Można coś więcej na temat akcji na Siemiaszkach ? Czy raczej nie ma co w internecie opisywać ? pozdrokary07 pisze:Na Oświecenia ok 30 osób konkretnej ekipy-żaden osiedlowy skład.Siemaszki to typowy numer w starym stylu,aż dziw ,że dali się na to nabrać.Raczej ciężko do powtórzenia bo nie ma Kanara to nie ma GPS-ów ;-)

Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
-
Devilsy to były małolaty które wyrosły obok hermetycznie działających WS w czasach piłkarskiej hegemonii i różnej maści wynalazków chodzących na mecze.Ci bardziej kumaci co się wykazywali mieli dobre kontakty w Sharksach co im dawało pozycje we własnej grupie.To była ekipa dzieciaków zajaranych Sharksami często nawet zaraz po podstawówce, WS też nie byli starzy mieli max po dwadzieścia parę lat ale to oni rządzili.
-
Telwizja podała tak.Objat pisze:Można coś więcej na temat akcji na Siemiaszkach ? Czy raczej nie ma co w internecie opisywać ? pozdrokary07 pisze:Na Oświecenia ok 30 osób konkretnej ekipy-żaden osiedlowy skład.Siemaszki to typowy numer w starym stylu,aż dziw ,że dali się na to nabrać.Raczej ciężko do powtórzenia bo nie ma Kanara to nie ma GPS-ów ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=2GESvPNZfcE
Kary coś tam mówi o GPSach ale chyba go fantazja ponosi albo umknął mi ten fakt.
Było tak:
Cracovia ma info, że WSH szaleje na mieście. Jedno auto Cracovii wjeżdża na Olszę (albo Prądnik, już nie pamiętam dokładanie) i robi dużo hałasu. Szarksi zaczynają pościg. Na ulicy Siemaszki ich samochody zostają zablokowane z obu stron i wysypuje się na nich Cracovia. Wisła nie podejmuje walki i pali wrotki, jednak nie każdy zdążył spierdolić i wiadomo jak to się dla nich skończyło.
Typowa zasadzka w starym stylu jak to ktoś napisał.
Było to chyba ostatnie starcie obu ekip w takich liczbach. Później była propozycja wspólnego plażowania na Kryspinowie ale to już zupełnie inna historia.
-
Króluzłoty, No Remorse to nie byli goście z Prokocimia i Rżąki? gdzieś przed 2000 r pamiętam że chyba tam działał głównie Kow. Ber. Woj. itp itd chyba raz udało im się skroić flagę Borku szl. na matecznym 98/99 coś takiego kojarzę.
Shadows to nie NH ?
Panthers to młodzi ze Skawiny działali jakoś w latach 2000 i późniejszych,parę akcji mieli dobrych już ze starszymi ze Skawiny jak np atak na Hutnika na Skawince ,pogonienie Korony Kielce wraz z Cracovią w parku w Skawinie,I codzienna walka w mieście na ostre sprzęty z wrogiem.
kary07 przejęcie władzy było bodajże we Wodzisławiu a nie Radzionków
Shadows to nie NH ?
Panthers to młodzi ze Skawiny działali jakoś w latach 2000 i późniejszych,parę akcji mieli dobrych już ze starszymi ze Skawiny jak np atak na Hutnika na Skawince ,pogonienie Korony Kielce wraz z Cracovią w parku w Skawinie,I codzienna walka w mieście na ostre sprzęty z wrogiem.
-
Ciepłe placki nic mnie nie ponosi z GPsami , popytaj tych co tam wtedy byli.Jeszcze chyba pok koniec lat 90-tych chyba byli Suprajsi z Woli,ale po zrobieniu Suprajsu przez Kurdwanów postanowili zakończyć działalność.Co do zmiany warty możliwe,że mi się pomylił Radzionków z Wodzisławiem,pamiętam T. i Św. ,że gadali ze starymi.
-
Dragonsi to były młode chłopaki praktycznie z dwóch osiedli w hucie ( Jagiellońskie i Kazimierzowskie), którzy działali mniej więcej w tym samym okresie co grupa Devils.
-
Z tych osiedli to byli Tigersi bo przez chwile była taka grupa teżkoniak pisze:Dragonsi to były młode chłopaki praktycznie z dwóch osiedli w hucie ( Jagiellońskie i Kazimierzowskie), którzy działali mniej więcej w tym samym okresie co grupa Devils.
Dragons to byli w połowie lat 90,na pewno flaga powstała na przełomie 96/97 i szaliki wydali bodajże coś kolo 30 sztuk jeśli się nie mylę,Na pewno był tam taki O. z Akacjowej
-
Dragoni byli dużo wcześniej niż Sharski , Devilsi byli wtedy co Tigersi i Terrorka , Sharki postanowiły że na Wiśle ma być tylko jedna ekipa i najsilniejsze jednostki z tych trzech ekip zostały przyjęte do WSH . Spotkanie Wisły z Cracovią w największych bandach jakie pamiętam to było pod Kameleonem ale który to był nie jestem wstanie sobie przypomnieć , jg w bardzo dużej liczbie wjechało pod naszą dyskotekę ale szybko palili wrotki , nie spodziewali się że wszyscy byli na to przygotowani ..........
-
Dużą awanturą było spotkanie na Oświecenia przed meczem Wisły,ale w 99 (?) niedaleko przejścia podziemnego.Wyposażenie jak pod Grunwaldem było faktycznie , awantura w tamtych czasach może nie jakaś nadzwyczajna,ale z racji przebiegu i wyniku ważna dla Wisły.Wiele się wtedy poprzestawiało w głowach,myślę,że Cracovii również.
-
Myśleli,że przejmią kameleon ale im nie poszło.Terrorka to przede wszystkim osiedle na lotnisku (bracia B i M)
-
Dragonsi to były osoby jeszcze ze starej Wisły przed tą całą pasiastą zarazą, choć całkiem możliwe że śmigały tam młodsze osoby jak min podopieczni wspomnianego O z pewnego klubu rugby, czy osiedli co nie zmienia faktu że sposób rywalizacji między krakowskimi klubami trochę ich przerósł i po kilku akcjach dali sobie spokój.
Dawniej to nie było tak jak teraz, praktycznie każdy mógł sobie zrobić własną grupę, wykonać szale czy nawet flagę nie pytając nikogo o pozwolenie, weryfikacja była w awanturach na meczu.
Dawniej to nie było tak jak teraz, praktycznie każdy mógł sobie zrobić własną grupę, wykonać szale czy nawet flagę nie pytając nikogo o pozwolenie, weryfikacja była w awanturach na meczu.
-
A Hutnik Butcher's to jakie lata działania? Historia z granatem i krową prawdziwa czy farmazon ?
-
Pytanie o os. Oświecenia - pod koniec lat 80-tych i w latach 90-tych komu tam kibicowano ? Hutnik? Wisła? od kiedy mniej więcej osiedle stało się pasiaste ??
-
Był tam Hutnik i śladowe ilości Wisły, Cracovii.Polish Power pisze:Pytanie o os. Oświecenia - pod koniec lat 80-tych i w latach 90-tych komu tam kibicowano ? Hutnik? Wisła? od kiedy mniej więcej osiedle stało się pasiaste ??
-
Kolego No Remorse działali od 1998r. Grupa założona przez G.z Kozłówka.Masz rację była to mieszanka chłopaków z Kzł,PN,Rżąka,ale były też osoby ze Śródmieścia,Wieliczki.S.H.W pisze:Króluzłoty, No Remorse to nie byli goście z Prokocimia i Rżąki? gdzieś przed 2000 r pamiętam że chyba tam działał głównie Kow. Ber. Woj. itp itd chyba raz udało im się skroić flagę Borku szl. na matecznym 98/99 coś takiego kojarzę.
Shadows to nie NH ?
Flaga owszem skrojona pod Bonarką.
Zmiana warty na Wiśle nastąpiła napewno na meczu w Wodzisławiu.
A grupa Dragons to grupa mocnych wrażeń przed Wsh.
-
kary07 pisze:Dużą awanturą było spotkanie na Oświecenia przed meczem Wisły,ale w 99 (?) niedaleko przejścia podziemnego.Wyposażenie jak pod Grunwaldem było faktycznie , awantura w tamtych czasach może nie jakaś nadzwyczajna,ale z racji przebiegu i wyniku ważna dla Wisły.Wiele się wtedy poprzestawiało w głowach,myślę,że Cracovii również.
To było po jakimś koszu myślę bo środek tygodnia, ciemno w c***, raczej zima. Obczajka stała na przystanku, reszta po drugiej stronie na Oświecenia. Ci z przystanku widzieli że zjeżdżamy autami w akademiki, mieli czas się przygotować w związku z tym. Przelecieliśmy do nich przejściem i tu była duża strata terenu bo mieliśmy dwa razy schody pod górę co przy zdecydowaniu i wyposażeniu powinno zakończyć temat na naszą niekorzyść ale dzięki determinacji poszło. Ważne, psychologiczne zwycięstwo mimo że nie doszło do jakiejś frontalnej, masowej styczności.
za kim jestes?
-
Dzięki determinacji albo 2 osobom ,które z siekierami stanęły w przejściu z tyłu i zakomunikowały,że jak ktoś się cofnie to zaczną napierdalać.Było ciężko bo pod górę, to ważne spotkanie ze względu na jakość składu KSC.
Kilka osób wciąż pisze o tych Dragonsach jako protoplastach WSH,nie wiem bo byłem w tamtych czasach mocno w klimatach i nie zapamiętałem szczególnie ich działalności oprócz wywieszania przez O. z Akacjowej flagi na meczach.Szaliki nie są żadnym wyznacznikiem bo wtedy wiele osób je robiło np Wola Duchacka (co wg mnie było nieporozumieniem).
Kilka osób wciąż pisze o tych Dragonsach jako protoplastach WSH,nie wiem bo byłem w tamtych czasach mocno w klimatach i nie zapamiętałem szczególnie ich działalności oprócz wywieszania przez O. z Akacjowej flagi na meczach.Szaliki nie są żadnym wyznacznikiem bo wtedy wiele osób je robiło np Wola Duchacka (co wg mnie było nieporozumieniem).
-
witam, az milo poczytac w koncu jakas rozmowe na poziomie, interesuje mnie poludnie krakowa czy moglby ktos opowiedziec cos o Woli duchackiej I wspomnianej tam mocnej grupie cracovii ? swego czasu z Woli jezdzila tez Wisla z gromady - jakas mocna ekipa czy raczej sezonowy zryw? Mogloby ktos przyblizyc osobe S. z bojki? Wiem ze pogoniony I nie chce znowu kilku stron pieprzenia na jego temat ale swego czasu byl legenda, podobno chciano go przerzucic za pieniadze? byly nawet vlepki o nim.. jak sytuacja ma sie w Swoszowicach w sumie zapomniana dzielnica Krakowa? sa/byly tam jakies mocne jednostki cracovi? z tego co ostatnio zauwazam pojawila sie jakas ekipa wisly ktora remontuje grafy?
Z gory dzieki za normalna odpowiedz - nie, nie jestem policjantem
Z gory dzieki za normalna odpowiedz - nie, nie jestem policjantem
-
Prawda w tym temacie też jest taka że wiele zdarzeń nigdy nie zostanie tu opisanych z wiadomych powodów. Pisanie na temat tego co było kiedyś tam na danym osiedlu nie ma już sensu, starzy wyjadacze raczej w swoim własnym gronie wspominają to i owo na bojowo, a ci użytkownicy z innych części kraju których ciekawią os. Krk raczej wiele tutaj się nie dowiedzą. Lepiej nie pisać bo wiadomo.
Trzeba pamiętać że czasy się zmieniły i to bardzo i tak na prawdę powstają pustynie kibicowskie, a jak już coś się dzieje to raczej na pokaz. Spontan zawsze może się zdarzyć ale nikt w tym temacie o tym pisać nie będzie.
Trzeba pamiętać że czasy się zmieniły i to bardzo i tak na prawdę powstają pustynie kibicowskie, a jak już coś się dzieje to raczej na pokaz. Spontan zawsze może się zdarzyć ale nikt w tym temacie o tym pisać nie będzie.
-
Dragons to była jakaś nieudana próba połączenia starych z młodymi, nawet jeden z późniejszych głównych założycieli Sharksów nosił ten szalik;). Był tam też wymieniany O z Akacjowej/Olszy ale gdy dostał ultimatum od klubu(akurat jakoś to się zgrywało ze spaleniem m auta), grasz albo chuliganisz to wybrał to pierwsze na czym jak wiemy źle nie wyszedł.
Z mojej perspektywy, najgrubsza akcja która mogła skończyć się krakowskim Gunwaldem to ta przed Spodkiem.
Z mojej perspektywy, najgrubsza akcja która mogła skończyć się krakowskim Gunwaldem to ta przed Spodkiem.
-
Gdyby chociaż wysłali z minutę wcześniej kogoś z dwoma nagimi mieczami/nożami to tak... :)
-
..plus arka w Myślenicach, oraz kilka konkretnych akcji lokalnych.S.H.W pisze:Panthers to młodzi ze Skawiny działali jakoś w latach 2000 i późniejszych,parę akcji mieli dobrych już ze starszymi ze Skawiny jak np atak na Hutnika na Skawince ,pogonienie Korony Kielce wraz z Cracovią w parku w Skawinie,I codzienna walka w mieście na ostre sprzęty z wrogiem.
Choć czasem rożnie to bywało (np. "dziurawy kiosk pod technikum") to generalnie początkowe lata 2000 roku pasy nie robią sztycha w Skawinie. Jedno jest pewne hasło AW w Skawinie miało swoje trzecie odrębne znaczenie, inne niż Anty Wisła, czy Armia Wisły.. ot taki mikroklimat ;) WPJH
bileciki do kontroli !!
-
AW -ANTY WORY wory to grupa mięśniaków która swego czasu chciała sobie podporządkować miasto ,ksc które było pierw przez nich naliczane i wywożone do lasów postanowili do nich dołączyć (bo byli w czarnej d****) wiec miasto zostało podzielone na worów & Ksc a z drugiej strony TSW. przebieg historii walk to oczywiście nie tutaj,ale warto zaznaczyć tylko jedno worów w Skawinie już dawno niema,a cracovia zamknięta na swoim 1 osiedlu ,irriducibili pisze:..plus arka w Myślenicach, oraz kilka konkretnych akcji lokalnych.S.H.W pisze:Panthers to młodzi ze Skawiny działali jakoś w latach 2000 i późniejszych,parę akcji mieli dobrych już ze starszymi ze Skawiny jak np atak na Hutnika na Skawince ,pogonienie Korony Kielce wraz z Cracovią w parku w Skawinie,I codzienna walka w mieście na ostre sprzęty z wrogiem.
Choć czasem rożnie to bywało (np. "dziurawy kiosk pod technikum") to generalnie początkowe lata 2000 roku pasy nie robią sztycha w Skawinie. Jedno jest pewne hasło AW w Skawinie miało swoje trzecie odrębne znaczenie, inne niż Anty Wisła, czy Armia Wisły.. ot taki mikroklimat ;) WPJH
,,dziurawy kiosk pod technikum,, to już akt desperacji i musieli iść na całość,(jeszcze było jedne podobne zdarzenie)oczywiście c**** im to dało....
-
Ja mam pytanie z innej beczki
Czy Hutnik zanotował jakieś ważne zwycięstwo na ulicach Krakowa na przełomie ostatnich 15 lat w starciu czy to z Wisłą czy Cracovią ?
Czy Hutnik zanotował jakieś ważne zwycięstwo na ulicach Krakowa na przełomie ostatnich 15 lat w starciu czy to z Wisłą czy Cracovią ?
-
Nie przypominam sobie.Kiedyś Hutnik wybrał się na krojenie do Krakowa(taka ciekawostka że mimo to i to to Kraków, to dla ludzi mieszkających w Hucie jechało się 'do Krakowa', w drugą stronę brzmiało to mniej dziwnie bo jechało się po prostu do Huty(dzielnicy). No ale pojechali i nie poszło.
Tak na marginesie to sporo grup kiedyś działało ale tak na prawdę liczyli się 'starzy z Wisły', którzy już dobrze działali w latach 80tych(wtedy nie było mody na nazwy), potem M z kolegami i ich gangsterski styl.Nie pamiętam czy od razy czy po jakimś czasie - przyjęli nazwę Anty Wisła,sporo po tym utworzyła się grupa Sharks, kilka lat później Devilsi, no i Jude Gang.
W zasadzie tylko WSH i Devilsi działali w tym samym czasie a AW przeistoczyła się w JG.
Reszta to małe ekipy które miały swoje 5 minut ale na dłużej nie zaistniały.
Tak na marginesie to sporo grup kiedyś działało ale tak na prawdę liczyli się 'starzy z Wisły', którzy już dobrze działali w latach 80tych(wtedy nie było mody na nazwy), potem M z kolegami i ich gangsterski styl.Nie pamiętam czy od razy czy po jakimś czasie - przyjęli nazwę Anty Wisła,sporo po tym utworzyła się grupa Sharks, kilka lat później Devilsi, no i Jude Gang.
W zasadzie tylko WSH i Devilsi działali w tym samym czasie a AW przeistoczyła się w JG.
Reszta to małe ekipy które miały swoje 5 minut ale na dłużej nie zaistniały.
-
Zamiast latać z nożami to popilnujcie własnego podwórka bo Ukry wam chodzą i robią sobie bekę
[link]
Na innym zdjęciu typ robi sobie foteczkę na stadionie z flagą Terror Familly kijowskiego Dynama
[link]
Na innym zdjęciu typ robi sobie foteczkę na stadionie z flagą Terror Familly kijowskiego Dynama
-
Ciekawe były szybkie starcia na przystanku oraz między kasami przed Jagą.ts06 pisze:Nie przypominam sobie.Kiedyś Hutnik wybrał się na krojenie do Krakowa(taka ciekawostka że mimo to i to to Kraków, to dla ludzi mieszkających w Hucie jechało się 'do Krakowa', w drugą stronę brzmiało to mniej dziwnie bo jechało się po prostu do Huty(dzielnicy). No ale pojechali i nie poszło.
-
Ciekawe i dziwne bo z nami się starliście a na stadionie mieliście Cracovie
za kim jestes?
-
Powiem Ci tak, nie wiem jakie były plany dlaczego gdzieś się tam ta Cracovia przewinęła, mogłoby to wyglądać zupełnie inaczej również dla nich gdyby nie psy, które dwa razy "osłabiły" naszą grupę. Raz z tyłu stadionu podczas zbiórki i przemieszczania się pod kasy, drugi raz już po starciu z Wami, kiedy kilka osób od nas musi przed nimi spierdalać w pola, w związku z czym mało z konkretnych osób dociera ostatecznie na stadion. Mi ich obecność w tym dniu również jest nie po nosie.nrth pisze:Ciekawe i dziwne bo z nami się starliście a na stadionie mieliście Cracovie
Wspomniałem tylko to starcie, bo ktoś pytał czy były kiedykolwiek takowe. Ja je wspominam jako ciekawe, bo w przeciwieństwie do meczy rozgrywanych na Wawelu, tu były jakiekolwiek znamiona walki. Ja np. dostałem od kogoś z Was pasem tak konkretnie, że odechciało mi się w tym dniu już czegokolwiek.
-
A o ty że to był Hutnik a nie KSC to się dowiedzieliśmy z 20 min po wszystkim jeśli dobrze pamiętam :-)ts06 pisze:Nie przypominam sobie.Kiedyś Hutnik wybrał się na krojenie do Krakowa(taka ciekawostka że mimo to i to to Kraków, to dla ludzi mieszkających w Hucie jechało się 'do Krakowa', w drugą stronę brzmiało to mniej dziwnie bo jechało się po prostu do Huty(dzielnicy). No ale pojechali i nie poszło.
za kim jestes?
-
autobus nr 139, my jedziemy na krojenie szali, a wy szykujecie się na zydów...wtedy biorac pod uwagę czym machaliscie do nas, mielismy naprawdę dużo szczęścia.
-
Na Wawelu to kojarzę dwie sytuacje - raz HKS szedł w kordonie przez skwerek od strony akademii pedagogicznej, TSW po chwili wjechała z bramą na stadion i na murawe, ale praktycznie do niczego nie dochodzi bo HKS dopiero wchodził na korone trybuny, a w tym czasie od strony hali wjechały kaski. I druga kiedy TSW wjezdza z krytej na murawe, HKS nie chciał/nie zdążył wyskoczyć i wjechała polewaczka i psy. To gdzies lata 2002-2004, jak ktoś ma lepszą pamięc to proszę o sprostowanie ;)
-
Mnie ciekawi z tamtego okresu słaba liczny zarówno Wisły jak i Lechii na decydującym o utrzymaniu w ówczesnej 2 lidze meczu Hutnik - Lechia, po którym Hutnik spadł i było wiele walk z policją. To był czerwiec 2000. Jakieś chyba 200 osób w sektorze gości ?? ma ktoś fotki gości z tego meczu ??
-
https://www.youtube.com/watch?v=hJ7MJCbthk8Polish Power pisze:Mnie ciekawi z tamtego okresu słaba liczny zarówno Wisły jak i Lechii na decydującym o utrzymaniu w ówczesnej 2 lidze meczu Hutnik - Lechia, po którym Hutnik spadł i było wiele walk z policją. To był czerwiec 2000. Jakieś chyba 200 osób w sektorze gości ?? ma ktoś fotki gości z tego meczu ??
-
Wisła na tym meczu ze skrojoną flagą HutnikaPolish Power pisze:Mnie ciekawi z tamtego okresu słaba liczny zarówno Wisły jak i Lechii na decydującym o utrzymaniu w ówczesnej 2 lidze meczu Hutnik - Lechia, po którym Hutnik spadł i było wiele walk z policją. To był czerwiec 2000. Jakieś chyba 200 osób w sektorze gości ?? ma ktoś fotki gości z tego meczu ??

-
Słaba z dzisiejszej perspektywy.Kilkanaście lat temu nie przypominam sobie by ktoś to rozpatrywał w tych kategoriach.Pamiętam za to,że już kilka dni przed meczem latało info,że Lechia wpadnie ekipą mocniejszych wrażeń. Wtedy liczył się charakter,a nie ilość. Nie było kibiconetowni z tymi wszystkimi trolami przeżywającymi byle co.Polish Power pisze:Mnie ciekawi z tamtego okresu słaba liczny zarówno Wisły jak i Lechii na decydującym o utrzymaniu w ówczesnej 2 lidze meczu Hutnik - Lechia, po którym Hutnik spadł i było wiele walk z policją. To był czerwiec 2000. Jakieś chyba 200 osób w sektorze gości ?? ma ktoś fotki gości z tego meczu ??
-
Byłem na tym meczu i pamiętam że jak podjechaliśmy przegubowcami wysypaliśmy się w stronę jakiejś knajpy przy stadionie lecz od razu psy nas rozdzieliły kordonem.Co do akcji na stadionie Wisła zaatakowała jak na stadionie nie było połowy tego co przyjechało wpuszczali nas wtedy chyba po 5 czy 10 osób z przerwami,Ludzie którzy byli przed stadionem próbowali wjechać z bramą (drzwi stalowe jak w zamku)pamiętam jak dziś że był taki napór na drzwi że strop betonowy nad drzwiami pękł.Pamiętam jeszcze mecz na Hutniku z Wisłą II gdzie przez chwile było starcie pod krytą ale wjechały psy gdzieś były zdjęcia z tego meczu ale nie pamiętam który to rok ,gdzieś był też opis pamiętam Wisły w którym były słowa że na przodzie atakujących byli "szczypiorniści"z Czyżyn,może ktoś ma ten opis .Fajnie że można normalnie jak na razie pogadać i powspominać.Hund pisze:Na Wawelu to kojarzę dwie sytuacje - raz HKS szedł w kordonie przez skwerek od strony akademii pedagogicznej, TSW po chwili wjechała z bramą na stadion i na murawe, ale praktycznie do niczego nie dochodzi bo HKS dopiero wchodził na korone trybuny, a w tym czasie od strony hali wjechały kaski. I druga kiedy TSW wjezdza z krytej na murawe, HKS nie chciał/nie zdążył wyskoczyć i wjechała polewaczka i psy. To gdzies lata 2002-2004, jak ktoś ma lepszą pamięc to proszę o sprostowanie ;)
-
Znalazłem kilka zdjęć z meczu Wisła II-Hutnik na Wawelu

-
Ma ktoś info co z Hipisem z Hutnika? Słyszałem że się przerzucił jakiś czas temu, ale nie wiem czy to prawda.
-
Laurent lub ktoś inny, ma ktoś zdjęcia/filmy z Polska - Węgry 1994 na Hksie ??
Czy ostały się jakiekolwiek zdjęcia z Polska - Izrael 1998 na Wiśle ?? nie wiedzieć czemu z tego meczu było bardzo mało zdjęc jeśli w ogóle były ??
Czy ostały się jakiekolwiek zdjęcia z Polska - Izrael 1998 na Wiśle ?? nie wiedzieć czemu z tego meczu było bardzo mało zdjęc jeśli w ogóle były ??