Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Viclav

Re: Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl

Post autor: Viclav » 02.09.2010, 18:56

Stasieńko pisze: bo spora część z młodzieży to przyjezdni, którzy stosunek do legionistów mają podobny jak my, zatem są idealnym potencjałem żeby taki stadion wypełnić.
No ale wtedy już nie będziecie rodowici i elitarni ;)
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

iparts.pl
antalek

Post autor: antalek » 18.10.2010, 15:47

Jak dla mnie to Warszawa i tak mało żyje piłką. Jak na miasto prawie 2 milionowe - 18-22 tyś, na Legii i 4-5 tyś, widzów na Polonii to kropla w morzu.

Masoh_KSP

Post autor: Masoh_KSP » 18.10.2010, 22:51

W sobotę po meczu z Cracovią odbędzie się marsz kibiców Polonii na ratusz pod hasłem Sprawiedliwość dla Polonii!. Celem manifestacji jest protest przeciwko niespełnieniu przez Prezydent Warszawy Hannę Gronkiewicz-Waltz obietnicy modernizacji obiektów Polonii. Sympatycy Czarnych Koszul domagali się będą realizacji tego zobowiązania.

[link]
Polonia Warszawa - Duma Stolicy

psikus

Post autor: psikus » 20.10.2010, 18:47

http://legionisci.com/news/39832_W_sobo ... kowym.html

A potem płacz że 300 biletów na derby dostają , strzał w stopę ...

Andrew88

Post autor: Andrew88 » 20.10.2010, 19:00

Ja tego nie rozumiem , Legia ma stadion to juz KSP nie może mieć?. Troche to bez sensu... Czyby Legioniści bali się że gdy powstanie nowy stadion na K6 może to zachęcić wielu nowych kibiców? Na czym straci Legia.

Rokitnica HKS

Post autor: Rokitnica HKS » 20.10.2010, 19:02

Całkowicie niezrozumiałe zachowanie Legii a wręcz głupie.
[link]
Za Ruch, za HKS pójdziemy aż po zycia kres...

osfp_

Post autor: osfp_ » 20.10.2010, 19:12

I tak Legia znajdzie jakieś "kumate" wyjaśnienie a racja stoi po stronie Polonii. Rozumiem gdyby obie strony walczyły o jedną pulę pieniędzy. Dlaczego nie dbaliście o przedszkola drogi itd kiedy pół miliarda szło na Łazienkowską? Paranoja

K_89

Post autor: K_89 » 20.10.2010, 20:38

osfp_ pisze:Dlaczego nie dbaliście o przedszkola drogi itd kiedy pół miliarda szło na Łazienkowską? Paranoja
[link]

http://www.youtube.com/watch?v=wiNg96LcEWk
transy 02:10-07:42

Czy stanowisko SKLW na sesji Rady Warszawy, kiedy podjęto decyzje o budowie stadionu. To tylko kilka przykładów, było tego więcej, jak Ci zależy to mogę poszukać.

Swoją drogą wiele osób zapomina, mimo że niektórzy mają w podpisie:)
Konstytucja RP Art. 54. 1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów
I tyle w temacie. Po prostu nie chcemy kolejnej zbędnej inwestycji, która nie jest pierwszą potrzebą Warszawiaków.
Better Dead Than Red...

O..

Post autor: O.. » 20.10.2010, 20:42

Tak bo to na czym najbardziej zależy wszystkim kibicom Legii to dobro Polonii. Gdyby Legia upadła Polonia by się cieszyła, i vice versa. Co się działo wśród polonistów po widelcu, czy innych akcjach mających na celu zniszczenie ruchu kibicowskiego na Legii? Legia strzeliła sobie w stopę? Co przez to rozumiesz? Na czym tracą legioniści po podjęciu takiej decyzji? Tylko nie pisz, że tracą w twoich [link], bo opinia jednego czy drugiego Bolka jest warta tyle co nic. Poza tym w czym tu jest problem? Polonia idzie bezpośrednio po swoim meczu, w dodatku zgodowym, skoro potrzebują nowego stadionu, to co jak co ale 6 tysięcznik powinni mieć na tym meczu pełny. Wybierze się 2/3 wszystkich obecnych, czyli 4 tysiące. Legia nie gra w tym dniu, a w dodatku zainteresowanie, i zaangażowanie wśród wielu legionistów w akcje powinno być mniejsze niż chęć budowy nowej areny u rywali. Co innego, gdy Polonia pokaże się w małej liczbie, wtedy wszyscy będą widzieć, że o nowym stadionie mogą najwyżej pomarzyć. Co do płaczy o ilości biletów dla Legii: Poza opcją przyznania przez Polonię większej ilości biletów, gdy ta gra na nowym stadionie, istnieje też druga. Stadion nie jest budowany, Polonia zajmuje 6 miejsce na koniec ekstraklasy, Wojciechowski wkurzony, że każdy z 68 trenerów których zatrudniał przez sezon nie dało rady zbiera swe zabawki, miejsce Polonii zajmuje np. ŁKS i w ten oto magiczny sposób Legia nie dostaje 300 tylko 1000 biletów na mecz z rywalem. Polonia znika z piłkarskiej mapy Polski, w Warszawie są nowe przedszkola i drogi, a byli kibice Polonii zamiast sprzedawać legionistów, sprzedają co najwyżej majtki na bazarze. Jak ktoś nie mieszka w derbowym mieście, to za przeproszeniem niech sobie wsadzić swoje filozofowanie do ...szuflady.

Co do nowego stadionu przy Konwiktorskiej to popatrzcie sobie na wizualizacje. Chcą robić jakieś kosmiczne dziwadła, w dodatku dla 30 tysięcy ludzi, za monstrualne pieniądze. Mi nie przeszkadza, żeby np. za 50 mln złotych postawili im dwie trybuny za bramkami, każda po powiedzmy 3 tysiące miejsc. Wówczas mają stadion na 12 tysięcy osób, czyli optymistycznie patrząc może kiedyś go zapełnią. Po co niby miasto wykładało pieniądze na renowację trybuny głównej i kamiennej? Robili to w ostatnich latach tylko po to, żeby teraz wszystko zburzyć i robić od nowa, bo Józio Wojciechowski idzie na Ligę Mistrzów, i chce mieć nowe? Gdyby zrobiono wariant, który tu przedstwiłem, czyli te dwie trybuny za 50-60 mln złotych, to całość remontów stadionu Polonii(które zaczęły się jeszcze przed budową stadionu Legii) wyniosłyby ok 100 mln złotych. Czyli 4 razy taniej niż nowy stadion Legii. Przyjmując optymistycznie dla Polonii, że jest ich 4 razy mniej w mieście(<żart>), wychodzi sprawiedliwie.

Sjc

Post autor: Sjc » 20.10.2010, 20:53

Ale u nas nikt nie domaga się stadionu na 30 000 czy 40 000 ! Dobrze wiesz że od 2012 wchodzą nowe przepisy UEFA co do stadionów w miastach powyżej 1 000 000 mieszkańców. Takie stadiony będą musiały mieć pojemność przynajmniej 15 000 miejsc ! I my taki stadion chcemy. Nowe trybuny za bramkami nic nie dadzą, bo obecny stadion nie spełnia wielu innych norm (m.in wielkość szatni czy miejsca dla prasy).

ksp6

Post autor: ksp6 » 20.10.2010, 20:58

Co za hipokryzja :)
Pewnie teraz Ci co protestowali przeciwko dotacji dla ITI nie chodzą na mecze odbywające się na truskawkowym stadionie...
Zielony - kolor zakazany!
Jestem Polakiem więc piszę poprawnie po polsku!

O..

Post autor: O.. » 20.10.2010, 21:21

Sjc pisze:Ale u nas nikt nie domaga się stadionu na 30 000 czy 40 000 ! Dobrze wiesz że od 2012 wchodzą nowe przepisy UEFA co do stadionów w miastach powyżej 1 000 000 mieszkańców. Takie stadiony będą musiały mieć pojemność przynajmniej 15 000 miejsc ! I my taki stadion chcemy. Nowe trybuny za bramkami nic nie dadzą, bo obecny stadion nie spełnia wielu innych norm (m.in wielkość szatni czy miejsca dla prasy).
Szatnie mogą powstać pod jedną z nowych trybun. Dostosowanie Głównej dla prasy nie byłoby jakimś wielkim problemem. Tego co teraz napiszę nie uznajcie za napinkę tylko stwierdzenie faktu, który może doprowadzić do zniknięcia problemu milionowego miasta: skoro bez najmniejszych słów protestu przejęliście Groclin, ich miejsce w lidze itp. itd. dlaczego klub za swoje miejsce funkcjonowania(czy jak to tam w papierach w PZPN wygląda) nie przyjmie Ząbek czy gdzie tam Wojciechowski ma swoją "baze", dalej formalnie będziecie Polonią Warszawa, ale z siedzibą w Ząbkach. Skoro sytuacja z kupieniem miejsca w lidze, i przemalowania klubu nie była dla was problemem, dlaczego to miałoby być.

W kwestii hipokryzji: protesty kibiców doprowadziły do powiększenia czynsu płaconego przez klub, przez co Warszawa jest w mniejszym stopniu stratna. Poza tym protest nie dotyczył budowy stadiony, tylko tego, że ma być budowany dla warszawiaków, a nie dla Waltera. Chodziło o pewne zapisy w umowie najmu, m. in. ceny biletów. Hipokryzją także niewątpliwie można nazwać casus: "po co wy gracie jak wy kibiców nie macie" pojawiające się na ostanich derbach, w kontekście waszej "wizyty" w Gdyni. Chyba, że swoim piłkarkom też tak śpiewacie, to zwracam honor. Jak widać nikt nie jest doskonały, "nawet" Polonia.

stiv: Polonia przecież może grać na ładnym stadionie. Nie wiem jak tobie ale mi narodowy podoba się bardziej niż stadion Legii, jest też większy, więc w czym problem?[tutaj pewnie pojawi się kontrargument, że Polonia to Konwiktorska itp., moja odpowiedź bedzie mniej więcej taka, jaka zawarta jest w pierwszej części tego posta, czyli fuzje z Groclinami itp. Więc od razu darujmy sobie te kłótnie, bo akurat ten temat nie dotyczy podejście kibiców Polonii do czegoś co zowie się historią, czy tradycją.]

Viclav

Post autor: Viclav » 20.10.2010, 21:27

Ludzie nie mieszkający w Warszawie mogliby sobie darować komentarze w tym temacie. Stolica potrzebuje obecnie becelu na miliony innych rzeczy, budują się dwa nowoczesne stadiony i póki co starczy (moim zdaniem i tak o jeden za dużo). W K6 wjebali już i tak w c*** floty, nowa kamienna, nowa główna ect. Po mojemu wystarczy dobudować trybuny za bramkami i będzie gites. Nie wierzę, że szatni itp nie da się przerobić.
Stadion Narodowy będzie nierentowny, c*** wie jak z Legią. Teraz jeszcze mielibyśmy dopłacać do utrzymania K6? A autobusy, drogi, szpitale? Kto mieszka w Warszawie, wie w jakim to wszystko jest stanie.

Viclav

Post autor: Viclav » 20.10.2010, 21:49

Tak, płaci mi wujek mariusz do spółki z dziadkiem z wermachtu na polecenie cioci hgw.
Nie wiem, gdzie Ty widzisz ten "komityw", nie widzę za bardzo związku między iti a KSP. Jestem sceptykiem co do obecnej formy dzierżawy stadionu Legii, do budowy Narodowego i całego Euro 2012, więc jestem też sceptykiem co do budowy od podstaw nowego stadionu na Muranowie. Mieszkam w Warszawie i widzę też inne problemy dnia codziennego.
Polonia dostanie stadion na 15k, frekwencja średnia niech będzie na poziomie tych 4-5k, a co z resztą? Wiesz, że stadion trzeba utrzymać? To samo się tyczy Narodowego czy Legii. Jestem Warszawiakiem, więc nie podoba mi się to. Tyle ode mnie.

Rebus.

Post autor: Rebus. » 20.10.2010, 21:56

Nikt już nie pamięta widze jak jakoś na początku poprzedniej dekady zmodernizowano za gruba kasę kurnik na Konwiktorskiej, wtedy stadion Legii, zwłaszcza Kryta była w opłakanym stanie...
Budowa nowego stadionu dla Legii była planowana i odwlekana w czasie przynajmniej od czasów Daewoo (1997r) jeśli nawet nie wcześniej...
Wystarczy porównać zainteresowanie meczami i popularność obu klubów żeby zrozumieć który powinien mieć stadion w pierwszej kolejności...
Trzy stadiony w jednym mieście budowane jednocześnie z państwowych pieniędzy? Chyba trochę ważniejsze i pilniejsze wydatki są w Stolicy?!
Poza tym to jest wojna!

Sjc

Post autor: Sjc » 20.10.2010, 22:01

Viclav pisze: Polonia dostanie stadion na 15k, frekwencja średnia niech będzie na poziomie tych 4-5k, a co z resztą? Wiesz, że stadion trzeba utrzymać? To samo się tyczy Narodowego czy Legii. Jestem Warszawiakiem, więc nie podoba mi się to. Tyle ode mnie.

A co ma frekwencja do kosztów utrzymania stadionu ? Przecież pieniądze z biletów i tak idą dla klubu ? A koszt wynajmu stadionu przez klub od miasta jest stały co miesięczny, bez znaczenia ile osób przychodzi na mecz.

Ta kontrmanifestacja Legii jest zainicjowana przez ITI, któremu jest bardzo nie rękę powstanie nowego stadionu w Warszawie, gdzie mogłyby się odbywać również imprezy kulturalne.

Foxx

Post autor: Foxx » 20.10.2010, 22:03

ksp6 pisze:Weź człowieku załóż sobie swój temat. Gdzie jest jakiś mod? Foxx może Ty wytniesz tego posta?
To dopiero hipokryzja :) Powtarzam po raz kolejny - poza wyraźnymi życzeniami ludzi z ekip, tnę tylko posty z (L).

Jeżeli zaś chodzi o meritum - to śmiech na sali. Przed kadencją Kaczyńskiego (jako prezydenta Warszawy), Polonia była poukładana z ówczesnymi władzami, czyli tzw. "układem warszawskim" - vide Kozak. W trybie ekspresowym otrzymała kasę na rozbudowę (zadaszenie) trybun i ustawienie jupiterów, gdy u nas wszystko się waliło i w oparciu o formalne kruczki miasto torpedowało najprostsze remonty przy Ł3 (np. cieknącego jak sito dachu na Krytej). Wtedy było wszystko git. "Szemrane" środowisko polityczne rzucające kasą zupełnie nie przeszkadzało :)))

Przeciwko formie przekazania kasy na stadion Legii protestowaliśmy na radzie miasta wielokrotnie - rzecz pierwsza z brzegu: ulotka rozpowszechniana na posiedzeniu komisji ds. sportu, gdy nasza demonstracja spowodowała poważne opóźnienie w przyznaniu kasy:

[link]

Fotka z "Życia Warszawy":

[link]

I tyle. Swoimi protestami doprowadziliśmy do likwidacji nieprecyzyjnego zapisu o braku ograniczeń dla powierzchni komercyjnych na terenach przy Łazienkowskiej oraz ujawnienia treści umowy o dzierżawie (konkretnie fragmentów dotyczących kosztów dzierżawy oraz praw miasta do organizacji własnych imprez niezależnych od ITI).

Nie wiem, dlaczego kibice KSP występują do władz Warszawy, a nie Grodziska Wlp. o dofinansowanie, ale mniejsza z tym. Uważam, że kasa się bardziej przyda na przedszkola, czy mosty - nasza sprawa. Tak, jak ich sprawą było nie protestowanie, gdy szła kasa dla ITI. Tyle.
Ta kontrmanifestacja Legii jest zainicjowana przez ITI (...)
Buhahaha :))))
A co tam w komentarzach na Onecie?

Sjc

Post autor: Sjc » 20.10.2010, 22:10

Strasznie wzruszony jestem waszym zaniepokojeniem finansami publicznymi Warszawy, szkoda że tak o tym nie myśleliście gdy rozpieprzaliście Starówkę. Poza tym jak my mamy iść protestować w Grodzisku, to wy róbcie sobie pikiety przed ratuszami, ale w Siedlcach, Otwockach czy Górach Kalwariach.

ksp6

Post autor: ksp6 » 20.10.2010, 23:18

Foxx pisze:
ksp6 pisze:Weź człowieku załóż sobie swój temat. Gdzie jest jakiś mod? Foxx może Ty wytniesz tego posta?
To dopiero hipokryzja :) Powtarzam po raz kolejny - poza wyraźnymi życzeniami ludzi z ekip, tnę tylko posty z (L).

Jeżeli zaś chodzi o meritum - to śmiech na sali. Przed kadencją Kaczyńskiego (jako prezydenta Warszawy), Polonia była poukładana z ówczesnymi władzami, czyli tzw. "układem warszawskim" - vide Kozak. W trybie ekspresowym otrzymała kasę na rozbudowę (zadaszenie) trybun i ustawienie jupiterów, gdy u nas wszystko się waliło i w oparciu o formalne kruczki miasto torpedowało najprostsze remonty przy Ł3 (np. cieknącego jak sito dachu na Krytej). Wtedy było wszystko git. "Szemrane" środowisko polityczne rzucające kasą zupełnie nie przeszkadzało :)))

Przeciwko formie przekazania kasy na stadion Legii protestowaliśmy na radzie miasta wielokrotnie - rzecz pierwsza z brzegu: ulotka rozpowszechniana na posiedzeniu komisji ds. sportu, gdy nasza demonstracja spowodowała poważne opóźnienie w przyznaniu kasy:

[link]

Fotka z "Życia Warszawy":

[link]

I tyle. Swoimi protestami doprowadziliśmy do likwidacji nieprecyzyjnego zapisu o braku ograniczeń dla powierzchni komercyjnych na terenach przy Łazienkowskiej oraz ujawnienia treści umowy o dzierżawie (konkretnie fragmentów dotyczących kosztów dzierżawy oraz praw miasta do organizacji własnych imprez niezależnych od ITI).

Nie wiem, dlaczego kibice KSP występują do władz Warszawy, a nie Grodziska Wlp. o dofinansowanie, ale mniejsza z tym. Uważam, że kasa się bardziej przyda na przedszkola, czy mosty - nasza sprawa. Tak, jak ich sprawą było nie protestowanie, gdy szła kasa dla ITI. Tyle.
Ta kontrmanifestacja Legii jest zainicjowana przez ITI (...)
Buhahaha :))))
Idąc tym tokiem rozumowania przed czasami śp. Kaczyńskiego i Piskorskiego Legia była świetnie poukładana z władzami miasta od mniej więcej 1955-go roku, przecież władza Wam sprzyjała jak nie wiem co... i tak aż do, a przepraszam, nic się nie zmieniło. Propagandy historycznej Foxx to Ty tu nie siej. Wszystko co piszesz to kpina. Polecam odnowę biologiczną w ośrodku w Grodzisku bo w Tworkach nie mają jeszcze od takich jak ty specjalistów. Piszcie sobie co chcecie, to forum i tak ma się do rzeczywistości jak to, że Wyborcza i TVN nie kibicują PO..
Zielony - kolor zakazany!
Jestem Polakiem więc piszę poprawnie po polsku!

Rebus.

Post autor: Rebus. » 20.10.2010, 23:38

South_Winners pisze: Większość wyborców HGW w Warszawie to przyjezdni , którzy posprzedawali swoje ziemie i pokupowali mieszkania na nowych osiedlach. Nie musze chyba mówić komu ta nowobogacka niby-elita kibicuje, jaką telewizje ogląda i o czym wspominałem na kogo głosuje.
Nie mierz wszystkich swoja miarą...
South_Winners pisze: A co do zamartwiania się kolegów z Łazienkowskiej o budżet miasta to chyba średnio inteligentny pawian domyśli się o chodzi naprawdę - szkoda że tak nie martwili się kiedy podatnicy płacili za zniszczenia po ostatnim mistrzostwie czy po akcji widelec czy jak tam sobie to nazywaja.
Rozumiem ze jesteś jednym z tych polonistów którzy mieli ogromną satysfakcję z akcji widelec, gratuluje wynalazku

Rebus.

Post autor: Rebus. » 20.10.2010, 23:51

South_Winners pisze: wypowiadam się tu jedynie bo nie przepadam za klubem z pod znaku koncernu który miał robić patataj.
I tym miłym akcentem zakończmy naszą polemikę, bo dla ciebie widać każda okazja pojechania po Legii jest dobra

OliK

Post autor: OliK » 20.10.2010, 23:56

Wstyd i to duuuży wstyd panowie legioniści. Przesadziliście ko(L)edzy!!!!

ps.polonistom z Warszawy życzę powodzenia w walce o modernizację Waszego stadionu. Jednocześnie współczuje "jakości" sąsiadów którym chyba całkiem palma odbiła.

O..

Post autor: O.. » 21.10.2010, 00:15

Panie South_Winners skąd ma Pan tak dokładne dane dotyczące elektoratu HGW jeśli można spytać? Biorąc pod uwagę klub lewaków który ma pan w podpisie, nie jest dla mnie szokiem, że dla Pana jedyne słuszne kandydatury to Olejniczak i Legierski. Pozostałym ludziom proponuję jednak pozostawić swobodę wyboru, bo to, że ktoś jakiemuś pofuzyjnemu klubowi nie chce zbudować stadionu nie oznacza, że głosowanie na niego jest złe.

Wracając do manifestacji to moim zdaniem Polonia na niej może niewiele zyskać a wiele stracić. Nie daj Boże, jak będzie ich mało...

Olik wybacz!:(
EURO 2012 coraz bliżej kochajmy się kibice! Piłka nożna ponad podziałami! W sobotę połączmy manifestacje i walczmy razem dla dobra Wielkiej Polonii! Widzewie zszyj nam flagę i oddaj bo przesadziliście koledzy!!!!

Foxx

Post autor: Foxx » 21.10.2010, 07:34

ksp6 pisze: Idąc tym tokiem rozumowania przed czasami śp. Kaczyńskiego i Piskorskiego Legia była świetnie poukładana z władzami miasta od mniej więcej 1955-go roku, przecież władza Wam sprzyjała jak nie wiem co...
No to jak nie wiesz, to po co piszesz :). Pomijając kosmetyczne łaty i zmianę ławek na krzesełka, Kryta pozostała niezmienna od lat '30. Przyszedł Piskorski z z koalicją PO - SLD i niemal od razu na K6: dach nad Główną, dach nad Kamienną, "światła miasta"... :))) I Kozak prezesem sekcji kosza :) Do tego jeszcze Listek w PZPN-ie... A dzisiaj nastała era antykomunisty Oleksego, jako członka Rady Nadzorczej KSP - spoko, on załatwi ten stadion, w końcu jest ostry jak brzytwa :)))
Propagandy historycznej Foxx to Ty tu nie siej. Wszystko co piszesz to kpina.
OK, to dla przykładu wymień chociaż jedną rzecz z tego, co napisałem, niezgodną z prawdą :)
Polecam odnowę biologiczną w ośrodku w Grodzisku bo w Tworkach nie mają jeszcze od takich jak ty specjalistów.
Dzięki za podzielenie się doświadczeniem, ale jako warszawiak i kibic jedynego pierwszoligowego klubu z licencją zarejestrowaną w Warszawie, korzystam raczej ze stołecznej służby zdrowia. Co jak co - ale miejsc w Grodzisku nikt wam zajmować nie zamierza :)
Piszcie sobie co chcecie, to forum i tak ma się do rzeczywistości jak to, że Wyborcza i TVN nie kibicują PO..
No popatrz - i to mimo kolejnego po porozumieniu SKLW z ITI wysypu kilkupostowych sympatyków KSP, którzy mają mnóstwo do napisania na nasz temat... może mobilizacja za mała? Albo liczba nicków? ;)

Ma(L)ina2

Post autor: Ma(L)ina2 » 21.10.2010, 08:48

Popieram protest - jestesmy przede wszystkim kibicami i rywalizacja jest kwestia fundamentalna. Sila stoi po naszej stronie, a mecz z Widzewem pokazal, ze potencjal w naszych szeregach ciagle jest spory. Jesli ktos choc przez chwile pomysli, latwo zrozumie dlaczego idziemy na Bankowy.

D._KSP

Post autor: D._KSP » 21.10.2010, 09:09

Uważasz że ludzie prezentujący na tym forum oficjalne stanowisko Polonii będą debatować sobie z wami :]? Po co....przecież nie ma Polonii w Warszawie.

MaLina..oczywiście że ty to wiesz, ja to wiem....ale powiedz to panom udzielającym się.

BTW. Trzeba byc niezłym ułomem żeby uwierzyć że idziecie na pl. Bankowy bo przedszkola, bo drogi, bo protestowaliście przeciwko budowie własnego stadionu:D:D
Robicie debili z własnych kibiców oraz z ludzi czytających m.in. to forum.

Foxx

Post autor: Foxx » 21.10.2010, 09:28

D._KSP pisze:Uważasz że ludzie prezentujący na tym forum oficjalne stanowisko Polonii będą debatować sobie z wami :]?
Rozumiem, że to do mnie? :) Absolutnie tak nie uważam, zresztą w tym roju kilkupostowych nicków nie jestem pewien, czy ci ludzie nie pomyliliby się przy logowaniu ;)
....przecież nie ma Polonii w Warszawie.
Skoro tak piszesz :) (ja na ten przykład nigdy niczego podobnego nie twierdziłem - dokładniej od '90 roku, gdy kibica KSP pierwszy raz zobaczyłem na oczy :). Chyba, że masz na myśli sam klub - w tym miejscu nie mogę się nie zgodzić.
Trzeba byc niezłym ułomem żeby uwierzyć że idziecie na pl. Bankowy bo przedszkola, bo drogi, bo protestowaliście przeciwko budowie własnego stadionu:D:D
Robicie debili z własnych kibiców oraz z ludzi czytających m.in. to forum.
O przepraszam - raczej dorównaliśmy do najlepszych :) To nie my rozkręciliśmy tu ten temat - a nasi kibice dobrze wiedzą, po co tam idziemy, więc możesz się nie przejmować tą kwestią :D

Inna rzecz, że gdy mieliśmy "ale" do trybu przyznawania kasy na nasz stadion - faktycznie protestowalismy, i to skutecznie.

mancunia

Post autor: mancunia » 21.10.2010, 14:24

Proponuję, żeby kontrmanifestacja kibiców Legii nie odbywała się w imieniu przeznaczaniu pieniędzy na drogi przedszkola i mosty, ale na przywracanie porządku na starówce, remonty autobusów miejskich po każdym meczu rozgrywanym w Warszawie i odnowę elewacji wzdłuż traktu królewskiego, na których od dłuższego czasu sukcesywnie umieszczają symbole narządów płciowych, które zapewne wprowadzają ich w kompleksy umieszczając obok litery lokalnego rywala.
Ich sobotnia akcja, jeżeli faktycznie się odbędzie, to już nie przejaw rywalizacji, to przejaw cynizmu i zwykłe frajerstwo. W sumie nie powinno dziwić, że ekipę (tak tak honorową aż strach reszto Polski), która wpada na pikników z pałami i leje kogo popadnie, stać na takie ruchy, ale później niech nie płaczą i użalają się przed szanownym gronem kibicowskiej Polski, że dostali jedynie 300 biletów. Żal mi Was kibice Legii - żal Waszej małowostkowości i frajerstwa.
Mam nadzieję, że kiedyś Polsko przejrzysz na oczy.

tatapsychopata

Post autor: tatapsychopata » 21.10.2010, 18:02

mancunia pisze:Proponuję, żeby kontrmanifestacja kibiców Legii nie odbywała się w imieniu przeznaczaniu pieniędzy na drogi przedszkola i mosty, ale na przywracanie porządku na starówce, remonty autobusów miejskich po każdym meczu rozgrywanym w Warszawie i odnowę elewacji wzdłuż traktu królewskiego, na których od dłuższego czasu sukcesywnie umieszczają symbole narządów płciowych, które zapewne wprowadzają ich w kompleksy umieszczając obok litery lokalnego rywala.
Ich sobotnia akcja, jeżeli faktycznie się odbędzie, to już nie przejaw rywalizacji, to przejaw cynizmu i zwykłe frajerstwo. W sumie nie powinno dziwić, że ekipę (tak tak honorową aż strach reszto Polski), która wpada na pikników z pałami i leje kogo popadnie, stać na takie ruchy, ale później niech nie płaczą i użalają się przed szanownym gronem kibicowskiej Polski, że dostali jedynie 300 biletów. Żal mi Was kibice Legii - żal Waszej małowostkowości i frajerstwa.
I kto tu ma kompleksy?

Przypomnę, że to twoi koledzy założyli temat o derbach bez Legii, w którym kilka stron to dzieło ich smutków i płaczu.

Na koniec jeszcze tylko. Wam, kibicom Groclinu, słowo honor jest obce.

mancunia

Post autor: mancunia » 21.10.2010, 19:04

tatapsychopata pisze:
mancunia pisze:Proponuję, żeby kontrmanifestacja kibiców Legii nie odbywała się w imieniu przeznaczaniu pieniędzy na drogi przedszkola i mosty, ale na przywracanie porządku na starówce, remonty autobusów miejskich po każdym meczu rozgrywanym w Warszawie i odnowę elewacji wzdłuż traktu królewskiego, na których od dłuższego czasu sukcesywnie umieszczają symbole narządów płciowych, które zapewne wprowadzają ich w kompleksy umieszczając obok litery lokalnego rywala.
I kto tu ma kompleksy?

Przypomnę, że to twoi koledzy założyli temat o derbach bez Legii, w którym kilka stron to dzieło ich smutków i płaczu.

Na koniec jeszcze tylko. Wam, kibicom Groclinu, słowo honor jest obce.
Jeżeli w mojej wiadomości dostrzegłeś kompleksy, to szczerze gratuluję. Ciężko dopatrzyć mi się smutków i płaczu w tłumaczeniu kibicowskiej Polsce Waszych zakłamanych informacji, że po raz kolejny nie chcemy Was na derbach. Wybacz - ale przy obecnej pojemności stadionu - należy się każdemu - Widzewowi, Lechowi, Górnikowi etc. 5% pojemności. Jeden powód dla którego mielibyście być potraktowani inaczej? Rozumiem, że ze względu na Waszą wyjątkowość i aureolę na znakiem L, powinniście być przyjęci iście królewsko? Jak widzisz, posługuję się wielkimi literami zwracając się do Ciebie - Groclin przemilczę...możesz sobie zacytować Twoje pierwsze zdanie - ono właśnie opisuje to jak odbieram Ciebie po nazywaniu Polonii Groclinem. Czy Pogoń Sz. to Pogoń? Czy przypadkiem klub z......

Viclav

Post autor: Viclav » 21.10.2010, 19:18

mancunia pisze:Groclin przemilczę...
A ja nie.
[link]
10 lipca 2008 odbyło się Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Groclin Dyskobolia SSA., które podjęło uchwałę o zmianie nazwy spółki na KSP Polonia Warszawa SSA
I tyle w temacie.
Pieniądze Warszawiaków powinny iść na rzecz warszawskich klubów. Jaką mamy pewność, że za rok czy dwa klub znów nie zmieni swojej siedziby?

mancunia

Post autor: mancunia » 21.10.2010, 19:33

Viclav pisze:
mancunia pisze:Groclin przemilczę...
A ja nie.
[link]
10 lipca 2008 odbyło się Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Groclin Dyskobolia SSA., które podjęło uchwałę o zmianie nazwy spółki na KSP Polonia Warszawa SSA
I tyle w temacie.
Pieniądze Warszawiaków powinny iść na rzecz warszawskich klubów. Jaką mamy pewność, że za rok czy dwa klub znów nie zmieni swojej siedziby?
To czy będzie tu Wojciechowski czy nie - klub będzie nadal, kibice od lat skupieni wokół Polonii będą tu nadal, Warszawiacy będą mogli korzystać i z hali i basenu, który jest w planach, z obrzeży starówki wreszcie zniknęłyby kontenery i toi toi wołające o pomstę do nieba w tej części miasta. Wybacz, ale dalsza polemika w tym temacie nie ma sensu, a jeżeli myślisz tak bardzo o przyszłości mojego klubu, zastanów się nad przeszłością swojego i powiedz co czujesz siedząc na stadionie człowieka, do którego zapewne miałeś taki stosunek jak Twoi koledzy po szalu.

http://www.youtube.com/watch?v=l86QahmeOAU

Jesteście ignorantami i cynikami - niestety. Boli Was stadion dla Polonii? Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby każdy klub w Polsce mógł grać na własnym, spełniającym podstawowe kryteria estetyczne stadionie. Skoro tego nie potrafisz pojąć - to naprawdę dalsza dyskusja jest zbędna. Nie walczymy o wspólną pulę, z której każdy chce ktoś dla siebie - my walczymy o minimum przyzwoitości bufetowej i modernizację obiektu w sercu miasta.

Sjc

Post autor: Sjc » 21.10.2010, 19:36

Argument z Groclinem jest mało trafiony. Sekcja piłkarska jest tylko jedną z kilku innych. My nie walczymy tylko o stadion piłkarski, ale również o halę dla koszykarzy (przypominam że mamy drużynę koszykarską grającą w najwyższej klasie rozgrywkowej PLK) jak i basen dla sekcji pływackiej.

Kudłaty

Post autor: Kudłaty » 21.10.2010, 21:01

A po skończonej manifestacji Legioniści się rozejdą i w następnej kolejce zaśpiewają:
Piłka nożna dla kibiców!

Nie jestem z Polonii ani zgód, ale dla mnie ta akcja to żenada

Bogdan Adamiec

Post autor: Bogdan Adamiec » 21.10.2010, 21:06

zgadzam się z przedmówcą.
To egoizm w najczystszej postaci.Nie jestem za którąś ekipą ale do c**** czasem aż brak słów na niektóre zagrywki.

tera-wal_wal-tera

Post autor: tera-wal_wal-tera » 22.10.2010, 11:57

Sjc pisze:Argument z Groclinem jest mało trafiony. Sekcja piłkarska jest tylko jedną z kilku innych. My nie walczymy tylko o stadion piłkarski, ale również o halę dla koszykarzy (przypominam że mamy drużynę koszykarską grającą w najwyższej klasie rozgrywkowej PLK) jak i basen dla sekcji pływackiej.
Czarne konfitury są tak zaślepione mamieniem wojciechowskiej, że nie zauważyły o co w tym wszystkim chodzi.
Jeśli czarnulki są tak mało spostrzegawcze to trochę wam pomogę:) , a zatem:-
-wojciechowska przefarbowała Groclin w wasze barwy tylko i wyłącznie dlatego że miałyście( bo teraz macie w Grodzisku wlkp:] ) siedzibę w stolicy, czyli najlepszym miejscu w Polsce na jego 'biznesowe machlojki'
-pewnie w większości nie wiecie jakie są dalsze plany waszej 'dobrodziejki' odnośnie sporej części terenów ksp- zatem już spieszę z pomocą- otóż, deweloperczyna chce wymóc na radzie miasta zmianę statusu terenów przy Konwiktorskiej, z rekreacyjno-sportowej na usługowo-komercyjną! co to oznacza?!- mianowicie to, że gdy owe szachrajstwo się powiedzie, wojciechowska będzie mogła bez przeszkód wybudować w tym miejscu kolejny 'apartamentowiec' i inne komercyjne badziewia z których wpływy będą zasilały jego kiermany a nie wasz łezpadół (jako warszawiakowi ani jedna ani druga opcja mi nie odpowiada).

Zatem wasze lamenty odnośnie naszej [ (L) ] troski o wydatki z budżetu miasta są nietrafione:)

Do zobaczenia w sobotę internetowe płaczki:)

traffic2

Post autor: traffic2 » 22.10.2010, 16:30

tera-wal_wal-tera pisze:
Sjc pisze:Argument z Groclinem jest mało trafiony. Sekcja piłkarska jest tylko jedną z kilku innych. My nie walczymy tylko o stadion piłkarski, ale również o halę dla koszykarzy (przypominam że mamy drużynę koszykarską grającą w najwyższej klasie rozgrywkowej PLK) jak i basen dla sekcji pływackiej.
Czarne konfitury są tak zaślepione mamieniem wojciechowskiej, że nie zauważyły o co w tym wszystkim chodzi.
-wojciechowska przefarbowała Groclin w wasze barwy tylko i wyłącznie dlatego że miałyście( bo teraz macie w Grodzisku wlkp:] ) siedzibę w stolicy, czyli najlepszym miejscu w Polsce na jego 'biznesowe machlojki'
-pewnie w większości nie wiecie jakie są dalsze plany waszej 'dobrodziejki' odnośnie sporej części terenów ksp- zatem już spieszę z pomocą- otóż, deweloperczyna chce wymóc na radzie miasta zmianę statusu terenów przy Konwiktorskiej, z rekreacyjno-sportowej na usługowo-komercyjną! co to oznacza?!- mianowicie to, że gdy owe szachrajstwo się powiedzie, wojciechowska będzie mogła bez przeszkód wybudować w tym miejscu kolejny 'apartamentowiec' i inne komercyjne badziewia z których wpływy będą zasilały jego kiermany a nie wasz łezpadół (jako warszawiakowi ani jedna ani druga opcja mi nie odpowiada).

Zatem wasze lamenty odnośnie naszej [ (L) ] troski o wydatki z budżetu miasta są nietrafione:)

oby
dzisiaj ich przedstawiciele usiłowali zablokować kontrmanifestację - oczywiście na psach

Eryer

Post autor: Eryer » 22.10.2010, 16:36

cobalt pisze:Generalnie mam gdzieś Warszawskie ekipy ale osobiście uważam że Legia tą (kontr)manifestacją odwala totalną farsę.
To sie zdecyduj, masz to gdzieś, czy jednak nie masz?
Pozwolisz, że to ludzie od nas zadecydują co jest słuszne a co nie?

A propos tematu rozmawiania z psami i o fakcie jak ksp sie burzy gdy jest mowa o nich i policji czytaj koalicji.
Foxx pisze: Z innej beczki - organizatorzy jutrzejszej czarnej demonstracji dzisiaj lobbowali na policji, by uniemożliwiła kontrmanifestację warszawiaków oczekujących, że miasto będzie inwestowało w mosty, przedszkola i drugą linię metra, a nie w stadion klubu z Grodziska Wlkp. Gdy okazało się, że policja jest odporna na te błagania - zażądali znacznego wzmocnienia sił porządkowych (cytat: "od czego jest policja?!" ) oraz odprowadzenia ich po wszystkim na K6. Jak oni się boją warszawiaków...

selekcjoner... jesteśmy w końcu w tej Warszawie czy nie ? :)
Ketor pisze:Mam kilka pytań
Legia wchodzi na stadion Lecha? Znowu jest układ? Będzie zgoda?
Czy Widzew ma coś do powiedzenia na temat liczby ŁKSu w Gorzowie?
Czy Raków organizuje jakąś mszę na Jasnej Górze?
Co za ekipa dwa tygodnie temu była widoczna w 4 busy i 2 auta na 45 kilometrze A4 od Katowic w stronę Wrocławia?
Co jadła ekipa w Zajezdni u Bogdana i czy jest prawdopodobne, że to Stomil Olsztyn?
Czy zapowiadają deszcz w Świętokrzyskim na weekend, a jeśli tak to czy KSZO może coś z tym zrobić?

tera-wal_wal-tera

Post autor: tera-wal_wal-tera » 22.10.2010, 16:51

traffic2 pisze:
tera-wal_wal-tera pisze:

oby
dzisiaj ich przedstawiciele usiłowali zablokować kontrmanifestację - oczywiście na psach

Całe szczęście bez powodzenia:)
Ogólnie lokalizacja dobra (dla czarnulek)- na mostowskich sprintem 15 sekund:)
Ciao pa!

Eryer

Post autor: Eryer » 22.10.2010, 18:12

Kolejna ciekawostka
"Ważniejsze wydarzenie będzie miało miejsce po meczu! O godzinie 17 ruszy
spod Konwiktorskiej 6 pochód kibiców Polonii. Idziemy na pl. Bankowy, by
dać znać głośno i wyraźnie, że nadal domagamy się realizacji obietnic
złożonych przez Hannę Gronkiewicz-Waltz odnośnie modernizacji naszego
stadionu.

W ostatnich dniach okazało się, że nasza decyzja o zorganizowaniu marszu
sprowokowała naszych rywali zza miedzy do panicznej reakcji. W szale emocji

podjęli decyzję o zaplanowaniu kontrmanifestacji w tym samym miejscu i o
tej samej porze."

Nie mogłem się powstrzymać od śmiechu :)
Ketor pisze:Mam kilka pytań
Legia wchodzi na stadion Lecha? Znowu jest układ? Będzie zgoda?
Czy Widzew ma coś do powiedzenia na temat liczby ŁKSu w Gorzowie?
Czy Raków organizuje jakąś mszę na Jasnej Górze?
Co za ekipa dwa tygodnie temu była widoczna w 4 busy i 2 auta na 45 kilometrze A4 od Katowic w stronę Wrocławia?
Co jadła ekipa w Zajezdni u Bogdana i czy jest prawdopodobne, że to Stomil Olsztyn?
Czy zapowiadają deszcz w Świętokrzyskim na weekend, a jeśli tak to czy KSZO może coś z tym zrobić?

ODPOWIEDZ