Siatkówka ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Abdul

Re: Siatkówka ...

Post autor: Abdul » 08.02.2009, 21:05

cere8 pisze:ku*** skończycie w końcu tą internetową napinke!
Trzeba być cierpliwym. Zabawa chyba jeszcze potrwa ... bo za 2 tygodnie Częstochowa jedzie do Kędzierzyna na rewanż.

A że jak ktoś wcześniej napisał, dla Częstochowy 2 autokary to nie jest problem to należy oczekiwać, iż będzie się działo.

Chyba, iż jak zwykle to jest tylko napinka, to Częstochowa do Kędzierzyna zawita w 20 osób bo:
- ferii nie ma*
- ekipy nie ma*
- w środę wyjazd trudno zrobić*
- śnieżyce/deszcz/słońce na drogach*

* niepotrzebne skreślić.

A jak wszyscy będziemy mieć pecha to jeszcze w play-off AZS zagra z Mostostalem ... tak więc byle do kwietnia :)
http://resovia.rzeszow.pl/

iparts.pl
Krzysiek1947

Post autor: Krzysiek1947 » 08.02.2009, 21:18

uwierz ze z tej fotki 8 chcialoby cie wysluchac w 4 oczy:)

niezapomnij ponapierdalac sie z Anwilu,ktory tez kibicuje sponsorowi:)[/quote]

czyli jednak nie jestescie piknikami? ( ciekawe czy do tej 8 zaliczyles siebie 8) )
CHEMICAL BROTHERS

malyswider

Post autor: malyswider » 08.02.2009, 21:19

cos Ty.
BB!

mksdg

Post autor: mksdg » 08.02.2009, 22:27

MKS Dąbrowa - Nafta Piła (8.02.09r)

Nas w młynie ok 60 osób. Cały mecz dobry doping ale nie powalający. W 3 secie rozwijamy sektorówke pasiaka , natomiast na koniec rzucamy konfetti. Kibiców z Piły 0. Podczas meczu kilkakrotnie "pozdrawiamy" jednego z naszych radnych , który chce zabrać pieniądze przeznaczone na stypednia dla dąbrowskich sportowców .

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 08.02.2009, 23:27

piekne lata 90-te... pisze:a ile Sovii w Olsztynie?, bo nieźle to wyglądało w TV, choć chyba doping jakis rewelacyjny nie był, lub nie wyglądało to dobrze z perspektywy TV
Z perspektywy dołu 1 sektora (nasz młyn) wyglądało to dobrze, gdy Sovii szło (czyli 1 i 4 set + końcówka 3), śmiem nawet twierdzić, że w tych fragmentach meczu to był najgłośniejszy doping przyjezdnych w tym sezonie. Ale jak szło trochę gorzej, to przyjezdni cichli :roll:

robcal1989azswwa

Post autor: robcal1989azswwa » 09.02.2009, 09:58

AZS Warszawa -jadar Radom 2:3

Nas w "młynie" około 30 osob z bardzo slabym dopingiem ...
Jesli chodzi o gosci przyjezdzaja do Warszawyw liczbie cos okolo 35 osob ...
Przed meczem podchodzimy do nich z prosba o nie uzywanie trabek i syreny ... Po lekkiej spince slownej jadarynki koncza rozmowe okrzykiem "OCHRONA OCHRONA";p;p;p

malyswider

Post autor: malyswider » 09.02.2009, 10:39

osoby umieszczajace fotki z twarzami prosi sie o ich wykasowanie. to chyba nie ejst temat o modelach i modelkach!
BB!

misuszat

Post autor: misuszat » 09.02.2009, 13:19

Racja. Moje usuniete.
Show must go on!
BB ´97´99´06
zaksa! co? ty qurwo! Tylko MOSTO

Krzysiek1947

Post autor: Krzysiek1947 » 09.02.2009, 17:21

przeciez wy ku*** piknikami jestescie więc przed kim chcecie te twarze ukrywać chyba przed matkami zeby za uszy nie wytargała ze ktos polecial na mecz :lol: :lol: :lol:
CHEMICAL BROTHERS

Abdul

Post autor: Abdul » 09.02.2009, 17:39

malyswider pisze:osoby umieszczajace fotki z twarzami prosi sie o ich wykasowanie. to chyba nie jest temat o modelach i modelkach!
OK. Tylko problem jest taki, iż w większości są to zdjęcia z oficjalnych serwisów /[link] , [link]" target="_blank itp./ Tam większość z Nas nie ma wpływu co się znajduje. I każdy ma możliwość zobaczyć "Nasze facjaty" czy się to komuś podoba czy nie. Taki urok tej dyscypliny sportu.

Ale OK.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 09.02.2009, 19:26

Krzysiek1947 pisze:przeciez wy ku*** piknikami jestescie więc przed kim chcecie te twarze ukrywać chyba przed matkami zeby za uszy nie wytargała ze ktos polecial na mecz :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: Sorry ale musiałem, post tygodnia jak dla mnie :D
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

misuszat

Post autor: misuszat » 10.02.2009, 05:09

Wiesz Krzysiek nie do konca, nie kazdy moze sobie zyczyc zeby jego geba widniala tu na forum i niema to nic wspolnego z byciem hooliganem, ultrasem czy piknikiem.
Show must go on!
BB ´97´99´06

misuszat

Post autor: misuszat » 10.02.2009, 12:31

Ja postaram sie odpowiedziec za kolegow.

Rzecz jest dosc prosta. Nikt z Mosto nie jest huliganem, nigdy nie byl i nigdy nie bedzie. Niema ludzi zajmujacych sie silownia i trenujacych "walke".
Oczywiste tez jest ze nijak ma sie grupa Mosto do Chemika, ktory jest ekipa pilkarska a co za tym idzie w ogole z innej ligi. Kibice siatkarscy maja swoje podworko i swoja rzeczywistosc, i z tego co wiem nie ingeruja w swiat pilkarski.
Druga strona medalu to fakt ze kibic jaki by nie byl jet kibicem, i w swoim kregu toczy jakies tam boje, w wypadku siatkowki jest to walka na doping, jego sile i jakosc. W szeroko rozumianym swiecie kibicowskim nie ma w ogole hools siatkarskich z wiadomych wzgledow, sa ekipy bardziej ultrasowe i bardziej piknikowe, sa ekipa ktore maja ze soba tzw "kose" i nie maja problemu z daniem sobie nawzajem w morde. Oczywiszte jest tez to ze w tym swoim siatkarskim swiecie dochodzi do scesji, i niema w tym nic zlego kiedy paru facetow da sobie po gebie pod warunkiem ze i jedni i drudzy tega chca. Wszytko ma sie jednak w ramach siatkarskiego swiata kibicowskiego gdzie rzeczywistosc i sila jest zupenie inna.
Dlatego tez nie jest problemem dla Mosto dac sobie po ryjach z AZSem czy AZSowi pogonic Jastrzebie. Nikt jednak nie wychyla sie poza wyzej wymienione ramy swiata siatkowki, nikt nie kozaczy do grup pilkarskich bo bylo by to jak starcie slonia z morwka.
Co wiecej wielu z kibicow siatkowki jest jednoczesnie fanami pilkarskich druzyn ze swojego miasta, o czym juz kiedys pisalem. I tak w Kedzierzynie niema czegos takiego jak anty Chemik, bo zwyczajnie wiekszosc jest za ta druzyna, bo wielu zna sie nawzajem, wielu chodzilo razem do szkol, wychowywalo sie na tym samym podworku.
I mylisz sie jesli uwazasz ze chlopaki z Mosto nie doceniaja spokoju "w miescie". A owy spokoj swiadczy jedynie o rozumie chlopakow z Chemika ktorzy nie napierdalaja swoich wspol ziomkow, bylych kolegow z klasy, szkoly czy z podworka. To jest jak najbardziej zdrowy stosunek i nie wyobrazamsobie zeby moglo byc inaczej. Nie wyobrazam sobie ganiania jedni drugich po miescie, tak dla sportu...

Z tego co wiem w Czestochowie jest od paru lat spokoj, i nie wiem co mialo by go zaklucic.
Show must go on!
BB ´97´99´06

BratB

Post autor: BratB » 10.02.2009, 13:00

Jedna rzecz została jeszcze pominięta , chciałbym zdementować to ,że to my dzwoniliśmy do AZS z propozycją walki gdyż było zupełnie na odwrót

majkelo

Post autor: majkelo » 10.02.2009, 13:56

ja bym to nazwał jeszcze inaczej. przynajmniej ja to tak widze. na naszym siatkarskim podwórku jest wiele drużyn. są takie jak np. skra itp. gdzie bębnów jest więcej niż ludzi w młynie, gdzie brakuje tylko porozkładanych koców i parasoli na hali, aby miło spędzić czas podczas meczu. nie wysilaja sie z dopingiem 'stefan... daniel...', ubieraja sie w zółte ubranka i paraduja ze swoja pszczółką.

Są takie, na których jest jakiś ruch kibicowski, ale nie tak ujednolicony. dokładniej chodzo mi tutaj o młyn, w którym zasiada do 200-300 osób.jest pare osób które ciągną doping, flagi, sektorówki, czasami jakaś pirotechnika (rzadko sie zdarza, ze względu na hale) itp. reszta młyna to młodzi kibice 15-18 lat, oraz typowy piknik.
ogólnie mówiąc kibocowo-piknikowo, z mocniejszym akcentem na kibicowo.
do tych bym własnie zaliczył mostostal, jastrzębie, no i nie wiem jak politechnika, bowiem ostatnio pojawili sie nowi ludzie, którzy chcą zrobić coś więcej, niż stukanie w bęben i krzyczenie 'azs pw' (zycze sukcesu przy okazji :) )
nie ukrywając, częstochowa jest chyba najlepsza ekipa, bowiem w młynie jest sporo osob, które są kumate.
resovia, młyn zawsze wizualnie wyglada dobrze, ale jak jest pod innymi wzgledami - nie wiem.
ogólnie kędzierzyn to małe miasto, nie wiele tu sie dzieje. pewnie gdyby tu była ekstraklasa w piłkę nożna, wyglądałoby to coś ala gks bełchatów, tyle ze solidniejszy młyn by był, a z frekwencja na stadionie, tak samo.

cere8

Post autor: cere8 » 10.02.2009, 14:57

W Czestochowie oficjalnie jest spokoj ,ale w rzeczywistości ma się to różnie .Na powno większość osób na Rakowie nie jest pozytywnie nastawiony do Azs-u i tak samo ma się to w drugą strone.

mksdg

Post autor: mksdg » 10.02.2009, 23:34

Zapowiedź meczu MKS Dąbrowa - BKS Bielsko !

http://www.youtube.com/watch?v=dwslExTm1R0" target="_blank

Abdul

Post autor: Abdul » 11.02.2009, 22:38

piekne lata 90-te... pisze:a ile Sovii w Olsztynie?, bo nieźle to wyglądało w TV, choć chyba doping jakis rewelacyjny nie był, lub nie wyglądało to dobrze z perspektywy TV
42 osoby ..... wyjazd udany, po drodze dla większej motywacji zwiedzamy pola Grunwaldu. Doping dobry /co potwierdza kolega z Olsztyna/. Jako iż Olsztyn jest to jedna z tych drużyn, która Resovii leży to wywozimy stamtąd 3 pkt :) Więc powrót do Rzeszowa w szampańskich nastrojach.

Na tym wyjeździe prezentujemy pozdrowienia, dla jednego z ostatnich "prawdziwych Resoviaków" w postaci Transparentu:
"Józek - na zawsze w sercach naszych", /wyjaśnienie dla osób, które nie śledzą siatki na bieżąco- transparent ten dedykowany jest dla Tomasza Józefackiego, wieloletniego zawodnika Resovii, który przed sezonem musiał zmienić klub na Olsztyński./

Niewielu zawodników jest takich jak Józek, dla którego Resovia to coś więcej niż drużyna. Józek dla Resoviaków jest tak samo ważny jak Krzysiek Gierczyński dla fanów AZS Częstochowa. Pomimo zmiany klubu, w ich sercach pozostaje ich stary klub - u Gierka AZS Częstochowa a u Józka Resovia.

Wydaje mi się, iż Krzysiek nigdy nie będzie Resoviakiem .... bo bycie nim to coś więcej niż granie w drużynie.

Po meczu Józek odwdzięcza się Nam i przychodzi do Nas na sektor i każdemu z osobna dziękuje za to co zrobiliśmy.

U KIBICÓW RESOVII ZAWSZE BĘDZIE MIAŁ OGROMNY SZACUNEK!

Z niecierpliwością czekamy, kiedy do Nas wróci.

Ps. w sobotę mecz przyjaźni pomiędzy Resovią a Jastrzębiem. Transmisja w TV4 w sobotę o 14.45

Na ten mecz szykujemy coś ekstra, więc warto obejrzeć mecz :)

ps2. na meczu debiutuje również Nasz licznik wyjazdowy, w którym liczymy każdy kilometr przejechany za Resovią od momentu wejścia do PLS-u :) NA meczu w Olsztynie wynosił on:
Obrazek

robcal1989azswwa

Post autor: robcal1989azswwa » 14.02.2009, 07:53

AZS Warszawa-Trefl Gdańsk 3-2

Nas w młynie około 40 osób angazujacych sie w doping .... Przez pierwsze 4 partie stoi on na mocno przeciętnym poziomie ...W tie breaku jednak wyglądało to tak jak powinno ... I myślę ze mozna powiedziec ze bylo bardzo dobrze ...
Co do gości ... W stolicy meldują sie w okolo 35 osób ... Próbują cos spiewac ale często ich nie slychac (nie wiem jak wygladalo to w tv). Prezentują flagi na kijach w barwach klubu.

malyswider

Post autor: malyswider » 14.02.2009, 09:50

liczba Trefla jak na postawe ich druzyny i piatek niezla,niesttey nie widzialem meczu a takze nie mialem nigdy osobiscie z nimi do czynienia, wiec trudno podjac jakas konstruktywna krytyke, bo wszyscy wiemy ze tv moze zdzialac cuda zeby spierdolic przekaz dopingu
BB!

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 14.02.2009, 10:36

Trefl to głownie laski, a co do liczby to nie zdziwiłbym się jeśli wyjazd bybły w sporej częsci finansowany przez klub bo wiem ze juz przed awansem Trufle mogli liczyć na ich sporą pomoc.
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

gdańszczanin

Post autor: gdańszczanin » 14.02.2009, 11:01

Info o wyjeździe Trefla :P
1. koszt: 70zł
2. Wyjazd z Sopotu 8:00 (ulica Chopina)
3. Wyjazd z Gdańsk 8:15 (Hala Oliwia)
4. Kasa na konto do dzisiaj/jutro. OBOWIĄZKOWO.

Nr konta 69 1050 1764 1000 0022 9763 7619

Emilia Łupińska
ul. C.K.Norwida 22/32 84-240 Reda

5. W busie nie pijemy oraz nie palimy.

Jedziemy busem z: [link]" target="_blank
DOKŁADNIE jest to samochód
MERCEDES 815 VARIO
Numer rejestracyjny: GSP 19HH

Oczywiście proszę się nie spóźnić. Droga jest dosyć długa i dlatego nie możemy sobie pozwolić na to, by zaczekać na kogokolwiek, kto nie stawi się na czas. Wszyscy sa dorośli i chyba zdają sobie z tego zresztą sprawę.

Bilety na mecz są w cenie 5zł. Odbierze je Emilia i jej należy zapłacić przed dojazdem do Warszawy tę kwotę. Biletów jest tyle, ile osób zgłoszonych na wyjazd, także Klub Kibica nie ma możliwości wydania/wykupienia ich pozostałym kibicom z Gdańska, podróżującym oddzielnie od Klubu Kibica.
Komentator trochę popłynął ogłaszając, że są wszędzie. Być może się mylę, ale za wiele w tym sezonie to oni nie jeżdżą.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 14.02.2009, 11:41

Byli w Olsztynie i chyba Bydgoszczy

majkelo

Post autor: majkelo » 14.02.2009, 12:02

oglądałem w tv, to trefl ledwo co slyszalny. od czasu do czasu dało sie coś usłyszeć. pewnie to za sprawą wiekszosci kobiet w klubie kibica, ale i tak nalezy sie pochwała bo wyjazd nie był tani, ani też blisko nie było

malyswider

Post autor: malyswider » 14.02.2009, 12:11

gdańszczanin pisze:Info o wyjeździe Trefla :P
1. koszt: 70zł
2. Wyjazd z Sopotu 8:00 (ulica Chopina)
3. Wyjazd z Gdańsk 8:15 (Hala Oliwia)
4. Kasa na konto do dzisiaj/jutro. OBOWIĄZKOWO.

Nr konta 69 1050 1764 1000 0022 9763 7619

Emilia Łupińska
ul. C.K.Norwida 22/32 84-240 Reda

5. W busie nie pijemy oraz nie palimy.

Jedziemy busem z: [link]" target="_blank" target="_blank
DOKŁADNIE jest to samochód
MERCEDES 815 VARIO
Numer rejestracyjny: GSP 19HH

Oczywiście proszę się nie spóźnić. Droga jest dosyć długa i dlatego nie możemy sobie pozwolić na to, by zaczekać na kogokolwiek, kto nie stawi się na czas. Wszyscy sa dorośli i chyba zdają sobie z tego zresztą sprawę.

Bilety na mecz są w cenie 5zł. Odbierze je Emilia i jej należy zapłacić przed dojazdem do Warszawy tę kwotę. Biletów jest tyle, ile osób zgłoszonych na wyjazd, także Klub Kibica nie ma możliwości wydania/wykupienia ich pozostałym kibicom z Gdańska, podróżującym oddzielnie od Klubu Kibica.
Komentator trochę popłynął ogłaszając, że są wszędzie. Być może się mylę, ale za wiele w tym sezonie to oni nie jeżdżą.

w morde! brakuje jeszcze dla pelnego obrazu rozmairu biustu pani prezes:P
BB!

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 14.02.2009, 23:04

Stilon Gorzów-Avia Świdnik

Nas dzisiaj 15 osób z dość dobrym jak na ostatnie mecze dopingiem (z okazji wiadomego swieta po dłuższej przerwie pojawiła sie przyspiewka "Ja kocham Stilon lalalala ;) ). Wygrywamy 3:1 a więc wciąż jest nadzieja że na derbach w Międzyrzeczu nie zakończymy sezonu. Gości tradcyjnie brak

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 15.02.2009, 01:20

Nas w Kędzierzynie 0, chyba że znowu ktoś mnie oświeci, że jednak jacyś kibice z Olsztyna byli :wink:
Pytanie do gospodarzy, były znowu jakieś akcje z Gelem, czy tym razem spokojnie?

khaled

Post autor: khaled » 15.02.2009, 08:41

AZS Białystok - Stal Mielec

około 15 osób z Mielca. Ich doping poniżej przeciętnej . Nas z jakieś 3 dyszki. Mecz o dziwo bez spin na ich sektorze 6-7 ochrony.

Po meczu "żegnamy" przyjezdnych obrzucając bus

malyswider

Post autor: malyswider » 15.02.2009, 09:53

AZS1950 pisze:Nas w Kędzierzynie 0, chyba że znowu ktoś mnie oświeci, że jednak jacyś kibice z Olsztyna byli :wink:
Pytanie do gospodarzy, były znowu jakieś akcje z Gelem, czy tym razem spokojnie?
Olsztynian 0, nas w mlynie ponad 200 ale jakosciowo marnie to wygladalo, chociaz doping na niezlym poziomie. Przed meczem nasze panie wreczaja obu druzynaom walentynkowe upominki. Szymanski zostal przez nas zignorowany.
BB!

Abdul

Post autor: Abdul » 15.02.2009, 10:25

Walentynkowa oprawa Resovii ...
Mecz wygrany przez Naszych z Jastrzębiem 3-0!

Prezentujemy klika mniejszych opraw które składają się na jedną wielką oprawę Walentynkową.

Oprawa na wejście 30 flag na kiju z napisem "RESOVIA Miłość na całe życie"
Obrazek

Sektor przed oprawą:
Obrazek

Na pierwszej przerwie technicznej cały sektor ściąga Pasiaki i zostaje do końca meczu w okazyjnych koszulkach z napisem "Miłość jedno ma imię RESOVIA"
Obrazek

Koszulki pasiaki parokrotnie wykorzystujemy w oprawach
Obrazek

Prezentujemy też nową sektorówkę:
Obrazek

W kwestii Opraw na siatkówce w tej chwili jesteśmy najlepsi

Obrazek

ps. Jastrzębie zjawia się u Nas w sile jednego autobusa czyli około 45 osób. Wywieszają flagę "Jastrzębie" i mają kilka flag na kiju. Na końcu białymi chusteczkami pozdrawiają swojego trenera. Doping z ich strony dobry :)

malyswider

Post autor: malyswider » 15.02.2009, 20:08

generalnie PLS mozna podsumowac krotko, jezdzi kilka ekip, reszta to jakies dziwaczne wycieszki w 10-15 osob...

a mialo byc tak pieknie...
BB!

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 15.02.2009, 20:30

Bo to jakaś nowość? Kto ma trzymać poziom ten będzie trzymał. Tak sobie myślałem żeby troche w końcu zrobić porządek na kadrze ale bez chęci i solidarnego działania i lobbowania w PZPS (powrót darmowych albo chociaz tanich wejsc dla ekip) to raczej nierealne. My raz oficjalnie byliśmy na kadrze (34 osoby, Polska-Argentyna Bydgoszcz 2005) i w obecnej formie więcej się rzecz jasna nie wybierzemy (jak i pewnie większosc ogarnietych ekip).

majkelo

Post autor: majkelo » 15.02.2009, 21:38

Chęci są. Grupa solidarnych osób, aby założyć jakieś stowarzyszenie, na pewno sie znajdzie. Problemem jest PZPS, dla którego wprowadzenie zoorganizowanych zoorientowanych jednostek może sie okazać fatalne w skutkach. Widownia co prawda jest jaka jest, ale nie wyzywają, nie są pijani, grzecznie siedzą i czasami klaskną w łapki jak rytm wybije wodzirej. Nie mam pojęcia o prawie, ale czy jest możliwosc prawnie uregulowac jakoś wstęp grup ze sportowych stowarzyszeń ? wiem, że skra dostawała takie bileciki. ale czy jest szansa na takie coś dla lepiej zorganizwoanych ekip z Polski ?

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 15.02.2009, 22:44

Przez pare lat było ze fankluby wysyłały pisma do PZPS i Ci rozdzielali pareset biletów, my, głównie dzieki Wspaniałemu dostalismy 40 na Polska-Argentyna (34 wykorzystane) i 5 na Polska-Serbia (2 wykorzystane)

MBP1921

Post autor: MBP1921 » 15.02.2009, 22:59

Pamiętam, jak rozkręcaliśmy doping na pierwszej edycji LŚ w Polsce. To były czasy... Od paru lat na reprezentację nie jeździmy, bo Grzesiek Kułaga - największa w Polsce łamaga jako gniazdowy niezbyt nam odpowiada... :roll:
Jeśli zapomnę o Czarnych, niech Bóg zapomni o mnie.

malyswider

Post autor: malyswider » 15.02.2009, 23:13

ten tekst akurat nalezy do nas...

z tego co wiem ejst stowarzyszenie reprezentacji ale ...
my jako Kędzierzyn nie chcemy tam nalezec.
BB!

Abdul

Post autor: Abdul » 15.02.2009, 23:29

majkelo pisze:Chęci są. Grupa solidarnych osób, aby założyć jakieś stowarzyszenie, na pewno sie znajdzie. Problemem jest PZPS, dla którego wprowadzenie zoorganizowanych zoorientowanych jednostek może sie okazać fatalne w skutkach. Widownia co prawda jest jaka jest, ale nie wyzywają, nie są pijani, grzecznie siedzą i czasami klaskną w łapki jak rytm wybije wodzirej. Nie mam pojęcia o prawie, ale czy jest możliwosc prawnie uregulowac jakoś wstęp grup ze sportowych stowarzyszeń ? wiem, że skra dostawała takie bileciki. ale czy jest szansa na takie coś dla lepiej zorganizwoanych ekip z Polski ?
Poczytaj to forum, była już mowa o tym stowarzyszeniu. Istnieje takie coś i chyba ono teraz zgarnia całą pulę dla swoich członków. Tylko nie wiem czy się do niego załapiesz. Musisz pytać w związku. Nawet chyba replikę koszulki dostaniesz. Prezesem jest Pestka z Resovii /zresztą nie będę się powtarzał, bo parę stron jest dyskusja na ten temat/
Tu jest jakiś news w tej sprawie. Ale co się tam dzieje nie wiem, gdyż ja nie biorę udziału w tym przedsięwzięciu. Z tego co pamiętam, to chyba są jakieś składki .. w zeszłym roku było to 50 zł. Teraz nie wiem.
[link]

Ja raz miałem przyjemność dostać wejściówkę z PZPS-u do Spodka na Polska-Serbia.
Atmosfera tam panująca, była tak fajna iż mało nie zasnąłem. Dobrze, iż było tam miłe towarzystwo kilku osób z KK to jakoś dało się to obejrzeć. Piknik taki sam jak przed halą, tylko piwa w środku nie wolno było pić :P

ps. A w środku sprzedają kiełbaski?

A myślę iż o rozkręcaniu dopingu więcej napisałby MBP1921 z Czarnych i jeszcze kilka osób.

Abdul

Post autor: Abdul » 15.02.2009, 23:40

Sorry za post pod postem, ale myślę, iż ten artykuł rozwiej wszystkie Twoje wątpliwości:
[link]

A tutaj dane dotyczące Stowarzyszenia
[link]

W zarządzie jest Pestka [Resovia], Janek "Generał" vs. Janek Bębenek [Skra], Janusz - prezes Jastrzębia, Spatek z Gwardii Wrocław a ta dziewczyna jest chyba z Radomia [jeżeli tak to z ekipy Jadaru]

Chcesz do niech dołączyć??

majkelo

Post autor: majkelo » 16.02.2009, 00:28

w zadnym wypadku nie chodziło mi o przyłączenie do nich, jedynie chcialem sie dowiedzieć czy jest takie coś, i na jakich zasadach to działa. ale widze, że ma to coś wspólnego z najlepszymi kibicami w polsce, jakimi media ochrzciły skre, to dziękuje bardzo. w kazdym razie dzieki za info abdul

misuszat

Post autor: misuszat » 16.02.2009, 05:58

W zarządzie jest Pestka [Resovia], Janek "Generał" vs. Janek Bębenek [Skra], Janusz - prezes Jastrzębia, Spatek z Gwardii Wrocław a ta dziewczyna jest chyba z Radomia [jeżeli tak to z ekipy Jadaru]
Czyli "picnic country Mragowo". Chlopaki od piwka i dobrej zabawy:/
Show must go on!
BB ´97´99´06

ODPOWIEDZ