Ogólnie tak, trzeba zaznaczyc że niby osobno, ale najważniejsze sprawy razem te ekipy ogarniają, niektóre układy mają wspólne ( Livorno, Aek, Pauli dobrze sie czuje tam wszędzie). Są też inne ekipy ale piknikowe, co ciekawe przynajmniej u pikników wiadać normalne grupki, w tych głównych to pełno punoli, komuchów, rasta itp itd, OM określa się apolityczni, ale to gówno prawda, lewary jak na fana OM przystało.ANIMALS'12 pisze:Co do klimatów panujących na trybunach Olimpique Marsylia, to wygląda to tak, że na górnej kondygnacji ich trybuny miejsca zajmuje ekipa South Winners'87, złożona w większości z przybyszów z Afryki Północnej o lewicowej wizji Świata, m.in. flagi z Ernesto Guevarą, zaś na dole mamy przedstawicieli ekipy Commando Ultra'84, którzy określają się jako apolityczni i przeważnie nie wywieszają flag, które mogłyby coś powiedzieć o ich poglądach.

Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
-
A nawet pendolino ;) Spod samego dworca raczej niewiele widać, bo drzewa w parku zasłaniają, no, może zimą trochę lepiej, jak się przerzedzi, ale rzut kamieniem. Swoją drogą, stadion Unii też jest rzut kamieniem od stacji Mościce, ale tam tylko osobówki się zatrzymują.Stadion Tarnovii Tarnów widać bezpośrednio z dworca PKP i o ile sie nie myle to intercity tam się zatrzymuje.
-
Nie dalej jak parę miesięcy temu wyzywaliscie się z Wisłą, ba... dwóch z was się biło z nimi po ryjach. :Dpalaczzaba pisze:może i był okres mocno napięty po wybraniu LPH i później nawet zaraz po ich rozstaniu, ale ostatnio dość neutralne. We wrześniu spóźnieni przed meczem jadą w barwach wymieszani z wieloma z was i nic się nie dzieje z jednej jak i z drugiej strony, zero ciśnienia, trochę by to dziwne było jak na kosę.
puder1 pisze:nie dalej jak 3 lata temu wyzywaliśmy was od kurw i pachołków Lecha więc nie wiem skąd wziąłeś ten neutral. Od czasu zerwania układu jesteście naszą kosą, może nie jakąś najmocniejszą ale kosą podobnie jak wasze ziomki z Zawiszy Bydgoszcz.kropek pisze: Górnik - neutralne
Chorzów - neutralne
Bytom - układ
Piast - kosa
Już nieaktywny.
-
O kim Ty ku*** dałnie piszesz? Czy masz dysleksje? Aha i gdzie link do filmiku?!MENTOL1 pisze:Pod koniec maja jeszcze sie wyzywali i robili anty grafy po czym w czerwcu zrobili uklad jak by sie nic nie działo :]. Wielu olewa ten układ z Wisła wyzywa Ruch od c**** a Ruch na to nic nie odpowie ba oni sie z tego cieszą moze nie wszyscy ale to tylko przez to że Ruch ma dobrze zorganizowana ekipe i sie boją wyłamac tym co nie pasuje to w porównaniu do Wisły.
https://www.youtube.com/watch?v=h2c87jFPg4k
-
Stadion Motoru jest całkiem blisko ,jakieś 500m w prostej linii maxANIMALS'12 pisze:Trapią mnie od dawna trzy rzeczy: 1. Jaki jest link do słynnego forum kumatych kibiców? Może ktoś poratuje? :) 2. Co za budynek znajduje się za trybuną Czarnych Jasło? 3. Które stadiony w Polsce położone są tuż obok stacji kolejowych, gdzie zatrzymują się pociągi InterCity?
-
1.Czy po walce Motor - Stal Stalowa Wola zapadły jakieś wyroki?
2.Jak z chłopakami w Marsylii?Na ile skazani?
3.Trochę juz czasu minęło więc może ktoś napisze o co chodziło w konflikcie Pretorians vs skini na Jagielloni?Czy to prawda że przywódcą Pretorian był jakiś punk?
3.Trochę juz czasu minęło więc może ktoś napisze o co chodziło w konflikcie Pretorians vs skini na Jagielloni?Czy to prawda że przywódcą Pretorian był jakiś punk?
-
Ad 2. Wszyscy skazani z Marsylii zostali już zwolnieni do domu.Oldfreak pisze:1.Czy po walce Motor - Stal Stalowa Wola zapadły jakieś wyroki?
-
Stadion Switu Nowy Dwór Maz. polozony 100 m. od stacji kolejowej i doskonale widoczny z torów :)ANIMALS'12 pisze:Trapią mnie od dawna trzy rzeczy: 1. Jaki jest link do słynnego forum kumatych kibiców? Może ktoś poratuje? :) 2. Co za budynek znajduje się za trybuną Czarnych Jasło? 3. Które stadiony w Polsce położone są tuż obok stacji kolejowych, gdzie zatrzymują się pociągi InterCity?
-
Łódź Kaliska - ŁKS ŁódźANIMALS'12 pisze:Trapią mnie od dawna trzy rzeczy: 1. Jaki jest link do słynnego forum kumatych kibiców? Może ktoś poratuje? :) 2. Co za budynek znajduje się za trybuną Czarnych Jasło? 3. Które stadiony w Polsce położone są tuż obok stacji kolejowych, gdzie zatrzymują się pociągi InterCity?
Łódź Niciarniana - Widzew Łódź (tutaj nie wiem czy zatrzymują się InterCity)
Chorzów Batory - Ruch Chorzów (wprawdzie nie jest to tuż przy dworcu, ale jakieś max 500 metrów)
W innym temacie ktoś napisał, że trapi go czy Szulc juz szyje białych Awanturników ;) dobry rozkmin z tym coś a'la Władcy Północy z żółto niebieskich na biało zielonych czy później też motyw Visitorsów.
-
Szczecin Pogodno-Pogoń Szczecin
-
Co prawda stadionów dębickich drużyn nie widać z dworca, ale na oba stadiony jest niedaleko.
IGLOOPOL DĘBICA
-
Jeżeli chodzi o Dolny Śląsk to w Jeleniej Górze od dworca to przysłowiowy rzut beretem. Nawet z młyna miejscowych widac peron dworca z którego wysiadaja kibice przyjezdni. Tak samo na Piast Nowa Ruda (ale ten w mieście obiekt nie na Słupcu). Z dworca tylko zejść po schodach przez park i juz sie jest.
W sumie w Legnicy nie ma az tak daleko na stadion Miedzi jak również w Strzegomiu na AKS.
W sumie w Legnicy nie ma az tak daleko na stadion Miedzi jak również w Strzegomiu na AKS.
-
Ma ktoś zdjęcie flagi Arki "Terrorist Arkaida" czy jakoś tak?
-
Kto w historii "odwrócił" zdobyte flagi?
-
http://g9.arkowcy.pl/gal_00025/1080x0/2bedtc.jpgpijany powietrzem pisze:Ma ktoś zdjęcie flagi Arki "Terrorist Arkaida" czy jakoś tak?
-
Felieton na temat sensu, a może raczej bezsensu zamazywania twarzy kibiców.
Jestem ciekaw, jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
[link]
[link]

www.sektorkiboli.pl - Strona z Kibicowską Publicystyką
-
Felieton zupelnie z pizdy za przeproszeniem.Na Twoim miejscu nie przyznawalbym sie do bycia fotografem, co wiecej zalecilbym ci szukanie pracy na komendzie, skoro wielbisz sie robieniem twarzówek i nie masz problemu z ich publikowaniem.Ultra1312Style pisze:Felieton na temat sensu, a może raczej bezsensu zamazywania twarzy kibiców.
[link]
Piszac te cale wypociny nie zadales sobie i czytelnikom jednego waznego pytania : Czy osoby uwiecznione na zdjeciach chca aby ich twarze widnialy w necie ?
O ile zdjecie faktycznie jest specyficzne to wlasciwie nie widze w tym problemu, ale jesli zdjecie jest typowo normalne, jak to ktore zamiesciles w tym felietoniku to czemu ma sluzyc publikowanie twarzy?
Nie bez powodu od X lat kibice z calego swiata maskuja personalia w tak wrazliwym punkcie jakim sa fotografie.
Moze jakis mlody kibic zamiast spedzic wieczor na nauce u kolegi z drugiego konca miasta woli zaszyc sie na jakis klimatyczny meczyk i przez twoje nieodpowiedzialne zdjecia bedzie mial problemy w domu?
Moze zamiast pisac ten marny felieton wypadaloby zadac pytanie ktore jest jego glownym watkiem, ludziom ktorzy publikuja od lat zamazane twarze na swoich portalach? Bycmoze otrzymalbys odpowiedz bez wystawiania sie na posmiewisko.
To ze swiat idzie we frajerskim kierunku, to ze jest inwigilacja nie oznacza ze kibice maja schodzic na szmaty i ulegac tej nazwijmy to modzie i publikowaina swoich wizerunkow tlumaczac to sobie tym ze ' i tak jestesmy nagrani na monitoringu' ; 'i tak juz jakis pies nam zrobil focie'.
Skoro od zawsze panuje styl incognito tzn ze tak jest lepiej.Tak ma byc.
-
Felieton z czego? :) Marny? na jakiej podstawie stwierdzasz jego marność? Pośmiewisko? dla mnie to wstęp do rozmowy, mam nadzieję konstruktywnej, a felieton to pewna forma prowokacji, tak aby zmusić ludzi do mówienia, bo niestety ale większość z nich ma zamknięte usta na wyrażanie własnego zdania, a wszystko to za sprwą "oficjalnych orzeczeń".
Kto powiedział, że wielbię robienie twarzówek, nie wiem w którym miejscu to wyczytałeś, ale chyba mówimy o dwóch zupełnie różnych tekstach.
Muszę Ciebie zmartwić, ale nie wszyscy maskują twarze na całym świecie... radzę dobrze poszukać i wtedy prawda wyjdzie na jaw.
Kto powiedział, że wielbię robienie twarzówek, nie wiem w którym miejscu to wyczytałeś, ale chyba mówimy o dwóch zupełnie różnych tekstach.
Muszę Ciebie zmartwić, ale nie wszyscy maskują twarze na całym świecie... radzę dobrze poszukać i wtedy prawda wyjdzie na jaw.
Skoro od zawsze jako środowisko kibiców jesteśmy pomiatani przez media, a policja nabija sobie nami statystyki to według Twojego toku myślenia "tak ma być"?użytkownik forum pisze:Skoro od zawsze panuje styl incognito tzn ze tak jest lepiej.Tak ma byc.

-
A c*** mnie interesuja media i psiarnia? Media zawsze pierdola swoja , chocby byl dowod na to ze pies nacpany sam zaczal katowac kibica to i tak beda mowic ze zrobil to w obronie wlasnej a kibicowi dopierdola wyrok za naruszenie nietylaknosci. W jakim swiecie ty zyjesz..
Co w ogole ma wspolnego z****** podejscie mediow do twarzowek? Chyba to ze ulatwiasz prace w ich frajerskich reportazach i wystawiasz dobrych ludzi na przypal.
W ogole to od kiedy na stadiony chodzi sie po to zeby byc na zdjeciu, w dodatku w internecie?
Co w ogole ma wspolnego z****** podejscie mediow do twarzowek? Chyba to ze ulatwiasz prace w ich frajerskich reportazach i wystawiasz dobrych ludzi na przypal.
W ogole to od kiedy na stadiony chodzi sie po to zeby byc na zdjeciu, w dodatku w internecie?
-
użytkownik forum pisze: W ogole to od kiedy na stadiony chodzi sie po to zeby byc na zdjeciu, w dodatku w internecie?
Ja swoje, a Ty swoje... i to jeszcze nie na temat... czy ja gdzieś napisałem, że na mecz się chodzi, żeby mieć zdjęcie? Jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem i lekko ochłoniesz to zabierz stanowisko, bo teraz szkoda zaśmiecać to forum dziwnymi pytaniami.

-
Tak, będzie.nikodem pisze:Ze względu na zamkniety temat pisze tutaj,wie ktoś czy Zagłebie będzie dziś w Tychach?
-
O czym ty mowisz? Caly twoj felieton jest napisany koszmarnie stronniczo, sprawiasz wrazenie zaplakanego chlopca ktory ubolewa nad tym ze twarzówki nie sa powszeche.Ultra1312Style pisze:użytkownik forum pisze: W ogole to od kiedy na stadiony chodzi sie po to zeby byc na zdjeciu, w dodatku w internecie?
Ja swoje, a Ty swoje... i to jeszcze nie na temat... czy ja gdzieś napisałem, że na mecz się chodzi, żeby mieć zdjęcie? Jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem i lekko ochłoniesz to zabierz stanowisko, bo teraz szkoda zaśmiecać to forum dziwnymi pytaniami.
Wczesniej wspomniales ze zalezalo Ci na dyskusji, no to masz...i uciekasz zaslaniajac sie jakims ochlonieciem i dziwnymi pytaniami. To jakiej dyskusji oczekujesz?
Nie odpisuj najlepiej.pozdrawiam
-
Masz prawo do takiego zdania, chociaż do zapłakanego chłopca mi daleko...
Zależy mi na dyskusji, a na chwilę obecną mam tylko dwuosobowy dialog, dlatego daj może się wypowiedzieć innym, co?
Ja nigdzie nie uciekam, spokojnie... i na Twoje nieszczęście byłem, jestem i będę ;)
Zależy mi na dyskusji, a na chwilę obecną mam tylko dwuosobowy dialog, dlatego daj może się wypowiedzieć innym, co?
Ja nigdzie nie uciekam, spokojnie... i na Twoje nieszczęście byłem, jestem i będę ;)

-
Jak zawierane są kosy ?
Ekipa X dzwoni do Y i pyta się czy chcą zgode czy jak ?
-
Właśnie tak, jak piszesz. Wcześniej, już historycznie, jak nie było komórek, umawiali się na telefon w budkach telefonicznych, a bardziej majętne bandy wysyłały faks. Wcześniej listy pocztą, dlatego zgód było mniej i proces trwał dłużejmariuszek321 pisze:Jak zawierane są kosy ?
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.
-
Ja jeszcze w ramach uzupełnienia nieśmiało dodam,że bywało też tak,że wysyłało się chłopa z zapieczętowanym pismem.Jeśli jeszcze nie zdążył go wyjąć,a tubylcy wzięli go za "swojaka" ,to kończyło się na balecie,a chłop zostawał już na miejscu.old[Z] pisze:Dobrze prawisz mądry człowieku,ale muszę Cie poprawić.Najpierw były telegrafy,służące do zrywania i zawierania zgód.P141171215B pisze:Właśnie tak, jak piszesz. Wcześniej, już historycznie, jak nie było komórek, umawiali się na telefon w budkach telefonicznych, a bardziej majętne bandy wysyłały faks. Wcześniej listy pocztą, dlatego zgód było mniej i proces trwał dłużejmariuszek321 pisze:Jak zawierane są kosy ?
Jeżeli chodzi o kosy,ale już takie ostrzejsze,to wykorzystywane były gołębie pocztowe.
No i tu wchodzimy na temat tzw. przerzutów,ale z tym pojęciem proszę się kierować do działu "Aktualny słownik pojęć kibicowskich...".
-
Dajcie spokój z tym Ultra1312Style i jego po żal się Boże felietonami.Gość jest niedorozwinięty.
-
Od siebie jeszcze dodam bardzo zabawną sytuację, w której ekipa X wysłała gołębia z propozycją zgody, a ów gołąb narobił na decyzyjnych ekipy Y i tak powstała kosa między nimi.old[Z] pisze:Dobrze prawisz mądry człowieku,ale muszę Cie poprawić.Najpierw były telegrafy,służące do zrywania i zawierania zgód.P141171215B pisze:Właśnie tak, jak piszesz. Wcześniej, już historycznie, jak nie było komórek, umawiali się na telefon w budkach telefonicznych, a bardziej majętne bandy wysyłały faks. Wcześniej listy pocztą, dlatego zgód było mniej i proces trwał dłużejmariuszek321 pisze:Jak zawierane są kosy ?
Jeżeli chodzi o kosy,ale już takie ostrzejsze,to wykorzystywane były gołębie pocztowe.
-
Fajnie sie rozpisales, szkoda ze ani slowem nie odniosles sie do mojego postu...halabardy_pilniczki pisze:To, czy latają twarzówki na fotogaleriach jest mi zupełnie obojętne, ani dla służb, ani dla osób zainteresowanych klimatem kibicowskim nie mają już żadnego znaczenia - kto potrzebuje i kto chce - w tym kosy i odpowiednie służby, mają wszystko co potrzeba wcześniej, niż zdążysz odświeżyć fejsa.Ultra1312Style pisze:Felieton na temat sensu, a może raczej bezsensu zamazywania twarzy kibiców.
[link]
Wykorzystuje się to choćby do rozkminienia składu, który ostatecznie dojechał na stadion i podejmuje decyzje na temat dalszych działań wobec wrogiej ekipy tego dnia. Oczywiście, to tylko jedna z opcji, ale w wielu miejscach całkiem istotna.
Nie wiem jaki ma sens zasłanianie twarzy przy takim postępie technologicznym i tym, że za 5-10 minut wszystkie ujęcia możesz mieć w bardzo wysokiej jakości na drugim końcu kraju a wróg przystępuje wtedy do obcinki.
Naprawdę gość o nicku "użytkownik forum" nie zna takich akcji i nie wie co się dzieje na płycie boiska? Regiony i miasta derbowe, specyfika województwa, po trupach do celu, zero litości - nie kojarzysz?
Ci, którzy planują cokolwiek przy i na stadionie w sposób zorganizowany i zaplanowany, na szczęście notują coraz mniej wpadek, a większość psiarni bezradnie rozkłada ręce - kilka lat wprawienia się kiboli w światło nowej ustawy o imprezach masowych robi swoje.
Los tych, którzy idą na przypał i na spontan rozstrzyga się albo na gorąco, albo na podstawie dużo lepszych fotek i filmów niż skompresowane materiały śmigające w necie.
To nie rok 2006, tylko 2016 - ogromna różnica. Kamerki w HD masz na każdym większym skrzyżowaniu i kręcą Cię 24/h, ma je większość prewencji, nie wspominając o jakości fotek robionych lustrzanką bezstratnie w .RAW, jeśli wiesz o czym mowa.
No, chyba, że ktoś wstydzi się przed kolegami, szefem w robocie, czy rodziną, że idzie na stadion. Kolejny raz powtarzam, że ci co potrzebują i tak mają w c*** lepsze wersje tego, o co ktoś tu się tak oburzył.
Teraz nawet komórka kręci lepszej jakości filmy, niż aparat cyfrowy trzaskał foty dosłownie kilka lat temu. Ogarniasz?
Pisalem ze PUBLIKOWANIE W NECIE to frajerska zagrywka.
Teraz rozumiesz?
A to ze foty ekip z sektorow gosci sa robione na bierzaco (dawniej na Wisle byl jeden wyjadacz z....lornetka : ) kiedy jeszcze nei bylo tak dobrego sprzetu jak dzis) to zadna nowosc, byla jest i bedzie stosowana.
Napisze jeszcze raz abys zrozumial : publikowanie w necie twarzowek to c****** sprawa, ja bym nie chcial byc na zadnym zdjeciu bez mojej zgody, jak wiele innych osob.
Z reszta gdyby chcieli to sami by je sobie robili przy okazji kazdego meczu..
-
Napisz lepszy Einsteinie... podejmiesz wyzwanie, czy tylko jesteś dobry w krytykowaniu innych?tak tylko pytam pisze:Dajcie spokój z tym Ultra1312Style i jego po żal się Boże felietonami.Gość jest niedorozwinięty.

-
Barwy Lechii są nadal akceptowane na Reymonta? Jeżeli tak to pojawiają się osoby w nich?
-
żadnego oświadczenia nie było więc pewnie tak ;)
-
Z młyna nie było żadnych bluzg na Lechię, więc przestań pierdolić.
-
Co do Ślaska- nie jest przypadkiem tak, ze niektore z dzielnic slaskich miast (przychodza mi do glowy Szopienice- Schoppnitz?, Nikiszow, Lagiewniki? ale to moze inspirowalem sie Lagiewnikami Slaskimi- miasteczkiem) byly kiedys osobnymi miastami, miasteczkami, i dlatego mieszkancy tych dzielnic czesto kibicuja komu innemu, niz klubowi ze "swojego" miasta? Czy dobrze kojarze? Czy odrebnosc do tej pory, oprocz kibicowskich animozji, jest odczuwalna? I sa jeszcze jakies inne przypadki, niz te dzielnice, o ktorych wspomnialem? Zawsze mnie ten temat interesowal :] Dzieki z gory
-
Mógłby wymienić ktoś SAMODZIELNE ekipy z woj. łódzkiego oprocz ŁKSu, Widzewa i Bełchatowa?
-
RKS Radomsko, nie tak dawno próbowała Warta Sieradz, ale Widzew zakonczyl brutalnie temat. Ostatnio coś Górnik Łęczyca probuje odciac sie od Widzewa zobaczymy na jak długo im charakteru wystarczy.Garrivald pisze:Mógłby wymienić ktoś SAMODZIELNE ekipy z woj. łódzkiego oprocz ŁKSu, Widzewa i Bełchatowa?
-
Legia miała kiedyś jakies przyjacielskie stosunki z kimś ze Śląska? (nie z woj, śląskiego)
-
Tak. W latach 70-tych była przez krótki czas zgoda z Ruchem. Zakończona zadymą w listopadzie 1978.
-
Wymieni ktos osiedlowe i fanclubowe flagii Polonii Warszawa? Najlepioej z zaznaczniem tych, ktore juz nie sa wieszane...Dzieki
-
Internet możesz coś więcej rzucić jak sobie Warta radziła ?