Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Ładnych parę lat wstecz kibice Śląska, aby móc bez przeszkód/konsekwencji wywieszać fane SKINHEADS założyli stowarzyszenie, którego nazwa brzmiała Stowarzyszenie Kreowania.... mógłby ktoś rozwinąć ten skrót ?
Swego czasu w temacie jaka to ekipa/ mecz było zdjęcie z wyjazdu (Hetman Z? ) na którym goście stali rozproszeni po całym sektorze w paru dwu-trzy osobowych grupach. Któryś z forumowiczów skomentował to tekstem wy się znacie w ogóle??
Ma ktoś może to zdjęcie albo pamięta jakiego kubu to byli kibice?
Swego czasu w temacie jaka to ekipa/ mecz było zdjęcie z wyjazdu (Hetman Z? ) na którym goście stali rozproszeni po całym sektorze w paru dwu-trzy osobowych grupach. Któryś z forumowiczów skomentował to tekstem wy się znacie w ogóle??
-
Nazwa stowarzyszenia to:BANita31 pisze:Ładnych parę lat wstecz kibice Śląska, aby móc bez przeszkód/konsekwencji wywieszać fane SKINHEADS założyli stowarzyszenie, którego nazwa brzmiała Stowarzyszenie Kreowania.... mógłby ktoś rozwinąć ten skrót ?
Stowarzyszenie Krzewienia I Nauczania Honoru Etyki Afirmacji Ducha Sportu
-
CU84 to taka "prawica" jak ich kumple z Livorno cz AEK, zreszta dobrze napisał na temat nisc.Reda pisze:Commando Ultra'84 z którymi były prywatne kontakty było ekipą prawicową.
-
Nie wiem czy się orientujesz, ale w tamtym okresie kibice Gwardii śmigali również na halę AZS. W pewnym momencie Koszalinianie mieli przestój w działalności na Fałata. W dużej mierze byli to Ci sami ludzie. Zgodę z Arką przybili młodzi wówczas Gwardziści z Malefactors Brigade (bodaj 89' tak jak piszesz w Damnicy), z Lechią trzymali się raczej starsi fani i to na początku lat 80'tych.nisc pisze:Po pierwsze nie ma prawicowych ekip na OM, ludzie od nas kurtuazyjnie nie zauwazali pewnych rzeczy, po drugie to nie Gwardia tylko jedyni wtedy (do polowy lat 80-tych) szalikowcy w Koszalinie czyli AZS jezdzili na Lechie, Gwardia przybila zgode z Arka na Comindexie Damnica,rok 1990 lub 1991
-
Kiedyś było wklejane słynne zdjęcie Unii Hrubieszów ze swojego wyjazdu.BANita31 pisze:Ładnych parę lat wstecz kibice Śląska, aby móc bez przeszkód/konsekwencji wywieszać fane SKINHEADS założyli stowarzyszenie, którego nazwa brzmiała Stowarzyszenie Kreowania.... mógłby ktoś rozwinąć ten skrót ?
jednego fury:)
-
RedRum pisze:Kiedyś było wklejane słynne zdjęcie Unii Hrubieszów ze swojego wyjazdu.BANita31 pisze:Ładnych parę lat wstecz kibice Śląska, aby móc bez przeszkód/konsekwencji wywieszać fane SKINHEADS założyli stowarzyszenie, którego nazwa brzmiała Stowarzyszenie Kreowania.... mógłby ktoś rozwinąć ten skrót ?

Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.
-
Rozciągneli się na cały sektor, nic nadzwyczajnego, w latach 90 często tak robiono
-
Cel osiągnęli jest ich cały sektor hehe.
GKS Katowice 1911 Tak historia sie zaczeła STARY ŚLĄSKI KLUB .
http://pl.tinypic.com/r/2s5za6q/5
http://pl.tinypic.com/r/2s5za6q/5
-
Po prostu ułatwili zadanie maniakom kropkowania. No to internetowi kropko-napinatorzy do roboty, ilu ich jest? :)_JG_ pisze:Cel osiągnęli jest ich cały sektor hehe.
"...nie pozwól Matko, by szargał Cię semicki pies.."
-
1.Opole Lubelskie - FC Pogoni Szczecin to ludzie którzy przeprowadzili się ze Szczecina lub okolic czy ludzie urodzeni na wschodzie Polski ?
2. FC Lechia Nowy Targ - jest jakieś zródło które dokładnie opisuje zajawkę na Lechię ludzi z przeciwnego bieguna kraju ?
Dzięki
2. FC Lechia Nowy Targ - jest jakieś zródło które dokładnie opisuje zajawkę na Lechię ludzi z przeciwnego bieguna kraju ?
Dzięki
-
Jakie są miasta typu Żyrardów , który odległościowo ma bliżej do Warszawy , ale większość kibiców z miasta jeździ do Łodzi na Widzew ?
Sochaczew (ta sama sytuacja co wyżej) , Tczew ( bliżej do Gdańska , Arka) Pasłęk (bliżej Elbląg , Stomil) Końskie ( bliżej Kielce , Widzew) coś jeszcze ?
Sochaczew (ta sama sytuacja co wyżej) , Tczew ( bliżej do Gdańska , Arka) Pasłęk (bliżej Elbląg , Stomil) Końskie ( bliżej Kielce , Widzew) coś jeszcze ?
-
Napewno Staszów i Dzierżoniówtisu pisze:Jakie są miasta typu Żyrardów , który odległościowo ma bliżej do Warszawy , ale większość kibiców z miasta jeździ do Łodzi na Widzew ?
-
Dzierżoniów (bliżej do Wałbrzycha/Wrocławia, FC Ruchu), Libiąż (bliżej do Krakowa, FC Górnika)
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala
-
Krapkowice i Zdzieszowice - bliżej Opola, fc Górnika (Torcida Opolskie)
-
Widzew ma sporo takich FC:najdalsze WfcG (może nie większość miasta ale spora grupa ludzi w Kwidzynie i Grudziądzu) , Drezdenko(ok. 300km), ale też Starachowice, Skarżysko, Końskie, Żyrardów, Sochaczew.
Byli też Widzewiacy w Gostyninie w większości mimo bliskości stolicy i Płocka ale aktualnie nie wiem jak jest.
Legia ma też na pewno Brodnicę, Chełmżę i pewnie coś tam jeszcze. Lech chyba już w przewadze w Inowrocławiu albo sporej ilości ???
Byli też Widzewiacy w Gostyninie w większości mimo bliskości stolicy i Płocka ale aktualnie nie wiem jak jest.
Legia ma też na pewno Brodnicę, Chełmżę i pewnie coś tam jeszcze. Lech chyba już w przewadze w Inowrocławiu albo sporej ilości ???
-
Siemianowice Śląskie - bliżej GKS, FC Ruchu. ;)
-
Ok, moze bedziecie myslec ze te pytanie bedzie napinkowe albo ukryta prowokacja ale mnie od dluzszego czasu zastanawia jedno:
Jak to jest z naziolami na trybunach?
O ile rozmawianie o jebaniu komunizmu jest bezcelowe, to mysle ze temat jest wart przedyskutowania. Cieszy mnie "moda" (lub zwiekszenie swiadomosci - zwal jak zwal) na patriotyzm i nacjonalizm bo widac ze ludzie sie powoli ogarniaja, jednak mam wrazenie ze w tej calej prawicowej otoczce ukryli sie na dobre naziole. Dziwi mnie to o tyle, ze powinni na kopach wypierdalac ze stadionow jak kazdy lewak, a mysle ze niektorzy z ekip udaja ze nie ma z tym problemu. Z jednej strony koszulki o 1944 i o 63 dniach chwaly i minuta ciszy 1.08, z drugiej strony flagi i koszulki w klimatach B&H, kolesie z wydziaranymi swastami i zolnierzami Waffen SS. Wiadomo, nie licze ze teraz flagi zostana spalone a kolesie wyrzuceni z ekip, ale sami przyznacie ze zachodzi to niezla hipokryzja.
Jezeli ktos bedzie pisac w stylu "w latach 90 naziole to byla polowa stadionu, W********** lewaku, nic nie kumasz itd." to mnie te argumenty nie obchodza. To prosze o wytlumaczenie, jak dla debila, czemu nazizm nie jest tak tepiony - w oprawach, na koszulkach, na flagach jak komunizm. Mamy 2016 rok, a mam wrazenie ze z dwoch totalitaryzmow ktory doszczetnie zniszczyly nasz kraj j***** i tepiony (oczywiscie slusznie) jest tylko ten na litere k. Rozumiem czym jest nacjonalizm czy prawica, ale nigdy nie zaakceptuje faktu ze naziole (narodowi SOCJALISCI) sa chronieni (?) na trybunach.
Wiem, malo znacze i moge tylko pytac w necie, ale czasem jest wstyd ogladac foty z meczow kolesi ktorzy jawnie sa powiazani z B&H czy innym scierwem. Tym wiekszy szacunek dla Slaska Wroclaw za oprawe sprzed kilku lat (nie pamietam dokladnie) za oprawe nawiazujaca do niszczenia i komunistow i nazistow.
O ile rozmawianie o jebaniu komunizmu jest bezcelowe, to mysle ze temat jest wart przedyskutowania. Cieszy mnie "moda" (lub zwiekszenie swiadomosci - zwal jak zwal) na patriotyzm i nacjonalizm bo widac ze ludzie sie powoli ogarniaja, jednak mam wrazenie ze w tej calej prawicowej otoczce ukryli sie na dobre naziole. Dziwi mnie to o tyle, ze powinni na kopach wypierdalac ze stadionow jak kazdy lewak, a mysle ze niektorzy z ekip udaja ze nie ma z tym problemu. Z jednej strony koszulki o 1944 i o 63 dniach chwaly i minuta ciszy 1.08, z drugiej strony flagi i koszulki w klimatach B&H, kolesie z wydziaranymi swastami i zolnierzami Waffen SS. Wiadomo, nie licze ze teraz flagi zostana spalone a kolesie wyrzuceni z ekip, ale sami przyznacie ze zachodzi to niezla hipokryzja.
Jezeli ktos bedzie pisac w stylu "w latach 90 naziole to byla polowa stadionu, W********** lewaku, nic nie kumasz itd." to mnie te argumenty nie obchodza. To prosze o wytlumaczenie, jak dla debila, czemu nazizm nie jest tak tepiony - w oprawach, na koszulkach, na flagach jak komunizm. Mamy 2016 rok, a mam wrazenie ze z dwoch totalitaryzmow ktory doszczetnie zniszczyly nasz kraj j***** i tepiony (oczywiscie slusznie) jest tylko ten na litere k. Rozumiem czym jest nacjonalizm czy prawica, ale nigdy nie zaakceptuje faktu ze naziole (narodowi SOCJALISCI) sa chronieni (?) na trybunach.
Wiem, malo znacze i moge tylko pytac w necie, ale czasem jest wstyd ogladac foty z meczow kolesi ktorzy jawnie sa powiazani z B&H czy innym scierwem. Tym wiekszy szacunek dla Slaska Wroclaw za oprawe sprzed kilku lat (nie pamietam dokladnie) za oprawe nawiazujaca do niszczenia i komunistow i nazistow.
-
jemu raczej chodziło o miasto w którym dany klub ma przewagePolnocnaStrona pisze:Widzew ma sporo takich FC:najdalsze WfcG (może nie większość miasta ale spora grupa ludzi w Kwidzynie i Grudziądzu) , Drezdenko(ok. 300km), ale też Starachowice, Skarżysko, Końskie, Żyrardów, Sochaczew.
-
Bardzo ciekawy temat, ale poza relacjami prywatnymi nikt chyba się z tym nie obnosi.nieogar_nieogar pisze:Ok, moze bedziecie myslec ze te pytanie bedzie napinkowe albo ukryta prowokacja ale mnie od dluzszego czasu zastanawia jedno:
-
Prosiłbym o jakis krotki opis kibicowski Słupska..Najlepiej mapka;} a jak nie, to osiedlami, no i dla osob niezbyt znajacych to miasto- moze jakies przyblizone procenty? Osob i terenu? Byłbym bardzo wdzieczny, i dodalbym dwa pytania- czy Czarni udzielaja sie tez na pilce, czy skupiaja glownie na koszu?I drugie, bardziej podkreslajace wyjatkowy troche klimat Slupska- jak to sie dzieje, ze sa dwie grupy ogarnietych kibicow w miescie i funkcjonuja bez zadnych spiec i zatargow? Czy byly takowe w ogole? Slupsk zawsze mi sie wydawal wyjatkowy przez to, nie ma chyba drugiego takiego miasta w Polsce...Dzieki z gory
I pytanko o Baltyk Koszalin..Dzialaja cos jeszcze? Tworza mlyn/ek?
-
Jeśli chodzi o Słupsk to kosa była na pewno w latach 90. Kiedy zmieniło się to w neutral niestety nie wiem._Henderson_ pisze:Prosiłbym o jakis krotki opis kibicowski Słupska..Najlepiej mapka;} a jak nie, to osiedlami, no i dla osob niezbyt znajacych to miasto- moze jakies przyblizone procenty? Osob i terenu? Byłbym bardzo wdzieczny, i dodalbym dwa pytania- czy Czarni udzielaja sie tez na pilce, czy skupiaja glownie na koszu?I drugie, bardziej podkreslajace wyjatkowy troche klimat Slupska- jak to sie dzieje, ze sa dwie grupy ogarnietych kibicow w miescie i funkcjonuja bez zadnych spiec i zatargow? Czy byly takowe w ogole? Slupsk zawsze mi sie wydawal wyjatkowy przez to, nie ma chyba drugiego takiego miasta w Polsce...Dzieki z gory
-
W 1998 roku po śmierci Przemka Czai.Onuri pisze:Jeśli chodzi o Słupsk to kosa była na pewno w latach 90. Kiedy zmieniło się to w neutral niestety nie wiem._Henderson_ pisze:Prosiłbym o jakis krotki opis kibicowski Słupska..Najlepiej mapka;} a jak nie, to osiedlami, no i dla osob niezbyt znajacych to miasto- moze jakies przyblizone procenty? Osob i terenu? Byłbym bardzo wdzieczny, i dodalbym dwa pytania- czy Czarni udzielaja sie tez na pilce, czy skupiaja glownie na koszu?I drugie, bardziej podkreslajace wyjatkowy troche klimat Slupska- jak to sie dzieje, ze sa dwie grupy ogarnietych kibicow w miescie i funkcjonuja bez zadnych spiec i zatargow? Czy byly takowe w ogole? Slupsk zawsze mi sie wydawal wyjatkowy przez to, nie ma chyba drugiego takiego miasta w Polsce...Dzieki z gory
-
Czy turecki klub ze stolicy İstanbul Başakşehir FK ma zorganizowaną grupę kibiców?
IGLOOPOL DĘBICA
-
Ma, ale są to kibice sukcesu, jedynie w ultrasce coś próbuja robić.
-
Kibicowska publicystyka w Polsce, temat, który meczy mnie już od jakiegoś czasu.
Jak to jest, że tak dobry kibicowsko kraj ma tylko 1 swój magazyn?
Dlaczego kibice popierają idee drukowanych czasopism, a sami ich nie kupują?
Wyśmiewamy zachód, a np. w Niemczech sporo ekip nadal wydaje kibicowskie gazetki.
Zapraszam do przeczytania felietonu na temat kibicowskich ideałów, a następnie do wypowiedzenia się na ten temat.
[link]
Jak to jest, że tak dobry kibicowsko kraj ma tylko 1 swój magazyn?
Dlaczego kibice popierają idee drukowanych czasopism, a sami ich nie kupują?
Wyśmiewamy zachód, a np. w Niemczech sporo ekip nadal wydaje kibicowskie gazetki.
Zapraszam do przeczytania felietonu na temat kibicowskich ideałów, a następnie do wypowiedzenia się na ten temat.
[link]

www.sektorkiboli.pl - Strona z Kibicowską Publicystyką
-
Szacunek, że chce Ci się pisać na tej stronce której prawie nikt nie czyta
-
U niego jest kilka naprawdę świetnych felietonów, bez pudrowania, lukru i całego owijania kibolskiego światka w bawełnę. Polecam, np. tekst w którym wypunktowano hasła i slogany, jadące grubą hipokryzją w środowisku.
Podepnę się nieco pod temat, jeśli są tu osoby z KSZO, proszę o wiadomość prywatną. Mam tylko jedno pytanie, a nie chcę niepotrzebnie wrzucać tego na forum.
Podepnę się nieco pod temat, jeśli są tu osoby z KSZO, proszę o wiadomość prywatną. Mam tylko jedno pytanie, a nie chcę niepotrzebnie wrzucać tego na forum.
-
Z tego co kojarze piłkarskich fanów Czarnych nie ma zbyt wielu i bodaj sekcja piłkarska nie działa. (tu trzeba by sprawdzić najniższe ligi jak coś) Koszykarscy Czarni to inna melodia coś jak ten cały AZS w Koszalinie, a skoro o Koszalinie mowa nie ma tam czegoś takiego jak Bałtyk Koszalin w sensie stricte kibicowskim._Henderson_ pisze:Prosiłbym o jakis krotki opis kibicowski Słupska..Najlepiej mapka;} a jak nie, to osiedlami, no i dla osob niezbyt znajacych to miasto- moze jakies przyblizone procenty? Osob i terenu? Byłbym bardzo wdzieczny, i dodalbym dwa pytania- czy Czarni udzielaja sie tez na pilce, czy skupiaja glownie na koszu?I drugie, bardziej podkreslajace wyjatkowy troche klimat Slupska- jak to sie dzieje, ze sa dwie grupy ogarnietych kibicow w miescie i funkcjonuja bez zadnych spiec i zatargow? Czy byly takowe w ogole? Slupsk zawsze mi sie wydawal wyjatkowy przez to, nie ma chyba drugiego takiego miasta w Polsce...Dzieki z gory
-
Jak wygląda sytuacja w Radomiu? Wiadomo, że Radomiak przeważająca część miasta, ale jak mniej więcej liczbowo wypada Broń? Czy jest to stosunek jak w Bydgoszczy Zawiszy do Polonii czy mniejsza/większa przewaga Radomiaka?
-
Chyba cięzko porównać to do Bydgoszczy bo jednak tam są to 2 inne dyscypliny, a więc mamy do czynienia ze zjawiskiem żuzlofanów, których potrafi być wiele, ale niewiele znaczą
-
Broń w Radomiu ma jedno osiedle - Planty.Myślę ,że można powiedzieć,że pod względem podziału sił,to jest to taka mała Warszawa.Z zachowaniem proporcji oczywiście.Coś tam Broń zaczęła ostatnio jeździć z tego co widać,Radomiak na swoim stałym poziomie i prędko się to raczej nie zmienimaciejovsky1203 pisze:Jak wygląda sytuacja w Radomiu? Wiadomo, że Radomiak przeważająca część miasta, ale jak mniej więcej liczbowo wypada Broń? Czy jest to stosunek jak w Bydgoszczy Zawiszy do Polonii czy mniejsza/większa przewaga Radomiaka?
-
Witam. Trapi mnie od dawna co oznaczają skróty na flagach Wisły Płock "DB" i Wisłoki Dębica "Ł(H)E"?
-
Wisłoka - Łowcy Hordy Edwarda
-
Wisła Płock - Dogs Band
-
Była kiedyś w historii taka sytuacja, że ekipa X przyjęła na swoje sektory ekipę Y, a potem w trakcie meczu zaczęła w swoich przyśpiewkach jechać po klubie/ekipie Y, którą "gościli" w swoim sektorze ??
Trapi mnie, jak to jest, że powstają nowe grafy Radomiak + Legia, a Bonus RPK, zadeklarowany Legionista, kpi w swoich rapsach ze słoików.
Czy słoiki z Radomia będą od dziś inaczej traktowani w Warszawie?
-
Możesz napisać co to według ciebie "słoik"?
-
Jeśli trapią cie takie rzeczy to mam poważne powody twierdzić, że nie rozwinąłeś się prawidłowow_harringtonce pisze:Trapi mnie, jak to jest, że powstają nowe grafy Radomiak + Legia, a Bonus RPK, zadeklarowany Legionista, kpi w swoich rapsach ze słoików.
Coraz debilniejsze pytania padają na tym forum...
-
Dołączam do pytaniarzutkarny pisze:Możesz napisać co to według ciebie "słoik"?
:)
-
Podbijam!RUDYZWĄSEM pisze:Dołączam do pytaniarzutkarny pisze:Możesz napisać co to według ciebie "słoik"?
:)
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala