Zima 2011/12 - (turnieje, sparingi itp itd)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

idraulico

Re: Zima 2011/12 - (turnieje, sparingi itp itd)

Post autor: idraulico » 25.01.2012, 22:39

Śląsk Wrocław - SFC Opava

[link]
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/

iparts.pl
jorgy

Post autor: jorgy » 25.01.2012, 22:54

Przed sparingiem pomiedzy Ślaskiem i ich przyjaciolmi z Opavy pociagowa grupa Wrocławian nadziala sie na 20 osobowa grupe Gornika Walbrzych,wspomagana przez 6 Kibiców Świdnickiej Polonii . Wroclawianie tego dnia niebyli chetni podejmowania walki z Wałbrzyszanami i po kilku przepychankach z tymi co zawsze Gornicy odpuszczaja. akcja na + dla Gornika.

Schet

Post autor: Schet » 25.01.2012, 22:58

Śląsk Wrocław - Slezsky Opava
Obrazek
[link]

kaly11

Pogoń nie jedzie do Cottbus

Post autor: kaly11 » 26.01.2012, 20:28

Pogoń Szczecin nie rozegra zaplanowanego na niedzielę spotkania z Energie Cottbus. Poinformował o tym wczoraj późnym popołudniem, w piśmie nadesłanym do klubu, dyrektor sportowy Energie Stephan Hildebrandt.
Decyzja zapadła w Cottbus na przedmeczowym spotkaniu organizacyjnym. W konferencji brali udział przedstawiciele władz miejskich, policji, straży pożarnej i ochrony. Doszli oni do wniosku, że organizacja spotkania jest zbyt niebezpieczna ze względu na zapowiedź przyjazdu grupy kibiców ze Szczecina.
W dzisiejszej rozmowie telefonicznej Stephan Hildebrandt dodał: - Niemiecka policja wykryła na polskich stronach internetowych aktywność chuliganów, którzy deklarowali chęć przyjazdu do Cottbus. To decyzja niezależna od klubu.
Pogoń Szczecin zaproponowała rozegranie niedzielnego sparingu w Szczecinie oraz pokrycie kosztów przyjazdu i pobytu drużyny z Niemiec. Stephan Hildebrandt w imieniu Energie Cottbus odmówił.

gregory88

Post autor: gregory88 » 27.01.2012, 00:16

17 osob w tym dwoch dzieciakow i jedna plci pieknej

BartuX

Post autor: BartuX » 27.01.2012, 01:35

Chciałbym dodać kilka ważnych szczegółów odnośnie akcji ŚLĄSK - Górnik.Uczestniczyłem w tym wiec znam dobrze całą jazdę. Wałbrzyszan było w przybliżeniu 30 osób a Wrocławian nie licząc dzieci i kobiet około 14. Kilka osób z ekipy Śląska widziało co najmniej jednego napastnika z przedmiotem(nóż). Mam niezbite dowody( flmik przekazany przez pasażerkę szynobusu) jak 3 Sokistów górnika zatrzymało. Na nagraniu idealnie widać kto ucieka przed kim( górnik uciekał) Zresztą kto tu pisze ze Śląsk nie chciał się bić jak zostaliśmy zamknięci w szynobusie i nie mogliśmy wyjść, a gdy tylko drzwi się otworzyły to wałbrzyszanie uciekali. Ogółem mówiąc górnik wałbrzych to ludzie bez honoru.

ziemniacek

Post autor: ziemniacek » 27.01.2012, 03:05

Nie rozsmieszaj mnie stary...

Po pierwsze Górnik sie cofnol bo was zamkneli wiec akcja nie wypalila do konca jak byla planowana...

Po drugie Gowno prawda ze chcieliscie sie bic bo tak nie bylo...zostaliscie zamknieci na Prosbe bodajze pasazerow...(pasazerowie to byliscie wy !)

Co do noza informacja nie potwierdzona...

Sklad Śląska mnie nie interesuje Macie farta ze nie zostaliscie trafieni !

Górnik sie ustawil w 2 miejscach jednak akcja nie w pelni wyszla jak powinna...

Górnik liczyl na przeciwnika bardziej wymagajacego niz Dzieci i paru Mlodych...

I nie piepsz bzdur ze Górnik nie ma Honoru !
Dzieci i dziewczyn Górnik nie bije !

martex.44

Post autor: martex.44 » 27.01.2012, 11:32

Nie będę pisał banałów, że tym pociagiem jechali przypadkowe osoby, które złamały wewnętrzne ustalenia bo jednak są to kibice Śląska, ale muszę dodać parę słów:

1) Ok akcja na plus dla Was, ale czy jest sens się tak tym chwalić skoro wiedzieliście, że ekipy nie ma w tym pociągu?

2) Ostatnio to Wy do nas nie wychodziliście jak liczby i składy były porównywalne
Ludzie Zasad Chuligani Śląsk Wrocław!!!!

Wyznawca

Post autor: Wyznawca » 27.01.2012, 18:40

No to Górnik pewnie teraz żałuje,że nie ustawił się na trasie,gdzie jechały fury-potańczylibyście na pewno.

siarkohoolik

Post autor: siarkohoolik » 27.01.2012, 20:54

a co to jest liga angielska ze tylko chuligani moga chuliganow atakowac?
Plus dla Gornika ze podniosl reke na wyzej notowanego rywala i tyle.

Masa

Post autor: Masa » 27.01.2012, 23:28

BartuX pisze:Chciałbym dodać kilka ważnych szczegółów odnośnie akcji ŚLĄSK - górnik.Uczestniczyłem w tym wiec znam dobrze całą jazdę. Wałbrzyszan było w przybliżeniu 30 osób a Wrocławian nie licząc dzieci i kobiet około 14. Kilka osób z ekipy Śląska widziało co najmniej jednego napastnika z przedmiotem(nóż). Mam niezbite dowody( flmik przekazany przez pasażerkę szynobusu) jak 3 Sokistów górnika zatrzymało. Na nagraniu idealnie widać kto ucieka przed kim( górnik uciekał) Zresztą kto tu pisze ze Śląsk nie chciał się bić jak zostaliśmy zamknięci w szynobusie i nie mogliśmy wyjść, a gdy tylko drzwi się otworzyły to wałbrzyszanie uciekali. Ogółem mówiąc górnik wałbrzych to ludzie bez honoru.

Masz nasrane we łbie? Człowieku Ty tam byłes i ja również i wiem, który to Ty. Ten co spierdolil osrany do pasażerów i chwycił gazete i udawał, że czyta jak my ogarnialismy dzwi, żeby bronić małolatów. Co do honoru Gornika to nie Tobie to oceniać. Teraz skaczesz przez neta, a wtedy sam wiesz co zrobiłes.

Co do reszty to na stacji wczesniej Górnika było około 35-40 osób tylko pociąg się nie zatrzymał. Na głównym bylo jakos 20-25. Co do noża to widział to, którys z małolatów, więc myslę, że nie miał po co kłamać. Ja osobiscie nie widziałem. Co do bicia to pewien wariat od nas zapraszał Gornik do srodka jak jeszcze dzwi byly otwarte, ale jakos nie byli zbytnio chetni. Wyskoczyli dopiero po zamknieciu dzwi. Tych co zawsze nie bylo, jedynie 3 sokistow.
Na plus dla was akcja, na plus dla nas 0 straconych barw. Tyle w temacie.

A.S.

Post autor: A.S. » 28.01.2012, 01:00

BartuX nazwy klubów pisze się z wielkiej litery, nawet nie chce mi się wdawać z Tobą w polemikę dlaczego złamałeś nasze wewnętrzne postanowienia i cieszcie się, że Górnik wykazał za mało zdecydowania i Was nie oklepał bo kara by była podwójna i dobrze o tym powinieneś wiedzieć.

nopain

Post autor: nopain » 28.01.2012, 18:42

[link]

BartuX

Post autor: BartuX » 28.01.2012, 19:20

Masa pisze:
BartuX pisze:Chciałbym dodać kilka ważnych szczegółów odnośnie akcji ŚLĄSK - górnik.Uczestniczyłem w tym wiec znam dobrze całą jazdę. Wałbrzyszan było w przybliżeniu 30 osób a Wrocławian nie licząc dzieci i kobiet około 14. Kilka osób z ekipy Śląska widziało co najmniej jednego napastnika z przedmiotem(nóż). Mam niezbite dowody( flmik przekazany przez pasażerkę szynobusu) jak 3 Sokistów górnika zatrzymało. Na nagraniu idealnie widać kto ucieka przed kim( górnik uciekał) Zresztą kto tu pisze ze Śląsk nie chciał się bić jak zostaliśmy zamknięci w szynobusie i nie mogliśmy wyjść, a gdy tylko drzwi się otworzyły to wałbrzyszanie uciekali. Ogółem mówiąc górnik wałbrzych to ludzie bez honoru.

Masz nasrane we łbie? Człowieku Ty tam byłes i ja również i wiem, który to Ty. Ten co spierdolil osrany do pasażerów i chwycił gazete i udawał, że czyta jak my ogarnialismy dzwi, żeby bronić małolatów. Co do honoru Gornika to nie Tobie to oceniać. Teraz skaczesz przez neta, a wtedy sam wiesz co zrobiłes.

Jakbyś nie był w amoku to byś widział ze ja wysiadłem pierwszy i jak wchodziłem do szynobusu to wyj dopiero drzwi od pociągu otworzyliście więc poszedłem i usiadłem. A gazety nie złapałem i nie czytałem tylko dałem temu pasażerowi do ręki. Jak tylko zobaczyłem co się dzieje to od razu wstałem. Nie widziałeś wszystkiego dokładnie to mnie nie obrażaj.

GieKSiarze.pl

Post autor: GieKSiarze.pl » 28.01.2012, 19:31

GKS Katowice - Górnik Wałbrzych 2:1
Obrazek

Fotogaleria z meczu: http://www.foto.gieksiarze.pl/thumbnails.php?album=558
GieKSiarze.pl - strona Kibiców GKS Katowice

akceptacja

Post autor: akceptacja » 28.01.2012, 20:11

BartuX pisze:
Masa pisze:

Jakbyś nie był w amoku to byś widział ze ja wysiadłem pierwszy i jak wchodziłem do szynobusu to wyj dopiero drzwi od pociągu otworzyliście więc poszedłem i usiadłem. A gazety nie złapałem i nie czytałem tylko dałem temu pasażerowi do ręki. Jak tylko zobaczyłem co się dzieje to od razu wstałem. Nie widziałeś wszystkiego dokładnie to mnie nie obrażaj.
Ale dałny z jednego klubu sie wyzywaja ktos co mial i wogole.

BartuX

Post autor: BartuX » 28.01.2012, 20:23

nikt się tu nie wyzywa. Każdy po prostu ocenia jak co widział i jak było.

MKS MIEDŹ LEGNICA

Post autor: MKS MIEDŹ LEGNICA » 29.01.2012, 15:41

Dynamo Drezno- MIEDŹ LEGNICA (sparing)- relacja z wyjazdu

Kolejna sobota i kolejny mecz sparringowy w wykonaniu naszej Miedzi. Tym razem rywal był z teoretycznie o wiele wyższej półki. II niemiecka Bundesliga to zaplecze jednej z najsilniejszych lig Europy- stąd nasze obawy przed tym meczem były spore. Nieczęsto się bowiem zdarza, żeby polski zespół z trzeciej klasy rozgrywkowej osiągnął dobry wynik z niemieckim drugoligowcem.

I z jednej strony tym razem wyjątku nie było, bo Miedź przegrała spotkanie 1:3, mimo iż do przerwy prowadziła po strzale Kamila Zielińskiego 1:0. W drugiej połowie Dynamo potwierdziło swoją klasę aplikując naszym kopaczom aż trzy bramki, ale mimo to Miedź nie ma się czego wstydzić.

Dobra, odważna gra z niemieckim drugoligowcem, który w dodatku za kilka dni rozpoczyna zmagania o punkty i jest na innym etapie przygotowań niż Miedź- to na pewno cieszy. Cieszy też, że mimo iż o sparingu dowiedzieliśmy się dosłownie dwa dni przed meczem, do Drezna udała się ok 30-osobowa grupa fanatyków Miedzi. Grupa ta byłaby większa, gdyby nie problemy natury „technicznej”, ale o tym już przeczytacie w relacji napisanej przez jednego z naszych kolegów.

Relacja kibicowska:

„Po ostatnim sparingu w Dzierżoniowie przyszła kolej na kolejny wyjazd sparingowy. Kilka dni wcześniej dowiadujemy się, że nasza legnicka Miedź zagra z niemieckim Dynamo Drezno. Bez namysłu zbieramy się w sobotni poranek i udajemy się w kierunku niemieckiej granicy.

Droga mija nam bez większych przeszkód, no może nie licząc faktu, że jedno auto zatrzymuje niemiecka psiarnia, chcąc wlepić 50 euro mandatu. Ekipa samochodowa wychodzi z tego „starcia” górą i obyło się bez zbędnych świstków.

Droga do samego Drezna autostradą bardzo fajna, lecz mecz nie odbywał się w Dreźnie, lecz 20 km dalej w Pirnie.
Z drobnymi kłopotami topograficznymi znaleźliśmy w końcu stadion (a raczej boiska treningowe) i tutaj kolejne kłopoty… Parking oczywiście płatny 6 euro. Próby dogadania się z parkingowym cieciem kończą się na tym, że chce dzwonić po policję więc długo nie myśląc zwijamy się z parkingu i auta zostawiamy w uliczce pod stadionem.

Kolejną niespodzianką, która nas czekała to bilety na sparing- kolejne 6 euro za wjazd na trybunę. Pierwsza próba negocjacji nieudana i zawijamy się obchodząc cały kompleks boisko dookoła szukając jakiegoś dogodnego miejsca do obserwowania spotkania.

Kilka takowych się znalazło lecz zależało nam by dostać się na trybunę. Kolejna próba negocjacji i tym razem sukces. Udało się dogadać, że bilety dla nas będą po 15 zł.

Długo się nie zastanawiając kupujemy 5 biletów i wchodzimy na stadion, reszta grupy cierpliwie czeka pod bramą na podanie biletów i tak tym sposobem wszyscy meldujemy się na trybunie, ku zdziwieniu ochrony :) No cóż Polak potrafi. (Ostatnim wchodzącym osobą przedzierali już bilety)

Po pierwszym gwizdku zaznaczamy swoją obecność głośnym „Jesteśmy zawsze tam…”

Mecz na boisku w pierwszej połowie bardzo dobry w wykonaniu naszych grajków, druga połowa to już niestety słabsza gra co niestety skończyło się 3 bramkami w plecy- no ale nieważne.

Siedzimy na trybunie razem z kibicami Dynama, którzy w dobrej liczbie zjawili się na sparingu. Doping z ich strony- brak. Coś tam parę razy jęknęli gdy ich grajek nie trafił i tyle…

Po meczu zawijamy się do samochodów i wracamy bez przygód do Polski (no może nie licząc faktu że dostaliśmy gratis 3 zdjęcia od niemieckiego fotoradaru).

Miedzi w Dreźnie 5 aut (z przyczyn technicznych na trasie niestety 2 auta musiały zawrócić i wracać do Legnicy).„

Relacja spisana przez „F”, któremu dziękujemy.

Z kronikarskiego obowiązku:

DYNAMO DREZNO – MIEDŹ LEGNICA 3:1 (0:1)

Willy Troger Stadion, Pirna, Niemcy.

Bramka dla Miedzi: Zieliński (21).

Bramki dla Dynama: Walch (54), Pote 2 (66, 78)

MIEDŹ: Bledzewski – Starosta, Paszliński (85 Bany), Woźniczka, Zasada (85 Jachowicz-Wróblewski), Madejski (82 Bębenek), Hempel (46 Kucharzak), Nowacki (75 Jajko), Mowlik (65 Kuciński), Zieliński (46 Garuch), Zakrzewski.

[link]

DFLG

Post autor: DFLG » 29.01.2012, 18:43

W sobotę 28.01. odbyła się V edycja corocznego Turnieju Fanklubów Lechii Gdańsk. Tym razem rozgrywki zawitały do Dąbrówki Tczewskiej, gdzie w hali miejscowego gimnazjum bój toczyły 24 zespoły. Organizatorami Turnieju były FC z Miłobądza oraz Pszczółek, przy współudziale „Lwów Północy” oraz Rady Fanklubów.
Zwycięzcę zawodów wyłoniły dopiero rzuty karne, w których Kościerzyna pokonała Skarszewy. W meczu o trzecie miejsce Malbork pokonał Pisz.

Po przybyciu na halę, było bardzo blisko decyzji o odwołaniu turnieju z powodu problemów, jakie tam napotkaliśmy. Szczegóły oraz opis turnieju wraz z fotkami: [link]
Lechia Gdańsk!

swiezy

Post autor: swiezy » 29.01.2012, 18:47

A tutaj film z oprawy podczas koszykarskiego spotkania pomiędzy Zagłębiem Sosnowiec a MKSem Strzelce Opolskie.

http://zaglebie.sosnowiec.pl/galerie/4/ ... lskie.html

windykator szczęścia

Post autor: windykator szczęścia » 29.01.2012, 19:06

przepraszam że pytam ale po jakiego grzyba powstała kibicowska wersja relacji ze sparingu Miedzi?
tego że u niemiaszków są fajne autostradki i że legniczan 2x próbowano oszwabić na 6 ojro?

Paweł SKTM

Post autor: Paweł SKTM » 29.01.2012, 19:34

windykator szczęścia pisze:przepraszam że pytam ale po jakiego grzyba powstała kibicowska wersja relacji ze sparingu Miedzi?
tego że u niemiaszków są fajne autostradki i że legniczan 2x próbowano oszwabić na 6 ojro?
Relacja wklejona ze strony kibiców Miedzi ([link]). Powstała po to, żeby ci, co nie byli na sparingu mogli poczytać o takich właśnie duperelach i żeby net-huligan "windykator szczęścia' miał o czym pisać do poduszki.

Nie zapomnij fapnąć pod ten temat.

Wyznawca

Post autor: Wyznawca » 29.01.2012, 20:41

To może w ogóle trzeba zrezygnować z relacji,przecież 90% wyjazdów w dzisiejszych czasach to "przyjechali-pośpiewali-odjechali".

nopain

Post autor: nopain » 30.01.2012, 16:03

21.01.12 Gwarek Tarnowskie Góry(FC Górnika Zabrze) traci flagę na rzecz Rakowa podczas sparingu.

kibolskatrybuna

Post autor: kibolskatrybuna » 30.01.2012, 18:12

U siebie czy w Częstochowie?
http://allegro.pl/smyczki-kibolska-polska-smyczki-i2115796887.html

tenTYPhe

Post autor: tenTYPhe » 30.01.2012, 20:07

W Częstochowie gral Gwarek na wyjezdzie wiec zapewne Rakow u siebie zdobylo flage .

ostrykrk

Post autor: ostrykrk » 02.02.2012, 10:26

[link]

GregAG

Post autor: GregAG » 02.02.2012, 16:16

Zapowiedź zimowego Turnieju Kolejne Pokolenie dla uczniów szkół podstawowych:
[link]

pwmo-pwmo

Post autor: pwmo-pwmo » 03.02.2012, 15:38

Kilka fotek z turnieju w Tarnobrzegu:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
ULTRAS SIARKA FOREVER

(*)(*)

Post autor: (*)(*) » 05.02.2012, 12:36

Turniej kibiców Zawiszy 2012 dla Starej Gwardii http://www.youtube.com/watch?v=H1o9Q7xH63Q

zapierdalactrzeba

Post autor: zapierdalactrzeba » 07.02.2012, 14:28

W ubiegłą sobotę(4.02.12) pod hasłem Razem Tworzymy Siłę odbył się w
Sieradzu zimowy turniej kibiców Widzewa. Do boju stanęło 16 drużyn
reprezentujących 21 fanclubów Widzewa, chorzowskiego Ruchu oraz
łódzkiego osiedla Chojny.

Pierwsze miejsce wywalczyła drużyna FC Zelów, która w finale pokonała
łączoną ekipę Opoczna i Skarżyska. Trzecie miejsce zajął FC
Pabianice wygrywając w małym finale z FC Łask.

Turniejowe zmagania oglądały liczne delegacje kibiców z miast
uczestników i wielu innych, które nie wystawiły tego dnia swoich
drużyn. Dla wszystkich zawodników turnieju został przygotowany ciepły
posiłek, oraz catering dla pozostałych prowadzony przez sieradzki FC. Nie
zabrakło również stoiska z widzewskimi gadżetami, na którym można
było m. in nabyć smycze WFCS wydane specjalnie na tą okazję.

Zawody zakończyły się ok. godziny 16 po czym dalsza integracja kibiców
przeniosła się do jednego z sieradzkich lokali, czego punktem
kulminacyjnym było widzewskie "światełko do nieba"

[link]
[link]
[link]
1910 > 1908

Miasto_Łódź

Post autor: Miasto_Łódź » 08.02.2012, 00:28

delegacja z Chojen na turnieju w Sieradzu
Obrazek
Obrazek
"U prząśniczki siedzą jak anioł dzieweczki,przędą sobie, przędą jedwabne niteczki."
Chojeńskie serca biją pod Zegarem!
ŚŻK - Śmierć Żebrackiej Kurwie!

HFA

Post autor: HFA » 09.02.2012, 14:28

Jako, że wiadomość na czasie to wklejam w tym temacie.

Sobota 22.10.2011 r. Arka grała z Polonią Bytom, Lechia z Lechem Poznań

Czterech przedstawicieli Sopockiej Lechii przed własnym meczem wybiera się do Orłowa (dzielnica Gdyni), jak to ujęli w zeznaniach, „do Mcdonalda”. Widocznie „w drodze” do tej restauracji, napotykają małolatów od nas w barwach, którzy zostają pogonieni.

Jako, że był to również dzień meczu w Gdyni, młodzi informują o całym zdarzeniu miejscową grupę, która akurat zbierała się w okolicy i od razu rozpoczynają się poszukiwania.

Ww. mieszkańcy Sopotu poczuli się na tyle pewni siebie, że oczekiwali na kolejkę w kierunku Gdańska ubrani w barwy własnego zespołu. Ich pech, że zostali wyczajeni przez „grupę poszukiwawczą”, i jak to zazwyczaj bywa w takich sytuacjach, po krótkiej „wymianie zdań” ich garderoba uszczupliła się o kilka szali i koszulki klubowe.

Wszystko było by ok, gdyby nie epilog tej sprawy. Niestety całe zdarzenie zostało uwiecznione na monitoringu i na początku styczniu 2012 Arkowcy mają domowe „wizyty”.

Jak się okazało cała czwórka z Sopockiej Lechii jak jeden mąż złożyła zeznania obciążające chłopaków od nas, do tego było nawet okazanie. Zarzuty art. 280 kk. Dozór i obowiązkowa wizyta na psiarni 2 razy w tygodniu. Niedługo wyrok.

Generalnie nie mieliśmy, poruszać tej kwestii publicznie, przekazaliśmy wszystkie „materiały” do Gdańska, licząc, że załatwią to we własnym gronie i przy okazji spróbują odkręcić co nieco w sprawie. Jako że do dzisiaj (minął miesiąc) nie zrobili nic w tym kierunku, aby chłop nie miał problemów z prawem i w związku z tym, że od początku mieliśmy pewność, że podobna sytuacja w drugą stronę już dawno została by przez gdańszczan rozdmuchana, bo nie takie sprawy, nawet bez papierów nagłaśniali. My również w tej chwili nie mamy już żadnych oporów i przedstawiamy tą sprawę do oceny kibicowskiej braci.

Ze swojej strony zrobiliśmy wszystko by załatwić tą kwestię „tak jak należy”, ale w czasach gdy na każdym kroku nasi sąsiedzi podkreślają nasz rzekomy brak honoru, nie mamy zamiaru dłużej pozostawać bierni wobec takich okoliczności.
Niech każdy z Was sam oceni jak bardzo „honorowa” jest ekipa z tej drugiej strony trójmiasta.

DFLG

Post autor: DFLG » 09.02.2012, 17:10

HFA pisze:Jako, że wiadomość na czasie to wklejam w tym temacie.

Sobota 22.10.2011 r. Arka grała z Polonią Bytom, Lechia z Lechem Poznań

Czterech przedstawicieli Sopockiej Lechii przed własnym meczem wybiera się do Orłowa (dzielnica Gdyni), jak to ujęli w zeznaniach, „do Mcdonalda”. Widocznie „w drodze” do tej restauracji, napotykają małolatów od nas w barwach, którzy zostają pogonieni.

Jako, że był to również dzień meczu w Gdyni, młodzi informują o całym zdarzeniu miejscową grupę, która akurat zbierała się w okolicy i od razu rozpoczynają się poszukiwania.

Ww. mieszkańcy Sopotu poczuli się na tyle pewni siebie, że oczekiwali na kolejkę w kierunku Gdańska ubrani w barwy własnego zespołu. Ich pech, że zostali wyczajeni przez „grupę poszukiwawczą”, i jak to zazwyczaj bywa w takich sytuacjach, po krótkiej „wymianie zdań” ich garderoba uszczupliła się o kilka szali i koszulki klubowe.

Wszystko było by ok, gdyby nie epilog tej sprawy. Niestety całe zdarzenie zostało uwiecznione na monitoringu i na początku styczniu 2012 Arkowcy mają domowe „wizyty”.

Jak się okazało cała czwórka z Sopockiej Lechii jak jeden mąż złożyła zeznania obciążające chłopaków od nas, do tego było nawet okazanie. Zarzuty art. 280 kk. Dozór i obowiązkowa wizyta na psiarni 2 razy w tygodniu. Niedługo wyrok.

Generalnie nie mieliśmy, poruszać tej kwestii publicznie, przekazaliśmy wszystkie „materiały” do Gdańska, licząc, że załatwią to we własnym gronie i przy okazji spróbują odkręcić co nieco w sprawie. Jako że do dzisiaj (minął miesiąc) nie zrobili nic w tym kierunku, aby chłop nie miał problemów z prawem i w związku z tym, że od początku mieliśmy pewność, że podobna sytuacja w drugą stronę już dawno została by przez gdańszczan rozdmuchana, bo nie takie sprawy, nawet bez papierów nagłaśniali. My również w tej chwili nie mamy już żadnych oporów i przedstawiamy tą sprawę do oceny kibicowskiej braci.

Ze swojej strony zrobiliśmy wszystko by załatwić tą kwestię „tak jak należy”, ale w czasach gdy na każdym kroku nasi sąsiedzi podkreślają nasz rzekomy brak honoru, nie mamy zamiaru dłużej pozostawać bierni wobec takich okoliczności.
Niech każdy z Was sam oceni jak bardzo „honorowa” jest ekipa z tej drugiej strony trójmiasta.
Typie nie p******, że nic nie zrobiliśmy.
Po pierwsze żaden z tych typków nie działał, nie działa i nigdy nie będzie działał w ramach FC z Sopotu, więc nie używaj wobec nich określenia "Czterech przedstawicieli Sopockiej Lechii". Te osoby nie były nigdy związane z jakąkolwiek osobą z FC Sopot.

Po drugie cała czwórka tych małolatów jest CAŁKOWICIE ANONIMOWA, kompletnie nikt ich nie kojarzy, ani z Gdańska, ani nawet z Sopotu.

Po trzecie żaden z nich , NIGDY nie był na wyjeździe Lechii. Zostały sprawdzone wszystkie listy wyjazdowe z okresu 4 lat i te osoby na żadnej się nie znalazły. Co więcej, nie było również żadnego z nich na meczach naszych zgód, co też zostało sprawdzone.

Po czwarte, żeby Ci uświadomić, jak bardzo "nic nie zrobiliśmy", to powiem, że tylko jeden z typów ma kartę kibica (swoją drogą małolat, którego wygląd od razu powinien dać do namysłu, że takiej osoby się nie rusza, bo się wpierdala na przypał) i w zeszłej rundzie był 3 razy na stadionie!!
Pozostali nie byli na ANI RAZU na Lechii (nie mówiąc już o posiadaniu durnej karty kibica, którą wyrabiały nawet mega wynalazki, jak chociażby chłop w Waszych barwach przyłapany na jednej z klubowych wysepek).

Może i typy miały na sobie jakieś barwy, ale nie nazywaj ich kibicami, bo nimi nigdy nie byli i nie są.i
Lechia Gdańsk!

TomaszAG

Post autor: TomaszAG » 09.02.2012, 17:24

Aha, byle ogórki jadą do Gdyni obwieszeni barwami polować i bez stresu łażą po okolicy. Hehe pięknie potraficie wszystko przedstawiać.

Repra

Post autor: Repra » 09.02.2012, 17:49

Generalnie DFLG przedstawił sytuacje z naszej strony.

Na ten mecz wybieraliśmy się wspólnie w grupie i nikt od Nas nie jechał tego dnia do Gdyni.
Te osoby są całkowicie anonimowe, na mecze nie chodzą, na mieście nikt o nich nie słyszał więc stwierdzenie iż to przedstawiciele Sopockiej Lechii jest kłamstwem.

Jako iż poruszacie temat konfidenctwa, posiadamy dowody na policyjne zapędy "ag Sopot", dodając iż osoby obciążone zeznaniami nie mają dozorów policyjnych tylko siedzą w wiezieniu.

ArkaToMy

Post autor: ArkaToMy » 09.02.2012, 18:06

Czyli byle szczypiory mogą śmigać po obcym mieście w waszych barwach i skakać do małolatów bez niczyjej wiedzy ? Rozumiem,że lans jest wszędzie, moda na kibicowanie itp, ale Sopot nie jest jakimś dużym miastem by nikt nie kojarzył ów gagatków :)

ODPOWIEDZ