O ku***, co za łeb. Nie bierzcie tego poważnie, każda tu wymieniona ekipa to totalna bzdura.KSŁ 4ever pisze:KS Łomianki :
Zgody : brak
Kosy: Hutnik Warszawa , Drukarz Warszawa , Widzew Łódź
Układy: Legia Warszawa

Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

-
Bez obaw, wiem o tym. Mój post był ironiczny. Nie rozumiem po cholerę ktokolwiek w imieniu swojego klubu rozpisuje się na temat zgód, kos i układów skoro nie ma o tym bladego pojęcia, pomijając fakt, iż reprezentuje daną ekipę... No to ja pytam - w jaki sposób skoro nie zna takich podstawowych kwestii? Prędzej uwierzę, że komuś się nudzi, ktoś się podszywa i próbuje wprowadzić zamęt w temacie. Jeśli tak, to udało mu się.patriota85 pisze:On walnął bzdurę.Rodowity Bdg pisze:Przepraszam, że się czepiam. Czy naprawdę Legia jest waszym układowiczem? Trudno mi w to uwierzyć. Wydaje się dla mnie oczywistym fakt, że albo jesteście FC Legii, albo działacie samodzielnie - to raz. A dwa, jeśli jest tak jak myślę, to z jakiej racji Drukarz, czy też Hutnik są waszą kosą? Co z paktem ustanowionym przez wojskowych? Albo jestem nieogarnięty w temacie, albo napisałeś bzdurę.KSŁ 4ever pisze:KS Łomianki :
Zgody : brak
Kosy: Hutnik Warszawa , Drukarz Warszawa , Widzew Łódź
Układy: Legia Warszawa
-
Dla mnie najśmieszniejsze jest to, że na temat Bielska, wypowiadają się ludzie z Polski, którzy mimo - cytując mądrości ludowe "w d**** byłeś, gówno widziałeś - wiedzą najlepiej jak jest.
Jak się zorientujecie nikt z Bielska (obojętnie, z którego obozu) na ten temat się nie wypowiada, wiedząc, że Internet nie jest odpowiednim miejscem na tego typu polemikę.
Jak się zorientujecie nikt z Bielska (obojętnie, z którego obozu) na ten temat się nie wypowiada, wiedząc, że Internet nie jest odpowiednim miejscem na tego typu polemikę.
-
Na linii Lech-Tur neutralnie. Na Tura już nikt nie chodzi praktycznie (nie licząc dziadków i innych wynalazków). Ekipa Tura wymarła śmiercią naturalną, w związku z czym nie ma co mówić o relacjach Tur-FC Turek. :)andrewgolara pisze:Jak na linii:
Lech-Górnik Konin (lub Górnik- fc Lecha)?
Lech-Tur Turek (lub Tur-fc Lecha)?
Górnik Konin-Tur?
Górnik Konin- Ostrovia Ostrów Wlkp.?
Lech- Ostrovia Ostrów Wlkp.? (lub Ostrovia - fc Lecha)
Na linii Górnik-Tur już inaczej, mianowicie od zawsze była kosa. Teraz ze względu na to, że ekipa Tura już się wykruszyła, sądzę, że już nie ma takiego ciśnienia jak kiedyś. :) Pozdrawiam.
Kongres Nowej Prawicy !

-
Na Stomilu nie ma ciśnienia na Śląsk W. Nikt też się w takowych barwach nie pokazuje ani na mieście, ani na meczach. Przy naszych spotkaniach dochodziło do konfrontacji, nawet w niedalekiej przeszłości, kosą tego chyba nazwać nie można ale raczej stosunki przyjazne nie są.
-
Trzeba jednak zaznaczyć że szkoła to jest jednak inny klimat. Wiadomo że zawsze będą niesnaski między uczniami ale z regóły sie znają i w miare tolerują, niejednokrotnie kontakt między kibicami wrogich krakowskich klubów utrzymuje się bardzo długo po skończeniu szkoły. Ja do tej pory mam kontakt z jedną postacią, która kiedyś była w devilsach(nie wiem czy jeszcze istnieje ta grupa), a obecnie robi biznesy w gronie kibicowskim. Mimo że byliśmy z dwóch różnych stron błoń do tej pory utrzymujemy kontakt. Apropo VII L.O. którego mam zaszczyt być absolwentem to może was troche zdziwić, ale w latach 2000 - 2003 niepodzielnie panowała tam Cracovia i powiem że nie liczyła się ilość tylko jakość.dicksonWisła pisze:Mariano TSW pisze:zdrowa krowa pisze:Nie bardzo wiedzialem, gdzie więc zapytam w tym temacie. Zawsze interesowała mnie sprawa szkół w miastach derbowych ( głównie Łódź i Kraków).Czy jest tak ,że wybiera sie np. szkołe średnią, bo wiadomo że w danej dzielnicy kibicuje sie danej drużynie .Są napewno też sytucaje ,że do jednej szkoły uczęszczają kibice wrogich klubów.Jak to wygląda?Nie czaje do konca klimatów derbowych stąd pytanie.Mile widziane przykłady.Jeżeli pytanie zaśmieci temat to proszę o usunięcie lub założenie przez moda osobnego wątku.pozdrawiam
Najczęściej nie chodzi się w barwach do szkoły , fakt jeśli się pojawią to barwy Cracovii . Ogólnie po szkołach średnich jak i gimnazjach jest dużo vlepek . Szkoły fakt , są podzielone na KSC i TSW
jest dokladnie na odwrot. Jesli sie pojawiają barwy w szkolach to z reguły jest to Wisła, w Hucie jest to wymieszane mniej więcej po równo, w VI LO na Kazimierzu większość młodych Pasów. Licea I,II,V,VII, VII, XI, XIII na pewno wiślackie, wyższe numery w większości też.
Pięciokrotny mistrz Polski, duma Krakowa.
-
Napisz jeszcze że w barwach do szkoły chodzili :-)Apropo VII L.O. którego mam zaszczyt być absolwentem to może was troche zdziwić, ale w latach 2000 - 2003 niepodzielnie panowała tam Cracovia i powiem że nie liczyła się ilość tylko jakość.
...wrócą ze szpitala to się określą.
-
Myślę, że co poniektórzy zapędzili się i zapomnieli o tym, że również Hutnik ma swoich fanów w szkołach średnich.Nie znam zapewne wielu (edukacje mam już za sobą) ale np w XII czy XVI LO ustrzec kogoś w innych barwach niż Hutnika jest trudno.Z tego co wiem w śródmiejskim liceum nr 1 jest chłopak od nas, który bez większych problemów buja się po szkole.Poza tym w liceum nr XI również sporo osób od nas było widywanych w barwach.O innych szkołach średnich się nie wypowiadam, ale śmiem twierdzić, że jest wiele, w których przeważają Hutnicze barwy .
Hutnik Nowa Huta
-
W swoim czasie "wesoło" było w gastronomiku na Złotej Jesieni w NH gdzie można było spotkać mieszankę wszystkich 3 krakowskich klubów w barwach.W samej szkole w miarę spokój nie licząc słownych utarczek, natomiast już pod bywało znacznie ciekawiej
A co tam w oświadczeniach na wiśle?
-
Tutaj się w większości zgodzę, choć trzeba zaznaczyć że związane jest to ze zmianą pokoleniową. Za mojej kadencji w II LO było sporo osób działających zarówno na Pasach jak i na Wiśle, ale szkoła była jakby poza nawiasem. Jeśli grał Sobek z I czy V to kibicowaliśmy naszej szkole a nie klubowi. Potem się popier*oliło w głowach rocznikom pogimnazjalnym i złączyli szkołę z Wisłą (wcześniej zarówno kibice Pasów jak i Wisły byli temu przeciwni) oraz rozpoczęły się zgody/kosy z innymi szkołami... O czasy, o obyczaje!dicksonWisła pisze: jest dokladnie na odwrot. Jesli sie pojawiają barwy w szkolach to z reguły jest to Wisła, w Hucie jest to wymieszane mniej więcej po równo, w VI LO na Kazimierzu większość młodych Pasów. Licea I,II,V,VII, VII, XI, XIII na pewno wiślackie, wyższe numery w większości też.
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
-
Dla niewtajemniczonych VII L.O. leży niedaleko stadiony WIsłyMamoJeszczeGodzinke pisze:Napisz jeszcze że w barwach do szkoły chodzili :-)Apropo VII L.O. którego mam zaszczyt być absolwentem to może was troche zdziwić, ale w latach 2000 - 2003 niepodzielnie panowała tam Cracovia i powiem że nie liczyła się ilość tylko jakość.
No i tu cię ździwie i powiem że TAK, gdyż to się właśnie działo za moich lat! Były osoby na tyle odważne żeby chodzić nie tylko po szkole ale również do szkoły w widocznych barwach. Trzon bandy w moich latach stanowili kibice Cracovia (od 2 klasy) i nie ma tu wogóle o czym dyskutować. W szkole panowąły jednak inne relacje między nami. Akurat ja w trafiłem rocznikowo na przewagę jakościową Cracovi natomiast Wisły było więcej ale nikt się raczej w szkole nie udzielał z drugiej strony. Do tzw. "bandy szkolnej" należeli również Wiślacy i można powiedzieć że żyliśmy w symbiozie. Często imprezowaliśmy razem w różnych okolicznościach i do tej pory mamy kontakt i czasami zdaży się jakiś mleanż. Akurat ja w trafiłem rocznikowo na przewagę jakościową Cracovi natomiast Wisły było więcej ale nikt się raczej w szkole nie udzielał. Co innego poza szkołą, gdzie mury szkolne cię już nie chronią, a na dzielnicy w 99,9% sama Wisła. Żeby mnie nikt źle nie zrozumiał, ja nie mówie że Cracovia z VII chodziłą i siała terror oraz zniszczenie w całej okolicy bo nie mam się zamiaru tu z nikim kłócić, ale była dominującą stroną w szkole a poza nią też łatwo nie sprzedawała skóry.
-
PoprawniePasy pisze:Dla niewtajemniczonych VII L.O. leży niedaleko stadiony WIsły.MamoJeszczeGodzinke pisze:Napisz jeszcze że w barwach do szkoły chodzili :-)Apropo VII L.O. którego mam zaszczyt być absolwentem to może was troche zdziwić, ale w latach 2000 - 2003 niepodzielnie panowała tam Cracovia i powiem że nie liczyła się ilość tylko jakość.
No i tu cię ździwie i powiem że TAK, gdyż to się właśnie działo za moich lat! Były osoby na tyle odważne żeby chodzić nie tylko po szkole ale również do szkoły w widocznych barwach. Trzon bandy w moich latach stanowili kibice Cracovia (od 2 klasy) i nie ma tu wogóle o czym dyskutować. W szkole panowąły jednak inne relacje między nami. Akurat ja trafiłem rocznikowo na przewagę jakościową Cracovi natomiast Wisły było więcej ale nikt się raczej w szkole nie udzielał z drugiej strony. Do tzw. "bandy szkolnej" należeli również Wiślacy i można powiedzieć że żyliśmy w symbiozie. Często imprezowaliśmy razem w różnych okolicznościach i do tej pory mamy kontakt i czasami zdaży się jakiś mleanż. Co innego poza szkołą, gdzie mury szkolne cię już nie chronią, a na dzielnicy w 99,9% sama Wisła. Żeby mnie nikt źle nie zrozumiał, ja nie mówie że Cracovia z VII chodziłą i siała terror oraz zniszczenie w całej okolicy bo nie mam się zamiaru tu z nikim kłócić, ale była dominującą stroną w szkole a poza nią też łatwo nie sprzedawała skóry.
Problem natury technicznej.
-
tak na lini Legia-Lechia jest układ a polega on na tym, że sie napierdalamy. na ta chwile jest to nasza topowa kosa i sądzę że w Gdańsku tak samo. Szacunek do Lechii jest zreszta z roku na rok coraz mniejszy i można powiedzieć że teraz to on jest historyczny, a nie do bandy którea ma Lechia teraz.
post o Łomiankach to jakieś pierdoły w Warszawie działa oprócz nas właściwie tylko Hutnik i ekipa z Muranowa
z porównaniem Podbeskidzia do Hutnika to już zupełny kosmos, bo jeśli idzie o Bielsko to BKS jest wyjątkiem w Polsce grając cały od lat w niższej lidze niż rywal z tego miasta, ogarniają w 100% tematy w Bielsku. o smiesznym poziomie Podbeskidzia świadczą derby z ostatniego roku. zresztą skoro mają 5razy większą frekwencję na meczach niż BKS, to powinni się naturalnie udzielać więcej na necie, tylko najwidoczniej nie mają o czym pisać.
post o Łomiankach to jakieś pierdoły w Warszawie działa oprócz nas właściwie tylko Hutnik i ekipa z Muranowa
z porównaniem Podbeskidzia do Hutnika to już zupełny kosmos, bo jeśli idzie o Bielsko to BKS jest wyjątkiem w Polsce grając cały od lat w niższej lidze niż rywal z tego miasta, ogarniają w 100% tematy w Bielsku. o smiesznym poziomie Podbeskidzia świadczą derby z ostatniego roku. zresztą skoro mają 5razy większą frekwencję na meczach niż BKS, to powinni się naturalnie udzielać więcej na necie, tylko najwidoczniej nie mają o czym pisać.
-
jak nie znasz pojęcia ironia to daruj sobie lepiej z tym pierdoleniem
-
niewazne1916 pisze:tak na lini Legia-Lechia jest układ a polega on na tym, że sie napierdalamy.
Strzeliłeś sobie w kolano ;). Coś czuję, że Foxx będzie miał powód by dać mi bana jak zacznie się rozkminka na temat "co autor miał na myśli".
Jak dla mnie nie jesteście topową kosą. Jest kilka ekip, które was wyprzedzają.niewazne1916 pisze:na ta chwile jest to nasza topowa kosa i sądzę że w Gdańsku tak samo.
Litość to zbrodnia!
-
raczej Ty lepiej skoncz bo Ci poprostu nie wyszlo ...
-
Tak się kolego składa że za tamtych czasów na szkole spędzało się sporo wesołych chwil i jakoś nie pamiętam afer z Cracovią z VII, wiem że była jakaś akcja że ktoś wpadł pod szkołę i sklepał komuś michę, przyjechała policja, ktoś musiał zmienić szkołę i dyrektorka zabroniła uczniom wychodzić na szluga za bramę i to by było na tyle z afer pozaszkolnych i szczerze nie wiem czy poszło o C VII pierwszy raz dzisiaj słyszę o jakiejś bandzie :-) a że ktoś chodził w barwach przez dzielnicę, jakieś śpiewy i coś po za nią? (bo coś piszesz że C7 skóry łatwo nie sprzedawała po za szkołą, jakby jakieś zasadzki na nią były robione a oni się tak dzielnie trzymali :-) dzieci 2 lata po podstawówce (gimnazjum nie było) banda Cracovia VII blisko stadionu Wisły dla niewtajemniczonych :-)Pasy pisze:Dla niewtajemniczonych VII L.O. leży niedaleko stadiony WIsłyMamoJeszczeGodzinke pisze:Napisz jeszcze że w barwach do szkoły chodzili :-)Apropo VII L.O. którego mam zaszczyt być absolwentem to może was troche zdziwić, ale w latach 2000 - 2003 niepodzielnie panowała tam Cracovia i powiem że nie liczyła się ilość tylko jakość.
No i tu cię ździwie i powiem że TAK, gdyż to się właśnie działo za moich lat! Były osoby na tyle odważne żeby chodzić nie tylko po szkole ale również do szkoły w widocznych barwach. Trzon bandy w moich latach stanowili kibice Cracovia (od 2 klasy) i nie ma tu wogóle o czym dyskutować. W szkole panowąły jednak inne relacje między nami. Akurat ja w trafiłem rocznikowo na przewagę jakościową Cracovi natomiast Wisły było więcej ale nikt się raczej w szkole nie udzielał z drugiej strony. Do tzw. "bandy szkolnej" należeli również Wiślacy i można powiedzieć że żyliśmy w symbiozie. Często imprezowaliśmy razem w różnych okolicznościach i do tej pory mamy kontakt i czasami zdaży się jakiś mleanż. Akurat ja w trafiłem rocznikowo na przewagę jakościową Cracovi natomiast Wisły było więcej ale nikt się raczej w szkole nie udzielał. Co innego poza szkołą, gdzie mury szkolne cię już nie chronią, a na dzielnicy w 99,9% sama Wisła. Żeby mnie nikt źle nie zrozumiał, ja nie mówie że Cracovia z VII chodziłą i siała terror oraz zniszczenie w całej okolicy bo nie mam się zamiaru tu z nikim kłócić, ale była dominującą stroną w szkole a poza nią też łatwo nie sprzedawała skóry.
Może mieliście tam jakąś paczkę kolesi co się znali (jak każdy) ktoś komuś kibicował, czasem może ktoś niezauważony dotarł do szkoły w jakimś szaliczku bo rano mało ludzi i tyle.
...wrócą ze szpitala to się określą.
-
Tak się kolego składa że za tamtych czasów na szkole spędzało się sporo wesołych chwil i jakoś nie pamiętam afer z Cracovią z VII, wiem że była jakaś akcja że ktoś wpadł pod szkołę i sklepał komuś michę, przyjechała policja, ktoś musiał zmienić szkołę i dyrektorka zabroniła uczniom wychodzić na szluga za bramę i to by było na tyle z afer pozaszkolnych i szczerze nie wiem czy poszło o C VII pierwszy raz dzisiaj słyszę o jakiejś bandzie :-) a że ktoś chodził w barwach przez dzielnicę, jakieś śpiewy i coś po za nią? (bo coś piszesz że C7 skóry łatwo nie sprzedawała po za szkołą, jakby jakieś zasadzki na nią były robione a oni się tak dzielnie trzymali :-) dzieci 2 lata po podstawówce (gimnazjum nie było) banda Cracovia VII blisko stadionu Wisły dla niewtajemniczonych :-)
Może mieliście tam jakąś paczkę kolesi co się znali (jak każdy) ktoś komuś kibicował, czasem może ktoś niezauważony dotarł do szkoły w jakimś szaliczku bo rano mało ludzi i tyle.[/quote]
Tak akcja ta miała miejsce pod szkoła nie związana była z kibicowaniem chociaż typek dostał pożądny wpier od Cracovii. Zasadzki nie były robione ale czasami walki były, widoczni nic o tym nie wiesz. Czy ja coś napisałem o śpiewach, już nie dodawaj od siebie. Przez dzielnice chodził między innymi typ normalnie w widocznych barwach z klasy H z mojego rocznika ( pare razy szedł w koszulce nie odsłoniętej całkowicie i miał siekiere włożoną za spodnie), oraz pare innych osób w mniej lub bardziej odsłoniętych szalikach, szczególnie zimą. Jak wcześniej napisałem byliśmy badą, "paczką" ludzi którzy się znali ze szkoły ale nasza dominacja w szkole byla niezaprzeczalna. Oczywiście możesz powiedzieć że nie było bandy bo nie widziałeś 20 mega chamów podziaranych od stóp i głów, ale mieliśmy wtedy od 16 - 18 lat, to jak mam nas nazywać? kwartetem smyczkowym czy kółkiem różańcowym . Wogóle to możemy skończyć tą rozmowę bo prowadzi do nikąd i nic nią nie osiągniemy. Ja tylko mówie że chodziłem w czasach do VII L.O. kiedy górą była Cracovia co się zmieniło o 180 stopnie po naszym wyjściu i teraz w tej szkole jest sama Wisła z jednostkami Pasów.
Może mieliście tam jakąś paczkę kolesi co się znali (jak każdy) ktoś komuś kibicował, czasem może ktoś niezauważony dotarł do szkoły w jakimś szaliczku bo rano mało ludzi i tyle.[/quote]
Tak akcja ta miała miejsce pod szkoła nie związana była z kibicowaniem chociaż typek dostał pożądny wpier od Cracovii. Zasadzki nie były robione ale czasami walki były, widoczni nic o tym nie wiesz. Czy ja coś napisałem o śpiewach, już nie dodawaj od siebie. Przez dzielnice chodził między innymi typ normalnie w widocznych barwach z klasy H z mojego rocznika ( pare razy szedł w koszulce nie odsłoniętej całkowicie i miał siekiere włożoną za spodnie), oraz pare innych osób w mniej lub bardziej odsłoniętych szalikach, szczególnie zimą. Jak wcześniej napisałem byliśmy badą, "paczką" ludzi którzy się znali ze szkoły ale nasza dominacja w szkole byla niezaprzeczalna. Oczywiście możesz powiedzieć że nie było bandy bo nie widziałeś 20 mega chamów podziaranych od stóp i głów, ale mieliśmy wtedy od 16 - 18 lat, to jak mam nas nazywać? kwartetem smyczkowym czy kółkiem różańcowym . Wogóle to możemy skończyć tą rozmowę bo prowadzi do nikąd i nic nią nie osiągniemy. Ja tylko mówie że chodziłem w czasach do VII L.O. kiedy górą była Cracovia co się zmieniło o 180 stopnie po naszym wyjściu i teraz w tej szkole jest sama Wisła z jednostkami Pasów.
-
Chłopcy dajcie sobie ku*** spokój na temat tego, kto z kim w szkole, na jakiej przerwie i tak dalej. Przecież to nie jest, do c****, forum licealistów!
-
Nie były to stricte pozdrowienia tylko 'słowa otuchy' - jeśli mnie pamięć nie myli treść była taka ' 'fidel' jeśli to ty, to trzymaj się' - walka z żydami ponad podziałami!d-j pisze:różnym posterunkowym i innym poszukiwaczom sensacji chciałem przypomnieć, że Legia kiedyś wywiesiła transparent z pozdrowieniami dla "Fidela". z jakiej on był ekipy i czy jest między tymi dwoma ekipami układ czy już zgoda, pozostawiam kumatym kumom do skumania
Natomiast jeśli chodzi o relacje na linii (L)-BKS to spora liczba decyzyjnych osób z Warszawy ma bardzo pozytywne relacje z chłopakami z Bielska (m.in. za sprawą wielu wspólnych przygód na 'kibicowskim' szlaku), stąd też trans w Lubinie ze słowami otuchy dla kolegi/znajomego.
-
Orlęta Radzyń Podlaski - AZS Podlasie Biała Podlaska jak wygląda sytuacja między tymi ekipami? Był jakiś układ, potem mały sparing.Jak to jest na tą chwile? Z góry dzięki za odp.
-
Piast Gliwice-Polonia Bytom
Piast Gliwice-Odra Opole
Kiedys zgoda , a teraz? jakie PB i Odra maja nastawienie do Piasta?
Piast Gliwice-Odra Opole
Kiedys zgoda , a teraz? jakie PB i Odra maja nastawienie do Piasta?
-
Dzisiaj mija 21 rok zgody Motoru & Śląska, GRATULACJE!
NARODOWE SIŁY ZBROJNE NSZ
NAPIERDALAM PROJEKTY GRAFICZNE - PW
NAPIERDALAM PROJEKTY GRAFICZNE - PW
-
Szombierki Bytom-Szczakowianka Jaworzno
Szombierki Bytom-Ruch Radzionków
Z jakich powodów rozpadły się te zgody Szombierek.
Szombierki Bytom-Ruch Radzionków
-
Szombierki zerwały z Ruchem, po tym jak Ci drudzy pucowali na psach po akcji Polonii Bytom na nich.PCP pisze:Szombierki Bytom-Ruch Radzionków
-
Dla Victorii Jaworzno kto jest największą kosą w mieście? Jak wygląda ich podejście ogólne do Ruchu Chorzów i czy mają jakiś kontakt z Ruchem z Jaworzna?
To samo pytanie kieruję do Szczakowianki Jaworzno.
To samo pytanie kieruję do Szczakowianki Jaworzno.
-
Czy zgoda pomiędzy Szczakowianką a Szombierkami nadal istnieje?
-
Nadal utrzymywane sa kontakty z Szombrami , bardziej prywatnie miedzy starszymi od nas a Szombrami .
www.Szczakowianka.Jaworzno.pl <----serwis kibicow
-
Lech-Górnik Konin (lub Górnik- fc Lecha)?andrewgolara pisze:Jak na linii:
Lech-Górnik Konin (lub Górnik- fc Lecha)?
Lech-Tur Turek (lub Tur-fc Lecha)?
Górnik Konin-Tur?
Lech- Ostrovia Ostrów Wlkp.? (lub Ostrovia - fc Lecha)
Kontaktów między ekipami z pod znaku ,,h'' nie ma w ogóle. Powtarzam po raz kolejnym ludziom przećpanymi przez dopalcze, że KSG nie jest FC Lecha są nimi ludzie z Konina kilkuosobowa grupa ze swoją flagą Lecha ,, KONIN'' kmwtw nie ogarnięci ludzie internetu myślą chyba sobie, że w Koninie ekipa Górnika jeżdzi na Lecha tak nie ma i nie będzie.
Górnik Konin-Tur?
Kiedyś Tur istniał lepszą ekipka (niż teraz małolaci z gimnazjum) dawniej zdobyta na meczu Tura flaga ,,Tur Turek'' i parenaście szali w Turku zmienia właściciela na dzień dzisiejszy nie nazwał bym to nawet kosą nie ma przeciwnika nie ma spięcia, normalne, niech się małolaci rozwijają.
Od wielu lat te dwie ekipy mają się bardzo przyjażnie i tak pozostanie na długo...
-
Nie od dziś wiadomo, że na scenie kibicowskiej się przyjęło, iż Górnik Konin jest w pewnym stopniu związany z Lechem. Nikt nie mówi, że wszyscy kibice KSG jeżdżą na mecze Kolejorza, ale na pewno znajdzie się kilka osób z ekipy. Macie przyjazne stosunki z Ostrovią (FC Lecha) i akceptujecie odrębną grupę kibiców z Konina, którzy utożsamiają się z KKS-em (ba, podobno nawet na waszych sektorach w takowych barwach się pojawiali). Dlaczego przyjęło się, iż jedyne ekipy w WLKP działające na własną rękę (nie licząc Warty) to KKS Kalisz oraz Dyskobolia? Dlaczego pomimo niedużej odległości nie ma między wami a Lechem żadnych animozji? Uważam, że gdybyście spotkali się na trasie to zachowalibyście się jak zaprzyjaźnione ekipy... Moje przemyślenia, całkiem obiektywne. Ale tak, przyjąłem do wiadomości Górnik Konin nie jest FC Lecha, jest samodzielną ekipą. Po prostu daje do myślenia :)
-
Mogę prosić o historię zgody Ruchu Chorzów ze Stomilem Olsztyn?
-
Z moich informacji chłopaki z Gónika Konin nie są wcale powiązani z Lechem jest to całekim osobna ekipa. Świdczyć może o tym fakt gdy 3 lata temu mielismy awanture w Koninie to po naszej stronie aktywnie walczyła Cracovia. Początkowo tez mnie to zdziwiło lecz potem podczas rozmow z chlopakami z Cracovii "oświecili" mnie jak wyglada sprawa z Górnikiem.
Najlepiej jak by ktoś wypowiedział sie z Konina i opowiedział jak to naprwde jest w Koninie.
Wydaje mi sie ze podobna sytuacja może być w Oświecimiu czyli miasto przez wszystkich kojarzone z Wisła lecz z tego co mi wiadomo na młyn Unii Oświecim jest kategoryczny zakaz wnoszenia barw Wisły czyli Unia Oświęcim działa swoje ale i jest tez mniejsza[?] ekipa która jest typowym FC Wisły z Oświecimia.
Najlepiej jak by ktoś wypowiedział sie z Konina i opowiedział jak to naprwde jest w Koninie.
Wydaje mi sie ze podobna sytuacja może być w Oświecimiu czyli miasto przez wszystkich kojarzone z Wisła lecz z tego co mi wiadomo na młyn Unii Oświecim jest kategoryczny zakaz wnoszenia barw Wisły czyli Unia Oświęcim działa swoje ale i jest tez mniejsza[?] ekipa która jest typowym FC Wisły z Oświecimia.
GKS TYCHY
-
Jeszcze taka ciekawostka ze strony [link], z finału PP '98
[link]Wspierali nas kibice Górnika Wałbrzych, Dyskobolii Grodzisk Wlkp., a także gospodarze obiektu, czyli fani Kolejorza.

-
mógłby ktoś opisać zgodę Stomilu Olsztyn z AZSem Częstochowa jaka miała miejsce w latach 90.?
z góry dzięki.
z góry dzięki.

-
Górnik- Elana kosa 2 razy obici przez Elane 2 lata temu. Raz grill raz trasa. Dodatkowo Górnik wącha sie z Apatorem co podkreca kose. To tutaj moje pytanie jak to wyglada na linii Apator-Górnik Konin- Kaszubiafajcikgd pisze:skoro temat Górnika Konin padł to jak jest na linii Górnik -Elana?
Górnik -Bałtyk/Arka?
-
1.Wkurwiają mnie takie dogryzki Rodowity Bdg jak jesteś taki oświecony w klimatach to zapytaj sie ekipy Lecha co sądzą o Górniku Konin, zaspokoisz swoją błędną ciekawość!
2.skoro temat Górnika Konin padł to jak jest na linii Górnik -Elana?
KOSA od wielu lat, 2lata temu podczs wizyty w Rypinie (przeciętnego składu 26 osób KSG) ustawia się około 40Elanowców Górnik Konin podejmuję walkę na trasie w 15osób przegrywamy po 3starciu! Jakoś rok temu dzwonimy do Elany z propozycją rugby 26/26 przegrywamy po minucie. W oby dwóch zdarzeniach Elana zachowuję sie honorowo.
3.Jeszcze taka ciekawostka ze strony [link], z finału PP '98
[link]
Finał PP w '98r i Górnika (2tysiące) i kilka tysięcy Kolejorza w tamtych czasach Górnik był bardzo dobrze odbierany w Poznaniu, dobre konatakty i dobrze działający. Lecz w ostatnich 8-10latach wszystko się zjebało i fani KSG działają inwidualnie mamy zgodę z Gwardią i ona się dla nas liczy.
4. Z Aatorem mamy kontakty czysto przyjacielskie, dobre chłopaki! Elana się wkurwia zapewne, że tak jest, bo gdy by wszystko poszło dalej w Toruniu było by bardzo ciekawie i z waflami z WFCG nie musicie stać na trasie, bo się sami ośmieszacie.
Górnik Konin&Gwardyjka!
2.skoro temat Górnika Konin padł to jak jest na linii Górnik -Elana?
KOSA od wielu lat, 2lata temu podczs wizyty w Rypinie (przeciętnego składu 26 osób KSG) ustawia się około 40Elanowców Górnik Konin podejmuję walkę na trasie w 15osób przegrywamy po 3starciu! Jakoś rok temu dzwonimy do Elany z propozycją rugby 26/26 przegrywamy po minucie. W oby dwóch zdarzeniach Elana zachowuję sie honorowo.
3.Jeszcze taka ciekawostka ze strony [link], z finału PP '98
[link]
Finał PP w '98r i Górnika (2tysiące) i kilka tysięcy Kolejorza w tamtych czasach Górnik był bardzo dobrze odbierany w Poznaniu, dobre konatakty i dobrze działający. Lecz w ostatnich 8-10latach wszystko się zjebało i fani KSG działają inwidualnie mamy zgodę z Gwardią i ona się dla nas liczy.
4. Z Aatorem mamy kontakty czysto przyjacielskie, dobre chłopaki! Elana się wkurwia zapewne, że tak jest, bo gdy by wszystko poszło dalej w Toruniu było by bardzo ciekawie i z waflami z WFCG nie musicie stać na trasie, bo się sami ośmieszacie.
Górnik Konin&Gwardyjka!
-
nie bylo zadnych 3 starc pod rypinem! reszta na pw
-
Co by kumaci kumowie mieli mniej do kumania, to powiem tylko, że raczej między Legią a ekipą Fidela ciężko jest o zgodę lub układ, ponieważ Fidel jest z KSP :Dtera-wal_wal-tera pisze:Nie były to stricte pozdrowienia tylko 'słowa otuchy' - jeśli mnie pamięć nie myli treść była taka ' 'fidel' jeśli to ty, to trzymaj się' - walka z żydami ponad podziałami! (...)d-j pisze:różnym posterunkowym i innym poszukiwaczom sensacji chciałem przypomnieć, że Legia kiedyś wywiesiła transparent z pozdrowieniami dla "Fidela". z jakiej on był ekipy i czy jest między tymi dwoma ekipami układ czy już zgoda, pozostawiam kumatym kumom do skumania
Pozdrawiam
Czarne Serce, Czarna Krew
-
Były 3starcia widać, że cię tam nie było. Nie mam powodów do kłamstw i wyższości, piszę co było grane, uczestniczyłem tyle.BonczekELANA pisze:nie bylo zadnych 3 starc pod rypinem! reszta na pw
END
-
Ja oświecony w klimatach kibicowski jestem, ale jak każda inna osoba, gdy mam wątpliwości albo nie jestem czegoś pewien to mam prawo zapytać, a także udzielić własnej opinii na ten temat. Nigdzie nie napisałem, że jest dokładnie tak, jak ja mówię. Gdyby nie można było wypowiadać własnego zdania na niektóre tematy, prowadzące do dyskusji, to nie byłoby o czym pisać na tym forum. Ale w porządku. Nie znam nikogo osobiście z Lecha, wobec czego zapytam tutaj (może ktoś mnie uświadomi chociaż wątpię). Jakie nastawienie Lech Poznań ma do kibiców Górnika Konin i dlaczego?