Przez takie myślenie mamy powrót do władzy ludzi którzy już raz pociągnęli na dno ten kraj, konfederacja ramię w ramię waliła w PiS, co może skłaniać do myślenia, że to zaplanowane działanie. Jeżeli prawica ma rządzić w tym kraju to takie coś jest nie do zaakceptowania. Przywołujesz magdalenkę sprzed 35 lat. To naprawdę kawał historii. Poglądy wszystkich w takim czasie mocno ewoluują. Czy to ze względu na przekonania, zdobytą wiedzę czy zwyczajnie kasę i przywileje. Wystarczy spojrzeć na media i “dziennikarzy/publicystow” którzy wspierają PO i PiS. Uważasz że Michnik, Olejnik czy Lis mając czerwony rodowód są na równi z ludzmi wspierającymi PiS? Czy uważasz że rozwój kraju jaki nastąpił podczas ich rządu to to samo co zwijanie każdej inwestycji? Takich przykładów jest mnóstwo. Mówienie, że PiS i PO to jedno i to samo jest jakimś ponurym żartem.factoryproject pisze: ↑18.10.2024, 00:01Dokładnie tak uważam. Popatrz ile posłów ma w swojej karierze bycie w tych obydwu partiach.MDT0000 pisze: ↑16.10.2024, 05:32Uważasz więc, że PiS i PO to to samo?factoryproject pisze: ↑13.10.2024, 23:17https://www.youtube.com/watch?v=9aOEiCghSuY&t=553s
Od tego się zaczęło...Sprzedali Polskę i tyleP
Powinno się zrobić jak z Czauczescu w Rumunii.
A tak dalej te świnie siedzą przy korycie i pluja Wam w twarz a Wy przy świetach kłocici się miedzy PIS a PO...
Społeczeństwo baranów![]()
Popatrz jak razem nie poparli premiera Olszewskiego.Jak wszyscy razem gorzale pili w Magdalence z takimi gnidami jak michnik czy inni.
Przejrzyjcie ludzie w końcu na oczy że sprzedali nas 30 lat temu, a Wy tutaj dalej się kłócicie.
Patriotyczna Polska Kibolska
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Patriotyczna Polska Kibolska
-
A jak ten Twój pis głosował ramię w ramię z po podczas covid-19 i rozpierdolił sporą część polskiej gospodarki to było dobrze? Weź no tam zobacz ile razy pis głosował zgodnie z po. Zobaczymy kto tu z kim idzie ramię w ramię.
-
O jakim rozpierdoleniu mówisz? Cały świat się zamykał a oni mieli zostawić wszystko otwarte? Poczytaj sobie o Szwecji która jako jedyna się nie zamknęła i później mocno żałowali. Zobacz jak Polska wygląda teraz, jak wyglądają miasta i wsie, czym jeżdżą Polacy. To też efekt rozpierdalania gospodarki przez PiS? Niebywałe co wy niektórzy macie we łbachbez-napinki pisze: ↑18.10.2024, 16:40A jak ten Twój pis głosował ramię w ramię z po podczas covid-19 i rozpierdolił sporą część polskiej gospodarki to było dobrze? Weź no tam zobacz ile razy pis głosował zgodnie z po. Zobaczymy kto tu z kim idzie ramię w ramię.
-
Wytnę tylko koncówkę z Twojego posta.
Nie jest to żart a ponura prawda.
Czyim doradcą był Morawiecki w Radzie Gospodarczej w 2010 ?
to pierwszy przykład z brzegu.
Powiem Tobie tyle i Wam wszystkim.
Smiejcecie się z Korwina, z Konfederacji, ale kto po 1989 w 1992, zażądał lustracji ?
https://www.facebook.com/watch/?v=647585752372455
Powiedz mi kto brał udział w aferze FOZZ.
I co robił brat tego c**** michnika czy szechtera z polskimi patriotami ?
https://www.youtube.com/watch?v=ShpWAgJoT98
Poczytaj trochę i zobacz jak nas w c**** robią już ponad 30 lat, jedni jak i drudzy...
-
Partyjnym sekciarzom do rozsądku nie przemówisz, choćbyś chciał.factoryproject pisze: ↑20.10.2024, 14:00Wytnę tylko koncówkę z Twojego posta.
Smiejcecie się z Korwina, z Konfederacji, ale kto po 1989 w 1992, zażądał lustracji ?
Poczytaj trochę i zobacz jak nas w c**** robią już ponad 30 lat, jedni jak i drudzy...
Zawisza 1946
-
Wiesz ja nikomu nie przemawiam do rozsądku.
Raczej jest mi przykro że naród nasz jest tak zaślepiony i głupi...
Znam wiele osób które potrafiłyby rządzić, ale nawet nie dopchają się do rady powiatu czy fotela burmistrza, a co dopiero do "wielkiej polityki".
Ten stary beton dalej jest nie do ruszenia.
Komuna może i upadła ale świnie przy korycie dalej te same, ewentualnie ich synowie lub szwagry...
-
Daleko mi do partyjnego sekciarstwa. Wystarczy że wyjdę na ulice i wiem ile się zmieniło. Widzę nie dostrzegasz jaki Polska zrobiła postęp w ostatnich latach. Może faktyczniefnx73 pisze: ↑20.10.2024, 15:21Partyjnym sekciarzom do rozsądku nie przemówisz, choćbyś chciał.factoryproject pisze: ↑20.10.2024, 14:00Wytnę tylko koncówkę z Twojego posta.
pozostańcie dalej w bańce wszechobecnych spisków, masonów i co tam jeszcze wyczytacie.
-
Ale wiesz, ze PiS nie jest partia prawicowa? Czy dałeś się nabrać TVN-om?MDT0000 pisze: ↑18.10.2024, 06:13Przez takie myślenie mamy powrót do władzy ludzi którzy już raz pociągnęli na dno ten kraj, konfederacja ramię w ramię waliła w PiS, co może skłaniać do myślenia, że to zaplanowane działanie. Jeżeli prawica ma rządzić w tym kraju to takie coś jest nie do zaakceptowania. Przywołujesz magdalenkę sprzed 35 lat. To naprawdę kawał historii. Poglądy wszystkich w takim czasie mocno ewoluują. Czy to ze względu na przekonania, zdobytą wiedzę czy zwyczajnie kasę i przywileje. Wystarczy spojrzeć na media i “dziennikarzy/publicystow” którzy wspierają PO i PiS. Uważasz że Michnik, Olejnik czy Lis mając czerwony rodowód są na równi z ludzmi wspierającymi PiS? Czy uważasz że rozwój kraju jaki nastąpił podczas ich rządu to to samo co zwijanie każdej inwestycji? Takich przykładów jest mnóstwo. Mówienie, że PiS i PO to jedno i to samo jest jakimś ponurym żartem.factoryproject pisze: ↑18.10.2024, 00:01Dokładnie tak uważam. Popatrz ile posłów ma w swojej karierze bycie w tych obydwu partiach.
Popatrz jak razem nie poparli premiera Olszewskiego.Jak wszyscy razem gorzale pili w Magdalence z takimi gnidami jak michnik czy inni.
Przejrzyjcie ludzie w końcu na oczy że sprzedali nas 30 lat temu, a Wy tutaj dalej się kłócicie.
Żadna partia prawicowa nie pozwolilaby na wydatki socjalne. PiS wprowadził 500+ (800+), wyprawki do szkoły, 13 i 14 emerytury oraz inne dodatki (typu 12 tys na start, gdy urodzi się dziecko). Pamiętaj tez, ze te pieniądze nie spadają z nieba, my wszyscy na to pracujemy i płacimy w podatkach - które PiS tez regularnie dorzucał (22 podwyżki lub nowe podatki w czasie ich kadencji).
Nie daj się nabrać PIS i PO to dokładnie to samo. Igrzyska, które widzisz w TV są na pokaz, a de facto rządzą nami te same mordy od 1989. Pomyśl jak bardzo podzielili oni społeczeństwo - na pewno nawet w twojej rodzinie ludzie nie potrafią normalnie porozmawiać o polityce, bo tylko j**** PiS, albo Po to złodzieje. Później jak przychodzi do głosowania, to ludzie głosują na mniejsze zło, żeby tylko ci drudzy nie byli u władzy…. I tak to się kręci przez 35 lat. W międzyczasie po do perfekcji opanowało tworzenie nowych sub-partii, które zbierają głosy młodych, ale są naprawdę przedłużeniem polityki PO (Palikot, Nowoczesna czy teraz Holownia). Jak trudno przebić się w takiej sytuacji pokazał Kukiz - na którego szczerze liczyłem, ale okazało się, ze się wyrzekł własnych poglądów - w imię pozostania przy korycie.
Nie głosujcie na mniejsze zło.
-
Współcześnie do prawicy zalicza się partie o charakterze konserwatywnym, nacjonalistycznym, a niekiedy także liberalnym (gospodarczo, nie społecznie). Masz mylne wyobrażenie co do prawicy, no chyba, że posiłkujesz się wiedzą czysto historyczną, nie zwracając uwagi na zmiany które ciągle dokonują się w świecie.w miare kumaty pisze: ↑13.11.2024, 08:55Ale wiesz, ze PiS nie jest partia prawicowa? Czy dałeś się nabrać TVN-om?MDT0000 pisze: ↑18.10.2024, 06:13Przez takie myślenie mamy powrót do władzy ludzi którzy już raz pociągnęli na dno ten kraj, konfederacja ramię w ramię waliła w PiS, co może skłaniać do myślenia, że to zaplanowane działanie. Jeżeli prawica ma rządzić w tym kraju to takie coś jest nie do zaakceptowania. Przywołujesz magdalenkę sprzed 35 lat. To naprawdę kawał historii. Poglądy wszystkich w takim czasie mocno ewoluują. Czy to ze względu na przekonania, zdobytą wiedzę czy zwyczajnie kasę i przywileje. Wystarczy spojrzeć na media i “dziennikarzy/publicystow” którzy wspierają PO i PiS. Uważasz że Michnik, Olejnik czy Lis mając czerwony rodowód są na równi z ludzmi wspierającymi PiS? Czy uważasz że rozwój kraju jaki nastąpił podczas ich rządu to to samo co zwijanie każdej inwestycji? Takich przykładów jest mnóstwo. Mówienie, że PiS i PO to jedno i to samo jest jakimś ponurym żartem.factoryproject pisze: ↑18.10.2024, 00:01
Dokładnie tak uważam. Popatrz ile posłów ma w swojej karierze bycie w tych obydwu partiach.
Żadna partia prawicowa nie pozwolilaby na wydatki socjalne. PiS wprowadził 500+ (800+), wyprawki do szkoły, 13 i 14 emerytury oraz inne dodatki (typu 12 tys na start, gdy urodzi się dziecko). Pamiętaj tez, ze te pieniądze nie spadają z nieba, my wszyscy na to pracujemy i płacimy w podatkach - które PiS tez regularnie dorzucał (22 podwyżki lub nowe podatki w czasie ich kadencji).
Nie daj się nabrać PIS i PO to dokładnie to samo. Igrzyska, które widzisz w TV są na pokaz, a de facto rządzą nami te same mordy od 1989. Pomyśl jak bardzo podzielili oni społeczeństwo - na pewno nawet w twojej rodzinie ludzie nie potrafią normalnie porozmawiać o polityce, bo tylko j**** PiS, albo Po to złodzieje. Później jak przychodzi do głosowania, to ludzie głosują na mniejsze zło, żeby tylko ci drudzy nie byli u władzy…. I tak to się kręci przez 35 lat. W międzyczasie po do perfekcji opanowało tworzenie nowych sub-partii, które zbierają głosy młodych, ale są naprawdę przedłużeniem polityki PO (Palikot, Nowoczesna czy teraz Holownia). Jak trudno przebić się w takiej sytuacji pokazał Kukiz - na którego szczerze liczyłem, ale okazało się, ze się wyrzekł własnych poglądów - w imię pozostania przy korycie.
Nie głosujcie na mniejsze zło.
Po drugie piszesz o tym że my wszyscy płacimy na 500+ itd. To prawda, ale te pieniądze nie giną tylko są wydatkowane w sklepach, usługach itd dzięki czemu wzrasta konsumpcjonizm, państwo zarabia i obywatele także.
Po trzecie powołujesz się na stacje telewizyjne, których ja od wielu lat nie oglądam i obawiam się, że to w Twoim przypadku są one źródłem informacji.
Po czwarte równasz PO i PiS na podstawie jakże znanego sloganu PiS PO jedno zło. W związku z tym czy uważasz, że inwestycje gospodarcze zapoczątkowane przez PiS (z lepszych lub gorszym skutkiem), a teraz zaorane przez obecny rząd to oznaka że obie partie są takie same? Czy umiłowanie do lgbt i walka z kościołem to również idealy PiS?
Mozliwe, ze jesteś członkiem konfederacji i tak zbijasz kapitał polityczny, rozumiem. Ale to co głosisz to jedno wielkie kłamstwo. A jeżeli uważasz się za osobę tak prawą to chyba szczerość powinna być u Ciebie na pierwszym miejscu.
-
PiS to centrum. Całe szczęście są blisko kościoła (choć nie podoba mi się ze dają ludziom związanym z kościołem mnóstwo danin), przeciwko lgbt. Czy sa pro-patriotyczni? Oprócz tego co jest na pokaz, to nie wiem czy patriotyczne jest rozkradanie ojczyzny. Grube przewały poszły na maseczki czy respiratory, podobnie z Funduszem Sprawiedliwości. Odniosłeś się do 500+, ale już nie do 22 podatków, które zostały wprowadzone lub podwyższone. Zapomniałeś chyba, ze daniny zostały tez rozdane Ukraińcom - w imię czego (zwłaszcza emerytury)? Piszesz, ze pieniądze wracają i sa wydawane - tak, ale to z kolei powoduje wzrost cen i spadek wartości pieniądza.
Kredyt na mieszkanie niskooprocentowany - super. Tyle, ze lawinowo wzrosły ceny mieszkań (m.in. w wyniku wprowadzenia tego kredytu), wiec i tak ludzi nie stać, żeby ten kredyt wziąć.
Są różnice miedzy PO i PiSem, ale zobacz sobie które mordy siedziały przy okrągłym stole. Dziś nadal sa to czołowe osoby jednej i drugiej partii. A my tylko wykłócamy sie którzy okradaja nas bardziej. Uważasz, ze to normalne?
Tak, jestem za Konfederacja, bo mam nadzieje, ze coś sie wreszcie ruszy i zmieni w dobrym kierunku, w dodatku popieram zmiany, które chcą wprowadzać. Nie chcą iść na jakiekolwiek ustępstwa wobec lewicy, wiec jak dla mnie ok.
Kredyt na mieszkanie niskooprocentowany - super. Tyle, ze lawinowo wzrosły ceny mieszkań (m.in. w wyniku wprowadzenia tego kredytu), wiec i tak ludzi nie stać, żeby ten kredyt wziąć.
Są różnice miedzy PO i PiSem, ale zobacz sobie które mordy siedziały przy okrągłym stole. Dziś nadal sa to czołowe osoby jednej i drugiej partii. A my tylko wykłócamy sie którzy okradaja nas bardziej. Uważasz, ze to normalne?
Tak, jestem za Konfederacja, bo mam nadzieje, ze coś sie wreszcie ruszy i zmieni w dobrym kierunku, w dodatku popieram zmiany, które chcą wprowadzać. Nie chcą iść na jakiekolwiek ustępstwa wobec lewicy, wiec jak dla mnie ok.
-
Które mordy siedziały i są czołowymi postaciami? Co do przewałów z maseczkami i respiratorami. Znasz dokładne dane ile zostało ukradzione? Kto ukradł i gdzie są te pieniądze? Fundusz sprawiedliwości, posiadasz sprawdzone źródło wiedzy czy opierasz się na podstawie informacji z mediów / komisji sejmowych itd? :) coś mi tu śmierdzi propagandą. Co do ukrów nie uważam że pomoc ludziom dotkniętym wojną jest brakiem patriotyzmu ze strony rządzących. Czy będąc w podobnej sytuacji chciałbyś żeby inne państwo dało żyć Twojej rodzinie czy w imię swojego patriotyzmu dałbyś im umrzeć z głodu?w miare kumaty pisze: ↑13.11.2024, 14:30PiS to centrum. Całe szczęście są blisko kościoła (choć nie podoba mi się ze dają ludziom związanym z kościołem mnóstwo danin), przeciwko lgbt. Czy sa pro-patriotyczni? Oprócz tego co jest na pokaz, to nie wiem czy patriotyczne jest rozkradanie ojczyzny. Grube przewały poszły na maseczki czy respiratory, podobnie z Funduszem Sprawiedliwości. Odniosłeś się do 500+, ale już nie do 22 podatków, które zostały wprowadzone lub podwyższone. Zapomniałeś chyba, ze daniny zostały tez rozdane Ukraińcom - w imię czego (zwłaszcza emerytury)? Piszesz, ze pieniądze wracają i sa wydawane - tak, ale to z kolei powoduje wzrost cen i spadek wartości pieniądza.
-
A czy gdybys byl czarny i koczowal na bialoruskiej granicy to chcialbys, zeby Polska Cie wpuscila, dala azyl i socjal? Co mnie to k... obchodzi? Jestem Polakiem i dla mnie liczy sie przede wszystkim interes mojego kraju, a nie problemy Ukraincow. My mamy wlasne ...MDT0000 pisze: ↑14.11.2024, 06:46Które mordy siedziały i są czołowymi postaciami? Co do przewałów z maseczkami i respiratorami. Znasz dokładne dane ile zostało ukradzione? Kto ukradł i gdzie są te pieniądze? Fundusz sprawiedliwości, posiadasz sprawdzone źródło wiedzy czy opierasz się na podstawie informacji z mediów / komisji sejmowych itd? :) coś mi tu śmierdzi propagandą. Co do ukrów nie uważam że pomoc ludziom dotkniętym wojną jest brakiem patriotyzmu ze strony rządzących. Czy będąc w podobnej sytuacji chciałbyś żeby inne państwo dało żyć Twojej rodzinie czy w imię swojego patriotyzmu dałbyś im umrzeć z głodu?
Skoro juz musiala byc wprowadzana jakakolwiek pomoc dla nich, to powinna byc ograniczona w czasie - przykladowo do 6 miesiecy. Co za ta pomoc otrzymalismy w zamian? Oskarzenia, ze kolaborujemy z Rosja (ich prezydent), bezczelne stwierdzenie, ze podkarpacie historycznie jest ukrainskie (ich minister spraw zagranicznych) oraz dalsze żadanie (nie mylic z prosba) samolotow i innego sprzetu. Nawet kur.y przeprosic nie potrafia nie mowiac juz o zezwolenie na ekshumacje. Swoja droga - nie powiesz mi, ze wszyscy co uciekli stamtad byli ze wschodu - dobrze wiesz, ze mnostwo ukrow skorzystalo z okazji i po prostu wyniosla sie na zachod. Ukraina jest duzym krajem, na zachodzie tego kraju jest bezpiecznie.
Co do przewalow - oczywiscie, ze nie mam dokladnych danych, ale wiem, ze to sie wydarzylo. Wiem, ze pieniadze z Funduszu Sprawiedliwosci mialy isc na pomaganie ofiarom przestepstw, a poszly w prywatne kieszenie, na CPK (dla jasnosci: idee CPK popieram), na finansowanie kampanii, na Kosciol. Rozumiem, ze dla Ciebie wszystko ok ...
Tu masz pelna liste jakim instytucjom owy Fundusz przekazal pieniadze:
[link]
Ale tych afer i wyprowadzanie pieniedzy bylo wiecej, wczesniej grube waly ze SKOKami.
Po stronie PO tych walow jest jeszcze wiecej, ale jak pisalem wczesniej - czy powinnismy sie cieszyc, ze PiS okradal nas mniej niz PO?
-
Ok Twoje prawo mieć wyjebane na śmierć dzieci.w miare kumaty pisze: ↑16.11.2024, 12:24A czy gdybys byl czarny i koczowal na bialoruskiej granicy to chcialbys, zeby Polska Cie wpuscila, dala azyl i socjal? Co mnie to k... obchodzi? Jestem Polakiem i dla mnie liczy sie przede wszystkim interes mojego kraju, a nie problemy Ukraincow. My mamy wlasne ...MDT0000 pisze: ↑14.11.2024, 06:46Które mordy siedziały i są czołowymi postaciami? Co do przewałów z maseczkami i respiratorami. Znasz dokładne dane ile zostało ukradzione? Kto ukradł i gdzie są te pieniądze? Fundusz sprawiedliwości, posiadasz sprawdzone źródło wiedzy czy opierasz się na podstawie informacji z mediów / komisji sejmowych itd? :) coś mi tu śmierdzi propagandą. Co do ukrów nie uważam że pomoc ludziom dotkniętym wojną jest brakiem patriotyzmu ze strony rządzących. Czy będąc w podobnej sytuacji chciałbyś żeby inne państwo dało żyć Twojej rodzinie czy w imię swojego patriotyzmu dałbyś im umrzeć z głodu?
Skoro juz musiala byc wprowadzana jakakolwiek pomoc dla nich, to powinna byc ograniczona w czasie - przykladowo do 6 miesiecy. Co za ta pomoc otrzymalismy w zamian? Oskarzenia, ze kolaborujemy z Rosja (ich prezydent), bezczelne stwierdzenie, ze podkarpacie historycznie jest ukrainskie (ich minister spraw zagranicznych) oraz dalsze żadanie (nie mylic z prosba) samolotow i innego sprzetu. Nawet kur.y przeprosic nie potrafia nie mowiac juz o zezwolenie na ekshumacje. Swoja droga - nie powiesz mi, ze wszyscy co uciekli stamtad byli ze wschodu - dobrze wiesz, ze mnostwo ukrow skorzystalo z okazji i po prostu wyniosla sie na zachod. Ukraina jest duzym krajem, na zachodzie tego kraju jest bezpiecznie.
Co do przewalow - oczywiscie, ze nie mam dokladnych danych, ale wiem, ze to sie wydarzylo. Wiem, ze pieniadze z Funduszu Sprawiedliwosci mialy isc na pomaganie ofiarom przestepstw, a poszly w prywatne kieszenie, na CPK (dla jasnosci: idee CPK popieram), na finansowanie kampanii, na Kosciol. Rozumiem, ze dla Ciebie wszystko ok ...
Tu masz pelna liste jakim instytucjom owy Fundusz przekazal pieniadze:
[link]
Ale tych afer i wyprowadzanie pieniedzy bylo wiecej, wczesniej grube waly ze SKOKami.
Po stronie PO tych walow jest jeszcze wiecej, ale jak pisalem wczesniej - czy powinnismy sie cieszyc, ze PiS okradal nas mniej niz PO?
“W 2013 r. organy kontroli skarbowej wykryły fikcyjne faktury na kwotę 19,7 mld zł, w 2014 r. na kwotę 33,7 mld zł, a w 2015 r. już na kwotę 81,9 mld zł.”
Tylko w przeciągu trzech lat nasze państwo straciło ponad 100 miliardów złotych na wyłudzeniach VAT. A Ty to porównujesz do funduszu sprawiedliwości który wypłacił ponad 200 milionów złotych (przyjmując że wszystko poszło do prywatnych kieszeni). PiS PO jedno zło co? Tylko trochę inna skala. Kończę bo i tak każde fakty trafiają w próżnię. Pogłoski, że konfederacja to cicha przybudówka Tuska są ciągle aktualne.
-
Po pierwsze: Czy ty w ogole przeczytales mojego posta?
Po drugie: Czyli wg Ciebie powinnismy wpuszczac migrantow z Bialorusi do kraju? Przeciez tam zamarzaja biedne matki z dziecmi i ludzie, ktorzy szukaja lepszego zycia w Europie.
Czyli jednak nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Okradaja Cie, a Ty sie cieszysz, ze tylko na 200 milionow, bo PO na 100 miliardow (c***, ze pominales inne afery, gdzie rowniez gruby hajs szedl bokiem, a czepiles sie tylko Funduszu Sprawiedliwosci, ktory ja podalem jedynie jako jeden z przykladow)“W 2013 r. organy kontroli skarbowej wykryły fikcyjne faktury na kwotę 19,7 mld zł, w 2014 r. na kwotę 33,7 mld zł, a w 2015 r. już na kwotę 81,9 mld zł.”
Tylko w przeciągu trzech lat nasze państwo straciło ponad 100 miliardów złotych na wyłudzeniach VAT. A Ty to porównujesz do funduszu sprawiedliwości który wypłacił ponad 200 milionów złotych (przyjmując że wszystko poszło do prywatnych kieszeni). PiS PO jedno zło co?
Przynajmneij w jednym sie zgadzamy.Kończę bo i tak każde fakty trafiają w próżnię.
To zes chlopie odlecial. Ktory idol takie cos powiedzial? Kaczynski czy Morawiecki?Pogłoski, że konfederacja to cicha przybudówka Tuska są ciągle aktualne.
I jak sie z tym czujesz, ze PiS w takim razie stal sie przybudowka przybudowki, skoro poszedl w Marszu Niepodleglosci?
Jestes idealnym przykladem tego jak przez lata udalo im sie wyprac mozgi. Jest tylko PiS i PO. Biale, albo czarne. Nie ma nic innego i ludzie beda za te partie klocic, a nawet kroic jesli trzeba. W imie tego, zeby przez kolejne 4 lata, znowu rzadzila jedna z tych partii i znowu okradala kraj, ktory ponoc lezy nam na sercu.
Moj tesc, ktory zawsze byl anty-pedalski, pod wplywem TVN i przekazu serwowanego mu dzien w dzien stal sie 100% lewicowy i za kazdym razem glosowal na PO. Nie dalo sie z nim normalnie porozmawiac o polityce ...
-
1. Z Białorusi nie napływają matki z dziećmi o czym wiesz- z Ukrainy po wybuchu wojny, a i owszem - c****** manipulacjaw miare kumaty pisze: ↑16.11.2024, 16:30Po pierwsze: Czy ty w ogole przeczytales mojego posta?
Po drugie: Czyli wg Ciebie powinnismy wpuszczac migrantow z Bialorusi do kraju? Przeciez tam zamarzaja biedne matki z dziecmi i ludzie, ktorzy szukaja lepszego zycia w Europie.
Czyli jednak nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Okradaja Cie, a Ty sie cieszysz, ze tylko na 200 milionow, bo PO na 100 miliardow (c***, ze pominales inne afery, gdzie rowniez gruby hajs szedl bokiem, a czepiles sie tylko Funduszu Sprawiedliwosci, ktory ja podalem jedynie jako jeden z przykladow)“W 2013 r. organy kontroli skarbowej wykryły fikcyjne faktury na kwotę 19,7 mld zł, w 2014 r. na kwotę 33,7 mld zł, a w 2015 r. już na kwotę 81,9 mld zł.”
Tylko w przeciągu trzech lat nasze państwo straciło ponad 100 miliardów złotych na wyłudzeniach VAT. A Ty to porównujesz do funduszu sprawiedliwości który wypłacił ponad 200 milionów złotych (przyjmując że wszystko poszło do prywatnych kieszeni). PiS PO jedno zło co?
Przynajmneij w jednym sie zgadzamy.Kończę bo i tak każde fakty trafiają w próżnię.
To zes chlopie odlecial. Ktory idol takie cos powiedzial? Kaczynski czy Morawiecki?Pogłoski, że konfederacja to cicha przybudówka Tuska są ciągle aktualne.
I jak sie z tym czujesz, ze PiS w takim razie stal sie przybudowka przybudowki, skoro poszedl w Marszu Niepodleglosci?
Jestes idealnym przykladem tego jak przez lata udalo im sie wyprac mozgi. Jest tylko PiS i PO. Biale, albo czarne. Nie ma nic innego i ludzie beda za te partie klocic, a nawet kroic jesli trzeba. W imie tego, zeby przez kolejne 4 lata, znowu rzadzila jedna z tych partii i znowu okradala kraj, ktory ponoc lezy nam na sercu.
Moj tesc, ktory zawsze byl anty-pedalski, pod wplywem TVN i przekazu serwowanego mu dzien w dzien stal sie 100% lewicowy i za kazdym razem glosowal na PO. Nie dalo sie z nim normalnie porozmawiac o polityce ...
2. Ustosunkowałem się do danych które podałeś, co do innych nie podałeś źródła więc domniemam że to tylko twoje przypuszczenia.
3. W imię waszej chorej nienawiści do pisu do władzy doszli ludzie którzy ten kraj zaorają. Skoro to wg ciebie wyprany mózg to co powiesz o swoim?
-
-
Waszej czyli czyjej? Ja reprezsentuje tylko i wylacznie siebie.
NIe nienawidze PiSu, ale jak juz napisalem w pierwszym poscie - PiS nie jest partia prawicowa. To media wykreowala partie centrum na prawice, bo prawica brzmi grozniej - mozna straszyc spoleczenstwo faszystami. Uwazam, ze wyrzadzili wiele szkod dla polskiej gospodarki, ale nie wiecej, niz PO. Zrozumiales? Dodam, ze odkad zaczalem interesowac sie scena polityczna w Polsce, to nigdy nie oddalem glosu na nikogo z PO, PSL czy Lewicy, a na kandydata PiS owszem.
Nienawidze to lewakow i ich podwojnych standardow.
Rozumiem, ze wg Twojej logiki wszyscy, ktorzy nie popieraja PO powinni glosowac na PiS, zeby PO nie bylo u wladzy. Tak wlasnie kreci sie ta karuzela od `89, bo ludzie nie glosuja na partie, tylko przeciw nim. W ub. roku mlodzi ludzie tlumnie poszli do urn wierzac, ze cos sie zmieni na lepsze. Nie glosowali na PO - glosowali anty-PiS. Za 3 lata o ile znowu pojda glosowac (moga nie pojsc - rozczarowani tym, ze wpadli z deszczu pod rynne), to beda glosowac anty-PO. Przypominam jeszcze, ze pomimo to PiS wybory wygral, tylko nie byl w stanie stworzyc koalicji rzadzacej.
P.S. Jest tylko jeden kandydat PiS na ktorego moglbym oddac glos w wyborach prezydenckich w pierwszej turze - i jest to Dominik Tarczynski. W drugiej turze zaglosuje na kazdego byle nie reprezentanta PO (niezaleznie czy bedzie to Sikorski czy Trzaskowski)
-
Wszystko jasne. Zrozumiałem. Wszystkiego dobrego!w miare kumaty pisze: ↑19.11.2024, 09:01Waszej czyli czyjej? Ja reprezsentuje tylko i wylacznie siebie.
NIe nienawidze PiSu, ale jak juz napisalem w pierwszym poscie - PiS nie jest partia prawicowa. To media wykreowala partie centrum na prawice, bo prawica brzmi grozniej - mozna straszyc spoleczenstwo faszystami. Uwazam, ze wyrzadzili wiele szkod dla polskiej gospodarki, ale nie wiecej, niz PO. Zrozumiales? Dodam, ze odkad zaczalem interesowac sie scena polityczna w Polsce, to nigdy nie oddalem glosu na nikogo z PO, PSL czy Lewicy, a na kandydata PiS owszem.
Nienawidze to lewakow i ich podwojnych standardow.
Rozumiem, ze wg Twojej logiki wszyscy, ktorzy nie popieraja PO powinni glosowac na PiS, zeby PO nie bylo u wladzy. Tak wlasnie kreci sie ta karuzela od `89, bo ludzie nie glosuja na partie, tylko przeciw nim. W ub. roku mlodzi ludzie tlumnie poszli do urn wierzac, ze cos sie zmieni na lepsze. Nie glosowali na PO - glosowali anty-PiS. Za 3 lata o ile znowu pojda glosowac (moga nie pojsc - rozczarowani tym, ze wpadli z deszczu pod rynne), to beda glosowac anty-PO. Przypominam jeszcze, ze pomimo to PiS wybory wygral, tylko nie byl w stanie stworzyc koalicji rzadzacej.
P.S. Jest tylko jeden kandydat PiS na ktorego moglbym oddac glos w wyborach prezydenckich w pierwszej turze - i jest to Dominik Tarczynski. W drugiej turze zaglosuje na kazdego byle nie reprezentanta PO (niezaleznie czy bedzie to Sikorski czy Trzaskowski)
-
Na dniach ma wrócić do Polski po 30 latach antykomunistyczny działacz Janusz Waluś.
10-go grudnia ma udzieluć wywiadu u Stanowskiego na "Kanale zero".
Kiedy dokladnie ma wrocić, to obecne POstkomunistyczne wladze nie ujawniają, aby nie było powitań na lotnisku.
10-go grudnia ma udzieluć wywiadu u Stanowskiego na "Kanale zero".
Kiedy dokladnie ma wrocić, to obecne POstkomunistyczne wladze nie ujawniają, aby nie było powitań na lotnisku.
"...nie pozwól Matko, by szargał Cię semicki pies.."
-
-
Ten chlop to wykreowana pulapka, tylko po to zeby sciagnac elektorat podobny do nas. A w mowieniu i robieniu odwrotnie to, co jak co, ale od pisu mozna sie uczyc, wiec nie wierze ZADNEMU zlotoustemu wywodzacemu sie z tego srodowiska. Tyle lat z tymi popisowskimi k******, a dalej ktos sie na to lapie.w miare kumaty pisze: ↑19.11.2024, 09:01P.S. Jest tylko jeden kandydat PiS na ktorego moglbym oddac glos w wyborach prezydenckich w pierwszej turze - i jest to Dominik Tarczynski. W drugiej turze zaglosuje na kazdego byle nie reprezentanta PO (niezaleznie czy bedzie to Sikorski czy Trzaskowski)
-
Jest bardzo prawdopodobne, ze masz racje - napisałem jedynie ze to jedyna osoba z PiS na która byłbym w stanie zagłosować. Oczywiście mój głos pójdzie na Mentzena, choć mysle, ze gdyby Konfederacja postawiła na Zajaczkowska, to miałaby ona większe szanse od Mentzena - ten będzie miał słabe poparcie wśród kobiet.Łojezu pisze: ↑27.11.2024, 13:37Ten chlop to wykreowana pulapka, tylko po to zeby sciagnac elektorat podobny do nas. A w mowieniu i robieniu odwrotnie to, co jak co, ale od pisu mozna sie uczyc, wiec nie wierze ZADNEMU zlotoustemu wywodzacemu sie z tego srodowiska. Tyle lat z tymi popisowskimi k******, a dalej ktos sie na to lapie.
-
Z kolei kobieta... juz nie mowiac o obecnych czasach... dla mnie osobiscie niewybieralna na urzad prezydencki i mysle, ze dla wielu mezczyzn rowniez. Choc glosowalem na nia do EU i trzeba przyznac ze ma wieksze jaja niz kryptogeje z popisu.
-
Odkąd padła komuna to chyba tylko Lech Kaczyński godnie nas reprezentował na arenie międzynarodowej. Jestem pewien, ze Zajaczkowska reprezentowalaby nas lepiej, niż każdy z tych mężczyzn - walesa, Kwaśniewski, Komorowski czy Duda. Aż strach pomyśleć gdyby następny miałby być ktoś z pary Sikorski-Trzaskowski.
-
Zajączkowska? Proszę Cię...w miare kumaty pisze: ↑27.11.2024, 17:07Jest bardzo prawdopodobne, ze masz racje - napisałem jedynie ze to jedyna osoba z PiS na która byłbym w stanie zagłosować. Oczywiście mój głos pójdzie na Mentzena, choć mysle, ze gdyby Konfederacja postawiła na Zajaczkowska, to miałaby ona większe szanse od Mentzena - ten będzie miał słabe poparcie wśród kobiet.Łojezu pisze: ↑27.11.2024, 13:37Ten chlop to wykreowana pulapka, tylko po to zeby sciagnac elektorat podobny do nas. A w mowieniu i robieniu odwrotnie to, co jak co, ale od pisu mozna sie uczyc, wiec nie wierze ZADNEMU zlotoustemu wywodzacemu sie z tego srodowiska. Tyle lat z tymi popisowskimi k******, a dalej ktos sie na to lapie.
-
Lobik pisze: ↑27.11.2024, 10:53Na dniach ma wrócić do Polski po 30-tu latach antykomunistyczny działacz, Janusz Waluś.
10-go grudnia ma udzielać wywiadu u Stanowskiego na "kanale zero".
Kiedy dokladnie ma wrocić, to obecne po-stkomunistyczne władze tzw. polinu nie ujawniają, aby nie było powitań na lotnisku.
Kiedy stanowska wybiera się do rpa ?

Janusz WaLuś - refugge WeLcome!!!
-
Zakładam, że rozmowa odbędzie się online.The-Best.Dobry-Ziom pisze: ↑03.12.2024, 12:12Lobik pisze: ↑27.11.2024, 10:53Na dniach ma wrócić do Polski po 30-tu latach antykomunistyczny działacz, Janusz Waluś.
10-go grudnia ma udzielać wywiadu u Stanowskiego na "kanale zero".
Kiedy dokladnie ma wrocić, to obecne po-stkomunistyczne władze tzw. polinu nie ujawniają, aby nie było powitań na lotnisku.Kiedy stanowska wybiera się do rpa ?
-
[link]Nosferatu pisze: ↑04.12.2024, 14:39Zakładam, że rozmowa odbędzie się on-line.The-Best.Dobry-Ziom pisze: ↑03.12.2024, 12:12Lobik pisze: ↑27.11.2024, 10:53Na dniach ma wrócić do Polski po 30-tu latach antykomunistyczny działacz, Janusz Waluś.
W dniu 10-go grudnia ma udzielać wywiadu u Stanowskiego na "kanale zero".
Kiedy dokladnie ma powrocić, to obecne po-stkomunistyczne władze tzw. polinu nie ujawniają, aby nie było powitań na lotnisku.Kiedy stanowska wybiera się do rpa ?

A ja bym wolał żeby "Kuba" wywalił na tę pomawiaczkę (m.in. oczerniła z nagy'm kibiców Legii ws. akcji z piłkarzami w klubowym garażu ale milicja chyba sama umożyła swoje postepowanie) z zerem honoru góralskie białe pęto. : )

-
No to się lewackie i neokomunistyczne psy naszczekają. Już różne chujozy piszą, że w kz będzie wywiad z mordercą.
NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
-
Zasadnicze pytanie jest takie, czy było warto siedzieć w pudle 30 lat za zabicie kogoś w kraju na drugim końcu świata. Niektórzy uważają Walusia za polskiego patriotę, więc proszę o odpowiedź co takiego wielkiego zrobił dla Polski? Może był dla kogoś bohaterem w RPA, ale nie wiem za co miałby być bohaterem w Polsce. Według mnie członkowie tej neonazistowskiej partii ARO zmanipulowali Walusia i posłużyli się nim, żeby jego rękami zabić Haniego. Po prostu chcieli się nawzajem zwalczać neonaziści z komunistami a walka toczyła się o władzę. Chciałbym, żeby doszło do tego wywiadu. Chętnie posłucham co Janusz Waluś ma do powiedzenia w tej sprawie i jak to wszystko widzi z dzisiejszej perspektywy.
-
Zadajesz trudne pytania ponieważ "Janek" był zawsze dyskretny i działał jako "samotny wilk" więc wątpię abyś coś znalazł np. w archiwach zażydzonego IPNu. Polecam dokładną lekturę kronik kryminalnych z poczatku lat 80tych XX w. o niewyjaśnionych zgonach działaczy pzpr, sb lub jej konfidentów.prawo mnie piści pisze: ↑07.12.2024, 17:51Zasadnicze pytanie jest takie, czy było warto siedzieć w pudle 30 lat za zabicie murzyna w kraju na drugim końcu świata. Niektórzy uważają Janusza Walusia za polskiego patriotę, więc proszę o odpowiedź: co takiego wielkiego zrobił dla Polski? Może był dla kogoś bohaterem w RPA, ale nie wiem, za co miałby być bohaterem w Polsce. Według mnie członkowie tej niby neonazistowskiej partii ARO zmanipulowali Polaka i posłużyli się nim, żeby jego rękami zabić haniego. Po prostu chcieli się nawzajem zwalczać, rzekomi neonaziści ze skrajnymi komunistami, a walka toczyła się o władzę. Chciałbym, żeby doszło do tego wywiadu. Chętnie posłucham, co Pan Waluś ma do powiedzenia w tej sprawie i jak to wszystko widzi z dzisiejszej perspektywy.
W rsa również Janusz nikogo nie wydał (choć chyba dał się podejść jednemu psu który udawał sprzymierzeńca) oraz raczej nigdy nie wyraził skruchy za sprzątnięcie czarnego zbrodniarza na usługach kgb.
Wygląda na to że "Jasiu" posłuchał rady ze strony życzliwych mu Legionistów i nie da(ł) się wykorzystać takim szujom jak "dziennikarskie zero" które dla kliknięć oraz idących za tym pieniędzy z reklam zjadłoby spod siebie.
A czy było warto? Może kiedyś poznamy odpowiedź m.in. od europarlamentarzysty Brauna który usiłuje ewidentnie ogrzać się w aurze kibicowskiego bohatera narodowego itp.

-
Wszędzie widzę dzisiaj 1.3.1.2. ACAB DAY, ale żeby ktoś wspomniał 1981 rok to już nie widać...
https://www.youtube.com/watch?v=3y2P1h5Ehyo
https://www.youtube.com/watch?v=3y2P1h5Ehyo
-
thebestdobryziom, a co tobie Stano przeszkadza? Masz jakiś uraz do gościa, bo napisał o pobiciu piłkarzy przez kibiców. To jest dziennikarz sportowy, więc dziwne, żeby takie rzeczy pochwalał i nie piętnował tego. Stano robi zajebistą robotę, porusza trudne tematy, otwiera ludziom oczy i uświadamia ich. Wspólnie z Mazurkiem jadą z kliką tuska i trzaskowskiego, śmieją się z debili celebrytów, aktorów, szeroko pojętego lewactwa. Nie uskuteczniaj tutaj jakiejś nagonki na gościa tylko dlatego, że potępił pobicie piłkarzy Legii.
Mam nadzieję, że jednak Waluś wystąpi na kanale zero.
Co do Brauna to on nie musi ogrzewać się przy Walusiu, bo gość ma szacunek u wielu ludzi już od dawna. Jak na razie to chyba ty chcesz się ogrzać przy nim.
Mam nadzieję, że jednak Waluś wystąpi na kanale zero.
Co do Brauna to on nie musi ogrzewać się przy Walusiu, bo gość ma szacunek u wielu ludzi już od dawna. Jak na razie to chyba ty chcesz się ogrzać przy nim.
-
GKS KATOWICE PODCZAS OBCHODÓW 43. ROCZNICY PACYFIKACJI KWK WUJEK
Kibice GieKSy, jak co roku, pamiętali o rocznicy pacyfikacji strajku na Kopalni Wujek. W grudniu 1981 roku milicja zastrzeliła dziewięciu Górników. GieKSiarze zebrali się dziś w ponad 200 osób. Najpierw na Bukowej, gdzie na Trybunie Głównej odpalono kilkadziesiąt rac ułożonych w „1981”, czyli rok tragicznych wydarzeń na brynowskiej kopalni. Później cała grupa udała się pod Pomnik Dziewięciu z Wujka. Zgromadzonych GieKSiarzy powitał Robert Ciupa – dyrektor Śląskiego Centrum Wolności i Solidarności. Przedstawiciele Stowarzyszenia Kibiców GKS-u Katowice „SK 1964”, wchodzący w skład oficjalnej delegacji, złożyli wieniec i zapalili znicze. Na uroczystości nie zabrakło pirotechniki, głośnych śpiewów, patriotycznych flag oraz transparentu, na którym widniał napis „ŚP. URSZULA WENDA”. Transparent poświęcony był zmarłej w tym roku lekarce, która niosła pomoc bohatersko walczącym górnikom
GALERIA:
[link]
WIDEO:
[link]
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zidTxgPoU ... fBTHOM6asJ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>
Kibice GieKSy, jak co roku, pamiętali o rocznicy pacyfikacji strajku na Kopalni Wujek. W grudniu 1981 roku milicja zastrzeliła dziewięciu Górników. GieKSiarze zebrali się dziś w ponad 200 osób. Najpierw na Bukowej, gdzie na Trybunie Głównej odpalono kilkadziesiąt rac ułożonych w „1981”, czyli rok tragicznych wydarzeń na brynowskiej kopalni. Później cała grupa udała się pod Pomnik Dziewięciu z Wujka. Zgromadzonych GieKSiarzy powitał Robert Ciupa – dyrektor Śląskiego Centrum Wolności i Solidarności. Przedstawiciele Stowarzyszenia Kibiców GKS-u Katowice „SK 1964”, wchodzący w skład oficjalnej delegacji, złożyli wieniec i zapalili znicze. Na uroczystości nie zabrakło pirotechniki, głośnych śpiewów, patriotycznych flag oraz transparentu, na którym widniał napis „ŚP. URSZULA WENDA”. Transparent poświęcony był zmarłej w tym roku lekarce, która niosła pomoc bohatersko walczącym górnikom
GALERIA:
[link]
WIDEO:
[link]
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zidTxgPoU ... fBTHOM6asJ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>
-
https://www.facebook.com/KONFEDERACJA20 ... 3467818900
Coraz więcej upaińskich firm otwiera się w Polsce i większość z nich czci upa. Zastanawiam się czy powinnismy tylko bojkotować te upaińskie firmy czy jednak działać bardziej zdecydowanie?
Coraz więcej upaińskich firm otwiera się w Polsce i większość z nich czci upa. Zastanawiam się czy powinnismy tylko bojkotować te upaińskie firmy czy jednak działać bardziej zdecydowanie?
STADION TO NIE TEATR! FUCK uefa, j**** pzpn!
-
Poruszająca relacja z XVII Patriotycznej Pielgrzymki Kibiców na Jasną Górę [LEKTOR] (11.01.2025)
[link]
[link]
PolishFans TV - największy kanał kibicowski w Polsce na YouTube
YouTube ➡ https://www.youtube.com/PolishFansTV
Facebook ➡ https://www.facebook.com/polishfanstv/
Instagram ➡ https://www.instagram.com/polishfanstv/
Twitter ➡ https://twitter.com/polishfanstv
-
Sąd: Kujda kłamcą lustracyjnym
Najbliższy, wieloletni współpracownik Kaczyńskiego konfidentem SB od 1979
Zapraszam dalej do głosowania na PiS.
Precz z komuną!
Najbliższy, wieloletni współpracownik Kaczyńskiego konfidentem SB od 1979
Zapraszam dalej do głosowania na PiS.
Precz z komuną!
-
hahahaha a takie ciuszki robił ze "sztywnymi" hasłami. Tak to sie własnie kończa takie zabawy nie zgodne z prawem a później d*** pęka jak kilka latek trzeba odsiedzieć. No cóż pewnie niebawem patowalki i stanie sie celebryta :)
[link]
[link]
-
Wszyscy wielcy gangusy jak Scarface, ale docisną takiego na śledczaku i r********** się nawet na własną matkę.
Jarosław Kaczyński z kolegami ma ostatnio pod górkę, a Morawiecki chyba już spakowany i kierunek Hajduszoboszlo.
Jarosław Kaczyński z kolegami ma ostatnio pod górkę, a Morawiecki chyba już spakowany i kierunek Hajduszoboszlo.
-
Idź już stąd,nie pajacuj.katanaczio pisze: ↑31.01.2025, 12:39Wszyscy wielcy gangusy jak Scarface, ale docisną takiego na śledczaku i r********** się nawet na własną matkę.