Euro 2012 - akcje , atrakcje pomysły i libacje ;)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
kibol061

Re: Euro 2012 - akcje , atrakcje pomysły i libacje ;)

Post autor: kibol061 » 15.06.2012, 16:03

Ultra2012 pisze:Wczoraj bylem w Poznaniu zobaczyć Chorwatów. W centrum przed meczem widziałem kilka grup bawiących się osobno. Osobno BBB wraz z klubami z północy Chorwacji, osobno Torcida z południem i osobno grupa Ultras z Mostaru - ubrana jednakowo w czarne koszulki z motywem ultras. Na rynku odpalają race oraz śpiewają wszystkie reprezentacyjne pieśni. Co ciekawe mnóstwo flag chorwackich z nazwami niemieckich miejscowości typu Munchen,Bonn,Gelsenkirchen. Widać, ze do Poznania przybyła duza grupa emigracji. Spalona zostaje także flaga Unii Europejskiej.Na meczu kilkanaście tysięcy Chorwatów. Doping intonują, starają się prowadzić ekipy Dinamo Zagrzeb oraz Mostaru. Widać, ze to nieprzypadkowe osoby.To właśnie z ich rejonów lecą co chwile race na murawę. Było także ,,szczególne,, buczenie na Balotelliego za każdym razem kiedy był przy piłce.
Dziwi mnie ostatnio wytwarzanie jakiejś chorej sytuacji nienawiści pomiędzy nami a Chorwatami.
Gadałem z wieloma ludźmi, którzy uważają nas za swoich sprzymierzeńców, padało także słowo - braci w Europie do których im najbliżej. W tramwaju w drodze na mecz co chwile intonują Polska biało - czerwoni, gdzie śpiewał każdy z nich. Nie wiem kto może być nam Polakom bliższy niż Węgrzy i Chorwaci...
Od siebie dodam, że palą flagę Bośni i większość, nawet z wyglądu pikniki hajluje przy jakimś okrzyku o Ustaszach. Przez cały mecz dopinguje także grupa Armady Rijeka wraz z grupą z nad flagi Lede (mogłem przekręcić nazwę bo nie pamiętam). Ogólnie wszyscy pozytywnie (może nawet mało powiedziane w niektórych przypadkach) nastawieni do Polaków i cieszyli się z zajść w Warszawie. Stwierdzam też, że żeby odpalić piro na takim meczu nie trzeba być jakimś kozakiem, bo każdy przy takim trzepaniu mógłby wnieść cały plecak rac i achtunów.

iparts.pl
MKS1922

Post autor: MKS1922 » 15.06.2012, 16:08

Zorganizowany doping na meczu z Czechami [link]

Clay

Post autor: Clay » 15.06.2012, 16:12

Szwedzi z Angolami ostro tancza w kijowie własnie :)
Master pisze:
BernardoTrzymamHujaTwardo pisze:Aj tam gadanie. Ja od dawna przyjaźnie sie z jedną dziewczyną i nigdy nie myślelismy o sobie że kiedykolwiek będziemy parą. Ona ma swojego chłopa ja mam swoją panne, a nasze relacje opierają się na czysto koleżeńskich.

Pozdro
Uwaga panowie, d*** przy ścianach 8)

kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 15.06.2012, 16:29

Anglicy na Ukrainie
http://www.youtube.com/watch?v=tylbhLtUY-A
4.55 tak sie konczy wlazenie w dupe angielskim burakom
http://www.youtube.com/watch?v=18ZLWPhX ... r_embedded

Ogolem niby praktycznie jedna wyspa i mentalnosc, a styl kibicowania Iroli czy Szkotow kompletnie inny ...

Raffels

Post autor: Raffels » 15.06.2012, 16:37

Odnosnie tej "niby" flagi BBB - Chorwaci na necie juz placza, ze to nie jest flaga BBB tylko jakiejs grupy z okolic Zagrzebia, ze kiedys na kazdej Chorwackiej fladze bylo BBB, Torcida itp. i ze w ogole niewazna flaga. Przesmieszni sa. :)
Obrazek

Делије

Post autor: Делије » 15.06.2012, 16:42

Wiem ,że chujowe portale ale coś piszą że niby mają ruskich (tych co zatrzymali) ekstradować do rusi żeby tam kare odbyli..ciekawe już widze jak tam odsiadują wjadą za granice i beda wolni..U ruskich na forach coś szczekają ,że sie tu wybierają..ciekawe ile w tym prawdy

fluor

Post autor: fluor » 15.06.2012, 16:47

wczoraj...

Ukraińscy ochroniarze musieli interweniować po zamieszkach z udziałem kibiców Szwecji i Anglii, do których doszło przed dzisiejszym meczem tych reprezentacji w Grupie D. W przepychankach uczestniczyło około trzystu osób

Do starcia kibiców doszło w czwartek wieczorem. Fani stanęli naprzeciw siebie i zaczęli skandować obraźliwe hasła. Kiedy rozpoczęły się przepychanki, do akcji wkroczyli ochroniarze. Stworzyli kordon oddzielający od siebie obie grupy. Szacuje się, że w zamieszkach wzięło udział ok. 100 Anglików i 200 Szwedów.

O co poszło? Głównie o to, kto będzie miał przewagę na stadionie w Kijowie. Na trybunach ma być aż 20 tys. Skandynawów i tylko 5 tys. Anglików. Ci drudzy zapewniali jednak, że będą głośniejsi od rywali. - Szwedzi mają tu swoje bary i restauracje, więc jest ich tutaj więcej. Ale angielscy kibice pokażą z czego są znani. Zrobimy hałas! - zapowiada Chris Banks z Reading.

savefastest

Post autor: savefastest » 15.06.2012, 16:51

[link]

krystalicznieczysta

Post autor: krystalicznieczysta » 15.06.2012, 16:57

Raffels pisze:Odnosnie tej "niby" flagi BBB - Chorwaci na necie juz placza, ze to nie jest flaga BBB tylko jakiejs grupy z okolic Zagrzebia, ze kiedys na kazdej Chorwackiej fladze bylo BBB, Torcida itp. i ze w ogole niewazna flaga. Przesmieszni sa. :)
bo oni twierdzą, że na reprezentacji od lat Bad Boys Blue czy Bad Boys Girls to każdy na reprze ma a przypadkiem grupa z Zagrzebia tak samo się nazywa.
To tak jakby Polacy (pomijając teraz kwestię Ruchu jako ekipę nie polską na kadrze) - nazwalis ie wszyscy na reprze Psycho Fans i wszystkie wioski i miasta by sobie dopisywały Psycho fans. Wtedy logiczne, że krojąc taką flagę nie nawet z Chorzowa nie kroiło by się grupy Ruchu.
Ja to tak rozumiem i w tej kwestii mogą mieć rację, że skrojona została inna ekipa z Zagrzebia.

ax88

Post autor: ax88 » 15.06.2012, 17:01

fluor pisze:O co poszło? Głównie o to, kto będzie miał przewagę na stadionie w Kijowie. Na trybunach ma być aż 20 tys. Skandynawów i tylko 5 tys. Anglików. Ci drudzy zapewniali jednak, że będą głośniejsi od rywali. - Szwedzi mają tu swoje bary i restauracje, więc jest ich tutaj więcej. Ale angielscy kibice pokażą z czego są znani. Zrobimy hałas! - zapowiada Chris Banks z Reading.
Moze głosniejsi nie bedą, ale pewnie jak zwykle odwalą najwieksze bydło. W Niemczech było ich 100 tys i szaleli, teraz jest ich 5 tys, a dalej robią to samo

http://www.youtube.com/watch?v=aoHec9Qr4kU

Mieczyk

Post autor: Mieczyk » 15.06.2012, 17:13

A mnie zastanawia dlaczego na tych mistrzostwach jest ich tak mało? Przecież zawsze słynęli z gigantycznych liczb. Bydło nie bydło, ale w takich Niemczech to chyba o nich tylko było słychać, że szaleją na mieście. Zawsze rynek opanowany, śpiewy, chlaństwo, rozwalanie ogródków, a teraz coś cicho o nich .... Fakt, coś tam się bawią dziś na Ukrainie ze Szwedami, ale myślałem, że ich się tam zleci dużo więcej.

kibic456

Post autor: kibic456 » 15.06.2012, 17:14

Rosyjscy chuligani wyzwali oficjalnie polskich na pojedynek - twierdzi portal Live News

[link]

krystalicznieczysta

Post autor: krystalicznieczysta » 15.06.2012, 17:20

rzetelność widzę w artykule mediów rosyjskich tak samo jak w polskich ;)

football.fan

Post autor: football.fan » 15.06.2012, 17:30

Zdziwiłem się, że prawie w każdych wiadomościach na różnych stacjach ostrzegają, że do Warszawy w sobotę przyjedzie 20 tys. rusków w tym ich najlepsze ekipy na odwet ...

problemator

Post autor: problemator » 15.06.2012, 17:33

Obrazek Prawdopodobnie Chorwaci na zdjęciu
Obrazek

Krzesełko Stadionu

Post autor: Krzesełko Stadionu » 15.06.2012, 17:34

Ale wariaty.4 typy do jednej koszulki.Respekt

problemator

Post autor: problemator » 15.06.2012, 17:40

obiektywnie patrząc to my nie wiemy czy w 4 do koszulki podjebali to raz. A dwa, ludzie z naszej strony też nie zawsze atakowali tak całkiem honorowo na barwy Rosjan.
Obrazek

alembiks

Post autor: alembiks » 15.06.2012, 17:43

ax88 pisze:
Moze głosniejsi nie bedą, ale pewnie jak zwykle odwalą najwieksze bydło. W Niemczech było ich 100 tys i szaleli, teraz jest ich 5 tys, a dalej robią to samo

http://www.youtube.com/watch?v=aoHec9Qr4kU
Nie ma tu nic obscenicznego nie badz taka panienka.Wieksze jak to nazwales bydlo widzialem w wykonaiu kibicow Wisly przed meczem z Fulam.

ax88

Post autor: ax88 » 15.06.2012, 17:48

Zerwikaptur

Post autor: Zerwikaptur » 15.06.2012, 17:49

football.fan pisze:Zdziwiłem się, że prawie w każdych wiadomościach na różnych stacjach ostrzegają, że do Warszawy w sobotę przyjedzie 20 tys. rusków w tym ich najlepsze ekipy na odwet ...

nastepna podkretka tylko dziecko da sie wkrecic ,mial byc marsz z sierpami mlotami itd a wszyscy widzeli ile to tych reliktow zsrr bylo 12 w warszawie teraz tez podgrzewa szechter i reszta atmosfere nie wyszla prowokacja wymysla druga proste h** w ryj mediom i hujowi zwanym płemiełem

debiutant

Post autor: debiutant » 15.06.2012, 17:53

Tym razem naprawde lepiej nie dać się sprowokować,już tematem numer jeden są znowu kibole.
Obrazek

Jak

Post autor: Jak » 15.06.2012, 17:55

Jeśli to prawda, że Ruscy jadą na odwet (na razie to media polskojęzyczne się nakręcają), tzn., że obici byli i to nie tuzinkowo skoro chcą rewanżu.
Kacapy = Zero akcji z psiarnią, dobrze wiedzieli, że będą chronieni przez milicję (z naszych podatków).
Strach im nie pozwalał. Gdyby to był totalny spontan chuliganki na mieście to nie chowaliby się za plecami stróżów milicyjnych.

Zerwikaptur

Post autor: Zerwikaptur » 15.06.2012, 17:59

przeciez nie jeden z tu udzielajacych sie mowili dokladnie to co teraz sie dzieje czyli nagonka na nas ,teraz w tv politycy wrzeszcza by nas ostrzej karac nie powinno nas to dziwic znajac ich intencje coi do nas ,panowie prowokacja i jeszcze raz prowokacja ze wszystkich tych medialnych niesamowitych doniesien dotyczacych ruskich kibicow i tak dalej nie potwierdzila sie nie wspomne o tych 10000 co mialo przyjechac ,teraz znow jest nagonka i nastepne prowokacje .
Zimna krew ...tyle odemnie

Jak

Post autor: Jak » 15.06.2012, 18:04

Widzę po zdjęciu, że Chorwaci byli na zakupach w Centrum Handlowym.
Rozmiar: eSka?

O..

Post autor: O.. » 15.06.2012, 18:08

Co do tego najazdu ruskich, to mecz był we wtorek, kolejny w sobote więc fizycznie nie jest możliwe, żeby ogarnęli wizy w tak krótkim czasie(chyba, że coś się zmieniło i już mogą wjeżdżać jak do siebie). Co za tym idzie media znowu kręcą afere, a jak się coś będzie dziać to będą płakać o chuliganach.

football.fan

Post autor: football.fan » 15.06.2012, 18:08

Wychodzi z tego, że znowu prowokacja i podkręcanie atmosfery, niech kacapy biją się same z dziennikarzami TVNu i Wyborczej, a my to olejmy . . .

xxxx

Post autor: xxxx » 15.06.2012, 18:11

EURO PRZERWANE Z POWODU DESZCZU HA HA

NicNieWidzialem

Post autor: NicNieWidzialem » 15.06.2012, 18:14

Nie ma co się dać sprowokować jak faktycznie przyjadą ich ekipy to wiedzą do kogo uderzyć... Nie słuchajcie tych pojebanych mediów bo im o to chodzi, żeby jak najwięcej osób wyłapać i pokazać, że kibole to problem.

esencjale

Post autor: esencjale » 15.06.2012, 18:21

[link]

White Angels

Post autor: White Angels » 15.06.2012, 18:22

Jam proponuje zapamietac kto wypowiada sie negatywnie o blokowaniu marszu ruskich i ich odpowiednio nagrodzic na murach,wlepkach..przed wyborami trzeba przypominac ich wypowiedzi..atakowac ich biora poselskie sa ogolno dostepne..dzienikarze tez sa znani wiec tez mozna i spotkac w roznych miejscach delikatny szept na ucho zmobilizuje do myslenia..a ruscy droga dyplomatyczna moga zdobyc wizy putin zalatwi wszystko u rudego..mysle ze nie wychylac sie za bardzo w sobote troche za glosno jest..oczywiscie jak bedzie okazja to w ciemnej bramie bratac sie..mysle ze janusze wystawia sie na nieswiadomce sami wiec maja kogo naprawiac za glupote..dzienikarze tez pewnie dostana w nos..wiec na spokojnie wszystko..

seba1944

Post autor: seba1944 » 15.06.2012, 18:23

Michał_Płock pisze:Uważajcie Panowie kibole, bo na komendy przyszedł list z wojewódzkiej, że mają wszystkich zaangażowanych kibiców (czyli wystarczy, że jeździsz na wyjazdy za swoją drużyną w Polsce) wezwać jutro na 19:30 i przetrzymać na komendach w trakcie trwania meczu. Jak macie inne plany na jutrzejszy wieczór, albo nie chce Wam się z nimi użerać to nie otwierajcie drzwi i nie odbierajcie telefonów od nieznajomych.
hmm teoretycznie mają dostarczyć wezwanie 7 dni wcześniej
ostatnio dostałem wezwanie, defakto dzień przed meczem z ruskimi (ale to akurat zbieg okoliczności), poszedłem bo chciałem tą sprawę już zakończyć i mówię do psa, że wcale tu nie musiałem przychodzić, że za późno wezwanie a on gada, ze wie i dziękuje mi że przyszedłem bo prokurator by mu łeb upierdolił a on sam z tego powodu nie spał w nocy :))))))
także pierdolcie takie wezwania
Obrazek

www.facebook.com/gadzetydlakibica

krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR » 15.06.2012, 18:29

[link]

Wg Chorwatów to jest oficjalna flaga BBB. To skrojone to jakiś ich przyszywany fan club (ten napis na fladze to nazwa jakiejś wioski)

Jak

Post autor: Jak » 15.06.2012, 18:30

Dokładnie, niech się biją, ale prędzej niech razem piją. Obie kur.. są siebie warte.
Wygodny temat zastępczy. Sytuacja gospodarcza w Polsce jest taka, że Jesteśmy głęboko w dup.. . Gdyby wziąć się za badania, PKB, bezrobocie, warunki życia, opieka zdrowotna, edukacja, inwestycje, mieszkania, emigracja itd to jest totalne dno. Nikt o tym nie powie, bo mydlana bańka pęknie. Albo puszczają Euro(sraczkę) albo nagonka na Kibiców.
Jesteśmy wygodnym i potrzebnym tematem zastępczym. Jest jeszcze jedno. O tym żaden polityk nie powie, ani milicjant. Tylko My możemy wyjść na ulicę i upomnieć się twardo (pociągając innych) o normalne życie. Żyłem w Kanadzie i UK i powiem Wam, że jeb.. Nas równo. To nie Polacy żyją dla Polityków i ich płatników. Kombinują jak Nas rozbić i ewentualnie doprowadzić do kontrolowanego sprzeciwu społecznego aby nie utracić koryta.
Psiarnia dostała po 300 zł podwyżki jako jedyna grupa. Teraz bardziej ochoczo biegają po ulicach z pałami przeciw obywatelom jeśli wyjdą za chlebem. Rudy Kondon dobrze wie co robi, a raczej sprawnie wykonuje polecenia.
Swoją drogą tworzy Nam się milicja polityczna. Rząd i koledzy robią grube wały, to milicaje muszą się czymś zająć. Np czytaniem tego forum. Żenujące siedzą na d**** i szukają afer na stadionach. Jeśli nic nie robią to rozwiązać tą formację (tak jak zdemontowali Wojsko Polskie), albo odchudzić darmozjadów.

Monar24

Post autor: Monar24 » 15.06.2012, 18:33

Polskie media są żałosne. Od jednej propagandy do drugiej ....

smoke_ksg

Post autor: smoke_ksg » 15.06.2012, 18:51

Moto Jelcz Oława na meczu Polska - Rosja ze swoja oficjalna flaga reprezentacji?
Fana Bóg-Honor-Ojczyzna, ktora wisiala na tymze meczu do kogo nalezy?

PT.

Post autor: PT. » 15.06.2012, 18:53

byl na niej bodajze herb Gdańska

CosaNostra1908

Post autor: CosaNostra1908 » 15.06.2012, 18:59

Na filmiku 2:59 najlepsza ekipa Ruskich jaką tego dnia widziałem! (nagranie godz 23:08)

Nie wiem jak to wyglądało na przemarszu, bo późno przyjechałem.

[link]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4fPeKGdtG2A&feature=plcp[/youtube]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekPamięć EEPROM może również powodować różne, inne uszkodzenia obrazu, a wielu serwisantów będzie dokonywać jego wymiany, jeśli stwierdzą jakikolwiek błąd przypominający symptomy tego uszkodzenia. Często spotykamy się z uszkodzeniem pamięci EEPROM w Beko chassis PE (modele 42WP300PS itd), przy którym grafka będzie działać prawidłowo, a obraz pozostanie bardzo ciemny. Ponieważ pamięci EEPROM w obu tych chassis są czyste, to programator nie będzie tutaj przydatny. Można przeprogramować je bez wylutowywania, ponieważ są one montowane powierzchniowo.

W niektórych przypadkach istnieje ryzyko uszkodzenia mikroprocesora, który można łatwo wymontować i wymienić na nowy.
W nowych rozwiązaniach układowych stosowane są zestawy 3 pamięci EEPROM. Mikroprocesor będzie stale monitorować wszystkie 3 pamięci. Jeśli jedna zostanie uszkodzona, to zostanie zmieniony zapis informacji w innych dwóch pamięciach. Powinno to ograniczyć ilość problemów spowodowanych przez wadliwe oprogramowanie w pamięciach EEPROM, jednak wydaje się, że więcej odbiorników narażonych na uszkodzenia oprogramowania, które musi być programowane bezpośrednio z komputera PC.
https://www.facebook.com/KozinyPL

http://www.youtube.com/watch?v=4BpesVSJSDU

Obrazek

ft.

Post autor: ft. » 15.06.2012, 19:01

smoke_ksg pisze:Fana Bóg-Honor-Ojczyzna, ktora wisiala na tymze meczu do kogo nalezy?
Lechia.
mówię zdrówko, chociaż wiem że nie pójdzie na zdrowie.

ODPOWIEDZ