliszka dba tylko o swój ogonek więc choćby elementarnego zrozumienia zasad i choćby elementarnego obiektywizmu nie oczekuję
2. Rozumiem kolegów z ŁKS, choć raz mogą wyjśc z cienia Widzewa więc szczekają jak tylko mogą
3. Rozumiem kibiców Legii którzy dzięki degradacji Widzewa widzą szansę na odbicie kilku kibicowskich miejsc gdzie kibice Widzewa tkwią im jak cierń
Tak więc jednymi kieruje własny interes, inni mają swoje 5 minut jedyne w zyciu, inni są kompletnie zaślepieni nienawiścią. Do tych nie piszę bo oni i tak nie zechcą zrozumieć ani słowa, piszę do tych którym jeszcze nie wyżarło mózgu.
Zadam jedno pytanie - Czy uważacie, że system licencyjny powinien obowiązywać i powinien być przestrzegany?
Jeżeli odpowiedź brzmi NIE to oczywiście nie ma sprawy ale wtedy nie macie prawa ani słowem czepnąć się Widzewa za licencje z 2004 roku. Skoro może Polonia dostać nieprawnie licencję, może nieprawnie ŁKS to czemu nie mógł Widzew?
Ale jeżeli uważacie, że system licencyjny powinien obowiązywać bo tylko jego przestrzeganie może podnieść poziom polskiej piłki to musicie zgodzić się z argumentami Widzewa (a raczej jego zarządu),że zgodnie z prawem licencja nie została przyznana, odwołanie odrzucone i powinien być koniec sprawy.
Gdy Widzew został degradowany zarząd PZPN przysłał pismo, że nie może wnikać w orzeczenia organów związku ale w przypadku Polonii jakoś mógł czyli są dwa prawa w PZPN, jedno dla Widzewa drugie dla pozostałych.
Cóż dla nienawidzących Widzewa to jest OK, dla każdego normalnego powinno to byc po prostu skandalem i tym optymistycznym akcentem pożegnam się z Państwem a ci co liczą, że Widzew można złamać srogo się w najbliższych latach zawiodą.
Ostatnio zmieniony 08.07.2008, 21:20 przez Lelek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
Zdecydowanie takLelek napisał:
2. Rozumiem bezdomnych i bez przyszłości z ŁKS, choć raz mogą wyjśc z cienia Widzewa więc szczekają jak tylko mogą

My, którzy pojawiliśmy się dopiero w latach 70-tych, po pierwszych sukcesach klubu, możemy teraz wreszcie wyjść z Waszego cienia

Tyle lat na to czekaliśmy, ale wreszcie się udało

Nie wiem co ma jedno do drugiego. Chyba czym innym jest licencja za niezłożenie jakiegoś papierka albo złą szatnie itp., a czym innym jest umorzenie wielomilionowym długów i założenie nowego klubu, który zamiast od klasy B to startuje nagle od 2 ligi.Lelek napisał:
Ja tam za bardzo nie widziałem tu kibiców Legii w tym temacie, ale chyba to sprawa leczenie kompleksów, więc nie będę Ci przeszkadzał.Lelek napisał:
Zobaczymy czy się zawiodą
a ci co liczą, że Widzew można złamać srogo się w najbliższych latach zawiodą.

Zobaczymy ilu Was zostanie jak pogracie sobie 6 lat w niższych ligach, czego Wam z całego serca życzę.
Nie mylisz się Za Znicz.trcd napisał:
Prawdopodobnie za Znicz
Jak sie myle to niech poprawi

A tak ogólnie to jeśli dla kogoś papierki z ZUS-u i ładniejsza szatnia jest ważniejsza od sportowych wyników, to nie wiem po co chodzicie na mecze (jeśli chodzicie

ŁKS Łódź
-
Napiszę to jeszcze raz wszystkim użytkownikom tego forum !
POLONIA WBREW TEMU CO NIEKTORZY TWIERDZĄ NIE DOSTAŁA NIEPRAWNIE LICENCJI ! POLONII KOMISJA BEZPRAWNIE ODMÓWIŁA GRY W EKSTRAKLASIE ! DALSZY CIĄG WYDARZEŃ BYŁ HEROICZNĄ WALKĄ O NAPRAWIENIE KRZYWDY, KTÓRĄ NAM WYRZĄDZONO !
A tym wszystkim, którzy twierdzą , że Polonia nie spełnia warunków licencyjnych chciałbym przypomnieć, że mamy problemy z 2 rzeczami: spółką akcyjną ( jej załatwianie jest w toku ; mamy zgode ministra na grę bez niej przez następone pół roku ) oraz zadaszeniem ( w tej chwili mamy zadaszenie tylko na 120 osób, prace nad dachem skończą się w połowie września ).
Czemu nikt nie pisze o Wiśle Kraków, że nie powinna dostać licencji skoro chce rozgrywać przez połowę sezonu mecze poza własnym stadionem ? Czy w Polsce nie można remontów już robić ? Mamy stadion zastępczy i gra muzyka. Nasz problem jak sobie z frekwencją poradzimy.
Pozdrawiam zakompleksionych widzewiaków. Szkoda , że rok temu gdy Ruch miał podobny problem tacy wygadani nie byliście.
Klubem Łodzi jest ŁKS
p.s. Polonia nie awansowała kosztem Znicza. Polonia utrzymała się w lidze. To Znicz nie uzyskał promocji kosztem Polonii.
POLONIA WBREW TEMU CO NIEKTORZY TWIERDZĄ NIE DOSTAŁA NIEPRAWNIE LICENCJI ! POLONII KOMISJA BEZPRAWNIE ODMÓWIŁA GRY W EKSTRAKLASIE ! DALSZY CIĄG WYDARZEŃ BYŁ HEROICZNĄ WALKĄ O NAPRAWIENIE KRZYWDY, KTÓRĄ NAM WYRZĄDZONO !
A tym wszystkim, którzy twierdzą , że Polonia nie spełnia warunków licencyjnych chciałbym przypomnieć, że mamy problemy z 2 rzeczami: spółką akcyjną ( jej załatwianie jest w toku ; mamy zgode ministra na grę bez niej przez następone pół roku ) oraz zadaszeniem ( w tej chwili mamy zadaszenie tylko na 120 osób, prace nad dachem skończą się w połowie września ).
Czemu nikt nie pisze o Wiśle Kraków, że nie powinna dostać licencji skoro chce rozgrywać przez połowę sezonu mecze poza własnym stadionem ? Czy w Polsce nie można remontów już robić ? Mamy stadion zastępczy i gra muzyka. Nasz problem jak sobie z frekwencją poradzimy.

Pozdrawiam zakompleksionych widzewiaków. Szkoda , że rok temu gdy Ruch miał podobny problem tacy wygadani nie byliście.

Klubem Łodzi jest ŁKS

p.s. Polonia nie awansowała kosztem Znicza. Polonia utrzymała się w lidze. To Znicz nie uzyskał promocji kosztem Polonii.
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."
-
Beznadziejna ta dyskusja...
tu nie chodzi o to co kogo boli i co kto komu zazdrości lecz o totalny burdel jaki panuje w pzpn - powinno się ich przepędzić jak najdalej..
Polonii gratuluję- sportowo zasłużyliście na pierwszą ligę..
a o Widzew niech się życzliwi nie martwią..mamy się dobrze i damy sobie radę
tu nie chodzi o to co kogo boli i co kto komu zazdrości lecz o totalny burdel jaki panuje w pzpn - powinno się ich przepędzić jak najdalej..
Polonii gratuluję- sportowo zasłużyliście na pierwszą ligę..
a o Widzew niech się życzliwi nie martwią..mamy się dobrze i damy sobie radę
[link]
-
Manolo...a Urząd Skarbowy,a ZUS??Stadion to był pikuś i tak było wiadomo,że będziecie grali w Wodzisławiu czy na Ruchu..
Kij w to..dostaliście licencję(warunkową),to tylko świadczy o głupocie dziadów z PZPNu a nie o rzekomej krzywdzie wam wyrządzonej..Teraz tak,jesteście na warunkowej licencji,co miesiąc macie mieć kontrolę w klubie,co będzie jak wam zawieszą licencję w trakcie rozgrywek??Mam nadzieję,że wiesz,że posypią się wtedy walkowery,a 3 takie nie odbyte meczyki jest równoznaczne z degradacją o 2 klasy rozgrywkowe..Co wtedy zrobicie??Też powiecie,że bezprawnie,że krzywdę wam robią??Tak więc może lepiej było zagrać ten sezon w nowej I lidze,niż miałoby się okazać,że...będziecie grali w nowej II..
PS.Polonia jest tu tylko przykładem,jeśli dalej będzie taki cyrk z licencjami,to później bez kitu nie dziwcie się,że ogrywają nas jacyś mleczarze czy pasterze owiec z Kaukazu.
Kij w to..dostaliście licencję(warunkową),to tylko świadczy o głupocie dziadów z PZPNu a nie o rzekomej krzywdzie wam wyrządzonej..Teraz tak,jesteście na warunkowej licencji,co miesiąc macie mieć kontrolę w klubie,co będzie jak wam zawieszą licencję w trakcie rozgrywek??Mam nadzieję,że wiesz,że posypią się wtedy walkowery,a 3 takie nie odbyte meczyki jest równoznaczne z degradacją o 2 klasy rozgrywkowe..Co wtedy zrobicie??Też powiecie,że bezprawnie,że krzywdę wam robią??Tak więc może lepiej było zagrać ten sezon w nowej I lidze,niż miałoby się okazać,że...będziecie grali w nowej II..
PS.Polonia jest tu tylko przykładem,jeśli dalej będzie taki cyrk z licencjami,to później bez kitu nie dziwcie się,że ogrywają nas jacyś mleczarze czy pasterze owiec z Kaukazu.