na Zawisze też były wycieczki z całego miasta i kto to pamięta?*** pisze:teraz przez pół roku będą wszędzie pierdolić jaki to wzór kibicowski i że inni powinni się uczyć, oby Lech ich wyjebał z tych pucharów bo będzie kolejna nagonka na złych kiboli ;)

Puchar Polski 2014/2015
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Puchar Polski 2014/2015
-

Sektor Błękitnych
-
Finał Legia - Lech. Na chwilę obecną dla kibiców Legii przewidziano 9800 wejściówek. Jak dla mnie jest to żenada. Stadion o pojemności 58.500 ludzi i jednej z ekip dają 9800 wejściówek... Jest szansa, że ta liczba będzie większa? Czy te wszystkie pizdy (pzpn-owskie, esktraklasa sa itp. ) porozdawały bilety osobom typu Greń a ci będą nimi handlować ?
-
Co oni tam śpiewają? Jesteśmy zawsze tam gdzie co gra?Zolpidem pisze:Specjalnie na ten mecz pomontują płoty między młynami a neutralami? Przecież to taki światowy stadion był :)
Chyba wcale tak źle nie śpiewali :)
https://www.youtube.com/watch?v=Faa-FkL ... detailpage
-
Edward1488 pisze:Co oni tam śpiewają? Jesteśmy zawsze tam gdzie co gra?Zolpidem pisze:Specjalnie na ten mecz pomontują płoty między młynami a neutralami? Przecież to taki światowy stadion był :)
kolejarz/kolejorz ? w koncu "kolejowy klub sportowy" ;)
jednak nie znalazłem w historii klubu odniesienia do tej "kolejowości"
w sumie to j****
-
Na chwile obecną Legia dostanie 9.800 biletów, Lech 9.000 sztuk.
Mam nadzieje, że zwiększą pulę biletów dla obu ekip. W końcu mecz będzie na stadionie, który pomieści 58.500 widzów. Poza tym jedni nie powinni dostać więcej niż drudzy...
Mam nadzieje, że zwiększą pulę biletów dla obu ekip. W końcu mecz będzie na stadionie, który pomieści 58.500 widzów. Poza tym jedni nie powinni dostać więcej niż drudzy...
-
Liczę, że sytuacja w ekipie (L) się wyklaruje i Nieznani Sprawcy powrócą na ten mecz. Nie wyobrażam sobie, by po stronie Legii zabrakło konkretnej oprawy na takim meczu...
A tak na marginesie. W 2011 roku na meczu w Bydgoszczy ile biletów oficjalnie dostała Legia i ile Lech?
A tak na marginesie. W 2011 roku na meczu w Bydgoszczy ile biletów oficjalnie dostała Legia i ile Lech?
-
po 5000Emigrant_85 pisze:A tak na marginesie. W 2011 roku na meczu w Bydgoszczy ile biletów oficjalnie dostała Legia i ile Lech?
-
Słabo szukałeś - [link]aLvaro pisze:Edward1488 pisze:Co oni tam śpiewają? Jesteśmy zawsze tam gdzie co gra?Zolpidem pisze:Specjalnie na ten mecz pomontują płoty między młynami a neutralami? Przecież to taki światowy stadion był :)
kolejarz/kolejorz ? w koncu "kolejowy klub sportowy" ;)
jednak nie znalazłem w historii klubu odniesienia do tej "kolejowości"
w sumie to j****

-
bilety na allegro się pojawiły :)
-
PZPN sobie nie może na to pozwolic, i to na kilka tygodni przed Finałem Ligi Europejskiej. Boniek byłby wtedy w oczach Platiniego skończony jako prezes. A nie będę zaskoczony gdy Platini się pojawi na Finale PPMam racje pisze:http://forum.hejlech.pl/index.php?/topi ... ar-polski/9000 biletów, 8 pociągów specjalnych.
6 z Poznania, 1 z Piły, 1 z Gniezna.
Nie ma rezerwacji, wystarczy przyjść i kupić.
Będzie zniżka dla małolatów.
Sprzedaż będzie prowadzona:
- w Tifo
- w Pile, w Kolejowym Sklepie Sportowym, ul.Buczka 18
- w Gnieźnie, w Klubie Lokomotywa, ul.Dworcowa 313
Bilety na pociągi z Piły i Gniezna, będzie można kupić także w Tifo.
Przy zakupie trzeba okazać dokument lub ksero. Karta kibica dokumentem nie jest ;)
Bilety będą sprzedawane tylko w pakiecie czyli bilet + przejazd pociągiem.
Na bilecie każdy będzie miał przypisany konkretny pociąg, wszystko po to by
uniknąć sytuacji, że jeden pociąg pojedzie pusty, a drugi przeładowany.
Jedziesz np pociągiem nr 3, tym samym również wracasz. Pilnujcie tego.
Ilość pociągów jest wystarczająca, warunki będą odpowiednie, wszyscy jedziemy razem!
Nie ma zatem opcji by kupić pakiet wyjazdowy, a udać się na finał autem.
Przypominam, że wyjazd to nie wycieczka szkolna czy inna tego typu eskapada.
Na wyjeździe może wydarzyć się wiele, więc każdy niech godnie reprezentuje Kolejorza tego dnia!
Czekamy na wycenę pociągów oraz bilety i ruszamy :) Więcej informacji najprawdopodobniej w poniedziałek.
Żeby tylko Lech nie poszedł śladem Wisły, która podobnie szykowała się na Superpuchar na Narodowym, a mecz za pięć dwunasta odwołano.
PS. Pytanie do Wiślaków: Odzyskaliście jakąś część kasy za organizowanie wyjazdu, który trzeba było w ost. chwili odwołać?
-
Bilety miały być do drukowania od 10.04.
Po pisemnym zapytania dostałem odpowiedź, że możliwość drukowania będzie w przyszłym tygodniu. Coś kombinują ale chyba maszyna jest za bardzo rozpędzona żeby coś zrobili z przełożeniem terminu lub miejsca.
Po pisemnym zapytania dostałem odpowiedź, że możliwość drukowania będzie w przyszłym tygodniu. Coś kombinują ale chyba maszyna jest za bardzo rozpędzona żeby coś zrobili z przełożeniem terminu lub miejsca.
-
Nic nie będą kombinować i mecz będzie normalnie na Narodowym, przecież nawet jakby jakieś awantury były to będzie to na rękę władzy, która mogłaby znowu zacząć krucjatę antykibolską. Przypominam, że wybory prezydenckie w maju, a niedługo później parlamentarne. Nawet bym się nie zdziwił jakby była powtórka z Bydgoszczy szczerze mówiąc.
-
Dziś miało się odbyć spotkanie organizacyjne w/s finału PP. Odbyło się? Jeśli tak to jakie decyzje zapadły?
-
Nie mogę wkleić linku dlatego cytuje treść artykułu z 12zawodnik.pl:
,,W niebieskich koszulkach, białych spodenkach i getrach zagrają piłkarze Lecha Poznań w finale Pucharu Polski z Legią Warszawa. "Kolejorz" będzie formalnie gospodarzem tego spotkania i dzięki temu zajmie na Stadionie Narodowym szatnię, z której korzysta reprezentacja Polski.
Lech Poznań będzie gospodarzem meczu z Legią Warszawa, mimo że spotkanie będzie rozgrywane na Stadionie Narodowym w stolicy, a obiekt ten jest oddalony od siedziby warszawskiego klubu o niecałe pięć kilometrów. - Jesteśmy gospodarzem, bo wynika to z regulaminu rozgrywek. Mówi on, że taki przywilej przypada drużynie, która w poprzednim sezonie ligowym zajęła niższe miejsce w tabeli - wyjaśnia menedżer Lecha Poznań Dariusz Motała, który we wtorek wziął udział w spotkaniu organizacyjnym poświęconym meczowi zaplanowanemu na 2 maja."Kolejorz" miał więc pierwszeństwo w wyborze strojów piłkarzy na finał Pucharu Polski. Zdecydował się na swój "domowy" komplet, czyli niebieskie koszulki i białe spodenki oraz getry. Legioniści będą ubrani w zielone koszulki i getry oraz czarne spodenki.
Lech Poznań wybierał też szatnię, w której będzie się przebierał. Postawił na pomieszczenie, które normalnie jest zarezerwowane dla reprezentacji Polski, gdy ta pojawia się na Stadionie Narodowym. Z obecnych lechitów w tej szatni miał okazję przebierać się tylko Marcin Kamiński - podczas Euro 2012, gdy był w kadrze rezerwowym.
Finał Pucharu Polski jest przygotowywany z wielkim rozmachem. W polskich realiach to będzie topowe wydarzenie, przygotowywane z rozmachem godnym meczów fazy grupowej europejskich pucharów. Dzień przed pojedynkiem Lech Poznań - Legia Warszawa oba zespoły będą miały oficjalne treningi, podczas których zapoznają się z murawą. Przedstawiciele drużyn wezmą też udział w konferencjach prasowych.
- Można było wyczuć, że szykuje się szczególny mecz. Dla pracowników Stadionu Narodowego będzie to próba generalna przed zaplanowanym tam na 27 maja finałem Ligi Europejskiej - przypomina Dariusz Motała.
Zarówno Legia Warszawa jak i Lech Poznań na finał Pucharu Polski otrzymają po około 9 tysięcy biletów do dystrybucji w klubowych kasach. Kibice stołecznej drużyny zasiądą za bramką na trybunie południowej od Al. Poniatowskiego. Z kolei lechici zajmą swoje miejsca od strony stacji kolejowej i ulicy Siwca. W ten sposób zorganizowana grupa poznaniaków najszybciej dotrze na stadion. Nie ma już wejściówek na sektory neutralne.
źródło: sport.pl / legia.net ,,
,,W niebieskich koszulkach, białych spodenkach i getrach zagrają piłkarze Lecha Poznań w finale Pucharu Polski z Legią Warszawa. "Kolejorz" będzie formalnie gospodarzem tego spotkania i dzięki temu zajmie na Stadionie Narodowym szatnię, z której korzysta reprezentacja Polski.
Lech Poznań będzie gospodarzem meczu z Legią Warszawa, mimo że spotkanie będzie rozgrywane na Stadionie Narodowym w stolicy, a obiekt ten jest oddalony od siedziby warszawskiego klubu o niecałe pięć kilometrów. - Jesteśmy gospodarzem, bo wynika to z regulaminu rozgrywek. Mówi on, że taki przywilej przypada drużynie, która w poprzednim sezonie ligowym zajęła niższe miejsce w tabeli - wyjaśnia menedżer Lecha Poznań Dariusz Motała, który we wtorek wziął udział w spotkaniu organizacyjnym poświęconym meczowi zaplanowanemu na 2 maja."Kolejorz" miał więc pierwszeństwo w wyborze strojów piłkarzy na finał Pucharu Polski. Zdecydował się na swój "domowy" komplet, czyli niebieskie koszulki i białe spodenki oraz getry. Legioniści będą ubrani w zielone koszulki i getry oraz czarne spodenki.
Lech Poznań wybierał też szatnię, w której będzie się przebierał. Postawił na pomieszczenie, które normalnie jest zarezerwowane dla reprezentacji Polski, gdy ta pojawia się na Stadionie Narodowym. Z obecnych lechitów w tej szatni miał okazję przebierać się tylko Marcin Kamiński - podczas Euro 2012, gdy był w kadrze rezerwowym.
Finał Pucharu Polski jest przygotowywany z wielkim rozmachem. W polskich realiach to będzie topowe wydarzenie, przygotowywane z rozmachem godnym meczów fazy grupowej europejskich pucharów. Dzień przed pojedynkiem Lech Poznań - Legia Warszawa oba zespoły będą miały oficjalne treningi, podczas których zapoznają się z murawą. Przedstawiciele drużyn wezmą też udział w konferencjach prasowych.
- Można było wyczuć, że szykuje się szczególny mecz. Dla pracowników Stadionu Narodowego będzie to próba generalna przed zaplanowanym tam na 27 maja finałem Ligi Europejskiej - przypomina Dariusz Motała.
Zarówno Legia Warszawa jak i Lech Poznań na finał Pucharu Polski otrzymają po około 9 tysięcy biletów do dystrybucji w klubowych kasach. Kibice stołecznej drużyny zasiądą za bramką na trybunie południowej od Al. Poniatowskiego. Z kolei lechici zajmą swoje miejsca od strony stacji kolejowej i ulicy Siwca. W ten sposób zorganizowana grupa poznaniaków najszybciej dotrze na stadion. Nie ma już wejściówek na sektory neutralne.
źródło: sport.pl / legia.net ,,
-
Poszedłbym dalej.
Wszystkie ligowe mecze z Legią, powinny być rozgrywane w Warszawie, na tych samych zasadach "gospodarz" na gościnie, ma prawo wybrać stroje i szatnię.
Kibice "przyjezdni"- gospodarze, nie powinni wnosić swoich barw klubowych... Sport i rywalizacja jest najważniejsza.
Wszyscy kibice w Polsce, w Europie, a może nawet i na świecie powinni przed pierwszym gwizdkiem śpiewać "Warszawski Sen"- Niemena.
Wszystkie ligowe mecze z Legią, powinny być rozgrywane w Warszawie, na tych samych zasadach "gospodarz" na gościnie, ma prawo wybrać stroje i szatnię.
Kibice "przyjezdni"- gospodarze, nie powinni wnosić swoich barw klubowych... Sport i rywalizacja jest najważniejsza.
Wszyscy kibice w Polsce, w Europie, a może nawet i na świecie powinni przed pierwszym gwizdkiem śpiewać "Warszawski Sen"- Niemena.
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
szalikowiec70 pisze:co do mojej ortografii to powiem , ze juz dawno niechodze do szkolyi moze cos mi sie tam nieuda
fjodor1978vborys1978 pisze: Niedoczytany osle po podstawowce za Buga
-
Jaki stadion jest areną rezerwową na finał Ligi Europejskiej?
#pdk
#pdk
-
Punkt następny: powinieneś jak najszybciej opuścić to forum.natenczaswojski3 pisze:Poszedłbym dalej.
Czyli co?Jest 100% pewne,że finał będzie w Warszawie czy jeszcze mogą coś wykombinować?
Jaki Romuś?To jakiś twój wafel jest czy jak?
-
Ciekawe co teraz napiszą osoby, które twierdziły że mecz na pewno nie odbędzie się w Warszawie. Cytuję "Trzeba być młodym lub naiwnym, że finał odbędzie się w Warszawie ". No chyba, że oni dalej uważają że finał zostanie rozegrany gdzie indziej.
-
gdyby nie tegoroczny finał LE to pewni by cos odjebali.
-
Cytując Twój podpis:natenczaswojski3 pisze:Poszedłbym dalej.
"Niedoczytany osle po podstawowce za Buga"
Kup sobie maść na ból d***.
Przyda Ci się.
-
to nie są dodatkowe biletyDario1916 pisze:Dodatkowe 3 tysiące biletów ...
http://legionisci.com/news/62862_Inform ... olski.html
-
ja rozumiem to tak, że te 3 tysiace biletow to nie dodatkowe bilety, lecz z tej puli 9.800 przeznaczonych dla kibiców Legii.
-
Ja interpretuje to podobnie jak koledzy wyżej... Legia nie dostała od PZPN-u dodatkowych biletów tylko samodzielnie dystrybuje te 3000. (tzn. niezależnie od SKLW). Zolpidem możesz podać źródło tych informacji??
-
Szczerze to nie wydaje mi się by mieszkańcy Stargardu rzucili się na wykup wejściówek... Kibice z Poznania także, blisko 10000 powinno im wystarczyć na wyjazd. Najprawdopodobniej bilety które rozeszły się w dzień między 1 i 2 półfinałem padły łupem mieszkańców stolicy. No ale to tylko moje zdanie.
-
Ja napisze tak - bilety, ktore byly na kupbilet.pl skonczyly sie w dniu, w ktorym Legia wygrala z Podbeskidziem i wiadomo bylo, ze Legia zagra w finale. Lech nie byl wtedy pewny gry w finale. Zatem nalezy przypuszczac, ze zdecydowana wiekszosc biletow na sektory neutralne wykupili kibice (L).
-
Victoria Sulejówek - Radomiak Puchar Polski z wczoraj

-
No ale co w związku z tym, że na neutralnych zasiądzie Miron z Tarchomina czy Olaf Lubaszenko z c*** wie skąd on tam jest, i paluszkami będą pokazywać eLkę? Normalny kibol Legii ma na nich wyjebane, więc o co wam w tym momencie chodzi? Wytłumaczcie mi to tak łopatologicznie.
Emigrant_85 pisze:Ja napisze tak - bilety, ktore byly na kupbilet.pl skonczyly sie w dniu, w ktorym Legia wygrala z Podbeskidziem i wiadomo bylo, ze Legia zagra w finale. Lech nie byl wtedy pewny gry w finale. Zatem nalezy przypuszczac, ze zdecydowana wiekszosc biletow na sektory neutralne wykupili kibice (L).
Polskie Wilno, Polski Lwów. j**** żmudzinów i banderowców.
Uwolnić Maćka!!
Uwolnić Maćka!!
-
a Tobie o co chodzi???Banti pisze:No ale co w związku z tym, że na neutralnych zasiądzie Miron z Tarchomina czy Olaf Lubaszenko z c*** wie skąd on tam jest, i paluszkami będą pokazywać eLkę? Normalny kibol Legii ma na nich wyjebane, więc o co wam w tym momencie chodzi? Wytłumaczcie mi to tak łopatologicznie.
(L)egia ma wyjebane na wszystko i tyle!
a tak w temacie - zaczyna mnie wqrwiać ten cały Finał.
Jaranie się o bilety, bufory na 10k, jakieś nierealne akcje z barwami:(
W tym kraju potrafimy spierdolić wszystko:(
Dla mnie najchętniej, to można byłoby olać ten cały folklor z Finałem i mieć wywalone na PZPN, Polsat i ich zabawki
Zarówno Legia jak i Lech potrafi przyjąć i podziękować swoim graczom bez tego całego dożynkowego show.
Niech się bawią same!
Sorki, ale zaczyna być jakaś mega żenada - oprawa Lechii, wyjazd Korony:(
ech...
-
nie tylko wy macie wyjebane na to co maja do powiedzenia "sztywne mordy" z k.net...
-
olejesz ten folklor? czy tylko tak sobie popierdolic chciales?
-
telewidz pisze:olejesz ten folklor? czy tylko tak sobie popierdolic chciales?
nie zaczepiaj - ochłoń proszę
-
olewasz folklor czy jednak sie wybierasz na mecz? zaczales temat to dokoncz
-
jaka odpowiedź jest dla Ciebie satysfakcjonująca?telewidz pisze:olewasz folklor czy jednak sie wybierasz na mecz? zaczales temat to dokoncz
https://www.youtube.com/watch?v=TG3NDtHcs40
-
mnie zastanawia jak wyliczam, że kilkanaście osób z Radomia ze znajomych zakupiło bilety bez problemu na sektor neutralny domyślając się jaki będzie finał (2 sprzedałem na allegro zainteresowanym z Poznania i Warszawy)... wystarczy być na bieżąco na necie... nie rozumiem tego gapiostwa kibiców zainteresowanych meczem bezpośrednio ich klubów, że zaspali z zakupem... choć te strefy buforowe to przesada... a tam gdzie kamer nie będzie skierowanych będą pustki jak rok temu, czyli na trybunie naprzeciw neutralnej...
-
A nawet jeśli będzie to co ?telewidz pisze:olewasz folklor czy jednak sie wybierasz na mecz? zaczales temat to dokoncz
Gościu napisał co myśli i zgoda z nim w 100 %.
9.000 biletów za mało ? Więcej nie będzie.
Kto jeździ na wyjazdy, udziela się, zasłużył, bilet dostanie.
Jeśli liczycie, że będzie druga Bydgoszcz to sobie darujcie.
Władza i pzpn robią sobie z tego meczu test przed finałem LE.
Do czego to doszło, żebym zdanie warszawiaka popierał...

-
a mnie zastanawia to co piszesz...ŁUKI1985 pisze:mnie zastanawia jak wyliczam, że kilkanaście osób z Radomia ze znajomych zakupiło bilety bez problemu na sektor neutralny domyślając się jaki będzie finał (2 sprzedałem na allegro zainteresowanym z Poznania i Warszawy)... wystarczy być na bieżąco na necie... nie rozumiem tego gapiostwa kibiców zainteresowanych meczem bezpośrednio ich klubów, że zaspali z zakupem... choć te strefy buforowe to przesada... a tam gdzie kamer nie będzie skierowanych będą pustki jak rok temu, czyli na trybunie naprzeciw neutralnej...
na chu. komukolwiek bilet na sektory jak nazywasz - neutralne.
to jest mecz Legii Warszawa - neutralne mogłyby być z Zagłębiem Sosnowiec
-
czy Nieznani Sprawcy odwieszą działalność i będzie oprawa?(L)egijny pisze:a Tobie o co chodzi???Banti pisze:No ale co w związku z tym, że na neutralnych zasiądzie Miron z Tarchomina czy Olaf Lubaszenko z c*** wie skąd on tam jest, i paluszkami będą pokazywać eLkę? Normalny kibol Legii ma na nich wyjebane, więc o co wam w tym momencie chodzi? Wytłumaczcie mi to tak łopatologicznie.
(L)egia ma wyjebane na wszystko i tyle!
a tak w temacie - zaczyna mnie wqrwiać ten cały Finał.
Jaranie się o bilety, bufory na 10k, jakieś nierealne akcje z barwami:(
W tym kraju potrafimy spierdolić wszystko:(
Dla mnie najchętniej, to można byłoby olać ten cały folklor z Finałem i mieć wywalone na PZPN, Polsat i ich zabawki
Zarówno Legia jak i Lech potrafi przyjąć i podziękować swoim graczom bez tego całego dożynkowego show.
Niech się bawią same!
Sorki, ale zaczyna być jakaś mega żenada - oprawa Lechii, wyjazd Korony:(
ech...
uważasz za mega żenadę oprawę Lechii i wyjazd Korony? cudnie, a jak skomentujesz zakaz pirotechniki jaki wydała Wasza ekipa (która ułozyła się z klubem) ultrasom, co stało się przyczyną protestu?
-
Dobre pytanie.Można prosić jakieś szczegóły tego konfliktu czy to temat tabu?Chyba NS nie zawiesili działalności ot tak bo Leśnemu i zarządowi coś nie pasowało.Ekipa pewnie dała zakaz i to jest bardzo dziwne bo Legia nigdy z nikim się nie układała.