Komentarze Dla Miasta Łódź ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
Hultaj

Post autor: Hultaj » 19.03.2007, 21:48

Nasz ruch kibicowski WYWODZIL sie od was ale sami sobie jestescie winni... Teraz jest inaczej, w latach osiemdziesiatych sie juz liczylismy a obecne pokolenie srało na ŁKS z powietrza odkad zaczelo raczkowac...

FC to nasza DUMA, czym mozna sie szczycic.

Kto mowi ze u was w derbach frekwencja na + ... 8000 osob to u nas norma, ale mniejsza derby po chuju to i reszta sie nie liczy...

PS Madej rozdaje klapsy na gołą pod osiedlowa mordownią... :wink:

iparts.pl
mejdej

Post autor: mejdej » 19.03.2007, 21:54

Pewnie na derbach nie byłeś skoro piszesz że było Nas 8 tyś.Co do FC to uważam że jest to wasz duży plus.
Klubem Łodzi Jest ŁKS

Hultaj

Post autor: Hultaj » 19.03.2007, 21:59

mejdej pisze:Pewnie na derbach nie byłeś skoro piszesz że było Nas 8 tyś.Co do FC to uważam że jest to wasz duży plus.
Jestem w stanie zrozumiec ze to co podaly gazety (8000 osob) jest liczba oficjalna a rzeczywistosc jest inna, lecz dalem tu porownanie liczb zazwyczaj oficjalnych. (Krew mnie zalewa jak na stadionie nie ma gdzie stac, jest ciasno jak cholera a oficjalna liczba to +- 9000 osob)

PS Twoj nick przeczytalem jako "Madej" :shock: a moze?? ee...

komi

Post autor: komi » 19.03.2007, 22:02

Hultaj pisze:Nasz ruch kibicowski WYWODZIL sie od was ale sami sobie jestescie winni... Teraz jest inaczej, w latach osiemdziesiatych sie juz liczylismy a obecne pokolenie srało na ŁKS z powietrza odkad zaczelo raczkowac...

Kto mowi ze u was w derbach frekwencja na + ... 8000 osob to u nas norma, ale mniejsza derby po chuju to i reszta sie nie liczy...

jakie ku*** 8 tys ? :lol: :lol: napisz jeszcze że sprzedano 3 tys biletów a reszta weszła przez płot , dziwie sie że sralczyk nie napisał takiego artykułu jeszcze . 8 tys oficjalnie bo na tyle był dopuszczony stadion , ku*** co za mózgi

Hultaj

Post autor: Hultaj » 19.03.2007, 22:06

komi pisze:
Hultaj pisze:Nasz ruch kibicowski WYWODZIL sie od was ale sami sobie jestescie winni... Teraz jest inaczej, w latach osiemdziesiatych sie juz liczylismy a obecne pokolenie srało na ŁKS z powietrza odkad zaczelo raczkowac...

jakie ku*** 8 tys ? :lol: :lol: napisz jeszcze że sprzedano 3 tys biletów a reszta weszła przez płot , dziwie sie że sralczyk nie napisał takiego artykułu jeszcze . 8 tys oficjalnie bo na tyle był dopuszczony stadion , ku*** co za mózgi
:shock: KMWTW Patrzałki SE napraw Ty bezmozgie Yeti...

BT
ban

Post autor: BT » 19.03.2007, 22:26

karolinka zaimponowala :D Nie wbbija w te wszystkie kazania. A tymczasem pojawia sie powazny problem, jak tu ku*** walczyc o frekwencje jak bilety teraz u nas beda po 30 i 40 zl :shock: JA p*******
Łódź miasto moje!
eŁKSa życiem całym!
1908!
Rodowity Łodzianin!

Urodzony Łodzianin

Post autor: Urodzony Łodzianin » 19.03.2007, 22:26

Do pana "komi".Niezłe farmazony.

1)Stowarzyszenie RTS WIDZEW ma formalna date powstania 1922r,natomiast data 1910r nie wzieła się z przypadku. W 1910 r powstał pierwszy klub piłkarski na łódzkim Widzewie i własnie dzisiejszy Widzew jako jedyny klub piłkarski tej dzielnicy Łodzi ,kontynuuje tradycje swojego protoplasta TMRF-u. Stad data 1910 w herbie i taka jej interpretacja przez kibiców Widzewa. W 1910 r TMRF zawiązano przy zakładach Heinzla i Kunitzera a były to już od 1906r tereny administracyjne miasta Łodzi drogi pani "komi".Wieś Widzew i jej przylączenie w 1915r to już temat do innych rozważań.
2) A co mają kibice z poza Łodzi do wymyślonej przez was podmiejskości Widzewa. Ogarnij się człowieku. Nigdy nie było tak, że ludzie dojeżdżający z poza Łodzi stanowili większość na stadionie Widzewa. Leczycie kompleksy podkreślając swoją nadłódzkość.Dlaczego? Odpowiedż prosta-czujecie się w tej Łodzi zagrożeni i nic ponad to.
3)To co piszesz o waszej rodowitości to już ściemy na całego.Poczytaj o historii Łodzi a takich głupot nie bedziesz wypisywał. Wiekszosc twoich braci po szalu, to dzieci lub co najwyzej wnukowie ludzi, którzy przybyli do Łodzi z prowincji.
4)Budowanie waszych tradycji klubowych odbywało sie az do 1957r dzieki poparciu komunistów, którzy wyznaczyli wasz klub do roli klubu wiodącego. Mogliscie tak jak Legia zabierac kazdego zawodnika do siebie, nie liczac sie z innymi klubami.Takim złodziejstwem budowaliscie swoja potege min. kibicowska i ty sie tym chełpisz. Wystarczyło, że popadliście w niełaskę a my osiagnelismy sukcesy piłkarski i w kilka lat połowa łodzian miała i ma was głeboko w d****.
5)Sukcesy Widzewa nie wzięły się z nikąd.Mieliśmy kapitalnych działaczy a wy przecietniaków i minimalistów.Stad wasza zazdrosc i glupoty wypisywane np. przez goscia o nicku 1908 cos tam.
6) O waszym bojkocie Niciarki nawet nie chce mi sie pisac, bo ocenili to juz doskonale kibice W Polsce a nawet wasi.
7)Co do rozbudowy naszego stadionu to nie badz taki pewny co sie stanie, bo mozesz znowu sie tak jak na derbach rozczarowac.
Łódź kocha Widzew
ŁKS "prawie" rodowici

rzaba

Post autor: rzaba » 19.03.2007, 22:46

komi pisze:tutaj kolega po szalu ładnie wyjasnił niektóre trapiące was kwestie , zacytuje Jego wypowiedż

Kod: Zaznacz cały

ciach
Mądrze, ciekawie oraz prawie obiektywnie napisane. Mam kilka uwag:
Datę 1910 załatwiła nam p. Tatarkówna ta sama która wam załatwiła majstra na 50 lecie. Jeśli chodzi o mnie to w 2010 będę świętował początki piłki na Widzewie a nie 100 lecie RTS. Skoro jesteś tak dobry z geografi i historii łodzi to powinieneś wiedzieć żę w 1910 roku istniała dzielnica łodzi o nazwie widzew a w 1915 do dzielnicy widzew została dołączona wieś o tej samej nazwie.
Czepiacie się kamieni na naszym stadionie, niestety zdarzają sie, walczymy z tym z sukcesami. Dlaczego oberwał Bełchatów na pewno było napisane, dlaczego obrywacie Wy - pewnie z tego samego powodu z którego Wy zaczęliście na derbach rzucać w nas racami (np. 2006r) I tak sam jak ty usprawiedliwiasz wasze lanie na stadionie ja mogę powiedzieć że jak by u was sektor gości był tak samo usytuowany jak jest u nas to było by to samo.
Twierdzisz że wszystkie sukcesy mamy na kredyt? Jeśli chodzi o 96 i 97 to niestety się z tobą zgodzę ale jeżeli próbujesz mi wmówić że 81/82 czy 85 też to wybacz ale narażasz się na śmieszność. Co do aspektów kibicowskich, na mecze chodzę od ok 15 lat w ten piątek były to pierwsze opuszczone przeze mnie derby tak więc na ich temat się nie wypowiem aczkolwiek z poprzednich pamiętam tylko jedne kiedy zrobiliście na mnie wrażenie było to u nas jak mieliście pasiaki. Twierdzisz że na Widzew przychodzi ten sam przekrój społeczeństwa, ogólnie tak jednak takie miejsca jak wschodnia, abramowskiego czy też limanka są kojarzone jednoznacznie z wami oraz miejscami gdzie po zmroku nie wolno się pojawiać bo można skończyć w samej bieliźnie. Twierdzisz że próba przedostania się na derby była śmieszna? Ja uważam że nie i na pewno wymagał więcej wysiłku niż obstawienie kas żeby kibice nie mogli kupić biletów, martwisz się o powiniętych czy ktoś im kazał iść w pochodzie? Wy zabroniliście swoim iść i wymuszaliście to na nich (skarżył się Goszczyński)

Tak samo nie zgodzę się że nasz stadion nie nadaje się do rozbudowy, wszystko jest tylko kwestią kasy bo teren w kwadracie ulic Tunelowa, Nowogrodzka, Widzewska, Piłsudskiego jest aż nadto aby zbudować stadion na 40 tys miejsc z 3 boiskami treningowymi zapleczem parkingowym i hotelem. Co do dotacji w minionych kadencjach to może Ty sobie przypomnij kto ile dostawał oraz dlaczego ŁKS jakoś zawsze był postrzegany jako klub kiepsko zarządzany i nie wyssałem sobie tego z palca lecz wiem od osób związanych między innymi z waszą sekcją męskiej koszykówki.
Co do założycieli Widzewa czy też TMRF nazwisk nie pamiętam (choć kiedyś miałem nawet stronkę o widzewie z działem dotyczącym historii)ale wiem że byli to ludzie pracujący w łódzkich zakładach i to mi wystarczy aby mówić Widzew Łódź. Skoro twierdzisz że T. W czy H nie byli waszymi założycielami to czyich grobów szukaliście na cmentarzu na ogrodowej?

Nie ma co się więcej rozpisywać- najpierw byliśmy dla was żydami gdy okazało się że to jednak żydzi was założyli to staliśmy się podmiejskimi i tak naprawde sami nie wiecie czy dlatego że wieś widzew została dołączona do łodzi w 1915 (choć wcześniej istniała dzielnica o tej samej nazwie) czy dlatego że mamy tyle FC. I wiesz co w najbliższym czasie planuje wyprowadzić się z Łodzi na jej obrzeża wtedy będę naprawdę podmiejski czy mnie to boli? Nie.
total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]

[link]

Guzi

Post autor: Guzi » 19.03.2007, 23:37

ŁKS i Widzew mają dosyć chuliganów
Bartłomiej Derdzikowski

Władze klubu z al. Unii podniosą ceny biletów. Klub z al. Piłsudskiego już to zrobił. Teraz Widzew chce iść z chuliganami do sądu cywilnego.
- To oni powinni płacić kary, a nie klub. Jeśli nadal ma być inaczej, to lepiej wycofać się z ligi - mówi Władysław Puchalski, prezes Widzewa.

Podczas piątkowych derbów znów dali o sobie znać stadionowi chuligani. Na początku drugiej połowy pseudokibice ŁKS wtargnęli na murawę i sędzia był zmuszony na kilka minut przerwać mecz. Ochroniarze i policjanci usunęli zadymiarzy na trybuny. Chwilę wcześniej ze swojego sektora próbowali wydostać się także pseudokibice Widzewa. Na szczęście im się nie udało. Do tego, na obu trybunach palono race - które są zabronione - oraz flagi i szaliki rywali.

Oba kluby mogą spodziewać się kar, które pewnie zasądzi w czwartek Komisja Ligi Ekstraklasy SA. Andrzej Pożarlik, dyrektor ŁKS SSA, twierdzi, że klub nie będzie płacił za swoich chuliganów. Zapowiada, że ŁKS podniesie ceny biletów, by w ten sposób znaleźć środki na zapłacenie kar. Wejściówki mają być droższe nawet o pięć złotych.

Kłopotów z pseudokibicami mają dosyć też w Widzewie. W ubiegły czwartek Komisja Ligi nałożyła na klub z al. Piłsudskiego karę 15 tys. zł za mecz poprzedniej kolejki z BOT GKS Bełchatów. Chuligani rzucali wtedy m.in. kamieniami i racami w stronę sektora zajmowanego przez kibiców gości. - W tym sezonie wydaliśmy już 26 tys. zł na kary - grzmi prezes Puchalski. - Więcej nie będziemy płacić, niech to robią sprawcy, a nie organizator.

Puchalski twierdzi, że monitoring zarejestrował, jak chuligani rzucają niebezpiecznymi przedmiotami. - Już podczas meczu mogliśmy wyłapać ich z tłumu, ale wspólnie z policją i delegatem PZPN uznaliśmy, że nie ma to sensu, bo może wywołać burdy na stadionie i przerwanie spotkania. A to oznaczałoby jeszcze większe kary - mówi Puchalski. - Nagranie przekazaliśmy jednak policji kryminalnej i liczymy, że te osoby zostaną zidentyfikowane i ukarane. To chuligani powinni płacić, a nie klub, czyli organizator. Będziemy składać pozwy do sądu cywilnego.

Grażyna Dziegiecka, kierownik do spraw bezpieczeństwa w Widzewie, zapowiada, że z chuliganami będzie walczyć do końca. - Niestety nie jest to łatwe. Przekazaliśmy policji nagranie, na którym widać, jak osoba, którą można zidentyfikować, rzuca kamieniem. Ale zdarzało się już, że sąd uznawał, że widać tylko zamiar, a nie to, jak kamień w kogoś trafia. Chuligani mogą się wtedy śmiać i działać dalej.

Władze obu łódzkich klubów mają dość płacenia za nieswoje winy, bo i tak ponoszą spore koszty organizacji spotkań na własnych stadionach. - Wydajemy olbrzymie pieniądze na ochronę, zamontowaliśmy monitoring, współpracujemy z policją. Co jeszcze mamy zrobić? - pyta Puchalski.

Dziegiecka była świadkiem, jak podczas derbów ochroniarze wynajęci przez ŁKS wpuszczali kibiców na sektor dla gości. - Robili to znakomicie. Przeszukiwali bardzo dokładnie każdego z osobna - opowiada. - A tymczasem na sektorze znalazły się race oraz flaga ŁKS, którą spalili. Ochrona zrobiła wszystko, co mogła. Przecież nie zrobi bardziej szczegółowej rewizji osobistej.

Na razie w Widzewie zapadła decyzja o podniesieniu cen biletów. Na kolejny mecz ligowy z Górnikiem Zabrze wejściówki na sektor C kosztować będą 28 zł (wcześniej 25), a na sektor D 23 zł (wcześniej 20).

Władze ŁKS zostały już zaproszone na czwartkowe posiedzenie Komisji Ligi, na którym ma zapaść decyzja o ukaraniu klubu za wybryki kibiców. Widzew czeka na uzasadnienie kary za mecz z BOT GKS.

[link]
zaczyna sie robic coraz ciekawiej.....
Tam gdzie jest choć jeden WIDZEWIAK, tam jest WIDZEW!

niby kibic

Post autor: niby kibic » 20.03.2007, 10:04

I bardzo dobrze!! , może ogarnom się Ci którzy do tego doprowadzają. Jak dla mnie bomba z tymi cenami. Będzie piłka dla burżuazji hehe a reszta przez płot i znowu wstyd o okradaniu swojego klubu.

nie napinaj sie tak, ok?

Post autor: nie napinaj sie tak, ok? » 20.03.2007, 11:14

:lol:
i co da podwyższenie cen biletów?
skoro i tak kto ma wejść ten wejdzie,
kto ma zrobić awanturę, ten zrobi,
kto ma rozwalić sobie dresy przechodząc przez płoty, ten rozwali.

podswyższenie cen biletów uderzy tylko w zwykłych, szarych kibiców..
hrrhrrrr.

rzaba

Post autor: rzaba » 20.03.2007, 12:38

moje zdanie w tej kwestii jest jednoznaczne - jest monitoring-jest- filmować debili co rzucają, identyfikować, dojebać kary finansowe na poziomie 5k-10k

Piro palone TAK, piro rzucane NIE!

ps. to samo tyczy się kamieniarzy
total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]

[link]

nitro

Post autor: nitro » 20.03.2007, 14:51

rzaba pisze:moje zdanie w tej kwestii jest jednoznaczne - jest monitoring-jest- filmować debili co rzucają, identyfikować, dojebać kary finansowe na poziomie 5k-10k

Piro palone TAK, piro rzucane NIE!

ps. to samo tyczy się kamieniarzy
Palenie kamieniarzy TAK !!
Rzucanie kamieniarzami NIE !!

;)

leszek orzeszek

Post autor: leszek orzeszek » 20.03.2007, 20:15

Stadion ŁKS będzie modernizowany
PAP | 2007.03.20 16:00

Wiceprezydent Łodzi Włodzimierz Tomaszewski zapewnił we wtorek podczas konferencji prasowej, że budowa hali widowiskowo-sportowej na terenach Łódzkiego Klubu Sportowego, zakończy się na początku 2009 r. Jednocześnie Tomaszewski poinformował, że stadion ŁKS, obok którego powstanie hala, zostanie zmodernizowany.

We wtorek w Instytucie Europejskim w Łodzi odbyło się Forum Informacyjne dla Inwestorów, dotyczące powstania hali widowiskowo- sportowej, mające na celu zainteresowanie potencjalnych firm do zainwestowania w obiekt.

Budowa hali rozpoczęła się w styczniu 2006 r. Początkowo koszt inwestycji obliczano na 100 mln zł. Obecnie władze miasta szacują, że inwestycja pochłonie około 230 mln zł. Urzędnicy poszukują operatora, który zainwestowałby własne pieniądze w budowę obiektu, a później zarządzał nim.

"Pierwszy etap budowy, czyli oddanie hali w stanie surowym, jest w trakcie realizacji. Powinien on zakończyć się pod koniec tego roku. Drugi etap to wykończenie hali. Kolejny, to wyposażenie obiektu w specjalistyczny sprzęt. I do tego właśnie potrzebny jest nam operator, który wyłoży pieniądze" - powiedział Tomaszewski.

Łódzka hala ma być jednym z największych tego typu obiektów w Polsce z widownią na ponad 10 tys. miejsc. Będzie można organizować w niej zawody rangi mistrzostw świata w lekkiej atletyce oraz w grach zespołowych, gimnastyce, sportach walki i tenisie. Specjalna konstrukcja areny sportowej z układem rur i kanałów chłodniczych umożliwi rozgrywanie meczów hokeja na lodzie. Ponadto obiekt będzie przystosowany do organizowania występów artystycznych, koncertów, wystaw, targów, a także kongresów.

Hala realizowana jest a planie koła o średnicy 140 metrów i będzie otoczona fosą. Konstrukcja dachu w najwyższym punkcie będzie się znajdować 34 metry ponad poziomem areny. Powierzchnia użytkowa ma wynosić 26 tys. metrów kwadratowych. W jej skład wejdzie m.in. arena lekkoatletyczna otoczona bieżnią i widownia.

Władze miasta proponują też potencjalnemu operatorowi, że będzie on zarządzał stadionem ŁKS, który ma zostać zmodernizowany w najbliższych latach. Według poseł Joanny Skrzydlewskiej (PO), oznacza to, że stadion przy Al. Unii będzie stadionem miejskim, gdzie mecze mogliby rozgrywać zarówno piłkarze Widzewa jak i ŁKS.

"Czy to będzie obiekt o charakterze miejskim, czy klubowym, to jest to sprawa otwarta. My poszerzamy tylko ofertę dla operatora, a nie mówimy, że to będzie stadion miejski" - tłumaczył wiceprezydent.

Dodał on, że najpierw musi zostać przygotowana koncepcja architektoniczna, a później docelowa dokumentacja. Stadion ma być modernizowany w kilku etapach, tak by mogli z niego korzystać piłkarze.
pierdolicie Hipolicie :lol:

maciej!

Post autor: maciej! » 20.03.2007, 20:19

stary, dobry temat wraca. stadion miejski. szanse na takie coś zerowe, ale p******* politycy o nim chętnie.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

BT
ban

Post autor: BT » 20.03.2007, 22:05

Miejski czy nie ŁKS bedzie mial zmoderbnizowany stadion. to jest jedyny + budowy tej hali. takiego stadionu przy niej nikt z glowa na karku nie chce widziec
Łódź miasto moje!
eŁKSa życiem całym!
1908!
Rodowity Łodzianin!

maciej!

Post autor: maciej! » 20.03.2007, 22:14

racja, źle sie wyraziłem. modernizacja pewnie będzie, moze nawet i dobrze, bo przy nowej hali moloch nie wyglada za specjalnie. a pamietac tez trzeba, ze za solidnie to nie wyglada, nigdy nie wiadomo czy pewnego dnia, podczas meczu ŁKS-u stadion nie zacznie się sypac... wizja katastrofalna i oby do niej nie doszło, ale lepiej zapobiegac, niz leczyc.

miiszczu

Post autor: miiszczu » 20.03.2007, 22:24

To, że powstanie obiekt na ŁKSie, to była tylko kwestia czasu... bo naprawdę wstydem dla Łodzi by było, gdyby w obszarze takiego kompleksu sprotowo rekreacyjnego stała taka ruina. Ten stadion grozi katastrofą budowlaną, naprawdę trzeba tam coś zrobić. Ja, mimo, że jestem kibicem Widzewa, naprawdę jestem za robieniem na ŁKSie wielofunkcyjnego stadionu (lekkoatletycznego, piłkarskiego, rugby itd. itp.) zintegrowanego z halą. Rejon parku na Zdrowiu tworzyłby bardzo ciekawy kompleks.

Oczywiście jestem przeciwny temu, żeby Widzew tam grał. Wydaje mi się, że klub powinien czynić starania o odzyskanie terenu stadionu Widzewa na własność a także na stworzenie planu zagospodarowania przestrzennego umożliwiającego, oprócz działalności sportowej, prowadzenie działalności komercyjnej. Ostatnio w Łodzi jest ogromne zapotrzebowanie na grunty pod działalność usługową. Korzystając z tego wydaje mi się, że udałoby się znaleźć inwestora, który w zamian za wybudowanie na terenie stadionu jakiegoś obektu komercyjnego (i czerpania z niego zysków), sukcesywnie modernizowałby trybuny stadionu (tak jak np na Wiśle).

Czerwona Armia Widzewa

Post autor: Czerwona Armia Widzewa » 20.03.2007, 23:50

Jak pięknie być Widzewiakiem.
A nasza Łódź jest urokliwym czerwonym miastem.
Oczywiście nie dla wszystkich, jest tak urokliwa.
Wielu naszych wrogów już spotkało Czerwoną Armię na swej drodze, a wielu opowiada sobie o niej legendy.
Tak czy inaczej to WIDZEW wyzwala tyle emocji w Polsce.
To jest taki klub który w połowie Polski jest kochany - gdzie okiem sięnąć widzew-wskie ziemie.
A przez resztę znienawidzony - bo nigdy nie dościgniony.
To tu wszyscy chcą się pokazać, że godni są nam stawić czoła.
Jest jeszcze w Łodzi żart - klubik ludzi o małym duchu, a wielkim języku. Na wzór pinczerka im mniejszy tym więcej szczeka.
Śmiejmy się białych komików....
:lol: :D :lol: :) :o

kowalRTS

Post autor: kowalRTS » 20.03.2007, 23:54

BT pisze: to jest jedyny + budowy tej hali. takiego stadionu przy niej nikt z glowa na karku nie chce widziec

tu się zgodzę ale jestem ciekaw jak Ci pseudo urzędasy-politycy rozwiążą problem z parkingami. Według mnie lepiej było zmodernizować stadion a tam gdzie budują halę mogli zrobić parking wielo-poziomowy i byłby git! A może w przyszłości jest likwidacja infrastruktury kolejowej w całym kraju a wtedy eŁKSa pozyska całkiem niemały teren? :wink:

leszek orzeszek

Post autor: leszek orzeszek » 21.03.2007, 00:15

Czerwona Armia Widzewa pisze:Jak pięknie być Widzewiakiem.
Wielu naszych wrogów już spotkało Czerwoną Armię na swej drodze, a wielu opowiada sobie o niej legendy.
To jest taki klub który w połowie Polski jest kochany - gdzie okiem sięnąć widzew-wskie ziemie.
Jest jeszcze w Łodzi żart - klubik ludzi o małym duchu, a wielkim języku. Na wzór pinczerka im mniejszy tym więcej szczeka.
aaa rano sie obudzisz i wszystko wroci do normy :lol:

TYLKO_ZAWISZA

Post autor: TYLKO_ZAWISZA » 21.03.2007, 00:28

dla takich gamonii powinien byc natychmiastowy ban ;/

co do tej hali to ciekawa opcja :) jezeli stadion mialby byc miejski i grac tam mialy by dwa Lodzkie kluby...to moim zdaniem nie wypali
ZA KLUB ! ZA WKS ! POJDZIEMY AZ PO ZYCIA KRES !!

rostocker

Post autor: rostocker » 21.03.2007, 00:47

:shock: :oops: Sorry za kolegę po szalu :oops: :shock:

mikolaj302

Legionista

Post autor: mikolaj302 » 21.03.2007, 00:55

Witam
Rozczarowały mnie derby z obu stron, myslalem ze bedzie lepiej. oba kluby powinny miec stadiony na 20 tys i w tedy to by było swieto pilkarskie. ale fakt ze w Polsce jest lipa z tym przez tek.... w sejmie.
W Polsce żydem określa sie Widzew, nie słyszałem zeby Lks był tak wyzywany. Ogolnie reszta kraju okresla Widzew za lepszy ale to przez sukcesy w latach 90. Ostatnie lata to spadek formy. Lks w 1 lidze ma swój staly dosc przyzwoity poziom. Liga z wami jest ciekawsza, taki Grodzisk Wodzislaw i Weczna po co?. niwch awansuje Ruch Zaglebie Jaga lub Lechia to zrobi sie ciekawie. Derby na Łodzi remis.

1908
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: 1908 » 21.03.2007, 04:10

stary co ty cpasz? :lol:
"ja zyje jak chce ja nic nie musze dlatego mam czysta dusze"

radok

Post autor: radok » 21.03.2007, 05:59

Powiem ci raczej w Lodzkim temacie malo bywam, bardziej mnie ten Krakowski dotyczy, ale ( popimo ze zdaje sobie sprawe ze raczej malo powagi w twojej wypowiedzi) Leze i kwicze .... :lol:
Obrazek
"ALLAH AKBAR" :) :) :)
[link]

poldi
ban

Łódź

Post autor: poldi » 21.03.2007, 14:13

w Łodzi TYLKO WIDZEW łks to ku***
łks bity w łodzi HOOLIGANS WIDZEW

piotras

Post autor: piotras » 21.03.2007, 16:21

TYLKO_ZAWISZA pisze:
dla takich gamonii powinien byc natychmiastowy ban ;/

co do tej hali to ciekawa opcja :) jezeli stadion mialby byc miejski i grac tam mialy by dwa Lodzkie kluby...to moim zdaniem nie wypali
Dlaczego? Widzisz uśmieszki na końcu. Ja oplułem monitor ze śmiechu.

Temat stadionu został dopiero przedstawiony (i to bez żadnych konkretów) potencjalnym zainteresowanym, więc decyzja może sie jeszcze wielokrotnie zmienić.
Robotnicze Towarzystwo Sportowe WIDZEW Łódź

piotras

Re: Łódź

Post autor: piotras » 21.03.2007, 16:22

poldi pisze:w Łodzi TYLKO WIDZEW łks to &*%^@
Wywalić go z forum !!!
Robotnicze Towarzystwo Sportowe WIDZEW Łódź

nie napinaj sie tak, ok?

Post autor: nie napinaj sie tak, ok? » 21.03.2007, 16:49

1908 pisze:stary co ty cpasz? :lol:
on śpa satyrę, Ciebie raczej nie stac na taki towar :)
poldi pisze:w Łodzi TYLKO WIDZEW łks to &*%^@
weź na wstrzymanie kolego.

bez napinki. :lol:

BT
ban

Post autor: BT » 21.03.2007, 19:34

W takim razie to juz 2 statyra w tym temacie, jedna od naszego, jedna od czerwonego. I jak widac te satyry podobaja sie najbardziej stronom satyryków. Ale jak zwykle druga strona tego nie rozumie. Norma. to forum juz niczym nie zadziwi, ma te swoje wierne marionetki i pelno nethulsow ktorzy walcza tutaj o ,,dobre imie klubu'' :lol:
Łódź miasto moje!
eŁKSa życiem całym!
1908!
Rodowity Łodzianin!

kacper
ban

Re: Legionista

Post autor: kacper » 21.03.2007, 20:01

mikolaj302 pisze: W Polsce żydem określa sie Widzew, nie słyszałem zeby Lks był tak wyzywany.

Żyd to chyba Ciebie zrobił,zapoznaj sie z historia obu klubów to sie dowiesz , który jest polski ,a który żydowski ,przez propagande niektórych zakompleksionych Żydów Polakow nazywa sie Żydami, a Żydzi cieszą się że robią zamęt wśród Polaków

BT
ban

Post autor: BT » 21.03.2007, 20:57

Dlatego J.E.B.A.Ć ŻYDÓW S.K.U.R.W.Y.S.Y.N.Ó.W :lol: :wink:
Łódź miasto moje!
eŁKSa życiem całym!
1908!
Rodowity Łodzianin!

maciej!

Post autor: maciej! » 21.03.2007, 21:13

kacper, po jaki c*** w ogóle tego ciula cytujesz ? jego post już wyjebali admini, istnieje teraz tylko dzieki twojemu cytowaniu. takich łebków trza zlewać, bo wytłumaczyć raczej nic im się nie da.

w pełni zgadzam się z ostatnim postem BT 8)

edit: ło zesz ty w morde, nie wiedziałem, że na forum założono cenzurke na brzydkie wyrazy. jakies krzaczki teraz zamiast wyrazów pełnych emocji. no prosze...

Incognito.

Post autor: Incognito. » 21.03.2007, 22:04

w temacie o wlepkach widac ze nasi "rodowici łodzianie"
wypuscili nowe równie rodowite wlepki Pabianic i Aleksandrowa :lol: :lol: :lol:

TAIPAN

Post autor: TAIPAN » 21.03.2007, 22:45

Jak pięknie być Widzewiakiem.
padłem
niezły tekst.

nitro

Post autor: nitro » 22.03.2007, 10:49

Derby 2007, wjazd na murawe ..nowy filmik
http://www.youtube.com/watch?v=y6Hx6x6u9Ag

aras1908

Post autor: aras1908 » 22.03.2007, 16:33

Naprawde jest sie czym chwalić :roll:
Szkoda że nie trwa dłuzej ten film ,bo chwile pozniej pada pytanie od spikera "kto wygra mecz?!" 8)
Miasto w mieście ŁKS Śródmieście!

Filemon08
ban

Post autor: Filemon08 » 24.03.2007, 11:55

hehe smieszą mnie te żałosne wypociny na temat waszych flag, pilnujcie się lepiej na drugi raz ;)

flagi debiut pierwsze miały na ŁKSie, a projekty i zdjęcia teraz upubliczniacie aby udowodnić że były wcześniej wykonane... ano może i były ale nikt poza pewnym kręgiem od was o nich nie wiedział...

i jak to ktoś kiedys powiedział "Kto pierwszy ten lepszy"

pozdrawiam :lol: ŁKS nie śpi ! ŁKS czuwa !
-CIEMNA STRONA MIASTA-

Incognito.

Post autor: Incognito. » 24.03.2007, 12:01

widac ze lksu namalowane albo poprostu takie niedorobione, wiec co sie morda cieszy :lol: ???

Lks! co! ksero!

Zablokowany