89piotrekski pisze:Może ktoś mi odpowiedzieć dlaczego nie powstają zgody ,a zmienia się nazwę jako układ? Bo wygodniej?
bo inne czasy? internet? bo kiedys ultrasi to byli tez chuliganie i na odwrot a teraz kazdy ma swoje miejsce w szeregu?
Wystarczy poczytac jak kiedys powstawaly zgody i odpowiedz sama nasunie sie ;)
Kappa pisze:Co do specjala Motoru to chyba był przy okazji meczu z KSP gdzie skroili łączoną flagę KSP-KSC, coś kojarzę że wcześniej specjal na mecz zgody chciała zorganizować Jagiellonia gdy Wisła grała na Łazienkowskiej,tylko ta podróż nie doszła do skutku ale niestety nie pamiętam dlaczego.
a c**** tam prawda, właśnie to pokolenie od hektolitrów wódy i kilometrów kresek zapoczątkowało tzw.układy. Dziś młodzi nawet oficjalnie nic nie ogłaszają i działają sobie razem, no i co z tego? Jest jakieś prawo mówiące ze dwie ekipy muszą się oficjalnie zblatować żeby razem gdzieś jechac? każdy kto uczestniczy realnie w życiu kibicowskim wie (lub może w kadzej chwili sie dowiedzieć)kto sie z kim wącha. Problem mają za to internetowi chuligani, bo nie mogą na fb błysnąc wiedzą.
śmieszy mnie to pierdolenie żę kiedyś to było tak a srak,ile można? To jest teraz czas tych co kiedyś byli młodzi i oni ustalają zasady, po nich przyjdą następni i następni.
Kappa pisze:Co do specjala Motoru to chyba był przy okazji meczu z KSP gdzie skroili łączoną flagę KSP-KSC, coś kojarzę że wcześniej specjal na mecz zgody chciała zorganizować Jagiellonia gdy Wisła grała na Łazienkowskiej,tylko ta podróż nie doszła do skutku ale niestety nie pamiętam dlaczego.
Drugiego w PL speca (o ile pamięć dobra ;) )na zgodę zorganizowała Wisłoka w 2007.XI.24 ne mecz Górnik Zabrze - Widzew Łódź w 243 osoby.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
357. pisze:a c**** tam prawda, właśnie to pokolenie od hektolitrów wódy i kilometrów kresek zapoczątkowało tzw.układy. Dziś młodzi nawet oficjalnie nic nie ogłaszają i działają sobie razem, no i co z tego? Jest jakieś prawo mówiące ze dwie ekipy muszą się oficjalnie zblatować żeby razem gdzieś jechac? każdy kto uczestniczy realnie w życiu kibicowskim wie (lub może w kadzej chwili sie dowiedzieć)kto sie z kim wącha. Problem mają za to internetowi chuligani, bo nie mogą na fb błysnąc wiedzą.
śmieszy mnie to pierdolenie żę kiedyś to było tak a srak,ile można? To jest teraz czas tych co kiedyś byli młodzi i oni ustalają zasady, po nich przyjdą następni i następni.
a w którym miejscu następuje różnica między tym co napisałeś Ty i tym co napisałem ja?
Z życia na e-froncie:
ide w gory pisze:gdyby mi się nudziło, to bym założył 15 kont, gdzie "koledzy" z Legii i np. Sosnowca nazwali by cię mega pedałem, który swoimi wpisami robi tylko przypał Legii i stwierdzili, że masz w**********.
ide w gory pisze:Jestem gejem, chodziłem na Legię, Kiedy koledzy się o tym dowiedzieli, pogonili mnie, więc postanowiłem że zniszczę ich w internecie.
zdrowa krowa pisze:Z innej beczki pytanko. Czy jest jakaś miejscowość, w której jednocześnie, aktywnie działają fc Lecha i Legii?
Nie
Pierwszy na myśl przychodzi mi Szczecinek. Pewnie jeszcze coś by się znalazło.
Tak, tylko pytanie dotyczyło aktywnie działających miejscowości, a Szczecinek nie jest oficjalnym FC Lecha. W miastach gdzie są oficjalne FC Lecha nie występuje jednocześnie FC Legii, chociaż są przypadki występowania jednostek, jak wszędzie zresztą.
Układ może być co najwyżej chuligański. Lech wspiera sie Z ŁKSem na określonym polu dzialań. Jeśli przeciętny kibic Lecha czy ŁKSu wspierałby daną drużynę to można byłoby mówić o zgodzie. Teraz pojawia się zjawisko gdzie dane drużyny zaczynają fan-clubować tym z większych miast, przykladowo Resovia stała się takim fan-clubem Wisly. Określenie Elany w stosunku do Wisły jest ciężką zagadką. Przeciętny Elanoweic dopinguje Wisłę, wieszają sobie flagi w ich sektorze a każdy pali janka i udaje że nic sie nie dzieje.
Drugiego w PL speca (o ile pamięć dobra ;) )na zgodę zorganizowała Wisłoka w 2007.XI.24 ne mecz Górnik Zabrze - Widzew Łódź w 243 osoby.
Jednak pierwszego bo Motor jechał na mecz 30.09.2006
Drugiego w PL speca (o ile pamięć dobra ;) )na zgodę zorganizowała Wisłokaw 2007.XI.24 ne mecz Górnik Zabrze - Widzew Łódź w 243 osoby.
Jednak pierwszego bo Motor jechał na mecz 30.09.2006
Jeżeli Wisłoka jechała a Motor w 2006 to Motor był pierwszy
Zagłebie Sosnowiec&Śląsk Wrocław bardzo ciekawy cichy układ od kosza o piłke.Teraz bliskie kontakty przez Miedz z Bks może wrescie napisze ktos żeby Legia nie wiedziała że zgoda jest blisko.
VAL0 pisze:Zagłebie Sosnowiec&Śląsk Wrocław bardzo ciekawy cichy układ od kosza o piłke.Teraz bliskie kontakty przez Miedz z Bks może wrescie napisze ktos żeby Legia nie wiedziała że zgoda jest blisko.
A potem Lechia przybije układ z Legią i ZSH :D ile już tu było wróżenia układów Sląska :D
Słaby temat, choćby dlatego że jeszcze dwa sezony tego fc Legii ze środowiska Dolcanu Ząbki obijają Miedź i to na ostro. Zresztą Miedź to zgoda Śląska taka na wyrost, na pograniczu f/c, a BKS Bielsko już z Legią nie ma nic wspólnego.
czy mógłby ktoś opisać co z takim klubem jak Okocimski ? czy nadal jest tam jakiś młyn itd? Jakie są zgody itd ?Pamiętam, ze działali i to nawet fajna ekipka ale z 10 lat temu
post wyżej to w pół żart - TOLL - łykacie, ale przynajmniej podzieli się to na ekipy i coś rozrusza :
Zresztą Miedź to zgoda Śląska taka na wyrost, na pograniczu f/c
No ja myślę,że bzdury piszesz.Relacje na linii Wrocław-Legnica są bardzo dobre,nie wiem czy nie najlepsze od 2001 r.
Relacje Wrocław - Oława, czy Wrocław - Skokowa też są znakomite, ale i co z tego...
Odpisał Ci chłopak ze Śląska, a Ty dalej drążysz temat. Wiesz więcej od kibiców zainteresowanych klubów? Nie? Z tego co wiem, to nie jesteś ani ze Śląska, ani z Miedzi. Zajmij się więc swoim klubem.
Kuternoga pisze:czy mógłby ktoś opisać co z takim klubem jak Okocimski ? czy nadal jest tam jakiś młyn itd? Jakie są zgody itd ?Pamiętam, ze działali i to nawet fajna ekipka ale z 10 lat temu
Aktualnie sportowo 5 liga i kibicowsko też. Doping od czasu do czasu.
Ta ekipka, o której piszesz do dzisiaj w większości obecna na stadionie, ale aktualnie to już tacy "spokojni" tatusiowie ;)
Ilu wtedy kibiców Motoru pojawiło sie w Warszawie
Co ciekawe specjal Motoru mijał sie wtedy na trasie ze specjalem Lecha jadącego do Łęcznej.Do niczego jednak nie doszło.
czy mógłby ktoś opisać co z takim klubem jak Okocimski ? czy nadal jest tam jakiś młyn itd? Jakie są zgody itd ?Pamiętam, ze działali i to nawet fajna ekipka ale z 10 lat temu
Aktualnie sportowo 5 liga i kibicowsko też. Doping od czasu do czasu.
Ta ekipka, o której piszesz do dzisiaj w większości obecna na stadionie, ale aktualnie to już tacy "spokojni" tatusiowie ;)
A jaki stosunek Okocimskiego do Wisły ( której w Brzesku jest sporo i oprócz tego obok leży Bochni bardzo mocny Fan Club BG)