Komentarze Dla Miasta Łódź ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
WidzeW_1910

Post autor: WidzeW_1910 » 19.03.2007, 11:17

hhhmmm
transparenty na miescie fajny pomysl, wiecej takich akcji.
Przemarsz no coz.. Bralem udzial policja ganiala nas po osiedlu po parku i torach. Na srodmiesciu wprowadzilismy lekki chaos. Duzo skojonych barw i napsucie wroga krwi.
Co do oprawy Lks dno.... taka prawda. Zreszta jak u nas byly derby i was weszlo 400 to nie wywiesilismy zadnej flagi i nie bylo zadnej oprawy. A myslalem ze to wy jestescie specjalistami od bojkotowania.....
2 przyspiewki chamsko zerzniete z Jagielonii i Kolejarza.
blad w transparencie.... jedyne co mi sie podobalo w waszym wykonaniu to baloniada.
Co do proby odbicia flagi heh. Przynajmniej mielismy jaja by ja spalic na waszych oczach, przy waszej kilkukrotnej przewadze. Wybiegniecie na murawe waszych ze swiadomoscia ze nas tylko 400 a was 8 000. Wielkie mi orly, duzy sukces.....
Ekipa WidzeWa z Lodzi pokazala na co ja stac( transparenty przemarsz skrojone barwy). Jestem ciekawy keidy wreszcie ełksa przestnie najezdzac na te wiochy. Rodowici z Konstantnowa Pabianic i Wloclawka sie nie obuzaja?
Triumf WidzeWa polega na tym ze u nas jest jakas organizacja, mamy niezly doping i calkiem ciekawe oprawy. A Lks nie potrafi sie zorganizowac, leja sie miedzy soba i nikt tam nie ptorafi nad niczym zapanowac. 15 ludzi od kierowania... nie potrafiliscie nad tym zapanowac, bo normalnie na mecz przychodzi do was z 4 000 ludzi.
Swieta wojna w Lodzi moim zdaniem zaszla juz dosc daleko. Z opowiadan paru duzo starszych widzewiakow slyszalem ze kiedys jak przyjezdzala Legia to byl spokoj na jeden dzien zjednoczenie sil i wspolne uderzenie na wroga. Ełkaesiacy przychodzili na WidzeW i nikt nie robił z tego jakis problemów . A teraz doszło do tego ze taka Legia moze siedziec z wami na jednym sektorze a my nie. Chociaz tak naprawde jestesmy z jedno miasta, znamy sie i mamy swoich ziomow w przeciwnym obozowisku.
Wole byc Podmiejskim z Srodmiescia niz Rodowitym z Włocławka

iparts.pl
blee

Post autor: blee » 19.03.2007, 11:27

WidzeW_1910 pisze:hhhmmm
transparenty na miescie fajny pomysl, wiecej takich akcji.
Przemarsz no coz.. Bralem udzial policja ganiala nas po osiedlu po parku i torach. Na srodmiesciu wprowadzilismy lekki chaos. Duzo skojonych barw i napsucie wroga krwi.
Co do oprawy Lks dno.... taka prawda. Zreszta jak u nas byly derby i was weszlo 400 to nie wywiesilismy zadnej flagi i nie bylo zadnej oprawy. A myslalem ze to wy jestescie specjalistami od bojkotowania.....
2 przyspiewki chamsko zerzniete z Jagielonii i Kolejarza.
blad w transparencie.... jedyne co mi sie podobalo w waszym wykonaniu to baloniada.
Co do proby odbicia flagi heh. Przynajmniej mielismy jaja by ja spalic na waszych oczach, przy waszej kilkukrotnej przewadze. Wybiegniecie na murawe waszych ze swiadomoscia ze nas tylko 400 a was 8 000. Wielkie mi orly, duzy sukces.....
Ekipa WidzeWa z Lodzi pokazala na co ja stac( transparenty przemarsz skrojone barwy). Jestem ciekawy keidy wreszcie ełksa przestnie najezdzac na te wiochy. Rodowici z Konstantnowa Pabianic i Wloclawka sie nie obuzaja?
Triumf WidzeWa polega na tym ze u nas jest jakas organizacja, mamy niezly doping i calkiem ciekawe oprawy. A Lks nie potrafi sie zorganizowac, leja sie miedzy soba i nikt tam nie ptorafi nad niczym zapanowac. 15 ludzi od kierowania... nie potrafiliscie nad tym zapanowac, bo normalnie na mecz przychodzi do was z 4 000 ludzi.
Swieta wojna w Lodzi moim zdaniem zaszla juz dosc daleko. Z opowiadan paru duzo starszych widzewiakow slyszalem ze kiedys jak przyjezdzala Legia to byl spokoj na jeden dzien zjednoczenie sil i wspolne uderzenie na wroga. Ełkaesiacy przychodzili na WidzeW i nikt nie robił z tego jakis problemów . A teraz doszło do tego ze taka Legia moze siedziec z wami na jednym sektorze a my nie. Chociaz tak naprawde jestesmy z jedno miasta, znamy sie i mamy swoich ziomow w przeciwnym obozowisku.
Najlepsze jest to ze najwiecej piszą gamonie ktorzy nie byli na stadionie...

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 19.03.2007, 11:31

WidzeW_1910 pisze:Swieta wojna w Lodzi moim zdaniem zaszla juz dosc daleko. Z opowiadan paru duzo starszych widzewiakow slyszalem ze kiedys jak przyjezdzala Legia to byl spokoj na jeden dzien zjednoczenie sil i wspolne uderzenie na wroga. Ełkaesiacy przychodzili na WidzeW i nikt nie robił z tego jakis problemów . A teraz doszło do tego ze taka Legia moze siedziec z wami na jednym sektorze a my nie. Chociaz tak naprawde jestesmy z jedno miasta, znamy sie i mamy swoich ziomow w przeciwnym obozowisku.
O co ci chodzi? O to żebyśmy siedzieli wspólnie z Łksem na jednym sektorze?

adwt

Post autor: adwt » 19.03.2007, 11:47

Sporo osób "troszkę" sie zagalopowalo w swoim odbiorze tych pseudoderbow.
Nigdy wiiecej takich meczow miedzy lodzkimi ekipami ! Czy to na jednym, czy tez 2 stadionie.
Obrazek

niby kibic

Post autor: niby kibic » 19.03.2007, 11:47

CYTUJĘ Widzew 1910
"Swieta wojna w Lodzi moim zdaniem zaszla juz dosc daleko. Z opowiadan paru duzo starszych widzewiakow slyszalem ze kiedys jak przyjezdzala Legia to byl spokoj na jeden dzien zjednoczenie sil i wspolne uderzenie na wroga. Ełkaesiacy przychodzili na WidzeW i nikt nie robił z tego jakis problemów . A teraz doszło do tego ze taka Legia moze siedziec z wami na jednym sektorze a my nie. Chociaz tak naprawde jestesmy z jedno miasta, znamy sie i mamy swoich ziomow w przeciwnym obozowisku".

jak dla mnie to święte słowa. mam w d**** że ktoś se wymyślił że TRZEBA się nienawidzić i napierdalać za to że ktoś jest za widzewem czy ełksem, wisłą czy cracovią itp. mam wiecej znajomych za widzewem mimo że kibicuje ełksie i w życiu nie przeszłoby mi przez myśl że pod takim pretekstem mógłbym się z nimi pobić i nie szanować. Sami się zeszmaciliście bo ja pod tym się nie podpiszę dlaczego tak jest.

można se powrzucać na siebie owszem ale żeby od razu od żydów!!!!!
zastanówcie się POLACY !!!
przecież na codzień ze sobą pracujemy, jeździmy autobusami, pijemy piwka, bawimy się na disco i tym podobne rzeczy.

Zbliżają się mecze Polskiej reprezentacji i po co jak zawsze ma dochodzić do przetarczek na tle klubowym??? bo miało to miejsce prawie zawsze.
Czy nie może być tak jak na Małyszu lub siatkówce???

Strasznie mi wstyd że tak jest w tym pojebanym kraju że połowa debili(czyt kiboli) niszczy całe piękno sportu czyli piłki nożnej.

Co wam LUDZIE POLSKI daje taka nienawiść i walka ???
bo tego za c*** nie rozumiem???

mateusz1908

Post autor: mateusz1908 » 19.03.2007, 12:04

No wiec ja jako kibic ŁKSu bije sie w piers i mowie jasno dalismy d*** i tyle. Mielismy ich zmiazdzyc dopingiem, oprawami itp itd?? No i co zmiazdzylismy?? No niestety nie, te derby w koncu mialy byc do przodu dla nas, moze i na remis wyszlo faktycznie, ale remis w tym wypadku to porazka, powiedzmy to sobie otwarcie, TE DERBY MIALY BYC DLA NAS i fakt jest faktem nie byly dla nas :( Siedzialem na trybunie od strony sektora podmiejskich i ja siedzac tam slyszalem ich doping, glownie jechali po nas, ale swoje jakies tam piosenki tez spiewali. Doping na trybunie a przynajmniej w tej czesci co ja stalem to dno, oprocz mnie moze ze 3-4 kolesi spiewalo non stop , ktorzy i tak w drugiej polowie sobie odpuscili. Trybuna jedynie sie podrywala w momencie wrzutow na widzew, ktorych swoja droga bylo za duzo, wiec podsumowujac derby ogolem na remis , ale dla nas remis to porazka...

acab

Post autor: acab » 19.03.2007, 12:07

przestancie sie wpisywac Widzewiacy,bo niema sensu
Ostatnio zmieniony 05.06.2007, 03:00 przez acab, łącznie zmieniany 1 raz.
"...to melodie szarych ulic, to jest ze stadionu ryk..."

Zupełnie_Zielony

Post autor: Zupełnie_Zielony » 19.03.2007, 12:17

RDG 1910 pisze:
Carlito-ŁKS pisze:Derby jak najbardziej dla ŁKS!
Widzew zapowiadał wielotysięczne pochody, wejscie wszystkich swoich kibiców na nasz stadion, zajęcie trybuny itd. I co?
I nic...

Muszę stwierdzić że ten wpis jeszcze bardziej rozbawił mnie niż twój poprzedni z założenia ironiczny.
Wyrastasz na pierwszego komika eŁKSy na tym forum :lol:

Taka małą rada - przestań jarać to zielsko bo się stoczysz i kto mnie będzie rozśmieszał:D

chociaż co mi tam przecież was nie lubie :wink:
Z punktu widzenia wieloletniego kibica (spoza Łodzi) powiem tak:
Kiedyś (lata 90te) ŁKS darzyłem szacunkiem, za to że byli nie pokorni, za to że w przeciwieństwie do Widzewa robili wszystko aby jeździć na mecze bez powoli pojawiającego się wahadła...

Jednak teraz powiem jedno: jesteście pośmiewiskiem Łodzi! Jedyna rzecz która mi sie ciśnie na usta po usłyszeniu słowa ŁKS-> to ogromny kompleks do Widzewa! Od razu zaznaczam ze nie lubie zbieraniny fan clubów jakim jest Widzew. Jednak to co sąba teraz reprezentujecie to porażka.
Piszę o tym bo naprawdę, chyba już jesteście tak zmanierowani,ze nawet nie potraficie trzeźwo popatrzyć na to co robicie.

BT
ban

Post autor: BT » 19.03.2007, 12:28

Czyzby ktos Cie pogonil pod stadionem w kielcach :lol:

http://lksfans.pl/zdjecia/2007.03.16.2/IMG_8813.JPG

To jest posmiewisko łodzi-mniejsza jej czesc, zakompleksony maly klubik. KORONA jest wielka :D
Łódź miasto moje!
eŁKSa życiem całym!
1908!
Rodowity Łodzianin!

WDZW_M

Post autor: WDZW_M » 19.03.2007, 12:43

[link]

Trochę prawdy w tym jednak jest :wink:
Obrazek

Łks 1908

Post autor: Łks 1908 » 19.03.2007, 12:45

niby kibic pisze:CYTUJĘ Widzew 1910
"Swieta wojna w Lodzi moim zdaniem zaszla juz dosc daleko. Z opowiadan paru duzo starszych widzewiakow slyszalem ze kiedys jak przyjezdzala Legia to byl spokoj na jeden dzien zjednoczenie sil i wspolne uderzenie na wroga. Ełkaesiacy przychodzili na WidzeW i nikt nie robił z tego jakis problemów . A teraz doszło do tego ze taka Legia moze siedziec z wami na jednym sektorze a my nie. Chociaz tak naprawde jestesmy z jedno miasta, znamy sie i mamy swoich ziomow w przeciwnym obozowisku".

jak dla mnie to święte słowa. mam w d**** że ktoś se wymyślił że TRZEBA się nienawidzić i napierdalać za to że ktoś jest za widzewem czy ełksem, wisłą czy cracovią itp. mam wiecej znajomych za widzewem mimo że kibicuje ełksie i w życiu nie przeszłoby mi przez myśl że pod takim pretekstem mógłbym się z nimi pobić i nie szanować. Sami się zeszmaciliście bo ja pod tym się nie podpiszę dlaczego tak jest.

można se powrzucać na siebie owszem ale żeby od razu od żydów!!!!!
zastanówcie się POLACY !!!
przecież na codzień ze sobą pracujemy, jeździmy autobusami, pijemy piwka, bawimy się na disco i tym podobne rzeczy.

Zbliżają się mecze Polskiej reprezentacji i po co jak zawsze ma dochodzić do przetarczek na tle klubowym??? bo miało to miejsce prawie zawsze.
Czy nie może być tak jak na Małyszu lub siatkówce???

Strasznie mi wstyd że tak jest w tym pojebanym kraju że połowa debili(czyt kiboli) niszczy całe piękno sportu czyli piłki nożnej.

Co wam LUDZIE POLSKI daje taka nienawiść i walka ???
bo tego za c*** nie rozumiem???
Bez urazy,ale całe szczęście,że tacy jak ty na eŁksie nie mają nic do powiedzenia.Nie będzie tak jak na Małyszu,czy na siatce i nawet nie będę wnikał dlaczego,bo jest to chyba oczywiste.A jak jesteś taki mądry,to podejdz na następnym meczu i powiedz tym 'debilom' swoje zdanie...jeszcze jedno,fajnie sie z Widzewiakami chodzi na disco i pije browarki??? Bez komentarza......
pozdrawiam.
wierność miastu i klubowi to rzecz święta.Rodowici Łodzianie 1908 !

Salwador_

Post autor: Salwador_ » 19.03.2007, 13:14

Zupelnie Zielony mam podobne zdanie jak Ty :wink:

Chodzi o kompleksy itp.. na początku o FC Widzewa jak to ŁKS nazywa podmiejskimi.. ja osobicie chcialbym aby moj klub mial choc dwa dobre FC aktywnie jezdzace na wyjazdy jak to jest na Widzewie doslownie chcialbym.. to chyba cos znaczy ze Widzew posiada tyle FC.. dla Was zakompleksione ŁKSiaki nie znaczy nic ? bo mi sie nasuwa tylko ze Widzew jest w Polsce CAŁEJ znany i jak widac lubiany :wink: (nie mam tu na mysli kos Widzewa bo wiadome..) a co na fo Wasze FC ? bo ja jakbym jezdzil na ŁKS i byl z Waszego FC to bym popierdolil z Wami szczerze wspolprace jakby tak bylo bo to jest smieszne doslownie.. FC dobra sprawa i tyle mam do powiedzenia a Wam to chyba zal tylki sciska ze nie dosc ze sobie w Lodzi ciezko radzicie to jeszcze rywal ma tak liczbne FC.. zamknij jeden z drugim morde i zobacz co sie dzieje u Ciebie na podworku :wink: zamiast pisac jakies dyrdymały na necie.. tyle ode mnie

PS. nie jestem z Łodzi

Pozdro Widzew ! 8)
a jakby babcia miala wąsy to byla by dziadkiem...

Łks 1908

Post autor: Łks 1908 » 19.03.2007, 13:36

Salwador_ pisze:Zupelnie Zielony mam podobne zdanie jak Ty :wink:

Chodzi o kompleksy itp.. na początku o FC Widzewa jak to ŁKS nazywa podmiejskimi.. ja osobicie chcialbym aby moj klub mial choc dwa dobre FC aktywnie jezdzace na wyjazdy jak to jest na Widzewie doslownie chcialbym.. to chyba cos znaczy ze Widzew posiada tyle FC.. dla Was zakompleksione ŁKSiaki nie znaczy nic ? bo mi sie nasuwa tylko ze Widzew jest w Polsce CAŁEJ znany i jak widac lubiany :wink: (nie mam tu na mysli kos Widzewa bo wiadome..) a co na fo Wasze FC ? bo ja jakbym jezdzil na ŁKS i byl z Waszego FC to bym popierdolil z Wami szczerze wspolprace jakby tak bylo bo to jest smieszne doslownie.. FC dobra sprawa i tyle mam do powiedzenia a Wam to chyba zal tylki sciska ze nie dosc ze sobie w Lodzi ciezko radzicie to jeszcze rywal ma tak liczbne FC.. zamknij jeden z drugim morde i zobacz co sie dzieje u Ciebie na podworku :wink: zamiast pisac jakies dyrdymały na necie.. tyle ode mnie

PS. nie jestem z Łodzi

Pozdro Widzew ! 8)
Powiadasz,ze w Łodzi sobie ciezko radzimy???? Znalazł sie ku*** nastepny znawca łódzkiego podwórka.A moze zamiast pisania w temacie o którym sie nie ma zadnego pojecia,przejdz sobie do hyde parku i tam sie wymadrzaj w lekkich tematach...moze zabłysniesz.

Salwador_

Post autor: Salwador_ » 19.03.2007, 13:37

Łks 1908 pisze:
Salwador_ pisze:Zupelnie Zielony mam podobne zdanie jak Ty :wink:

PS. nie jestem z Łodzi

Pozdro Widzew ! 8)
Powiadasz,ze w Łodzi sobie ciezko radzimy???? Znalazł sie ku*** nastepny znawca łódzkiego podwórka.A moze zamiast pisania w temacie o którym sie nie ma zadnego pojecia,przejdz sobie do hyde parku i tam sie wymadrzaj w lekkich tematach...moze zabłysniesz.
Co mam wiedziec to wiem :wink:

Ty za to zabłysnales nie ktorymi postami tego tematu :lol:

lekkich tematach tzn ? co masz na mysli ?

czyli mam rozumiec ze to jest dla Ciebie ciezki temat ? :lol:
a jakby babcia miala wąsy to byla by dziadkiem...

Łks 1908

Post autor: Łks 1908 » 19.03.2007, 14:13

Dla ciebie ciezki i mało zrozumiały gamoniu ze Stali....i daj juz sobie spokuj,lepiej martw sie o swój klubik.

Mmm

Post autor: Mmm » 19.03.2007, 14:50

No Widzewiaczki i inni nie rodowici zacznijcie robić pod siebie :? mamy prawdziwego hooligana przez wielkie H(ahaha) na forum.2 posty i wiednym słowo ku*** a następnie nazwał kogoś gamoniem :shock: .
Internet internet internet.

Łks 1908

Post autor: Łks 1908 » 19.03.2007, 15:04

A co ma jedno z drugim??? Bez komentarza....

linaad

Post autor: linaad » 19.03.2007, 15:15

Mmm pisze:No Widzewiaczki i inni nie rodowici zacznijcie robić pod siebie :? mamy prawdziwego hooligana przez wielkie H(ahaha) na forum.2 posty i wiednym słowo ku*** a następnie nazwał kogoś gamoniem :shock: .
nazwał kogoś "gamoniem", a sam pisze "spokuj" :lol: :lol:

linaad

Post autor: linaad » 19.03.2007, 15:15

Mmm pisze:No Widzewiaczki i inni nie rodowici zacznijcie robić pod siebie :? mamy prawdziwego hooligana przez wielkie H(ahaha) na forum.2 posty i wiednym słowo ku*** a następnie nazwał kogoś gamoniem :shock: .
nazwał kogoś "gamoniem", a sam pisze "spokuj" :lol: :lol:

Łks 1908

Post autor: Łks 1908 » 19.03.2007, 15:24

No tak,zapomniałem,ze jest to forum kółek naukowych,sory Miodki...

Łks 1908

Post autor: Łks 1908 » 19.03.2007, 15:26

No tak,zapomniałem,ze jest to forum kółek naukowych.Sory Miodki....

Lędźwiorotor

Post autor: Lędźwiorotor » 19.03.2007, 15:44

Łks 1908 pisze:Dla ciebie ciezki i mało zrozumiały gamoniu ze Stali....i daj juz sobie spokuj,lepiej martw sie o swój klubik.
Troszkę szacunku głąbie. To ty zacznij się martwić o swój bo to co pokazaliście na derbach to żenada. "Większości ich dojeżdża ze wsi" hahaha. Tu pokazaliście swój profesjonalizm. 1/3 Polski śmieje się z waszego "wieśniaczego" języka. I kto tu jest podmiejski? :shock:
Nienawidzę komunistów, anarchistów, ekologów oraz innej maści lewicowych degeneratów.
Obrazek

rzaba

Post autor: rzaba » 19.03.2007, 15:45

linaad pisze: nazwał kogoś "gamoniem", a sam pisze "spokuj" :lol: :lol:
Bo jak ktoś nie zna tabliczki mnożenia to jest humanistą ale jak robi błędy ortograficzne to już jest gamoniem
Ostatnio zmieniony 19.03.2007, 16:41 przez rzaba, łącznie zmieniany 1 raz.
total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]

[link]

R/F
ban

Post autor: R/F » 19.03.2007, 15:48

Łks 1908 pisze:No tak,zapomniałem,ze jest to forum kółek naukowych.Sory Miodki....
Oj nie obrażaj się. Nikt przecież z ciebie nie szydzi :wink:
Czekamy z wypiekami na twarzy na kolejne dziesiątki twoich wpisów, jakże wiele wnoszących do tematu :D

widzew łódź
ban

Post autor: widzew łódź » 19.03.2007, 16:08

R/F pisze:
Łks 1908 pisze:No tak,zapomniałem,ze jest to forum kółek naukowych.Sory Miodki....
Oj nie obrażaj się. Nikt przecież z ciebie nie szydzi :wink:
Czekamy z wypiekami na twarzy na kolejne dziesiątki twoich wpisów, jakże wiele wnoszących do tematu :D
tylko w owych wpisach nie zapomnij o podkreśleniu swojej "rodowitości" 10 razy dziennie, zakompleksiony głąbie :lol: chwal się, że jesteś "rodowity", chwal się, że jesteś z Łodzi - to dokładnie tak samo jak ja - a popatrz, ani razu o tym nie wspomniałem :lol:
Lks Lodz? Nie, nigdy nie słyszałem o czymś takim...

Łks 1908

Post autor: Łks 1908 » 19.03.2007, 16:42

Jebnij sobie jeszcze z 10 usmieszków,bedziesz bardziej konkretny jełopie...Tak jestem dumny z tego,ze jestem z Łodzi.Wielu z was moze sobie tylko o tym pomarzyc...

nara lolki.....

Incognito.

Post autor: Incognito. » 19.03.2007, 17:02

......pomarzyc......
:lol: :lol: :lol: :lol:

Rafał

Post autor: Rafał » 19.03.2007, 17:49

Naprwdę miałem tu nie zabierać więcej głosu ale nie wytrzymałem. Jestecie tak dumni z fan clubów i nie ma dla was znaczenia pochodzenie kibiców to jednak zauważyłem na ostatnim waszym meczu z GKS Bełchatów, że starsznie podkreślacie swoją rodowitość !Na głównej trybunie flagi Stare Miasto , Widzew Śródmieście, Żabieniec ( czyżby jednak kompleksy ) ? A gdzie flagi Koluszek , Zduńskiej Woli, Poddębic ?. A może ktoś wam zabronił wywieszać flag fan clubów ? Poprostu pytam ?

IHSAHN

Post autor: IHSAHN » 19.03.2007, 18:02

Rafał pisze:Naprwdę miałem tu nie zabierać więcej głosu ale nie wytrzymałem. Jestecie tak dumni z fan clubów i nie ma dla was znaczenia pochodzenie kibiców to jednak zauważyłem na ostatnim waszym meczu z GKS Bełchatów, że starsznie podkreślacie swoją rodowitość !Na głównej trybunie flagi Stare Miasto , Widzew Śródmieście, Żabieniec ( czyżby jednak kompleksy ) ? A gdzie flagi Koluszek , Zduńskiej Woli, Poddębic ?. A może ktoś wam zabronił wywieszać flag fan clubów ? Poprostu pytam ?
bo plot ma swoja dlugosc i tego sie nie przeskoczy, za to wisialy flagi innych fc

-p-

Post autor: -p- » 19.03.2007, 18:06

Rafał pisze:Naprwdę miałem tu nie zabierać więcej głosu ale nie wytrzymałem. Jestecie tak dumni z fan clubów i nie ma dla was znaczenia pochodzenie kibiców to jednak zauważyłem na ostatnim waszym meczu z GKS Bełchatów, że starsznie podkreślacie swoją rodowitość !Na głównej trybunie flagi Stare Miasto , Widzew Śródmieście, Żabieniec ( czyżby jednak kompleksy ) ? A gdzie flagi Koluszek , Zduńskiej Woli, Poddębic ?. A może ktoś wam zabronił wywieszać flag fan clubów ? Poprostu pytam ?
Jak bys byl na tym meczu to wiedzial bys, z jaka duzą siłą trafiłes kulą w płot.

morello

Post autor: morello » 19.03.2007, 18:21

O kurcze rodowici co wy tak wałkujecie tematy co do naszej Łódzkości? Chyba tylko największy cep będzie mówił, że Widzew Łódź nie jest Łódzkim klubem? W każdej gazecie na każdym kanale tv na wszystkich stronach internetowych (pomijam strony rodowitych) jest przy nazwie klubu Widzew nazwa miasta Łódź. Wy rodowici robicie z siebie debili (przynajminiej w moim pojęciu) twierdząc, że my to już nie Łodzianie tylko wieśniaki i wyskakujecie z tym samym tekstem wałkowanym od lat czyli wy Koluszki, Zduńska Wola, Poddębice, Kutno, Skierniewice, Bełchatów. Robicie mapkę Łodzi na której połowa miasta należy do Widzewa a zaraz potem piszecie, że nas w Łodzi już nie ma. Wyzywacie nas od pastuchów, rolników (śmieje się to pisząc bo jak można być tak upośledzonym żeby wymyślać takie bzdury w 2007 r ludzie to nie ciemnogród) i mówicie, że my to nie Łodzianie... Jako mieszkaniec Łodzi wiem skąd pochodze i choćby cztery tysiące najrodowitszych Łodzian mi napisało, że jestem ze wsi będe wiedział swoje. Więc takimi tekstami robicie z siebie debili bo który normalny człowiek pisze takie bzdury. Jakiś rodowity wspomniał, że mamy kompleks naszej Łódzkości... ale to wy ciągle macie problemy wypisując i wypominając nam FC choć sami wiecie, że w Łodzi jest nas bardzo dużo.
ŁÓDZKI WIDZEW BAŁUTY

FC DUMĄ WIDZEWA

komi

Post autor: komi » 19.03.2007, 18:33

ja p******* po przeczytanbiu kawałka posta tego widzewiaka to zastanawiam się skąd tacy pojebani ludzie sie biorą na tym świecie , niektóre rzeczy są dla ciebie zabardzo skomplikowane zebyś mógl je pojąc , przykład Rodowici i wy jako ,,wsiury" . Myślenie nie boli ale co ty możesz o tym wiedzieć

morello

Post autor: morello » 19.03.2007, 18:43

komi pisze:ja p******* po przeczytanbiu kawałka posta tego widzewiaka to zastanawiam się skąd tacy pojebani ludzie sie biorą na tym świecie , niektóre rzeczy są dla ciebie zabardzo skomplikowane zebyś mógl je pojąc , przykład Rodowici i wy jako ,,wsiury" . Myślenie nie boli ale co ty możesz o tym wiedzieć
Z Łodzi się biorą, z Łodzi. Skoro uważasz, że czegoś nie mogę pojąc to mi to wytłumacz choć waszą propagandę i fantazję ciężko będzie wytłumaczyć.
ŁÓDZKI WIDZEW BAŁUTY

FC DUMĄ WIDZEWA

komi

Post autor: komi » 19.03.2007, 19:01

wytłumacze ci to jak najprościej potrafie . My Rodoewici ponieważ ŁKS jest 1 klubem w Łodzi i jego główna że tak powiem sila tkwi w chłopakach z Łodzi , wy ........ ( tu sobie wpisz co chcesz ) ponieważ macie dużo fc i wyróżniacie się tym z Polskich ekip , wasze fc koło Łodzi skupiają dużo osób ktore działają na Widzewie w przeciwieństwie do ŁKS gdzie większość to ludzie z Łodzi . Rozumiesz ?

Puławianin

Post autor: Puławianin » 19.03.2007, 19:02

Wszystkie żale ŁKSu mogę zrozumieć. I te w sprawie FC Widzewa i te dotyczące daty jego powstania, itd. itp. Ale jak do k**** nędzy 400 osób miało przekrzyczeć 8000 tego za c**** nie zrozumiem. A wy (eŁKSiacy) piszecie że nie słyszeliście Widzewa, a pewnie jeszcze na Galerze staliście. To jak takie kozaki z was w dopingu to idź jeden z drugim i przekrzycz sam 20 osób ( bo to takie proporcje wychodzą). Obiektywnym okiem derby minimalnie dla Widzewa.

nie napinaj sie tak, ok?

Post autor: nie napinaj sie tak, ok? » 19.03.2007, 20:08

komi pisze:wytłumacze ci to jak najprościej potrafie . My Rodoewici ponieważ ŁKS jest 1 klubem w Łodzi i jego główna że tak powiem sila tkwi w chłopakach z Łodzi
aha, wg Ciebie glowna sila Widzewa tkwi poza granicami miasta, czyli 'rdzeniem kibicowskim' tego klubu sa FC?
idąc tym tokiem myślenia, ilosc kibicow obecnych na meczach przy Piłsudzkiego to głównie kibice z Fan Clubów, a kibice z Łodzi stanowią zdecydowaną mniejszość stadionową?:lol:

z tym, ze ŁKS jest klubem wczesniej powstałym od Widzewa, to zgadzam się całkowicie, ale 'Rodowici' to zdecydowanie mało trafne określenie tegoż oto faktu.

panowie eŁKaeSiacy, jesli chcecie tak bardzo ubrać ten fakt w mądre słowa, powinniście użyć raczej: "Pierworodni", bo widzę taką samą 'rodowitość' u kibiców Łódzkiego Widzewa, urodzonych w Łodzi jak i u kibiców ŁKS'u.
bez napinki.

R/F
ban

Post autor: R/F » 19.03.2007, 20:41

nie napinaj sie tak, ok? pisze: idąc tym tokiem myślenia, ilosc kibicow obecnych na meczach przy Piłsudzkiego to głównie kibice z Fan Clubów, a kibice z Łodzi stanowią zdecydowaną mniejszość stadionową?:lol:
Każdy kumaty ełkaesiak wie, że FC przyjeżdżają do Łodzi na mecze pociągami specjalnymi :wink:

komi

Post autor: komi » 19.03.2007, 20:56

tutaj kolega po szalu ładnie wyjasnił niektóre trapiące was kwestie , zacytuje Jego wypowiedż :
1. Czyli przyjmujesz do świadomości rzeczywistą datę powstania Widzewa z 1922 roku. To wytłumacz mi jeszcze dlaczego zostało przyjęte, że nawiązujecie historią do tworu, a raczej do daty jego powstania, podczas gdy samo stowarzyszenie do którego nawiązywano nie istniało już od ponad 20 lat? Na podobnych zasadach AS Roma mogłaby sobie nawiązać historią do czasów Igrzysk gladiatorów w czasach Imperium Rzymskiego. Jaki to ma sens? Wierzycie w to co podsunęli wam na tacy PRL, żeby zrobić sobie jakiś jubileusz i wypromować nikomu wówczas nieznany klub. Ówczesna władza znacznie więcej nabroiła ale o tym w dalszych punktach…
Piszesz że nie jest to dla Ciebie ważne a w 2010 pewnie będziesz jednym z pierwszych na obchodach 100-lecia waszego klubu…

2. Terminy Rodowici i Podmiejscy określające odpowiednio nas i Was, wzięły się z wielu względów. O niektórych już pisałeś, o innych chyba zapomniałeś. Ale od początku…
FC - Do niedawna sami chełpiliście się liczbą swoich FC, oraz ilością ludzi z nich przyjeżdżających, na płotach okalających wasze boisko wisiało całe mnóstwo flag reprezentujących różne miasteczka, czy nawet wsie. W jednym z waszych felietonów propagandowych przy okazji jakiegoś meczu (już teraz nie pamiętam jakiego), przeczytałem jak autor z dumą oznajmiał że na stadionie była spora grupa kibiców z FC, silił się nawet na ocenę ich ilości i podał że była to ¼ ludzi na stadionie po czym dodał „a być może i więcej”. Więc niejako sami jesteście autorami obiegowej opinii o was.
Na ŁKS przyjeżdżają też osoby spoza aglomeracji łódzkiej a nawet i z dalszych miejscowości, ale nie stanowią na pewno tak dużego procentu jaki jest u was. Wy w swym szaleństwie tworzenia FC zaczęliście nawet tym terminem nazywać grupy z dzielnic Łodzi opanowanych przez nas. A wasze jazdy z FC Retkinia zakrawają na śmieszność.
Ziemniaki (lol), można tu jeszcze podciągnąć kamieniarstwo na waszym stadionie, chyba sam przyznasz ze nie jest to szczytem ucywilizowania a na waszym stadionie jest to zjawisko obecno od bardzo dawna, a co gorsza nie możecie sobie z tym w żaden sposób poradzić.
ŁKS: Poniekąd twierdzenie że każdy kibic ŁKSu jest Rodowitym jest prawdziwe. Może i dla was jest to śmieszne ale chyba nie łapiecie o co w tym biega. Otóż ŁKS to jest łódzki klub, reprezentujący od zawsze nasze miasto. Stąd nazwa Łódzki Klub Sportowy. To nie jest retkiński klub sportowy czy koziński klub sportowy reprezentujący osiedlę czy też dzielnicę. To jest klub, który od samego początku swego istnienia był w centrum uwagi łodzian. Klub, którego historia od samego początku nierozerwalnie splata się z historią naszego miasta od 1908 roku. To miłość do tego klubu jest przekazywana przez mieszkańców Łodzi z dziada pradziada i z ojca na syna.
1908-Polska/1910-Łódź -?: Teraz delikatnie mówiąc nie błysnąłeś. Jeżeli twoim zdaniem podział polityczny i podział administracyjny jest tym samym to gratuluję… Czyli twoim zdaniem kiedy Łódź nie należała do Polski to nie było tu Polaków? Gratuluję postawy patriotycznej… Widzisz bo Łódzki Klub Sportowy powstawał z myślą o Łodzianach i Polakach, stąd były problemy z jego zatwierdzeniem aż do 1909 roku i przymus zmiany barw biało-czerwonych na biało-czarne oraz wpisania „niepolskich” nazwisk do formularza rejestracyjnego, co teraz z takim zamiłowaniem nam wypominacie.
Jeżeli chodzi o Widzew i przyjmiemy już jego nieprawdziwą datę założenia jako obowiązującą to chyba chcesz w tym momencie wmówić wszystkim że mieszkańcy wsi Widzew żyli w poczuciu bycia łodzianami, tak? Bo niebardzo rozumiem o co Ci dokładnie chodzi. Jeżeli tkwicie w przekonaniu że wasz klub powstał w 1910 roku to po prostu dostarczacie kolejny argument do określania was tak jak jesteście teraz nazywani. Wszak wiesz doskonale że Widzew został przyłączony do Łodzi dopiero w 1915 roku

3. To że macie więcej sukcesów to niezaprzeczalny fakt. Ale chyba ŁKSowi tak owych odmawiać nie zamierzacie. Bo zdaje się że nieustannie staracie się umniejszać dorobek ŁKSu podpierając się jakimiś teoriami o nieuczciwości czy też przydziałach tytułów.
Pomijam już kwestię że wszystkie sukcesy mieliście na kredyt, którego spłacanie później było waszym działaczom nie po drodze to założyli nowy klub bez zobowiązań.

4. Nie wypominamy wam że wywodzicie się z ruchu kibicowskiego ŁKS (chociaż możemy do tego wrócić jeśli chcesz, przerzucie ;)). Jak się czujemy z tym że wychowaliśmy takiego niewdzięcznego pasożyta „na własnym łonie”? Hmm ciężkie pytanie, dla porównania musielibyśmy wiedzieć jak by było bez was…
To, czy Widzew przewyższa ŁKS pod względem kibicowskim pozostawię nie oceniając tego. Wiadomo że nie byłbym obiektywny. Jednak przy takiej ocenia trzeba by było wziąć wiele różnych faktów, poczynając od waszych sukcesów a na naszym pobycie w II lidze kończąc. Mimo tak diametralnie róznych historii naszych klubów w ostatnich latach chyba nie chcesz powiedzieć że ŁKS jest słabszy kibicowsko, tym bardziej że w podsumowaniu swojego wywodu nadmieniasz ze obie ekipy cieszą się szacunkiem w Polsce, a ten jak wiesz z niczego się nie bierze. Wobec tego powiedz jak wy się czujecie z tym że mimo takiej przeszłości obu klubów nie byliście sobie w stanie wypracować nad nami znaczącej przewagi jak zrobił to np. Lech z Wartą, czy Legia z Polonią?
W kwestii dopingu nie jesteś w stanie ocenić tego co prezentujemy bo zapewne widziałeś tylko mecz derbowy, który zdaniem wszystkich wyszedł nam gorzej niż mecze w II lidze. Do tej pory ciężko jest sobie przypomnieć mecze w których goście przebijali się u nas z dopingiem jak i te mecze wyjazdowe, na których nas słychać nie było.
U nas też wchodzą nowe przyśpiewki i różne ciekawe akcje, ale o tym wspomnieć nie raczysz.
Zwracając nam uwagę na ludzi naćpanycn, pijanych czy też najzwyklejszych chamów, nie zapominaj ze dokładnie taki sam przekrój społeczny przychodzi na Widzew. Jestem w stanie się założyć że gdybyście mieli na stadionie tunele to też byście mieli w nich moczospady, więc nie fechtuj wyrokami sytuując kibiców Widzewa ponad kibicami ŁKS.
Wasza próba przedostania się na derby mi nie zaimponowała. Wręcz przeciwnie. Bo głupotą jest narażać swoich kibiców na różnego rodzaju konsekwencje wiedząc że nie ma się szans powodzenia. Dlatego my zdecydowaliśmy się zbojkotować derby u was, bo wiedzieliśmy że mimo ograniczeń i braku zapewnień wielu by poszło i tak pod stadion bez biletu. Kim musielibyśmy być żeby narażać innych na różnego rodzaju konsekwencje w imię obejrzenia sobie meczu? Nie licze że to zrozumiesz bo widzę jak bardzo zadowolony jesteś z waszego „przemarszu”, a o konsekwencjach i powiniętych już wiesz?
W kwestii akcji CC to tam chodziło o barwy, jedyne ryzyko dotyczyło ludzi którzy tam wyskoczyli. Nie byli przy okazji narażani inni jak przy okazji waszego marszu, którzy w większości w swej naiwności zapewne wierzyli że dotrą na stadion.

5. Widzisz, dobrze zdajesz sobie sprawę że macie stadion i zerowe szanse na jego rozbudowę. Wiecie to doskonale wszyscy, począwszy od waszych kibiców a na działaczach kończąc jednak wszyscy sprzeciwiacie się idei stadionu miejskiego na ŁKS, bo „nie i c***”.
W przypadku Derbów i naszej obecności na nich to już widać było światełko w tunelu przy okazji pierwszych II-ligowych derbów u was. Co by nie mówić, mimo ze ponad 1 tyś naszych weszło po walce z policją i ochroną, to były derby udane. Więc czemu na następne tak nie było można tylko wprowadzono dodatkowe ograniczenia? Wasze zdanie nic nie obchodzi waszego prezesa i dlatego jesteście bezradni. Odnośnie stanu waszego obiektu to przypomnij sobie jak wyglądał rozkład dotacji z UMŁ w minionych kadencja rządzących pomiędzy ŁKS a Widzew. Wówczas zrozumiesz czemu stadion ŁKS wygląda jak wygląda.

6. To zdaje się że nie pamiętasz dokładnie genezy zjawiska rzucania „żydami” we wszystko dookoła w Łodzi. Faktem jest że Legia pierwsza zaczęła wyzywać na stadionie ale na długo przed tym już w Łodzi oba obozy już wyzywały się od żydów. Podłoże to miało w działaniach ówczesnej władzy politycznej, która promowała wasz klub jako propagatora idei „robotniczej” tak pożądanej w ówczesnych czasach. Wówczas zaczęły pojawiać się publikacje „obnażające” wg ówczesnej władzy historię ŁKS jako klubu burżuazyjnego i niepolskiego. Starano się nawet wymazać Henryka Lubawskiego jako założyciela ŁKS z historii klubu, by dodatkowo spotęgować to wrażenie.
Jak już pisałeś o „Taubwurcelach, Wiessmanach i Hirszbergach” to jeszcze poczytaj trochę o nich dowiedz się kim byli i co dokładnie robili w ŁKS. Bynajmniej ni byli oni założycielami co z taka lubością wy kibice Widzewa zakładacie. Ale o tym możesz poczytać na stronie oficjalnej klubu w dziale historia. A odnośnie twojego stosunku do założycieli i generalnie historii Widzewa to jest ona raczej smutna…

Jest to nawiazanie do posta WDZW_M ze strony 16

piotras

Post autor: piotras » 19.03.2007, 21:11

"komi" zapodaj proszę autora tych twierdzeń, i skąd je zdobyłeś.
Robotnicze Towarzystwo Sportowe WIDZEW Łódź

kicken
ban

Post autor: kicken » 19.03.2007, 21:17

Mam pytanie do Widzewiaków, po co prowadzicie polemikę z rodowitymi ? Połowa z nich nie ukończyła zapewne gimnazjum patrz wpisy ŁKS 1908. Niech ich boli to, że ich przewyższamy, niech leczą kompleksy na kibice.net. Zamiast prowadzić z nimi dyskusje spytajcie sie kibica np. Lecha, Legii, Wisły kogo uważają za lepszą ekipę na przestrzeni ostatnich 10 lat. Boli ich to, że frekwencją u siebie i na wyjazdach nigdy nam nie dorównywali (wyjątek: w ostatniej rundzie frekwencje na wyjazdach były zbliżone z powodu naszych 2 zakazów)
Niech tłumaczą to sobie czym chcą, niech wpierdalają się na własny stadion przez płot, okradając swój klub. Zrozumcie, że z nimi nie wygracie (na kibice.net) dlatego zachęcam do bojkotu :lol: tego tematu. Derby już się skończyły, pokazali się tak jak się pokazali, nie ma o czym z nimi dyskutować.

Kto się odezwie Madej daje mu w buzie :lol:

/ FC Tesco

Zablokowany