Henri de Lagardere pisze:Woldemort pisze:Jeden z mojej dzielnicy czasami na wyjazdach pogadamy, cały czas angazuje sie jezdzi na wyjazdy takze ze tak powiem caly czas żyje Lechią.Godulok pisze:Siedze tutaj z Ogórem znanym z Górnika Zabrze kilka ksyw z starej gwardi Polskich Klubów
Lechia - Bracia Makarony,
Jakies informacje o w/w?
Nie ma żadnych braci Makaronów!Jest jeden ,,Makaron'' znany chyba wszystkim który za Lechią jeżdzi od lat 70.A tak ogólnie to ,,Makaronów'' znam w kilku klubach(pozdro dla Makarona ze Śląska:))

Legendarni kibole
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Legendarni kibole
>>> WORKING CLASS <<<
-
Dokładniej, pierwszy wyjazd Makarona miał miejsce w 1968 roku (ostatnio o to nawet Go pytałem). Mega w porządku chłop, który do dzisiaj jest na znacznej większości wyjazdów. Żywa legenda naszych trybun.Henri de Lagardere pisze:Woldemort pisze:Jeden z mojej dzielnicy czasami na wyjazdach pogadamy, cały czas angazuje sie jezdzi na wyjazdy takze ze tak powiem caly czas żyje Lechią.Godulok pisze:Siedze tutaj z Ogórem znanym z Górnika Zabrze kilka ksyw z starej gwardi Polskich Klubów
Lechia - Bracia Makarony,
Jakies informacje o w/w?
Nie ma żadnych braci Makaronów!Jest jeden ,,Makaron'' znany chyba wszystkim który za Lechią jeżdzi od lat 70.A tak ogólnie to ,,Makaronów'' znam w kilku klubach(pozdro dla Makarona ze Śląska:))
Lechia Gdańsk!
-
gwiazdy filmowe bracia Pytoni... :)norbert pisze:są jacyś z województwa lubuskiego ?
szczególnie Stal Gorzów, Stilon Gorzów i Falubaz Zielona Góra.
-
jeden z nich widoczny na meczach Stali w żółto-niebieskim szaliku...
CHEMICAL BROTHERS
-
Farmazon, owszem widziany na stadionie Stali, ale przy innej okazji niż oglądanie meczu :)Krzysiek1947 pisze:jeden z nich widoczny na meczach Stali w żółto-niebieskim szaliku...
Co do legend Stilonu można by było wymienić Andrzeja "Czersanta" lub inaczej "Chelsea"
Moje wypowiedzi - mój punkt widzenia.
-
Bez szala ale to żużlofan i ma zaliczonych podobną liczbę meczów na Stali co na Stilonie.Ogólnie sporo chlopaków z Mysliborskiej mialo/ma ciągoty żużlowe..no cóż Stal najbardziej zasłużony klub w regionie
[link]
-
podobno niedawno tragicznie odszedl niejaki Lysy z Hutnika, czy ktorys z kibicow nowohuckiego klubu moze cos napisac na temat tego chlopaka. Czy byla to postac na tyle wazna ze mozna ja nazwac legenda hutniczych kibicow?
-
"Łysy" vel "Goldi" vel "G....." (jak nazwisko) zmarł w tragicznych okolicznościach pod koniec listopada 2010 r. W Jego grobie złożyliśmy flagę "Fanatycy Hutnik 1950 Kraków".alfabet pisze:podobno niedawno tragicznie odszedl niejaki Lysy z Hutnika, czy ktorys z kibicow nowohuckiego klubu moze cos napisac na temat tego chlopaka. Czy byla to postac na tyle wazna ze mozna ja nazwac legenda hutniczych kibicow?
Mimo przekroczonej czterdziestki i barwnego życiorysu do końca brał czynny udział w życiu kibicowskim.
W moich oczach "Goldi" był facetem, który nie bał się niczego.
Z racji, że jestem sporo młodszy - pierwsze wspomnienia z jego udziałem datuję na czas ekstraklasy - lata 91-97 (choć na Hutniku działał o wiele wcześniej). Dobrze pamiętam jego (wydawałoby się samobójczy) atak na grupę kibiców GKS Katowice czekających przed kasami gości, gdy na czele grupy 4-5 młodszych od niego kibiców Hutnika doprowadził do paniki w szeregach przyjezdnych zdobywając jednocześnie kilka szali.
Poza starciami z kibicami gości często wdawał się w utarczki z fanami "innych krakowskich klubów", którzy mocno dawali się we znaki Jemu i Jego bliskim.
W latach 90 tych silnie utożsamiał się z ruchem skinheads.
Jak każdy z nas "Goldi" miał swoje słabości, jednak nie zmienia to faktu, że moim zdaniem jest on Legendą Nowohuckich Kibiców - obok śp. Czachy, Klawisza, Pcheły, Belmonda i innych, którzy przedwcześnie odeszli z Suchych Stawów.
TYLKO HUTNIK
http://nh2010.pl
http://nh2010.pl
-
Już sobie tak nie pochlebiaj... Ciągoty na żużel? Haha, mówiąc o ciągotach zapewne myślisz o naszej starej gwardii, która na początku lat '90 zakładała u was młyn... Ale w obecnej chwili NIKT ze Stilonu nie jest żużlofanem i nikt z MŁYNA nie ma takich ciągot (nie mówię tu o kibicach, którzy idą sobie popatrzeć na piłkę, żużel, kosza, ręczną itp.).Ueb pisze:Bez szala ale to żużlofan i ma zaliczonych podobną liczbę meczów na Stali co na Stilonie.Ogólnie sporo chlopaków z Mysliborskiej mialo/ma ciągoty żużlowe..no cóż Stal najbardziej zasłużony klub w regionie
Moje wypowiedzi - mój punkt widzenia.
-
Początki kibicowskie są powiązane ale to info o zakładaniu młyna masz nieprawdziwe.
Ciągoty mieli wtedy a teraz nie? Wspomniany P. uczeszcza od jazdy na zapleczu ekstraklasy.Wyjatkiem nie jest.
Ciągoty mieli wtedy a teraz nie? Wspomniany P. uczeszcza od jazdy na zapleczu ekstraklasy.Wyjatkiem nie jest.
[link]
-
Do tego grona dodałbym jeszcze Obera[/quote]
kiedyś w niniejszym temacie zadałem pytanie odnośnie tej postaci.
kilka akapitów s swoich książkach poświęcił mu R. Zieliński jednak chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat tej osoby, że się tak wyrażę ze źródła.
Oczywiście pesel i miejsce zamieszkania możecie zostawić dla siebie. To gwoli ewentualnych docinek "inteligentnych" napinaczy.[/quote]
Koleżko,jako że pytasz o "Obera"vel"Oberle"czuje się niejako wywołany do tablicy...Chłopak ze Śródmieścia,przeżyłem z nim kilka wyjazdów-bardzo charakterna persona.Jeden z tych którzy nie zostawiaja ziomków w nawet najbardziej beznadziejnej sytuacji,świetny kumpel który skacze za swoim w ogień.Lubił(lubi?) bardzo Wrocławski Śląsk,balety-dlatego dość czesto widziany w tym ładnym,rozrywkowym miescie.Napewno bardzo pozytywna postać...
-CO ROBIC BY SIĘ NIE NAROBIC-
-
Jagła z Pogoni przede wszystkim nigdy nie przegrał solówki z ŚP Leniem bił się raz honorowo i Leniu powiedział dość.
-
Wolf z Lechii, byłem wtedy szczylem ale pamietam jak na Ogniwie Sopot jeden koleś go wkurwiał, non stop o nim gadał, w pewnym momencie Wolf wstał i odgryzł mu kawałek ucha :)
-
Polska - Anglia (13.11.1991)
http://www.youtube.com/watch?v=GogcSeMH55A
Czy jest jakiś opis tego meczu od strony kibolskiej?Z tego co pamiętam to chyba doszło tam do jakiś spięć z Angolami.Swoją drogą niezły mecz,polecam skrót
Czy jest jakiś opis tego meczu od strony kibolskiej?Z tego co pamiętam to chyba doszło tam do jakiś spięć z Angolami.Swoją drogą niezły mecz,polecam skrót
-
Niewiedziałem,gdzie to wkleić więc daję tutaj
[link]
Wie może ktoś coś więcej o tym "jakże ciekawym"osobniku ?
[link]
-
hdg pisze:Niewiedziałem,gdzie to wkleić więc daję tutaj
[link]
Poszukaj na forum Gornika Zabrze jest tam temat o nim.

"Rzadko w polityce zdarza się by ktoś mówił do rzeczy"
-
Po pierwsze: p******* Ci sie tematy i robisz kipisz.paw242. pisze:Polska - Anglia (13.11.1991)
Po drugie: masz taki temat jak Chuligańskie wspomnienia lub użyj opcji " szukaj"
-
Co do Górnika Zabrze to pamietam w latach 80-tych gościa o ksywie Ogór.Wydaje mi sie ze był wtedy jedną z postaci rządzących na Górniku.Pamiętam tez ze był osobą ktora nie wylewała za ''kołnierz'' co nie dziwi bo w tamtych pieknych kibicowsko czasach to chyba wszyscy aktywni kibice pili.Co z tym kolesiem sie dzieje?Pojawia sie na Roosevelta?
-
Tego typa o ksywie Ogór bardzo dobrze wspomina stara ekipa w Wałbrzychu za czasów zgody z Żabolami. On był bodajże z Rudy Śląskiej. Koleżka spotkał go jakiś czas temu w Pradze przed meczem Sparty z Ferencvarosem. Czyli jest jedno pewne że żyje :)PjKKS pisze:Co do Górnika Zabrze to pamietam w latach 80-tych gościa o ksywie Ogór.Wydaje mi sie ze był wtedy jedną z postaci rządzących na Górniku.Pamiętam tez ze był osobą ktora nie wylewała za ''kołnierz'' co nie dziwi bo w tamtych pieknych kibicowsko czasach to chyba wszyscy aktywni kibice pili.Co z tym kolesiem sie dzieje?Pojawia sie na Roosevelta?
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....
-
Ogór żyje i ma sie dobrze :)
Pojawia sie na tych ciekawszych wyjazdach m.in ostatni wyjazd na Lechię.
Pojawia sie na tych ciekawszych wyjazdach m.in ostatni wyjazd na Lechię.
-
Ajala (Adziala) - Zawisza Bydgoszcz był chyba wyróżniająca się postacią
sorki jak napisałem z błędem
ktoś mógłby opisać tą postać?
sorki jak napisałem z błędem
ktoś mógłby opisać tą postać?
-
8_8 pisze:hdg pisze:Niewiedziałem,gdzie to wkleić więc daję tutaj
[link]
Kurde, nie mogę znaleźć, jak ten temat został tam nazwany, i w jakim dziale się znajduje, jeśli byłbyś łaskaw napisać...
-
w ekipach żużlowych istnieją jacyś Legendarni kibice? Falubaz, Apator czy inne ekipy ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
w Chorzowie trzeba popytać napewno znają legendy z Torunia,kiedyś przyjeżdżali do nich jako Apator teraz jako Elana :) bez napinki !FFr pisze:w ekipach żużlowych istnieją jacyś Legendarni kibice? Falubaz, Apator czy inne ekipy ?
Pozdrawiam
-
-
Nie można zapomniec o Ś.P. Wolfie z Cracovii ,którego niestety nie dawno Pan zabrał do siebie. Pamietam ze szczeniackich lat ,jak przyjezdzali i balowali ze starszyzna na osiedlu. Chłop nie do zdarcia a odszedl w tak nieoczekiwanych okolicznosciach...
-
Ja do legandarnch kibiców Apatora zaliczył bym Czarnego. Znają go zapewne starsi kibice Ruchu Chorzów. Kiedyś głośno było o tym jak sam bronił flagi Apatora przed atakującymi go w pociągu fanami Lecha. Niestety znam to tylko z opowiadań.fajcikgd pisze:i po co takie bzdury wypisujesz?? gówno wiesz a sie wypowiadasz na temat Elany... odpuść sobie...miecz samurajski pisze:w Chorzowie trzeba popytać napewno znają legendy z Torunia,kiedyś przyjeżdżali do nich jako Apator teraz jako Elana :) bez napinki !FFr pisze:w ekipach żużlowych istnieją jacyś Legendarni kibice? Falubaz, Apator czy inne ekipy ?
Pozdrawiam
co do legend Apatora.. to był bodajże "cygan" o ile ktoś go pamięta... teraz chyba dłuuuugi wyrok za morderstwo...
-
o ile sie nie myle byl na Apatorze tez niejaki Karpow, i chlopak ktoremu pociag przejechal po nodze kiedy probowal do niego wskoczyc, bylem z nim na dolku po 'krwawych derbach':) niestety zapomnialem ksywe.
-
Ten koles bez nogi to Gołąbek a Karpow to chyba wyemigrowal z kraju
-
Racja, dzieki za przpomnienie... Jesli moze ktos napisac co z nim sie dzieje? Dzieki, pozdrawiam.
-
Dalej można go spotkać na meczach z tego co wiem to chyba startował też w zawodach w wyciskaniu sztangi leżąc i nawet dobrze mu szło
-
Stary wyjazdowicz (ponad 250), ale legendy bym z niego nie robił.Adolf_Orkan Rumia pisze:Nie można zapomniec o Ś.P. Wolfie z Cracovii ,którego niestety nie dawno Pan zabrał do siebie. Pamietam ze szczeniackich lat ,jak przyjezdzali i balowali ze starszyzna na osiedlu. Chłop nie do zdarcia a odszedl w tak nieoczekiwanych okolicznosciach...
-
ta kwestie zostawie do rozstrzygniecia ogólowi kibiców ,zwłaszcza z jego trybun. Napewno chłop nie był anonimowy i szacunek oraz pamięc się należa...
-
Znałem go osobiście, jak większość z K1. Spoko koleś, szkoda go ale nie pasuje do tego tematu.
-
bo część osób ma problem z rozróżnieniem legendy i ekipowego "celebryty" (w dobrym tego słowa znaczeniu)
-
ten "cygan" to nie czasem "ziga" - tak mu gadali w chorzowie albo "zyga" ?fajcikgd pisze:co do legend Apatora.. to był bodajże "cygan" o ile ktoś go pamięta... teraz chyba dłuuuugi wyrok za morderstwo...
jestem hardkorem
-
O ile sobie przypominam to dzial byl "Hyde Park", a temat o nazwie ok. - "znany zabrzanski punk, kibol".Henderson_ pisze:8_8 pisze:hdg pisze:Niewiedziałem,gdzie to wkleić więc daję tutaj
[link]
Kurde, nie mogę znaleźć, jak ten temat został tam nazwany, i w jakim dziale się znajduje, jeśli byłbyś łaskaw napisać...

"Rzadko w polityce zdarza się by ktoś mówił do rzeczy"
-
Ja z zapytaniem, czy są może znane i poważane persony - bądź legendarne - w takich klubach jak Chrobry Głogów, Miedź Legnica, Karkonosze JG, Górnik Wałbrzych ? Z góry dzięki za odezwy :-).
-
Jaga: Hipis, Anioł, Sobol oraz bracia K. Czy któraś z powyższych osób udziela się jeszcze kibicowsko (PW)?
-
Hipis wciąż aktywny na kibicowskim szlaku.emigrantwstolicy pisze:Jaga: Hipis, Anioł, Sobol oraz bracia K. Czy któraś z powyższych osób udziela się jeszcze kibicowsko (PW)?