Finał PP 2012 : Legia Warszawa-Ruch Chorzów
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Finał PP 2012 : Legia Warszawa-Ruch Chorzów
Trudno jest mi zrozumieć, czemu chorzowianie podczas hymnu po prostu go nie śpiewają, ale w tym roku faktycznie chociaż starali się zachować godnie (to przedwczesne "górny śląsk" rzeczywiście przypadkowe, widać to na filmiku). Mam nadzieję, że Ruch w końcu się opamięta i znów zacznie jeździć na kadrę jak za starych dobrych czasów.
A wy debile obrażajcie się nawzajem dalej. Nasi zachodni sąsiedzi na pewno na tym skorzystają
A wy debile obrażajcie się nawzajem dalej. Nasi zachodni sąsiedzi na pewno na tym skorzystają
-
Nie zrozumiałeś mnie, teraz też bez węgla ciężko by było- chociażby elektrociepłownie. Chodzi mi o to że inne miasta nawet na śląsku też mają kopalnie. I nie mają zapędów autonomicznych. Ruch mówi o autonomii śląska ale czy aby na pewno wszystkie ekipy się z nimi zgadzają -NIE. I wątpię że dali im prawo mówić za wszystkich o autonomii śląska, mogą conajwyżej swojego miasta. Oczywiście czysto teoretycznie.Zamazany pisze:Teraz może i tak, bo nastały czasy ogrzewania centralnego, ale ciekawe czy tak byś powiedział w zimę kilkanaście/kilkadziesiąt lat temu, gdybyś był bez węgla.
-
Węgiel 30 lat temu dla Polski był tym czym teraz dla krajów bliskiego wschodu jest ropa naftowa, nie tylko wytwarzano nim energie w Polsce ale także sprzedawano do innych krajów, teraz zastanówcie się jak zrujnowana po wojnie Polska poradziłaby sobie bez tego węgla. Przed wojną autonomiczny wtedy Śląsk ogrom tych pieniędzy z węgla zostawiał dla siebie , dzięki czemu Śląsk był jednym z bogatszych regionów w Europie, i powstawały tutaj dzieła architektowniczne (jak na tamte czasy), stąd dążenia Ślązaków do autonomii. Taki off topic dopóki żaden moderator tego nie usunie.
-
Legia konkret za piro !
Ruch zjebał sprawę przy hymnie krzycząć "górny śląsk"
Ruch coś tam odpalił więc dobre i to.
Legii na pewno było więcej .
Ruch zjebał sprawę przy hymnie krzycząć "górny śląsk"
Ruch coś tam odpalił więc dobre i to.
Legii na pewno było więcej .
-
Bawi mnie też stwierdzenie, że Śląsk był zawsze Polski, Bzdura! Od XV wieku Śląsk nie był Polski aż do 1945 r. kiedy to zlikwidowano autonomię. Jakim prawem, więc macie prawo tym, którzy z dziada pradziada są Ślązakami pisać, że są Polakami? Trzeba też nadmienić, że Śląsk obecnie to ogrom Polaków napływowych którzy przyjechali tu w czasach komuny za pracą stąd kibice Górnika (powstał w 1948 r) GiekSy ( w 1964) Polonii Bytom (rekatywacja po wojnie 1945 r przez Lwowiaków) w większości podkreślam w większości czują się Polakami. Ruch (1920 r) zawsze był klubem Śląskim, antyniemieckim stąd u nas takie poglądy a nie inne.
-
Puder ty sobie w tym temacie bloga urządzasz?
Niech się już ktoś zlituje i to zamknie.......
Niech się już ktoś zlituje i to zamknie.......
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.
-
Wiadomo my są napływowi, Górnik rusy.... no i tak dalej na jedno kopyto propaganda(i te bzdury z półwieczną autonomią Śląska)
Na szczęscie RAŚ czyli V kolumna Eriki Steinbach to na chwilę obecną margines i ten śmieszny twór Gorzelika.
Na szczęscie RAŚ czyli V kolumna Eriki Steinbach to na chwilę obecną margines i ten śmieszny twór Gorzelika.
-
temat chyba do zamknięcia. Zamiast dyskusji o finale mamy pierdolenie o gwizdaniu na hymn, autonomii i roli węgla we współczesnej gospodarce. Nie tędy droga
-
fonobar pisze:Wiadomo my są napływowi, Górnik rusy.... no i tak dalej na jedno kopyto propaganda(i te bzdury z półwieczną autonomią Śląska)
Jedz na Witosa, Tysiąclecie posłuchaj ile osób gada gwarą jedz na Nikiszowiec,Szopienice i tam posłuchaj. śród Gieksiarzy i kibiców Górnika też są Ślązacy z dziada pradziada ale jest ich mniejszość.
Pólwieczna autonomia? Naucz się czytać, Twierdzę tylko że w granicach Poslki od XV wieku nie było Śląska, autonomia była niespełna 20 letnia. Od keidy przyłączony był Śląsk do Polski.
-
Puder jak mniemam to w/g Ciebie prawdziwymi Ślązakami są ci ,którzy wyznają ideologie Gorzelika , a pozostali są zdrajcami narodu śląskiego bo identyfikują się zarówno ze swoim regionem , jak i swoim krajem czyli Polską.Jak dla mnie możesz sobie wkręcać korbę ,że jesteś np. Mongołem mnie to nie przeszkadza ,ale nie rób siary innym.
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.
-
Dokładnie tak jest, potem ktoś z zewnątrz przeczyta i wyjdzie że my czyli ekipy z Katowic, Zabrza czy Bytomia, że jesteśmy napływowi(albo w mniejszości) a tylko osoby identyfikujące się z Ruchem 100% Ślązacy. Przykład Nikisza i Szopek słaby, bo po prostu to są oldschoolowe dzielnice robotnicze, ja mogę przeciwstawić Mysłowicki Piosek albo Załęże gdzie jesteśmy my.
Ja się oczywiście czuję Ślązakiem i posługuje się gwarą w towarzystwie ludzi którzy to akceptują i którzy też się gwarą posługują, ale przede wszystkim jestem Polakiem. Takie stanowisko nie tylko ja posiadam.
Ja się oczywiście czuję Ślązakiem i posługuje się gwarą w towarzystwie ludzi którzy to akceptują i którzy też się gwarą posługują, ale przede wszystkim jestem Polakiem. Takie stanowisko nie tylko ja posiadam.
-
A skąd Ty możesz wiedzieć gdzie i ilu jest rodowitych Ślązaków, a ilu napływowych w każdej z tych ekip ?puder1 pisze:fonobar pisze:Wiadomo my są napływowi, Górnik rusy.... no i tak dalej na jedno kopyto propaganda(i te bzdury z półwieczną autonomią Śląska)
Jedz na Witosa, Tysiąclecie posłuchaj ile osób gada gwarą jedz na Nikiszowiec,Szopienice i tam posłuchaj. śród Gieksiarzy i kibiców Górnika też są Ślązacy z dziada pradziada ale jest ich mniejszość.
Pólwieczna autonomia? Naucz się czytać, Twierdzę tylko że w granicach Poslki od XV wieku nie było Śląska, autonomia była niespełna 20 letnia. Od keidy przyłączony był Śląsk do Polski.
Druga sprawa. Powiedz mi od kiedy u was na Ruchu wszystko jest pro Śląsk ? Z tego co pamiętam to flag i działań w kierunku Autonomii nie było u was jeszcze 10-15 lat temu.
-
Zajebiście,mecz kibicowsko był ciekawy,a Wy się ciagle kłócice o tematy nie zwiazane z meczem.

-
Nie ja uważam, że Śląsk jest tak trudnym regionem, że każdy ma prawo uważać się kim chce, jedni polskimi ślązakami inni samymi ślązakami, jeszcze inni tylko polakami. Zmartwie Cie fonbar na Gieksie jest od groma osób Głosujących na RAŚ, czujących się Ślązakami podobnie na Górniku, jednak są oni w mniejszości do Twoich poglądów. Więc wyzywanie nas za to, że u nas są po prostu odwrotne proporcje jest śmieszne.
-
Historia Polski jest trudna i mocno pogmatwana, przy odrobinie złej woli śmiało można by stworzyć nie tylko naród Śląski ale Wielkopolski/ Poznański, Góralski/ Podhalański itd. Szkoda, że tego nie widzicie i nabieracie się na populistyczne hasełka RAŚ.
-
"tępe k****" to wy macie na GŚląsku, którym wydaje się, że z racji bycia górnikami wszystko im się należy zapominając przy tym, że w Polsce górnicy pracują nie tylko w waszym wyimaginowanym landzie. Gdyby nie istniało popierdolone lobby spółek górniczych już dawno mielibyśmy tańszą i przyjaźniejszą energię z atomu i nie musielibyśmy słychać ujadania typu "że od naszego węgla jesteście uzależnieni- jak go nie będziecie mieli to ciepła i energii też", pieprzycie kocopoły jakich mało, od węgla już się na szczęście odchodzi, ale jak widać lobby może trwać w najlepsze- do czasu jednak, wasze "czarne złoto" niebawem się skończy, wydobycie tych skrawek, które zostaną stanie się nieopłacalne, my przejdziemy do nowoczesnej energii z atomu, odnawialnych źródeł energii jak i alternatywnych. wy natomiast zostaniecie ze swoim ślązeczkiem, autonomią, i czarnymi paznokciami. o wasze emerytury, pensję, prace, przywileje, opiekę socjalną, opiekę zdrowotną, komunikację itd zatroszczy się natomiast sejm śląski z gorzelikiem na czele jako premierem.ehehec pisze:Ty k**** tępa powiedz to jakiemuś górnikowi prosto w twarz, siedzi taki głąb j***** przed monitorem i myśli że górnik w c**** gra i zarabia 6 tys. na miesiąc bo pewnie tak piszą te warszawskie ścierwa w tych gazetach i lasują wam mózgi jebane mongoły, taki tępak ci powie że się na przywileje górnicze składa no patrz kurwe. (Post oczywiście do wyjebania ale wkurwi cie takie ścierwo z samego rana...).P_FSW pisze:19(R)20 pisze:i po raz enty kretyńskie wypowiedzi. podsumujmy więc ten finał:
Ruch nie sprzedał wszystkich biletów
znowu gwizdał na hymnie
miał ciulatą oprawe
Legia zmiażdzyła go dopingiem
chłopaki z Ruchu byli przerażeni jak Widzewiacy chcieli śpiewać hymn - od razu minus 100 pkt w lidze hools
wisiała flaga Pogoni Staszów - jakim prawem ja się pytam!
i co najważniejsze to nie są Polacy czemu grali w tym finale?
puchar dla Legii i kibiców.net
to pytanie powinieneś skierować do większości swoich ziomków, którzy stworzyli wyimaginowaną "narodowość śląską" i dążą do autonomii. walczcie o puchar, ale górnośląski- jegomość gorzelik na pewno się o to zatroszczy. z Polski, której się wstydzicie i nienawidzicie s..ierdalajcie włącznie z górniczymi przywilejami na które składa się cały naród do tego będąc zmuszonym uznawać jakieś popieprzone lobby węgla kamiennego, który nie dość, że kosztowny to i trujący. oj komuna was rozpieściła.
NIGDY NIEMIECKI, NA PEWNO NIE POLSKI, ZAWSZE WALECZNY, TO MY NARÓD ŚLĄSKI
jak taki ślązak z Ciebie to czemu waszym pięknym języczkiem nie zarzucasz?
taki twór jak 'naród śląski' istnieje tylko w twojej i kolegów głowie, wyimaginowana, sztuczna "narodowość" powstała na przekór w łepetynach pokroju gorzelika, jest taki trend w świecie to i wy musicie iść za nim.
weź chociażby taką Wielkopolskę- kolebka Polskiej państwowości, zawsze inni, można powiedzieć autonomiczni w myślach, ale nigdy realnie- zawsze dumni z Polski i bycia Polakiem, dumnie prezentujący swój patriotyzm zawsze i wszędzie, nie chcący żadnej secesji z Ojczyzny a co więcej działający maksymalnie na rzecz jej dobra.
z drugiej strony wy "wielcy" ślązacy z chorą autonomią.
a ścierwa to poszukaj wśród kolegów na szychcie.
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!
-
P_FSW skończ pierdolić głupoty jak nie masz pojecia.
Energia z atomu? odnawialne zrodla energii? prosze Cie... z takimi tezami to W********** do Greenpeace i UE. Tam takie lewackie lobby wlasnie wystepuje. Kazdy Ci sredniozorientowany Ci powie ze energia z wegla jest po prostu najtansza. A skoro jest go pod ziemia pod dostatkiem i skoro jego wydobycie jest tanie to po c**** sie pchac w atom ktory jest drogi, malo efektywny i niebezpieczny. Chyba ze znowu wyjedziesz z pakietami klimatycznymi i innymi bzdurami tak ochoczo forswoanymi przez lobby UE w celu wydarcia kasy od panstw z gospodarka weglowa. Odchodzi sie od wegla? Spojrz na Chiny, Stany zjednoczone, Kolumbie, Australie, W tych panstwach notuje sie rokroczne zwiekszenie wydobycia wegla kamiennego jako najtanszego surowca energetycznego. Co do polskich kopaln. Za 2011 rok spolki gornicze uzyskaly zyski na poziomie prawie 3 mld zlotych. Pokaz mi inna branze polskiego przemyslu z tymi wynikami? Huty, chemia? odziez? Nie ma i juz. Do tego okolo 200 tys ludzi zatrudnionych w kopalniach oraz kilkukrotnie wieksze liczby osob zatrudnione w firmach dostarczajacych materialy i inne rzeczy do kopaln jak tartaki, zaklady budowlane, huty metali, kolej do transportu i wiele innych. Nie wiem co Ci te hanysy tak zawinily ale dolnyslask i KGHM czy kibice z Łęcznej zatrudnieni w Bogdance przyznaja mi bez problemu racje. Wiec sie troche dowiedz lub poczytaj zanim zaczniesz tu wciskac ludziom swoje lewackie i proeuropejskie wypociny na temat czystych energii i odnawialnych zrodel
Unia, greenpeace, zieloni a tfuuu
Energia z atomu? odnawialne zrodla energii? prosze Cie... z takimi tezami to W********** do Greenpeace i UE. Tam takie lewackie lobby wlasnie wystepuje. Kazdy Ci sredniozorientowany Ci powie ze energia z wegla jest po prostu najtansza. A skoro jest go pod ziemia pod dostatkiem i skoro jego wydobycie jest tanie to po c**** sie pchac w atom ktory jest drogi, malo efektywny i niebezpieczny. Chyba ze znowu wyjedziesz z pakietami klimatycznymi i innymi bzdurami tak ochoczo forswoanymi przez lobby UE w celu wydarcia kasy od panstw z gospodarka weglowa. Odchodzi sie od wegla? Spojrz na Chiny, Stany zjednoczone, Kolumbie, Australie, W tych panstwach notuje sie rokroczne zwiekszenie wydobycia wegla kamiennego jako najtanszego surowca energetycznego. Co do polskich kopaln. Za 2011 rok spolki gornicze uzyskaly zyski na poziomie prawie 3 mld zlotych. Pokaz mi inna branze polskiego przemyslu z tymi wynikami? Huty, chemia? odziez? Nie ma i juz. Do tego okolo 200 tys ludzi zatrudnionych w kopalniach oraz kilkukrotnie wieksze liczby osob zatrudnione w firmach dostarczajacych materialy i inne rzeczy do kopaln jak tartaki, zaklady budowlane, huty metali, kolej do transportu i wiele innych. Nie wiem co Ci te hanysy tak zawinily ale dolnyslask i KGHM czy kibice z Łęcznej zatrudnieni w Bogdance przyznaja mi bez problemu racje. Wiec sie troche dowiedz lub poczytaj zanim zaczniesz tu wciskac ludziom swoje lewackie i proeuropejskie wypociny na temat czystych energii i odnawialnych zrodel
-
wyimaginowany Polski Śląsk? pedał gorzelik wyprał Ci mózg z myślenia, historii swoimi chorymi mrzonkami o autonomii.Hooltras_ pisze:Tak samo jak Wasz wyimaginowany "polski Śląsk", który jest chyba tylko u Ciebie w domu i całej reszty co tak pierdoli (pomijając to, że nawet tu nie mieszkacie), bo w bardzo wielu miastach, dzielnicach, osiedlach nie widać tego polskiego Śląska.P_FSW pisze: taki twór jak 'naród śląski' istnieje tylko w twojej i kolegów głowie, wyimaginowana, sztuczna "narodowość" powstała na przekór w łepetynach pokroju gorzelika, jest taki trend w świecie to i wy musicie iść za nim.
GÓRNY ŚLONSK !
WIELKIMI LITERAMI: zrozum WRESZCIE CZY TO SIĘ TOBIE PODOBA CZY NIE, iż Śląsk od zarania dziejów po dzień dzisiejszy w większości swojego okresu jest związany z "państwem Polskim" ( w cudzysłowiu- możesz się domyślić dlaczego ), Śląsk w przeważającej swojej części to kraina geograficzna, która wchodziła w skład różnie nazywanego na przestrzeni dziejów "państwa Polskiego", Śląsk był, jest i będzie Polski czy wam się to podoba czy nie.
zmartwię Cię- mieszkam i urodziłem się w największym i najpiękniejszym miastem na Śląsku. dodatkowo będącym jego stolicą!
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!
-
lewackie i proeuropejskie wypociny?wyjazdowicz pisze:P_FSW skończ pierdolić głupoty jak nie masz pojecia.
skończyłem czytanie twojego bełkotu po zdaniu jakoby greenpeace i inne lewackie ścierwa lobbowały na rzecz atomu;) a to dobre;) doczytaj "nieco" to będziemy mogli podyskutować.
w całym, cywilizowanym świecie energię pobiera się z atomu i alternatywnych źródeł energii, Niemcy, Francja, Wielka Brytania, Japonia, Korea, Czechy, Kanada... i pierdoli mnie w tym momencie skurwiała ue, bo nienawidzę jej jak ty. z prostego powodu odejdzie się mimowolnie od węgla- kiedyś się skończy i na nowo go nie wytworzycie, nie muszę chyba przypominać o jego kosztach przy porównaniu do atomu i wpływu na środowisko?
Chiny, Kolumbia to żeś dojebał z tymi krajami do pieca, FARC w Kolumbii też popierasz?
a twoje wyliczenia w związku z przychodami spółek węglowych potwierdzają tylko i wyłącznie lobby i monopol węgla na tworzenie energii, boicie się po prostu utraty lwiej części zysków przy rozwoju energii atomowej i innych źródeł energii, czy to się tobie podoba czy też nie koszty energii raz: przy konkurencji znacznie by spadły, dwa: atom na pewno droższy nie jest.
-
Ja jestem Ciekaw jak Wy będziecie śpiewać za kilka-kilkanaście lat kiedy stworzą Obywatelstwo Unii Europejskiej i formalnie przestaniecie być Polakami a staniecie się Europejczykami, czy też będziecie tak pisać. Ciekawe jest też że zupełnie inne podejście macie do Lwowa i Wilna które uważacie za polskie miasta i wspieracie Polaków mieszkających tam , a przecież trzeba jasno powiedzieć według waszej nomenklatury to to są Ukraińcy i Litwini bo takie paszporty mają.
-
a to dobre. Atom w cywilizowanym świecie? Niemcy zastanawiają się nad zamykaniem swoich elektrowni. Wiadomo, że węgiel kiedyś się wyczerpie ale póki co jest. Piszesz o kosztach. Podaj konkretne liczby na przewage atomu. Takowej nie ma. Koszt energii atomowej jest zdecydowanie wyzszy, do tego dochodzi mała efektyuwność bo chyba nie sadzisz, że nagle u nas w kraju wybudują 50 elektrowni (ktore i tak nie zaspokoja zapotrzebowania na energie chyba ze wierzysz w wiatraczki i inne takie ktore w c*** kosztuja a energii z nich tyle co kot naplakal), dochodzi sprawa bezpieczenstwa wytwarzania takiej energii. Co do wegla jest on na ta chwile najtanszy. 95% energii w Polsce i okolo 70% na swiecie pochodzi wlasnie od niego. Jest najtanszy i najbezpieczniejszy. Glowny problem to pierdolenie UE o emisji CO2 co wiemy ze jest jedna wielka ściemą i mistyfikacja majaca na celu obroty grubymi miliardami. I jakie moje wyliczenia to lobby? Nic nie wyliczylem tylko podalem konkretna wartosc zyskow uzyskanych przez polskie gornictwo w 2011 roku (prawie 3mld zl). Pokaz zatem gdzie i w ktorym miejscu Polacy dokladaja do gornictwa? Pokaz inna branze ktora odporwadza tyle podatkow do budzetu panstwa, pokaz inna branze na ktora jest nalozone okolo 20 podatkow od wydobycia, od ochrony srodowiska, od szkod gorniczych, od wywozu odpadow, od kosztow wydobycia tony wegla i innych absurdalnych. Kazda zlotowka idzie do budzetu panstwa. Chcialbym abys skoro cos zarzucasz podal konkretne liczby i wartosci ile Polacy niby dokladaja do kopaln i gornictwa i tych przywilejow ktore ja bym nazwal bardziej uprawnieniami.
Aha.Nie pisz "boicie sie" , "wiecie" bo nie jestem hanysem i na slasku nawet nie mieszkam
co do utraty jakichs zyskow. nie bronie nikomu budowy innych zrodel energii. Rowniez jestem za konkurencja. Niemniej jednak jestem za tym aby energia powstawala z polskich zrodel a nie zeby byla kupowana z zachodu. Bo chyba nie wierzysz ze w Polsce zbuduje sie elektrownie atomowe w ilosci wystarczajacej do zaspokojenia energetycznych potrzeb kraju. W tym kraju nie potrafi sie zbudowac 200km autostrady a Ty chcesz elektrownie.. Chcialbym tylko zobaczyc jak Polak ktory ma do wyboru energie z wegla (najtansza) kupuje energie z wiatraka czy inna drozsza. Bo nie sadze ze taka elektrownie atomowa wybuduje panstwo.predzej jakas firma zagraniczna ktora bedzie brala gruba kase. Niestety wlasnie lobby antyweglowe spowoduje ze pozamykamy kopalnie pełne taniego wegla, za to bedziemy kupywac prad z zachodu za kilkukrotnie wieksza cene bo kopalnie i wegiel są "be". Bo chyba nie wierzysz w szybkie i skuteczne wybudowanie elektrowni atomowych w kraju Tuska.
I tak jak mowie. nie mieszkam w hanysowie i hanysem nie jestem. podalem konkretne liczby ktore nazwales lobby. Jak je podwazasz to podaj merytoryczne argumenty
Aha.Nie pisz "boicie sie" , "wiecie" bo nie jestem hanysem i na slasku nawet nie mieszkam
co do utraty jakichs zyskow. nie bronie nikomu budowy innych zrodel energii. Rowniez jestem za konkurencja. Niemniej jednak jestem za tym aby energia powstawala z polskich zrodel a nie zeby byla kupowana z zachodu. Bo chyba nie wierzysz ze w Polsce zbuduje sie elektrownie atomowe w ilosci wystarczajacej do zaspokojenia energetycznych potrzeb kraju. W tym kraju nie potrafi sie zbudowac 200km autostrady a Ty chcesz elektrownie.. Chcialbym tylko zobaczyc jak Polak ktory ma do wyboru energie z wegla (najtansza) kupuje energie z wiatraka czy inna drozsza. Bo nie sadze ze taka elektrownie atomowa wybuduje panstwo.predzej jakas firma zagraniczna ktora bedzie brala gruba kase. Niestety wlasnie lobby antyweglowe spowoduje ze pozamykamy kopalnie pełne taniego wegla, za to bedziemy kupywac prad z zachodu za kilkukrotnie wieksza cene bo kopalnie i wegiel są "be". Bo chyba nie wierzysz w szybkie i skuteczne wybudowanie elektrowni atomowych w kraju Tuska.
I tak jak mowie. nie mieszkam w hanysowie i hanysem nie jestem. podalem konkretne liczby ktore nazwales lobby. Jak je podwazasz to podaj merytoryczne argumenty
-
ehehec pisze:
Ty k**** tępa powiedz to jakiemuś górnikowi prosto w twarz, siedzi taki głąb j***** przed monitorem i myśli że górnik w c**** gra i zarabia 6 tys. na miesiąc bo pewnie tak piszą te warszawskie ścierwa w tych gazetach i lasują wam mózgi jebane mongoły, taki tępak ci powie że się na przywileje górnicze składa no patrz kurwe. (Post oczywiście do wyjebania ale wkurwi cie takie ścierwo z samego rana...).
Psi wytrysku, wyobraź sobie ,że powiedziałem nie jednemu górnikowi w twarz, mam żonę z Rydułtów, i wiesz co mi kupo rozwydrzonego gówna i odpowiedział, że w kopali pracuje 3000 ludzi z tego 1000 pod ziemia z tego 300 zapierdala naprawde ,a po 6000 koła biera wszyscy, przywileje biera wszyscy. Tak to wygląda śmieciu pierdolony, dupsko miodem wysmarowane i mało, najbogatszy region Polski po warszawce ,a k***** mało, tylko oni zapierdalaja ciężko wszyscy wkoło leżą, po 6000 ojro by było lepiej ja ja ja ojro gut, ja gut ginter verhojgen gut politit ist.
W dupach się chujom poprzewracało.
-
dokładnie. jak wyżej. komuna was górniczki rozpieściła.
koledze wyjazdowicz odpiszę jak tylko będę miał więcej czasu- chociaż po takim babolu jak to, że greenpeace lobbuje na rzecz atomu zastanawiam się czy warto.
koledze wyjazdowicz odpiszę jak tylko będę miał więcej czasu- chociaż po takim babolu jak to, że greenpeace lobbuje na rzecz atomu zastanawiam się czy warto.
-
Spójrzcie na nazwę tematu.
-
Mahazel79 pisze:ehehec pisze:
Ty k**** tępa powiedz to jakiemuś górnikowi prosto w twarz, siedzi taki głąb j***** przed monitorem i myśli że górnik w c**** gra i zarabia 6 tys. na miesiąc bo pewnie tak piszą te warszawskie ścierwa w tych gazetach i lasują wam mózgi jebane mongoły, taki tępak ci powie że się na przywileje górnicze składa no patrz kurwe. (Post oczywiście do wyjebania ale wkurwi cie takie ścierwo z samego rana...).
Psi wytrysku, wyobraź sobie ,że powiedziałem nie jednemu górnikowi w twarz, mam żonę z Rydułtów, i wiesz co mi kupo rozwydrzonego gówna i odpowiedział, że w kopali pracuje 3000 ludzi z tego 1000 pod ziemia z tego 300 zapierdala naprawde ,a po 6000 koła biera wszyscy, przywileje biera wszyscy. Tak to wygląda śmieciu pierdolony, dupsko miodem wysmarowane i mało, najbogatszy region Polski po warszawce ,a k***** mało, tylko oni zapierdalaja ciężko wszyscy wkoło leżą, po 6000 ojro by było lepiej ja ja ja ojro gut, ja gut ginter verhojgen gut politit ist.
6000 zł ma chłop robiacy na dole? Odpusc, bo p********* jak potrzaskany.
-
Puder -umknął Ci pewien szczegół. Przez długi czas najżywszymi polskimi ośrodkami kulturalnymi i naukowymi były Warszawa, Kraków, Wilno i Lwów. W ostatnim z tych miast wybuchło zwycięskie powstanie polskiej cywilnej młodzieży przeciwko ściągniętym regularnym oddziałom Ukraińskich Strzelców Siczowych będące inspiracją dla Powstania Warszawskiego. Zresztą polecam relację z wizyty:
http://zyleta.info/?p=3442
Taka to różnica.
Taka to różnica.
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
trzynastki, czternastki, barbórki , wyprawki, hujawki to co? każdy myślisz ,że tak ma? za niedziele 200%, przelicz to na normalne 12 wypłat. ku*** jakbym nauczyciela słyszał któremu wydaje się ,że każdy ma ferie i dwa i pół miecha wolnego :)))Duszek pisze:
6000 zł ma chłop robiacy na dole? Odpusc, bo p********* jak potrzaskany.
-
6000 koła? Ty masz pojęcie głupcze co wypisujesz? Za samą napinkę sprzed monitora powinni Cię stąd wypierdolić jak najszybciej, pojęcia nie masz co to znaczy górnik a p********* jak zwykła p****, bo tylko zwykła p**** piszę takie posty jak Ty. Gromkie W**********!Mahazel79 pisze:ehehec pisze:
-
ty też się napiełeś sprzed monitora BeuthenOberschlesienie, po co jak ciekawa dyskucja jest temat zamkną i c*** będzie
-
Może i napiąłem, ale gdy widzę takie posty gościa która nie wie o czym piszę to krew mnie zalewa, bo takich bredni to nawet Tusk nie pierdoli.
-
BeuthenOberschlesien pisze:
6000 koła? Ty masz pojęcie głupcze co wypisujesz? Za samą napinkę sprzed monitora powinni Cię stąd wypierdolić jak najszybciej, pojęcia nie masz co to znaczy górnik a p********* jak zwykła p****, bo tylko zwykła p**** piszę takie posty jak Ty. Gromkie W**********!
asdGrzegorz nie będzie żadnej dyskusji, widzisz freund BeuthenOberschlesien łże w podstawowej kwestii, pewnie na śląsku jest bieda ,a górnicy to biedacy, jego argumenty to p****, wypierdolić jaknajszybciej, gromkie W**********.
BeuthenOberschlesien oświeć mnie ,w takim razie co znaczy górnik i ile zarabia 1200? :))))))
-
Dla mnie to Ty sobie możesz myśleć że zarabia nawet i milion i nie miesięcznie lecz tygodniowo bo koło c**** mi to lata, tylko nie pisz takich bredni gościu bo się kompromitujesz. Dalej nie będę w to brnął bo to nie temat a i tak zaraz posty będą usunięte, więc nic tu po mnie. bez pozdrowień
-
BeuthenOberschlesien pisze:Dla mnie to Ty sobie możesz myśleć że zarabia nawet i milion i nie miesięcznie lecz tygodniowo bo koło c**** mi to lata, tylko nie pisz takich bredni gościu bo się kompromitujesz. Dalej nie będę w to brnął bo to nie temat a i tak zaraz posty będą usunięte, więc nic tu po mnie. bez pozdrowień
Ja nie myślę gościu,ja wiem, tyle zarabia sztygar w kopalni "Anna" w Rydułtowach, nie jest to tajemna wiedza wyobraź sobie, to są fakty. Gówno w takim razie wiesz, owszem koło h*** ci wszytko lata bo chujem się interesujesz.
-
i żeby było jasne o co mi chodzi:
na południu góry jeziora, na północy lasy, zajebisty bogaty jak na Polskę region, w ciul dwupasmówek i autostrad , jak dobrze się podczepisz idzie robotę znaleźć i dobrze zarobić. No ale Polska pod rządami rudej głowy jest słaba, to różne gorzelniki będą to wykorzystywać i podjudzać.Biednie to jest we Włodawie i Wałbrzychu. Nie maja prawa Ślązacy nażerać, nie maja prawa gardzić Polską i pluć na nią ! Na pewno Polska im krzywdy nie zrobiła!
na południu góry jeziora, na północy lasy, zajebisty bogaty jak na Polskę region, w ciul dwupasmówek i autostrad , jak dobrze się podczepisz idzie robotę znaleźć i dobrze zarobić. No ale Polska pod rządami rudej głowy jest słaba, to różne gorzelniki będą to wykorzystywać i podjudzać.Biednie to jest we Włodawie i Wałbrzychu. Nie maja prawa Ślązacy nażerać, nie maja prawa gardzić Polską i pluć na nią ! Na pewno Polska im krzywdy nie zrobiła!
-
Temat zostal otworzony 2 dni po Finale i w dodatku jest tu sama napinka o autonomi slunska i zarobkach.Moze czas najwyzszy usunac zbedne posty/zamknac temat ?
-
Dobrze a Śląsk wtedy kiedy Lwów należał do Polski i był jak to ująłeś dużym ośrodkiem kulturalnym miał swoją autonomię, z własnym sejmikiem śląskim z własnym skarbem oraz własnym szkolnictwem. Autonomia śląska nie miała kompetencji jedynie w polityce zagranicznej i wojskowości. Więc czemu ludzie wtedy żyjący nie mogli czuć się Ślązakami a nie Polakami, wytłumacz mi?Foxx pisze:Puder -umknął Ci pewien szczegół. Przez długi czas najżywszymi polskimi [link] i naukowymi były Warszawa, Kraków, Wilno i Lwów. W ostatnim z tych miast wybuchło zwycięskie powstanie polskiej cywilnej młodzieży przeciwko ściągniętym regularnym oddziałom Ukraińskich Strzelców Siczowych będące inspiracją dla Powstania Warszawskiego. Zresztą polecam relację z wizyty:
Taka to różnica.
-
Na poprzedniej stronie upominałem, ale po ostatnim poście Mahazela sam muszę włączyć się do tego wątku. Gościu, Polska Śląskowi krzywdy nie zrobiła? [link] a to jest czyja wina?
-
Po co te napinki na linii Polska-Śląsk? W ten sposób nigdy nie osiągniemy porozumienia. Co do powstańców Śląskich to http://www.youtube.com/watch?v=2FKFeaWr1tY
-
No i na co ma być to dowód? To jest ta krzywda . Dla tych mieszkańców na pewno. Ale w skali regionu? Kapitalna mętalność, rzeczywiście gorzelnik trafił na podatny grunt.KMN pisze:Na poprzedniej stronie upominałem, ale po ostatnim poście Mahazela sam muszę włączyć się do tego wątku. Gościu, Polska Śląskowi krzywdy nie zrobiła? [link] a to jest czyja wina?
-
polaczku?BlauBlut pisze:Mahazel Oj polaczku nawet w twoim języku pisać nie potrafisz...szkoda słów...
jak drodzy ślązacy-volksdeutche skomentujecie to: http://www.youtube.com/watch?v=oPBXyarJ ... r_embedded
?