Jackpot88 pisze: Niewiem dlaczego Ruch nagle podążył zgodnie z ideologią RAŚ-u.
Wnioskuję, żeby prowokować inne ekipy.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
Jackpot88 pisze: Niewiem dlaczego Ruch nagle podążył zgodnie z ideologią RAŚ-u.
Również mnie to ciekawi.zbyszek_r79 pisze:Mam kilka pytań.
1. Jak Ruch ustosunkowuje się do tego, że - z tego co wiem - klub zakładali powstańcy śląscy?
No właśnie drogi Karpiu po co komu te zkręty.Jeśli przodkowie walczą o ten kraj , a Ty masz to w d**** pisząc coś o zydach ,czy ruskich to ja nie mam więcej pytań.Świąteczny Karp pisze:ŁKS zakładali Żydzi, Górnik Rosjanin, a Legia z Wołynia to swego czasu największe, czerwone złodzieje w polskim światku sportowym. Tylko co z tego? Psy szczekają, a każda karawana jedzie swoją drogą samodzielnie wybierając zakręty.
Ad 1. Przecież ponoć to nie Wasza fana? - skąd zatem taki stwierdzenie ?GóRny Ślonsk 1920 pisze: dla Nas byla to w pewnym rodzaju flaga reprezentacyjna.
Tak, poniewaz Slask od dluzszego czasu mowi ze jest wladca CAŁEGO (historycznego) Slaska wiec troche bez sensu... co do reszty nie ma co odpisywac, kocham to forum i kumatosc wszystkich uzytkownikow :) pozdRo i spinajcie sie tu dalej jak to wszystko bylo :D
najnormalniejszy post w temacie. Śląsk kroi fanę widzianą na szpilu. to, że jest to prywatna własność nie mająca nic wspólnego z kibicami to już nie ich sprawa, nie musieli o tym wiedzieć. konkret akcja na wrogim, niebezpiecznym terenie.Gerrarrd pisze:Do WKSu nie należy mieć absolutnie żadnych pretensji, myśleli, że kroją fanę Niebieskch.
Nie jestem z Ruchu, lecz z "wrogiego obozu", ale jednak rozumiem ich i całą tę sprawę, ponieważ niektórzy (nie tylko kibice Ruchu) czują się tak, jakby klubowi X skrojono fanę z napisem POLSKA.
Niech autorzy kolejnych postów zwrócą na to uwagę.
O ideologii RAŚ masz skromne pojęcie. Za autonomią regionu opowiadają się ludzie różnych narodowości i nikt im w papiery nie zagląda. Górnośląscy Niemcy mają własne organizacje. Tam, gdzie mniejszość niemiecka jest silna, kibicuje się głównie Górnikowi.Jackpot88 pisze:Pojawiają się tu rózne teorie , to ja też chciałbym coś dodać od siebie.
Niewiem dlaczego Ruch nagle podążył zgodnie z ideologią RAŚ-u. Jeszcze do niedawna pojawiali się w całkiem zgrabnych liczbach na kadrze.Mniejsza z tym , to ich decyzja.Natomiast ten cały RAŚ jest tak potężny ,że raz w roku siejąc propagandę praktycznie wszędzie z kilku milionów Ślązaków potrafi uzbierać na manifestacji kilkaset osób.Piszę o tym tylko dlatego ,że rozbrajają mnie hasła jakichś typów , że Ślązak to niemiec itp.Jesteśmy Polakami i tyle.Dobranoc.
No i ta"garstka" wywalczyła swoje.Zato RAŚ jest potężny.Człowieku rejestrujesz się tu po to aby siać propagandę.Myśle ,że zle trafiłeś .No może kolega Swiąteczny karp Ci przyklaśnie.Kończę gadkę.RAŚ pisze:Kilkaset było w 2008, w 2009 już ponad tysiąc. Podały to zresztą media.
Z kolei ja Ci gwarantuję, że i zwolenników autonomii na innych stadionach nie brakuje [link].
A na marginesie. Powstańcy w 1921 (w 1919 i 1920 to była garstka) walczyli o autonomiczny Śląsk w ramach RP, bo autonomia została przyznana już przed plebiscytem.
Przykro mi, że nie zrozumiałeś prostego przykładu, faktu zresztą.No właśnie drogi Karpiu po co komu te zkręty.Jeśli przodkowie walczą o ten kraj , a Ty masz to w d**** pisząc coś o zydach ,czy ruskich to ja nie mam więcej pytań.
Żadne tutejsze tłumaczenie (nie mylić z tłumaczeniem się) nie wyglądało w ten sposób. Sytuacja została przedstawiona i każdy ma swoją opinię. Tylko po cholerę 1000 różnych ideologii już dorobionych?..."to nie my to oni"...
Co Ty pieprzysz? Odnieś to do sytuacji z barwami narodowymi na skalę ogólnokrajową. Nie chcesz, to nie szanuj, tylko nie wymagaj też samemu szacunku.Ad 2. Wrocław jest stolicą całego ŚLĄSKA (historyczną). Może niech przestaną się kroić ekipy z tych samych województw, bo w końcu ten sam region.
Przyklasnę. Ale nie dlatego, że się zgadzam, tylko dlatego, iż robi z Ciebie idiotę, bo wdałeś się w temat, o którym masz nikłe pojęcie i bronisz się sloganami o propagandzie z kultowym "kończę gadkę" w ostateczności.No i ta"garstka" wywalczyła swoje.Zato RAŚ jest potężny.Człowieku rejestrujesz się tu po to aby siać propagandę.Myśle ,że zle trafiłeś .No może kolega Swiąteczny karp Ci przyklaśnie.Kończę gadkę.
temat zaczyna mieć mało wspólnego z flagą.Jackpot88 pisze:PGN obudź się.Napływ ludzi z innych części kraju nastąpił w prl-u.Powstańcy śląscy to ludzie ,którzy mieszkali w tym miejscu od pokoleń.Co tam RAŚ rules :)
RAŚ i tu znów powiało propagandą.Przecież sami na swojej stronie podaliście liczbę kilkuset osób.Po drugie na Śląskich stadionach można zaobserwować elementy związane z GŚ.Niestety muszę Cię wyprowadzić z błędu.Nie są to ludzie ,którzy chcą autonomii , tylko tacy ,którzy się utażsamiają z regionem.Wiem ,wiem na Ruchu to inna bajka :)
Wtedy byłoby wiadomo, że to są flagi GKS, a nie Regionalne Górnego Śląska.genom pisze:a tak mnie cos zastanowilo i licze ze uzyskam odpowiedz od kibicow Ruchu.piszecie ze flage powiesil sobie koles ,wlasciciel hotelu i nic wam do niej bo to flaga gornoslaska bez herbu waszego.
a co byscie zrobili gdyby wlascicielem tego hotelu zostal kibic np GKSu i wywieszal w czasie waszych meczow flage np Pieronskie Hanysy czy flage Gorny Slask kibicow z Siemc?
na fladze Siemianowic jest nasz herb wiec sprawa oczywista, podobnie jak na Pierońskich Hanysach.genom pisze:a tak mnie cos zastanowilo i licze ze uzyskam odpowiedz od kibicow Ruchu.piszecie ze flage powiesil sobie koles ,wlasciciel hotelu i nic wam do niej bo to flaga gornoslaska bez herbu waszego.
a co byscie zrobili gdyby wlascicielem tego hotelu zostal kibic np GKSu i wywieszal w czasie waszych meczow flage np Pieronskie Hanysy czy flage Gorny Slask kibicow z Siemc?
to akurat jest Transparent także nie wiem czy jest się czym chwalić ???tomek1910 pisze:[link]
PodbijamMożna prosić o jakieś info na temat skrojonej flagi "Hooligans Rogów" przez Odrę Wodzisław ?
[link]
Znalezione w necie. Chodzi o Górala Żywiec, który w ostatnim czasie drugi raz wraca z łupami, zza południowej granicy. Jakiś czas temu skroili Spartę Praga, jeśli mnie pamięć nie myli.[link]
7 Górali kroi 12 letnią flagę Slovana Bratislava podczas ich wyjazdu do Ruzomberoka.
Było już to tu wyjasnionepatriota85 pisze:PodbijamMożna prosić o jakieś info na temat skrojonej flagi "Hooligans Rogów" przez Odrę Wodzisław ?
[link]
Jak było to sorry.Ale z tego co raz wyczytałem to było napisane tylko tyle, że to nie flaga Ruchu tylko Przyszłość Rogów.obiektywny1 pisze:Było już to tu wyjasnionepatriota85 pisze:PodbijamMożna prosić o jakieś info na temat skrojonej flagi "Hooligans Rogów" przez Odrę Wodzisław ?
[link]
no Przyszłośc jest naszym F.C ale wyście skroili flagę Przyszłości, a nie Rogów F.C Ruch, podam Ci prosty przykład skroiliśmy kiedyś fanę Rymera Niedobczyce, wiemy że Rymer to F.C Górnika ale w świat poszło że skroiliśmy Rymer a nie Górnik. I powtarzam po raz kolejny ta fana Rogowa nigdy nie zawisła na żadnym meczu Ruchu czy to na Cichej czy na wyjeździe.19markos22 pisze:Przyszłość Rogów to fc Ruchu Chorzów
Piszesz tak jakbyś udawał że nie wiesz o co chodzi co z tego że fana nie wisi na meczu jeśli jacyś kibice określają się jako FC jakiejś drużyny to jak stracą fanę to już nie są FC tylko kibicami miejscowej drużyny. Nie bądź śmieszny.1920RaciboRz pisze:no Przyszłośc jest naszym F.C ale wyście skroili flagę Przyszłości, a nie Rogów F.C Ruch, podam Ci prosty przykład skroiliśmy kiedyś fanę Rymera Niedobczyce, wiemy że Rymer to F.C Górnika ale w świat poszło że skroiliśmy Rymer a nie Górnik. I powtarzam po raz kolejny ta fana Rogowa nigdy nie zawisła na żadnym meczu Ruchu czy to na Cichej czy na wyjeździe. [link]19markos22 pisze:Przyszłość Rogów to fc Ruchu Chorzów
To znaczy że ktoś z np Krowiarek zrobi sobie fane Odry, ale ta fana nigdy nie zawiśnie na żadnym waszym meczu i my i tą fane WYNIESIEMY z magazynku to znaczy że skroiliśmy Odrę ?? Nie wydaje mi się żebyś wtedy tak to postrzegał, bez odbioru19markos22 pisze:Piszesz tak jakbyś udawał że nie wiesz o co chodzi co z tego że fana nie wisi na meczu jeśli jacyś kibice określają się jako FC jakiejś drużyny to jak stracą fanę to już nie są FC tylko kibicami miejscowej drużyny. Nie bądź śmieszny.1920RaciboRz pisze:no Przyszłośc jest naszym F.C ale wyście skroili flagę Przyszłości, a nie Rogów F.C Ruch, podam Ci prosty przykład skroiliśmy kiedyś fanę Rymera Niedobczyce, wiemy że Rymer to F.C Górnika ale w świat poszło że skroiliśmy Rymer a nie Górnik. I powtarzam po raz kolejny ta fana Rogowa nigdy nie zawisła na żadnym meczu Ruchu czy to na Cichej czy na wyjeździe.19markos22 pisze:Przyszłość Rogów to fc Ruchu Chorzów
Kibic88 pisze:Można coś wiecej? O jaka flage chodzi i w jakich okolicznosciach zdobyta?KP22 pisze:prawda
Ps. O ile mnie paamiec nie myli to Lech Zawiszy ostatnie czasy nie ruszał, co wpłyneło wogóle na taką decyzje?