DOLNOSLAZAK pisze:Polon nie popisali się bo :
a) w Świdnicy na propozycję walki zaczęli nawoływać Policję, a wystarczyło powiedzieć, że nie mają składu. Wyzywać przy psach od chuliganów i ogólnie robić lipę.
b) na meczu u siebie zaatakowali w 9 osób, chcąc skroic flagę Polonii.
Przypomne , że ze Świdnicy były tylko 3 osoby, nie dość, że obronili flagę to jescze ich pogonili. Po tej akcji wpada konkretna ekipa Promienia Żary i Czarni Żagań dali już sobie całkiem spokój w tym dniu z kibicowaniem.
Pozatym ktoś juz w jakims temacie wklejał ich forum gdzie robili internetowe zapisy na zgodę z Zawisza Bydgoszcz.......
moze ktos opisac sytuacje w Swidnicy?to w koncu Sparta, Polonia czy Sparta-Polonia?a gdzie fc Gornika Walbrzych
Nie dla mnie przyjaźń Polsko-niemiecka, niemców nienawidzę od dziecka.
W Świdnicy jest obecnie twór Polonia/Sparta. Ma on zmienione barwy i herb. Część kibiców akceptuje to jako starą Polonię, walczą z prezesem o zmiane barw i przywrócenie herbu. Głównie są to młodzi kibice. Są oni również fc Górnika Wch.
Natomiast starsza ekipa, która trzymała wszystko w ryzach i była też znaczną siłą napędową Górnika, wykruszyła się (emigracja itp.).
Kujawiak Włocławek został oficjalnie wycofany z rozgrywek nowej III ligi i nie wystartuje też w żadnej niższej lidze (powód: brak pieniędzy, zerowe wsparcie ze strony władz miasta). Nasze miejsce w lidze zajmie Mień Lipno (gdzie gra część naszych byłych grajków. Nie posiadamy żadnych drużyn seniorskich. Ekipa NIE WYMARŁA dalsza działalność skupiać się będzie tylko i wyłącznie na meczach Elany jako fc Włocławek.
popolupo88 pisze:Kujawiak Włocławek został oficjalnie wycofany z rozgrywek nowej III ligi i nie wystartuje też w żadnej niższej lidze (powód: brak pieniędzy, zerowe wsparcie ze strony władz miasta). Nasze miejsce w lidze zajmie Mień Lipno (gdzie gra część naszych byłych grajków. Nie posiadamy żadnych drużyn seniorskich. Ekipa NIE WYMARŁA dalsza działalność skupiać się będzie tylko i wyłącznie na meczach Elany jako fc Włocławek.
ehh
a kiedyś Kujawiaka przymierzano do Ekstraklasy ....
No cóz wypada tylko życzyć powodzenia na dalszej drodze kibicowskiego życia !
Pozdro E.
cyryl bazgrolarz pisze:czy istnieli zorganizowani kibice Warszawianki? Wiem że kiedyż Warszawianka grała w I lidze w piłce ręcznej, a teraz to nie wiem...
Istnieją nadal z tego co wiem, mają nawet stronkę (muszę poszukać)
[link] - galeria moich projektów - potrzebujesz projektu vlepek, flag, koszulek i innych akcesoriów kibicowskich? Napisz na gg.
pamietam jak 2 sezony temu bylismy na meczu Orlicz-Granat Skrzysko jeszcze jakis maly mlyn mieli..pozniej w rewanzu przyjechalo ich 60( w tym okolo 50 Szydlowiec)
Pozniej ,na nastepny sezon bez mlyna u siebie,na wyjezdzie tez sie nie pojawili.
Właściwie to będzie pytanie o ekipe ...
Nie wiem czy każdy pamięta, ale kiedyś Jagiellonia wieszała taką charakterystyczną czarną flagą
Czy ona jeszcze istnieje ( bo to ze nie wisi teraz na meczach to wiem ) i czy jeszcze jakiekolwiek osoby spod tej flagi chodzą teraz na Jage ???
Chodziłem na Warszawiankę ładnych parę lat temu, jak grali jeszcze w ekstraklasie. Pamiętam, że zawsze około 50 osób było w młynie, raczej bez szalików, jak już to barwy Legii.
Teraz widzę że się trochę to rozwinęło ,oprawy, flagi itd.
kiwa jako tako pisze:Właściwie to będzie pytanie o ekipe ...
Nie wiem czy każdy pamięta, ale kiedyś Jagiellonia wieszała taką charakterystyczną czarną flagą
Czy ona jeszcze istnieje ( bo to ze nie wisi teraz na meczach to wiem ) i czy jeszcze jakiekolwiek osoby spod tej flagi chodzą teraz na Jage ???
Pamiętam doskonale tą flagę, ale szczerze też zapomniałem kiedy ostatni raz "Pretorians" wisiał na płocie. W archiwum poszukałem, to ostatnie zdjęcie jakie mam Jagi z tą flagą, to ich wyjazd do Poznania, za czasów II ligi obydwu ekip:
Kaczmar pisze:pamietam jak 2 sezony temu bylismy na meczu Orlicz-Granat Skrzysko jeszcze jakis maly mlyn mieli..pozniej w rewanzu przyjechalo ich 60( w tym okolo 50 Szydlowiec)
Pozniej ,na nastepny sezon bez mlyna u siebie,na wyjezdzie tez sie nie pojawili.
Co miał wspólnego Orlicz z Szydłowcem? Przejeżdżając przez Suchedniów pociągiem można dostrzec napisy "Orlicz i Granat" (więc chyba mieli zgodę kieedyś?), "Widzew" chyba też sławiące Legię.
Właśnie, jak wygląda sytuacja w Skarżysku? Coś mało słychać o kibicach Granatu.
Grają w tym sezonie w III lidze z ciekawymi ekipami, może to jakoś ich zmobilizuje?
Ostatnio zmieniony 19.08.2008, 18:11 przez Michał z Łodzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Wilkowy pisze:Jak wygląda sytuacja w Dąbiu pod Łodzią(chodzi mi o to Dąbie około 30 km od Koła) Wiem że jest tam miejscowa drużyna Zryw dzieje się tam coś??
Kreca jakis młynek u siebie,na wyjazday nie wiem jak jezdza.Na wiosne w Kole na najwazniejszym swoim wyjezdzie byli w 25 osób młodego składu.
Michał z Łodzi pisze:
Właśnie, jak wygląda sytuacja w Skarżysku? Coś mało słychać o kibicach Granatu.
Grają w tym sezonie w III lidze z ciekawymi ekipami, może to jakoś ich zmobilizuje?
Mało słychać? Zleży gdzie ucho przyłożysz.
Byli 10 sierpnia 2008 w Nowej Hucie w ok. 45 osób (razem ze Starem Starachowice).
Raczej Granatu nie zaliczyłbym do wymarłych ekip.
kiedys był krotki jakis uklad miedzy Granatem i Orliczem,trwal sezon albo 2 ,nie wiem znam to z opowiesci.Orlicz i Granat maja obecnie kose.Szydlowiec z Orliczem laczy zgoda.Orlicz mial tez zgode/uklad ?? z Alitem Ozarow z tego co wiem.A jesli chodzi o Granat maja 3 zgody ,nas,Star Starachowice i Cere Opoczno.Mlyn taki miedzy 30-60 no i nie wiem co jeszcze dodac:-)
Pamiętam doskonale tą flagę, ale szczerze też zapomniałem kiedy ostatni raz "Pretorians" wisiał na płocie. W archiwum poszukałem, to ostatnie zdjęcie jakie mam Jagi z tą flagą, to ich wyjazd do Poznania, za czasów II ligi obydwu ekip:
foto z sezonu 2003/04
W takim razie można wnioskować, że flaga Pretorians po prostu nie jest wywieszana i tyle. A w ogóle Pretorians nadal ma ekipę trzymającą władzę na Jagielloni czy skiny?
Nie chce mi się przeszukiwać całego tematu, ale może ktoś mi wyjaśni jak wygląda sytuacja w Piotrkowie Trybunalskim? Interesuje mnie co się dzieje na Concordii i Piotrcovii. Czy prócz Widzewa ma tam ktoś swoje FC?
Niestety nie. Ładnych pare lat temu chłopaki z Terespola wpadali do Białej na mecze. Mieli nawet jakies szale AZS FC Terespol czy coś. Ale na Granicy cisza i spokój
Sven pisze:Słyszałem że coś się ruszyło kibicowsko w Piotrkowie na Piotrkovi(rektywowano młyn na piłce nożnej)
Czy to prawda?
NIE
Nie chce mi się przeszukiwać całego tematu, ale może ktoś mi wyjaśni jak wygląda sytuacja w Piotrkowie Trybunalskim? Interesuje mnie co się dzieje na Concordii i Piotrcovii. Czy prócz Widzewa ma tam ktoś swoje FC?
Piotrcovia zakończyła działalność kibicowska na wszystkich płaszczyznach. (bardzo pomogła im w tym Concordia)
Na Concordii raz jest młyn raz go nie ma, czasem zaliczane są jakieś wyjazdy. (3 wyjazdy w ostatniej rundzie)
Fighting Dragon Tokyo pisze:
foto z sezonu 2003/04
W takim razie można wnioskować, że flaga Pretorians po prostu nie jest wywieszana i tyle. A w ogóle Pretorians nadal ma ekipę trzymającą władzę na Jagielloni czy skiny?
Z tego co sie orientuje to na Jadze rządy objeli Skinheadzi,ale moze ktos z Jagiellonii mógłby przyblizyc temat
Sven pisze:A w Zwoleniu dzieje się coś na meczach Zwolenianki?
Prędzej znajdziesz prawdziwego Hanysa co kibicuje Zagłębiu S-sc niż jednego normalnego kumatego kibica w Zwoleniu
A tak na poważnie jedna eLka na bloku i to by bylo na tyle z kibicowskiego życia Zwolenia
z tego co się orientuje to pare jednostek z Zwolenia jeździ na Radomiaka, i chyba tam wszyscy miejscowi nie lubią Lipska i Kozienic kiedyś mi typ z Zwolenia opowiadał jak to jebią te oto miejscowości
Ostatnio zmieniony 26.08.2008, 20:14 przez Belfast_pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Tam, gdzie prosty błąd liczy się za zbrodnię, tam zbrodnie są jedynie błędami.
W Zwoleniu ruszyło coś na wiosnę, mają młynek i dopingują praktycznie na każdym meczu. Zaliczyli nawet jakiś wyjazd. Na meczu z Bronią pojawiło się u nich gościnnie 17 kibiców Wisły Puławy. Z tego co się orientuję nie przepadają za Bronią i Powiślanką.