Komentarze Wszystkie Ligi (25-27.04)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Kondon

Post autor: Kondon » 27.04.2008, 22:44

do napisania tego postu zmusilo mnie to, ze moja mama sekunde temu, do mnie z textem ''czyatles na interii co chuligani zamordowali kibica?"
nie ma to na celu siania napinki, ani nic. i kontynuuje co mi mowi ''zatlukli go za to ze tak swietnie zagrzewał swoja druzyne do grania'' , ja mamie tlumacze ze inaczej bylo, ale co te media za bzdury k**** pisza to mala bania ! ! szarym ludziom takie glupoty wbijaja ! dziennikarze ch*j wam w twarze!!!1 bo z tego co tu piszecie to inaczej bylo...

zadna reklama dla interii , nie nie jestem kibicem ze slaska..

pozdrawiam i skladam kondolencje :cry: :cry: :cry:

iparts.pl
Dalibor2

Post autor: Dalibor2 » 27.04.2008, 22:46

bootboy pisze:
Dalibor2 pisze:moze ktos podac liczbe ZL w Sosnowcu :?:
Zagłębia Lubin ponad 200 + ok 80 Odry
dziekuje
a ile Odry dzisiaj w Łowiczu :?:

Gruby

Post autor: Gruby » 27.04.2008, 22:46

Wisła słabo wokalnie sie zaprezentowała dziś przy Łazienkowskiej. Liczyłem, że troche lepiej im to wyjdzie. Z większych firm w tej rundzie chyba najsłabiej. Nie wiem, czy melanżowali dobrze w drodze na mecz, czy nie, może to miało wpływ. Dobrze oflagowani. Niemal wszystkie płótna różnych FC. Zdziwiło mnie też, że nie wykorzystali wszystkich biletów. U nas jak to u nas, zabawa trwa. Szkoda gadać
"Warszawskie dzieci pójdziemy w bój, za każdy kamień Twój, Stolico, damy krew"

- Co można dostać tanio, łatwo i szybko?
- Tanio, łatwo i szybko można dostać....zakaz stadionowy?

chojny widzew

Post autor: chojny widzew » 27.04.2008, 22:56

Pewnie mnie Wisłacy zaraz zjadą, ale bardzo słaba ich liczba w Warszawie. Nie rozumiem czemu przy takich wynikach tak słabo jeżdżą w tym sezonie, w dodatku wyjazd na Legie to zawsze bardzo prestiżowa sprawa. No ale w sumie to nie mój biznes w jakich liczbach jeżdzą, to tylko tak moja refleksja na ten temat. Co do Legionistów to ich pomysłowośc nie zna granic. Napisy na koszulkach mistrzostwo świata, nawet bez transparentów potrafią pokazac co myślą o Walterze&company. Pewnie niedługo kontrola na Legii będzie dotyczyła też ciuchów.

K87

Post autor: K87 » 27.04.2008, 23:02

kkr pisze:Co do derbow GieKSy z GKS-em... czyli Katowice vs Jastrzebie :wink:

bylem na tym meczu, choc jestem sympatykiem innego klubu, ale napisze pare slow :)

Derby zdecydowanie na korzysc Katowic, moim zdaniem jedyne co zaprezentowalo Jastrzebie to pokaz kompleksow (wiem, wyswiechtane slowko) i nienawisci do hmmm... do GieKSy, ale chyba w jeszcze wiekszym stopniu do Gornego Slaska i Slazakow.
Cala ich oprawa byla w istocie antyoprawa na GKS, najpierw sektorowka z "fuck-iem" :shock: a potem chlopek sikajacy na napis "Bukowa"... Zaprezentowali tez jak dobrze idzie im trzesienie plotem i walenie piesciami w ogrodzenie sektora, co juz bylo po prostu komiczne. Standartowe ich przyspiewki to "zawsze polskie, nigdy slaskie, Jastrzebie", "smierc hanysom" oraz inwektywy pod adresem rywala...
W przerwie kibice z Jastrzebia spiewaja hymn Polski, ktory zreszta caly stadion kompletnie wygwizduje i calkiem zaglusza.
Po stronie GieKSy dwie oprawy, druga ciekawa, nawiazujaca do tego, ze ruch kibicowski w Katowicach byl wczesniej niz w Jastrzebiu i dlatego to oni maja prawo do przydomku "GieKSa" (tak to przynajmniej zinterpretowalem). Duzo elementow gornoslaskosci, widzialem co najmniej kilka flag "Provinz Oberschlesien", flagi G/S wydane przez Ruch Autonomii Slaska, co ciekawe kilka osob w szalach z napisem "Oberschlesien" po jednej ze stron (rowniez wydane przez RAS), chyba wreszcie GieKSiarze zaczynaja rozumiec, ze "O/S" to nazwa ich hajmatu w jedym z naturalnych jego jezykow, a nie jakies zakazane haselko ze stadionu Ruchu :wink: I co najwazniejsze, jest na to pewne "przyzwolenie", a nie, ze za to nawet od swojego mozna dostac po zebach, bo tak to chyba do tej pory wygladalo. Koszulki G/S, flagi, flaga kibicow, po stronie Jastrzebia flaga bialo-czerwona... slowem mecz miedzynarodowy. 8)

Generalnie podsumowujac, napisze ze jedyne co mozna zaliczyc na plus dla Jastrzebia to brak wiekszych przerw w dopingu (tudziez w antydopingu :wink: ), natomiast to co mozna zaliczyc na minus dla GieKSy to kompleksy wobec Ruchu, z ktorymi nawet nie probuja sie kryc (kto nie skacze ten za Ruchem, smierdziele, tak wychowano nas itp. - co ten mecz mial z Ruchem wspolnego? :) ).

Widzow ok. 8 tys. w tym z Jastrzebia ok. 600-800 na moje oko.
Nie chce mi sie prostować i wyjaśniać ci wszystkich rzeczy, ale skoro tak dokładnie opisujesz anty-doping to trzeba było dodać kto go zaczął i to jak ambitnym tekstem.

Proponuje żebyś jednak został przy jeżdżeniu za swoją drużyną.
Ostatnio zmieniony 27.04.2008, 23:18 przez K87, łącznie zmieniany 1 raz.

Gruby

Post autor: Gruby » 27.04.2008, 23:07

chojny widzew pisze: Pewnie niedługo kontrola na Legii będzie dotyczyła też ciuchów.
W pewnym sensie to już miało miejsce wcześniej. Nie wiem, jak było teraz, ale przy poprzedniej wizycie Lecha problemy z wejściem mieli np. ludzie w koszulkach "110% AntyLech". No i sprawdzanie szalików się zdarzało. Dziwne, że teraz o tym nie słychać po słynnych szalach z hasłem "j**** ITI" :wink:

z szalami jest czasami ciekawa sprawa. kiedyś ochroniarz miał problem czy mnie wpuścić, bo miałem barwówke Den Haag i myślał, że to Arki :roll:
"Warszawskie dzieci pójdziemy w bój, za każdy kamień Twój, Stolico, damy krew"

- Co można dostać tanio, łatwo i szybko?
- Tanio, łatwo i szybko można dostać....zakaz stadionowy?

Terefere

Post autor: Terefere » 27.04.2008, 23:07

Kozak sektorówka Stomilu 8)
„... Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w życiu, na wojnie – zawsze i wszędzie...”

aktywowany2

Post autor: aktywowany2 » 27.04.2008, 23:20

Terefere pisze:Kozak sektorówka Stomilu 8)
no, aż dziw że nikt jeszcze na to nie zwrócił uwagi :shock:
Obrazek

Fanatic89

Post autor: Fanatic89 » 27.04.2008, 23:39

Aż dziw bierze, że nikt nic nie wspomniał o małym awanti w Rzeszowie na Stal Wisloka :twisted:

Przypomniały sie stare czasy ahh :wink:

WISLA(Z)

Post autor: WISLA(Z) » 28.04.2008, 07:45

Jankes_KSP pisze:Kmita Zabierzow - Polonia Warszawa
Na sektorze melduje sie 65 osób ( 30 osób z KSP i 35 naszych Pasiastych braci ). Przed meczem niedaleko stadionu dochodzi do starcia ok.20 wiślaków z 8 osobową ekipą ( 3 KSP i 5 Pasy ). Jednak wisłe było tylko stać na rzucanie kamieniami i cegłami. Gdy skończyła sie amunicja nastepuje szybki odwrót. Po tym incydencie psy zwijają w/w 8-kę ale po 1,5 godziny wypuszczają.
Nie było mnie przy tym, ale z mojej własnej strony to tak:
pogoniliscie, chwała wam za to, ale NA c*** pierdolenie o liczbie 20 osób? Było 11 osób, was chyba też troche wiecej niż 7, ale to już może ktoś napisze kto był dokładnie...

!.

Post autor: !. » 28.04.2008, 08:57

WISLA(Z) pisze:
Nie było mnie przy tym
w relacjach nasz opis gdzie odniosę się do relacji Polonii..
i nikt nich już od nas nie komentuje tego.

el rodowitos

Post autor: el rodowitos » 28.04.2008, 08:59

co było w tych gazetkach wybiórczych na Legii......bo na fotorelacji wszyscy tacy zaczytani... :lol: i ile Widzewa na Dyskobolii bo słyszałem ich w OE jak był reportaż o Wójciku i migneły mi czerwone koszulki w TV

olek765

Post autor: olek765 » 28.04.2008, 09:06

WISLA(Z) pisze:
Na sektorze melduje sie 65 osób ( 30 osób z KSP i 35 naszych Pasiastych braci ). Przed meczem niedaleko stadionu dochodzi do starcia ok.20 wiślaków z 8 osobową ekipą ( 3 KSP i 5 Pasy ). Jednak wisłe było tylko stać na rzucanie kamieniami i cegłami. Gdy skończyła sie amunicja nastepuje szybki odwrót. Po tym incydencie psy zwijają w/w 8-kę ale po 1,5 godziny wypuszczają.
Nie było mnie przy tym, ale z mojej własnej strony to tak:
pogoniliscie, chwała wam za to, ale NA c*** pierdolenie o liczbie 20 osób? Było 11 osób, was chyba też troche wiecej niż 7, ale to już może ktoś napisze kto był dokładnie...
Debil...
Jeżeli cie nie było, to skąd masz wiedzieć, jak wyglądało starcie? Bo ci kolega opisał?

MAF

Post autor: MAF » 28.04.2008, 09:35

Gruby pisze:
chojny widzew pisze: Pewnie niedługo kontrola na Legii będzie dotyczyła też ciuchów.
W pewnym sensie to już miało miejsce wcześniej. Nie wiem, jak było teraz, ale przy poprzedniej wizycie Lecha problemy z wejściem mieli np. ludzie w koszulkach "110% AntyLech". No i sprawdzanie szalików się zdarzało. Dziwne, że teraz o tym nie słychać po słynnych szalach z hasłem "j**** ITI" :wink:

z szalami jest czasami ciekawa sprawa. kiedyś ochroniarz miał problem czy mnie wpuścić, bo miałem barwówke Den Haag i myślał, że to Arki :roll:
Jak ostatnio wchodziliśmy na Górnika to szef ochrony pouczał cieciów: "Tylko sprawdzajcie czy nie ma ubrań z czachami" :D
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.

JSC

Post autor: JSC » 28.04.2008, 09:38

Kupiłem sobie jak co rano w poniedziałek GW i w dodatku sportowym na pierwszej stronie jaki tytuł ? - "Kibole Lechii Gdańsk udawali małpy" i opisane jak kibice Lechii wydawali głosy podobne do małp jak wszedł na bosiko murzynz Warty. Coś mi się widzi że Gazeta coraz bardziej otwartą wojnę wydaje kibicom, bo w weekendzie, w którym pierwszy raz w sezonie przegrywa mistrz Polski, Polak wygrywa pierwsze GP na żużlu i Polak wskakuje na 3 miejsce w F1 - więc naprawdę ważnych wydarzeń sportowych było dużo, to oni na pierwszą stronę dają coś żeby pokazac jacy kibice są źli. Już pomijam to że obok jest od razu bardzo uderzający w sumienia ludzkie komentarz najmądrzejszego z mądrych Rafała Steca.
Obrazek

Tam_1947

Post autor: Tam_1947 » 28.04.2008, 09:39

aktywowany2 pisze:
Po co zwracać uwagę na czerwonego socjała??
Obrazek

Xth

Post autor: Xth » 28.04.2008, 09:41

el rodowitos pisze:co było w tych gazetkach wybiórczych na Legii......bo na fotorelacji wszyscy tacy zaczytani... :lol: i ile Widzewa na Dyskobolii bo słyszałem ich w OE jak był reportaż o Wójciku i migneły mi czerwone koszulki w TV
Skany gazietki:

[link]

[link]

Marszałkowski

Post autor: Marszałkowski » 28.04.2008, 09:47

Liczba Wisly naprawde nie powala na kolana,prestizowy mecz,okazja by zasmiac sie w nos milczacemu rywalowi,a tu tylko 410 :roll:
Juz chyba w konflikcie obie strony sa najbardziej zradykalizowane jak sie tylko da...
WIDE(L)CE 08'

ultras_GA

Post autor: ultras_GA » 28.04.2008, 10:04

Oprawa Stomilu kozacka!
Naprawdę perfekcyjne wykonanie. ale wiadomo przesłanie robi swoje 8)
Obrazek

Przyprawy do domu, dla gastronomii zapraszam na priv! tanio i dobrej jakości:)

Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii » 28.04.2008, 10:17

Tam_1947 pisze:
aktywowany2 pisze:
a chocby po to ze gdyby nie ON to bys nawijal po rosyjsku albo niemiecku. zajebista oprawa fanow Stomilu!
Obrazek

JSC

Post autor: JSC » 28.04.2008, 10:44

VJ pisze:
JSC pisze:Kupiłem sobie jak co rano w poniedziałek GW i w dodatku sportowym na pierwszej stronie jaki tytuł ? - "Kibole Lechii Gdańsk udawali małpy"
Tu Szanowny Kolega popełnił w mojej opinii błąd. U mnie w domu gdzieś od 2005 roku to ścierwo nie kupują rodzice. Podobnie w Krakowie w akademiku, w pokuju chłopacy wiedzą że to ścierwo i nie sięgają. Zrób to samo ! :wink:
Kupuję zawsze z ciekawości bo w poniedziałki jest tam dużo dodatków, przeważnie nie czytam tylko przeglądam rejestrując ważniejsze informacje ;)
Obrazek

Kiju

Post autor: Kiju » 28.04.2008, 11:50

Dopiero teraz zobaczylem oprawe Stomilu,...coz mozna powiedziec...WIELKIE BRAWA!!Jedna z lepszych opraw w tej rundzie,swietne wykonanie i przeslanie.

Na Jastrzebie zawsze patrzylem z sympatia,nawet sam nie wiem dlaczego,ale uzywanie hymnu do kibicowskich prowokacji,czy swoich malych celow to przesada...zreszta to nie pierwsza ekipa ktora tak postepuje.
Hymn to nie jest jakas przyspiewka,zostawmy hymn na mecze reprezentacji,wazne panstwowe swieta,doniosle chwile...ligowy mecz to nie jest chyba odpowiedni moment na spiewanie hymnu,tym bardziej ze ma to na celu wywolac jakas prowokacje.

Kibice GKS gwizdali tak jak i my kiedys,i nie na hymn jak niektorzy twierzda,tylko wlasnie przeciwko spiewaniu tego na ligowej mlocce.
Obrazek

Kibic2007

Post autor: Kibic2007 » 28.04.2008, 12:24

skrót, doping, oprawa meczu GKS Katowice - GKS Jastrzębie

http://gieksiarze.pl/skr-t-meczu/696

Zapraszam.
GieKSaTV - [link] ZAPRASZAM!!!

MAF

Post autor: MAF » 28.04.2008, 12:42

brawo Stomil, bardzo ładna sektorówka, a na jednym ze zdjęć fajnie w całość wpasował się ludzi Michelin :)

Starzyński był, teraz Piłsudski. Pozostaje czekać na Dmowskiego i Paderewskiego :)
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.

nosnaw

Post autor: nosnaw » 28.04.2008, 18:30

Michauek pisze:brawo Stomil, bardzo ładna sektorówka, a na jednym ze zdjęć fajnie w całość wpasował się ludzi Michelin :)

Starzyński był, teraz Piłsudski. Pozostaje czekać na Dmowskiego i Paderewskiego :)

Motorek, jak się nie mylę zrobił ładną oprawę na 11 listopada 2007 właśnie z Paderewskim, Dmowskim, Piłsudskim, no ale rzeczywiście Paderwski i Dmowski w roli oprawy monotematcznej nie mieli chyba jeszcze szansy zaistnieć..?
fafarafa

Qubek

Post autor: Qubek » 28.04.2008, 20:51

karolinka pisze:
reportaż o Wójciku, był w kontekście jego frajerskiego zachowania na ławce, gdzie to ten zajebisty, jedyny i niepowtarzalny trener rzucał k#wami na prawo i lewo oraz wyzywał naszych piłkarzy :roll:
chciało by się rzec 'z deszczu (Zub) pod rynnę (Wójcik)'...
Heh, wy robiliście to samo tydzien wcześniej 8) To taka mała uwaga, bo akurat popieram waszą forme protestu

FCG

Post autor: FCG » 28.04.2008, 21:02

Gruby pisze:

a ja kiedyś cymbałowi nie mogłem wytłumaczyć że flaga którą miałem to miasto z "okolic Szczecina" aż wreźcie jaki policjant mu to wytłumaczył :roll:
Obrazek

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 28.04.2008, 21:27

Qubek pisze:
karolinka pisze:
reportaż o Wójciku, był w kontekście jego frajerskiego zachowania na ławce, gdzie to ten zajebisty, jedyny i niepowtarzalny trener rzucał k#wami na prawo i lewo oraz wyzywał naszych piłkarzy :roll:
chciało by się rzec 'z deszczu (Zub) pod rynnę (Wójcik)'...
Heh, wy robiliście to samo tydzien wcześniej 8) To taka mała uwaga, bo akurat popieram waszą forme protestu
ale my to chuligany i kibole, a on to swiatowy człowiek :>

mic

Post autor: mic » 28.04.2008, 22:28

Michauek pisze:
Gruby pisze:

Jak ostatnio wchodziliśmy na Górnika to szef ochrony pouczał cieciów: "Tylko sprawdzajcie czy nie ma ubrań z czachami" :D
kiedys na meczu Wisly, kolega mial pod bluza koszulke Lechii Gdansk i tak dla jaj zapytal sie ciecia "Czy moge wejsc w tej koszulce na mecz?". Ciec na to "Wchodz, tylko uwazaj zeby ci Wisla niedojebala" :lol:

greg

Post autor: greg » 28.04.2008, 23:07

Lechia Gdańsk wydała oświadczenie w związku z zachowaniem swoich kibiców podczas spotkania z Wartą w Poznaniu. We wczorajszym meczu kibice "biało-zielonych" wielokrotnie obrażali czarnoskórego zawodnika gości Alaina Ngamayamę.

Klub postanowił nałożyć zakaz wyjazdu kibiców na spotkanie z Pelikanem Łowicz, a na najbliższe spotkanie w Gdańsku z Podbeskidziem Bielsko-Biała piłkarze Lechii wyjdą z dziesięciominutowym opóźnieniem.

Ponadto Lechia w letnim okienku transferowym będzie intensywnie poszukiwała wartościowego gracza o ciemnym kolorze skóry. Działacze wierzą, że zdobędzie on sympatię gdańskiej publiczności, tak jak kiedyś uczynił to Emmanuel Tetteh. Z kibicami zamierza porozmawiać również prezydent Gdańska Paweł Adamowicz.

Lechia nawiąże także współpracę ze stowarzyszeniem Nigdy Więcej, z którym swego czasu skutecznie współpracowała Korona Kielce. Podobnie jak klub z Kielc zamierza umieścić logo stowarzyszenia na swojej stronie internetowej. Na stadionie pojawią się banery promujące walkę z nietolerancją.

Klub zawiesza wszelkie formy pomocy dla kibiców. Zostaną one przywrócone w momencie, kiedy na stadion przy Traugutta powrócą odpowiednie standardy zachowania.

Lechia zapewnia, że jeśli podczas spotkania z Podbeskidziem Bielsko-Biała pojawią się okrzyki kojarzące się z nietolerancją kierowane do ciemnoskórego Mike'a Mouzie, piłkarze Lechii nie wyjdą na kolejny mecz, co będzie skutkować walkowerem dla drużyny przeciwnej.

Grabiszynska2003

Post autor: Grabiszynska2003 » 29.04.2008, 01:41

Kibicow Piasta Gliwice 260 we Wroclawiu

Rob Roy

Post autor: Rob Roy » 29.04.2008, 18:11

Tam_1947 pisze:
aktywowany2 pisze:
ten czerwony socjal jak go nazywasz powiedzial ze z czerwonego tramwaju wysiadl na przystanku niepodleglosc, choc sam jestem ns potrafie docenic to co marszalek zrobil dla naszego kraju...

michal1989

Post autor: michal1989 » 29.04.2008, 19:27

[link]

R76-Grzyb

Post autor: R76-Grzyb » 30.04.2008, 10:39

Xth pisze:
el rodowitos pisze:co było w tych gazetkach wybiórczych na Legii......bo na fotorelacji wszyscy tacy zaczytani... :lol: i ile Widzewa na Dyskobolii bo słyszałem ich w OE jak był reportaż o Wójciku i migneły mi czerwone koszulki w TV
Skany gazietki:

[link]

[link]
Zajebiście zrobione :lol:
Widzew - Śródmieście

ODPOWIEDZ