Będąc w Zawoi widzane napisy pro-Wisła Kraków. Niech ktoś z tamtych okolic się wypowie.MajsterBB pisze:Kto rządzi na tych poszczególnych miejscowościach?
-Łodygowice
-Międzybrodzie Żywieckie
-Węgierska Górka
-Zawoja
-Skoczów
-Ochaby Małe
-Chybie
-Goczałkowice Zdrój
-Ustroń

Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala
-
Ostatnio widziałem w necie szal zgodowy Hutnik - Dynamo pisany (w całości?) cyrylicą. To wspólny projekt czy chłopaków z Dynama? Jest gdzieś lepsze zdjęcie albo projekt, tak żeby odczytać w całości?
-
Czy ty jestes poważny? Napisy o niczym nie znaczą ja ich nigdy nie robie a w okolicy mojej kilka napisow z różnych ekip mimo ze ich tu nie ma. Nawet napis Arka Gdynia sie pojawiła na trasie kolo Łodygowic to dopiero egzotyk.wypityjanusz pisze:Będąc w Zawoi widzane napisy pro-Wisła Kraków. Niech ktoś z tamtych okolic się wypowie.MajsterBB pisze:Kto rządzi na tych poszczególnych miejscowościach?
-Łodygowice
-Międzybrodzie Żywieckie
-Węgierska Górka
-Zawoja
-Skoczów
-Ochaby Małe
-Chybie
-Goczałkowice Zdrój
-Ustroń
-
Większość wymienionych miejscowości jest typowo turystyczna, więc trudno się sugerować napisami, ale akurat Zawoja rzut kamieniem od Suchej, więc wpływy Wisły raczej naturalne.
-
jeżeli o ten chodzi:kat. pisze:Ostatnio widziałem w necie szal zgodowy Hutnik - Dynamo pisany (w całości?) cyrylicą. To wspólny projekt czy chłopaków z Dynama? Jest gdzieś lepsze zdjęcie albo projekt, tak żeby odczytać w całości?
[link]
to jest to szalik nie zgodowy a okazjonalny, wydany jak zawsze w przypadku meczu w ramach Welcome to Nowa Huta
-
Dzięki.
Jak zwał, tak zwał, raczej zwykłe okazjonalne szale są bojkotowane przez ekipy i noszone tylko przez pikoli.
Jak zwał, tak zwał, raczej zwykłe okazjonalne szale są bojkotowane przez ekipy i noszone tylko przez pikoli.
-
Haga to chyba najbrudniejsze, miasto w Europie. Tyle brudasów się tam wala,ta zgoda niepasuje do Legii.remikalwi pisze:No nie sądzę kolego, bo w Hadze widzialem grafa ADO i sami holendrzy używają tej nazwy, więc raczej to nie to. W sumie ciekawa sprawa i mógłby ktoś z Legii opisać genezę ADO.ZielonyHulk pisze:ArkaOrłowo pisze:Pytanie do Legionistów - chciałbym zapytać jak wygląda sytuacja z ADO Den Haag, a mianowicie: czy w ekipie waszej holenderskiej zgody działają tylko prawicowi kibice? Zdarzają się kolorowi? Czy może macie zgodę z jakąś konkretną grupą? Pytanie bez napinki bo wiadomo jak wygląda przekrój społeczny w Holandii i jacy ludzie pojawiają się w młynach. Kiedyś, przypadku Juventusu raczej bym tego pytania nie zadawał, ale tutaj mnie to bardzo ciekawi.
Kolego nazwa klubu to FC Den Haag :), używanie ADO to tak jakbyś Zagłębie Lubin zwał KGHM Lubin..
Co pytania ArkiOrłowo: w Holandii nie zdarzają się kolorowi, tylko kolorowi (moluki z Surinamu, Indonezja, czorne z Ghany i całej Afryki w drugim pokoleniu) w głównej mierze są członami każdej liczącej się ekipy. Holendrzy mają tak zryte berety na tle multikulti, że dla nich niepojęte jest, iż w Polsce są sami biali. Dla nich jesteśmy 3-cim światem i na każdym kroku to podkreślają. Nie ma bardziej fałszywego narodu niż holendrzy.
-
pijany powietrzem pisze:była kiedyś ustawka że ustawialy się 2 ekipy a zamiast jednej z nich przyszła 3? (nie bedąca zgodą?) , pytam raczej o kraj (chociaż tutaj wątpie) ale z zagranicy jeśli cos takiego miało miejsce to też moze byc
Parę lat temu do KSZO Ostrowiec zadzwoniła Łada Biłgoraj bądź Stalówka z propozycją walki (jako Lada). Na w/w spotkanie wpadła jednak Stalówka co kończyło się łamaniem kości. Później zresztą zostali za to ukarani na krajowej jedynce w drodze do Gdańska.
-
Jakie są relacje pomiędzy Zagłębiem Sosnowiec a Motorem Lublin?
Dawno temu zgoda, jak to wyglada na dzien dzisiejszy?
-
23 cm w zwisie pisze:Napierdalają się po mordach w każdej możliwej sytuacji. Nie mieszając w to oczywiście Śląska, z którym Motor ma zgodę, a i pewne ciepłe stosunki między WKS-em i Zagłębiem nie do końca wygasły.wonsz dusiciel pisze:Jakie są relacje pomiędzy Zagłębiem Sosnowiec a Motorem Lublin?
mogli cię dalej ruchać w tej piwnicy, taki tu spokój był bez ciebie
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
-
Promień jest przyjacielem Miedzi. Miedź sztama ze Śląskiem. Między zainteresowanymi nic nie ma ale na pewno nie sa do siebie wrogo nastwieni stąd też jakieś kontakty (bardziej symboliczne niż strategiczne). Podobnych sytuacji można w Polsce jeszcze znaleść kilka.
Karkonosze to cholera ich tam wie. Raz są fan clubem - potem już nie są. Na pewno pro Śląsk. Balansują między FC a "byciem w rodzinie".
Naprzód jakiś czas temu określił się że działa na własne konto ale na pewno nie jest obcy dla Korony - raczej tereny przyjazne Koronie.
Hetman z KSZO ciężko powiedzieć. Na pewno ekipa pro KSZO ale nie wiem czy FC , rodzina czy układ.
Karkonosze to cholera ich tam wie. Raz są fan clubem - potem już nie są. Na pewno pro Śląsk. Balansują między FC a "byciem w rodzinie".
Naprzód jakiś czas temu określił się że działa na własne konto ale na pewno nie jest obcy dla Korony - raczej tereny przyjazne Koronie.
Hetman z KSZO ciężko powiedzieć. Na pewno ekipa pro KSZO ale nie wiem czy FC , rodzina czy układ.
-
18 listopada zapowiada się jedno z lepszych spotkań kibicowsko w ostatnim czasie czyli Jagiellonia - Legia(byłby to pierwszy wyjazd Legii na nowy stadion Jagiellonii i pierwszy w ogóle od wiadomego wydarzenia). Pytanie z czystej ciekawości, może ktoś z kręgów Jagi słyszał już jakieś pogłoski, czy miasto i policja będą robić wszystko, żeby Legii nie wpuścić? Zwłaszcza po ostatniej wizycie Widzewa jestem ciekaw, czy sektor gości będzie na tym meczu otwarty.
-
Istnieje jakieś stowarzyszenie/fc polskich kiboli w UK ?
-
ciekawi mnie z jakiego kraju sie wywodzi krojenie flag i czy w o ogóle się wywodzi z danego kraju, bo jednak chorągwie zdobywano już w czasach rycerskich, więc to niejako nastepstwo, ale ciekawi mnie czy ktoś w widoczny sposób zapoczatkował to
-
Mam pytanie odnośnie Gwardii Koszalin, a więc przejdźmy do rzeczy.
Czy jest to stricte wytwór komuny, promujący milicję czy może klub który z własnej i nieprzymuszonej woli związał się z milicją, coś jak Wisła Kraków? Ponadto jeżeli milicyjny rodowód jest bezsprzeczny dlaczego akceptuje ich Arka Gdynia, która ma z tego powodu animozje do Wisły ? A może prawda jest całkiem inna? Mógłby ktoś mi to wyjaśnić? Ponieważ do wszystkich wyżej wymienionych klubów stosunek mam całkowicie neutralny, nie chcę tworzyć spin, dlatego może być PW.
Czy jest to stricte wytwór komuny, promujący milicję czy może klub który z własnej i nieprzymuszonej woli związał się z milicją, coś jak Wisła Kraków? Ponadto jeżeli milicyjny rodowód jest bezsprzeczny dlaczego akceptuje ich Arka Gdynia, która ma z tego powodu animozje do Wisły ? A może prawda jest całkiem inna? Mógłby ktoś mi to wyjaśnić? Ponieważ do wszystkich wyżej wymienionych klubów stosunek mam całkowicie neutralny, nie chcę tworzyć spin, dlatego może być PW.
-
Co tu wyjaśniać? Analogicznie, pada głowa kogoś z Arki albo Cracovii to w tradzie wielka żałoba i "j...ć Wisłę" i śmierć kibica itd., i że jak można zabić drugiego kibica, i jeszcze się z tego cieszyć. A jak pada głowa kogoś z Wisły, to cała triada przeszczęśliwa i uradowana, i "zdechła Wiślacka k...wa".Coke1982 pisze:Mam pytanie odnośnie Gwardii Koszalin, a więc przejdźmy do rzeczy.
-
Czy działająca swego czasu na trybunach Jagi grupa Pretorian to była Antifa Białystok?
-
ANIMALS'12 pisze:Czy działająca swego czasu na trybunach Jagi grupa Pretorian to była Antifa Białystok?
nie, to byli protoplaści kod.
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
-
Które sektory na Lechu to młyn ?
-
I to pisze gosc z Arki ( s,adzadzac po ksywie), hipokryta zwykły i beszczelny. Ma pretensje do Legii że trzyma z Den Hag a tam kibicują "kolorowi", po czym jego Arka, miała sztame z Olimpic Marsylia ekipa lewacka, arabska używającą sprzętu...żenada.ArkaOrłowo pisze:Oczywiście tego zdjęcia nie można brać na poważnie, ale trochę śmiesznie wygląda sytuacja gdzie Legia uważa się za mega prawicową ekipę, natomiast w międzyczasie pozdrawia bandę gdzie udzielają się kolorowi. Kabaret.
Dla Twojej wiadomości eipaDen Hag hools jest prawicowa , biała ityle, reszte sobie możesz wklejać wynalazków, tyle.
-
Arka nie miała żadnej zgody z Olympikiem tym bardziej z lewakami. To były jakieś prywatne kontakty.
-
Piast Gliwice trafił kiedyś komuś flagę?
-
Chłopie, jęsli to nie szydera, to dla Twojej wiadomości: pisanie o jakichkolwiek holendrach jako prawicowcach zakrawa na taką samą kpinę jak czarni skinheadzi w Norwegii starający się o warunkowe zwolnienie Breivika!!Averno pisze:I to pisze gosc z Arki ( s,adzadzac po ksywie), hipokryta zwykły i beszczelny. Ma pretensje do Legii że trzyma z Den Hag a tam kibicują "kolorowi", po czym jego Arka, miała sztame z Olimpic Marsylia ekipa lewacka, arabska używającą sprzętu...żenada.
Dla Twojej wiadomości eipaDen Hag hools jest prawicowa , biała ityle, reszte sobie możesz wklejać wynalazków, tyle.
Holender kopiący w płot na manifestacji pagidy, a chwilę potem bijący sobie piątki z czornuchem czy molukiem, bo przecież kumpel z dzielni czy pubu, to tam taka normalność jak w Polsce kromka chleba ze smalcem i ogórkiem, więc o czym Ty do c**** pana w ogóle piszesz?
Nie żebym coś miał do Ciebie personalnie, ale byłeś widziałes, czy sobie tak klepiesz aby klepać?
-
Odkąd doszło do zawarcia układu GKS Katowice & Górnik Zabrze, koalicja wygrała jakieś większe starcie z Ruchem Chorzów?
Pytam bez napinki, nie pamiętam żadnego zwycięstwa koalicji.
Pamiętam jedynie umawianą walke w 2010, bodajże w Zabrzu (GKSG vs Ruch) w podobnych liczbach, kiedy to koalicjanci....uciekli w popłochu będąc kilkanaście metrów przed Ruchem.
Pamiętam jedynie umawianą walke w 2010, bodajże w Zabrzu (GKSG vs Ruch) w podobnych liczbach, kiedy to koalicjanci....uciekli w popłochu będąc kilkanaście metrów przed Ruchem.
-
wygrali na hołdzie na Bogucicach w styczniu 2013 roku, 2 miesiące później Ruch wziął za to wydarzenie srogi rewanż na Ligocie.użytkownik forum pisze:Odkąd doszło do zawarcia układu GKS Katowice & Górnik Zabrze, koalicja wygrała jakieś większe starcie z Ruchem Chorzów?
-
Pierwsze i drugie piętro na trybunie "Kocioł".whiskey pisze:Które sektory na Lechu to młyn ?
-
Była jeszcze borowa wieś ale to inne, dużo mniejsze liczby. z Ruchu na szybko skołowany mocno dzielnicowy skład nrśl na malujących grafa borowików - jak się okazało skuteczna podpucha :) 2010/2011/2012 lata jakoś. lata leca i daty pewnych wydarzen się zacierają. Zresztą w tych latach co zime było zawsze parę fajnych starć: halemba końcówa, godula pl niepodległości x2, szopki cmentarz, pamiętna bykowina, skrzyżowanie fryna, giszowiec przed hokejem itd. Teraz duża większa ostrożność, większe liczby więc i ciężej coś wykręcić. Do tego odwiedziny na zbiórkach fan clubowych były dużo częstsze: gisz przed ZS, siemce przed Gdańskiem, KSG na siemcach, ruda 1 dworzec itp itdoli1988 pisze:wygrali na hołdzie na Bogucicach w styczniu 2013 roku, 2 miesiące później Ruch wziął za to wydarzenie srogi rewanż na Ligocie.użytkownik forum pisze:Odkąd doszło do zawarcia układu GKS Katowice & Górnik Zabrze, koalicja wygrała jakieś większe starcie z Ruchem Chorzów?
-
na pewno w Zabrzu? przy jakiej to okazji bylo? czy masz na mysli Rude Sląską? - https://www.youtube.com/watch?v=BXhTb19sKZcużytkownik forum pisze: Pamiętam jedynie umawianą walke w 2010, bodajże w Zabrzu (GKSG vs Ruch) w podobnych liczbach, kiedy to koalicjanci....uciekli w popłochu będąc kilkanaście metrów przed Ruchem.
-
Jaki stosunek do GieKSy mają kibice Podbeskidzia i odwrotnie ?
-
zapewne taki sam stosunek jak inne normalne ekipy do zbieraniny wieszającej flagi"k.o.nfidenci", bo jaki mogą mieć inny?
-
Śląsk od zawsze stanowił dla mnie kolebke patologii ( w dobrym znaczeniu) , bardzo specyficzny region, dużo wrogich(dużych) ekip blisko siebie, do tego dużo mniejszych , FC itp.dumaihonor pisze:Była jeszcze borowa wieś ale to inne, dużo mniejsze liczby. z Ruchu na szybko skołowany mocno dzielnicowy skład nrśl na malujących grafa borowików - jak się okazało skuteczna podpucha :) 2010/2011/2012 lata jakoś. lata leca i daty pewnych wydarzen się zacierają. Zresztą w tych latach co zime było zawsze parę fajnych starć: halemba końcówa, godula pl niepodległości x2, szopki cmentarz, pamiętna bykowina, skrzyżowanie fryna, giszowiec przed hokejem itd. Teraz duża większa ostrożność, większe liczby więc i ciężej coś wykręcić. Do tego odwiedziny na zbiórkach fan clubowych były dużo częstsze: gisz przed ZS, siemce przed Gdańskiem, KSG na siemcach, ruda 1 dworzec itp itdoli1988 pisze:wygrali na hołdzie na Bogucicach w styczniu 2013 roku, 2 miesiące później Ruch wziął za to wydarzenie srogi rewanż na Ligocie.użytkownik forum pisze:Odkąd doszło do zawarcia układu GKS Katowice & Górnik Zabrze, koalicja wygrała jakieś większe starcie z Ruchem Chorzów?
Dużo mozliwosci do fajnych starć.
Nie pamiętam co bylo przez przybiciem ich zgody(moze ktos opisze? :) )ale domyslam sie ze Sama Gieksa, czy sam Górnik musieli miec bardzo ciężko z Ruchem, do tego kosa miedzy sobą, i inne lokalne ekipy.
Ciekawe co im da/ł ten układ na przestrzeni lat.
Swoją drogą to Ruch dawniej nie mial dobrych stosunkow z Górnikiem? W spodku chyba razem atakowali Giekse.Chyba ze cos pomylilem.
@dziecko_armaggedonu możliwe że pomylilem miejsce, i mozliwe ze chodzi wlasnie o tą bitke, a wlasciwie jej brak.Slyszalem o niej od znajomych, kazda relacja byla taka sama więc domyslam sie ze to nie byl farmazon, a jesli to wlasnie to no to filmik tylko potwierdza moje slowa.
I tak z innej beczki jeszcze, przybliży ktoś oficjalny powód zerwania zgody Legia-Pogoń '94?
-
kiedyś były pomysły stworzenia "ślaskiej siły" (bez Gieksy) ale bardzo szybko to upadło, zresztą wiele FC nigdy tego nie akceptowało, z obu stron zresztą. Ze spodkiem pomyliłeś, w spodku był naprawde spory burdel, wiele ekip walczyło na dwa fronty, Górnik walczył z jednej strony z Wisłą, z drugiej z Gieksą, Gieksa z jednej strony z Górnikiem, z drugiej z nami, my z jednej strony mieliśmy Giekse, z drugiej Tychy z ŁKSem i chyba nawet jakieś tam spiecia z Rakowem były.. W pewnym momencie Gieksa zaczeła spierdalać z jednej strony przed nami, z drugiej przed Górnikiem, powstała na ich sektorze panika i sektor opustoszał, ale nie można powiedzieć że było to planowane i że "razem atakowaliśmy Giekse", tak po prostu wyszło, równie dobrze można powiedzieć że Gieksa wraz z Wisłą walczyła z Górnikiemużytkownik forum pisze: Swoją drogą to Ruch dawniej nie mial dobrych stosunkow z Górnikiem? W spodku chyba razem atakowali Giekse.Chyba ze cos pomylilem.
-
To fakt holendrzy maja juz zryte tym multi-kulti, ekipa Den czołowa to biali, co nie znaczy że prywatnie nie maja kumpli czarnychremikalwi pisze:Chłopie, jęsli to nie szydera, to dla Twojej wiadomości: pisanie o jakichkolwiek holendrach jako prawicowcach zakrawa na taką samą kpinę jak czarni skinheadzi w Norwegii starający się o warunkowe zwolnienie Breivika!!
Holender kopiący w płot na manifestacji pagidy, a chwilę potem bijący sobie piątki z czornuchem czy molukiem, bo przecież kumpel z dzielni czy pubu, to tam taka normalność jak w Polsce kromka chleba ze smalcem i ogórkiem, więc o czym Ty do c**** pana w ogóle piszesz?
Nie żebym coś miał do Ciebie personalnie, ale byłeś widziałes, czy sobie tak klepiesz aby klepać?
( podobno muslimów nie).
Przynajmniej bez hipokryzji jak w niektórych Polskich ekipach. Wszyscy prawica a w niektórych ekipach latają brudasy albo do brudasów i komuchów, jadą i pija ( wspomniana Marsylia).
Z drugiej strony prawicowość to nie od razu rasizm, Ci czarni za Brejvikiem mogą naprawde mieć poglądy prawicowe i nienawidzieć lewicy :D
-
Lata i pamięć już nie te, wiec moglem pomylić coś odnosnie Spodka.
Fakt faktem, że Ruch pomimo tylu kos trzyma się i rosnie w sile jak malo kto w Polsce, a warto podkreslic ze Chorzow jest 100tysięcznikiem tylko..
@Averno my, polacy inaczej patrzymy na to wszystko.
w Krajach takich jak Francja, Niemcy , Anglia, Holandia ecc, gdzie ilosc imigrantow (w tym wielu od pokolen) jest bardzo duza, nie ma mozliwosci aby nie przenikli rowinez na trybuny.
Aby to wyzerowac musialoby dochodzic do aktow przemocy ( ze wzgledu na kolor, religie) juz w szkolach podstawowych.
Jesli od dziecka zyja ze soba w zgodzie, badz neutralnie to z biegiem czasu, staje sie oczywiste ze wejda tez na trybuny.
Mysle ze w czasach kiedy doszlo do sztamy Legia-ADO nie bylo tam tylu brudasow, a moze nie bylo ich wcale.
Miejmy nadzieje ze w Polsce bedzie tak jak jest pod tym wzgledem.
Strach pomyslec co by bylo z dzisiejsza Polska gdyby nie 2WS : )
Ciezko sobie wyobrazic wlasne panstwo w ktorym stanowilibysmy jakies 50 % ludnosci(zydzi, cygany, niemcy,ruscy,ukraincy ecc)
Jestesmy pod wzgledem etnicznym najbardziej jednolitym panstwem Europy i niech tak pozostanie.
Fakt faktem, że Ruch pomimo tylu kos trzyma się i rosnie w sile jak malo kto w Polsce, a warto podkreslic ze Chorzow jest 100tysięcznikiem tylko..
@Averno my, polacy inaczej patrzymy na to wszystko.
w Krajach takich jak Francja, Niemcy , Anglia, Holandia ecc, gdzie ilosc imigrantow (w tym wielu od pokolen) jest bardzo duza, nie ma mozliwosci aby nie przenikli rowinez na trybuny.
Aby to wyzerowac musialoby dochodzic do aktow przemocy ( ze wzgledu na kolor, religie) juz w szkolach podstawowych.
Jesli od dziecka zyja ze soba w zgodzie, badz neutralnie to z biegiem czasu, staje sie oczywiste ze wejda tez na trybuny.
Mysle ze w czasach kiedy doszlo do sztamy Legia-ADO nie bylo tam tylu brudasow, a moze nie bylo ich wcale.
Miejmy nadzieje ze w Polsce bedzie tak jak jest pod tym wzgledem.
Strach pomyslec co by bylo z dzisiejsza Polska gdyby nie 2WS : )
Ciezko sobie wyobrazic wlasne panstwo w ktorym stanowilibysmy jakies 50 % ludnosci(zydzi, cygany, niemcy,ruscy,ukraincy ecc)
Jestesmy pod wzgledem etnicznym najbardziej jednolitym panstwem Europy i niech tak pozostanie.
-
Wiem o tym. Chodzi o to że wciąż ekipa główna to biali ale fakt że trybuny to multi kulti i tego nie zmienią. tylko ja cały czas pisałem o ekipie sportowej a nie całości.użytkownik forum pisze:Aby to wyzerowac musialoby dochodzic do aktow przemocy ( ze wzgledu na kolor, religie) juz w szkolach podstawowych.
Mysle ze w czasach kiedy doszlo do sztamy Legia-ADO nie bylo tam tylu brudasow, a moze nie bylo ich wcale
-
Tak, piszac to co zacytowales ,nie sprecyzowalem dokladnie do kogo pije.mialem bardziej na mysli ludzi ktorzy mylnie pisza z gory ''Holendrzy/Angole to pizdy bo dopuscili do tego ze ciapaki sa na trybunach''
Wyobrazcie sobie ze np w latach 50 w Polsce zostaja przesiedleni cygain z calej europy, dzisiaj by stanowili powiedzmy jakies 5 milionow mieszkancow(na 40 mln calosci)
Myslicie ze nie tworzyliby wlasnych grup na stadionach?
Polacy mieli by wtedy c**** do gadaina.Nie zdziwilbym sie tez jesli z czasem Polskie grupy robilyby sobie uklady z cyganskimi.albo zalozmy ze cygany mialyby swoje kluby w roznych zakatkach Polski, i brataliby sie miedzy soba robiac awantury przeciwko Polakom.Albo na jednym stadionie, pod jedna flaga dzialalby 2 rozne ekipy.Polskie i cyganskie.
Wszystko jest/byloby mozliwe.Wiec gdybanie o zachodzie europy kompletnie mija sie z celem.
Tak jak pisalem wyzej, cieszmy sie ze jestesmy jednolitym narodem, i jesli macie mozliwosc to uswiadamiajcie mlode pokolenia , ze Polska to Polacy a nie imigranci.
To w Nas tkwi sila i przyszlosc narodu.
Trzeba zaczac malymi krokami, od podstaw.Z czasem wszystko bedzie sie toczylo po naszej mysli.
Wyobrazcie sobie ze np w latach 50 w Polsce zostaja przesiedleni cygain z calej europy, dzisiaj by stanowili powiedzmy jakies 5 milionow mieszkancow(na 40 mln calosci)
Myslicie ze nie tworzyliby wlasnych grup na stadionach?
Polacy mieli by wtedy c**** do gadaina.Nie zdziwilbym sie tez jesli z czasem Polskie grupy robilyby sobie uklady z cyganskimi.albo zalozmy ze cygany mialyby swoje kluby w roznych zakatkach Polski, i brataliby sie miedzy soba robiac awantury przeciwko Polakom.Albo na jednym stadionie, pod jedna flaga dzialalby 2 rozne ekipy.Polskie i cyganskie.
Wszystko jest/byloby mozliwe.Wiec gdybanie o zachodzie europy kompletnie mija sie z celem.
Tak jak pisalem wyzej, cieszmy sie ze jestesmy jednolitym narodem, i jesli macie mozliwosc to uswiadamiajcie mlode pokolenia , ze Polska to Polacy a nie imigranci.
To w Nas tkwi sila i przyszlosc narodu.
Trzeba zaczac malymi krokami, od podstaw.Z czasem wszystko bedzie sie toczylo po naszej mysli.
-
Averno pisze: I to pisze gosc z Arki ( s,adzadzac po ksywie), hipokryta zwykły i beszczelny. Ma pretensje do Legii że trzyma z Den Hag a tam kibicują "kolorowi", po czym jego Arka, miała sztame z Olimpic Marsylia ekipa lewacka, arabska używającą sprzętu...żenada.
Zbastuj z tymi oskarżeniami chłopie, bo o ile większość trybun na OM to lewacy, to Commando Ultra'84 z którymi były prywatne kontakty było ekipą prawicową.Averno pisze: Przynajmniej bez hipokryzji jak w niektórych Polskich ekipach. Wszyscy prawica a w niektórych ekipach latają brudasy albo do brudasów i komuchów, jadą i pija ( wspomniana Marsylia).
-
Jaki ku*** srogi rewanz? Od poczatku idziemy z psami I dochodzi miedzy nami do wymiany ciosow, ale obydwie grupy spierdalaja bo psy zaczely szalec. Srogi w******* to dostaliscie na Dabrowceoli1988 pisze:iużytkownik forum pisze:Odkąd doszło do zawarcia układu GKS Katowice & Górnik Zabrze, koalicja wygrała jakieś większe starcie z Ruchem Chorzów?
wygrali na hołdzie na Bogucicach w styczniu 2013 roku, 2 miesiące później Ruch wziął za to wydarzenie srogi rewanż na Ligocie.
-
Jest to klub z milicyjny rodowodem, zresztą pierwsza ichnia nazwa w 1946 roku to Milicyjny KS. Dlaczego akceptuje to Arka i czym się kierowała tego nie wiem. Sama historia kibicowania KSG w Koszalinie jest prozaiczna. W okresie formowania się ruchu kibicowskiego w Polsce Koszalin piłkarsko miał praktycznie tylko Gwardię zresztą odnoszącą wówczas spore sukcesy (ćwierćfinał Pucharu Polski). Zgodę z Gwardii z Arką poprzedziły wcześniej prywatne kontakty ludzi z obu ekip, a w ramach ciekawostki Koszalinianie wcześniej mieli dobre stosunki z Gdańską Lechią klubem strictem Solidarnościowym. Inne czasy, inne warunki nie wszystko można dzić racjonalnie wytłumaczyć.Coke1982 pisze:Mam pytanie odnośnie Gwardii Koszalin, a więc przejdźmy do rzeczy.
-
Po pierwsze nie ma prawicowych ekip na OM, ludzie od nas kurtuazyjnie nie zauwazali pewnych rzeczy, po drugie to nie Gwardia tylko jedyni wtedy (do polowy lat 80-tych) szalikowcy w Koszalinie czyli AZS jezdzili na Lechie, Gwardia przybila zgode z Arka na Comindexie Damnica,rok 1990 lub 1991
TYBET JEST SERBSKI