Samemu chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja w Pilznie między Dębicą a Tarnowem, z góry dzięki!
W Pilźnie przez parę lat działał FC Wisłoki, ale od 2-3 lat już nie działa.Przez pewien okres młodzież w Pilźnie kręciła młyn na meczach Rzemieślnika, pojawili się też na kilku wyjazdach.To również padło jakiś czas temu.W tej rundzie reaktywowano działalność na Rzemieślniku i niektóre osoby zaczeły również jeździć na KSW jako FC Pilzno.Więcej może napisze ktoś z KSW.
WŚL pisze:Dąbrowa Tarnowska to nieźle zorganizowany Fan Club krakowskiej Wisły.
I kilku małolatów, którzy uważają się za FC Cracovii.Jeden z nich miał flagę, która zawisła ze 2 razy na derbach Krakowa.Na derby jeździł z tatą;).Można jakieś liczby FC Wisły z Dąbrowy Tarnowskiej?
DiglettOi parę lat rzeczywiście było tam kilka osób za Legią.Ale czy są dalej to nie wiem.
Witam.
Chciałem zapytać jak wygląda sytuacja w miejscowościach Stężyca (między Kartuzami ,a Kościerzyną) i okolice oraz Wąglikowice (leżą koło Kościerzyny i niedaleko Czerska) ?
O.LG pisze:Witam.
Chciałem zapytać jak wygląda sytuacja w miejscowościach Stężyca (między Kartuzami ,a Kościerzyną) i okolice oraz Wąglikowice (leżą koło Kościerzyny i niedaleko Czerska) ?
Te miejscowości mają po tysiąc albo dwa mieszkańców, jak ktoś tam kibicuje to pewnie FC Barcelonie albo Manchesterowi United (bywając tam widziałem tylko takie barwy).
Odkąd są wakacje i odkąd została otwarta rejestracja.
Jak wygląda sytuacja kibicowska w miastach, miasteczkach takich jak :
▪︎ Wałcz
▪︎ Braniewo
▪︎ Zambrów
▪︎ Kwidzyn
▪︎ Bełchatów
▪︎ Inowrocław
▪︎ Starachowice
Ale mimo, że to mocny FC Arki to Lechia w Tczewie też jest, chociażby wczoraj wisiała flaga LGFT na sektorze gości w Poznaniu. Jak tam wygląda podział osiedlowy?
Ale mimo, że to mocny FC Arki to Lechia w Tczewie też jest, chociażby wczoraj wisiała flaga LGFT na sektorze gości w Poznaniu. Jak tam wygląda podział osiedlowy?
Lechia to chyba tylko stare miasto i Zatorze,reszta to Arka
A Wisła i Unia w Tczewie jeszcze działają? Jeden z tych klubów chyba upadł i nie gra w żadnych rozgrywkach. Pamiętam derby między tymi drużynami kilka/kilkanaście lat wstecz, to bywało grubo.
A Wisła i Unia w Tczewie jeszcze działają? Jeden z tych klubów chyba upadł i nie gra w żadnych rozgrywkach. Pamiętam derby między tymi drużynami kilka/kilkanaście lat wstecz, to bywało grubo.
Odkąd są wakacje i odkąd została otwarta rejestracja.
Jak wygląda sytuacja kibicowska w miastach, miasteczkach takich jak :
▪︎ Wałcz
▪︎ Braniewo
▪︎ Zambrów
▪︎ Kwidzyn
▪︎ Bełchatów
▪︎ Inowrocław
▪︎ Starachowice
Braniewo-Arka,w mieście też jest Olimpia,Legia
Kwidzyn-Legia/Widzew
Czyzykowo - Zdecydowana przewaga Arki. Na tym osiedlu znajduje się stadion Wisły. Jednostki Lechii.
Nowe Miasto - Przewaga Arki, Jednostki Lechii.
Stare Miasto - Zdecydowana przewaga Lechii, jednostki Arki.
Kozen - Chyba można określić te osiedle jako Bastion Lechii w Tczewie. Na tym osiedlu znajduje się stadion Unii.
Abisynia? - Osiedle domków jednorodzinnych zdominowane przez Arkę.
Suchostrzygo - Największe osiedle w Tczewie Dominacja Arki.
Co do Górek i osiedla Kolejarz niech ktoś dopisze.
Wisła-to kibice Arki
Unia-to kibice Lechii
Tyle to wiem, pytałem czy coś jeszcze działają na swoich lokalnych drużynach czy tylko jako FC.
A jak wygląda sprawa Bierunia i Lędziny na Śląsku? Wiem, że GKS Tychy mają tam fanklub i parę razy przewinęły się osoby z Bierunia na meczach u Nas w Łodzi, jednak mapa kibicowska pokazuje, że jest tam sporo smrodów. A jak to wygląda realnie?
A jak wygląda sprawa Bierunia i Lędziny na Śląsku? Wiem, że GKS Tychy mają tam fanklub i parę razy przewinęły się osoby z Bierunia na meczach u Nas w Łodzi, jednak mapa kibicowska pokazuje, że jest tam sporo smrodów. A jak to wygląda realnie?
Bierun to Unia Oświęcim i GKS Tychy
Lędziny to zdecydowanie GKS Katowice
Wola to GKS Tychy i Unia Oświęcim
Sprawa Bierunia wygląda tak, że parę razy przewinęły się na meczach u Was na Żydach, a mapa pokazuje że jest tam sporo kibiców Ruchu i tak to wygląda realnie.
Sprawa Bierunia wygląda tak, że parę razy przewinęły się na meczach u Was na Żydach, a mapa pokazuje że jest tam sporo kibiców Ruchu i tak to wygląda realnie.
No to ładnie ludzie z Bierunia farmazon kładą. Dzieki
Bieruń to właściwie jest raczej zlepek dwóch miast Bierunia Starego i Bierunia Nowego, a GKS Tychy jest chyba głównie tylko na osiedlu Homera w Bieruniu Starym. To osiedle jakoś do 2000 roku było częścią Tych.
Bieruń Stary osiedle Homera to bastion GKSu Tychy. Bieruń Stary (Łysina) - Tyski GKS. Bieruń Stary (Stare Miasto) - Znacząca przewaga fanów GKSu, są też fani Ruchu. Bieruń Stary (Baraniec) - GKS Tychy/ Ruch Chorzów Bieruń Stary (Chemików) - Ruch/ GKS Tychy.
Jak wygląda obecnie sytuacja w Mławie (woj. mazowieckie)? Wiem, że w latach dwutysięcznych były tam dwa silne FC Legii i Lechii, które działały na miejscowej Mławiance tworząc dwa odrębne młyny. Oddzielnie tworzyli też gadżety miejscowej drużyny czego skutkiem było krojenie sobie ich nawzajem. To, że szal Mławianki zrobiony był przez ekipę lechistów było wystarczającym powodem, aby miejscowa Legia go skroiła. Potem doszło do wzajemnego układu na Mławiankę i od tego czasu oba FC dopingowali razem miejscowy klub. Apogeum tej historii było odpuszczenie przez oba FC działalności na rzecz lokalnej drużyny. Jak to wygląda współcześnie?
Mam pytanie o Żyrardów. Zawsze mi się wydawał to mocny fan club Rtsu, i to tzw chuligański. Jak jest obecnie ?? Sporo czasu tam ostatnio spędziłem zawodowo, i przyznam że przezylem lekki szok,mieścina sprawia wrażenie kibicowskiej pustyni. Żadnych większych akcentów rywalizacji Rts vs cwks , barwy na korzyść legii szczególnie wśród dziadków.
Czym jest spowodowane to że Ruch jest w odwrocie w Katowicach a Gieksa ma 90% miasta ? Przecież Ruch nie jest słaby, czyżby zostawili ziomków z Katowic bez pomocy czy Gieksa jest już taka silna i nie dają rady ?
Niby tego Ruchu nie ma, ale pożegnanie z ekstraklasą na katowickim rynku połączone z pochodem zrobiło NK.
Na SŚ FC Katowice się stawia w czterocyfrowych liczbach.
Problemem Ruchu w Katowicach jest jego rozsianie. Są dzielnice, gdzie rządzi lub jest w przewadze jak i w mniejszości lub posiada śladowe ilości. Gieksa skupiła się na tych dzielnicach, które były osamotnione, z dala od bastionów, otoczone terenami Gks. Np Załęże, Brynów, Giszowiec, czy Ligota. Więc nie trudno się domyślać, że taka FC Ligota w spotkaniu z pierwszym garniturem Gks nie ma szans.
Nie zagłębiając się dzielnicowo to Ruch obecnie w Katowicach to ok 20-25%. Myślę, że gra na SŚ trochę zaktywizowało ten FC.