AWANSE I SPADKI

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Konrad.

Post autor: Konrad. » 30.05.2008, 18:59

tom pisze:Polonie spuszczają(ktora sportowo sie utrzymała no ale zas czepiaja sie Bóg wie czego)
nie wiem, czy stadion wyglądający jak z poprzedniej epoki to "byle co"...

Z tymże jak dla mnie Odra, Górnik, Ruch (ci chociaż mają jedną konkretniejszą trybune), Cracovia też stadionów porządnych nie mają...

Brak konsekwencji, brak logiki, no poprostu "burdel".

iparts.pl
JSC

Post autor: JSC » 30.05.2008, 20:36

Czlowieku caly sezon grali i nikomu nie przeszkadzalo (no moze poza derbami z Gornikiem, z wiadomych powodow) i nagle teraz wszystkim zaczelo to wadzic ? to czyste skurwysynstwo i tyle w temacie. Po mojemu to po to robione zeby nie spuszczac za nisko Widzewa, bo nikt z gory nie spodziewal sie ze Widzew poleci az do 3 ligi.[/list][/list]
Obrazek

ziomek

Post autor: ziomek » 30.05.2008, 20:46

wszystko zmienia się z minuty na minutę, te cymbały co rusz to jakis nowy pomysł mają - chyba nie widzą jak się bardzo kompromitują :roll: ciekawe tylko dlaczego te marks media wszystki milczą i nie robią afer, bo z byle gówna wojne potrafią wszcząć :roll:
Żal mi Polonii - mam nadfzieję, ze to się jednak zmieni jeszcze i zostaną w E-klasie, bo na to zasługują.

Romano

Post autor: Romano » 30.05.2008, 20:52

tom pisze:
Normalnie az nie chce sie juz myslec i zastanawiac co bedzie dalej...
A było by tak fajnie: Wodzisław - Gliwice - Zabrze - Bytom - Chorzów w I lidze :(
A co w tym fajnego kisić się we własnym sosie.Chyba lepiej pojechac gdzies w Polske?

viceroy

Post autor: viceroy » 30.05.2008, 23:40

:shock: , nic innego nie pozostało jak wykurzyc lesnych dziadków z PZPNu .
Niybydzie Gorol pluł nom w Pysk !!!

Gůrny Ślůnsku Jednoczmy Siła bo takij Siły niy mo nikt!!!
"Sląski Charakter , Wole Walki Reprezentujemy Sobą"

Dobre ekipy powinny pozostawac w szczególnosci Polonia która w latach 70/80 Rządziła w Polsce!!!
Obrazek
Gůrny Ślůnsk , Freistaat Bayern , Euskadi Vasca

Sztygar

Post autor: Sztygar » 30.05.2008, 23:59

Piast ma grać w Zabrzu .
Nie jest to wymysł naszych kibiców tylko naszych działaczy .
Jak to sie potoczy dalej , niewiem ...
Sprawa Polonii ... nawet niechce mi sie tego komentować bo mi bardzo żal tego że przez dziadów z miodowej i spoKOJnego oraz rządzących Bytomiem może zabraknąć Bytomian w ekstraklasie ...

Ja mam jeszcze taką nadzieje że po fuzji zwolni sie miejsce Dyskobolii , Zagłębie Lubin zostanie zdegradowane i PZPN ruszy głową że niem kto grać i Polonia zostanie przywrócona na miejsce które jej sie należy

j**** DZIADÓW Z MIODOWEJ ! (w sumie nie tylko dziadów bo w komisji licencyjnej zasiadaja też baby)

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 31.05.2008, 00:09

Jako kibice Polonii Bytom chielibyśmy prosić wszystkich kibiców w Polsce oraz osoby chcące wspomóc nas w tej trudnej sytuacji o wysyłanie maili z apelem o przywrócenie ekstraklasy Polonii, do PZPN-u. Ponizej zamieszczam linka.

Wszystkim, którzy nas wesprą serdecznie dziękujemy !

[email protected]

Jako temat wiadomości proponujemy : Ekstraklasa dla Bytomia !

Można również poprzez formularz na stronie pzpn-u wyrazić swoje niezadowolenie: [link]
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."

tom

Post autor: tom » 31.05.2008, 01:20

Romano pisze:
tom pisze:
Normalnie az nie chce sie juz myslec i zastanawiac co bedzie dalej...
A było by tak fajnie: Wodzisław - Gliwice - Zabrze - Bytom - Chorzów w I lidze :(
A co w tym fajnego kisić się we własnym sosie.Chyba lepiej pojechac gdzies w Polske?
Romano gdybys był ze ŚLĄSKA to bys wiedział o co sie rozchodzi.
Woj. Śląskie ma najwiecej utytułowanych zespołów w Polskiej lidze niektóre legendy Polskiej piłki także wywodzą sie ze Śląska(Śląskich klubów) i nie ma innego regionu w Polsce który mógłby porównywać sie z Śląskiem pod różnym względem(sportowym, kibicowskim itd)
ps. Moze komus sie nie podobac ta wypowiedz ale sami przyznajcie ze tak jest(choc w pewnym stopniu), nie chce wywołac tu zbednej "napinki" ponieważ nie o to mi sie rozchodzi.

Polonia Bytom utrzymała sie w lidze sportowo, na ten sezon stadion Poloni był dopuszczony do rozgrywek w OE, sezon minął wymagania mozliwe ze sie podniosły(rozchodzi sie o stadion) i Polonia ich nie spełnia dlatego Polonia dogadała sie z Wodzisławiem i było wszystko załatwione a tu PZPN ich spuszcza za nic... to... to jest normalnie nie do zrozumienia. Polonia Bytom jak najbierdziej(jak dla mnie jako sympatyka Górnika Zabrze) zasługuje na OE a tu sie wyprawiają jakieś cyrki...

JEST TO MOJE OSOBISTE STANOWISKO na ten temat WIEC NIE CHCE ABY DOPROWADZIŁO TO DO JAKIEJS POLEMIKI, NAPINKI itd...
Obrazek

RHP

Post autor: RHP » 31.05.2008, 01:33

100% poparcia dla stanowiska Polonii. PZPN co roku sam nie przestrzegał przepisów dotyczących licencji, a nagle się przyczepili. To dość symboliczne, najpierw bytomski lew, teraz okradają Bytom z ekstraklasy. Zresztą także to co ostatnio PZPN zrobił w sprawie Arki, Jagi i Piasta to już nawet nie jest śmieszne...

nitro

Post autor: nitro » 31.05.2008, 02:38

Wiedziałem , że będa chcieli spuścic Polonie, ale takiego scenariusza to nie wymyśliłby nawet Hitchock..

Przegieli, szukali dziury w całym i znaleźli ...
Chyba Polonia ma za słabe plecy w Pzpnie żeby być w pierwszej lidze, bo na pewnio nie chodzi tu o jakies papierkowe niedopełnienia ..

Wywalczyli uczciwie sobie miejsce po bardzo dobrych decydujących meczach, a tu taki ZONK ..

trcd

Post autor: trcd » 31.05.2008, 05:18

manolo_pb pisze:Jako kibice Polonii Bytom chielibyśmy prosić wszystkich kibiców w Polsce oraz osoby chcące wspomóc nas w tej trudnej sytuacji o wysyłanie maili z apelem o przywrócenie ekstraklasy Polonii, do PZPN-u. Ponizej zamieszczam linka.

[email protected]

Można również poprzez formularz na stronie pzpn-u wyrazić swoje niezadowolenie: [link]
hmm naprawde szkoda mi Polonii ale wysylanie maili do tych ciuli z pzpnu raczej nic niepomoze.
Moze jakis inny sposob choc w to bardzo watpie ,ale chcem zeby Polonia grala w esktrakklasie
Torcida

UżytkownikForum

Post autor: UżytkownikForum » 31.05.2008, 07:02

viceroy pisze::shock: , nic innego nie pozostało jak wykurzyc lesnych dziadków z PZPNu .
Niybydzie Gorol pluł nom w Pysk !!!

Gůrny Ślůnsku Jednoczmy Siła bo takij Siły niy mo nikt!!!
"Sląski Charakter , Wole Walki Reprezentujemy Sobą"
O k...a :shock: , brakuje jeszcze hasła, że to pewnie wina Wawy i Legii :lol:
Sląski charakter skoro ma taką siłę niech sobie sam walczy, ja jako Gorol mam wyjebane na proślunskich debili.

Dobre ekipy powinny pozostawac w szczególnosci Polonia która w latach 70/80 Rządziła w Polsce!!!
Czasy się zmieniają, obecnie Polonia udowadnia , że dalej im niż bliżej.

Nitro odnośnie "pleców" to niekoniecznie. Już pisałem, że pzpn jeśli do kogoś się przywali z licencją to na amen. Już w tamtym sezonie zdrowo postraszono Ruch.
Dziwne tylko, że jak pzpn przyjebał sie do ŁKS-u i Polonii to Łódź zrobiła wszystko a Bytom nic. Decyzja o nieprzyznaniu licencji zupełnie mnie nie dziwi.
[link]

c*** Z ULTRASEM - ZJEDZ KIEŁBASĘ !

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 31.05.2008, 09:29

[link]

UżytkownikForum - czemu wedle Twojej opinii jest nam "dalej niż bliżej " ? Pytam o kibicowski aspekt ? Możesz na pw odpowiedzieć.
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."

iluminati

Post autor: iluminati » 31.05.2008, 10:04

[link]
bez honoru działacze
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

Red_Army

Post autor: Red_Army » 31.05.2008, 10:21

iluminati pisze:[link]
bez honoru działacze
Widze że sąsiadów zza miedzy bardzo to boli ?? :lol:

Kiju

Post autor: Kiju » 31.05.2008, 10:22

bez honoru działacze
przestancie sie juz mazac...ku***,wasi sa od c**** honorowi.

To wina widzewa zePolonia nie dostala licencji?

Bardzo cenie to co Polonia zrobila w ostatnich sezonach i autentycznie szkoda mi tego klubu,mimo ze nie mieli kasy,wszystko uczciwie sobie wywalczyli,to naprawde budzi szacunek.

Sprawa licencji to innasprawa,wyszlo jak wyszko,widzew na tym zyskal...czy mamy plakac?

T

Jeszcze tylko decyzja pkol bedzie dla nas pozytywna i bedzie wszytko oki ;) ....i juz ciekaw jestem skowytu jaki sie wtedy podniesie,nawet wiem kto wtedy bedzie najbardziej jeczal. :D

Niewazne w ktorej lidze,wazne ze to WIDZEW!
Obrazek

linaad

Post autor: linaad » 31.05.2008, 10:30

bez honoru działacze
:D :D :D

nie było mnie na tym forum juz ponad rok, ale widze ze nic się nie zmieniło. Wciąż kibice ŁKS to najwieksi kompleksiarze w Polsce :):)

wracajac do tematu, to co maja sie nie odwolywac?:) jak dostajesz wyrok w sadzie karnym to tez jestes "honorowy" i sie nie odwolujesz?? :):)

a co do braku honoru, to proponuje spojrzec na ełkaesiackie podwórko, bo wy honoru nigdy nie mieliscie i wlasnie przekonuje sie op tym kolejny naiwniak - Sebek Mila

[link]

iluminati

Post autor: iluminati » 31.05.2008, 10:40

jak dla mnie koło h*** mi lata gdzie zagracie ... to wy będziecie grać z piętnem zielonego stolika ... Polonia Pokazała Piłkarsko Śląski charakter wygrywali mecze .. wy przegraliscie z każdym z kim mogliscie .... a teraz skamlecie..... jak dla mnie Myśliński wasz były piłkarz ukazał jaki to WIelki WIdzew.... poczytajcie sobie pewną gazete tam jest artykuł jak to było z wielkim Widzewem .... a teraz wiecie sami co wam w dupe .. .Koniec Gadki Zielonostolikowcy
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

Grupa trzymająca Władzię

Post autor: Grupa trzymająca Władzię » 31.05.2008, 10:56

To że nieroby z Pzpn-u gnoją ligę to się nie dziwię.Szkoda że są na trybunach chłopcy, którym gul skacze że ktoś awansował a komuś robią fuzję przy stoliku.
Jak ktoś chce się pospinać,niech idzie do swojego Klubu i tam zacznie porządki.

MisUszatek

Post autor: MisUszatek » 31.05.2008, 11:11

manolo_pb pisze:Jako kibice Polonii Bytom chielibyśmy prosić wszystkich kibiców w Polsce oraz osoby chcące wspomóc nas w tej trudnej sytuacji o wysyłanie maili z apelem o przywrócenie ekstraklasy Polonii, do PZPN-u. Ponizej zamieszczam linka.

[email protected]

Wysyłać. Tu nie tylko o Polonii "być albo nie być" chodzi :)

zorro

Post autor: zorro » 31.05.2008, 12:03

Jakiś czas temu Ruch i Widzew miały problem z licencją i występami w I lidze. Koźminski powiedział wtedy że dla takich drużyn to można zrobić wyjątek.
Więc niestety dla kibiców Polonii nie jesteście pupilkami PZPNu i dla was nie będzie wyjątków. :?

Rampage

Post autor: Rampage » 31.05.2008, 14:30

tak luk miasto nam strasznie pomaga, dostali od Nas stadion w zamian za to, że miały być boiska treningowe, a stadion miał być odnawiany. I powiedz mi czy coś w ogóle jest w tym kierunku robione?

Wy za to kilka lat temu powinniście polecieć na dno ale sobie zrobiliście wałek z licencją...więc weźcie ograniczcie bajere.

Falls

Post autor: Falls » 31.05.2008, 14:45

innad trzeba było jednak nie wracać jak masz na dzień dobry wyjeżdżać z takimi tekstami... : )

Nam zarzucasz brak honoru czy działaczom? ? ?
Bo jeśli kibicom to robisz przypał nie tylko sobie ...
Ja rozumiem że u was panuje stara podstawówkowa zasada "co było i nie jest nie pisze się w rejestr" ale...
przez prawie całe lata 90 to wy w każdym zinie byliście na czele listy największych konfitur przez co wiele osób do dnia dzisiejszego odwiedza smutną (pamiętasz jak to zmieniliście? Wieszając na Piłsudskiego transparenty że....to ŁKS kapuje), to wy (sorry...wasi działacze) nie płaciliście za piłkarzy, to Boniek wymyślając fikcyjną spółkę z datą założenia bodaj 2000 uratował was przed rozwiązaniem klubu (choć w normalnym świecie spółek prawa handlowego jest to niemożliwe) nawet zarzucaliście nam że jedyną w tamtych czasach umawianą awanturę w parku 3 maja przegraliście bo u nas był koleś z..."brygady antyterrorystycznej"
więc bardzo Cię uprzejmię proszę nie pierdziel tu o jakimś honorze.
tak, życzę wam jak najgorzej.
Nazywaj to nienawiścią, kompleksami, jak sobie uważasz ...

problemem w tym momencie jest PZPN a nie wy więc pomyśl na ten przykład co czują kibice klubów które mimo awansu nie awansowały lub mimo spadku nie spadły ...
zobacz co zrobił Zawisza, Śląsk, Lechia ...
Kiju to właśnie wy i wasi działacze marzecie się jak baby a mogliście spokojnie w 3 lidze odbudować z Cackiem swoją świetność.

gawar

Post autor: gawar » 31.05.2008, 14:47

Rampage pisze:tak luk miasto nam strasznie pomaga, dostali od Nas stadion w zamian za to, że miały być boiska treningowe, a stadion miał być odnawiany. I powiedz mi czy coś w ogóle jest w tym kierunku robione?

Wy za to kilka lat temu powinniście polecieć na dno ale sobie zrobiliście wałek z licencją...więc weźcie ograniczcie bajere.
Kiedy spuszczono nas za korupcję w trybie błyskawicznym to było że pzpn jest ok. itd itd. Teraz kolego wytłumacz tu wszystkim co klub Widzew a przede wszystkim jego kibice mają wspólnego z tym że Polonii nie przyznano licencji.Jeśli masz dowody na łamanie prawa to powinieneś wiedzieć z kim takimi informacjami można się podzielić a jeśli nie to zamilknij bo gadasz pierdoły.Skoro jesteś tak poinformowany co do naszych wałków z niecierpliwością czekam aż wymienisz wierzycieli Widzewa.
A teraz czekam na Twoją odpowiedź (choć z góry wiem że nic do tematu nie wniesie) , która udowodni że faktycznie jesteś ciemny jak ta Twoja strona miasta.
W Łodzi bez zmiany - Łks ciągle stosuje teorię Kalego.

Rampage

Post autor: Rampage » 31.05.2008, 15:21

Polonia nie dostaje licencji na grę w Ekstraklasie, więc w jej miejsce wchodzi do nowej 1 ligi jakiś inny klub niż Widzew, nie zamieszany w korupcje. Jeśli pzpn wrzuci Widzew do nowej 1 ligi to zrobi z siebie pośmiewisko i tyle... "głupi ma zawsze szczęście" :)

Wy za to pisząc, że żebrzemy od miasta wcale się nie ośmieszacie :lol: To wam modernizowano stadion gdzie my nie dostaliśmy nic.
Z wami to w sumie i tak nie można dyskutować bo przecież wam się wszystko należy, jesteście pępkiem świata :wink:

dostepny
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: dostepny » 31.05.2008, 15:21

w następnym sezonie nie będzie już ciśnienia przegrywanych meczy przez dana drużynę bo może przegrać wszystkie i sie utrzymać zero emocji :lol:

chojny widzew

Post autor: chojny widzew » 31.05.2008, 15:31

Sprawa jest prosta jak konstrukcja cepa, ale i tak wielu gamoni jej nie rozumie i doszukuje się tu jakiś spiskowych teorii dziejów. PZPN robi pokazówe żeby pokazac że realizuje to co zapowiedział (surowe respektowanie procedur licencyjnych). Padło na Polonie, bo jest biedna i nie ma mocnych pleców, więc łatwo dziadom z PZPN ich uwalic. Wiadomo, że są kluby którym w podobnej sytuacji włos z głowy by nie spadł i tyle. Dopóki nie przewietrzy się kadr w PZPN, nie stworzy jasnych zasad karania za korupcję, przynawanie licencji etc. to takie sytuację będą się powtarzac częściej.

zorro

Post autor: zorro » 31.05.2008, 15:39

chojny widzew pisze:Padło na Polonie, bo jest biedna i nie ma mocnych pleców, więc łatwo dziadom z PZPN ich uwalic. Wiadomo, że są kluby którym w podobnej sytuacji włos z głowy by nie spadł i tyle.
No np. Widzew i przymykanie oka na nich przez PZPN jak juz wcześniej pisałem.

chojny widzew

Post autor: chojny widzew » 31.05.2008, 15:42

zorro pisze:
chojny widzew pisze:Padło na Polonie, bo jest biedna i nie ma mocnych pleców, więc łatwo dziadom z PZPN ich uwalic. Wiadomo, że są kluby którym w podobnej sytuacji włos z głowy by nie spadł i tyle.
No np. Widzew i przymykanie oka na nich przez PZPN jak juz wcześniej pisałem.
Tak, tak :lol: Jakby Widzew miał takie wpływy w PZPN to nie dowalillby nam takiej kary za korupcję w ekspresowym tempie tylko skończyłoby się na ujemnych punktach.

zorro

Post autor: zorro » 31.05.2008, 16:51

Temat korupcji to temat z zewnątrz czyli z prokuratury i PZPN mógł by nie przeżyć gdyby to darował ale wiemy już jakie cuda zibi i PZPN robiły dla Widzewa odnośnie licencji, długów, jakiegoś powstawania dziwnych spółek itp.

Chyba nie myślisz że wszystkie kluby są traktowane przez PZPN tak samo jak inne.

gawar

Post autor: gawar » 31.05.2008, 17:20

No tak ! Nie odpowiadamy tylko za gradobicie , trzęsienie ziemi i koklusz !!!

Tylko Widzew !

Mmm

Post autor: Mmm » 31.05.2008, 17:47

Zastanawia mnie jak to sie stało ze Polonia nie dostała licencji a stojący w wiele gorszej sytuacji eŁKaeS ją dostał.Ach te machlojki przy zielonym stoliku.

torys

Post autor: torys » 31.05.2008, 20:56

Wbrew pozorom bardzo się cieszę, że Widzew pozostał w 1 lidze, przynajmniej znów pokażemy derby na najwyższym poziomie, :)
Co do układu sił w regionie, wszystko zaczyna się powoli zmieniać, więc czy Widzew byłby w 3 czy 1 lidze uważam, że nie ma większego znaczenia, powoli w "bastionach" Widzewa ŁKS zaczyna dochodzić do głosu,i co najważniejsze, koledzy zza miedzy nie zrzucą zainteresowania ŁKS-em, grą Widzewa w 3 lidze.

mapa_fizyczna_polski

Post autor: mapa_fizyczna_polski » 31.05.2008, 21:19

Mmm pisze:Zastanawia mnie jak to sie stało ze Polonia nie dostała licencji a stojący w wiele gorszej sytuacji eŁKaeS ją dostał.Ach te machlojki przy zielonym stoliku.
szanowny Widzewiaku !
przyznaje oba stadiony to ruina, ale finansowo ŁKS jest w zdecydowanie lepszej sytuacji.
ŁKS po derbach zostal akurany tak wysoko, ze nigdy nie uwierze w to jakoby w PZPN ktos stal za nimi.
tak wiec, troche nie trafiles. a wystarczylo pogadac z chlopakami z Ruchu, ktorzy pewnie potwierdza moje slowa(odnoscie finansow Polonii).

moim zdaniem ta sytuacja smierdzi, ale Widzew jest tak naprawde najmniej winny. przegladnijcie na spokojnie te sytuacje to zauwazycie, ze RTS faktycznie skorzystal, ale tylko i wylacznie przez glupote PZPN. chyba pisanie o ukladach jest nie na miejscu ?

zobaczymy jak Piast zaprezentuje sie w ekstraklasie. miejmy nadzieje, ze sporotowy awans pojdzie w parze z tym kibicowskim.
mimo wszystko do tej pory nie zaslugiwali na ekstraklase(kibicowsko), z czym pewnie wielu sie zgodzi. starali sie, poczyniali z roku na rok postep, jednak czegos brakowalo....coz wybada zyczyc powodzenia. od wladz Gliwic plyna cieple zapewnienia o pomocy, jednak ile w tym prawdy ? (nie tylko stadion, ale rowniez pomoc w kontaktach sponsorskich).

szykuje sie ciekawa ekstraklasa, a moze jeszcze ciekawsza I liga ?

Kibic PB

Post autor: Kibic PB » 31.05.2008, 22:19

Polonia Bytom będzie Walczyć o pozytywną decyzję licencyjną uprawniającą nas do udziału w rozgrywkach 1 ligi. Nie pozwolimy by oszuści przy zielonym stoliku zniszczyli nasz klub i ustalali skład 1 ligi.

Tych, którzy nas popierają – Dziękujemy. Tym, którzy tą skandaliczną decyzję popierają chciałem powiedzieć że jutro to możecie być Wy.

Nie pozwolimy szumowinom zniszczyć Polonii Bytom. Przykłady ?:

- Prezes Listkiewicz – ile to już razy składał obietnice o swojej rezygnacji z funkcji Prezesa PZPN ? Kto na początku walki z korupcją bezczelnie wspominał o jeden czarnej owcy w środowisku ? Odpowiedzialny za to co mamy w Polskiej piłce.
- Dystrybucja biletów na MS i EURO…. Skandal za każdym razem. Kto zarabiał na tym kasę na lewo ??? Ja na euro się nie wybieram ale słyszałem że trzeba sobie te bilety odebrać !
- Liczba działaczy wywodzących się z SB i innych komunistycznych służb.
- Pan Sadowski z Komisji licencyjnej …. Nie wspominam o tym czy komuś kiedyś pomagał czy nie. Jego słowa z 19.07.2007 r. potwierdzają że jego zapewnienia, obietnice i oświadczenia są gówno warte: „Na dzień dzisiejszy nie znam drogi ani możliwości, aby komisja na powrót zajęła się wnioskiem Ruchu. Podręcznik licencyjny nie przewiduje takiego rozwiązania. Z kierownictwa PZPN-u nikt mnie nie naciskał do tej pory i nie wyobrażam sobie, żeby miało się to zmienić. Dotyczy to zarówno prezesa Listkiewicza, jak i wszystkich innych działaczy z centrali. Pod decyzją dotyczącą Ruchu podpisałem się imieniem i nazwiskiem, dlatego nie wyobrażam sobie, żeby mogła się zmienić.”
Jak to się skończyło to każdy wie.
- o innych patologiach nie będę pisał bo sensu to nie ma ….

To mali ludzie o podejrzanej reputacji, bez honoru i wiarygodności.
Ostatnio zmieniony 31.05.2008, 22:50 przez Kibic PB, łącznie zmieniany 1 raz.

Sztygar

Post autor: Sztygar » 31.05.2008, 22:24

Dzięki 8)
Niestety są obawy że Piast nie zagra wogóle w tym seoznie w Gliwicach bo kochany UM nie spieszy sie i ewentualnie roboty zaczną sie dopiero na jesień :?
Skandal , okłamano nas poraz kolejny ::: jednym razem że niby Odra Wodzisław nie chce kolejnego beniaminka na swoim stadionie (dwa dni później Polonia podpisuje umowe na wynajem stadionu) , zimą 2007 gadali że pierwszy mecz zagramy napewno w Gliwicach , potem że na wiosne już napewno .

majcher

Post autor: majcher » 31.05.2008, 22:26

Ciekawe, czy tak samo będziecie jechać po Zagłębiu Sosnowiec, jak okaże się, że zamiast do 3 ligi, spadnie do 2 (jak Dyskobolia się wycofa, a Polonia nie dostanie licencji). I co, też wina Widzewa i robione pod Widzew.
A wszyscy co się wpisują, są z czysto krystalicznych klubów.
Górnik Zabrze w zeszłym sezonie nie grał w barażach z Polonią Bytom, dzięki spadkowi Łęcznej i Arki. Nie przypominam sobie, by była nagonka, że powinni spaść z ligi. Zagłębie Sosnowiec rok tamu awansowało też, dzięki spadkowi za korupcję Arki i Łęcznej.
Łódzki Klub Sportowy, ukarany za pamiętny mecz z Olimpią Poznań, poza tym Jan Tomaszewski przyznał się, że musieli oddać mecz Legii, do tego derby 3:3, dzięki którym sie utrzymali w latach 80-tych tylko dlatego, że Partyjniacy z Łodzi, chcięli mieć 2 kluby w 1 lidze, do tego sportowo wieczni przyjaciele pewnego klubu z Poznania. Warto też wspomnieć, że ŁKS zmieniał nazwę na ŁKS PTAK, by pozbyć się długów, była też zmiana herbu, która najhonorowsi kibice przyjęli bez mrugnięcia okiem, a która towarzyszyła jakimś drobnym zmianom w nazwie, również, żeby uciec od długów. Do tego przehonorowi i nieskazitelni kibice, bez kompleksów z transparentami o żenujących hasłach, z koszulkami o śmierci i szalikami, które nosi 90% z hasłami typu śmierć żydzewiakom, coś tam krew żydzewiaków. Do tego, nigdy żaden kibic ŁKSu nikogo nie sprzedał na psach, nie używali sprzętu we wrześniu na Starym Mieście chociażby. I po co robicie z kolejnego tematu, temat o licytacjach. Chcecie leczyć kompleksy, to je leczcie na ulicy, albo jeśli to was przerasta, to załóżcie sobie temat; Jak bardzo nienawidzę Widzewa i tam dawajcie upust swoim frustracjom.
Jeżeli ktoś nie widzi, że za ten burdel odpowiedzialny jest PZPN i nie potrafi sobie poradzić z tą stajnią Augiasza, to znaczy, że powinien się wrócić do podstawówki. PZPN, sam nie wie jak ma wyjść z twarzą w obecnej sytuacji i pogrąża się jeszcze bardziej kolejnymi decyzjami.
Chciałbym i wierzę, że Polonia otrzyma licencję, tak jak rok temu Ruch Chorzów.
My jako pierwsi zostaliśmy zdegradowani z powodu braku licencji na kolejny sezon, tylko, że wtedy i tak zajęliśmy miejsce spadkowe.
Później z podobnych przyczyn, licencji nie dostał GKS Katowice i teraz Polonia Bytom. Jeżeli inne kluby dostały licencję, to i Polonia powinna ją otrzymać.
Wszyscy chcieli rozliczenia i degradacji za korupcję, to mamy bałagan, jakiego nie ma w żadnym innym kraju, więc do kogo pretensja?
U nas wszyscy pogodzili się z 3 ligą, więc czy będzie 3, czy 2, czy 1 , to nas to rybka. Będziemy grać i jeździć tam, gdzie nas ześlą.
Gdzie byśmy nie grali, to ekipy występujące w danej lidze, raczej płakać z tego powodu nie będą.
Bzdurą jest pisanie, że układ sił w regionie zaczyna się zmieniać.
Nieważne w której lidze, liczy się Ruch i Widzew!

torys

Post autor: torys » 31.05.2008, 23:08

i kto tu leczy kompleksy HARNASIU :lol: :lol:

maciej!

Post autor: maciej! » 31.05.2008, 23:27

Dobra tam, Rodowitym i innym pokręconym z nienawiści nie da się przetłumaczyć nawet najprostszych kwestii. Fakty faktami, 'oni' wiedzą lepiej. Więc dalej wkurwiajcie się przed monitorkami, wypisujcie swe żale nt. naszej niehonorowości i cholera jedna wie czego jeszcze. Mamy na was i na wasze błazenady wyjebane.

A Polonii jak mało kogo mi szkoda, bo ich gra, chociażby w meczu z Widzewem w Łodzi była pełna ambicji i woli walki. Piłkarze i kibice nie zasłużyli sobie na spadek swymi działaniami w I lidze, jednak klub to nie tylko zawodnicy i fani. Działacze, kaska, stadion, te rzeczy też trzeba mieć na względzie. Czy to się komuś podoba czy nie. My też przez lata zmagaliśmy się (w zasadzie to wciąż zmagamy) z problemami z różnego typu licencjami, więc rozumiemy problem.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

torys

Post autor: torys » 01.06.2008, 00:31

maciej! pisze:Dobra tam, Rodowitym i innym pokręconym z nienawiści nie da się przetłumaczyć nawet najprostszych kwestii. Fakty faktami, 'oni' wiedzą lepiej. Więc dalej wkurwiajcie się przed monitorkami, wypisujcie swe żale nt. naszej niehonorowości i cholera jedna wie czego jeszcze. Mamy na was i na wasze błazenady wyjebane.

A Polonii jak mało kogo mi szkoda, bo ich gra, chociażby w meczu z Widzewem w Łodzi była pełna ambicji i woli walki. Piłkarze i kibice nie zasłużyli sobie na spadek swymi działaniami w I lidze, jednak klub to nie tylko zawodnicy i fani. Działacze, kaska, stadion, te rzeczy też trzeba mieć na względzie. Czy to się komuś podoba czy nie. My też przez lata zmagaliśmy się (w zasadzie to wciąż zmagamy) z problemami z różnego typu licencjami, więc rozumiemy problem.
o czym ty pizesz? :lol: :lol: :lol:
to wy tracicie wszedzie gdzie sie da wplywy, to wy teraz leczycie kompleksy, bo zaczynaja was boleck fan-cluby ŁKS-u
i kto tu jest pajacykeim? :lol:

to Widzew sie konczy chlopaku nie ŁKS :) i przynzaj szczerze, kto tym roku zyskal więcej, czy Wy?? :lol: :lol: :lol: , czxy MY:)
a teraz snij o potedze swego regionalnego klubiku chlopaku :) :lol:

ODPOWIEDZ