Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

DFLG

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: DFLG » 27.09.2010, 23:02

Kotwica i Wielim przyjaźń?
Kiedyś tak obecnie na pewno nie. Nie tak dawno Wielim atakował pociąg wiozący Kotwicę.
Lechia Gdańsk!

iparts.pl
Batmans

Post autor: Batmans » 27.09.2010, 23:03

Dajcie spokoj ludzie. Jaka FC , jaka przyjazn ? Karlino ucieklo do Szczecina zeby miec spokoj w regionie , oto cala prawda.

Lolek1

Post autor: Lolek1 » 28.09.2010, 00:11

nawet jak TSP bedzie gralo w tej 1 lidze to do tego czasu BKS tez zapewne zrobi w koncu awans w tym momencie maja lidera i na moje oko (mieszkam od bielska 15 km i troche znam jego klimat) jak BKs zrobi ta 2 lige a TSP nie awansuje to frekwencja na meczach bedzie juz porownywalna. takie moje zdanie. na TSP 80% młyna to gimnazjalisci.

Fight Łapa

Post autor: Fight Łapa » 28.09.2010, 00:32

Lolek1 pisze:nawet jak TSP bedzie gralo w tej 1 lidze to do tego czasu BKS tez zapewne zrobi w koncu awans w tym momencie maja lidera i na moje oko (mieszkam od bielska 15 km i troche znam jego klimat) jak BKs zrobi ta 2 lige a TSP nie awansuje to frekwencja na meczach bedzie juz porownywalna. takie moje zdanie. na TSP 80% młyna to gimnazjalisci.
Gimnazjaliści za kilka lat będą licealistami,a za kolejne parę studentami...
K.S. KUŹNIA USTROŃ

kilo.f

Post autor: kilo.f » 28.09.2010, 01:08

dokładnie, a później nie będzie komu auta naprawić bo wszyscy magistry po zarządzaniu

Tajemniczy

Post autor: Tajemniczy » 28.09.2010, 03:21

kilo.f pisze:dokładnie, a później nie będzie komu auta naprawić bo wszyscy magistry po zarządzaniu
Hehehe ;]

TSP ma z kimś prócz BKS-u kosę?

brone911BB

Post autor: brone911BB » 28.09.2010, 07:05

TSP ma z kimś prócz BKS-u kosę?
Szczakowianka J.

Zacznijmy od tego że BKS niema pieniędzy na awans. Wszystko jest pakowane w siatkarski Aluprof. Już zdarzało się tak, że zarząd czy tam trener zabraniał im awansować, bo ich na to po prostu nie stać.

Lebioda

Post autor: Lebioda » 28.09.2010, 07:11

Czasem mysle ze w internecie powinny byc poruszane tylko kwestie ultras bo rece opadaja jak sie czyta co niektorych wypociny. Najwiecej do powiedzenia maja Ci co powiela tylko czyjes wypowiedzi z forum. Podbeskidzie ma tez kose ze Szczakowianka, ustawka byla jedna z Jastrzebiem mlodymi skladami, z Flota dzialo sie pod stadionem. Swoja droga marny jest internetowy los mniejszych ekip z miast derbowych, dobrze ze zycie to zupelnie inna bajka :)

pozdro
j**** PROPAGANDZIARZY I KŁAMCÓW Z TMK

kibic0

Post autor: kibic0 » 28.09.2010, 08:40

Wyznawca pisze:
Chrobry nawiązał kontakty z inną pewną ekipą dolnośląską. Jak coś wyjdzie to zainteresowane strony same o tym poinformują. A na razie kmwtw :)
Wielkiego wyboru na DŚ to nie ma,kilka ekip już na starcie odpada.
Ciekawe to co piszesz.
Ja to słowo "nawiązał" rozumie jako czas przeszły to by mogło pasować.
Jako czas teraźniejszy to wyboru nie mają za wielkiego i odgórnie każdy powie "nie".
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

Mariano TSW

Post autor: Mariano TSW » 28.09.2010, 10:41

Siemka

Mam dwa pytania .

Jakie są stosunki na linii Polonia Bytom - Lech Poznań ?
Jakie są stosunki na linii Motor Lublin - Olimpia Elbląg ?
TSW WISŁA KRAKÓW

To co tu piszę jest moim prywatnym zdaniem . Nie jest oficjalnym stanowiskiem kibiców Krakowskiej Wisły

Lolek1

Post autor: Lolek1 » 28.09.2010, 11:04

i właśnie szkoda takich ekip z duzym potencjałem jak BKS, Hutnik, Bałtyk którzy mimo ze nie sa faworyzowani w swoich miastach dalej walczą i maja sie nie najgorzej. naprawde szacunek sie należy. w Bieslku jest moda na chuliganstwo BKS a nie na pikniki z TSP i nie zmieni sie to szybko tym bardziej jak podkreslilem jak BKS w koncu zrobi awans. popatrzcie na frekwencje TSP jak rok temu przegrywali to chodzilio juz tyle co na BKS po 1000 tys osob. i mowie to obiektywnie jako kibic znajacy Bielsko.

pee

Post autor: pee » 28.09.2010, 11:07

Kolego lebioda w przypadku Bielska a dokładniej Podbeskidzia to internet jest jedynym polem gdzie magą się wykazać .Życie w tym przypadku pokazuje coś innego z dużą korzyścią dla BKSu .Swoją drogą jak Podbeskidzie awansowałoby do ekstraklasy to byłoby kolejne pole do popisu dla BKSu więc ten fakt mógłby być też z korzyścią dla BKSu .Frekwencja jest zawsze tam gdzie są wyniki i jak ktoś się kieruje tym ,że na Podbeskidzie chodzi teraz 3 tys na każdy mecz to od razu sobie myśli ,że bandę to oni muszą mieć ,żeby nie wyciągnąc kilkudziesięciu osób ogarniętych z takiego tłumu -nierealne. A jednak ,o tym jak ludzie orientują się w temacie BB niech świadczy fakt ,że spotkałem kiedyś typa z czołowej ekipy w Polsce na wakacjach i myślał ,że ja jako fan ZS mam zgodę z kibicami Podbeskidzia.Więc mnie to nawet nie dziwi ,że na tym forum jest tylu laików.Po prostu jak nie można kogoś zobaczyć na internecie bądź w tv to się nie liczy.
Zagłębie Sosnowiec

PosterunkowyDybek

Post autor: PosterunkowyDybek » 28.09.2010, 11:57

skoro myślał, że Zagłębie ma zgodę z Podbeskidziem, to chyba jednak nienajlepiej to świadczy o BKS`ie, skoro jest tak słabo rozpoznawalny ;)

a swoją drogą ponawiam pytanie jakie są relacje pomiędzy BKS`em a Legią, bo skoro oficjalnie ich nic nie łączy to jak interpretować transparent wiszący w Lubinie..?

zdrowa krowa

Post autor: zdrowa krowa » 28.09.2010, 11:57

Nie bardzo wiedzialem, gdzie więc zapytam w tym temacie. Zawsze interesowała mnie sprawa szkół w miastach derbowych ( głównie Łódź i Kraków).Czy jest tak ,że wybiera sie np. szkołe średnią, bo wiadomo że w danej dzielnicy kibicuje sie danej drużynie .Są napewno też sytucaje ,że do jednej szkoły uczęszczają kibice wrogich klubów.Jak to wygląda?Nie czaje do konca klimatów derbowych stąd pytanie.Mile widziane przykłady.Jeżeli pytanie zaśmieci temat to proszę o usunięcie lub założenie przez moda osobnego wątku.pozdrawiam
Nie dla mnie przyjaźń Polsko-niemiecka, niemców nienawidzę od dziecka.

Mariano TSW

Post autor: Mariano TSW » 28.09.2010, 12:17

Prywatne kontakty . Znam jednego Legioniste który chodzi po Warszawie w szaliku BKS - Zagłębie . Oficjalnie ani układ ani kosa . Może Legia trafi na TSP to w Bielsku by się okazało jak to jest
TSW WISŁA KRAKÓW

To co tu piszę jest moim prywatnym zdaniem . Nie jest oficjalnym stanowiskiem kibiców Krakowskiej Wisły

Mariano TSW

Post autor: Mariano TSW » 28.09.2010, 12:18

zdrowa krowa pisze:Nie bardzo wiedzialem, gdzie więc zapytam w tym temacie. Zawsze interesowała mnie sprawa szkół w miastach derbowych ( głównie Łódź i Kraków).Czy jest tak ,że wybiera sie np. szkołe średnią, bo wiadomo że w danej dzielnicy kibicuje sie danej drużynie .Są napewno też sytucaje ,że do jednej szkoły uczęszczają kibice wrogich klubów.Jak to wygląda?Nie czaje do konca klimatów derbowych stąd pytanie.Mile widziane przykłady.Jeżeli pytanie zaśmieci temat to proszę o usunięcie lub założenie przez moda osobnego wątku.pozdrawiam

Najczęściej nie chodzi się w barwach do szkoły , fakt jeśli się pojawią to barwy Cracovii . Ogólnie po szkołach średnich jak i gimnazjach jest dużo vlepek . Szkoły fakt , są podzielone na KSC i TSW
TSW WISŁA KRAKÓW

pee

Post autor: pee » 28.09.2010, 12:24

Nie no ręce opadają jak BKS ma być rozpoznawalny skoro od kilkudziesięciu lat gra max w 3 lidze a co się z tym wiąże za rywali ma najczęściej ekipy pokroju Skałki Żabnica i to Twoim zdaniem ma powodować ,że BKS będzie rozpoznawalny .Dodam jedynie tylko tyle jak ktoś jest zorientowany w sprawach H ,a już szczególnie jeśli jest w ekipie ,która kiedykolwiek walczyła z BKSem wie bardzo dobrze co to jest za banda i jemu tego nie trzeba tłumaczyć.A reszta może sobie myśleć co chce byle nie dzieliło się tym na forum i wprowadzało masę ludzi w błąd.Legię z BKSem łączą prywatne kontakty , obie ekipy walczyły nie raz ramię w ramię więc jakie może być
Twoim zdaniem nastawienie:)
Zagłębie Sosnowiec

d-j

Post autor: d-j » 28.09.2010, 12:32

różnym posterunkowym i innym poszukiwaczom sensacji chciałem przypomnieć, że Legia kiedyś wywiesiła transparent z pozdrowieniami dla "Fidela". z jakiej on był ekipy i czy jest między tymi dwoma ekipami układ czy już zgoda, pozostawiam kumatym kumom do skumania
... dudniący krok butów, SKINHEADS !
[link]

tytus1980

Post autor: tytus1980 » 28.09.2010, 12:42

d-j pisze:różnym posterunkowym i innym poszukiwaczom sensacji chciałem przypomnieć, że Legia kiedyś wywiesiła transparent z pozdrowieniami dla "Fidela". z jakiej on był ekipy i czy jest między tymi dwoma ekipami układ czy już zgoda, pozostawiam kumatym kumom do skumania
czyli chcesz powiedziec ze Castro tez smiga na mecze ?:)))))))))

uklad pomiedzy tymi dwoma ekipa <Szok> tylko bardzo kumaty kum moglby na cos takiego wpasc:)no ale na tym forum juz nic mnie nie zdziwi

kiedys chyba ktos trzymal lub utrzymywal cieple kontakty z Karpatami Lwow?? wie ktos??

Lebioda

Post autor: Lebioda » 28.09.2010, 13:03

Pee --> Chyba wiadomo ze bedziesz sie dobrze wypowiadal o swojej zgodzie, pozatym znasz tylko ich wersje. Idac tym tokiem rozumowania mozna co chwile odnosic wrazenie ze przykladowo na takim Ruchu Radzionkow, Podbeskidziu czy Polonii Warszawa nie ma kumatych ludzi, ktorzy mysla cos ponad ogladaniem pilki noznej. Jesli tak myslisz to jestes w bledzie. W duzych ekipach jest tak ze nawet najwieksza cipa czy pozer bedzie sie zle wypowiadala o mniejszych, slabszych ekipach, ale ilu takich juz sie przekonalo ze jest inaczej tracac barwy :)
j**** PROPAGANDZIARZY I KŁAMCÓW Z TMK

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 28.09.2010, 13:08

Lebioda pisze:Pee --> Chyba wiadomo ze bedziesz sie dobrze wypowiadal o swojej zgodzie, pozatym znasz tylko ich wersje. Idac tym tokiem rozumowania mozna co chwile odnosic wrazenie ze przykladowo na takim Ruchu Radzionkow, Podbeskidziu czy Polonii Warszawa nie ma kumatych ludzi, ktorzy mysla cos ponad ogladaniem pilki noznej. Jesli tak myslisz to jestes w bledzie. W duzych ekipach jest tak ze nawet najwieksza cipa czy pozer bedzie sie zle wypowiadala o mniejszych, slabszych ekipach, ale ilu takich juz sie przekonalo ze jest inaczej tracac barwy :)
Wódki Ci kolego dać. Konstruktywnie to ująłeś. Sami to przerabiamy na własnej skórze niejako.
Uroki oweo forum...
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!

SopockiLechista

Post autor: SopockiLechista » 28.09.2010, 14:33

Mariano TSW pisze:
zdrowa krowa pisze:Nie bardzo wiedzialem, gdzie więc zapytam w tym temacie. Zawsze interesowała mnie sprawa szkół w miastach derbowych ( głównie Łódź i Kraków).Czy jest tak ,że wybiera sie np. szkołe średnią, bo wiadomo że w danej dzielnicy kibicuje sie danej drużynie .Są napewno też sytucaje ,że do jednej szkoły uczęszczają kibice wrogich klubów.Jak to wygląda?Nie czaje do konca klimatów derbowych stąd pytanie.Mile widziane przykłady.Jeżeli pytanie zaśmieci temat to proszę o usunięcie lub założenie przez moda osobnego wątku.pozdrawiam

Najczęściej nie chodzi się w barwach do szkoły , fakt jeśli się pojawią to barwy Cracovii . Ogólnie po szkołach średnich jak i gimnazjach jest dużo vlepek . Szkoły fakt , są podzielone na KSC i TSW
Dziwne bo jakoś w szkole mojego brata można spotkać tylko barwy Wisły
BIAŁO-ZIELONY SOPOT

KSŁ 4ever

Post autor: KSŁ 4ever » 28.09.2010, 14:34

KS Łomianki :

Zgody : brak

Kosy: Hutnik Warszawa , Drukarz Warszawa , Widzew Łódź

Układy: Legia Warszawa

Co do wspomnianego na samym poczatku układu na lini Lechia Gdańsk - Legia Warszawa to układu oficjalnie nie ma ,ale kosy nie nie ma również:) Ze względu i jest to dawna zgoda , mam nadzieję,że ktoś pamieta ?
(L)egia Warszawa
(L)echia Gdańsk

SopockiLechista

Post autor: SopockiLechista » 28.09.2010, 14:37

Gdańsk - Warszawa wspólna sprawa. Ale to dla starszych kibiców ;)
BIAŁO-ZIELONY SOPOT

dicksonWisła

Post autor: dicksonWisła » 28.09.2010, 14:58

Mariano TSW pisze:

jest dokladnie na odwrot. Jesli sie pojawiają barwy w szkolach to z reguły jest to Wisła, w Hucie jest to wymieszane mniej więcej po równo, w VI LO na Kazimierzu większość młodych Pasów. Licea I,II,V,VII, VII, XI, XIII na pewno wiślackie, wyższe numery w większości też.

S.n.Z

Post autor: S.n.Z » 28.09.2010, 15:05

Możecie bardziej przybliżyć jak jest na linii, Śląsk W. - Stomil ?
Kilka, bądź kilkanaście lat temu te ekipy rywalizowały ze sobą w Extraklasie jak i w 2 lidze. A jakiśczas temu (dokłądnie nie mam pojęcia ile) była ustawka między tymi ekipami na korzyść Stomilu.

Czekam na odpowiedź, może być PW.
PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW !!!

MarianoItaliano

Post autor: MarianoItaliano » 28.09.2010, 15:05

Odpowiem ci ja kto wygląda w szkołach łódzkich według własnego doświadczenia. Gimnazja jak wiesz są rejonowe, czyli jeżeli nie wybrałeś żadnej szkoły, osoby mieszkające w danym rejonie idą do tego gimnazjum. Czyli jak wiadomo, jaka dzielnica taki klub rządzi w szkole. Z liceami i techikum jest troche inaczej bo nie są to szkoły obowiązkowe, ale są czesto łączone z gimnazjami, i często zdarza się tak że gimnazjaliści zostają w tych szkołach, więc co za tym idzie ich klub także. Studia i szkoły wyższe, to wiadomo zlepek różnych ludzi z różnych stron kraju, dlatego ciężko tutaj powiedzieć kto gdzie rządzi. Podsumowując jakie osiedle, taki klub rządzi w szkole.
SŻK&AGKŚ

oxford00

Post autor: oxford00 » 28.09.2010, 15:09

I jakos ciekawostke dodac mozna ze kilka szkol w Krakowie jest wymalowanych w Wislackich barwach za pozwoleniem dyrektorow, niektore boiska nawet sie oklejone stricte Wislackimi barwami, ogolem szkoly/uczelnie to poniekad preznie dzialajace FC ;) Wisly, kilka szalikow roznych uczelni [link]

Rodowity Bdg

Post autor: Rodowity Bdg » 28.09.2010, 15:32

KSŁ 4ever pisze:KS Łomianki :

Przepraszam, że się czepiam. Czy naprawdę Legia jest waszym układowiczem? Trudno mi w to uwierzyć. Wydaje się dla mnie oczywistym fakt, że albo jesteście FC Legii, albo działacie samodzielnie - to raz. A dwa, jeśli jest tak jak myślę, to z jakiej racji Drukarz, czy też Hutnik są waszą kosą? Co z paktem ustanowionym przez wojskowych? Albo jestem nieogarnięty w temacie, albo napisałeś bzdurę.

Ketor

Post autor: Ketor » 28.09.2010, 15:39

KSŁ 4ever napisał wiele głupstw więc w ramach sprostowania.

Między ekipami prolegijnymi nie ma już kos. Jak można łatwo się domyślić są pewne sympatie, ale kosy zostały odgórnie "zniesione". Grupa decyzyjna na Legii doszła do wniosku, że nie jest sytuacją normalną, że prolegijne grupy się piorą w niższych ligach i temat został ucięty.

Legia ma kosę z Lechią. Na niejednym wyjeździe Lechia była przez Legię bluzgana (choćby ostatni wyjazd do Wrocławia), nie wiem jak w drugą stronę. To samo było na meczach między tymi ekipami. Na temat sportowy się nie wypowiadam, bo to nie moja broszka.
Na potwierdzenie moich słów odsyłam na youtuba.

SopockiLechista

Post autor: SopockiLechista » 28.09.2010, 15:44

Kosa jest z obu stron, ale raczej bez jakiegoś wielkiego ciśnienia.
BIAŁO-ZIELONY SOPOT

pee

Post autor: pee » 28.09.2010, 15:46

Nie twierdzę ,że tam kumatych ludzi nie ma ale porównując Podbeskidzie do np. Hutnik NH strasznie krzywdzicie tych drugich taka prawda .Poza tym ja jako osoba z ekipy zgodowej często mam okazję przebywać w BB i widzę jak to wszystko wygląda i powiem Ci ,że Podbeskidzie na rangę prawdziwej kosy będzie musiało jeszcze zasłużyć a to ,że kilka osób jest kumatych to mnie jakoś nie dziwi bo jak bym miał taką lipę w swoim mieście to cos próbowałbym z tym zrobić .Nikogo na siłę nie bronię jak by była inna sytuacja to bym przedstawił ją inaczej spójrz na moje wcześniejsze posty i znajdź w nich jakieś kłamstwo .Jak nie mam o czymś pojęcia nie piszę.Jak coś znajdziesz to priv.Pzdr
Zagłębie Sosnowiec

Wyznawca

Post autor: Wyznawca » 28.09.2010, 17:07

Możecie bardziej przybliżyć jak jest na linii, Śląsk W. - Stomil ?
Na dzień dzisiejszy trudno powiedzieć,bo od dłuższego czasu nie było okazji do spotkań,choć w razie spotkania pewnie wzięto by się za łby.

forever young

Post autor: forever young » 28.09.2010, 17:11

A moze ktos z Olsztyna opisalby taka sytuacje (widzialem nawet kiedys u kogos foto) mecz Stomilu (na pewno nie ze Slaskiem ani z zadna z jego zgod) a na sektorze/stadionie Stomilu gosc w koszulce Slaska(ponoc z ekipy OKS,napewno charakterystyczny koles z tatuazem na szyi)...

rekk

Post autor: rekk » 28.09.2010, 17:19

SopockiLechista pisze:Kosa jest z obu stron, ale raczej bez jakiegoś wielkiego ciśnienia.
To żeś teraz babola walnął. Kosa jest i to ostra, i to z obu stron.

WLNM

Post autor: WLNM » 28.09.2010, 17:43

Wiadomo, że między Lechią a Legią kosa nie tylko grup spod znaku h ale i u zwykłych kibiców raczej duża nie chęć, jedynie starsze pokolenie utrzymuje prywatne układy, chociaż po śmierci Tadeusza wygląda to troszkę inaczej.

Wyznawca

Post autor: Wyznawca » 28.09.2010, 17:50

a na sektorze/stadionie Stomilu gosc w koszulce Slaska(ponoc z ekipy OKS,napewno charakterystyczny koles z tatuazem na szyi)...
Z ciekawostek-na wrocławskim "trójkącie" w dość widocznym miejscu od ładnych paru lat widnieje napis "Stomil Olsztyn" co ciekawe przez nikogo nietknięty,choć jest to okolica gdzie mieszka bardzo wielu fanatyków Śląska.

SopockiLechista

Post autor: SopockiLechista » 28.09.2010, 17:52

rekk pisze:
SopockiLechista pisze:Kosa jest z obu stron, ale raczej bez jakiegoś wielkiego ciśnienia.
To żeś teraz babola walnął. Kosa jest i to ostra, i to z obu stron.
No, uważaj bo sie zatniesz
BIAŁO-ZIELONY SOPOT

patriota85

Post autor: patriota85 » 28.09.2010, 18:02

Rodowity Bdg pisze:
KSŁ 4ever pisze:KS Łomianki :

Przepraszam, że się czepiam. Czy naprawdę Legia jest waszym układowiczem? Trudno mi w to uwierzyć. Wydaje się dla mnie oczywistym fakt, że albo jesteście FC Legii, albo działacie samodzielnie - to raz. A dwa, jeśli jest tak jak myślę, to z jakiej racji Drukarz, czy też Hutnik są waszą kosą? Co z paktem ustanowionym przez wojskowych? Albo jestem nieogarnięty w temacie, albo napisałeś bzdurę.
On walnął bzdurę.

sdm

Post autor: sdm » 28.09.2010, 18:03

Chciałbym się dowiedzieć o co poszło ciśnienie na linii Resovia- Raków?

Zablokowany