Garrivald pisze:Mnie ciekawią relacje Zagłębia Lubin z ekipami z Górnego Śląska. Wiem, że obecnie jest układ z Polonią (typowo chuliganski?). Wiem tez ze kiedyś była zgoda z zabrzanskim Górnikiem, jak jest teraz między tymi ekipami? A słyszałem coś też o starej zgodzie z Ruchem, mógłby ktoś potwierdzić? Jakie relacje Zabrze - Lubin, Chorzów - Lubin, Bytom - Lubin i Piast - Lubin, bo spiny też były ostatnio?
Garrivald pisze:Mnie ciekawią relacje Zagłębia Lubin z ekipami z Górnego Śląska. Wiem, że obecnie jest układ z Polonią (typowo chuliganski?). Wiem tez ze kiedyś była zgoda z zabrzanskim Górnikiem, jak jest teraz między tymi ekipami? A słyszałem coś też o starej zgodzie z Ruchem, mógłby ktoś potwierdzić? Jakie relacje Zabrze - Lubin, Chorzów - Lubin, Bytom - Lubin i Piast - Lubin, bo spiny też były ostatnio?
Odkąd z Ruchem nas nic nie łączy podczas naszych meczów nie było raczej bluzg, w czasach układu owszem była kosa, teraz uważam że nie, jednak jest to moje subiektywne zdanie.
galicja pisze:Wracając jeszcze do oprawy ŁKS-u. Skąd kosa z Koroną, jakieś konkretne wydarzenia miały wpływ na taką sytuację?
Czy na ŁKS-ie Cracovia jest traktowana jak kosa pomimo prywatnych kontaktów i wspólnych wrogów?
a oprawa była prezentowana z 3/4 lata temu, myślę że nie ustalisz czym kierowali się ultrasi przy doborze klubów - kos.
Co do kosy między ŁKSem i Cracovia to wg mnie była nakrecana głównie przez Resovie, i trwała tak naprawdę parę lat.
Swoje dołożył też fakt, że zostaliśmy wyrzuceni z ligi , a w zamian uratowała się Cracovia ( wiele osób uważało , że nie przypadkowo a wyrzucenie nas z ligi wtedy zapoczątkowało agonie klubu ) .
Na chwilę obecną stosunek większości jest raczej pozytywny, tak jak na początku lat 2000 . Pozostal sentyment , stare znajomości , wspólni wrogowie też pewnie bardziej jednoczą. Generalnie odkąd pamiętam sporo osób czy to młodszych , czy starszych lubilo Cracovie - tak po prostu , bez względu na "koniunkturę".
Racoholik pisze:Bardzo przykre informacje docierają, Polonia Bytom bankrutuje?
Niestety, nie od dziś źle się dzieje. A bankrutuje już od dawna, na teraz podobno 200 tysięcy do zapłaty, klepnięte już przez sąd, jak się nie dogadają to idą w stan likwidacji. To jest niepojęte do jakiej ruiny doprowadzono ten klub. Zresztą nie tylko ten, przykłady można mnożyć.
Niestety, nie od dziś źle się dzieje. A bankrutuje już od dawna, na teraz podobno 200 tysięcy do zapłaty, klepnięte już przez sąd, jak się nie dogadają to idą w stan likwidacji. To jest niepojęte do jakiej ruiny doprowadzono ten klub. Zresztą nie tylko ten, przykłady można mnożyć.
W Zabrzu jeszcze chwila i też wszystko pierdolnie mamy 62 mln długu. Możliwe że w przyszłym sezonie będziemy grać razem w jakieś ogórkowej lidze.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
W Zabrzu jeszcze chwila i też wszystko pierdolnie mamy 62 mln długu. Możliwe że w przyszłym sezonie będziemy grać razem w jakieś ogórkowej lidze.
Niestety,te 200 tys to dług wobec firmy obsługujacej kiedyś ksiegowość w PB,razem jednak jest to ok.7 mln.W sumie dobrze,niech to pierdolnie,założyc trzeba to wszystko od podstaw i grać chocby od b-klasy.Ten smród po prezesie a obecnie prezydencie Bytomia Bartyli ciągnie sie,po prostu to musiało jebnąć....Brak słów
Czy ktos moglby podrzucic zdjecie mlyna/mlynka Baltyku Koszalin? na pewno tu kiedys bylo, ale nie moge znalezc, a przy okazji chcialem zapytac, czy dalej cos dzialaja i czy maja jakies flagi..Dzieki
widmo_śmierci pisze:Mnie ciekawi, czy Amica Wronki miała kiedykolwiek jakąś grupę kibicowską i czy w internecie zachował się choć jakikolwiek doping tej ekipy? Pytanie może głupie, ale nie pamiętam tamtych czasów. No i komu kibicują dziś dawni kibice Amici?
Miała, zaliczała wyjazdy, , nawet jakieś układy czy fc to był Drarżbór Szczecinek. Kosa z Dyskobolia.
Częśc dawnych kibiców Amici, po przejęciu drużyny przez Lecha, chodziło na Błękitnych Wronki ( co ciekawe, prawdziwy klub z Wronek tzw; mający wiele lat istnienia, nie założony przez sponsora dla potrzeb marketingowych), ale tam wytrzymali chyba sezon, teraz Wronki to napewno paru sympatyków Lecha, a reszta pewnie pustynia kibicowska.
widmo_śmierci pisze:Mnie ciekawi, czy Amica Wronki miała kiedykolwiek jakąś grupę kibicowską i czy w internecie zachował się choć jakikolwiek doping tej ekipy? Pytanie może głupie, ale nie pamiętam tamtych czasów. No i komu kibicują dziś dawni kibice Amici?
Miała, zaliczała wyjazdy, , nawet jakieś układy czy fc to był Drarżbór Szczecinek. Kosa z Dyskobolia.
Częśc dawnych kibiców Amici, po przejęciu drużyny przez Lecha, chodziło na Błękitnych Wronki ( co ciekawe, prawdziwy klub z Wronek tzw; mający wiele lat istnienia, nie założony przez sponsora dla potrzeb marketingowych), ale tam wytrzymali chyba sezon, teraz Wronki to napewno paru sympatyków Lecha, a reszta pewnie pustynia kibicowska.
Kibice Lecha we Wronkach byli cały czas z tego co wiem
Trapi mnie to, czy to prawda, że kilka lat temu w Hiszpanii dokonano gwałtu na kibicu Widzewa, dokonali tego Ruscy i co gorsza Widzew w żaden sposób nie zemścił się za to na nich.
nie dalej jak 3 lata temu wyzywaliśmy was od kurw i pachołków Lecha więc nie wiem skąd wziąłeś ten neutral. Od czasu zerwania układu jesteście naszą kosą, może nie jakąś najmocniejszą ale kosą podobnie jak wasze ziomki z Zawiszy Bydgoszcz.
Małpolud pisze:Trapi mnie to, czy to prawda, że kilka lat temu w Hiszpanii dokonano gwałtu na kibicu Widzewa, dokonali tego Ruscy i co gorsza Widzew w żaden sposób nie zemścił się za to na nich.
Rabin znowu w akcji. Zamkniety temat łódzki, jego swiat runął. Trzeba go zrozumiec :)
Małpolud pisze:Trapi mnie to, czy to prawda, że kilka lat temu w Hiszpanii dokonano gwałtu na kibicu Widzewa, dokonali tego Ruscy i co gorsza Widzew w żaden sposób nie zemścił się za to na nich.
Rabin znowu w akcji. Zamkniety temat łódzki, jego swiat runął. Trzeba go zrozumiec :)
Nie mierz wszystkich swoją miarą sympatyczny starozakonny ziomeczku. Nie wszyscy na tym świecie są mojżeszowego wyznania tj Ty, istnieją inne.
Merytorycznie, jak to z tym zgwałconym Widzewiakiem było w końcu?
Małpolud pisze:
Merytorycznie, jak to z tym zgwałconym Widzewiakiem było w końcu?
Merytorycznie nasza forumowa maskotko było tak, że na mecz do Madrytu Widzew pojechał. łks twierdził, że był w ileś tam typa dobrej bandy ale nikt go nie widział i żeby odwrócić temat swojej liczby wymyślił, że ktoś kogoś zgwałcił. Swoją drogą trzeba mieć zboczone fantazje erotyczne żeby coś takiego wymyśleć. młode ełkaesiaki o inteligencji małpy (dobrze sobie nick dobrałeś) łykają tę bajkę o gwałcie jak spermę. Tęsknisz za tematem łódzkim i rozwalasz kolejny?
Prosze mnie z nimi w zaden sposob nie laczyc - zadalem pytanie, bo przeczytalem o tym w jednym z tematow na tym forum i chcialem zeby ktos na serio sie wypowiedzial. OK, sprawa wymyslona przez ŁKS, czaję. Zastanawiam sie tylko jak trzeba miec na bani żeby coś takiego wymyślić. Rozumiem, konfabulować w sprawie ustawek czy nawet w kwestii tego kto sypie na psach a kto nie, ale wymyslac ploty o gwałcie? ku***, a miałem ich za normalnych...widze, za zarowno Widzew jak i ŁKS sa siebie warci.
może i był okres mocno napięty po wybraniu LPH i później nawet zaraz po ich rozstaniu, ale ostatnio dość neutralne. We wrześniu spóźnieni przed meczem jadą w barwach wymieszani z wieloma z was i nic się nie dzieje z jednej jak i z drugiej strony, zero ciśnienia, trochę by to dziwne było jak na kosę.
nie dalej jak 3 lata temu wyzywaliśmy was od kurw i pachołków Lecha więc nie wiem skąd wziąłeś ten neutral. Od czasu zerwania układu jesteście naszą kosą, może nie jakąś najmocniejszą ale kosą podobnie jak wasze ziomki z Zawiszy Bydgoszcz.
Tak tego słucham i zastanawiam się czy to po prostu taka gra słów z tą Flota, czy tez ma to jakiś związek ze zgodami/układami Floty i ma jakies drugie dno?
1:58 - https://www.youtube.com/watch?v=8XD3bLl7rvQ
Strasznie mi to wpadło w ucho już dawno a do teraz nie wiem czy w pełni wiem o co w tym wersie chodzi
To ja Ci odpowiem prowokatorko.
Flagę To My Naród Śląski wieszaliśmy nie tylko kilka lat temu, ale po dziś dzień. Na filmiku z Finału PP widać/słychać, że tylko garstka gwizdała na Hymn Polski, po czym poszedł komunikat młynowego, że po zakończeniu lecimy głośno "Górny Ślonsk", a że poszły dwie zwrotki refrenu, to część już zaczęła podczas drugiej "zwrotki" refrenu.
Brawo było również bite podczas Finału PP w Kielcach. Jedni klaskali, drudzy stali, trzeci śpiewali - tyle.
I tak jest po dziś dzień. Proszę.
nowonarodzony pisze:Tak tego słucham i zastanawiam się czy to po prostu taka gra słów z tą Flota, czy tez ma to jakiś związek ze zgodami/układami Floty i ma jakies drugie dno?
Strasznie mi to wpadło w ucho już dawno a do teraz nie wiem czy w pełni wiem o co w tym wersie chodzi
Ma nawet i trzecie dno. Tym dnem to jest Twój post. Post na poziomie człowieka zacofanego umysłowo.
Flagę To My Naród Śląski wieszaliśmy nie tylko kilka lat temu, ale po dziś dzień. Na filmiku z Finału PP widać/słychać, że tylko garstka gwizdała na Hymn Polski, po czym poszedł komunikat młynowego, że po zakończeniu lecimy głośno "Górny Ślonsk", a że poszły dwie zwrotki refrenu, to część już zaczęła podczas drugiej "zwrotki" refrenu.
Brawo było również bite podczas Finału PP w Kielcach. Jedni klaskali, drudzy stali, trzeci śpiewali - tyle.
Pytanie nie jest prowokatorskie i zanim się nie upewnisz to wrzuć na luz.
Dla mnie Górny śląsk kojarzył z dawnymi poglądami niemieckimi w latach 90' (wieszanie niemieckich flag) później nawiązanie do regionu śląska flaga To my naród śląski, flaga gieksy pierońskie hanysy, nie śpiewanie hymnu itp.
Jeżeli chodzi o PP w Kielcach to widzę że było na początku inaczej niż piszesz https://www.youtube.com/watch?v=hlrCfgweT5w
Na początku hymnu słychać jakieś gwizdy, buczenie a ktoś zapodał klaszczemy na hymn. Widać na filmie że każdy nie wiedział co ma robić.
Kilka lat temu, może 6 albo 7 w TMK było to poruszanie w art. o frekwencji na stadionach na śląsku i było opisane, że na ruch chodziło najwięcej ludzi oraz czy to ma związek z nawiązaniem do górnego ślaska, nie śpiewanie hymnu z porównaniem do Górnika gdzie wisiała flaga patrioci.
Trapi mnie ekipa Olimpique Marsylia , wiadomo lewaki itp , ale Marsylia to miasto gdzie większość mieszkańców stanowią imigranci lub ich dzieci 3 pokolenie itp ? jak to jest kolorowi kręcą młyn ? czy po prostu lewactwo tam to trzyma ?
Pytanie nie jest prowokatorskie i zanim się nie upewnisz to wrzuć na luz.
Dla mnie Górny śląsk kojarzył z dawnymi poglądami niemieckimi w latach 90' (wieszanie niemieckich flag) później nawiązanie do regionu śląska flaga To my naród śląski, flaga gieksy pierońskie hanysy, nie śpiewanie hymnu itp.
Jeżeli chodzi o PP w Kielcach to widzę że było na początku inaczej niż piszesz https://www.youtube.com/watch?v=hlrCfgweT5w
Na początku hymnu słychać jakieś gwizdy, buczenie a ktoś zapodał klaszczemy na hymn. Widać na filmie że każdy nie wiedział co ma robić.
Kilka lat temu, może 6 albo 7 w TMK było to poruszanie w art. o frekwencji na stadionach na śląsku i było opisane, że na ruch chodziło najwięcej ludzi oraz czy to ma związek z nawiązaniem do górnego ślaska, nie śpiewanie hymnu z porównaniem do Górnika gdzie wisiała flaga patrioci.
Tak naprawdę to w chuju mam z czym ci sie kojarzy Górny Śląsk.
Co do PP w Kielcach to co ty widzisz? c**** widzisz. Widzisz TYLKO to co jest na jakimś filmiku. Jak wspomniałem wcześniej, jedni klaskali, drudzy gwizdali, trzeci stali i nie robili nic, a kolejni śpiewali.
nowonarodzony pisze:Tak tego słucham i zastanawiam się czy to po prostu taka gra słów z tą Flota, czy tez ma to jakiś związek ze zgodami/układami Floty i ma jakies drugie dno?
Nie ma tu raczej drugiego dna, po prostu na pieniądze mówi sie flota, więc to taka gra słów tylko
Co do klimatów panujących na trybunach Olimpique Marsylia, to wygląda to tak, że na górnej kondygnacji ich trybuny miejsca zajmuje ekipa South Winners'87, złożona w większości z przybyszów z Afryki Północnej o lewicowej wizji Świata, m.in. flagi z Ernesto Guevarą, zaś na dole mamy przedstawicieli ekipy Commando Ultra'84, którzy określają się jako apolityczni i przeważnie nie wywieszają flag, które mogłyby coś powiedzieć o ich poglądach.
Trapią mnie od dawna trzy rzeczy: 1. Jaki jest link do słynnego forum kumatych kibiców? Może ktoś poratuje? :) 2. Co za budynek znajduje się za trybuną Czarnych Jasło? 3. Które stadiony w Polsce położone są tuż obok stacji kolejowych, gdzie zatrzymują się pociągi InterCity?
Tak naprawdę to w chuju mam z czym ci sie kojarzy Górny Śląsk.
Właśnie zakończyliśmy rozmowę, nie wiem po co wpisujesz sobie taki nick, z takim podejściem do rozmowy to lepiej idź zabłyśnij na dzielnicy do swojej śmietanki intelektualnej.
ANIMALS'12 pisze:Trapią mnie od dawna trzy rzeczy: 1. Jaki jest link do słynnego forum kumatych kibiców? Może ktoś poratuje? :) 2. Co za budynek znajduje się za trybuną Czarnych Jasło? 3. Które stadiony w Polsce położone są tuż obok stacji kolejowych, gdzie zatrzymują się pociągi InterCity?
Stadion Tarnovii Tarnów widać bezpośrednio z dworca PKP i o ile sie nie myle to intercity tam się zatrzymuje.