Drzymala w Ślasku ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

fanslask.pl

Post autor: fanslask.pl » 06.03.2008, 20:01

As pisze:Bez obrazy chlopaki ale niektorzy tu sie zachowuje jak baba co sama nie wie czego chce.
Wszyscy narzekaj ze Liga po wioskach gra, ze frekwencja tam jest mala, ze wstyd w pucharach.
Jak sie jeden chlop wreszcie zdecydowal porzadnie zainwestowac to znowu szukacie dziury w calym, ze licencja nie ta, ze Slask przestanie istniec itd. Skonczcie z prawniczym gadaniem, Slask byl jest i bedzie.

Dajcie Drzymale spokoj, w Grodzisku powinni pieknie mu podziekowac za prezent trwajacy 15 lat i zyczyc szczescia we Wroclawiu a nie od Judaszy wyzywac.
Facet musi byc zdeterminowany zeby ze Slaska zrobic dobra marke skoro postanowil zostawic Grodzisk i cale te pieniadze ktore tam zainwestowal.
Problem w tym, że Drzymała w Grodzisku nic nie zostawia. Stadion i resztę infrastruktury ma odkupić od niego większościowy udziałowiec przyszłej spółki czyli... miasto Wrocław. Szykuje się niezły wałek.
Serwis kibiców Śląska Wrocław "FAN ŚLASK"

iparts.pl
Andrzej

Post autor: Andrzej » 06.03.2008, 23:19

Proletariat pisze:Szkoda tylko, ze jakos cala Polska nie oburzala sie na kibicow Lecha, w ten sam sposob jak na Pogoni. Prawda jest taka ze Leszkom lize tylek polowa Polski wiec milczeli.
Tylko połowa? A nie czasem cała? :lol:

Nie wierzę, żeby Drzymała nie zostawił Grodziskowi klubu przynajmniej w IV lidze z prawem uzytkowania stadionu na wieki wieków, jeżeli spółka "Śląsk" rzeczywiście kupi obiekt. Stać go na to finansowo i mentalnie.

As

Post autor: As » 07.03.2008, 00:15

fanslask.pl pisze:
Problem w tym, że Drzymała w Grodzisku nic nie zostawia. Stadion i resztę infrastruktury ma odkupić od niego większościowy udziałowiec przyszłej spółki czyli... miasto Wrocław. Szykuje się niezły wałek.
Mialem na mysli, ze pieniadze ktore tam zainwestowal przepadly a przynajmniej jakas ich czesc.
T S W

Konrad.

Post autor: Konrad. » 07.03.2008, 00:44

nisc_PL pisze:a skad temat GKS-u Katowice?przeciez oni nie sfuzjowali sie z nikim.....
Już tłumaczę.

Kolega wyżej traktuje wszystko niczym prawnik: dla niego klub Śląsk przestanie istnieć tylko dlatego, że Śląsk będzie (oby nie) grał na licencji Dyskobolii...

Więc jeśli trzymać się tego rozumowania to:

Lech Poznań, przestał istnieć 2 lata temu.

GKS Katowice przestał istnieć 4 lata temu.

Wisły Kraków, są naprawdę dwie SSA i TS.

To samo tyczy się praktycznie większości klubów piłkarskich: dwie mamy Legię, dwa ŁKSy itd...

Czy takie myślenie ma sens?

Dla mnie nie. Ja kibicuje Wiśle, i dla mnie jest jedna, gówno mnie obchodzą jakieś tam biurokratyczne kruczki... To samo pewnie sądzą kibice GKSu, dla nich ciagle jest to ten sam klub, mimo że w sensie prawnym istnieje od dopiero 3 lata...

Nie dajmy się zwariować...

nisc_PL

Post autor: nisc_PL » 07.03.2008, 01:51

nie chodzi mi o kluby/instytucje/stowarzyszenia ktore zbankrutowaly/upadly/zostaly zdegradowane-rozwiazane, jak Gieksa a potem sie reaktywowaly jak Gieksa i inni tylko o kluby fuzyjne jak kiedys Sokol Pniewy a potem AmicoLech a tera GroclinoSlask,jak juz nadmienilem nie jest to wina kibicow ale smrod pozostaje.....
rangers till the river boyne is dry

1908
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: 1908 » 07.03.2008, 02:49

ŁKS z nikim fuzji nie zrobil tak jak to zrobil NP. Lech Poznan .ŁKS stal sie poprostu spolka akcyjna.Ślask jak bedzie gral na swojej licencji to tez nie bedzie klubem zfuzjowanym.Co do Lecha , to przeciez ten klub nie spadl do 2 ligi ani nie wystepowal w Europejskich pucharach na licencji Amici . Mysle wiec , ze nie ma sie co czepiac Lecha.Przeciez nikomu nie ukradl 1 ligi bo w zamian za Amice weszla jakas druzyna do "OE".Chyba lepiej - prawda?. Mimo wszystko w Poznaniu zachowano barwy i tradycje klubowa, o czym nie moze powiedziec Korona , ktorej wcisnieto Kolportera przed nazwe.Czepiac sie mozna bylo Hydro-tworu , ktory nagle wsadzil Zawisze do 2 ligi , mimo iz ciagle istniala Zawisza 4 ligowa.Awans w taki sposob jest nie do przyjecia.Oby w Slasku tak sie nie stalo.
"ja zyje jak chce ja nic nie musze dlatego mam czysta dusze"

Konrad.

Post autor: Konrad. » 07.03.2008, 02:51

1908 pisze:ani nie wystepowal w Europejskich pucharach na licencji Amici .
grali. Odpadli w pierwszej rundzie Pucharu intertoto...

1908
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: 1908 » 07.03.2008, 02:53

eeh to widocznie nie pamietam tego :oops:
"ja zyje jak chce ja nic nie musze dlatego mam czysta dusze"

RZL

Post autor: RZL » 09.03.2008, 08:34

ROMAN ZIELIŃSKI na fanslask.pl:

"Konferencja śmierci Śląska

Cieszmy się Śląskiem, póki jeszcze istnieje – taka jest konkluzja tego, co usłyszeliśmy w poniedziałek na Ratuszu. Śląsk będzie istniał jeszcze pół roku. Potem będziemy mieli Groclin Wrocław dla niepoznaki ukryty pod nazwą „Śląsk”. Tak przynajmniej wynika ze słów aktualnego prezydenta Wrocławia, Pyry Dutkiewicza Rafała. Stwierdził on bowiem między innymi: „Powołujemy do życia nowy twór o nazwie Śląsk, o nie zmienionym herbie i barwach”. Może ciut innymi słowami zostało to wypowiedziane, ale sens jest dokładnie taki.

Jeśli się powołuje do życia nowy Śląsk, to albo będą dwa Śląski, albo stary trzeba ukatrupić.

Teraz poznański prezydent modli się o to, żeby autentyczny Śląsk wszedł do ekstraklasy, bo wówczas sprawa podmianki będzie mniej widoczna. Ekipa grabarzy Śląska powinna się modlić także o to, żeby Groclin nie zajął miejsca premiowanego udziałem w europejskich pucharach. Bo jak wytłumaczą gawiedzi, że grając w II lidze nasz WKS zdobył miejsce pozwalające na występy na forum europejskim?"

Można wiele powiedzieć o Romanie, ale raczej w tym temacie ma rację.

zbalo

Post autor: zbalo » 09.03.2008, 13:24

Zawisza jest rodzaju meskiego :!:
Zawisza Bydgoszcz

www.wroclawianie.info

Post autor: www.wroclawianie.info » 09.03.2008, 13:32

Miasto w osobie Dutkiewicza zrobiło niezły prezent Śląskowi. Od początku bałem się tego co przyniesie za sobą "wejście" miasta w Śląsk. Dutkiewicz - jeżeli ktoś nie wie - to osoba charakterem podobna do czołowych politykierów RP - taki Kwaśniewski zmiksowany powiedzmy z Tuskiem. Miasto miało wesprzeć Śląsk, ewentualnie swoją powagą pomóc przy znalezieniu sponsora. Kończy się tak, że Dutkiewicz zasponsoruje kibicom Śląska fuzję - i to w sytuacji kiedy I liga jest na widelcu.
http://www.wroclawianie.info/galeria - zdjęcia kibiców i nie tylko

Pozytywny

Post autor: Pozytywny » 09.03.2008, 14:33

Nie, od początku było wiadomo, że miasto to tymczasowy inwestor. Miasto miało za zadanie spłacić długi poprzednich jakże cudowych właścicieli Śląska ( Cymanka etc.) A potem znalezienie strategicznego sponsora i znalazło Drzymałe.
Obrazek

www.wroclawianie.info

Post autor: www.wroclawianie.info » 09.03.2008, 14:45

Tak, oczywiście, że miasto było tylko kołem ratunkowym. To też miałem na myśli. Pomogło, miało swoją pozycją przyciągnąć sponsora... ale po kiego grzyba fuzja?

Pozytywny

Post autor: Pozytywny » 09.03.2008, 15:09

Po takiego, że dzięki tej fuzji możemy mieć takich grajków jak Rocki, Sikora i reszta składu Groclinu, która wygrywa z Legią, gromi Polonię i świetnie gra, a nie zafajdanych Imehów, Capów i różnych innych odrzutków z ławki rezerwowych jakiś tam klubów.
Obrazek

www.wroclawianie.info

Post autor: www.wroclawianie.info » 09.03.2008, 15:13

Tylko problemem jest to, że na pozyskaniu nowych zawodników świat się nie kończy. Nie mam ochoty oglądać jakiś najemników, którzy będą trenować w Suwałkach, sparingi rozgrywać w Pułtusku a mecze na Oporowskiej, w koszulkach z logiem nie wiadomo czego 8) Poważniej mówiąc fuzja niesie za sobą masę głupot, bo i trudno się dziwić, żeby ktoś kto daje masę siana dawał je za darmo. Drzymała ma w pompce to czym jest Śląsk - chce zrobić biznes i z pewnością będzie się to wiązało z wieloma problemami dla ludzi, którzy uznają takie rzeczy jak tradycja Śląska i fakt, że jest to wrocławska drużyna grająca dla mieszkańców tego miasta.

Żeby nie było - nie zamierzam kruszyć kopii. Czas pokaże, a ja wiem nawet co...

Pozytywny

Post autor: Pozytywny » 09.03.2008, 15:24

A teraz to co masz w Śląsku? Odrzutków z Lubina i innych śmiesznych grajków. Oczywiście, że Drzymała chce tu zarobić, to normalne. Myslisz że np. Cupiał inwestuje bo ma gest ? W jakim ty świecie żyjesz? Robi ci taką ogromną różnicę, że Śląsk na koszulkach będzie miał Groclin a nie Piast? Z takimi sponsorami jak Piast nigdy nie będzie dobrego budżetu, zrozum to.
Obrazek

mlody_kibic

Post autor: mlody_kibic » 09.03.2008, 15:45

Pozytywny pisze:A teraz to co masz w Śląsku? Odrzutków z Lubina i innych śmiesznych grajków. Oczywiście, że Drzymała chce tu zarobić, to normalne. Myslisz że np. Cupiał inwestuje bo ma gest ? W jakim ty świecie żyjesz? Robi ci taką ogromną różnicę, że Śląsk na koszulkach będzie miał Groclin a nie Piast? Z takimi sponsorami jak Piast nigdy nie będzie dobrego budżetu, zrozum to.
Chyba między innymi chodzi mu o nazwe klubu, licencje i wszystko co do zmiany a, nie nazwe sponsora.
SEX, ALKOHOL, MORDOBICIE

Pozytywny

Post autor: Pozytywny » 09.03.2008, 15:50

Było mówione, że nazwa herb itd zostają te same :roll:

Ta licencja to faktycznie jest tak ważna, że dla niej możemy zaprzepaścić życiową szanse :lol:
Obrazek

djh30

Post autor: djh30 » 09.03.2008, 16:21

"Imponowali za to kibice Dyskobolii, którzy przez cały czas dopingowali swój zespół. Nie było okrzyków pod adresem prezesa Groclinu Zbigniewa Drzymały, który po sezonie przenosi zespół do Wrocławia. - Jak będziemy tak grać, to kibice nie raz pokonają te 150 km by zobaczyć swoją Dyskobolię - podsumował napastnik grodziszczan Piotr Rocki.

To kim bedziemy dla tych skorokopow ? Nikt mi nie powie ze Slaskiem, oni maja to gdzies beda z ta swoja ruda swinia wszedzie.

www.wroclawianie.info

Post autor: www.wroclawianie.info » 09.03.2008, 18:03

Pozytywny naszą szansą jest dobra gra - czyli nie taka jak z Kmitą. Naszą szansą jest gra piłkarzy pod wodzą Tarasiewicza - taka gra, która doprowadziła ich na szczyt tabeli. Trzeba robić swoje. I ligę mamy na widelcu. Po co szukać innego widelca ?:)

Pozytywny

Post autor: Pozytywny » 09.03.2008, 18:39

Moim zdaniem Tarasiewicz nie jest dobrym trener na pierwszą ligę, moim zdaniem piłkarze Śląska nie są dobrze przygotowani do tej rundy.

Dobra...jak coś to priv bo trochę się rozmywamy.
Obrazek

bosman

Post autor: bosman » 09.03.2008, 19:38

http://www.youtube.com/watch?v=wL1opE0XMk4
krótki filmik z Dyskobolia-Polonia B.

Tam_1947

Post autor: Tam_1947 » 09.03.2008, 23:37

Pozytywny pisze:Moim zdaniem Tarasiewicz nie jest dobrym trener na pierwszą ligę, moim zdaniem piłkarze Śląska nie są dobrze przygotowani do tej rundy.

Chyba ze Śląskiem nie masz za dużo wspólnego, skoro poruszasz tego typu sprawy na kibice.net. Poza tym jedna z flag mówi o "ludziach zasad".

http://www.youtube.com/watch?v=W1kdlV4_c4Y
Obrazek

TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA » 10.03.2008, 00:02

[link]
Jak będziemy tak grać, to kibice nie raz pokonają te 150 km by zobaczyć swoją Dyskobolię - podsumował napastnik grodziszczan Piotr Rocki.
w Grodzisku mamy swoj klub,we Wroclawiu maja swoj klub,nikt z nas nie bedzie pchal sie na obce podworko w dodatku na jakis dziwny twor,ktorego nawet miejscowi nie akceptuja...
walczymy o 4 lige dla Dyskobolii-miejmy nadzieje,ze nam sie uda,jak nie w przyszlym sezonie to nastepnym...
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007

nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów

www.wroclawianie.info

Post autor: www.wroclawianie.info » 10.03.2008, 00:06

Dziwią mnie naiwni wierzący, że Drzymała będzie dobrym wujkiem dla Śląska. Przecież chyba nie ma dobitniejszego przykładu jak potrafi ten człowiek postąpić w miejscu dotychczasowej pracy. Dziś ucieka do Wrocławia ... a za jakiś czas ucieknie i z niego.

Pozytywny

Post autor: Pozytywny » 10.03.2008, 06:02

Tam_1947 pisze:
Pozytywny pisze:Moim zdaniem Tarasiewicz nie jest dobrym trener na pierwszą ligę, moim zdaniem piłkarze Śląska nie są dobrze przygotowani do tej rundy.

Chyba ze Śląskiem nie masz za dużo wspólnego, skoro poruszasz tego typu sprawy na kibice.net. Poza tym jedna z flag mówi o "ludziach zasad".

http://www.youtube.com/watch?v=W1kdlV4_c4Y
Ale chcesz mi powiedzieć, że nie mam ze Śląskiem zbyt dużo wspólnego bo dla mnie Tarasiewicz to słaby trener na 1 ligę ?

To ładnie :lol:
Obrazek

puchaty

Post autor: puchaty » 10.03.2008, 06:23

na moje, kwestia awansów sportowych nie wydaje mi się najważniejszą
niestety wygląda na to że Śląskowi Wrocław grozi wyrzeczenie się drużyny seniorskiej na szczeblu centralnym
a swej nazwy, stadionu, barw . . . heh . . . odsprzedanie . . . . zupełnie minejsza o to komu . . . . w tym wypadku Groclinowi

tu wypowiedż rzecznika Groclinu: " . . . " . . . Fuzja Groclinu i Śląska jest niemal kopią ubiegłorocznego połączenia Lecha Poznań i Amiki Wronki.

- Nie jest to klasyczna inwestycja w Śląsk, ale raczej przeniesienie kapitału do Wrocławia - mówi Jerzy Pięta, rzecznik Groclinu. Czyli od przyszłego sezonu DOTYCHCZASOWY Groclin (ALE POD NAZWĄ Śląsk) będzie grał swoje mecze we Wrocławiu. Jeśli więc klub z Grodziska awansuje tej wiosny do europejskich pucharów (ma szanse w lidze i Pucharze Polski) - jesienią do Wrocławia zawita Puchar UEFA! . . . "

[link]

zresztą . . . . stosowne dokumenty obie strony musza złożyc w PZPN jeszcze w marcu br (niestety nie moge znaleźć odnośnika gdzie to wyczytałem-byłbym wdzięczny gdyby ktoś mnie w tym podparł)
czyli na długo przed sportowymi rozstrzygnięciami ligowymi (w tym ew. awansem Śląska) klamka ma zapaść niezależnie od nich - co ze zrozumiałych wzgledów nie jest eksponowane czy wręcz jest ukrywane

kocham Śląsk omal na równi ze swoim klubem
i do końca chcę wierzyć że nie zrelaizuje się wariant Amiki Poznań
gdzie wobec bankrutwa zasłuzonego dla polskiej piłki Lecha Poznań, ówczesne władze klubu grzebiąc "kolejorza" rozwiązały drużynę seniorską na szczeblu centralnym, ściągnęły do Poznania Amikę wcześniej wroniecką i sprzedając jej nazwę, stadion, barwy, "uratowały" dla Poznania pierwszą ligę
oczywiście, każdy sobie będzie dorabiał wygodną, pasującą teorie do panującej rzeczywistości, o kontynuowaniu tradycji Lecha przez Amikę itepe i tede
tymczasem od strony formalnej, w Poznaniu gra Amika, w piórkach śp Lecha

i jak najgoręcej nie życzę braciom z Wroławia aby zrealizował się ten najczarniejszy z czarnych scenariusz (NIEZALEŻNIE od rozstrzygnięć sportowych)

ps. napisałem powyższe nie żebym na swoim podwórku uważał się za najświetszych w tym aspekcie,
niestety, mamy podobne i My za sobą, szczęśliwym zrządzeniem losu, drużynę seniorska po kilku latach niebytu reaktywowano od zera na zdrowych zasadach,
jeynym do przyjęcia kontynuatorem tradycji BKS Lechia jest jej jak najwłasciwszy spadkobierca OSP Lechia, nie żadna tam Amika czy nie daj Boże Groclin (nawet jesli stać ich na zakup nazwy tak zasłużonego klubu jakim był Lech czy jakim jest Śląsk )

jakkolwiek, podobny mój ogląd wyobrazam sobie bedzie nie w smak takiemu czy siakiemu,
takie moje zdanie

pzdr
szanuj Zieleń

www.wroclawianie.info

Post autor: www.wroclawianie.info » 10.03.2008, 07:49

Po prostu życie weryfikuje górnolotne hasła jakie głosi cała masa kibiców. I nie dotyczy to tylko Śląska. Mam na myśli to, że w czasach spokojnych wszyscy mówią o zasadach, tradycjach, jeb... PZPN, z niesmakiem mówią o dominacji pieniądza w sporcie ... ale kiedy stają przed szybkim wyborem kasa+awans vs sprzedanie klubu wybierają to drugie. A wiadomo natura ludzka jest taka, że człowiek lubi sobie tłumaczyć swoje czyny na przeróżne sposoby. Więc krąży wśród takich "kibiców" wersja, że nic złego się nie dzieje wszak herb zostaje, Śląsk zostaje we Wrocławiu, nazwa zostaje. Ci sami ludzie zapewne też chętnie w praktyce oglądaliby Milkiway Śląsk Wrocław albo Domestos Śląsk Wrocław tłumacząc sobie, że to przecież ludzie - Taraś, zawodnicy i kibice tworzą klub, a nie jakaś tam pierdoła w postaci nazwy...

Albo się ma jakieś zasady albo nie. Ja je mam i tak samo jak nie chcę żeby Śląsk stanowił hotel dla imigrantów mających w pompce to czym jest Śląsk tak samo nie chcę oglądać czegoś co zostało wydymane i wykorzystane przez jakiegoś biznesmena.

Ale to nie wszystko. Nawet przyjmując, że mamy w d**** wszystkie zasady. Czy wyobraźnia nie podpowiada Wam zwolennicy fuzji, że Drzymała po czasie wyrucha i Śląsk ? Dlaczego akurat tu miałby dożyć kresu swoich sportowo-biznesowych dni ?

Lewy Sierpowy

Post autor: Lewy Sierpowy » 10.03.2008, 18:57

I tu cię wrocławianinie popieram . Jednak idąc za twoim tokiem myslenia wszyscy którzy tak myslą nie mają prawa pierdolić "I liga dla wielkich miast" bo tam będzie duża publika która godnie będzie nas reprezentować w Europie.
I liga ma być w takim przypadku tam gdzie kasa bo jeżeli akceptujecie tak jak powiedział przedmówca kupowanie wyników i pozycji poprzez takie ruchy powinniście wszyscy trzymać gęby na kłódki gdy jakiś mały klub , z małego miasta szturmuje ekstraklasę i puchary. Akceptujecie rządy pieniądza to musi cie zaakceptować kasiaste klubiki
Pierwsza komunia, drugie śniadanie, trzecia rzeczpospolita

Torfiorz

Post autor: Torfiorz » 23.03.2008, 12:31

Jestem w tej chwili ciekawy postawy kibiców Śląska. Wcześniej kiedy drużyna z Wrocławia była na miejscu premiowanym awansem zdania były podzielone, że jak awansują sami to nie ma różnicy na czyjej licencji będą grali bo tak i tak będzie to I liga dla Śląska którą wywalczył po sezonie.

Obecnie niestety Śląsk powoli przestaje liczyć się w walce o awans przegrywając ostatnio dość łatwe mecze i tracąc do 3. w tabeli Polonii 2 punkty i mając przed sobą mecze między innymi z Arką, Lechią czy Wisłą P.
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...

opeth

Post autor: opeth » 23.03.2008, 19:01

Uważasz że kibice Śląska tłumaczyli sobie fuzje bo Śląsk dobrze grał a teraz nie będzie "alibi" w postaci awansu ? A wnioskujesz to po wpisach internetowych ? A byłeś na stadionie ? Rozmawiałeś z kimś konkretnym ? Stanowisko jest jedno (nie wypowidam się w imieniu wszystkich kibiców Śląska tylko wnioskuje po tym co widze na stadionie). Każdy zdrowo myślący wie jakie to stanowisko jest.

P.S. Wrocław cały bez Drzymały!!!
Może być na pw... ;-)

Wjazd z bramą

Post autor: Wjazd z bramą » 23.03.2008, 19:09

Jak stanowisko może byc jedno skoro nie wypowiadasz się w imieniu wszystkich - heh. Wiele osób jest za wejściem Drzymały pod warunkiem grania na licencji Śląska.Wiadomo ze barwy herb i cała reszta zostają po staremu.

Zresztą chyba bez sensu jest wyciąganie tej sprawy,która dotyczy nas na te forum.

Torfiorz

Post autor: Torfiorz » 23.03.2008, 20:17

Wjazd z bramą pisze:Jak stanowisko może byc jedno skoro nie wypowiadasz się w imieniu wszystkich - heh. Wiele osób jest za wejściem Drzymały pod warunkiem grania na licencji Śląska.Wiadomo ze barwy herb i cała reszta zostają po staremu.

Zresztą chyba bez sensu jest wyciąganie tej sprawy,która dotyczy nas na te forum.
I o to właśnie mi chodzi. Część kibiców akceptuje jego wejście pod takim warunkiem jak napisałeś, gdyż wtedy jest dość OK - Śląsk awansował, gra w I lidze, a Drzymała wprowadza swoich piłkarzy i kasę.
Jak się ma jednak teraz sprawa kiedy Śląsk traci szansę awansu ?

Po prostu darzę klub z Wrocławia sympatią i jestem ciekawy jak się sprawy mają.
[link]
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...

djh30

Post autor: djh30 » 23.03.2008, 20:46

Torfiorz pisze:
Wjazd z bramą pisze:Jak stanowisko może byc jedno skoro nie wypowiadasz się w imieniu wszystkich - heh. Wiele osób jest za wejściem Drzymały pod warunkiem grania na licencji Śląska.Wiadomo ze barwy herb i cała reszta zostają po staremu.

I o to właśnie mi chodzi. Część kibiców akceptuje jego wejście pod takim warunkiem jak napisałeś, gdyż wtedy jest dość OK - Śląsk awansował, gra w I lidze, a Drzymała wprowadza swoich piłkarzy i kasę.
Jak się ma jednak teraz sprawa kiedy Śląsk traci szansę awansu ?

Po prostu darzę klub z Wrocławia sympatią i jestem ciekawy jak się sprawy mają.
Ten temat jest bez sesnu, nie ma zadnych konkretow bo nikt nie wie jak to bedzie, pismaki pisza co tylko uslysza ,wersji jest tyle co gazet, to sa wsyztsko brednie ktore nie dosyc ze zaczynaja dzielic kibicow i tak czy owak nie sluza atmosferze w zaden sposob, to co sie teraz dzieje to skandal i zenada , oliwy do ognia dolew Kozmisnki oferujac miejsce Slaska dla Pogoni Sszczecin. Mysle ze nie powinnismy byc tacy sami jak pismaki i zamknac temat dopoki nie padna konkrety co dalej bedzie z tym wszystkim.

opeth

Post autor: opeth » 23.03.2008, 20:46

Ostatnią rzeczą której bym chciał to wywlekanie naszych spraw na tym forum. Chodzi mi o to że będąc na meczu nie słyszę za dużo opinii że fuzja jest ok, jak tłum spiewa o Drzymale czy Dutkiewiczu to nie widze sprzeciwów, nie widze ludzi którzy manifestują że Drzymała to nasz zbawca. Pisze tylko że nie reprezentuje wszystkich a przedstawiam własną opinie, na podstawie tego co zaobserwowałem na stadionie. Każdy ma chyba własne zdanie na ten temat ale w obliczu naszego ewentualnego niezakfalifikowania się do ekstraklasy to ogromna większość raczej fuzji nie poprze.
Może być na pw... ;-)

Torfiorz

Post autor: Torfiorz » 23.03.2008, 22:27

opeth pisze:w obliczu naszego ewentualnego niezakfalifikowania się do ekstraklasy to ogromna większość raczej fuzji nie poprze.
I o odpowiedź w takim stylu właśnie mi chodziło. Dzięki i z mojej strony koniec tematu.
[link]

Tamak

Post autor: Tamak » 20.05.2008, 16:28

"List otwarty kibiców klubu WKS Śląsk Wrocław
My kibice WKS Śląsk Wrocław. Ponieważ do tej pory nikt z osób związanych z tak zwaną fuzją nie próbował przedstawić jakichkolwiek informacji dotyczących przyszłości naszego klubu jesteśmy zmuszeni ogłosić nasze stanowisko w tej jakże życiowej dla nas sprawie :

1. Nie zgadzamy się na grę w ekstraklasie naszego klubu WKS Śląsk Wrocław jeżeli nie zostanie wywalczony awans do tej klasy rozgrywek na boiskach piłkarskich.
2. Nie zgadzamy się na grę w meczach pucharów europejskich naszego klubu WKS Śląsk Wrocław w tym sezonie rozgrywkowym, ponieważ nasz klub nie wywalczył prawa do takich meczy na boiskach piłkarskich.
3. Nie zgadzamy się na jakąkolwiek zmianę nazwy, barw, herbu naszego klubu.
4. Nie zgadzamy się na trenowanie i rozgrywanie meczów jako gospodarz w miejscu innym niż miasto Wrocław.
5. Nie zgadzamy się na grę naszego klubu na licencji innych klubów piłkarskich.
6. Żądamy aby wpis do KRS dotyczył tylko i wyłącznie WKS Śląsk Wrocław.

Jeżeli te warunki nie zostaną spełnione nie będziemy wspierać dopingiem drużyny która powstanie w wyniku fuzji. Nie będziemy uważać jej za WKS Śląsk Wrocław. Co więcej będziemy ją traktować jako intruza który zabrał nam nasz ukochany klub WKS Śląsk Wrocław i który nieprawnie rozgrywa mecze pod nazwą naszego klubu czy to we Wrocławiu czy na meczach wyjazdowych.
W związku z tym będziemy zmuszeni prowadzić anty doping na tych meczach oraz działania którymi będziemy powodować przerywanie takich meczów i doprowadzanie do przegrania ich przez intruza w wyniku walkoweru.

Desperaci WKS Śląsk Wrocław."

[link]

Czy to jest oficjalne stanowisko fanów WKS-u?

zieLoNy1910

Post autor: zieLoNy1910 » 20.05.2008, 17:21

Czyli co wygląda na to, że i tak bojkot bo jeśli Śląsk awansuje do ekstraklasy to i tak kibice tego nie uznają bo wejdzie Drzymała.

1 A teraz pomyślcie Śląsk awansuje do ekstraklasy, Drzymała sponsoruje, Śląsk gra w pucharach jako ten dodatek, ale gra w Ekstraklasie bo ją wywalczył czyli ok.
2 Śląsk nie wywalczył awansu, ale Drzymała przenosi drużynę do Wrocławia i gra w Ekstraklasie, kibice tego nie uznają, ale co przecież Śląska nie będzie już w 2 lidze (1 nowa), komu będą kibicować kibice? Rezerwom?

Zastanawia mnie to bo niektórzy mogą się poczuć pokrzywdzeni, bo jeśli bojkot tworu to komu kibicować jak 2 ligowego Śląska nie będzie.
Według mnie ja opcje nr 1 przyjąłbym. Moja drużyna wywalczyła awans, czyli gra w ekstraklasie i nie obchodzi mnie na jakiej licencji, a te europejskie puchary no cóż pogodzić się.

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 20.05.2008, 18:03

Zgadzam się z Zielonym, licencja to tylko papier, na tej zasadzie 2/3 klubów powinno być bojktowanych na czele z Legią bo przekazywane były innym stowarzyszeniom. A Puchar? Zawsze można go potraktować ulgowo jak Lech Intertoto wywalczone przez Amice, i po kłopocie, pewnie ta sklecona ze Śląska i Dyskobolii drużyna specjalnie daleko w nim nie zajdzie więc to kwestia max 4 meczy- warto dla nich tyle poświęcać? Oczywiscie jeśli Ślask nie wejdzie to dla mnie sprawa jest jasna...
Pzdr

ODPOWIEDZ