Psiak pisze:
W 1989 roku nie było meczu na Cracovii.
Styczniowy mecz w 89 był na Cracovii. Nie wiem dlaczego historiawisły podaje inaczej.
Sprawdziłem Dziennik nr 13 gdzie też podają wynik jako Wisła - Cracovia co może sugerować błędnie
że mecz był na Wiśle. Ale w treści masz już wzmiankę o ulicy Puszkina (obecną Focha czyli Cracovia).
No i pamiętam bo byłem osobiście, choć pamięc bywa zawodna to na koniec cytat zapowiedzi meczu z Dziennika nr 12 który rozwiewa wątpliwości.
"Cracovia kontra Wisła Jutro na stadionie przy ul. Kałuży odbędzie się tradycyjny mecz piłkarski Cracoria — Wisła o
Herbową Tarczę Krakowa. Kto zdobędzie to cenne trofeum, u-fundowane już po raz szesnasty przez redakcję „Tempa” ? Lider ósmej grupy III ligi Cracovia czy zajmująca jedenaste miejsce w ekstraklasie Wisłą? Emocji z pewnością nie. zabraknie. Jak zwykle wystąpi znany zespół „Andrusy” Dodajmy, że dochód ze spotkania zostanie przeznaczony na pomoc
dla ofiar trzęsienia ziemi w A rmenii: Początek meczu o godz. 12."
Tosiek pisze:Czemu jaja?Po prostu w starych czasach kibicowalem nie dzialam juz od iluz tam latek i tak mnie naszlo na wspomnienia.Ostatnio z kumplem siedlismy przy wodce i tak nas wzielo na wspominki.Forum znalem ale nie czytalem od lat.
W sumie z wariatami z Krk to nie gadalem od wielu lat a od lat 90tych na krakowskich ulicach dzialo sie sporo,nie bylo tak sorry za wyrazenie pojebanej i sztywnej ekipy jak Ksc w tamtych latach mowa o latach 90 tych.Ogulnie Wisla tez dobre wariaty pozdro chlopy ale wiadomo co to byla Cracovia na tamte czasy he.
niby niewiesz co sie dzieje i jednoczesnie twierdzisz ze działo sie wiele..ehh chloj wincy..
Rysiu tak bym zrobil ale kontaktu z nikim niema.Czesc powyjezdzala na emigracje czesc zostala ale niewaidomo co sie dzieje z nimi.Jest tu na forum ktos z starej gwardi gdzies roczniki 70te?
Prawda_boli__ pisze:Tosiek najwiecej sie dowiesz jak wejdziesz na [link] albo jak zadzwonisz pod nr 997 tam ci udziela informacji na temat dzialan w Krakowie.
ku*** co za czasy.malolatom sie w glowach pojebalo od tego internetu.Jakbym was pacnal jednego z drugim to byscie sie zaraz szacunku do rozmuwcy nauczyili.
Fejk pisze:Czy to prawda że większość ekipy Wisły obecnie jest powinięta przez psy albo ukrywa się przed psami - takie słuchy mnie doszły, próbowałem to potwierdzić w internecie ale nic nie znalazłem - prosze o wypowiedź kogoś kumatego. Czy to właśnie był powód tego że Wisła nie pokazała się bandą w Tarnowie?
Jeśli to prawda to moze sie okazac ze obecnie najmocniejszy w mieście jest hutnik. Jak wiadomo 80% JG siedzi i teraz jeszcze WSH o ile to prawda
Fejk pisze:Czy to prawda że większość ekipy Wisły obecnie jest powinięta przez psy albo ukrywa się przed psami - takie słuchy mnie doszły, próbowałem to potwierdzić w internecie ale nic nie znalazłem - prosze o wypowiedź kogoś kumatego. Czy to właśnie był powód tego że Wisła nie pokazała się bandą w Tarnowie?
Jeśli to prawda to moze sie okazac ze obecnie najmocniejszy w mieście jest hutnik. Jak wiadomo 80% JG siedzi i teraz jeszcze WSH o ile to prawda
Od lat obie ekipy mają podobne straty w tym zakresie, spore straty - ośmiele się nawet powiedzieć że Wisła większe, zawsze śmieszyło mnie te gadanie o 80 % JG zatrzymanych, tak jakby masa chłopaków z Wisły nie była powiniętach czy ukrywających się. Nie wiem czy brało się to z propagandy kibiców cracovii którzy szukali i szukają dalej wymówek dla swojej słabej formy. Przecież jeszcze pare lat temu pamiętam trzepiących sobie żydków na tym forum po zatrzymaniach za człowieka że "to koniec Wisły" "ekipa powinięta" a później zdziwinie na ich forum jak Wisła w Przemyślu 70 osób bandy wsparła Polonie.
Psiak pisze:
W 1989 roku nie było meczu na Cracovii.
Styczniowy mecz w 89 był na Cracovii. Nie wiem dlaczego historiawisły podaje inaczej.
Sprawdziłem Dziennik nr 13 gdzie też podają wynik jako Wisła - Cracovia co może sugerować błędnie
że mecz był na Wiśle. Ale w treści masz już wzmiankę o ulicy Puszkina (obecną Focha czyli Cracovia).
No i pamiętam bo byłem osobiście, choć pamięc bywa zawodna to na koniec cytat zapowiedzi meczu z Dziennika nr 12 który rozwiewa wątpliwości.
"Cracovia kontra Wisła Jutro na stadionie przy ul. Kałuży odbędzie się tradycyjny mecz piłkarski Cracoria — Wisła o
Herbową Tarczę Krakowa. Kto zdobędzie to cenne trofeum, u-fundowane już po raz szesnasty przez redakcję „Tempa” ? Lider ósmej grupy III ligi Cracovia czy zajmująca jedenaste miejsce w ekstraklasie Wisłą? Emocji z pewnością nie. zabraknie. Jak zwykle wystąpi znany zespół „Andrusy” Dodajmy, że dochód ze spotkania zostanie przeznaczony na pomoc
dla ofiar trzęsienia ziemi w A rmenii: Początek meczu o godz. 12."
Ja pamiętam po wynikach :
88 dwa zero w plecy ( Jelonek obie strzelił )
89 dwa jeden do przodu (Kazek Moskal strzelił coś) , siedzieliśmy na prostej od al.Focha,Cracovia naprzeciwko koło głównej trybuny.
90,te słynne , znowu jeden w plecy ( Czarnik pod koniec główką )
Z racji tego,że były derby co roku może się to pomylić po ponad 25 latach
Samo wejście na stadion tragedia 1,30h stania i czekania na informacje czy Wisła zostanie wpuszczona. Nie wiem jak ktoś wie niech powie czy wykorzystaliśmy z Lechia cala pule biletów. Nasz doping kilka przyśpiewek i wyzwiska średnio.
Co do Cracovii mogli zapelnic cały stadion jak na ten mecz, podają 12tys. Doping dobry po strzelaniu 2 bramki bardzo dobry.
Oprawa na duży + do tego pirotechnika prezentowala się naprawdę pięknię.
Cracovia walczyła przez cały sezon o te puchary i im się należą, Gratulacje. Czekam już na losowanie.
PS. Ściąganie flag gdy Cracovia odpaliła race trochę śmieszne hehe
TomaszHwdp pisze:Witam. Moja opinia o Meczu Cracovia - Lechia
Samo wejście na stadion tragedia 1,30h stania i czekania na informacje czy Wisła zostanie wpuszczona. Nie wiem jak ktoś wie niech powie czy wykorzystaliśmy z Lechia cala pule biletów. Nasz doping kilka przyśpiewek i wyzwiska średnio.
Co do Cracovii mogli zapelnic cały stadion jak na ten mecz, podają 12tys. Doping dobry po strzelaniu 2 bramki bardzo dobry.
Oprawa na duży + do tego pirotechnika prezentowala się naprawdę pięknię.
Cracovia walczyła przez cały sezon o te puchary i im się należą, Gratulacje. Czekam już na losowanie.
PS. Ściąganie flag gdy Cracovia odpaliła race trochę śmieszne hehe
Pozdrawiam.
Nie bierzcie na serio tego pajaca... Ma się za kumatego z Wisły, a zadaje pytania czy nie rozumie pewnych spraw na poziomie gimnazjum.
I co tam ci się jeszcze podobało u sąsiadki? Może "piękne" barwy i rodziny z dziećmi?
Zapewne latające butelki z moczem w kierunku dzieci z sektora rodzinnego. Ewentualnie brudne dresy i potargane bluzy.
Banda meneli? No właśnie taka zawitała wczoraj na Kałuży 1.
Jesteśmy biali,jesteśmy czerwoni,jesteśmy CRACOVIA,a kim są oni?
giant pisze:Zapewne latające butelki z moczem w kierunku dzieci z sektora rodzinnego. Ewentualnie brudne dresy i potargane bluzy.
Banda meneli? No właśnie taka zawitała wczoraj na Kałuży 1.
Że niby osobom z sektora gości miały się podobać wasze brudne dresy i potargane bluzy? Macie wysokie mniemanie o sobie menele. Co do latających rzeczy, cóż jako że nie mieli was w zasięgu ręki, musieli szukać innych sposobów. Zresztą, wątpie by wam ten mocz przeszkadzał jakoś specjalnie.
a Tomaszhwdp to prowokator, wystarczy prześledzić jego posty żeby zobaczyć że bliżej mu do Cracovii.
bnm nie kompromituj sie juz bardziej,skoro uważasz że wporządku jest rzucanie butelkami z moczem w rodziny z dziecmi no to gratuluję .. obyś Ty nie miał dzieci..a jesli już masz to współczuję im
rysiekszczena pisze:bnm nie kompromituj sie juz bardziej,skoro uważasz że wporządku jest rzucanie butelkami z moczem w rodziny z dziecmi no to gratuluję .. obyś Ty nie miał dzieci..a jesli już masz to współczuję im
Skoro banda siurków z Prokocimia to rodzina z dziećmi to ciekawe
ktoś na garbatym forum napisał że ktoś tam czymś rzucał i teraz to hurtowo powtarzają, zapominają dodać dopisek ,ochrona stała i nic nie robiła, taka właśnie działa internetowa banda pedała
Jak bys nie wiedział jeden z drugim to jestem za Wisła od małego a to ze WY jesteście zakompleksione dzieci internetu to już nie moja wina. A mecz Cracovia - Lechia oglądałem z Vipa ze znajomymi dla was to nie pojęte ale jak dorośnierz założysz rodzinę będziesz miał dzieci zrozumiesz, to ze się wypowiadam obiektywnie i umiem spojrzeć na sprawę z czystym podejściem to was boli. Nie będę konwersował z wami bo jeszcze wam mama śniadanie robi.
Jak bys nie wiedział jeden z drugim to jestem za Wisła od małego a to ze WY jesteście zakompleksione dzieci internetu to już nie moja wina. A mecz Cracovia - Lechia oglądałem z Vipa ze znajomymi dla was to nie pojęte ale jak dorośnierz założysz rodzinę będziesz miał dzieci zrozumiesz, to ze się wypowiadam obiektywnie i umiem spojrzeć na sprawę z czystym podejściem to was boli. Nie będę konwersował z wami bo jeszcze wam mama śniadanie robi.
Pozdrawiam.
Wcześniej pisałeś że stałeś 1,5 godziny pod sektorem gości a teraz twierdzisz że byłeś na vip. W d**** byłeś i gówno widziałeś....
*** pisze:ktoś na garbatym forum napisał że ktoś tam czymś rzucał i teraz to hurtowo powtarzają, zapominają dodać dopisek ,ochrona stała i nic nie robiła, taka właśnie działa internetowa banda pedała
internetowa banda pedała działa jak peredarsta z nickiem *** .
na meczu nie byl ale komentował będzie pierwszy. ochrona stała i zacierała ręce jak ochlaptusy biegały od kraty do kraty i aportowały co do nich wróciło by raz za razem czymś rzucić. pewnie gdyby liczba promili zeszła poniżej dwóch to zrozumieliby że na stadionie są kamery, a ktoś siedzi i to ogląda. ale co zrobić jak się zgodę wspiera obwiesiami ze wsi pod słomnikami i gdowa. Zrozumiałbym gdyby ktoś z Lechii po 10 godzinach przyjechał podpity, ale tu przyszło menelstwo które miało do pokonania 200 metrów Błoniami. A potem propagandowy płacz bo Cracovia nie chce Wisły wpusić, chociaż fakty są takie że nie Cracovia a ochrona to raz a dwa nie całej Wisły a meneli którzy słaniają się na własnych nogach. Widzisz gwardzisto różnicę?
ciebie to już prostowali od zjeba koledzy po szalu przy okazji dyskusji szczecińsko pasiastej, tak więc wracaj już na to wasze pedalskie forum gdzie sobie zdajecie rozkminki dlaczego ktoś wpuszcza do tesco Wiślaków, albo czemu ochrona nie reaguje na zachowania kibiców rzucających majonezem.zresztą jak widać większość jakiś aferek to właśnie stamtąd wychodzi, nawet jak jakiś konfident napisze że jest strasznie rozczarowany reakcją ochrony bo ktoś rzucił kiełbasą to tutaj już kilka osób to robi udając mega kumatych świadków wydarzeń.i ty jeszcze wiesz pedale czy byłem czy nie hehe, to sobie prostu wyobraź że nie podoba mi się wasz obsrany stadion i już z kolei w tym samym miejscu, sam wiesz jak jest.
*** pisze:ciebie to już prostowali od zjeba koledzy po szalu przy okazji dyskusji szczecińsko pasiastej, tak więc wracaj już na to wasze pedalskie forum gdzie sobie zdajecie rozkminki dlaczego ktoś wpuszcza do tesco Wiślaków, albo czemu ochrona nie reaguje na zachowania kibiców rzucających majonezem.zresztą jak widać większość jakiś aferek to właśnie stamtąd wychodzi, nawet jak jakiś konfident napisze że jest strasznie rozczarowany reakcją ochrony bo ktoś rzucił kiełbasą to tutaj już kilka osób to robi udając mega kumatych świadków wydarzeń.i ty jeszcze wiesz pedale czy byłem czy nie hehe, to sobie prostu wyobraź że nie podoba mi się wasz obsrany stadion i już z kolei w tym samym miejscu, sam wiesz jak jest.
ty to chyba byłeś stałym bywalcem Kokonu. Wszędzie widzisz pedałów,cioty i chuje. No chyba,że ci ktoś za mocno do ryja zapakował i masz uraz?
najwięcej szczeka najmniejszy piesek i Dziwię się,że rwd czy ktoś ogarnięty od was nie zakazał ci pisania i ośmieszania Wisły na tym forum.
Jesteśmy biali,jesteśmy czerwoni,jesteśmy CRACOVIA,a kim są oni?
No to czas na wyjazdy pucharowe Cracovii. Będzie niezłą beka. Może pojeździcie po Europie z hasłami i transparentami Jude Gangu, z Gwiazdami Dawida? Życzę wam abyście trafili na topowe ekipy.Zgrywacie kozaków a na stadionach nie pokazujecie nic. Do Szczecina jedziecie w....40 osób
Quorth pisze:No to czas na wyjazdy pucharowe Cracovii. Będzie niezłą beka. Może pojeździcie po Europie z hasłami i transparentami Jude Gangu, z Gwiazdami Dawida? Życzę wam abyście trafili na topowe ekipy.Zgrywacie kozaków a na stadionach nie pokazujecie nic. Do Szczecina jedziecie w....40 osób
Żebyś się nie zdziwił. Lecha nie ma w pucharach, więc ALC pojeździ całkiem zgrabną bandą po Europie. Widać kompleksy u Wiślaków :)
Jedynym miejscem w Krakowie obecnie gdzie w ekstraklasie mozna zobaczyc pirotechnike jest stadion najstarszego klubu pilkarskiego w Polsce, Cracovii... Kolejna w tym sezonie BARDZO DOBRA PREZENTACJA OPRAVCOW, brawa
to co pojawilo sie w klatce gosci w niedziele, szkoda komentowac, niektorzy chyba za dlugo wpadali sobie w ramiona z lechistami ( pamietna oprawa ) bo wygladali jak wyciagnieci z wytrzezwialki, a zachowanie z sektorem rodzinnym typowe dla tej ekipy, jak nie kible r******* to atakowac rodzinki hehe
czas na wyjazdy, poczekamy zobaczymy, narazie ci co tutaj sie wypowiadaja, to ani w Tarnowie, ani w niedziele na Pasach, a przypuszczam ze z rzadka nawet na swoich wyjazdach sie pojawiaja, poczekalbym z komentowaniem do lipca, narazie wiemy tylko ze CRACOVIA ZAGRA W PUCHARACH
quorthku, bedziemy jezdzili z czym bedziemy chcieli
@giant coś cię chyba delikatnie poniosło, rozumiem nerwy i pewne rzeczy was bolą ale już nie musisz się chwalić gdzie dawniej chodziłeś i skąd masz ksywę na forum.
Pejsy, zakłamańce chcecie zobaczyć bande meneli, w dodatku w większości bez zębów w potarganych wieśniackich ciuchach pokitranych i obesranych nie tylko w mieście ale nawet na własnym sektorze którzy ze strachu drżącymi rączkami pojemnikiem z sosem po sobie napierdalają? Proszę bardzo https://www.youtube.com/watch?v=f_LCLgF3fw8 .
+
Tyle w temacie. Zostało wam spuszczanie się nad oprawą i komuszkiem Filipakiem na niej, które można skomentować w jeden sposób.