185 Derby Krakowa - 30.04.2012r.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: 185 Derby Krakowa - 30.04.2012r.
No właśnie ty piesku wychodzisz na debila,bo w niedzielę każesz iść komukolwiek do gimnazjum...cała rzeka....
-
no to nieźle pisze: typowy lolo jesteś...CZŁOWIEK gnoił was jak ostatnią szmatę i to wam nie na rękę...Czemu tak dumnie wznosicie te wasze pojebane tekściki?Kompleksy!!!!!!!!!zAWsze byliście bici i poniżani...zAWsze!
no to nieźle pisze:No właśnie ty piesku wychodzisz na debila,bo w niedzielę każesz iść komukolwiek do gimnazjum...cała rzeka....
Ktoś Ci chyba często po głowie skacze
-
nazwauzytkownika. I co z tego że walnąłem ksywami ? Myśle że każdy z nich nie ma nic przeciwko temu. Chcesz twarzówki ? ok. Prosze bardzo.
http://www.youtube.com/watch?v=cVy9vh33 ... ure=relmfu
5:40. I co ? W szoku ? W d**** jesteś i gówno widziłeś wiec w temacie Krakowa nie wypowiadaj się bo błaźnisz się.
http://www.youtube.com/watch?v=cVy9vh33 ... ure=relmfu
5:40. I co ? W szoku ? W d**** jesteś i gówno widziłeś wiec w temacie Krakowa nie wypowiadaj się bo błaźnisz się.
-
Ten temat mógłby być podsumowaniem upadku tego forum, tragiczny jest. Do zamknięcia, wyjebania, skasowania, do czegokolwiek :)
Piękna upalna niedziela, a tu gimbusy(bo chyba nikt poważny by tego nie robił) czy to z Wisly czy z Cracovii przesiedziały cały dzien na forum spinając się do granic możliwości zamiast podziałać coś na mieście.
@no to nieźle, przeczytaj jeszcze raz co ci napisal, bo niestety się pogrążasz coraz bardziej.
Piękna upalna niedziela, a tu gimbusy(bo chyba nikt poważny by tego nie robił) czy to z Wisly czy z Cracovii przesiedziały cały dzien na forum spinając się do granic możliwości zamiast podziałać coś na mieście.
@no to nieźle, przeczytaj jeszcze raz co ci napisal, bo niestety się pogrążasz coraz bardziej.
-
Dostosuje się do poziomu dyskusji:
Do dwóch idiotów - jednego z Wisły a drugiego z Cracovi.
JUTRO JEST PONIEDZIAŁEK A NIE NIEDZIELA. JEST ŚWIĘTO WIĘC GIMNAZJA SĄ ZAMKNIĘTE.
A do kolegi który chciał błysnąć kumatością i się dopierdolił do ksyw. Sabra od lat poszukiwany przez policje, jedna z legend kibiców Cracovii, Metal znany każdemu w Krakowie, Tyca pokazał nawet swoją gębę na Discovery
Do dwóch idiotów - jednego z Wisły a drugiego z Cracovi.
JUTRO JEST PONIEDZIAŁEK A NIE NIEDZIELA. JEST ŚWIĘTO WIĘC GIMNAZJA SĄ ZAMKNIĘTE.
A do kolegi który chciał błysnąć kumatością i się dopierdolił do ksyw. Sabra od lat poszukiwany przez policje, jedna z legend kibiców Cracovii, Metal znany każdemu w Krakowie, Tyca pokazał nawet swoją gębę na Discovery
-
Heh dobra awantura.Ja akurat to rozumie i znam.Kazdemu kiedys puszcza nerwy.Kibiol bez wroga za miedza juz niestety tego nie zrozumie.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 

-
Po czym się ukrywał bo debil pokazał mordę i mówił do kamery że lata z nożem i gdzie się znajduje ich kryjówka. Mogł od razu się zgłosić na komendę i powiedzieć o wszystkim :Dbaca_acab pisze: Tyca pokazał nawet swoją gębę na Discovery
c_h pisze: Pozdrówcie G. z ruczaju co sie rozjebał na kolege J po czym stwierdził że jak dostanie w cipe to sie jeszcze bardziej rozjebie.
A ty pozdrów A. który sprzedał B. i obciążył C. po czym pojechał do D. i zgnoił E. po czym F. sprzedał G. i dostał od H. który sprzedał I.

do jutra !
-
jestem z derbowego miasta i nigdy nie przyszlo by mi na mysl zeby rzucac ksywami chlopakow zza miedzycobytu pisze:Heh dobra awantura.Ja akurat to rozumie i znam.Kazdemu kiedys puszcza nerwy.Kibiol bez wroga za miedza juz niestety tego nie zrozumie.
-
baca_acab. No nie wiem. Mój syn tyle że ze szkoły podstawowej idzie do szkoły. Więc na idiotę może Ty tym razem wychodzisz.
-
nazwauzytkownika pisze:jestem z derbowego miasta i nigdy nie przyszlo by mi na mysl zeby rzucac ksywami chlopakow zza miedzycobytu pisze:Heh dobra awantura.Ja akurat to rozumie i znam.Kazdemu kiedys puszcza nerwy.Kibiol bez wroga za miedza juz niestety tego nie zrozumie.
Te ksywy co tu polecialy to akurat kazdy dobrze zna.Co nie zmienia faktu ze ksyw tu byc nie powinno.Spokojnej nocy wszystkim
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 

-
"no to nieźle" - typie, nie staniesz się groźny używając słowa "ku***" w każdym zdaniu :) Widać, że musisz nadrabiać jakieś braki z ulicy prężąc się przed klawiaturą, haha :) Człowieka to Ty widziałeś ale chyba na zdjęciach, a jak już o nim mowa, to nie ten sam koleś, który ganiał ze sprzętem za piętnastolatkami? :) A jak jesteśmy przy pewnych faktach, to przypomnij nam bohaterze, ilu chłopów dopadło śp. Krótkiego z Huty?
Srasz się i sapiesz, a gówno znaczysz. Pewnie Twoi koledzy w paski kręcą z Ciebie bekę, a Ty myślisz, że jesteś kumaty i prawilny. Chłopaki dobrze Ci pisali, bierz kredki i jutro do gimnazjum.
Bez odbioru.
Srasz się i sapiesz, a gówno znaczysz. Pewnie Twoi koledzy w paski kręcą z Ciebie bekę, a Ty myślisz, że jesteś kumaty i prawilny. Chłopaki dobrze Ci pisali, bierz kredki i jutro do gimnazjum.
Bez odbioru.
Mój wpis = wyłącznie moje zdanie.
-
a jak na akcję szli (bez ciebie,bo ty nawet nie wiedziałeś co to znaczy kibicowanie)frajerzy z rzeki to jak wołali do Cygana(ojciec nie najgorzej postawiony w milicyjnej strukturze)?Prosili o dodatkowy gaz łzawiący czy też paraliżujący?A misiek siedzi w skrytce i owija(a raczej stara się)to wszystko w sreberko...jsel2 pisze:Po czym się ukrywał bo debil pokazał mordę i mówił do kamery że lata z nożem i gdzie się znajduje ich kryjówka. Mogł od razu się zgłosić na komendę i powiedzieć o wszystkim i [link] :Dbaca_acab pisze: Tyca pokazał nawet swoją gębę na Discoveryc_h pisze: Pozdrówcie G. z ruczaju co sie rozjebał na kolege J po czym stwierdził że jak dostanie w cipe to sie jeszcze bardziej rozjebie.
A ty pozdrów A. który sprzedał B. i obciążył C. po czym pojechał do D. i zgnoił E. po czym F. sprzedał G. i dostał od H. który sprzedał I.
do jutra !
-
Jak dowiedzieliśmy się przed chwilą, do aktu wandalizmu doszło na terenie stadionu Wisły Kraków. W okolicach sektora dla kibiców przyjezdnych zostały przepiłowane kraty oddzielające trybunę od murawy. Nadłamana została także "pleksi" oddzielająca sąsiednie sektory także na tej samej trybunie. Natomiast w toalecie na sektorze gości ochrona, a następnie przybyła na miejsce policja zabezpieczyła 2 kartony, w których znajdowało się 12 maczet, 6 siekier i środki pirotechniczne. Wszystko to na niecałą dobę przed "gorącymi" (i nie chodzi tu o pogodę) derbami Krakowa, pomiędzy Wisłą, a Cracovią. Po dzisiejszym "odkryciu" bezpieczeństwo na jutrzejszym meczu stoi pod dużym znakiem zapytania. W tej chwili w budynku klubowym trwa narada, w której uczestniczą : Kazimierz Antkowiak (Dyrektor ds. bezpieczeństwa), przedstawiciele policji,straży pożarnej.
-
Ktoś to już wklejał i wieje farmazonem. Podaj źródło, albo nie podkręcaj niepotrzebnie atmosfery.
Mój wpis = wyłącznie moje zdanie.
-
moze by ktoś załapał ten farmazon gdyby nie 12 maczet,6 siekier itp ble ble
-
Chcialem sie dowiedzieć do kogo nalezy osiedle Azory w Krk? Bo mam tam rodzinke na tej ośce i z tego co widzialem przynajmniej po napisach na blokach czy też w klatówach to są tam obie ekipy ?
-
3 strony bezsensownej napinki, a 'kolega' "no to nieźle" to tak dziś przychuliganił na k.net, że mu chyba bąble na palcach od stukania w klawiaturę wyskoczyły, a żyłka na czole to już eksplodowała :) Wyjdź na osiedle, "jeb" tą Wisłę, ale rozumiem, mama nie pozwala z domu wychodzić po 22.
Wydaje mi się, że mimo wszystko część osób ślędzących scenę chciałoby wiedzeć jak to się sytuacja w Krakowie zmienia. Postaram się opisać to w miarę obiektywnie. Nie ma co ukrywać, że od czasu awansu cracovii do ekstraklasy, gdzie przerzuty waliły do was drzwiami i oknami, my zanotowywaliśmy mały regres, na pewnych osiedlach nie działo się dobrze, pewne konkretne osoby poszly siedzieć i faktycznie sąsiadka miała okres prosperity. Jednak od 2-3 lat zaczyna się okres dobrej naszej pracy z młodymi. Nie przesadzę jak powiem, że 70-80% małolatów w Krakowie to jest Wisła. Cracovia coraz więcej problemów, dużo osób od nich niestety (pierdla nie można zyczyć nawet największemu wrogowi) kończy kariery w więzieniach, przykład 3strona Ruczaju. Duży nasz progres w takich miastach jak Wieliczka, gdzie jeszcze niedawno o Wiśle nie mogło być mowy. Patrzę w przyszłość z optymizmem, nie ukrywajmy, że wasz spadek nie poprawi waszej sytuacji.
I żeby była jasność - fakt, że w Krakowie wyjście na mecz to jest naprawdę bardzo duże ryzyko, łącznie z ewentualnością, że zostaniesz pocięty to jest sytuacja chora. Jest mi wstyd, że gonimy się z sprzętami ogrodniczymi, bo to już wykroczyło poza ramy jakiejkolwiek rywalizacji. I wielki c*** wam w d*** za to, że w latach 90, widząc swoją słabość sięgnęliście po noże. Wy jesteście winni tej sytuacji. Chorej sytuacji.
Pozdrawiam normalnych - AVE WISŁA !
Wydaje mi się, że mimo wszystko część osób ślędzących scenę chciałoby wiedzeć jak to się sytuacja w Krakowie zmienia. Postaram się opisać to w miarę obiektywnie. Nie ma co ukrywać, że od czasu awansu cracovii do ekstraklasy, gdzie przerzuty waliły do was drzwiami i oknami, my zanotowywaliśmy mały regres, na pewnych osiedlach nie działo się dobrze, pewne konkretne osoby poszly siedzieć i faktycznie sąsiadka miała okres prosperity. Jednak od 2-3 lat zaczyna się okres dobrej naszej pracy z młodymi. Nie przesadzę jak powiem, że 70-80% małolatów w Krakowie to jest Wisła. Cracovia coraz więcej problemów, dużo osób od nich niestety (pierdla nie można zyczyć nawet największemu wrogowi) kończy kariery w więzieniach, przykład 3strona Ruczaju. Duży nasz progres w takich miastach jak Wieliczka, gdzie jeszcze niedawno o Wiśle nie mogło być mowy. Patrzę w przyszłość z optymizmem, nie ukrywajmy, że wasz spadek nie poprawi waszej sytuacji.
I żeby była jasność - fakt, że w Krakowie wyjście na mecz to jest naprawdę bardzo duże ryzyko, łącznie z ewentualnością, że zostaniesz pocięty to jest sytuacja chora. Jest mi wstyd, że gonimy się z sprzętami ogrodniczymi, bo to już wykroczyło poza ramy jakiejkolwiek rywalizacji. I wielki c*** wam w d*** za to, że w latach 90, widząc swoją słabość sięgnęliście po noże. Wy jesteście winni tej sytuacji. Chorej sytuacji.
Pozdrawiam normalnych - AVE WISŁA !
-
Na Azorach 100% Wisła
-
Może jeszcze adres chcesz?
-
Ten też pojechał po rajtuzach. Oczywiście 100%. Tak jak pasów 100% na Prokocimiu.
Wiecej obiektywizmu. Azory to już jakieś mityczne opowieści. Robiło się nieciekawie dla Wisły, teraz sytuacja się zmienia w przeciwną stronę z różnych powodów. Do tego kilka osób które bawiło się w dilerkę poszło odpocząć i zaraz będzie po temacie.
Wiecej obiektywizmu. Azory to już jakieś mityczne opowieści. Robiło się nieciekawie dla Wisły, teraz sytuacja się zmienia w przeciwną stronę z różnych powodów. Do tego kilka osób które bawiło się w dilerkę poszło odpocząć i zaraz będzie po temacie.
-
I żeby dać namacalny dowód niedowiarkom że Azory mają się dobrze to tylko napiszę że to osiedle było najliczniej reprezentowane spośród innych osiedli na wyjeździe w Chorzowie.
-
A w Krakowie mimo godziny nadal gorąco, przed chwilą widziane kilkanaście solidnie wypełnionych aut Sharksów
-
solidnie to pewnie po 10 osób do jednego auta sie pakowali?
-
widze, ze nie mozna sie dowiedziec nic, bo nowi uzytkownicy zarejestrowani dzis/wczoraj odpowiadaja.... wiec powtorze swoje pytania a o odpowiedz prosze kogos z ,,dluzszym stazem'' na k.net. Jak wyglada aktualnie sytuacja na krakowskich Azorach? mam tam rodzinke i chcialbym sie dowiedziec, jesli jest ktos w stanie bez napinki napisac to z gory dzieki.
-
Azory zawsze było uważane za sztandarowe osiedle Wisły o zadnej Cracovii nie mogło tu być mowy.dilerek pisze:widze, ze nie mozna sie dowiedziec nic, bo nowi uzytkownicy zarejestrowani dzis/wczoraj odpowiadaja.... wiec powtorze swoje pytania a o odpowiedz prosze kogos z ,,dluzszym stazem'' na k.net. Jak wyglada aktualnie sytuacja na krakowskich Azorach? mam tam rodzinke i chcialbym sie dowiedziec, jesli jest ktos w stanie bez napinki napisac to z gory dzieki.
a co do reszty każda strona widzi to inaczej pewnym jest że Cracovia na Azorach się w ostatnim czasie pojawiła , dzielnica nadal jest w zdecydowanym władaniu Wisły . myślę że w miarę obiektywnie to opisałem , lecz każda strona widzi to inaczej pozdro
-
A dla Ciebie ktoś kto ma więcej postów na tym forum jest bardziej wiarygodny? Chłopie nie ośmieszaj się ... Już Ci ktoś tam napisał więc możesz się domyślić, że sytuacja na Azorach jest obecnie mniej więcej wyrównana.
-
A czego oczekujesz w taki razie ? Jakich badań statystycznych (to może pomyliłeś adresy bo obok jest Urząd Statystyczny i oni mogą być pomocni). W którym bloku ile kogo jest ? Napisz nr bloku w którym mieszka twoja ciotka to napewno ktoś z większym stażem na k.net (czyli mega kumaty ma się rozumieć) opisze ci ze szczegółami ten temat.
A jak chcesz wiedzieć to jedź do cioci jutro przed meczem, pospaceruj też wieczorem i będziesz wiedział co i jak.
A jak chcesz wiedzieć to jedź do cioci jutro przed meczem, pospaceruj też wieczorem i będziesz wiedział co i jak.
-
Azory zawsze były kojarzone z Wisłą, niedawno Cracovia próbowała przejąć osiedle (przeżuty, narkotyki, sponsorowane graffiti, pomoc innych osiedli w niedostawaniu wpierdolu itd) ale im nie wyszło. Na pewno ktoś za pasami się tam znajdzie, ale sie nie wychyla. To jedno z najlepszych wiślackich osiedli.
Polska Kibolska - gdzie ich widziałeś?
Polska Kibolska - gdzie ich widziałeś?
-
A co ? Zazdrościsz ? :) No tak, nie jesteś tak płodny jak ja. Mam gratulować czy współczyć ? Ale, ale. Tym samym nabiłeś 5 post. Nic nie znaczący w tym pasjonujacym temacie ale to zawsze coś. Odpisz to podniesiesz średnią statystyczną.
Powodzenia.
Powodzenia.
-
TerazKurczakMy - siedzisz na tym forum bez przerwy od 18:35 (twoj pierwszy post po 4 godzinnej przerwie) i nawijasz o Wiśle i Cracovii...
SZACUN, ZE CHCE CI SIE TYLE CZASU POSWIECAC NA NIC NIE WARTĄ RZECZ.
POWINIENES DOSTAC JAKAS NAGRODE OD K.NET
nie odpisuj.
SZACUN, ZE CHCE CI SIE TYLE CZASU POSWIECAC NA NIC NIE WARTĄ RZECZ.
POWINIENES DOSTAC JAKAS NAGRODE OD K.NET
nie odpisuj.
-
Same zawistne osoby na tym forum. No cóż :) Taki urok bycia Polakiem.
Dobranoc i może znajdziesz po lepszej stronie medalu (rewersie) swojego duszka.
Dobranoc i może znajdziesz po lepszej stronie medalu (rewersie) swojego duszka.
-
I tym oto postem zbłaźniłeś sie, kazdy ogarnięty i siedzący w temacie wiślak dobrze wie o kogo chodzi i o jakiej sytuacji napisałem. Widać mało wiesz ale propagande siać bez wiedzy wyuczona.jsel2 pisze:Po czym się ukrywał bo debil pokazał mordę i mówił do kamery że lata z nożem i gdzie się znajduje ich kryjówka. Mogł od razu się zgłosić na komendę i powiedzieć o wszystkim :Dbaca_acab pisze: Tyca pokazał nawet swoją gębę na Discovery
c_h pisze: Pozdrówcie G. z ruczaju co sie rozjebał na kolege J po czym stwierdził że jak dostanie w cipe to sie jeszcze bardziej rozjebie.
do jutra !
-
Jak bym miał wybierać miedzy Wisła i Cracovia bym wybrał Wisłe , czego ? bo Wisła nie zadaje sie z pół lewcką Polonia, żydowsko murzyńskim Ajaxem (olewajac polskie zgody) i nie promuje zamiast patriotyzmu żydostwa jak Cracovia( Dużo osób odbiła przez to zapewne)To że jakiś chlopak sie zgłosił w sprawie zabójstwa nie znaczy że sie rozpruł, tak samo to że ktoś ma/miał ojca psa nie znaczy ze nie może być dobrym chlopakiem , ale syn komendanta na gniezdzie to już kontrowersyjna sprawa.Co do Wisły barwy pali sie na stadionie w obecnosci wroga lepsza atmosfera i mysle ze radość.Wisła jest lepsza pod każdym względem i nikt neutralny tego nie podważy,do tego dochodzi jeszcze sprawa przerzutów i tego kanara .
-
Pomine wszystkie dziecinne napinki z obu stron.
Odniose sie jedynie do kolejnej proby mistyfikacji historii przez sasiadke z Kaluzy.
Sam bym tego lepiej nie napisal wiec przeklejam:
"wymyśliły sobie przerzuty bajdurzenie o żydowskiej Wiśle - jeden z nich pisze o dobrych układach Wisły z krakowskim Makkabi. Co za pocisk. Wypadałoby zrozumieć, że ruch syjonistyczny (którego na płaszczyźnie sportowej reprezentowały i reprezentują kluby "Maccabi", w przeciwieństwie do bundowskich, lewicowych happoelów czy jutrzenek) za cel stawiał sobie utworzenie państwa Izrael i powrót Żydów do Ziemi świętej. Cele zbieżne z tymi, które wyznawał przedwojenny ruch narodowy. Wnioski niech każdy wyciągnie sobie sam.
Dalej - kwestia "narodowa":
wypominają żydowskie pochodzenie dziadka naszego piłkarza, Weyssenhoffa, który sam siebie uważał za Polaka. Po krótce - w żydowskiej tradycji narodowość dziedziczy się po matce, w naszej kulturze - po ojcu. Weyssenhoff senior (Józef) był Polakiem, pisarzem o ... endeckich przekonaniach [link] . Piszę to dla porządku, bo takie dywagacje mogłyby w ogóle mieć sens, gdyby uznać Weysenhoffa za założyciela Wisły i gdyby spoglądać na kwestię narodową przez pryzmat rasy, krwi.
Żeby była jasność - polski ruch narodowy (może poza neopoganami z niszowej Zadrugi) nie miał charakteru rasistowskiego, decydującą kwestią było poczucie tożsamości (procesy asymilowania, unarodowiania), cywilizację i rasę postrzegano przez pryzmat kultury (Koneczny etc.). Gdyby przedłużyć tok "rozumowania" przerzutów okazałoby się, ze postaci tak znaczące dla naszego nacjonalizmu jak Stanisław Piasecki (twórca "SiN-u") czy Wasiutyński (Falanga) byli Żydami
Piłkarze tacy, jak Gintel czy Sperling - legendy Cracovii, przybyli do niej z lewicowej, żydowskiej Jutrzenki. Lustgarten sam siebie określał mianem "Polaka wyznania mojżeszowego". Wszystko to oczywiście zaszłości, ale obrazujące charakter obywdwu zespołów w pionierskim, przedwojennym okresie. Szmoncesy o kibicach Wisły czy okrzyki z trybun pod adresem Cracovii, o ktorych wspominała prasa ("Żydy, mieszańce"), wreszcie słynna zadyma na Polonii W-wa, gdzie tamtejsza mniejszość żydowska przyszła wspierać naszą sąsiadkę (co skończyło się zamieszkami na trybunach) też nie pozostawiają złudzeń. Podstawą dla sympatyków i piłkarzy Wisły byla tożsamość polska, co w czasach nieistniejącej a potem budzącej się do życia II RP (przypomnę, ze ten okres to szczytowa epoka -izmów, ideologii) miało decydujące znaczenie.
W zasadzie cały ten wpis możnaby podsumować próbą utworzenia przez Wisłę Polskiego Związku Towarzystw Sportowych Piłki Nożnej i opornym, prowiedeńskim kursem sąsiadki - wymowne [link] polecam stronę. Szkoda, że nie pisuje tu już Rosomak. Mimo wszystko śmiech pozostaje - o "żydowskim weyssenhoffie" przebąkiwali już od czasu do czasu, teraz domniemanie staje się dla nich faktem, fakt ulega multiplikacji - i tym sposobem sklecili sobie teorię: Żydzi założyli Wisłę!"
Odniose sie jedynie do kolejnej proby mistyfikacji historii przez sasiadke z Kaluzy.
Sam bym tego lepiej nie napisal wiec przeklejam:
"wymyśliły sobie przerzuty bajdurzenie o żydowskiej Wiśle - jeden z nich pisze o dobrych układach Wisły z krakowskim Makkabi. Co za pocisk. Wypadałoby zrozumieć, że ruch syjonistyczny (którego na płaszczyźnie sportowej reprezentowały i reprezentują kluby "Maccabi", w przeciwieństwie do bundowskich, lewicowych happoelów czy jutrzenek) za cel stawiał sobie utworzenie państwa Izrael i powrót Żydów do Ziemi świętej. Cele zbieżne z tymi, które wyznawał przedwojenny ruch narodowy. Wnioski niech każdy wyciągnie sobie sam.
Dalej - kwestia "narodowa":
wypominają żydowskie pochodzenie dziadka naszego piłkarza, Weyssenhoffa, który sam siebie uważał za Polaka. Po krótce - w żydowskiej tradycji narodowość dziedziczy się po matce, w naszej kulturze - po ojcu. Weyssenhoff senior (Józef) był Polakiem, pisarzem o ... endeckich przekonaniach [link] . Piszę to dla porządku, bo takie dywagacje mogłyby w ogóle mieć sens, gdyby uznać Weysenhoffa za założyciela Wisły i gdyby spoglądać na kwestię narodową przez pryzmat rasy, krwi.
Żeby była jasność - polski ruch narodowy (może poza neopoganami z niszowej Zadrugi) nie miał charakteru rasistowskiego, decydującą kwestią było poczucie tożsamości (procesy asymilowania, unarodowiania), cywilizację i rasę postrzegano przez pryzmat kultury (Koneczny etc.). Gdyby przedłużyć tok "rozumowania" przerzutów okazałoby się, ze postaci tak znaczące dla naszego nacjonalizmu jak Stanisław Piasecki (twórca "SiN-u") czy Wasiutyński (Falanga) byli Żydami
Piłkarze tacy, jak Gintel czy Sperling - legendy Cracovii, przybyli do niej z lewicowej, żydowskiej Jutrzenki. Lustgarten sam siebie określał mianem "Polaka wyznania mojżeszowego". Wszystko to oczywiście zaszłości, ale obrazujące charakter obywdwu zespołów w pionierskim, przedwojennym okresie. Szmoncesy o kibicach Wisły czy okrzyki z trybun pod adresem Cracovii, o ktorych wspominała prasa ("Żydy, mieszańce"), wreszcie słynna zadyma na Polonii W-wa, gdzie tamtejsza mniejszość żydowska przyszła wspierać naszą sąsiadkę (co skończyło się zamieszkami na trybunach) też nie pozostawiają złudzeń. Podstawą dla sympatyków i piłkarzy Wisły byla tożsamość polska, co w czasach nieistniejącej a potem budzącej się do życia II RP (przypomnę, ze ten okres to szczytowa epoka -izmów, ideologii) miało decydujące znaczenie.
W zasadzie cały ten wpis możnaby podsumować próbą utworzenia przez Wisłę Polskiego Związku Towarzystw Sportowych Piłki Nożnej i opornym, prowiedeńskim kursem sąsiadki - wymowne [link] polecam stronę. Szkoda, że nie pisuje tu już Rosomak. Mimo wszystko śmiech pozostaje - o "żydowskim weyssenhoffie" przebąkiwali już od czasu do czasu, teraz domniemanie staje się dla nich faktem, fakt ulega multiplikacji - i tym sposobem sklecili sobie teorię: Żydzi założyli Wisłę!"
-
-
W sumie dobrze napisałeś.ale faza pisze:Jak bym miał wybierać miedzy Wisła i Cracovia bym wybrał Wisłe , czego ? bo Wisła nie zadaje sie z pół lewcką Polonia, żydowsko murzyńskim Ajaxem (olewajac polskie zgody) i nie promuje zamiast patriotyzmu żydostwa jak Cracovia( Dużo osób odbiła przez to zapewne)To że jakiś chlopak sie zgłosił w sprawie zabójstwa nie znaczy że sie rozpruł, tak samo to że ktoś ma/miał ojca psa nie znaczy ze nie może być dobrym chlopakiem , ale syn komendanta na gniezdzie to już kontrowersyjna sprawa.Co do Wisły barwy pali sie na stadionie w obecnosci wroga lepsza atmosfera i mysle ze radość.Wisła jest lepsza pod każdym względem i nikt neutralny tego nie podważy,do tego dochodzi jeszcze sprawa przerzutów i tego kanara .
Dla mnie Cracovia to bardziej pro lewacki klub niż...Polonia(co pokazała ostatni czasy). Nie piszcie tylko że tak nie jest bo ku*** śmiech mnie będzie zbierał.
Kumanie się z ciapatymi z Ajaxu. Tylko co na to Lech i Arka? Wyjebane?
Nie, nie mam zamiaru sieć napinkę bo tylko stwierdzam fakty. Niedługo na gnieździe zasiądzie murzyn i koleżka żydek z ajaxu i będą promować tolerancje.

-
Nie chcę bronić Craxy ale takie są teraz pojebane czasy, że ekipy H mają wyjebane w sprawy tolerancji, rasy itp. Teraz liczy się kasa i JG kuma się z Ajaxem bo pewnie ma niezłe korzyści z tego. Mówi się, że np. Legia jest mega prawicowa. Może i tak jest, TB wyrażają zgodę na tego typu eksponowanie poglądów ale ogólnie patrząc na ich profil to również mają to w d****. Takie czasy nastały, są inne priorytety po prostu.
-
Czytam, czytam i az sie odechciewa. Po pierwsze: @internetowi hejterzy tak namietnie broniacy dupki waszej Wiselki (stfu).
Zamiast pierdolic farmazony na k.net o tym, jaki to wasz klub jest zajebisty i w ogole (btw. staje wam jak sie tak podniecacie swoja Biala Gwiazdka, czy co?) wezcie sie za siebie i wyjdzcie z domu siejac propagande na osiedlach, taka ladna pogoda. A nie, wybaczcie, zapomnialam. Zostancie w domu i pokazcie jakimi jestescie chuliganami, bo przez kabel przynajmniej w******* sie nie da dostac... wypierdalac do ksiazek, gdyz potem bedziecie plakac, ze rok w plecy. Czytajac wasze wypowiedzi az smiac mi sie chce - silicie sie na pseudo-inteligencje, co wam daje wielkie gowno, bo i tak i tak widac jakimi jestescie kretynami.
@TerazKurczakMy
Twoja elokwencja pewnie objawia sie tylko wtedy, kiedy masz slownik jezyka polskiego na kolanach. Jedyne, co reprezentujesz swoja osoba to wielka zenada. c*** wie po co spamujesz temat i wydaje Ci sie, ze udowadniasz tym jaki jestes zajebisty. Wislak, tak? Tylko oni maja takie wielkie ego przyslaniajace widok na reszte swiata.
uhuhuhu, coz za patriotyzm z Twojej strony. Jestes jedna wielka tepa ku***, ktora powinna stac na slimaku na trasie Glogow - Lubin. Zero szacunku do swojego kraju, ZERO. Pies zaslepiony swoim wielkim ego. Pocwicz interpunkcje niedouczony kolku, bo ledwo Cie zrozumiec idzie.
Do reszty: Wychwalacie ta swoja Wiselke i robicie z niej c*** wie co. Na k.net moze i macie przewage, ale zamiast zrobic jakas akcje na + to spinacie to swoje mordy. KOZAK W NECIE p**** W SWIECIE. Tyle ode mnie.
Btw. nie jestem ani za Cracovia, ani za Wisla (taa jest, jezdzi po was jak po szmatach slabsza plec), przynaje sie z reka na sercu, ale w zwiazku z tym iz nienawidze klubow pozujacych na superwielkiezajebistenajlepszewpolsceekipy wybralabym Craxe. POZDRO I PRZYKRO MI, ZE W CZASACH DZIECINSTWA MIELISCIE ZASLONIETE INKUBATORY. ODBIJA SIE TO NA WAS TERAZ.
jak komus przeszkadza brak polskich znakow, to przykro, ale nie chce mi sie zmieniac jezyku klawiatury.
Zamiast pierdolic farmazony na k.net o tym, jaki to wasz klub jest zajebisty i w ogole (btw. staje wam jak sie tak podniecacie swoja Biala Gwiazdka, czy co?) wezcie sie za siebie i wyjdzcie z domu siejac propagande na osiedlach, taka ladna pogoda. A nie, wybaczcie, zapomnialam. Zostancie w domu i pokazcie jakimi jestescie chuliganami, bo przez kabel przynajmniej w******* sie nie da dostac... wypierdalac do ksiazek, gdyz potem bedziecie plakac, ze rok w plecy. Czytajac wasze wypowiedzi az smiac mi sie chce - silicie sie na pseudo-inteligencje, co wam daje wielkie gowno, bo i tak i tak widac jakimi jestescie kretynami.
@TerazKurczakMy
Twoja elokwencja pewnie objawia sie tylko wtedy, kiedy masz slownik jezyka polskiego na kolanach. Jedyne, co reprezentujesz swoja osoba to wielka zenada. c*** wie po co spamujesz temat i wydaje Ci sie, ze udowadniasz tym jaki jestes zajebisty. Wislak, tak? Tylko oni maja takie wielkie ego przyslaniajace widok na reszte swiata.
Taki urok bycia Polakiem.
uhuhuhu, coz za patriotyzm z Twojej strony. Jestes jedna wielka tepa ku***, ktora powinna stac na slimaku na trasie Glogow - Lubin. Zero szacunku do swojego kraju, ZERO. Pies zaslepiony swoim wielkim ego. Pocwicz interpunkcje niedouczony kolku, bo ledwo Cie zrozumiec idzie.
Do reszty: Wychwalacie ta swoja Wiselke i robicie z niej c*** wie co. Na k.net moze i macie przewage, ale zamiast zrobic jakas akcje na + to spinacie to swoje mordy. KOZAK W NECIE p**** W SWIECIE. Tyle ode mnie.
Btw. nie jestem ani za Cracovia, ani za Wisla (taa jest, jezdzi po was jak po szmatach slabsza plec), przynaje sie z reka na sercu, ale w zwiazku z tym iz nienawidze klubow pozujacych na superwielkiezajebistenajlepszewpolsceekipy wybralabym Craxe. POZDRO I PRZYKRO MI, ZE W CZASACH DZIECINSTWA MIELISCIE ZASLONIETE INKUBATORY. ODBIJA SIE TO NA WAS TERAZ.
jak komus przeszkadza brak polskich znakow, to przykro, ale nie chce mi sie zmieniac jezyku klawiatury.
-
WYPIERDLAC Z TEGO FORUM JEBANE k**** CO SIE WCZORAJ I DZIS ZAREJESTROWALY A ADMINISTRACJA NIECH WYLACZY REJESTRACJE
-
Co to za roznica kiedy ktos sie zarejestrowal? Chcesz, to moge odpalic stare konto i z niego wam cisnac, jak masz z tym taki wielki problem.