Komentarze dla tematu: Skrojone Flagi, Szale, Dywany ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
Nr GG

Re: Komentarze dla tematu: Skrojone Flagi, Szale, Dywany ...

Post autor: Nr GG » 05.04.2010, 22:13

Jackpot88 pisze: Niewiem dlaczego Ruch nagle podążył zgodnie z ideologią RAŚ-u.

Wnioskuję, żeby prowokować inne ekipy.
d**** koks, tajski boks!!!

iparts.pl
Viclav

Post autor: Viclav » 05.04.2010, 22:14

zbyszek_r79 pisze:Mam kilka pytań.
1. Jak Ruch ustosunkowuje się do tego, że - z tego co wiem - klub zakładali powstańcy śląscy?
Również mnie to ciekawi.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 05.04.2010, 22:20

ŁKS zakładali Żydzi, Górnik Rosjanin, a Legia z Wołynia to swego czasu największe, czerwone złodzieje w polskim światku sportowym. Tylko co z tego? Psy szczekają, a każda karawana jedzie swoją drogą samodzielnie wybierając zakręty.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

Jackpot88

Post autor: Jackpot88 » 05.04.2010, 22:26

Świąteczny Karp pisze:ŁKS zakładali Żydzi, Górnik Rosjanin, a Legia z Wołynia to swego czasu największe, czerwone złodzieje w polskim światku sportowym. Tylko co z tego? Psy szczekają, a każda karawana jedzie swoją drogą samodzielnie wybierając zakręty.
No właśnie drogi Karpiu po co komu te zkręty.Jeśli przodkowie walczą o ten kraj , a Ty masz to w d**** pisząc coś o zydach ,czy ruskich to ja nie mam więcej pytań.

imik1

Post autor: imik1 » 05.04.2010, 22:31

Drogi kolego Świateczny Karpiu otóż zaskoczę Cię... nie jest moim celem wbijanie szpilek w każde niedociągnięcie ze strony Niebieskich... moje nieco prowokacyjne posty miały/mają/mieć będą na celu ukazanie tylko hipokryzji co niektórych... akurat teraz padło na Ruch (a raczej garstkę internetowych krzykaczy bo znając życie konkretnych chłopaków wypowiada się tu zaledwie promil) ... może innym razem padnie na kogoś innego. Wnioskuję że jesteś na tyle inteligentny że doskonale rozumiesz o co mi chodzi choć pewnie nie łatwo będzie to przyznać. Faktem jest że nikt nie jest ideałem jednak ogromna ilość wypowiedzi typu "to nie my to oni" itp itd skłania mnie do takich a nie innych wypowiedzi.
I uwierz że prędzej wolałbym sam zostać opluty niż pozwolić opluwać moją rodzinę... jednak pewnie nie każdy to pojmie choć każdy publicznie będzie twierdził że "on również"
jebał pies teściowe!

FF_

Post autor: FF_ » 05.04.2010, 22:36

GóRny Ślonsk 1920 pisze: dla Nas byla to w pewnym rodzaju flaga reprezentacyjna.

Tak, poniewaz Slask od dluzszego czasu mowi ze jest wladca CAŁEGO (historycznego) Slaska wiec troche bez sensu... co do reszty nie ma co odpisywac, kocham to forum i kumatosc wszystkich uzytkownikow :) pozdRo i spinajcie sie tu dalej jak to wszystko bylo :D
Ad 1. Przecież ponoć to nie Wasza fana? - skąd zatem taki stwierdzenie ?

Ad 2. Wrocław jest stolicą całego ŚLĄSKA (historyczną). Może niech przestaną się kroić ekipy z tych samych województw, bo w końcu ten sam region.

Nie chcemy wszyscy by w Polsce doszło do sytuacji z Anglii, gdzie można tylko siedzieć na d**** i wpierdalać słonecznik. Minęło zaledwie parę kolejek wiosny, która przyniosła wiele ciekawych sytuacji (krojenie barw, Konin, awantury na trasie czy sytuacje na derbach), a wszyscy zamiast się cieszyć, że nadal się coś dzieje szukają dziury w całym.

pgn

Post autor: pgn » 05.04.2010, 22:36

Gerrarrd pisze:Do WKSu nie należy mieć absolutnie żadnych pretensji, myśleli, że kroją fanę Niebieskch.

Nie jestem z Ruchu, lecz z "wrogiego obozu", ale jednak rozumiem ich i całą tę sprawę, ponieważ niektórzy (nie tylko kibice Ruchu) czują się tak, jakby klubowi X skrojono fanę z napisem POLSKA.

Niech autorzy kolejnych postów zwrócą na to uwagę.
najnormalniejszy post w temacie. Śląsk kroi fanę widzianą na szpilu. to, że jest to prywatna własność nie mająca nic wspólnego z kibicami to już nie ich sprawa, nie musieli o tym wiedzieć. konkret akcja na wrogim, niebezpiecznym terenie.
do ludzi pouczających Hanysów. ktoś kogo dziadków przywieziono wagonem do miejsca w którym obecnie mieszkacie nie ma prawa pouczać o dumie ze swojego regionu ludzi którzy mogą z dumą powiedzieć, że moja rodzina mieszka w tym samym miejscu 250 lat.
ps1 nie mam nic do repatriantów
ps2 co do wiedzy na temat historii Śląska wśród Hanysów to się wypowiadać nie będę, bo jest niska
political correct polskich stadionów- wszyscy kochamy Legię

RAŚ

Post autor: RAŚ » 05.04.2010, 22:44

Jackpot88 pisze:Pojawiają się tu rózne teorie , to ja też chciałbym coś dodać od siebie.
Niewiem dlaczego Ruch nagle podążył zgodnie z ideologią RAŚ-u. Jeszcze do niedawna pojawiali się w całkiem zgrabnych liczbach na kadrze.Mniejsza z tym , to ich decyzja.Natomiast ten cały RAŚ jest tak potężny ,że raz w roku siejąc propagandę praktycznie wszędzie z kilku milionów Ślązaków potrafi uzbierać na manifestacji kilkaset osób.Piszę o tym tylko dlatego ,że rozbrajają mnie hasła jakichś typów , że Ślązak to niemiec itp.Jesteśmy Polakami i tyle.Dobranoc.
O ideologii RAŚ masz skromne pojęcie. Za autonomią regionu opowiadają się ludzie różnych narodowości i nikt im w papiery nie zagląda. Górnośląscy Niemcy mają własne organizacje. Tam, gdzie mniejszość niemiecka jest silna, kibicuje się głównie Górnikowi.
Lipcowe manifestacje RAŚ w Katowicach (ostatnio ponad tysiąc uczestników), to największe, poza organizowanymi przez związki zawodowe, polityczne demonstracje na Górnym Śląsku. To nie te czasy, kiedy ludzie tłumnie wyrażali swoje poglądy na ulicach.
Zwolenników autonomii jest sporo na każdym górnośląskim stadionie. A regionalne klimaty w ostatnich latach wyraźnie się nasilają.

Jackpot88

Post autor: Jackpot88 » 05.04.2010, 22:48

PGN obudź się.Napływ ludzi z innych części kraju nastąpił w prl-u.Powstańcy śląscy to ludzie ,którzy mieszkali w tym miejscu od pokoleń.Co tam RAŚ rules :)
RAŚ i tu znów powiało propagandą.Przecież sami na swojej stronie podaliście liczbę kilkuset osób.Po drugie na Śląskich stadionach można zaobserwować elementy związane z GŚ.Niestety muszę Cię wyprowadzić z błędu.Nie są to ludzie ,którzy chcą autonomii , tylko tacy ,którzy się utażsamiają z regionem.Wiem ,wiem na Ruchu to inna bajka :)

RAŚ

Post autor: RAŚ » 05.04.2010, 22:52

Kilkaset było w 2008, w 2009 już ponad tysiąc. Podały to zresztą media.
Z kolei ja Ci gwarantuję, że i zwolenników autonomii na innych stadionach nie brakuje.
A na marginesie. Powstańcy w 1921 (w 1919 i 1920 to była garstka) walczyli o autonomiczny Śląsk w ramach RP, bo autonomia została przyznana już przed plebiscytem.

Jackpot88

Post autor: Jackpot88 » 05.04.2010, 22:57

RAŚ pisze:Kilkaset było w 2008, w 2009 już ponad tysiąc. Podały to zresztą media.
Z kolei ja Ci gwarantuję, że i zwolenników autonomii na innych stadionach nie brakuje [link].
A na marginesie. Powstańcy w 1921 (w 1919 i 1920 to była garstka) walczyli o autonomiczny Śląsk w ramach RP, bo autonomia została przyznana już przed plebiscytem.
No i ta"garstka" wywalczyła swoje.Zato RAŚ jest potężny.Człowieku rejestrujesz się tu po to aby siać propagandę.Myśle ,że zle trafiłeś .No może kolega Swiąteczny karp Ci przyklaśnie.Kończę gadkę.

RAŚ

Post autor: RAŚ » 05.04.2010, 23:01

Powstanie 1919 zostało przegrane z kretesem. To powienieneś wiedzieć.
Sam zacząłeś OT, więc teraz nie narzekaj.

emeriten_gang

Post autor: emeriten_gang » 05.04.2010, 23:04

Śląskiej fany trzeba na Śląsku strzec jak oka w głowie, bo jej strata przynosi wstyd nie tylko tym którzy ją stracili (RAŚ lub Ruch Ch.), ale i całemu Górnemu Śląskowi. Niestety komuś zabrakło wyobraźni przy jej wieszaniu. Pozdrawiam
GKS Katowice

Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 05.04.2010, 23:13

No właśnie drogi Karpiu po co komu te zkręty.Jeśli przodkowie walczą o ten kraj , a Ty masz to w d**** pisząc coś o zydach ,czy ruskich to ja nie mam więcej pytań.
Przykro mi, że nie zrozumiałeś prostego przykładu, faktu zresztą.
..."to nie my to oni"...
Żadne tutejsze tłumaczenie (nie mylić z tłumaczeniem się) nie wyglądało w ten sposób. Sytuacja została przedstawiona i każdy ma swoją opinię. Tylko po cholerę 1000 różnych ideologii już dorobionych?
Ad 2. Wrocław jest stolicą całego ŚLĄSKA (historyczną). Może niech przestaną się kroić ekipy z tych samych województw, bo w końcu ten sam region.
Co Ty pieprzysz? Odnieś to do sytuacji z barwami narodowymi na skalę ogólnokrajową. Nie chcesz, to nie szanuj, tylko nie wymagaj też samemu szacunku.
No i ta"garstka" wywalczyła swoje.Zato RAŚ jest potężny.Człowieku rejestrujesz się tu po to aby siać propagandę.Myśle ,że zle trafiłeś .No może kolega Swiąteczny karp Ci przyklaśnie.Kończę gadkę.
Przyklasnę. Ale nie dlatego, że się zgadzam, tylko dlatego, iż robi z Ciebie idiotę, bo wdałeś się w temat, o którym masz nikłe pojęcie i bronisz się sloganami o propagandzie z kultowym "kończę gadkę" w ostateczności.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

pgn

Post autor: pgn » 05.04.2010, 23:21

Jackpot88 pisze:PGN obudź się.Napływ ludzi z innych części kraju nastąpił w prl-u.Powstańcy śląscy to ludzie ,którzy mieszkali w tym miejscu od pokoleń.Co tam RAŚ rules :)
RAŚ i tu znów powiało propagandą.Przecież sami na swojej stronie podaliście liczbę kilkuset osób.Po drugie na Śląskich stadionach można zaobserwować elementy związane z GŚ.Niestety muszę Cię wyprowadzić z błędu.Nie są to ludzie ,którzy chcą autonomii , tylko tacy ,którzy się utażsamiają z regionem.Wiem ,wiem na Ruchu to inna bajka :)
temat zaczyna mieć mało wspólnego z flagą.
chopie o tych wagonach to było do Wrocławia, bo ludzi co na grubę przyjechali nie można repatriantami nazwać. autonomia to na obecną chwilę mrzonki. w 1920 była inna sytuacja, przemysłowy Śląsk był najbogatszym regionem nowej Polski, trzeba było iść na ustępstwa. teraz bez pomocy rządu Górny Śląsk padnie. poucz mnie jeszcze o czym nie wiem,najlepiej na PW. przynajmniej będzie zabawnie
political correct polskich stadionów- wszyscy kochamy Legię

Loco_Locass

Post autor: Loco_Locass » 05.04.2010, 23:46

Temat o flagach zamienia się w pierdolenie o roli Śląska/ lub jej braku w Polsce. P.S. O.T. - Będąc z Krakowa mógłbym pisać o Wielkiej Małopolsce (Zagłębie D., część Świętokrzyskiego i Podkarpackiego /w zależności od okresu hist...) ale Panowie, Panie- nie o tym temat...
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!

Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...

genom

Post autor: genom » 05.04.2010, 23:50

a tak mnie cos zastanowilo i licze ze uzyskam odpowiedz od kibicow Ruchu.piszecie ze flage powiesil sobie koles ,wlasciciel hotelu i nic wam do niej bo to flaga gornoslaska bez herbu waszego.
a co byscie zrobili gdyby wlascicielem tego hotelu zostal kibic np GKSu i wywieszal w czasie waszych meczow flage np Pieronskie Hanysy czy flage Gorny Slask kibicow z Siemc?
Całe Moje Zycie To GKS KATOWICE

pestycyd

Post autor: pestycyd » 06.04.2010, 01:15

genom pisze:a tak mnie cos zastanowilo i licze ze uzyskam odpowiedz od kibicow Ruchu.piszecie ze flage powiesil sobie koles ,wlasciciel hotelu i nic wam do niej bo to flaga gornoslaska bez herbu waszego.
a co byscie zrobili gdyby wlascicielem tego hotelu zostal kibic np GKSu i wywieszal w czasie waszych meczow flage np Pieronskie Hanysy czy flage Gorny Slask kibicow z Siemc?
Wtedy byłoby wiadomo, że to są flagi GKS, a nie Regionalne Górnego Śląska.

Ajaciden

Post autor: Ajaciden » 06.04.2010, 09:02

genom pisze:a tak mnie cos zastanowilo i licze ze uzyskam odpowiedz od kibicow Ruchu.piszecie ze flage powiesil sobie koles ,wlasciciel hotelu i nic wam do niej bo to flaga gornoslaska bez herbu waszego.
na fladze Siemianowic jest nasz herb wiec sprawa oczywista, podobnie jak na Pierońskich Hanysach.
GKS Katowice... wpisany w moje życie

rosco

Post autor: rosco » 06.04.2010, 09:17

Dajcie juz spokoj z ta flaga! Skad Śląsk miał wiedzieć że to nie Wasza flaga skoro kiedyś taka sama wisiała na meczu.Pewnie gdyby wiedzieli że to jakis koles sobie ją zrobił i nigdy nie wisiała na stadionie to by odpuścili ale że widzieli i cała Polska pre]ędzej widziała taką sama na stadionie to sobie ją przywłaszczyli i nie ma w tym nic dziwnego.

TrójkoloroweŻory

Post autor: TrójkoloroweŻory » 18.04.2010, 09:21

Brawo Martini Player, nam też sie znudziło oglądać wrzucane już 3 czy 4 raz te same szale ....hahaha
Pozdrowienia z "niebieskich" Żor

NiebieskieZoRy

Post autor: NiebieskieZoRy » 18.04.2010, 09:33

zostal zrobiony dywan i poprostu wkleilem fote a tą szydere sobie daruj bo za ciency jesteście dla NAS w tym miescie!

TrójkoloroweŻory

Post autor: TrójkoloroweŻory » 18.04.2010, 11:42

co nie zmienia faktu o którym pisał Martini.

Szydera szyderą, aby była na poziomie !

MPB

Post autor: MPB » 19.04.2010, 20:58

tomek1910 pisze:[link]
to akurat jest Transparent także nie wiem czy jest się czym chwalić ???
POLONIA BYTOM

patriota85

Post autor: patriota85 » 22.04.2010, 10:29

Można prosić o jakieś info na temat skrojonej flagi "Hooligans Rogów" przez Odrę Wodzisław ?
[link]
Podbijam

DFLG

Post autor: DFLG » 22.04.2010, 11:05

[link]

7 Górali kroi 12 letnią flagę Slovana Bratislava podczas ich wyjazdu do Ruzomberoka.
Znalezione w necie. Chodzi o Górala Żywiec, który w ostatnim czasie drugi raz wraca z łupami, zza południowej granicy. Jakiś czas temu skroili Spartę Praga, jeśli mnie pamięć nie myli.
Lechia Gdańsk!

obiektywny1

Post autor: obiektywny1 » 22.04.2010, 13:41

patriota85 pisze:
Można prosić o jakieś info na temat skrojonej flagi "Hooligans Rogów" przez Odrę Wodzisław ?
[link]
Podbijam
Było już to tu wyjasnione

patriota85

Post autor: patriota85 » 22.04.2010, 17:42

obiektywny1 pisze:
patriota85 pisze:
[link]
Podbijam
Było już to tu wyjasnione
Jak było to sorry.Ale z tego co raz wyczytałem to było napisane tylko tyle, że to nie flaga Ruchu tylko Przyszłość Rogów.

19markos22

Post autor: 19markos22 » 23.04.2010, 15:19

Przyszłość Rogów to fc Ruchu Chorzów

1920RaciboRz

Post autor: 1920RaciboRz » 23.04.2010, 16:30

19markos22 pisze:Przyszłość Rogów to fc Ruchu Chorzów
no Przyszłośc jest naszym F.C ale wyście skroili flagę Przyszłości, a nie Rogów F.C Ruch, podam Ci prosty przykład skroiliśmy kiedyś fanę Rymera Niedobczyce, wiemy że Rymer to F.C Górnika ale w świat poszło że skroiliśmy Rymer a nie Górnik. I powtarzam po raz kolejny ta fana Rogowa nigdy nie zawisła na żadnym meczu Ruchu czy to na Cichej czy na wyjeździe.
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka

Zepsuty_Telewizor.

Post autor: Zepsuty_Telewizor. » 26.04.2010, 18:15

można kogoś prosić o info z Gorzowa co to sie działo że Stal traci jakieś sektorówki??
Trenuj Sporty Walki! Tylko Wisła!

Apiaceae

Post autor: Apiaceae » 01.05.2010, 10:00

Okoliczności straty fany ,,Leśne" Zawiszy komuś znane?Trasa,osiedlowa akcja?
A ja mam dwie sprawy... jedna dla zakazowiczów lub ich zanjomych... czy u was w miastach policja również zrobiła zebranie wszystkich zakazowiczów? dosłownie parodia hehe... a drugie dotyczy mojego..odkurzacza...strasznie słabo wsysa...patrzałem nic nie jest zatkane poprostu nie ma siły...w czym moze lezec problem?

...,,Ten sam problem ma ŁKS, brak lokalnego rywala".
....dlatego w Łomży jest jak jest :)

19markos22

Post autor: 19markos22 » 01.05.2010, 13:21

1920RaciboRz pisze:
no Przyszłośc jest naszym F.C ale wyście skroili flagę Przyszłości, a nie Rogów F.C Ruch, podam Ci prosty przykład skroiliśmy kiedyś fanę Rymera Niedobczyce, wiemy że Rymer to F.C Górnika ale w świat poszło że skroiliśmy Rymer a nie Górnik. I powtarzam po raz kolejny ta fana Rogowa nigdy nie zawisła na żadnym meczu Ruchu czy to na Cichej czy na wyjeździe. [link]
Piszesz tak jakbyś udawał że nie wiesz o co chodzi co z tego że fana nie wisi na meczu jeśli jacyś kibice określają się jako FC jakiejś drużyny to jak stracą fanę to już nie są FC tylko kibicami miejscowej drużyny. Nie bądź śmieszny.

1920RaciboRz

Post autor: 1920RaciboRz » 01.05.2010, 14:09

19markos22 pisze:
1920RaciboRz pisze:
no Przyszłośc jest naszym F.C ale wyście skroili flagę Przyszłości, a nie Rogów F.C Ruch, podam Ci prosty przykład skroiliśmy kiedyś fanę Rymera Niedobczyce, wiemy że Rymer to F.C Górnika ale w świat poszło że skroiliśmy Rymer a nie Górnik. I powtarzam po raz kolejny ta fana Rogowa nigdy nie zawisła na żadnym meczu Ruchu czy to na Cichej czy na wyjeździe.
Piszesz tak jakbyś udawał że nie wiesz o co chodzi co z tego że fana nie wisi na meczu jeśli jacyś kibice określają się jako FC jakiejś drużyny to jak stracą fanę to już nie są FC tylko kibicami miejscowej drużyny. Nie bądź śmieszny.
To znaczy że ktoś z np Krowiarek zrobi sobie fane Odry, ale ta fana nigdy nie zawiśnie na żadnym waszym meczu i my i tą fane WYNIESIEMY z magazynku to znaczy że skroiliśmy Odrę ?? Nie wydaje mi się żebyś wtedy tak to postrzegał, bez odbioru
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka

KP22

Post autor: KP22 » 04.05.2010, 10:43

prawda

KB_AG

Post autor: KB_AG » 04.05.2010, 14:04

Piszesz tak jakbyś udawał że nie wiesz o co chodzi co z tego że fana nie wisi na meczu jeśli jacyś kibice określają się jako FC jakiejś drużyny to jak stracą fanę to już nie są FC tylko kibicami miejscowej drużyny. Nie bądź śmieszny.[/quote]
To znaczy że ktoś z np Krowiarek zrobi sobie fane Odry, ale ta fana nigdy nie zawiśnie na żadnym waszym meczu i my i tą fane WYNIESIEMY z magazynku to znaczy że skroiliśmy Odrę ?? Nie wydaje mi się żebyś wtedy tak to postrzegał, bez odbioru[/quote]

Wyniesienie flag z magazynku to chyba kradzież a nie skrojenie !

ZiP

Post autor: ZiP » 04.05.2010, 15:37

Skoro ani Lech ani Zawisza nic na ten temat nie mówią to nie ma o czym gadać! Proponuje by każdy wpis na ten temat został skasowany oraz nagrodzony banem.

tygrys

Post autor: tygrys » 04.05.2010, 15:51

Pod koniec lat 90 Legia skroiła Arkowcom sporych rozmiarów flagę gdy ta miała jeszcze zgodę z Polonią i przyjechała na Konwiktorską. Może ktoś opisać okoliczności tej pomeczowej akcji ? Podobno była ciekawa.

Miasto_Łódź

Post autor: Miasto_Łódź » 04.05.2010, 16:09

Kibic88 pisze:
KP22 pisze:prawda
Można coś wiecej? O jaka flage chodzi i w jakich okolicznosciach zdobyta?
Ps. O ile mnie paamiec nie myli to Lech Zawiszy ostatnie czasy nie ruszał, co wpłyneło wogóle na taką decyzje?

o tą flage chodzi
[link]
tu lepsze zdjęcie flagi na sektorze ŁKS ;)
http://www.lksfans.pl/foto/games/2010.0 ... G_2598.jpg
Obrazek
"U prząśniczki siedzą jak anioł dzieweczki,przędą sobie, przędą jedwabne niteczki."
Chojeńskie serca biją pod Zegarem!
ŚŻK - Śmierć Żebrackiej Kurwie!

CartusiaKartuzy

Post autor: CartusiaKartuzy » 04.05.2010, 19:08

Dywan z szalików Arki, zrobiony przez Cartusie Kartuzy.

[link]

Zablokowany