Puchar Polski 2010/11
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Puchar Polski 2010/11
Nas ok 100 osób
[link]
[link]
-
Ale te karty trzeba rozdawać mądrze. Wyjście z trybun na początku, transparenty - rewelacja. Nasz protest byłby zauważony, ale teraz media mówią tylko o "wielkiej awanturze", nikt nie mówi, nie pisze o akcji z początku meczu czy o treści transparentów. Na okładkach gazet masz Legionistów na tle świec dymnych albo Lechitów biegnących z kawałkiem ogrodzenia. Dla nas lepsza była by okładka poczytnego dziennika ze zdjęciem pustych trybun i transparentu o Donaldzie!CDES pisze:Szacunek dla obu ekip za wczorajszy finał. Mam pytanie do ludzi którzy twierdzą że to był strzał w nogę czy innego typu brednie, nie wiem czy do was dotarło ale to my kibice powinniśmy rozdawać karty, chcą nam zrobić drugą Anglię ale oni przecież wiedzą że im się tego nigdy nie uda.
Fakt, awantura wielce rozdmuchana. Dla mediów ta demolka sektora Lecha to woda na młyn, strzeliliśmy sobie w kolano i to fakt. Znów będzie temat na 2 tygodnie, Rudy już wymyśla zamykanie stadionów na kłódkę. Obecność Starucha w Bydgoszczy jest dla TV ważniejsza niż zabicie Bin Ladena. Przecież to jakaś paranoja!
Ale jak już ktoś pisał wczoraj. Jest demolka jest temat. Gdyby jej nie było, tematem było by rozebranie piłkarzy Legii, gdyby nie to tematem było by piro, gdyby nie piro tematem były by bluzgi, gdyby nie bluzgi itp. Od kiedy TVN Turbo relacjonuje mecze? Liczyli na dym i mrożący krew w żyłach materiał - i go dostali!
-
Wyszliscie chwile wczesniej po meczu.Trzeba bylo poczekac, szlismy w wasza strone.tetes pisze:Na stadionie to się tam prać nikt nie chciał. Padła propozycja, początkowo ochoczo przyjęta przez Szczecinian. Z każdą kolejną minutą meczu, ich chęć do konfrontacji topniała. Ot i tyle.
Ostatni mój post na ten temat.
Ze przyjechaliscie na spieciu i sobie wymysliliscie, ze dzisiaj po 40, bo sie nacpaliscie i was nosi to nie znaczy, ze my bedziemy robic jak wam sie ubzduralo.Daliscie swoja propozycje, my swoja.Mordy trzymac nie umiecie, c*** w was.Jak napisalem - trzeba bylo poczekac a nie zawijac.tyle od nas.
ps.a co do kwestii meczu zgody, to tez nie nasza bajka, ale nie wnikamy
-
Żużel to nie piłka wieć sprawa dotyczy Bardziej kibiców piłkarskich niż żużlowych, więc tym bardziej Tobie jako kibicowi GTŻ w kolano nikt nie strzelił. :)adrian_gkm pisze:Ale te karty trzeba rozdawać mądrze. Wyjście z trybun na początku, transparenty - rewelacja. Nasz protest byłby zauważony, ale teraz media mówią tylko o "wielkiej awanturze", nikt nie mówi, nie pisze o akcji z początku meczu czy o treści transparentów. Na okładkach gazet masz Legionistów na tle świec dymnych albo Lechitów biegnących z kawałkiem ogrodzenia. Dla nas lepsza była by okładka poczytnego dziennika ze zdjęciem pustych trybun i transparentu o Donaldzie!CDES pisze:Szacunek dla obu ekip za wczorajszy finał. Mam pytanie do ludzi którzy twierdzą że to był strzał w nogę czy innego typu brednie, nie wiem czy do was dotarło ale to my kibice powinniśmy rozdawać karty, chcą nam zrobić drugą Anglię ale oni przecież wiedzą że im się tego nigdy nie uda.
Fakt, awantura wielce rozdmuchana. Dla mediów ta demolka sektora Lecha to woda na młyn, strzeliliśmy sobie w kolano i to fakt. Znów będzie temat na 2 tygodnie, Rudy już wymyśla zamykanie stadionów na kłódkę. Obecność Starucha w Bydgoszczy jest dla TV ważniejsza niż zabicie Bin Ladena. Przecież to jakaś paranoja!
Ale jak już ktoś pisał wczoraj. Jest demolka jest temat. Gdyby jej nie było, tematem było by rozebranie piłkarzy Legii, gdyby nie to tematem było by piro, gdyby nie piro tematem były by bluzgi, gdyby nie bluzgi itp. Od kiedy TVN Turbo relacjonuje mecze? Liczyli na dym i mrożący krew w żyłach materiał - i go dostali!
Ludzie jak wy się zmieniacie jeszcze 2 lata temu wszyscy bi pisali ok wielki szacunek dla obu ekip. A dzis gadacie że sami sobie w kolano strzelamy. Każdy prowadzący sportowy tryb życia kibic by się podobnie zachował. Dobrze było tylko żeby jak naj mniejsze ponieś konsekwencję bo Lato już wymyśla że bilety były imienne i można sprawdzić czyje krzesełk było wyrwane. DEBIL
-
Dzis 21:25 odbedzie sie debata w TVP1 czy stadionowi H rozjebia Euro 2012.
-
Jak chodzi o doping to pierwsza połowa dla Lecha, druga dla Legii. Dogrywka wyrównana ze wskazaniem na Legię. Końcówka dla Lecha.
Ultrasowsko Legia nas zmiotła chociaż z góry było wiadomo, że my oprawy nie przygotujemy.
Co do zdarzeń pomeczowych to były niepotrzebne ale stało się i chociaż młodsi kibice mogli popatrzeć jaka była norma na stadionach w latach 90-tych. Drugiego takiego "spektaklu" może długo nie być.
Ultrasowsko Legia nas zmiotła chociaż z góry było wiadomo, że my oprawy nie przygotujemy.
Co do zdarzeń pomeczowych to były niepotrzebne ale stało się i chociaż młodsi kibice mogli popatrzeć jaka była norma na stadionach w latach 90-tych. Drugiego takiego "spektaklu" może długo nie być.
-
nie tylko z wami nie podjęli rękawicy tego dniatetes pisze:Jako Ciekawostka.
Pogoń odmawia nam konfrontacji. Najpierw miało być po 40, później po 20, później po 10, aż w końcu w ogóle. A przed meczem jak stali wszyscy razem (400-500os.?) to krzyczeli 'z wami zawsze'.
-
To zdanie chyba powinno zakończyć dyskusje czy było warto czy nie..- Wstyd powinno być każdemu obywatelowi tego kraju. Takie zachowania zdarzają się nie tylko na stadionie, ale także w życiu codziennym. Związek dostał cios poniżej pasa. Ale nie tylko on - służby porządkowe, policja. To są skomplikowane problemy społeczne - podkreślił Zdzisław Kręcina, Sekretarz Generalny Polskiego Związku Piłki Nożnej.
-
wracając do wydarzeń pozaboiskowych Lech jakby wyskoczył wtedy kiedy my się wbiliśmy to doszło by do naprawdę konkretnej awantury, a tak to c*** co się działo.
to trzeba przeżyć żeby to zrozumieć żeby w to uwierzyć! (L)
-
Bez Popłatku pisze:nie tylko z wami nie podjęli rękawicy tego dniatetes pisze:Jako Ciekawostka.
Pogoń odmawia nam konfrontacji. Najpierw miało być po 40, później po 20, później po 10, aż w końcu w ogóle. A przed meczem jak stali wszyscy razem (400-500os.?) to krzyczeli 'z wami zawsze'.
A z kim jeszcze?
p.s. Fantazja sosnowiecka zawsze poprawia mi humor:)
-
JA odnosze wrażenie ze To wszytko jakaś jest cieżka nagonka ;-)popatrzcie nagle w TV same reportarze w TVP1 program, premier ustawy zmienia tak jak by to wszystko było wyreżyserwane, czemu po Kownie nie było programów w TV ?? nagle czekali na akcje, były informacje o prowokacji, psy teraz umywają ręce -zrobili swoje, dziennikarki dają foty materiały, Kręcina i Lato bez wahania chcą porkywać koszty, naprawy 40tyś. A jak Zeta&ŁKS i Widzew latali po tym samym stadionie wycenili bodajrze na 200tys straty po 3 dniach teraz w momęt mają kosztorys jak dla mnie to jakaś pierdolona nagonka ..
Chwała Prawdziwym Chuliganom !!
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD
-
Sory ale jechać na mecz swojej zgody i szukać konfrontacji z jego zgodą ????tetes pisze:Jako Ciekawostka.
To tak jak by przyjść na wesele kumpla i napierdalać wszystkich ze strony Panny młodej.
Jakieś totalne nie porozumienie !!!
-
Jak dla mnie to "akcja" po meczu bez sensu.
Trzeba było dążyć do starcia jak chcieliście pochuliganić. A tak to nie dająca nikomu poza mediami awanturka, parę wyrwanych krzesełek, jakieś kable i jeden dziennikarzyna. Poza tym to zawsze jak widzę coś takiego zastanawiam się co mają w głowie osoby które bez niczego na twarzy biegają sobie beztrosko po murawie. Na pewno dostaną parę lat na zastanowienie się nad tym faktem w domowym zaciszu kiedy ich drużyna będzie grała mecze. A co do zakazów to ciekawe ilu ze spontanicznie radujących się na murawie go otrzyma.
Trzeba było dążyć do starcia jak chcieliście pochuliganić. A tak to nie dająca nikomu poza mediami awanturka, parę wyrwanych krzesełek, jakieś kable i jeden dziennikarzyna. Poza tym to zawsze jak widzę coś takiego zastanawiam się co mają w głowie osoby które bez niczego na twarzy biegają sobie beztrosko po murawie. Na pewno dostaną parę lat na zastanowienie się nad tym faktem w domowym zaciszu kiedy ich drużyna będzie grała mecze. A co do zakazów to ciekawe ilu ze spontanicznie radujących się na murawie go otrzyma.
-
Z mojej strony takie pytanie: Czy bylo jakies przywitanie pilkarzy po powrocie do Warszawy?
-
Pytanie do KSZO.Jak to jest działalność z powodu zakazów zawieszacie a na meczu Lecha was 50 jak to jest?
-
Zakazy obowiązują tylko na mecze KSZO.sierżant_sztabowy pisze:Pytanie do KSZO.Jak to jest działalność z powodu zakazów zawieszacie a na meczu Lecha was 50 jak to jest?
-
A dlaczego ochrona na stadionie nie robiła nic np przeciwko wbiegnięciu kibiców Legii za bramkę (stoją nieruchomo jak manekiny), czemu dopuszczono sektory z płotem wysokości 120 cm, podczas gdy niejedno 3-ligowe spotkanie z tego powodu jest rozgrywane bez kibiców? Czemu np na łuku przy sektorze Lecha stało zaledwie kilkunastu ochroniarzy ?iluminati pisze:JA odnosze wrażenie ze To wszytko jakaś jest cieżka nagonka ;-)popatrzcie nagle w TV same reportarze w TVP1 program, premier ustawy zmienia tak jak by to wszystko było wyreżyserwane, czemu po Kownie nie było programów w TV ?? nagle czekali na akcje, były informacje o prowokacji, psy teraz umywają ręce -zrobili swoje, dziennikarki dają foty materiały, Kręcina i Lato bez wahania chcą porkywać koszty, naprawy 40tyś. A jak Zeta&ŁKS i Widzew latali po tym samym stadionie wycenili bodajrze na 200tys straty po 3 dniach teraz w momęt mają kosztorys jak dla mnie to jakaś pierdolona nagonka ..
ONI mieli wizję że jak obie ekipy doskoczą do siebie na boisku to będzie bitwa pod Grunwaldem i będzie na prawdę powód do narodowej nagonki na "bandytów w szalikach" ,a tak c***.... Legia się pocieszyła z piłkarzami, Lech poużerał się trochę z kaskami (i stadionową infrastrukturą) , było trochę piro, trochę bluzgów a sprawę znów media nagłaśniają bardziej niż nagły atak zimy w maju czy zabicie (rzekome) Bin Ladena.
Skąd nagle te debaty dzień po meczu ? Wszystko było ukartowane żeby była zadyma i kibice poniekąd zrobili psikusa mediom chociaż syfu trochę i tak było...
a ci co tu p******* o strzelaniu sobie w stopę czy kolano niech strzelą sobie w łeb. Najpierw pierdolenie AGAINST MODERN FOOTBALL czy też MODERN ULTRAS a teraz takie biadolenie ? Myśleliście że jak jeszcze 3-4 tygodnie (miesiące) by były wieszane transy to dziadki z PZPN i rządu by odpuścili z uśmiechem stwierdzając "że skoro tacy dobrzy ci kibole to im odpuszczamy" ??
c**** prawda.... zobaczyliby że skoro udało im się to to zrobią krok dalej i zakazywać będą "wulgaryzmów", później stania na sektorach i w ogóle flag na płotach bo zasłaniaja reklamy... ogarnijcie sie i przejrzyjcie na oczy
-
totalnym nieporozumieniem jest twoje udzielanie na forum, co ty wyborcza ze się w osądy bawisz? ale wracając do alegorii, to gdyby ci koleżka podskakiwał na każdym kroku lecz zawsze unikał konfrontacji a jedyną możliwością byłoby kulturalne solo po imprezie to nie złożył byś propozycji z mozliwością odmowy? co z resztą uczynili... szukaj sensacji dalej rurko.Darecki1410 pisze:Sory ale jechać na mecz swojej zgody i szukać konfrontacji z jego zgodą ????tetes pisze:Jako Ciekawostka.
To tak jak by przyjść na wesele kumpla i napierdalać wszystkich ze strony Panny młodej.
Jakieś totalne nie porozumienie !!!
1906&1922
-
-
Opowie ktoś o liczbie i stosunkach BKS-u z Legią?
-
No ,no Staruch został dzisiaj gwiazdą wieczoru w tv :)
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.
-
przyćmił nawet samego Bin Ladena ;)??? pisze:No ,no Staruch został dzisiaj gwiazdą wieczoru w tv :)
-
Stadion Lecha jest juz zamkniety?
-
No ja wiem że dla większości jestem z prowincjonalnej ekipy; z ch*ja wartego żużla ;) Ale wszelkie restrykcje, które dotykają kibiców piłkarskich prędzej czy później docierają do światka żużlowego (choćby ważne dla wszystkich piro). Inna sprawa, że tematem wszechobecnej inwigilacji (która dotyka kibiców) powinno się zainteresować całe społeczeństwo. Bo wspomniany przez Ciebie pomysł z indywidualną odpowiedzialnością za krzesełka to faktycznie jak z Orwella wyrwany :) Ale nie rozmywajmy niepotrzebnie tematu.tomi1910 pisze: Żużel to nie piłka wieć sprawa dotyczy Bardziej kibiców piłkarskich niż żużlowych, więc tym bardziej Tobie jako kibicowi GTŻ w kolano nikt nie strzelił. :)
Ludzie jak wy się zmieniacie jeszcze 2 lata temu wszyscy bi pisali ok wielki szacunek dla obu ekip. A dzis gadacie że sami sobie w kolano strzelamy. Każdy prowadzący sportowy tryb życia kibic by się podobnie zachował. Dobrze było tylko żeby jak naj mniejsze ponieś konsekwencję bo Lato już wymyśla że bilety były imienne i można sprawdzić czyje krzesełk było wyrwane. DEBIL
Pewnie po weekendzie media zmienią już temat bo ten się znudzi.
PS. Ale GTŻ to mogłeś sobie darować...
-
SZCZECINEK- ZACHODNIOPOMORSKI BASTION LEGII
-
Szkoda, że nie doszło do czegoś więcej, a w pewnym momencie się zanosiło. Reszta niech sie cieszy, że w dzisiejszych czasach doszło do takich wydarzeń. Lech powinien wyskoczyć na wkurwieniu od razu, kiedy było mało ochrony, nie ma co wymagać od Legii że powinna do nich biec bo wyszli świętować. Gdyby wygrał Lech mogłoby to się skończyć inaczej, bo sektory Legii zaczynały się już w połowie boiska. Jak dla mnie podstawowa różnica miedzy obiema ekipami to spontan, oczywiscie na zdecydowana korzyść Legii. Jedyny minus meczu to właściwie zerowy sens protestu z początku meczu, który teraz wygląda śmiesznie, jeśli jednocześnie Legia rzucała petardy i dymiła z ochroną. W opinii publicznej takie coś by przeszło jedynie jeśli byłby w 100% spokój.
-
No akurat jeśli chodzi o szukanie sensacji to Twój post nim jest, niestety nie udało Ci się pociągnąć tematu w tą stronę.ksp6 pisze:Kpisz czy o drogę pytasz, czy nie czytasz ze zrozumieniem? Legia nie współpracuje ze spottersem przecież. A już tak działać by Naczelnik wysyłał pismo do PZPN-u w sprawie [link] biletu dla rzeczonego, to wcale nie jest współpraca. Ani z jednymi ani z drugimi.W.F.H. pisze:Nie wiem co Cię tu dziwi?Że kibice wstawiają się za kolegą i chcą, żeby mógł obejrzeć mecz skoro nie ma na niego zakazu?
Mnie tam bardziej ciekawi jak do Ciebie trafiło takie pismo...
Pismo wisi w necie na kilku stronach szukaczu sensacji...
-
Żal czytać to forum Lecha, czytając posty niektórych tamtejszych użytkowników można wywnioskować że jakby tylko mogli to by podali policji wszystko jak na tacy kto rozrabiał (i zaznaczam, nie sugeruję tu że ktokolwiek z ekipy Lecha jest konfiturą, a jedynie fakt że prawdziwych kibiców wyparły, nowoczesne mordy dla których awantura jest be, malowanie jest be, czy zabawa podczas wyjazdów).
SŻK&AGKŚ
-
Akurat Majdan gada dosyć w miare i inteligentnie przy tych baranach i dziadach ...
Żukowski: "w Anglii gdy gra Millwall to nikt w okolicy nie wychodzi z domu ... " hahaha no ku*** ludzie trzymajcie mnie :)))
Żukowski: "w Anglii gdy gra Millwall to nikt w okolicy nie wychodzi z domu ... " hahaha no ku*** ludzie trzymajcie mnie :)))
-
czemu w Poznaniu tego Zytnickiego z wybiorczej odpowiednie osoby nie ucisza tylko pozwalaja na to pierdolenie glupot przez tego typa?

-
Ten poznański redaktor GóWna chodzi kanałami po Poznaniu?Bezkarnie pier**li takie głupoty o osobach z ,,plecami,, i uchodzi mu to na sucho
-
Nie wiem jak panowie ale ja z tego nic nie zrozumiałem co tam było powiedziane. Zero ładu, składu. Jedyne co mi się udało zrozumieć to to, że "Staruch" i "Litar" to jedni z "najgroźniejszych kibiców" w naszej pięknej Polsce.
Ale ten dziennikarz Żukowski dobrze powiedział, że zapał polityków się może skończyć po Euro 2012 i moim zdaniem się skończy i powrócimy do swojego normalnego życia sprzed kilku lat może nie z lat 90 bo one już nie wrócą ale na pewno z poprzednich. I miejmy nadzieję, że zmienią się władze w pzpn, że rząd wypier... ich ze stołka i zrobią to tak jak w Rosji.
Ale ten dziennikarz Żukowski dobrze powiedział, że zapał polityków się może skończyć po Euro 2012 i moim zdaniem się skończy i powrócimy do swojego normalnego życia sprzed kilku lat może nie z lat 90 bo one już nie wrócą ale na pewno z poprzednich. I miejmy nadzieję, że zmienią się władze w pzpn, że rząd wypier... ich ze stołka i zrobią to tak jak w Rosji.
-
A Fujj,"kibic"pod rękę z redaktorem wybiórczej.
Ten poznański redaktor GóWna nie chodzi kanałami:)
Ten poznański redaktor GóWna nie chodzi kanałami:)
Lepiej być martwym,niż mieszkać w Breslau.
-
Dobrze, że stadion w Ostródzie spełnia wszystkie wymogi i Superpuchar Ekstraklasy będzie bezpieczniejszy :)

-
zajebista debata, 7 osób + 2 prowadzących. rozkład się 1 -osoba broniąca Kibiców, 1 osoba neutralna (Majdan), 7 osób gadających byle co, z czego prowadzący Jóźwik oraz dziennikarzyna z gw wiedli prym.
co ciekawe, Majdan jako jedyny wspomniał o proteście z początku meczu, transparentach antyrządowych itp.
debata praktycznie bez historii, w sumie z drugiej strony chyba nie można się było niczego innego spodziewać.
co ciekawe, Majdan jako jedyny wspomniał o proteście z początku meczu, transparentach antyrządowych itp.
debata praktycznie bez historii, w sumie z drugiej strony chyba nie można się było niczego innego spodziewać.
STOMIL PONAD WSZYSTKO
-
posiedzieli, popierdolili, swoje zrobili i swoje zarobili ...
Lato wieśku oddaj swą jedną pensję - pokryje to szokdy wyrządzone na stadionie Zawiszy (40 tys zł ) :)
Lato wieśku oddaj swą jedną pensję - pokryje to szokdy wyrządzone na stadionie Zawiszy (40 tys zł ) :)
-
Ja pierdolę ale mają receptę:podniesienie cen biletów, żeby chuligani i hołota nie mogła wejść na stadion. To na pewno przyniesie rezultaty bo na menczesterze i liwerpulu przyniosło i tam jest ochnaście pierdyliardów oczekujących na bilety i jest kulturalnie, multi-kulti i w ogóle raj..
Tylko że bałwany nie rozumieją, że u nas żadna rodzina z dziećmi nie przyjdzie na mecz Polonia Bytom - Zagłębie Lubin (bez urazy) albo na rozpadający się stadion ŁKS, który za chwilę wejdzie do ekstraklasy.
Tylko fanatycy mogą jakoś zapełnić trybuny.
Tylko że bałwany nie rozumieją, że u nas żadna rodzina z dziećmi nie przyjdzie na mecz Polonia Bytom - Zagłębie Lubin (bez urazy) albo na rozpadający się stadion ŁKS, który za chwilę wejdzie do ekstraklasy.
Tylko fanatycy mogą jakoś zapełnić trybuny.
-
Jak tylko zobaczylem kto ma prowadzic debate i ile ma ona trwac od razu wiedzialem ze bedzie jak wszystkie poprzednie tego typu programy. Wielcy redaktorzy Jozwik i Dariusz "a czy nie jest przypadkiem tak" Szpakowski nie zawiedli mnie. Ale i tak obejrzalem kosztem LM. :)
-
grzes zarabia 50 tys, wiec jeszcze mu zostanie na dostatni miesiac zycia...
-
Finał kibicowsko jak najbardziej na +. U nas zajebista organizacja pod każdym względem. Hasło z megafonu - opuszczamy trybuny chwila moment i trybuny puste. Widać było u nas jedność na trybunach. Jak na 6 tyś ludu zgranie było kozackie.
Złodzieje i pijacy są ! Kibice z Warszawy...