to tak z grubsza...Zgoda Resovii z ŁKS Łódź trwa nieprzerwanie od 1983 roku. Przez te wszystkie lata naszej przyjaźni nie było między nami większych zgrzytów.

Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
-
Zgoda Zawiszy z Łks-em to jedna z najdłuszych zgód w Polsce.Przyjazń miedzy obiema ekipami trwa od lat 70-tych do dziś bez przerwy.Wiadomo bywało lepiej i gorzej ale zawsze razem.Jak powstała ciężko powiedziec bo w tamtych czasach zgody powstawały i rozpadały sie czesto a wiele zgód powstawało dlatego że kilka osób z jednej ekipy piło winiacze z drugimi
-
ku*** i znów się zaczyna...
SUPPORTERS pisze:daj nick twojego ojca na k.net.ZAG.SOSNOWIEC pisze:pytałem ojca czy byłi jacyś kibice i nikogo nie widział. Więc mozę i pojawili się tam później ale gdy już wszyscy poszkodowani byli ogarnięcie do pobliskiej szkoły lub szpitali. Więc zaprawde nie moge pojąć skąd ta fama w Polsce chodzi że żabole pomagali. BZDURA. ich nawet tam nie było, bo ich pociąg został zatrzymany kilka kilometrów od miejsca zdarzenia.TYLE!
bedzie ban za farmazony.
-
Lechia Gdansk ma zgode z Piastem Gliwice. Od dlugiego czasu obie ekipy nie wspomagaly sie na wyjazdach (wyjatek rok temu kilka osob na Odra Opole - Lechia Gdansk?) i zgoda poszla w niepamiec ale zadna strona nigdy jej oficjalnie nie zerwala. Kazdy kibic interesujacy sie polska scena kibicowska takie rzeczy powinien wiedziec...
-
Zgody nie trzeba oficjalnie zrywać, żeby ta przeszła do historii. Lechia nie ma zgody z Piastem, nie wprowadzaj ludzi w błąd bo jeszcze ktoś to weźmie na poważnie.

-
A jaki stosunek ma mieć Śląsk do jakieś kilkunastoosobowej ekipy z którą od co najmniej 6 lat się nie widzieliśmy?jak wyglądają relacje na linii Śląsk Wrocław - Lechia Zielona Góra?
Czy istnieję,czy nie-mamy na to wywalone.
-
Dziękuję za odpowiedź.
W takim razie moje drugie pytanie, czy są jakieś relacje na linii piłkarski Śląsk Wrocław - żużlowy Falubaz Zielona Góra? Tam "ekipa" jest już więcej niż kilkunastoosobowa, choć oczywiście dyscypliny różne.
W takim razie moje drugie pytanie, czy są jakieś relacje na linii piłkarski Śląsk Wrocław - żużlowy Falubaz Zielona Góra? Tam "ekipa" jest już więcej niż kilkunastoosobowa, choć oczywiście dyscypliny różne.
-
Raczej nie są pozytywne,aczkolwiek nie ma specjalnych ciśnień.Wieść gminna niesie,że ich ostatni wypad do Wrocławia kilka-kilkanaście osób nie wspomina dobrze,a i na trasie miało się co nieco dziać.To tak z grubsza.
-
A w czasie trwania zgody Falubaz - Sparta też stosunek Śląska był raczej negatywny,czy po prostu neutral?

-
To było na meczu Odra Wodzisław - Lechia Gdańsk. Pojawiło się 10 osób z Piasta na naszym sektorze.5baniek pisze:Lechia Gdansk ma zgode z Piastem Gliwice. Od dlugiego czasu obie ekipy nie wspomagaly sie na wyjazdach (wyjatek rok temu kilka osob na Odra Opole - Lechia Gdansk?) i zgoda poszla w niepamiec ale zadna strona nigdy jej oficjalnie nie zerwala. Kazdy kibic interesujacy sie polska scena kibicowska takie rzeczy powinien wiedziec...

-
Były różne akcje gdy Falubaz przyjeżdżał do Wrocławia do Sparty,a takiej sytuacji nie akceptował Śląsk.Stąd Falubaz miał pretensje do Sparty,że nie są w stanie zapewnić im spokoju,podobno tak samo było w Gdańsku gdy jechali do Wybrzeża,a Lechia niekoniecznie tolerowała zielonogórzan.Pewnie też dlatego Falubaz wybrał inną drogę.
-
W końcu ktoś mi to wytłumaczył "jak krowie na rowie" i zrozumiałem. Jeszcze raz wielkie dzięki za info.
-
Mam pytanie do kibicow GKS Katowice jak zapatruja sie na kibicow Wisłoki Dębica? Niejednokrotnie sie widujecie czy to w Zabrzu czy na ich wyjazdach a jak wiadomo obie ekipy maja z gola odmienne stosunki z JKS Jaroslław.
-
doradzeCiDobrze pisze:przez ResovieBarnet pisze:czemu padła zgoda Raków-Stal?
A skąd masz takie rewelacje mama ci powiedziala czy z tata to konsultowales

-
Resovia na pewno się do tego przyczyniła patrząc na ubiegłoroczną wymianę uprzejmości na linii rResovia - Raków:
http://www.youtube.com/watch?v=WtV_T_OX34E
http://www.youtube.com/watch?v=EiIuN35S ... re=related
Jak nie wiesz nie pisz!!Zresztą bylo napisane ze obie strony nie zycza sobie tego typu rozkmin!!Po co siejesz farmazony!! Widze ze kolejny zgrywa najbardziej kumatego z kumatych!!

-
Uhuhu jesteś upoważniony do pisania takich postów? Powinieneś to zatrzymać dla siebie, a nie uzewnętrzniać się na forum ogólnopolskim... Z resztą nie moja brocha
Włókniarz Częstochowa
-
Flota nie jest zgodą Falubazu lecz układowiczem
-
Maseba8809 pisze:Cracovia ma nadal zgode z Lechem?
-
seba8809 pisze:Cracovia ma nadal zgode z Lechem?
Ja pierdoel co za kwiatek. Za takie pytania ban z miejsca.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
-
neutralCave canem pisze:Mam pytanie do kibicow GKS Katowice jak zapatruja sie na kibicow Wisłoki Dębica? Niejednokrotnie sie widujecie czy to w Zabrzu czy na ich wyjazdach a jak wiadomo obie ekipy maja z gola odmienne stosunki z JKS Jaroslław.
mokry_john pisze:widzisz tate oszukasz, mame oszukasz ale życie nie oszukasz choćbyś miał i 5 kont a jesteś lewakiem to zasze nim pozostaniesz i na kazdym bedziesz lewakiem ! żarty sie skończyły, polowanie na lewaków rozpoczęte nadejdzie i czas na ciebie, chociaż tego sie nie spodziewalem ale jak widać myliłem się!
stan naprzeciw i walcz jak to robisz w necie lewaku !
-
Za to pytanie należy ci sie Dożywotnia Renta Inwalidzkaseba8809 pisze:Cracovia ma nadal zgode z Lechem?
-
To lepiej zmień informatora jak masz zadawać debilne pytania bo nóż w kieszeni sie otwiera.seba8809 pisze:A moze ty za przeklinanie spytalem uprzejmie bo doszly mnie informacje ze nie ma jakas sciema ale chcial;em sie upewnic a ty od razu bluzgasz jak jakis cwaniaczekZnawca GŚ pisze:seba8809 pisze:Cracovia ma nadal zgode z Lechem?
Ja pierdoel co za kwiatek. Za takie pytania ban z miejsca.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
-
Od razu wsidać ,że jesteś żabolem :)Znawca GŚ pisze:
To lepiej zmień informatora jak masz zadawać debilne pytania bo nóż w kieszeni sie otwiera.
-
Jak powstała zgoda Śląska z Miedzią? miasta w sumie niedaleko siebie, tak mnie to zastanawia...
-
Wydaje mi się, że przez Resovie, ale moge sie mylic.pijany powietrzem pisze:Jak powstała zgoda Śląska z Miedzią? miasta w sumie niedaleko siebie, tak mnie to zastanawia...
"Panowie, bez zbędnej polemiki"

-
O! Możesz rozwinąć?
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
-
Miedź miała chyba jeszcze niedawno zgodę czy układ z Resovią, ale o kontaktach Śląska i Resovii nic mi nie wiadomo. Może chodziło o wspólnego wroga w pobliżu lub po prostu o odległość, nie wiem dokładnie, farmazonu nie chce puścić.
Na każde życzenie brygada się zrywa
Tu Krew w każdej chwili przelewać gotowa
Głos z serca się bowiem każdemu wyrywa
Powrócim niebawem, do Polski! Do Lwowa!
Tu Krew w każdej chwili przelewać gotowa
Głos z serca się bowiem każdemu wyrywa
Powrócim niebawem, do Polski! Do Lwowa!
-
Bzdura z tą Resovią!
Gdy powstała pierwsza zgoda Śląska z Miedzią (1988 r.) to legniczanie nie mieli jeszcze zgody z Resovią.
Gdy powstała pierwsza zgoda Śląska z Miedzią (1988 r.) to legniczanie nie mieli jeszcze zgody z Resovią.
-
Śląsk miał zgodę z Resovią od 1986 roku. Obumarła z powodu braku kontaktów na początku lat 90-tych.Bofors pisze: ale o kontaktach Śląska i Resovii nic mi nie wiadomo.
-
Re:
czytałem gdzieś w internecie o Lechia - Sporting L. - Celtic - Panathinaikos ; ]Kolorowy Sweter pisze:GKS Bełchatów - Dukla
My - Opava
GKS - Banik
Legia - ADH , Juve
Polonia Warszawa - Zaragoza
Ruch - Atletico
Górnik W. - Slavia
Amica - NEC
czy mógłby ktoś dopisać jeszcze inne zgody międzynarodowe?
i czy ktoś może coś skrobnąć na temat układów :
Resovia - Arminia
Arka - OM
LECHIA GDAŃSK !!
Matka urodziła a Ojciec wychował by Arkę pier*olić a Lechię szanować
Matka urodziła a Ojciec wychował by Arkę pier*olić a Lechię szanować

-
Zgoda powstała podczas spotkań na meczach Łódzkiego KSu :)Bofors pisze:Miedź miała chyba jeszcze niedawno zgodę czy układ z Resovią, ale o kontaktach Śląska i Resovii nic mi nie wiadomo. Może chodziło o wspólnego wroga w pobliżu lub po prostu o odległość, nie wiem dokładnie, farmazonu nie chce puścić.
-

można cos wiecej o tym??? czy dobrze widze że to flaga kadrowa Łódzkiego KSu?
-
Tak, ultrasi ŁKSu mają prywatne kontakty/układ z ultrasami Anderlechtu
-
Tylko że mi to bardziej na Ultras Sur wygląda.BobSwagger_ pisze:Tak, ultrasi ŁKSu mają prywatne kontakty/układ z ultrasami Anderlechtu
"Przyznał, że na razie Stowarzyszeniu Kibiców ŁKS udało się - dzięki pomocy Marka Szukalaka z Fundacji Monumentum Iudaicum Lodzense - odnaleźć grób pierwszego prezesa klubu Ryszarda Wintera, który zmarł we wrześniu 1921, mając 38 lat. Jego grób znajduje się na cmentarzu żydowskim w Łodzi."
http://www.zw.com.pl/artykul/189384.html
http://www.zw.com.pl/artykul/189384.html
-
Kilka osób z ŁKS-u zrobiło sobie wycieczke do Hiszpanii i zaliczyli chyba dwa mecze, ale nie wiem czy akurat to ten mecz, i czy ta konkretnie grupa.

-
To nie pierwsze odwiedziny ŁKS w tamtym kierunku.
-
To zdjecie jest z finalu pucharu Hiszpanii rozgrywanego w Walencji. Trybuna Realu.
-
Zobaczyłem to logo w górnym lewym rogu i myslałem, że to Anderlecht ;)
-
Cracovia - Ajax
Ruch - Atletico
Ruch - Atletico
-