Wymarłe Ekipy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
-
-
Warto dodać że stadion AKS-u Chorzów kilka lat temu został zrównany z ziemią i powstało tak Centrum Handlowe AKS. Jak ktoś bywa na Stadionie Śląskim to pewnie wie.
Klub zlikwidowano i jestem zdziwniony jak to łatwo można taki numer wyciąć. Niestety przez dominację Ruchu w Chorzowie nie miał się chyba kto za nimi wstawić. Nie ma kibiców = nie ma klubu.
Klub zlikwidowano i jestem zdziwniony jak to łatwo można taki numer wyciąć. Niestety przez dominację Ruchu w Chorzowie nie miał się chyba kto za nimi wstawić. Nie ma kibiców = nie ma klubu.
-
To nie do konca tak. Klub istnieje i wystepuje w IV lidze, graja obecnie z tego co wiem przy ulicy Lompy (stadion MOSiR).Kibic PB pisze:Warto dodać że stadion AKS-u Chorzów kilka lat temu został zrównany z ziemią i powstało tak Centrum Handlowe AKS. Jak ktoś bywa na Stadionie Śląskim to pewnie wie.
Zlikwidowany natomiast zostal pod budowe centrum handlowego caly kompleks sportowy AKS, lacznie z kortami itp., lacznie tez oczywiscie z dawnym boiskiem. To boisko na Redenbergu nie bylo jednak tez najtarszym miejscem gdzie wytepowal AKS (choc tam gral najdluzej). Za swoich poczatkow (rok powstania 1910 - nie uznawany zreszta przez wladze PRL-u), jeszcze za pruskiego Kaisera Wilusia, klub, pod nazwa VfR Koenigshuette (pozniej tez AKS Krolewska Huta, zanim polskie wladze zamienily nazwe miasta nazwa... wsi) wystepowal w rejonie dzisiejszej ul. Opolskiej.
Jeszcze slowko o nazwie "wyzwolenie". Nie trudno sie domyslic, ze jest to nazwa nadana odgornie, jako ze AKS dlugi czas wystepowal na Redenbergu (Gora Redena, komunistyczna nazwa - Gora Wyzwolenia). Nieoficjalnie nikt jednak nigdy tej nazwy nie uznawal i nie uznaje.
Co do dopingu na meczach itp. klimatow, to jeszcze do lat 50-tych lub pozniej klub cieszyl sie duza popularnoscia, a kibice z Krolewskiej Huty woleli chodzic na AKS niz na Ruch do Wielkich Hajduk. Co ciekawe, gdy dzieki wladzom PRL klub zaczal sie staczac do coraz nizszych lig, wiekszosc kibicow chcac obejrzec pilke na wysokim poziomie zaczela jezdzic na... Gornik Zabrze, zamiast na Ruch.
Z bardziej nowozytnych czasow to wiem ze od czasu do czasu AKS robil za "fan-club" Ruchu, ale to tak raczej bardzo symbolicznie (jakis kilkunastoosobowy doping mlodych nastolatkow itp.).
-
Tarnovia jest chyba pierwsza "powazna" ekpia, ktora wymarla, (lub ktorej ktos pomogl wymrzec) i stalo sie to w dosc krotkim czasie.
No bo ewentualne "dzialanie" w Krakowie to chyba tylko potwierdzenie tego ze w Tarnowie ich nie ma (pewnie nie doslownie ale takie "domowe kibicowanie" i "Tarnovia w sercu" to jednak kibicowski niebyt).
No bo ewentualne "dzialanie" w Krakowie to chyba tylko potwierdzenie tego ze w Tarnowie ich nie ma (pewnie nie doslownie ale takie "domowe kibicowanie" i "Tarnovia w sercu" to jednak kibicowski niebyt).
-
-
Nie posiada.Sven pisze:Slavia Ruda Śląska
Czy posiada zorganizowanych kibicow?
Na mecze Slavii, której boisko jest na tzw. Starym Osiedlu w Rudzie chodzą kibice Górnika, którzy dominują w tej części miasta.
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."
-
Zgadza się, ale nalezy pamietac o tym że nieco wcześniej to własnie Unia Tarnów niemal była wymarłą ekipąkrzysztofu pisze:Tarnovia jest chyba pierwsza "powazna" ekpia, ktora wymarla, (lub ktorej ktos pomogl wymrzec) i stalo sie to w dosc krotkim czasie.

Ehh ten Tarnów

Pytanie odemnie- w sumie coś na ten temat wiem ale wolałbym aby sie ktoś wpisał z tego miasta. Jak dokładnie jest w Lubaczowie- chodzi mi o kibiców jak i kluby bo chyba doszło do fuzji.
Co do kibiców to takie ogóle omówienie całego miasta.
ADMIN: Spokojniej w podpisie prosimy!LucassNH
pogrubiłeś mi 2 rzeczy o 300 osobach wbiegających na murawę i tutaj sam nie liczyłem ich ale w gazecie tak pisało, a jeśli chcesz screena ci wyśle co do klatki to kolega, który w tym uczestniczył tak mi powiedział
-
-
-
-
Nie do końca kolego. Unia Tarnów nigdy nie wymarła a jedynie była "gorszą" ekipą w Tarnowie.Zupełnie Zielony pisze:Zgadza się, ale nalezy pamietac o tym że nieco wcześniej to własnie Unia Tarnów niemal była wymarłą ekipąkrzysztofu pisze:Tarnovia jest chyba pierwsza "powazna" ekpia, ktora wymarla, (lub ktorej ktos pomogl wymrzec) i stalo sie to w dosc krotkim czasie.![]()
Ehh ten Tarnów![]()
.
-
-
No przecież użyłem słowa "niemal" a tak apropo:Detonator pisze:Nie do końca kolego. Unia Tarnów nigdy nie wymarła a jedynie była "gorszą" ekipą w Tarnowie.Zupełnie Zielony pisze:Zgadza się, ale nalezy pamietac o tym że nieco wcześniej to własnie Unia Tarnów niemal była wymarłą ekipąkrzysztofu pisze:Tarnovia jest chyba pierwsza "powazna" ekpia, ktora wymarla, (lub ktorej ktos pomogl wymrzec) i stalo sie to w dosc krotkim czasie.![]()
Ehh ten Tarnów![]()
.

ADMIN: Spokojniej w podpisie prosimy!LucassNH
pogrubiłeś mi 2 rzeczy o 300 osobach wbiegających na murawę i tutaj sam nie liczyłem ich ale w gazecie tak pisało, a jeśli chcesz screena ci wyśle co do klatki to kolega, który w tym uczestniczył tak mi powiedział
-
-
odp
w Kurowie jest Garbarnia Kurów trzymają chyba z Czarnymi Dęblin a Czarni jak się mylę z Hetmanem Gołąb. Niech ktoś poprawi mnie jak źle . W Kurowie jest także Fc Arki mają szale i flagę , oraz jest też podobno Fc Poloni W-wa , 2x pogonieni przez nas raz w Końskowoli raz w Kurowie
WISLA PULAWY
-
-
-
Jako, że działam w dęblińskim młynie postaram się opisać co i jak.Ale Czarni to taka dziwna ekipa. Ostatnio [kilka lat temu] pojawili sie w Puławach na sparingu w 18 osób, dostali oklep i chyba od tamtej pory nigdzie nie byli. O ich młynie to w ogóle mało wiadomo. Zero jakichkolwiek relacji i zdjęc...
Zaczęliśmy w 4 lidze dwa sezony temu. Młyn na każdym meczu, wtedy to właśnie pojechaliśmy do Puław na mecz i coby nie owijać w bawełne przegraliśmy w kibicami Wisły. Większość się wycofała i nie podjęła walki, ponieważ był to nasz pierwszy wyjazd młodym składem i nie byliśmy zabardzo zorganizowani. Po spadku z 4 ligi nadal działamy zaliczamy kilka wyjazdów, najlepszy do Ryk w ok. 40-50 osób. W tym też sezonie Wisła wpadła na nasz mecz do Dęblina, skroili jakiemuś dzieciakowi szal pod stadionem. Potem chcieli skroić nam flagę, ale nie udaje im się. W obecnym sezonie młyn wystawiliśmy tylko ze dwa razy, ale mam nadzieje, że to się poprawi. Co do zgód to mamy obecnie jedną- Garbarnię Kurów. Z kibicami Hetmana Gołąb pojedyńcze osoby mają kontakt, bo razem pracują albo znają się z dawnej szkoły itp. lecz nie łączy nas ani zgoda ani układ. Na necie nie zawsze wstawiamy opisy i zdjęcia jedynie jak wydarzy się coś ciekawego. Jak coś chcecie wiedzieć to pytajcie, postaram się odpowiedzieć.
KKS Czarni Dęblin
-