KOMENTARZE (13-15 maja 2011r.)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: KOMENTARZE (13-15 maja 2011r.)
Zgodnie z zapowiedziami na meczu derbowym prowadzimy doping, nie wywieszamy swoich flag, zgodowicze wywieszają swoje. Naszą formą protestu na dzisiejszym meczu był brak dopingu od 35 min do końca 1 połowy.Przed meczem rozdajemy także ulotki antyrządowe informując m. innymi o prowadzeniu protestu na nastepnym meczu u siebie.
Wszystkim płaczkom przypominam iż na meczu z Lechem to my rozpoczęliśmy taką formę protestu w bardziej radykalnej wersji niz w tej kolejce na stadionach(próba wniesienia oprawy antyrządowej,ciśnięcie tym co się nie podporządkowali do protestu).
Wislaków prosze o nie komentowanie oraz nie wdawanie się w dyskusję.
Jest to jedyna oficjalna relacja i ostatnia relacja na tym forum.
Wszystkim płaczkom przypominam iż na meczu z Lechem to my rozpoczęliśmy taką formę protestu w bardziej radykalnej wersji niz w tej kolejce na stadionach(próba wniesienia oprawy antyrządowej,ciśnięcie tym co się nie podporządkowali do protestu).
Wislaków prosze o nie komentowanie oraz nie wdawanie się w dyskusję.
Jest to jedyna oficjalna relacja i ostatnia relacja na tym forum.
-
Nie przypominaj mi nawet, byłem widziałem i nie chce wracać. Ale fakt poleciałem z tym ZL. Chodzi mi głównie o to że u nas sukcesu takiego jak mistrz czy puchar nie możesz świętować na murawie bo zaraz jest jazda. A czasami emocje związane z takim sukcesem biorą góre nad człowiekiem ( co nie znaczy że to złe).perkosel pisze:ZL świętowało tytuł mistrza przy Łazienkowskiej w Warszawie, więc tam troche gorzej przedostać się na murawe z sektora gości...Legionista88 pisze:Ciekawe czy piłkarzyki dostaną zakazy za "Kto nie skacze ten z Cracovii". Poza tym kolejne fetowanie mistrzostwa na trybunach (nie pije tu tylko do Wisły, wcześniejsze lata Lech, ZL, Legia itd. [link]) W innych krajach (np. Borussia) jakoś można pofetować na murawie bez większych konsekwencji....
LEGIA WARSZAWA
-
Śmieszne porównanie, że Wisła walczyła o mistrzostwo i dlatego był doping. ŁKS walczy o wejście do Ekstraklasy, czyli ważnie dla ich kibiców wydarzenie, a jednak zrobili co zrobili.
joł
-
Na Warcie doping w najlepsze :D
-
Więc i ja się udzielę:)
Pozwolę sobie, na mały komentarz, do zachowania kilku ekip.
Zacznę od gorącego tematu Wisły Kraków.
Mowa, o proteście OK:)
Z mojego punktu widzenia wygląda tak:
Wisła gra, o mistrza, zero protestu, nagle jakby nic się nie stało,
zabawa, że heeej. Tłumaczenie się, że protest był, kolejkę temu jak dla mnie
słaby argument, dlatego, że jak coś się robi, to powinno robić się to
konsekwentnie, "straszenie" protestem pustymi trybunami,
wydaje mi się, że troszkę, w gacie narobili, tam u góry,
ale widząc BRAK JEDNOŚCI nabijają się, z Nas wszystkich.
Pewnie padały słowa " co oni nam mogą zrobić, jak nie potrafią się porozumieć"
OK ja rozumiem, że Wisła zdobyła mistrza, ale w ostatnich dziesięciu
latach dosyć częste zjawisko, może jakoś można by Wisłę tłumaczyć,
gdyby mistrza wywalczyli, po 20,30latach:)
Wszystko wygląda tak, że brak jednego głosu, konsekwencji,
potrzebnej, w działaniu.
Popatrzcie Korona Kielce gra, o utrzymanie, a stowarzyszenie wystosowało komunikat, prośbę, o nieprowadzenie dopingu, głosy kibiców,
wiadomo pikniki swoje, ale kumaci, że nawet jak zlecą, to pal licho,
jezdziło się, na 2, na 3 ligę, nie ważna liga, ważna Korona.
Nie jestem kibicem Korony, nawet zbytnio, za nimi nie przepadam,
ale szacunek zyskali ogromny.
Tak wszyscy psioczą, na Koronę Kielce, a w największej potrzebie,
w ciężkich chwilach pokazali, że mimo widma spadku nie będą łamistrajkami.
OGROMNY SZACUNEK I MAM NADZIEJĘ, ŻE SIĘ UTRZYMACIE !
Bo pokazaliście, że nie jesteście byle ekipą!
Brawa też dla ŁKS, Lechii, Lecha, Podbeskidzia i innych ekip,
które protestowały.
Wisła miała okazję pokazać, że z Nami trzeba się liczyć,
a teraz pismaki i tv będą się, z Nas śmiać, że nawet w takiej chwili,
nie potrafimy się zjednoczyć, dziś świętujecie, łamiąc protest,
a za chwilę na wyjazd nie pojedziecie, bo zakaz:)
A, za tydzień, może i Wam Wiślacy stadion zamkną.
Z resztą podobno Polonia B I Warszawa, też olały(jeśli nie przepraszam i zwracam honor)
Jednak najbardziej zabolało, to co zrobiła Wisła, bo mogła coś pokazać,
mogła coś udowodnić......... :(
Szkoda .......
Wydaje mi się, że nie będziemy poważnie traktowani, bo nie byliśmy,
ale protestem jednoczącym wszystkie ekipy, tak, jak "zjednoczyły się",
po śmierci Jana Pawła II mogliśmy coś pokazać, udowodnić,
a teraz wydaje mi się to bardzo, bardzo trudne.
Jeszcze raz wielkie brawa, zwłaszcza dla Korony.
Ale też ŁKSu, Lecha, Lechii, Podbeskidzia i wszystkich ekip,
które wzięły udział, w proteście.
PS
Może następna kolejka, całe stadiony trąbią, tak, że krew
zaleje wszystkich?:) Bo przyznam, że po 20sekundach oglądania,
tego, co ŁKS robił trąbiąc, to mimo beki, z akcji, nie dało się wytrzymać.
Może następna kolejka zero dopingu tylko "trąbienie na siłę?"
Jednak ciężko będzie odzyskać, to co Wszyscy straciliśmy .........
PS II
Nie jestem kibicem, żadnego, z opisywanych klubów, a i do jakichkolwiek zgód,
układów też daleko :)
Pozwolę sobie, na mały komentarz, do zachowania kilku ekip.
Zacznę od gorącego tematu Wisły Kraków.
Mowa, o proteście OK:)
Z mojego punktu widzenia wygląda tak:
Wisła gra, o mistrza, zero protestu, nagle jakby nic się nie stało,
zabawa, że heeej. Tłumaczenie się, że protest był, kolejkę temu jak dla mnie
słaby argument, dlatego, że jak coś się robi, to powinno robić się to
konsekwentnie, "straszenie" protestem pustymi trybunami,
wydaje mi się, że troszkę, w gacie narobili, tam u góry,
ale widząc BRAK JEDNOŚCI nabijają się, z Nas wszystkich.
Pewnie padały słowa " co oni nam mogą zrobić, jak nie potrafią się porozumieć"
OK ja rozumiem, że Wisła zdobyła mistrza, ale w ostatnich dziesięciu
latach dosyć częste zjawisko, może jakoś można by Wisłę tłumaczyć,
gdyby mistrza wywalczyli, po 20,30latach:)
Wszystko wygląda tak, że brak jednego głosu, konsekwencji,
potrzebnej, w działaniu.
Popatrzcie Korona Kielce gra, o utrzymanie, a stowarzyszenie wystosowało komunikat, prośbę, o nieprowadzenie dopingu, głosy kibiców,
wiadomo pikniki swoje, ale kumaci, że nawet jak zlecą, to pal licho,
jezdziło się, na 2, na 3 ligę, nie ważna liga, ważna Korona.
Nie jestem kibicem Korony, nawet zbytnio, za nimi nie przepadam,
ale szacunek zyskali ogromny.
Tak wszyscy psioczą, na Koronę Kielce, a w największej potrzebie,
w ciężkich chwilach pokazali, że mimo widma spadku nie będą łamistrajkami.
OGROMNY SZACUNEK I MAM NADZIEJĘ, ŻE SIĘ UTRZYMACIE !
Bo pokazaliście, że nie jesteście byle ekipą!
Brawa też dla ŁKS, Lechii, Lecha, Podbeskidzia i innych ekip,
które protestowały.
Wisła miała okazję pokazać, że z Nami trzeba się liczyć,
a teraz pismaki i tv będą się, z Nas śmiać, że nawet w takiej chwili,
nie potrafimy się zjednoczyć, dziś świętujecie, łamiąc protest,
a za chwilę na wyjazd nie pojedziecie, bo zakaz:)
A, za tydzień, może i Wam Wiślacy stadion zamkną.
Z resztą podobno Polonia B I Warszawa, też olały(jeśli nie przepraszam i zwracam honor)
Jednak najbardziej zabolało, to co zrobiła Wisła, bo mogła coś pokazać,
mogła coś udowodnić......... :(
Szkoda .......
Wydaje mi się, że nie będziemy poważnie traktowani, bo nie byliśmy,
ale protestem jednoczącym wszystkie ekipy, tak, jak "zjednoczyły się",
po śmierci Jana Pawła II mogliśmy coś pokazać, udowodnić,
Jeszcze raz wielkie brawa, zwłaszcza dla Korony.
Ale też ŁKSu, Lecha, Lechii, Podbeskidzia i wszystkich ekip,
które wzięły udział, w proteście.
PS
Może następna kolejka, całe stadiony trąbią, tak, że krew
zaleje wszystkich?:) Bo przyznam, że po 20sekundach oglądania,
tego, co ŁKS robił trąbiąc, to mimo beki, z akcji, nie dało się wytrzymać.
Może następna kolejka zero dopingu tylko "trąbienie na siłę?"
Jednak ciężko będzie odzyskać, to co Wszyscy straciliśmy .........
PS II
Nie jestem kibicem, żadnego, z opisywanych klubów, a i do jakichkolwiek zgód,
układów też daleko :)
Prawda Jest Prawdą I Nie Jest Zbyt Głośna,
Sprawiedliwość, A Prawo - Zgodność Pozorna ...
Sprawiedliwość, A Prawo - Zgodność Pozorna ...
-
Słowo ode mnie...
Niepowaznym okreslilbym zachowanie niektorych ekip w tej kolejce Wiem ze kazdy chcialby protestowac w takiej formie jaka jest mu na reke Ale w zaistnialej sytuacji musimy mowic jednym glosem a nie "rozmieniac sie na drobne" Szacunek dla tych co sie nieugieli i protestowali Zwlaszcza dla Koroniarzy i Łks-u Nielubie obydwóch ekip ale dziekuje za to co zrobili PozdRawiam
Niepowaznym okreslilbym zachowanie niektorych ekip w tej kolejce Wiem ze kazdy chcialby protestowac w takiej formie jaka jest mu na reke Ale w zaistnialej sytuacji musimy mowic jednym glosem a nie "rozmieniac sie na drobne" Szacunek dla tych co sie nieugieli i protestowali Zwlaszcza dla Koroniarzy i Łks-u Nielubie obydwóch ekip ale dziekuje za to co zrobili PozdRawiam
-
[link]Thore pisze:Więc i ja się udzielę:)
.
-
Nie było żadnej oficjalnej fety,świętowanie mistrzostwa będzie miało miejsce podczas ostatniego spotkania z Polonią.Legionista88 pisze:Ciekawe czy piłkarzyki dostaną zakazy za "Kto nie skacze ten z Cracovii". Poza tym kolejne fetowanie mistrzostwa na trybunach (nie pije tu tylko do Wisły, wcześniejsze lata Lech, ZL, Legia itd.) W innych krajach (np. Borussia) jakoś można pofetować na murawie bez większych konsekwencji....
-
Swoją drogą to mnie jeszcze głowa boli od tych piszczałek :) Wybraliśmy taką formę protestu. Zrobić coś z jajem, ale żeby było głośno, ale z drugiej strony nie dac powodów do zamknięcia stadionu. Jak widać nasz "happening" odniósł zamierzony skutek. Najbliższe miesiące mogą mieć decydujące znaczenie dla polskiego ruchu kibicowskiego i jeśli w 100 % nie będziemy stanowić jedności w walce z okupantem to jak to mawiał Emannuel Olisadebe: czarno to widzę.
-
[link]
Każdy tak powinien wg mnie :)
Każdy tak powinien wg mnie :)
-
na Wiśle już po prostu nie ma już fanatyków, dla nich mistrzostwo kraju to rzecz najważniejsza, ustawili się z zarządem po ostatnim meczu gdzie dumnie będą przytaczać to,że jako pierwsi go wykonali ale wydaje mi się, że bardziej ze względu na oprawę aniżeli na sytuację w kraju bo przecież 15tyś nie może pójść na marne... Dla mnie i pewnie dla wielu innych tutaj czytających jest to zwykłe wyłamanie się z walki o normalność! Bez względu na ustalenie OZSK że można iść drogą wyjątku jest to najgłupsza możliwa droga sukcesowiczów z Krakowa. Nie trzeba być jakoś przesadnie inteligentnym aby domyśleć się, że oddźwięk protestu wywołują najważniejsze wydarzenia, a takim niewątpliwie jest mecz o mistrzostwo, o puchar itp. Dla mnie porażka na całego ale uważam,że nie ma co na tą kibicowską patologie zwracać uwagę i robić swoje bo jest nas więcej
-
Nie o to mi chodziło. Wiem że oficjalna feta będzie poźniej, ale po tym jak sie zdobywa mistrzostwo to jednak emocje są. Zresztą nie potrafie tego wytłumaczyć więc nie podejmuje sie tematu.Z4T4N pisze:Nie było żadnej oficjalnej fety,świętowanie mistrzostwa będzie miało miejsce podczas ostatniego spotkania z Polonią.Legionista88 pisze:Ciekawe czy piłkarzyki dostaną zakazy za "Kto nie skacze ten z Cracovii". Poza tym kolejne fetowanie mistrzostwa na trybunach (nie pije tu tylko do Wisły, wcześniejsze lata Lech, ZL, Legia itd.) W innych krajach (np. Borussia) jakoś można pofetować na murawie bez większych konsekwencji....
LEGIA WARSZAWA
-
Byłes ze sie wypowiadasz?mons pisze:Na Warcie doping w najlepsze :D
Doping dopiero od 85 minuty.
-
Łatwo jechać po Wiśle, ale założę się, że gdyby każda inna ekipa grała o mistrzostwo/derby z dodatkową szansą spuszczenia rywala zza miedzy do 1 ligi to byłby taki sam doping jaki był na Wiśle.
-
Tak bylem...Doping po pierwszej bramce caly czas...daras83 pisze:Byłes ze sie wypowiadasz?mons pisze:Na Warcie doping w najlepsze :D
-
Dyskusje na temat Wisły nie mają sensu, świadomie nie było protestu bo po ostatnim meczu sami doszli do wniosku że to u nich nie przejdzie, po co po raz kolejny się ośmieszać. Na ostatnim meczu przecież młyn opuszczający trybuny na parę minut został wyśmiany od pikników i wygwizdany przez resztę stadionu, powtórka z rozrywki w derbach odbiła by się szerszym echem. Dlatego Wisła pomimo nowego stadionu nigdy nie była i nie będzie stawiana w pierwszym szeregu razem z Lechem, Legią czy chodźby z Widzewem.
-
nie wiem już co mam myśleć, ale czytając te wszystkie oświadczenia, mam wrażenie że POlegliśmy ... Dlaczego ? Brak zorganizowanego dopingu, ultras, etc. O to tym łajzom z Wiejskiej chodziło.
-
Komentarze w tym temacie uświadamiają mnie, że coraz mniej fanatyków jest na polskich stadionach, a więcej hipokryzji bo jak inaczej skomentować popieranie tego co robi Wisła a z drugiej strony jaranie się hasłem i naklejanie wlepek z hasłem "gdyby interesowała nas piłka zostalibyśmy piłkarzami". Jednak te wyniki, derby, mistrzostwo przysłaniają niektórym oczy. ku*** obudźcie się dzisiaj zdobywasz mistrzostwo i co z tego jak w przyszłym sezonie być może nie wejdziesz na stadion bo tusk go zamknie jeśli teraz nie stawimy oporu to nigdy nie bedziemy mieli już na to szansy, a dzielenie się tylko nas osłabia.
a ten post jest najlepszym przykładem, bo wytykanie brak sukcesów klubu to największy śmiech na sali i pokazuje kto jest kibicem, a kto ślepo podąża za modą na kibicowanie.....\
AGAINST MODERN FOOTBALL !
Zabraniać dopingu w meczu gdzie i tak emocje wezmą górę dla mnie śmiech na sali.A najwięcej do powiedzenia mają kibice klubów które na takie sukcesy nie mają najmniejszych szans (patrz kolega z Mysłowic).
Zresztą ten protest jak i te całe ozsk o kant ch.. rozbić.
a ten post jest najlepszym przykładem, bo wytykanie brak sukcesów klubu to największy śmiech na sali i pokazuje kto jest kibicem, a kto ślepo podąża za modą na kibicowanie.....\
AGAINST MODERN FOOTBALL !
„... Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w życiu, na wojnie – zawsze i wszędzie...”
-
No to co z nich za ekipa?Akurat oni po decyzji o zakazaniu oprawy mieli jeszcze więcej powodów, aby protestować, ale tam wynik piłkarski jest najważniejszy niestety.Radog78 pisze:Dyskusje na temat Wisły nie mają sensu, świadomie nie było protestu bo po ostatnim meczu sami doszli do wniosku że to u nich nie przejdzie, po co po raz kolejny się ośmieszać. Na ostatnim meczu przecież młyn opuszczający trybuny na parę minut został wyśmiany od pikników i wygwizdany przez resztę stadionu, powtórka z rozrywki w derbach odbiła by się szerszym echem. Dlatego Wisła pomimo nowego stadionu nigdy nie była i nie będzie stawiana w pierwszym szeregu razem z Lechem, Legią czy chodźby z Widzewem.
Hutnik Nowa Huta
-
Podobno Wisła dzisiaj bez pocisków na Tuska, i z piosenką "zawsze nad wami, to my jesteśmy mistrzami". Pierwszy sukces POjeby już osiągnęły...
-
Ja w ogóle nie rozumiem jak można się "usprawiedliwiać nieobecnością" w proteście.
Słabo Wiślaki,Polonia Bytom to samo.
Słabo Wiślaki,Polonia Bytom to samo.
-
A czy ktoś wpadł na to, że Wisła ustaliła wszystko z OZSK
-
a czy ktos w ogole wie na czym mial polegac protest z tych co sie wypowiadaja?
-
ustalenia czy zasady.co ważniejsze?
-
Doping od 83 minuty dokładnie. Były jakieś próby dopingu pikników, do wspomnianej minuty wszyscy siedzą i cisza, więc proszę nie zwracać uwagi na posty Pana powyżej.mons pisze:Tak bylem...Doping po pierwszej bramce caly czas...daras83 pisze:Byłes ze sie wypowiadasz?mons pisze:Na Warcie doping w najlepsze :D
-
Wszyscy po Wiśle jadą, a PB na derbach też dopingowała i co? Zresztą nie mam zamiaru się tutaj kłócić, z mojej strony koniec.
-
jakie granie o mistrzostwo? w kieszeni już mają je przecież. W ogóle nie wiem co ma wspólnego sportowy wynik z kibolstwem i walczeniem o wspólne dobro. Ciekawy jestem o co byś się założył i co byś później stracił. To była najlepsza okazja do protestu. Derby bez rywala zza miedzy? Łamistrajki i tyle. Nie będę używał brzydszych słów.redrum781 pisze:Łatwo jechać po Wiśle, ale założę się, że gdyby każda inna ekipa grała o mistrzostwo/derby z dodatkową szansą spuszczenia rywala zza miedzy do 1 ligi to byłby taki sam doping jaki był na Wiśle.
-
Policja nie wiadomo po co wysyła na Stadiony swoich parobków którzy kręcą przez cały czas kibiców oraz robiąc im zdjęcia. Zdemaskowani opuścili swoje "miejsce pracy" i juz na nie nie powrócili.
15.05.2011 Wisła - Cracovia
http://www.youtube.com/watch?v=25MbJz1g6sc
15.05.2011 Wisła - Cracovia
http://www.youtube.com/watch?v=25MbJz1g6sc
-
Protest organizuje OZSK i wszystko co się działo na Wiśle było dopuszczalne więc o łamistrajkach nie może być mowy. Większość nie zdaje sobie sprawy że protest może trwać na prawdę bardzo długo i jeden mecz z dopingiem w ramie wyjątku tu wiele nie zmieni. Proponuje niektórym trzymać się oficjalnego zdania OZSK co do formy protestu.
acab
-
granie o mistrzostwo....?przeciez Wisła ma je w kieszeni,
trzy czwarte podpisze sie pod tym ze protest u Wislaków by nie wyszedl bo za duzo piknikow przyszło przez niemalże już 15lat sukcesów
w sumie moze i lepiej ze byl ten doping, przynajmniej wybiorcze i inne twory nie napisaly artykułów jak to stadion radził sobie bez kiboli i dopingowal bez młyna
trzy czwarte podpisze sie pod tym ze protest u Wislaków by nie wyszedl bo za duzo piknikow przyszło przez niemalże już 15lat sukcesów
w sumie moze i lepiej ze byl ten doping, przynajmniej wybiorcze i inne twory nie napisaly artykułów jak to stadion radził sobie bez kiboli i dopingowal bez młyna
-
Kluby walczące o utrzymanie będą zwolnione z protestu?
A kluby walczące o puchary?
A kluby grające ze swoimi kosami?
A kluby walczące o puchary?
A kluby grające ze swoimi kosami?
Zamknijcie rejestrację !
-
Proponuje przeczytać oświadczenie OZSK znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.
acab
-
Jakie granie o mistrzostwo? Jakie derby? Jaka oprawa? Miało nie być komentarzy od nas więcej, ale jako reprezenant grupy na Wiśle będącej zaangażowanej w organizacje, protest itd napsize raz jeszcze to co wcześniej abg.
c*** z derbanmi i mistrzostwem i oprawą. Mecz temu jako pierwsi beż żasdnych ustaleń i wsparcia od innych klubów pojechaliśmy z protestem w ten sposób. Zaowocowało to dwoma wewnętrznym konfliktami na linii kibice-klub i kibice-kibice (czy pikniki jak zwał tak zwał). Wszsyscy piszecie o jedności, a nam też na niej zależy tylko na poziomie naszych trybun najpierw, bo przez mecz z Lechem została ona zachwiana, brak zrozumienia między sektorami zaowocował chwilowym rozdziałem. Na wczorajszym meczu walczyliśmy o porpawienie tej sytuacji. Akcja ulotkowa na bardziej rodzinnych sektorach, 10 minut prostestu (może za mało, my te z to wiemy) ale którego nie złamał nikt. Uświadomcie sobie że tyle lat sukcesu zrobiło swoje mimo (podobno) najliczniejszego młynu w Polsce pod względem satdionowych "przypadków" jesteśmy w czołówce... My ten mecz traktujemy jako ogarnięcie swoich szeregów by przsytąpic do akcji jako monolit.
Gość z Hutnika pisze "co to za ekipa..." a więc taka na której mecze przychodzi 20 razy więcej ludzi niż mecze Twoejgo klubu, przez co proporcje są troche inne i nie jest łatwo to wszsystko ogarnąc. Z resztą charakter tej ekipy chyba miałeś okazje poznać kilka razy pdo swoim satdionem.
I miło nam że poszliście drogą, którą my wytyczyliśmy i kontynujecie to co zaczęliśmy tydzień temu.
WALKA TRWA!
c*** z derbanmi i mistrzostwem i oprawą. Mecz temu jako pierwsi beż żasdnych ustaleń i wsparcia od innych klubów pojechaliśmy z protestem w ten sposób. Zaowocowało to dwoma wewnętrznym konfliktami na linii kibice-klub i kibice-kibice (czy pikniki jak zwał tak zwał). Wszsyscy piszecie o jedności, a nam też na niej zależy tylko na poziomie naszych trybun najpierw, bo przez mecz z Lechem została ona zachwiana, brak zrozumienia między sektorami zaowocował chwilowym rozdziałem. Na wczorajszym meczu walczyliśmy o porpawienie tej sytuacji. Akcja ulotkowa na bardziej rodzinnych sektorach, 10 minut prostestu (może za mało, my te z to wiemy) ale którego nie złamał nikt. Uświadomcie sobie że tyle lat sukcesu zrobiło swoje mimo (podobno) najliczniejszego młynu w Polsce pod względem satdionowych "przypadków" jesteśmy w czołówce... My ten mecz traktujemy jako ogarnięcie swoich szeregów by przsytąpic do akcji jako monolit.
Gość z Hutnika pisze "co to za ekipa..." a więc taka na której mecze przychodzi 20 razy więcej ludzi niż mecze Twoejgo klubu, przez co proporcje są troche inne i nie jest łatwo to wszsystko ogarnąc. Z resztą charakter tej ekipy chyba miałeś okazje poznać kilka razy pdo swoim satdionem.
I miło nam że poszliście drogą, którą my wytyczyliśmy i kontynujecie to co zaczęliśmy tydzień temu.
WALKA TRWA!
-
Hmmm ciekawe, ale czy przypadkiem nie było tak że urażone SKWK wydało oświadczenie o nieprowadzeniu dopingu przeciwko zarządowi klubu, który to zabronił wam zaprezentowania oprawy? Może jeszcze napiszesz że sprzętu nie używacie? Zamiast kłamać to napisz prawdę: protestowaliśmy bo klub zabronił nam prezentacji oprawy, gdyby tego nie zrobił to na meczu bawilibyśmy się zajebiście i oprawa też by była. Dwa: Prowadziliśmy doping na derbach gdyż najważniejsze są nasze d*** i nie interesują nas inni kibice. Derby to rzecz święta c*** że bez kibiców gości, c*** że rząd wytoczył nam wojnę itd.W-G pisze:Jakie granie o mistrzostwo? Jakie derby? Jaka oprawa? Miało nie być komentarzy od nas więcej, ale jako reprezenant grupy na Wiśle będącej zaangażowanej w organizacje, protest itd napsize raz jeszcze to co wcześniej abg.
WALKA TRWA!
Czy aby nie tak było?
PS. Zaczęło się robić głośno o poleceniach do psów o zatrzymywaniu ludzi z transparentami antyrządowymi oraz o zamykaniu z tego powodu stadionów. To jest okazja aby zaostrzyć wojnę z nimi. Mam nadzieje że OZSK nareszcie zdobędzie się na jakiś konkretny protest. Może jakaś manifestacja? Wszystko jedna byle by zabolało Tuska i jego ludzi!
-
Wisła grała mecz o mistrzostwo, a Cracovia walczy o utrzymanie. Dla jednych i drugich mecze są baardzo ważne. Wieć skoro TS wiślacy mogli dopingować to czemu kibice Cracovii nie mogą?!WŚL pisze:http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?13,1832392 możecie sobie teraz rozkminiać o kolejnych "łamistrajkach"
[J]estem [K]ibicem [P]olakiem
O.. pisze:Jesteście hardkorami. Wisła Kraków pogromcy andrzejów...abg pisze:Jak im po meczu 2 osoby od nas wsiadły do busa i pluły po ryjach to nie byli tacy hop do przodu jak na sektorze.
-
Dokladnie.sbr 09 pisze:Wisła grała mecz o mistrzostwo, a Cracovia walczy o utrzymanie. Dla jednych i drugich mecze są baardzo ważne. Wieć skoro TS wiślacy mogli dopingować to czemu kibice Cracovii nie mogą?!WŚL pisze:http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?13,1832392 możecie sobie teraz rozkminiać o kolejnych "łamistrajkach"
Niech jeszcze ekipy walczace o "puchary" zaczna dopingowac i bedzie cyrk nie protest.
GKS KATOWICE
-
Nie chodzi o to że klub zabronił prezentacji oprawy. Tylko o to w jaki sposób to uczynili i jakimi argumentami się posłużyli i że zrobili to za pózno dwukrotnie zmieniając zdanie i tym samym wprowadzając ludzi w błąd. Żeby było jaśniej nikt by nie robił problemów że klub zabronił oprawy gdyby tylko w cywilizowany sposób to uczynili. Było spotkanie i obie strony co mialy sobie wyjaśnić to sobie wyjaśnili, kropka.kalkulator pisze:Hmmm ciekawe, ale czy przypadkiem nie było tak że urażone SKWK wydało oświadczenie o nieprowadzeniu dopingu przeciwko zarządowi klubu, który to zabronił wam zaprezentowania oprawy? Może jeszcze napiszesz że sprzętu nie używacie? Zamiast kłamać to napisz prawdę: protestowaliśmy bo klub zabronił nam prezentacji oprawy, gdyby tego nie zrobił to na meczu bawilibyśmy się zajebiście i oprawa też by była. Dwa: Prowadziliśmy doping na derbach gdyż najważniejsze są nasze d*** i nie interesują nas inni kibice. Derby to rzecz święta c*** że bez kibiców gości, c*** że rząd wytoczył nam wojnę itd.W-G pisze:Jakie granie o mistrzostwo? Jakie derby? Jaka oprawa? Miało nie być komentarzy od nas więcej, ale jako reprezenant grupy na Wiśle będącej zaangażowanej w organizacje, protest itd napsize raz jeszcze to co wcześniej abg.
WALKA TRWA!
Czy aby nie tak było?
PS. Zaczęło się robić głośno o poleceniach do psów o zatrzymywaniu ludzi z transparentami antyrządowymi oraz o zamykaniu z tego powodu stadionów. To jest okazja aby zaostrzyć wojnę z nimi. Mam nadzieje że OZSK nareszcie zdobędzie się na jakiś konkretny protest. Może jakaś manifestacja? Wszystko jedna byle by zabolało Tuska i jego ludzi!
co do tych wojenek z klubem to czemu nie zarzucisz Lechowi że ma dobry kontakt z zarządem, że Legia sie porozumiała z ITI? Zła i niedobra Wisła oczywiście ma napierdalać swój zarząd ot tak bo to jest fajne i cool, nie może mieć w jakimś procencie żyć w porozumieniu. Każda ekipa chciałby mieć dobre kontakty z zarządem
http://www.youtube.com/watch?v=25MbJz1g6sc , idz, wywieszaj transparenty w odległości 2 metrów, idz na gniazdo i śpiewaj do woli co Ci się podoba, wyzywaj wszystkich od k**** i chuji. Tylko potem Ty nie rzucisz się na papuge dla chłopaków jak ich powiną zaraz po meczu, nie spłacisz mandatów i nie odwiesisz zakazu stadionowego. Więc z łaski swojej skończ pierdolić i dyrygować ludzmi za pomocą internetu
-
Gdybyscie nie prowadzili dopingu nie byloby o czym gadac,a tak daliscie "zielone swiatlo" innym.WŚL pisze:No to dlatego napisałem w cudzysłowie,bo skoro było tyle jechania po Wiśle,to ciekawe czy i po Cracovii będzie.Zresztą tu nie chodzi o żaden mecz o mistrzostwo a raczej o to że był to mecz derbowy.
To byl hit kolejki,wszyscy patrzyli na Krakow,a tam zabawa na calego - doping,flagi itd.
Wiec teraz nie dziwcie sie ze inni tez to oleja.
GKS KATOWICE
Wszyscy se dopingujcie bo każdy o coś gra. Gdzie człowiek nie popatrzy jesteśmy masowo obrażani, niektórzy poprzez durne zakazy stadionowe pozbawiani są ważnej części swojego życia, na wyjazdach aż kipi od prowokacji aby wlepić jak najwięcej zakazów a wy bawicie się w najlepsze. Rząd chce nas zniszczyć a Wy macie na to wyjebane i zachowujecie sie jakby nic się nie stało? Brawo, ku***.
-
Wisła nie przyłączyła sie do protestu bo publika przy Reymonta jest inna niż na pozostałych stadionach. Duża ilość zwykłych oglądaczy, których interesuje tylko piłkarski aspekt meczu. Młyn nie jest w stanie ich ogarnąć co już pokazał mecz z Lechem gdzie pikole wygwizadły i wyśmiały młyn. Pewnie chceli uniknąć ponownej kompromitacji. W dodatku duża część Wiślaków nie poczuwa sie do solidarności z kibicowską Polską. Żyją własnym podwórkiem gdzie derby to najważniejszy mecz, nawet jesli mecz jest bez kibiców gosci a doping politycznie poprawny. Nawet przed ogłoszeniem decyzji o dopingu na derbach, prawie wszyscy kibicy Wisły wypowiadali sie ze nie wyobrażają sobie żeby nie było dopingu. Po prostu na Wiśle niski poziom świadomości. Chocby chcieli to nie mieli wyjscia bo przy takiej publice nie daliby rady usiedziec cicho na derbach.
Poza tym bardzo szybko przeprosili sie z władzami klubu. Najpierw idą ostro na wojnę wspominając że mogą nawet zawiesić dzialalnosc a potem z dnia na dzień lakoniczny komunikat że zaszło nieporozumienie. Jak widac temat zakazanej oprawy bardzo szybko sie rozpłynął . Trochę to żałosne. No ale cóż, taka polityka.
Poza tym bardzo szybko przeprosili sie z władzami klubu. Najpierw idą ostro na wojnę wspominając że mogą nawet zawiesić dzialalnosc a potem z dnia na dzień lakoniczny komunikat że zaszło nieporozumienie. Jak widac temat zakazanej oprawy bardzo szybko sie rozpłynął . Trochę to żałosne. No ale cóż, taka polityka.