Marsz Niepodległości 2013

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
tom_aszw

Re: Marsz Niepodległości 2013

Post autor: tom_aszw » 12.11.2013, 12:12

@C@b pisze:Dużo ekip po raz kolejny zrobiło sobie przypał ubierając się w rzeczy klubowe (kominy,szale,kurtki itp.) dzięki czemu psy bez problemu wiedziały na które ekipy się "ustawić" na powrocie. Na takie manifestacje powinny być kominiarki jednakowe dla wszystkich, a najlepiej białe.

tak to wyglada jak ludzie nie używaja swego mozgu... dla wielu lanserów tylko lans jest ważny...a pozniej 70 osób zatrzymanych...

iparts.pl
@C@b

Post autor: @C@b » 12.11.2013, 12:15

tom_aszw pisze:
@C@b pisze:Dużo ekip po raz kolejny zrobiło sobie przypał ubierając się w rzeczy klubowe (kominy,szale,kurtki itp.) dzięki czemu psy bez problemu wiedziały na które ekipy się "ustawić" na powrocie. Na takie manifestacje powinny być kominiarki jednakowe dla wszystkich, a najlepiej białe.

tak to wyglada jak ludzie nie używaja swego mozgu... dla wielu lanserów tylko lans jest ważny...a pozniej 70 osób zatrzymanych...
Też myślę, że dla wielu ekip jest to dobra okazja "do pokazania" się, dlatego zakładają klubowe barwy, a wystarczy pomyśleć, że sami wystawiają się psom na powrocie.

Marsz Niepodległości okiem naszych widzów
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 817&type=1

Obrazek

NarodowoRadykalny

Post autor: NarodowoRadykalny » 12.11.2013, 12:51

Siemano, ma ktoś jakieś info odnośnie wyłapanego tajniaka mniej więcej przed pomnikiem Romana Dmowskiego? Widziałem samą końcówkę ale akcja była grubsza. To rzeczywiście był pies?

Polska.B

Post autor: Polska.B » 12.11.2013, 12:52

Jak ktoś się nie potrafi powstrzymać od picia to na ch. w ogóle przychodzi? Tylu najebanych to nawet na wyjazdach nie widzę. Do tego gimbusy 50kg w kominiarkach i bujający się jak jakiś rezus. Rzucił taki petardą w psy, a jak ci ledwo zareagowali podnosząc tarcze to pobił rekord na 100m w uciekaniu.

Na plus płonąca tęcza, która sprawiła radość wielu ludziom :)

WhiteStarPower

Post autor: WhiteStarPower » 12.11.2013, 12:57

ft. pisze:
CiVi pisze:prawda jest taka, że gdyby nie kibice to o marszu by wiedział mało kto, i mało kto by w nim brał udział, ale zdecydowanie w wielu sytuacjach zabrakło ludziom zimnej głowy po prostu, bo pamiętajcie że nie jest to dzień napierdalania sie tylko Święto !
Trzeba tez pamietac ze w 2010 roku gdzie byl przelom i pierwsza duza mobilka kibicow to jednak byly to osoby kumate w oby srodowiskach i wtedy chodzilo o walke z lewactwem, co zreszta swietnie wyszlo. Dzis niestety jest od c**** kiboli ktorzy chca tylko rzucic raca i pochwalic sie ziomkom jak dymil na marszu.
To samo zauważyłem.

Co do Nałęcza w TVN to wiadomo, że nie będzie tam tańczył i śpiewał 'j**** tefaeen' ale ja go słuchałem bez rzyga, w przeciwienstwie do Kuźniara. Mówił min ze ONR i MW działaja na bazie tradycji przedwojennych i ze te "zamieszki" to łąbędzi śpiew przy tym co sie dzialo na ulicach w latach 30' podczas demonstracji. I nic nie gadal o kibolach. Jak dla mnie neytralna wypowiedz w miare.

del orno

Post autor: del orno » 12.11.2013, 13:04

Jedyne co drażniło to grupki 60 kilowych "zabijaków" w kominach, biegających w bliżej nieokreślonym celu. Robili tylko niepotrzebny wiatr. Druga sprawa wiadomo było chłodno, jakieś % na rozgrzanie rozumiem, ale nie na przypale flacha z gwinta i później idzie ledwo ciepły. Sam Marsz bardzo spokojny, kto chciał ten mógł znaleźć jakieś atrakcje. Co do ekip to obecna cała Polska scena od najniższych poziomów do ekstraklasy.
My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę...

buakaw pramuk

Post autor: buakaw pramuk » 12.11.2013, 13:13

ft. pisze:
CiVi pisze:prawda jest taka, że gdyby nie kibice to o marszu by wiedział mało kto, i mało kto by w nim brał udział, ale zdecydowanie w wielu sytuacjach zabrakło ludziom zimnej głowy po prostu, bo pamiętajcie że nie jest to dzień napierdalania sie tylko Święto !
Trzeba tez pamietac ze w 2010 roku gdzie byl przelom i pierwsza duza mobilka kibicow to jednak byly to osoby kumate w oby srodowiskach i wtedy chodzilo o walke z lewactwem, co zreszta swietnie wyszlo. Dzis niestety jest od c**** kiboli ktorzy chca tylko rzucic raca i pochwalic sie ziomkom jak dymil na marszu.

W 2010 roku też było sporo oszołomów z różnych ekip. Sam byłem świadkiem jak goście z jakiejś ekipy przybijali piątki Palikotowi na Placu Konstytucji.

klocek_lego

Post autor: klocek_lego » 12.11.2013, 13:15

Jaka liczba ogolnie na marszu - 100 000 pękło czy raczej nie ?
Cieszy rożnorakosc pokolen, od dzieci w wozkach, po naprawde starsze osoby.

ps; zakochałem sie z 1000 razy :))
Obrazek

fannn

Post autor: fannn » 12.11.2013, 13:18

Chłopaczek na fotoradarze koło ambasady ruskich też dobry wariat :)
P.S. gadałem chwilę z kimś z Legii i mówił, że z dachu squotu poleciała nawet siekiera. Może ktoś potwierdzić?

Łukasz1920

Post autor: Łukasz1920 » 12.11.2013, 13:18

klocek_lego pisze:Jaka liczba ogolnie na marszu - 100 000 pękło czy raczej nie ?
Cieszy rożnorakosc pokolen, od dzieci w wozkach, po naprawde starsze osoby.

ps; zakochałem sie z 1000 razy :))

Ja to samo ;)
GOOD NIGHT LEFT SIDE

CosaNostra1908

Post autor: CosaNostra1908 » 12.11.2013, 13:24

https://www.facebook.com/KozinyPL

http://www.youtube.com/watch?v=4BpesVSJSDU

Obrazek

Fanatyk(S)

Post autor: Fanatyk(S) » 12.11.2013, 13:29

ahh te nasze piękne patriotki ...

ŻMUDZIN

Post autor: ŻMUDZIN » 12.11.2013, 13:42

"Płonie pedalska tęcza na Placu Zbawiciela. Ciekawe ile jeszcze kasy wyda bufetowa na jej renowację zanim zdecyduje się ją usunąć" - napisał na swoim profilu na Facebooku poseł Prawa i Sprawiedliwości, mecenas Bartosz Kownacki. W ten dość nietypowy sposób polityk zareagował na incydent, jaki miał miejsce podczas wczorajszego "Marszu Niepodległości" w Warszawie."

micgree

Post autor: micgree » 12.11.2013, 13:50

Płonąca tęcza - piękny widok !
ale muszę niestety stwierdzić, głosy już wyżej tu padały, że brać kibicowska się już trochę 'pogubiła" i chyba zapomniała po co się jedzie 11 do Warszawy... Więcej rozumu Panowie !
I te noci kada izdahnem, zadnje pivo za tebe popijem,
I na nebu tom na koje idem ja, Sija moja Wielka Polonia !

Łódź-Andrzejów

Post autor: Łódź-Andrzejów » 12.11.2013, 13:51

Liczba z Onetu powala :
Podczas organizowanego przez narodowców "Marszu Niepodległości", w którym uczestniczyło ok. 20 tys. osób,

CosaNostra1908

Post autor: CosaNostra1908 » 12.11.2013, 13:57

Zabawa pod ambasadą rosyjską ;))

http://www.youtube.com/watch?v=5DXc6L9bZyY

Obrazek

BogHonorOjczyzna

Post autor: BogHonorOjczyzna » 12.11.2013, 14:02

tom_aszw pisze:

Mi jakoś nie przeszkadzało, że wiele ekip wyróżniało się różnymi gadżetami. Te 70 osób co zatrzymali to niby same kumate osoby?

http://www.youtube.com/watch?v=D5l7K8Vd ... qFGnjdBp5Q

Jak widać powyżej na filmiku, łapali na chybił trafił byle tylko statystyki sobie poprawić, także nie panikujcie tak już... No ale jak niektórych boli wyrwane drzewko to nie ma co się dziwić, że o kominy będą sapać.

Jerzy_z_wieży

Post autor: Jerzy_z_wieży » 12.11.2013, 14:06

Polska.B pisze:Jak ktoś się nie potrafi powstrzymać od picia to na ch. w ogóle przychodzi? Tylu najebanych to nawet na wyjazdach nie widzę. Do tego gimbusy 50kg w kominiarkach i bujający się jak jakiś rezus. Rzucił taki petardą w psy, a jak ci ledwo zareagowali podnosząc tarcze to pobił rekord na 100m w uciekaniu.

Na plus płonąca tęcza, która sprawiła radość wielu ludziom :)
Pewnie się powtarzam ale to samo zauważyłem . Dużo małolatów biegąjących c*** wie za czym.
Leci taki , sam już nie wie czy ucieka czy kogoś goni.Jak się spytasz o co chodzi to on nie wie.
Co chwilę ściąga kominiarke , robi zdjęcia po czym zakłada kominiarkę znowu biega i zaraz znowu ściąga i robi zdjęcia. Rzuci petarde blisko ludzi i znowu gdzieś leci.
Mnie tam akurat petardy nie przeszkadzają ale pewno starsi ludzie to się boją.

Koło stacji metra ''Politechnika'' niewiele brakło żeby spalił się samochód RMF . Jakaś wielka rakietnica spadła ze 2 metry od niego . Nie wiem co to za pirotechnika ale paliło się dobrze.
Nie było by szans ugasić na szybko tego auta.

To ile niby ludzi w końcu było ? Wszędzie na innych portalach piszą tylko o tęczy i ambasadzie a nic o liczbach.

BogHonorOjczyzna

Post autor: BogHonorOjczyzna » 12.11.2013, 14:19

Łódź-Andrzejów pisze:Liczba z Onetu powala :
Podczas organizowanego przez narodowców "Marszu Niepodległości", w którym uczestniczyło ok. 20 tys. osób,

Jeszcze lepsze liczby są podawane w różnych brukowcach...

Super Expres określa naszą liczbę na kilka tysięcy... Fakt bardziej asekuracyjnie piszę, że było nas "tysiące". Lokalne gazety w moim regionie piszą różnie, od kilku do kilkunastu tysięcy. To już najbardziej obiektywnie o dziwo napisała dzisiaj wyborcza określając naszą liczbę na kilkadziesiąt tysięcy... :O

Nom ale mając doświadczenie z poprzednich lat to było akurat do przewidzenia. Boją się tego młodego pokolenia i za wszelką cenę będą umniejszać nasz sukces.

Ten_Typ_Tak_Ma

Post autor: Ten_Typ_Tak_Ma » 12.11.2013, 14:23

Muszę powiedzieć, że Straż Marszu niepodległości zaje..ście się spisała. Oczywiście co po niektóre rozpalone głowy mogą mieć do nich pretensje za to że ich temperowała. Ale nikt ku***.... nikt z Nas nie ma prawa ich uderzyć. Strażnik Marszu to nie pies ;) powinniśmy uszanować tych ludzi.

nowy_123

Post autor: nowy_123 » 12.11.2013, 14:29

dobrze że znalazło się parę ogarniętych osób które goniły wszelkiego rodzaju fotoreporterów i kamerzystów, którzy za pare srebrników sprzedają potem twarzówki tvn-om i gw.

CosaNostra1908

Post autor: CosaNostra1908 » 12.11.2013, 14:31

Obrazek

Obrazek

@C@b

Post autor: @C@b » 12.11.2013, 14:32

Wojciech Cejrowski:

WCZORAJ W CZASIE MARSZU NIEPODLEGŁOŚCI

Spalono Tęczę na Placu Zbawiciela.
Nareszcie !!!
To jest plac Zbawiciela, a nie plac zboczeńców.

Jeśli władzom Warszawy bardzo zależy na stawianiu "instalacji artystycznych" ku chwale grzechu sodomskiego, to można było wybrać inne miejsce - na przykład Plac Unii Europejskiej. I wtedy jest gwarancja, że żaden Narodowiec na ten plac nie przyjdzie - z obrzydzenia.

wc

PS
Wczoraj z Mamą szliśmy sobie spokojnie, otoczeni z lewej i prawej grupami kiboli.
Kibole wznosili hasła znane mi jeszcze ze stanu wojennego i wszystkie, niestety, aktualne.
Jedno było nowe: GDZIE SĄ FLAGI ?! - to krzyczeliśmy do ludzi zamieszkujących komunistyczne kamienice na trasie Marszu - oni tam nie wywieszają flag na 11.XI , bo to nie ich święto, ale oglądali nas z góry, byli w mieszkaniach.

"Zamieszki", które oglądałem potem w TV - uczestnicy marszu skręcili w boczną ulicę i zaatakowali policję... - toczyły się 40 metrów ode mnie i trwały może 3 minuty.

A to, co działo się pod ruską ambasadą...
Każdy Polak ma konstytucyjne prawo nie lubić Ruskich i głośno o tym mówić ile tylko mu się podoba. Każdy Polak, ma konstytucyjne prawo obrzucać ruską ambasadę (nie ludzi, tylko posesję) wszystkim czym tylko chce, a policja ma obowiązek skutecznie bronić placówki dyplomatycznej nawet tak wrogiego państwa, jakim jest Rosja.
Na tym polega ta gra w demokrację. To policja jest winna, że nie obroniła ambasady, a nie obywatele, którzy mają konstytucyjne prawo ambasadę obrzucać.
https://www.facebook.com/Wojciech.Cejro ... 9988423230

Oczywiście Jarosław Kaczyński spalił tęczę w Warszawie i atakował squat przebrany w kominiarkę, mimo, że świadkowie w tym samym czasie widzieli go w Krakowie... http://www.youtube.com/watch?v=GUk-XrqZ ... e=youtu.be

polakmaly

Post autor: polakmaly » 12.11.2013, 14:36

Niebieskie Siemianowice obecne na marszu ;)

acabek

Post autor: acabek » 12.11.2013, 14:43

[link]

z wydarzeń 'pozapatriotycznych' tęcza to chyba największy + ;)

rac14

Post autor: rac14 » 12.11.2013, 14:46

nowy_123 pisze:dobrze że znalazło się parę ogarniętych osób które goniły wszelkiego rodzaju fotoreporterów i kamerzystów, którzy za pare srebrników sprzedają potem twarzówki tvn-om i gw.
dokładnie tak

kramer

Post autor: kramer » 12.11.2013, 15:12

Witam. W wielu kwestiach powtórzę się z przedmówcami.

To był dla mnie już trzeci Marsz Niepodległości i jak zwykle mnie nie zawiódł. Narodu z każdym rokiem coraz więcej. Wygląda to mega imponująco (trochę zazdroszczę widoku ludziom z wyższych pięter bloków na trasie przemarszu). Nasi Goście zza granicy na pewno są pod wrażeniem (pozdrawiam Węgrów!). Na szczęście fałszywa propaganda mediów nie zdaje egzaminu i nie odstrasza ludzi. Podejrzewam, że ciężko byłoby znaleźć kogoś kto stwierdziłby, że był dzisiaj, ale w przyszłym roku nie przyjdzie. Serce rośnie. Przeżycia niezapomniane.

Przegląd ekip z całego kraju, ciężko kogokolwiek wyróżniać, części nie było nawet możliwości zobaczyć, a wiadomo, że byli w kilkaset osób. Czekam na oficjalne liczby każdej załogi. Bardzo dużo flag, setki rac, tysiące achtungów. Wrogie ekipy idą ramię w ramię. Osobiście zbyt wielu najebusów nie widziałem, ale gdy już byli to prawie zgony.

Przebieg samego marszu spokojniejszy niż w zeszłych latach. W mediach trąbią w koło o trzech incydentach (squat, tęcza, ambasada). Dobrze uzbrojone brudasy czekały od początku na dachu prowokując samą obecnością i transparentami. Pedalska tęcza była już niszczona kilka razy i jakoś wcześniej w mediach o tym nie krzyczeli, a teraz to sprawa niemal wagi państwowej (oczywiście odbudują ją za nasze pieniądze, mimo że będzie słusznie rozpierdalana jeszcze nie raz). Nikt nie zastanawia się nad przyczyną szturmu na ambasadę Rosji, a to tylko oznaka sprzeciwu wobec niezmiennej od dziesiątków lat polityki wobec Polski. Jakoś innych ambasad nawet nie tknięto.

Na minus niestety stada szczurów w kominiarkach i ataki na Straż Marszu bo to psuje całą organizacje. Straż Marszu to zajebisty pomysł, dzięki temu psów początkowo prawie nie było widać, ale jednak potrzeba więcej osób i jakiś ustaleń wewnątrz poszczególnych ekip kibicowskich, bo to co było wczoraj to śmierdzi sabotażem.

Psy, gdy już się wmieszały to to było tylko gorzej. Podam jeden przykład: na tyłach pochodu na Al. Ujazdowskich szczelny kordon milicji napiera na ludzi, mimo że przód marszu się nie przesuwa, ścisk, dodatkowo psy otoczyły wejścia do ambasady rosyjskiej jeszcze zwężając przejście. Bosak na ostatniej ciężarówce apeluje do psów, żeby nie napierały bo idziemy spokojnie. Ktoś nie wytrzymuje i rzuca racą, albo petardą, milicja szturmuje i momentalnie panika, ludzie się pchają i robi się niebezpiecznie, niektórzy mało się nie potratowali, a wystarczyłoby, żeby żółwie zachowały odpowiednią odległość bo szliśmy spokojnie.

Podsumowując, Marsz na duży plus, ale momentami sami sobie strzelamy w stopę. Rzygać mi się chce od medialnego przekazu, kilkoma incydentami przykrywają całe piękno Marszu. Kto był to widział - kilkadziesiąt tysięcy dumnie maszerujących ludzi. Lewactwo z każdym rokiem coraz marniej się pokazuje. Trzeba tylko pamiętać, żeby mieli ciężko cały rok, a nie tylko 11 listopada.

Pozdro dla tych co byli i wiedzieli po co idziemy!

R1924

Post autor: R1924 » 12.11.2013, 15:18

Ma ktos jakies zdjecie jak triada na czele z Lechem weszla pod Palac Kultury? bo bez kitu nagle wszyscy staneli jak wryci i patrzyli co sie dzieje, a widok byl konkretny.

Trzęsacz

Post autor: Trzęsacz » 12.11.2013, 15:23

Był to mój pierwszy Marsz i na pewno nie ostatni. Zajebiste przeżycie, płonąca tęcza. Nie do opisania. Wiele małych ekip pokazało się dobrze. Na dworcu trzepanie przez policje, zapytani o powód legitymowania i przeszukania odpowiadają "Za uczestnictwo w Marszu Niepodległości".

człowiek skurwiel

Post autor: człowiek skurwiel » 12.11.2013, 15:35

juzpsy dzialac zaczynaja na jutro wezwanie za udzial w marszu ktore przywiozlo cbs do chaty . normalnie parodia ;/

tom_aszw

Post autor: tom_aszw » 12.11.2013, 15:37

piszcie więcej i chwalcie sie jaka ekipa i skąd przyjechała, wklejajcie fotki...
macie problemy z lansowaniem...i racjonalnym mysleniem

@C@b

Post autor: @C@b » 12.11.2013, 15:39

AGM1901 pisze:[link]
To, co się dziś wydarzyło w Warszawie: ataki na mieszkańców, dziennikarzy, bezdomnych (wyzwanych przy okazji przez narodowców od społecznie bezużytecznych śmieci), ubliżanie Warszawiakom - nazywanie ich elementem z którego trzeba oczyścić kraj, przemoc, agresja, destrukcja, zagrożenie dla życia i zdrowia ludzi, podpalanie samochodów, niszczenie innego mienia, bicie policjantów, dewastowanie ulic, totalna arogacja, buta, nie liczenie się z nikim i niczym, atak na ambasadę Rosji, za który trzeba będzie oficjalnie przeprosić, bo to wydarzenie ma rangę incydentu dyplomatycznego i komentujące to wszystko słowa faszysty Artura Zawiszy, współorganizatora tego marszu hańby - "te drobne incydenty nie sa powodem do przerwania marszu i żaden świstek z ratusza nie zatrzyma gorących patriotycznych narodowych serc", skłania mnie do reflelsji i postanowienia: od dziś nie zaproszę do żadnego z moich progamów żadnego z tych faszystów. Koniec promowania totalitarnych ideologii.Koniec z traktowaniem faszyzmu, kultu siły, chamstwa i warcholstwa jako równoprawnego głosu w debacie publicznej.
odważna...
mam nadzieję że jakiiś wyrok za pomówienie ją nauczy
[link]
I jeszcze jeden rodzynek. Najlepiej oceniany komentarz na Gazeta.pl odnośnie tego czym jest patriotyzm.
Otóż patriotyzm to zapierdalanie od rana do wieczora na coraz wyższe podatki, tak wysokie że aż trzeba zamknąć uciułane na lokacie oszczędności i budowanie majątku narodowego, który to majątek i wszystkie polskie firmy są później sprzedawane ale to nieważne i nie warto o tym pieprzyć.

Mocne nie-do-wiary. Ktoś tak myśli i jeszcze zbiera aplauz.
Drogie lemingi, ktoś chyba Wam to musi powiedzieć.
Pomylił się Wam patriotyzm z niewolnictwem!
Obrazek
https://www.facebook.com/zelaznalogika.online

zylak

Post autor: zylak » 12.11.2013, 15:40

Jakie liczby Wisły i Cracovii na marszu ?

pomarańcz

Post autor: pomarańcz » 12.11.2013, 15:48

To się zacznie przepraszanie.. [link]

1.3.1.2

Post autor: 1.3.1.2 » 12.11.2013, 16:02

ku*** nie pisać jakie ekipy były! Mało problemów w zeszłym roku przez to było? Tutaj co drugi to pies, który obczaja każdy post, tylko ich wyręczacie.
Jak nie szczury w kominach pod nogami się plątały biegając jak oszołomione słonie, to teraz matoły na forum wypisują kto skąd gdzie i jak.
Moderatorzy ruszcie te d*** i zacznijcie czyścić temat!

zwykły chłopak

Post autor: zwykły chłopak » 12.11.2013, 16:05

Byłem, widziałem, więc pozwolę sobie zabrać głos, bo lewaki nawet na forum kibolskim próbują siać ferment.

Podczas i po akcji ze skłotem - gdzie jak przypomnę lewaki rzucali cegłówkami, butelkami i poramo mołotowami - miałem przeświadczenie, że będzie to najbardziej komentowane wydarzenie okołomarszowe wśród kibiców. Zwłaszcza mniejsze ekipy oraz te z tych miast gdzie antifa nigdy nic nie organizowała, pewnie w życiu na oczy nie widziały lewaków w akcji.
Tymczasem wchodzę na forum i widzę jak kilku farmazoniarzy pierdoli o ataku na dzieci (!) i rzekomej bohaterskiej obronie ich przez lewaków (!). Przecież to brednie jakich mało i aż dziw, że część z Was dała temu wiarę. Całe szczęście, że już wczoraj kilku chłopaków - w tym naprawdę ogarnęci i wiarygodni jak NRTH - na bieżąco prostowało kłamstwa.

Dosadnie napiszę jeszcze raz: nie ma żadnego "bohaterstwa" w rzucanie przedmiotami z dachu, gdyż jak wcześniej zauważył NRTH, z góry jest rzucać dużo łatwiej niż z dołu (podobnie jak dużo łatwiej trafić przeciwnika). Nie może też być mowy o jakimś “zaskakującym i odważnym” nie paleniu wrotek przez lewaków, bo po 1: nie mieli gdzie uciekać, a po 2: nie było takiej potrzeby, będąc dobrze zabunkrowanym u siebie na melinie. Do tego warto zauważyć, że skłot mieści się ze 60 metrów od komendy (!). I tu dochodzimy do tekstów niektórych o tym, że to psy stały na dachu...na pewno nie. Jednakże, bez dwóch zdań psy kontrolowały sytuację w tym znaczeniu, że gdyby im zależało to po pierwsze nie dopuścili by do tego, że uzbrojone lewusy stoją na dachu, a po drugie po prostu “zabezpieczyłyby” mała uliczkę jaką jest Skorupki gdzie mieści się skłot.

To by było na tyle - nie licznie na jakieś dokładniejsze opisy ww. - zresztą dobrze przedstawił to bodaj MEDIOLAN i chyba tyle by starczyło.

Może jeszcze tylko dwie ogólne uwagi: do tych, którzy mówią, że incydenty były niepotrzebne bo dyskredytują organizatorów, Ruch Narodowy, itd.: Po 1: co by się nie działo i tak media będą mówić o faszystach i tak dalej. Po 2: tak czy owak nie ma szans by Ruch Narodowy odniósł jakiś sukces w wyborach (zarówno z powodu braku poparcia społecznego jak i braku szeroko rozumianych kadr), więc już nie ma co przesadzać z tym samobiczowaniem i mową o zaprzepaszczaniu szans na niewiadomo co…

I druga uwaga - wspomniało o tym już parę osób: dobrze by było żeby starsi z ekip bardziej ogarniali małolatów, którzy A-nachlali, itp B-wprodzali chaos bezsensownym rzucaniem piro niewiadomo gdzie, itp.

elokwętny_lizak

Post autor: elokwętny_lizak » 12.11.2013, 16:06

Panowie podczas marszu wypadł mi telefon tj Nokia 6500.Kij tam w telefon ale jak ktoś znalazł karta jest potrzebna bo miałem tam ważne numery

de-facto

Post autor: de-facto » 12.11.2013, 16:11

Około godz 16,w okolicach Placu Zbawiciela na niebie wisiał dziwny obiekt ,Czy to jest dron,którego zakup planowała armia i policja?A może tylko chwilowe pożyczenie?Był łudząco podobny do tego z artykułu wprost.
[link]

Może udało sie komus zrobic zdjecie,nie było jeszcze ciemno.

elokwętny_lizak

Post autor: elokwętny_lizak » 12.11.2013, 16:13

de-facto pisze:Około godz 16,w okolicach Placu Zbawiciela na niebie wisiał dziwny obiekt ,Czy to jest dron,którego zakup planowała armia i policja?A może tylko chwilowe pożyczenie?Był łudząco podobny do tego z artykułu wprost.
[link]

Może udało sie komus zrobic zdjecie,nie było jeszcze ciemno.
Tak to był dron tylko nie taki jak w artykule i wątpie że wąśów

Jaskół

Post autor: Jaskół » 12.11.2013, 16:20

Nikt nie wspomniał o pięknych przemówieniach na Agrykoli.Naprawdę,aż serce rosło gdy się słuchało przedstawicieli MW i ONRu.
Powiedzieli bardzo ważną rzecz-rok trwa 365 dni i każdy na własnym lokalnym podwórku powinien działać,edukować i mobilizować innych do działania,a będzie jeszcze lepiej.
''Znasz już koszernej demokracji smak
A tolerancji knebel dławi, gdy chcesz krzyczeć
Poczucie ciągłej winy, w którym chcą byś trwał
By cię uciszyć ksenofobią szantażują kraj...''

ODPOWIEDZ