- Kibice w mediach (temat zbiorczy)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

hmm

Re: - Kibice w mediach (temat zbiorczy)

Post autor: hmm » 19.11.2013, 09:52

[link]

Od 9:50
http://www.youtube.com/watch?v=WRgelOS1BA0

iparts.pl
watergate1910

Post autor: watergate1910 » 23.11.2013, 10:51

Wszystko ma swój początek. Pierwszy mecz, na który idziesz z ojcem bądź kolegami. I to przeświadczenie, że trzeba definitywnie pojawić się tu jeszcze raz. Zaraz na początku lub po kilku pierwszych meczach zauważasz, że samo siedzenie na meczu to nie wszystko i zaczyna Cię interesować to, co się dzieje w tej najbardziej aktywnej grupie kibiców.
Całość na [link]

bunio5

Post autor: bunio5 » 26.11.2013, 16:15

[link]
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

@C@b

Post autor: @C@b » 27.11.2013, 14:55

Szef policji pisze do Bońka i szefa Ekstraklasy. Nie chce kibiców gości na stadionach

Komendant Główny Policji chce, aby mecze ekstraklasy do końca sezonu odbywały się bez udziału kibiców gości. Specjalne pismo w tej sprawie nadinspektor Marek Działoszyński skierował do prezesów Polskiego Związku Piłki Nożnej oraz spółki Ekstraklasa SA.

"Od 19 lipca do 18 listopada br. w ramach rozgrywek ekstraklasy przeprowadzono 136 meczów, spośród których w związku z 73 przypadkami odnotowano naruszenie prawa z udziałem pseudokibiców" - napisał nadinspektor Marek Działoszyński do Prezesów PZPN oraz Zarządu Ekstraklasy SA. Wysłanie pisma potwierdził portalowi tvn24.pl rzecznik policji inspektor Mariusz Sokołowski.
Komendant Główny Policji zwraca szczególną uwagę na łamanie prawa na stadionach.

"W związku z 19 meczami odnotowano 60 przypadków użycia przez kibiców materiałów pirotechnicznych. Podczas meczu Zagłębie Lubin-Lech Poznań 4 sierpnia, lubińscy kibice odpalili »sektorówki«, łącznie 46 rac, natomiast kibice Lecha 38 rac. W dniu 4 października w trakcie meczu Śląsk Wrocław-Zagłębie Lubin, kibice odpalili ok. 60 rac i petard hukowych" - wylicza Działoszyński.

Szef policji podkreśla, że do łamania prawa z udziałem pseudokibiców dochodzi również poza stadionami. "Od rozpoczęcia bieżącej rundy jesiennej w związku z 16 meczami doszło do 57 incydentów w trakcie przejazdów kibiców piłkarskich. Przykładowo w dniu 20 września br. podczas przejazdu szczecińskich kibiców na mecz Lech Poznań-Pogoń Szczecin pociągiem specjalnym, na terenie województwa wielkopolskiego odnotowano incydenty polegające na podpaleniu i wyrzuceniu przez kibiców z wnętrza składu w sumie 36 petard hukowych" - pisze Działoszyński.

"Mając na uwadze pogarszający się poziom bezpieczeństwa w związku z przejazdami kibiców, między innymi na mecze T-Mobile Ekstraklasy w bieżącym sezonie piłki nożnej, zwracam się z prośbą o skorzystanie z uprawnień wynikających z wewnętrznych przepisów Związku, i rozważenie możliwości podjęcia uchwały w sprawie nakazu przeprowadzenia pozostałych meczów Ekstraklasy piłki nożnej do końca sezonu bez udziału kibiców drużyn przyjezdnych - kończy swój list Komendant Główny Policji.

Zamieszki w Bydgoszczy

Na polskich stadionach co jakiś czas dochodzi do zamieszek z udziałem pseudokibiców. Ostatnie miały miejsce w sobotę w Bydgoszczy podczas meczu Zawiszy z Widzewem.

Podczas drugiej połowy na stadion usiłowała się wedrzeć bez biletów grupa około 600 kibiców ŁKS Łódź, którzy są skonfliktowani z fanami Widzewa, a "zaprzyjaźnieni" z kibicami Zawiszy. Doszło do zamieszek: na policję poleciały kamienie i płyty chodnikowe, funkcjonariusze odpowiedzieli gazem, pałkami, armatkami wodnymi. Czterech policjantów jest rannych, zatrzymano 17 osób.

Pseudokibice mają odpowiadać za wtargnięcie na stadion, które zakwalifikowano jako czyn chuligański. Grozi im za to do trzech lat więzienia. Dwie osoby usłyszały także zarzuty czynnej napaści na policjantów. Jedna osoba odpowie za znieważenie policjanta.
Bójka na plaży
Głośno o wybrykach pseudokibiców było też w sierpniu, gdy na plaży w Gdyni doszło do bójki z udziałem kilkudziesięciu fanów Ruchu Chorzów. Policja zatrzymała wówczas osiem osób w wieku od 19 do 33 lat, którym zarzucono pobicie meksykańskich marynarzy.

Bezwzględną walkę z pseudokibicami zapowiedział też szef Ministerstwa Spraw Wewnętrznych. Bartłomiej Sienkiewicz za jeden z priorytetów kierowanego przez siebie resortu uznał wyeliminowanie stadionowego chuligaństwa. Sienkiewicz stwierdził, że grupy pseudokibiców stają się coraz w
wsi24

A ja mam nadzieję, że "przyklepią" to że nie będzie kibiców gości co powinno się równać z bojkotem meczów ESA i niech psiarnia ze szkółek policyjnych im robi frekwencje.

W tym kraju o wszystkim decydują psy, nie zważając na to, że pensję otrzymują m.in. od bywalców trybun

ax88

Post autor: ax88 » 27.11.2013, 15:15

haha polewka :) Dalej chodzmy na mecze, bo derby, bo awans, bo spadek. Dalej robmy 5 minutowe protesty płacąc za bilety, a pozniej wychodząc z trybun, ale tak, zeby zobaczyc co sie dzieje na murawie :) To nie Premiership czy nasza denna reprezentacja - chociazby bilety były za darmo to pikolom sie znudzi ogladanie tej zenady. Protest ok - ale jezeli ma trwac pare meczy czy miesiecy to nawet nie zawracajcie ludziom głowy. Rok to minimum, a moim zdaniem powinien trwac nawet kilka lat :) Ale z naszą Polską naiwnoscią to nierealne. Zawsze Polski naród miał pod górke, zeby nie powiedziec brzydziej i tak pewnie zostanie. Pozdrawiam normalnych

ja22

Post autor: ja22 » 27.11.2013, 15:31

przecież to już nie pierwsze takie pismo zobaczymy co z tego wyjdzie ,nie ma co się ciśnieniować na zapas

@C@b

Post autor: @C@b » 27.11.2013, 15:37

Takie pismo wysłane do prezesa PZPN jest po raz pierwszy z prośbą o zakazie dla kibiców gości do końca sezonu 2013/14, a później zapewne przedłużenie na kolejny sezon.

To jest to co kilka miesięcy temu mówił ten pajac Sienkiewicz (MSW), że na początku nowego roku wprowadzą zmiany w prawie odnośnie eskorty kibiców gości i to powoli staje się faktem np. nie tak dawno program odnośnie tego przygotował TVN z odpowiednim "przekazem" dla społeczeństwa jakie to zagrożenie nosi przyjazd kibiców gości, teraz już oficjalnie wysłany list komendanta do prezesa PZPN, a w styczniu pochwalą się jakie to zmiany wprowadzili (zapewne nie korzystne dla nas jak zwykle)

fluor

Post autor: fluor » 27.11.2013, 21:12

[link]

Dogrywka powyższego programu W przerwie.

lekka demagogia, ale i tak ograniczona :)

@C@b

Post autor: @C@b » 28.11.2013, 11:54

Policja prosi: Nie wpuszczajcie kibiców gości. PZPN odpowie w czwartek

- W czasie przejazdów na mecze wyjazdowe coraz częściej łamane jest prawo - mówi Mariusz Sokołowski, rzecznik komendanta głównego policji. Prezes Zbigniew Boniek: - Rozmawialiśmy z policją dwa tygodnie temu na konferencji "Bezpieczny stadion" w Kielcach. Jej raport wyglądał zupełnie inaczej, usłyszałem, że jest bezpieczniej niż kiedykolwiek.

We środę komendant główny zaapelował do szefa PZPN oraz zarządu Ekstraklasy SA, by do końca sezonu mecze były rozgrywane bez kibiców gości. "Od 19 lipca do 18 listopada br. w ramach rozgrywek ekstraklasy przeprowadzono 136 meczów, spośród których w związku z 73 przypadkami odnotowano naruszenie prawa z udziałem pseudokibiców" - napisał nadinspektor Marek Działoszyński.

Szef policji wyliczył, że na 19 meczach odpalano zabronione środki pirotechniczne, przed 16 doszło do incydentów w trakcie przejazdów. - Gdy widzimy ludzi podróżujących w grupach na mecze wyjazdowe, mamy wątpliwości, czy ich celem naprawdę jest oglądanie piłkarzy. Zdarza się, że hamulcami bezpieczeństwa zatrzymują pociągi oraz rzucają petardy na perony. Ci, którzy w sobotę jechali z Łodzi do Bydgoszczy, przewrócili drzewo na tory - mówi Mariusz Sokołowski, rzecznik Komendy Głównej.

Do zadymy między kibolami łódzkiego Widzewa oraz ŁKS i Zawiszy doszło też na stadionie. Policja relacjonowała, że w stronę funkcjonariuszy poleciały elementy ogrodzenia, kamienie i płyty chodnikowe. Pomogło dopiero użycie broni gładkolufowej oraz pałek i gazu. Komisja Ligi zamknęła stadion na jeden mecz, ukarała też Zawiszę oraz Widzew zakazami wyjazdów zorganizowanych grup kibiców do końca roku. Szef klubu Zawiszy Radosław Osuch żałował, że "28 miesięcy pracy na rzecz klubu i miasta poszło na marne. Okazało się, że rozmowy, wielokrotne zapewnienia, że będzie spokój, nie są nic warte". Nie zadeklarował jednak nałożenia klubowych zakazów stadionowych na tych, którzy w sobotę łamali prawo, potępienia kiboli nie znajdziemy również na stronie internetowej Zawiszy. - Kluby zbyt rzadko korzystają z możliwości nakładania zakazów, a wśród kibiców jest coraz więcej ludzi, którzy jeżdżą na mecze nie po to, by wspierać drużynę. Dlatego komendant zaapelował do władz piłkarskich. Tylko one mają możliwość wprowadzenia zakazu wyjazdów. Innej metody nie ma - mówi Sokołowski.

- Wydaje mi się, że prośba komendanta wynika z tego, co się stało w weekend w Bydgoszczy, a nie z ogólnej oceny sytuacji. Oczywiście mu odpowiemy, w czwartek około południa. Oficjalnie, konkretnie. Nie chcę komentować teraz, spontanicznie. Generalnie jestem przeciwny wyciąganiu odpowiedzialności zbiorowej, z bandytyzmem i chamstwem trzeba walczyć punktowo. Używać monitoringu, identyfikować, karać. Nie wpuszczać na stadiony, skazywać na prace społeczne - mówi Boniek. - My ściśle współpracujemy z policją. Kiedy w finale Pucharu Polski kibice Śląska Wrocław rzucili racami w dzieci, to chwilę później obłożyliśmy ich zakazem stadionowym. A na mecze reprezentacji nie sprzedajemy biletów zorganizowanym grupom, bo chcemy, żeby przychodzili na nie pojedynczy Polacy. Każdy, kto ma ochotę, z rodziną lub bez. I żebyśmy nie musieli oglądać scen z całym sektorem odwróconym plecami do boiska - to ludzie biegający po boisku mają być bohaterami, nie ci z trybun. W Barcelonie nie ma widowisk na trybunach i nikt nie narzeka.

Policja szacuje, że koszty związane z ochroną wyjazdów na mecze wynoszą kilkadziesiąt milionów złotych rocznie. - Społeczeństwo i my również nie jesteśmy zainteresowani tym, by horda ludzi mieniących się kibicami przemieszczała się i stwarzała zagrożenie dla zwykłych ludzi - kończy Sokołowski.
gw
Generalnie jestem przeciwny wyciąganiu odpowiedzialności zbiorowej
- dziś mówi to Boniek, a w poniedziałek ten sam Boniek chwalił się, że Śląsk dostał zakaz dla zorganizowanych grup do końca roku.

ja22

Post autor: ja22 » 28.11.2013, 13:24

Tobie to nigdy nie dogodzi .Decyzja Bońka bardzo dobra. .Boniek jako prezes nie jest idealny ,ale na tle poprzedników wypada dobrze. Jestem pewien że gdyby prezesem był teraz Lato sektory zostałyby zamknięte w trybie natychmiastowym.

permanent

Post autor: permanent » 28.11.2013, 16:10

O 16.35 w polskie radio program 3 będzie audycja o kibolach. pzdr
permanent mówi jak jest

Habla

Post autor: Habla » 28.11.2013, 23:57

milusiński

Post autor: milusiński » 29.11.2013, 11:11

Obszerna rozmowa z niepełnosprawnymi kibicami Śląska

[link]

tMK.

Post autor: tMK. » 29.11.2013, 18:07

od 16:40 [link]

zatrzymanie za "stanie w ciągach komunikacji"
TVN - NIE OGLĄDAM!
GW - NIE CZYTAM!
PO - NIE GŁOSUJĘ!

@C@b

Post autor: @C@b » 29.11.2013, 18:22

Staruch robi tatuaże. Dobry jest?
[link]

milusiński

Post autor: milusiński » 30.11.2013, 15:15

Wywiad z gniazdowym Widzewa
[link]

energydrink

Post autor: energydrink » 03.12.2013, 13:06

Witam

[link]

[link]

Paranoja. Zauważyłem, że ostatnio za drobne wybryki kibicowskie zaczynają sypać wyrokami więzienia bez zawiasów, a to już jest bardzo niepokojące. Nawet kilku Włochów posadzili po meczu z Legią...

ODEK

Post autor: ODEK » 03.12.2013, 22:24

energydrink pisze:Witam

[link]

[link]

Paranoja. Zauważyłem, że ostatnio za drobne wybryki kibicowskie zaczynają sypać wyrokami więzienia bez zawiasów, a to już jest bardzo niepokojące. Nawet kilku Włochów posadzili po meczu z Legią...
Wrzucajcie ten filmik gdzie się da.
https://www.facebook.com/photo.php?v=483471771767201
...

energydrink

Post autor: energydrink » 04.12.2013, 01:41

Czy ktoś w powyższym filmiku widzi naruszenie nietykalności psa? Bo między innymi to chłopakom przybili.

isis

Post autor: isis » 04.12.2013, 06:29

A za co zawinęli chłopaków? Naruszenie nietykalności, ale to między innymi, a co dalej?

energydrink

Post autor: energydrink » 04.12.2013, 11:54

Z tego co wiem (mogę się mylić) to za rzucenie 2-3 rac na murawę (ponoć to jakieś świeczki były, nawet nie race) no i czytałem gdzieś, że mają odpowiedzieć za znieważenie funkcjonariuszy, gdyż stwarzali problemy przy zatrzymaniu (to są te "problemy" na filmiku wyżej)

o tu artykuł prosto po meczu
[link]

Paranoja

@C@b

Post autor: @C@b » 04.12.2013, 16:52

Załagodzenie przepisów dotyczących rac to niewłaściwy kierunek?

Jacek Kozłowski: Niektórzy próbują mnie teraz przekonać, że race wcale nie są tak groźne, a ja pamiętam jak podczas meczu Legia - Śląsk raca rzucona z sektora gości spowodowała zapalenie się włosów kobiety w sektorze rodzinnym. W Anglii od dawna nie odpala się rac. Czemu w Polsce nie może tak być? Prawda jest taka, że nie ma bezpiecznej pirotechniki, jeśli ta jest w rękach niebezpiecznych ludzi. A proszę mi wierzyć - kibice potrafią być niebezpieczni. Dlatego pirotechnika była, jest i będzie zwalczana.
[link]

Ma ktoś foto tej kobiety z palącymi się włosami ?:D

Caps Lock

Post autor: Caps Lock » 04.12.2013, 16:55

[link] konferencja live prezesa Legii ws. zamknięcia stadionu

Adam 1946

Post autor: Adam 1946 » 04.12.2013, 20:34

No i na gadaniu się skończyło Legia gra normalnie ...
ZAWISZA 4EVER

Caps Lock

Post autor: Caps Lock » 05.12.2013, 13:55

Adam 1946 pisze:No i na gadaniu się skończyło Legia gra normalnie ...
ale sam fakt, że Leśnodorski staje po stronie kibiców a w opozycji do wojewody i pośrednio gw jest pozytywny i może być początkiem zmian.

Adam 1946

Post autor: Adam 1946 » 06.12.2013, 08:55

Oby ... kolego ..oby
ZAWISZA 4EVER

@C@b

Post autor: @C@b » 06.12.2013, 11:21

Caps Lock

Post autor: Caps Lock » 07.12.2013, 13:24

na Orangesport trwa program z prezesem Legii i wojewodą ws. zamykania stadionów

tMK.

Post autor: tMK. » 07.12.2013, 17:19

Caps Lock pisze:na Orangesport trwa program z prezesem Legii i wojewodą ws. zamykania stadionów
da się obejrzeć powtórkę gdzieś?

może niech ktoś wrzuci na yt
TVN - NIE OGLĄDAM!
GW - NIE CZYTAM!
PO - NIE GŁOSUJĘ!

gregor 82

Post autor: gregor 82 » 09.12.2013, 22:07

Kibice vs reszta świata - [link]

buakaw pramuk

Post autor: buakaw pramuk » 09.12.2013, 22:10

tMK. pisze:
Caps Lock pisze:na Orangesport trwa program z prezesem Legii i wojewodą ws. zamykania stadionów
da się obejrzeć powtórkę gdzieś?

może niech ktoś wrzuci na yt

proszę :

[link]

bunio5

Post autor: bunio5 » 10.12.2013, 05:07

[link]
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

RESORT

Post autor: RESORT » 11.12.2013, 10:04

[link]

KurzaW@gin@

Post autor: KurzaW@gin@ » 11.12.2013, 11:31

U nas po odpaleniu rac na meczach ligowych straszono zabraniem mundialu, tam nawet trupy nie zagrażają ...

tom_aszw

Post autor: tom_aszw » 11.12.2013, 13:26

[link]

krzysiek

Post autor: krzysiek » 11.12.2013, 20:51

Takie małe spostrzezenie z niemieckiej telewizji. Wlasnie zaczal sie mecz OM-BVB w Lidze Mistrzow (stacja SKY). Przed chwila pokazali race na sektorach OM, za sekunde swiece dymna na sektorach BVB. Slłwa redaktora:
- o pali sie raca na sektorach gospodarzy. Pamietajmy ze OM ma najbardziej zagorzalych kibicow w lidze francuskiej
- "swieca na sektorach BVB" - cisza
- bramkarz BVB musi uwazac bo kibice miejscowych swieca laserami w oczy i przeszkadzaja.

...wszystko bez jadu i pretensji. Ze zrozumieniem dla stadionowych regul.
Mozna? Mozna....pomimo tego, że w Niemczech duzo sie dzieje i tez maja problemy ze wzgledu na piro.

Lewandowski 0:1 :P szkoda ze nie w kadrze:)
DWA KLUBY-DWA MIASTA-JEDNA PRZYJAŹŃ
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC & BKS BIELSKO

blakuś

Post autor: blakuś » 12.12.2013, 13:50

"Wiceprezes Ekstraklasy S.A., Marcin Animucki, wziął udział w dzisiejszym posiedzeniu Podkomisji Nadzwyczajnej Sejmu RP powołanej z inicjatywy posła Ireneusza Rasia do przygotowania projektu ustawy o zmianie ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. Ekstraklasa S.A. w imieniu swoim oraz Klubów Ekstraklasy przedstawiła 5 obszarów zmian zapisów w nowelizowanej ustawie.

- Obecne przepisy są niezwykle rygorystyczne i przede wszystkim utrudniają kibicom dostęp do stadionów piłkarskich oraz ograniczają możliwość prowadzenia przez Kluby normalnej działalności biznesowej – mówi Marcin Animucki.

REKLAMA Czytaj dalej

– Proponowane przez nas zmiany w ustawie pozwolą utrzymać pozytywny trend stałej poprawy poziomu bezpieczeństwa na stadionach, jednocześnie eliminując jej negatywny wpływ na kwestie dotyczące bezpośrednio kibiców czy działalności Klubów. Ich głównym celem jest otwarcie stadionów dla szerszej grupy kibiców, zwiększenie komfortu dla kibiców, a przez to dalsze zwiększanie poziomu bezpieczeństwa na stadionach.

Propozycje Ekstraklasy zawierają pięć głównych postulatów:

Rezygnacji z wymogu umieszczania na karcie kibica wizerunku twarzy oraz numeru identyfikacyjnego wraz z informacją o podmiocie, który go nadał. Dzisiaj łatwiej jest kupić bilet lotniczy i wejść na pokład samolotu, niż dostać się na stadion – zwraca uwagę Animucki. – Dodatkowo rozszerzanie obowiązywania tych restrykcyjnych przepisów na niższe ligi w praktyce może oznaczać sparaliżowanie tych rozgrywek. Proponujemy, aby w procedurze rejestracji i identyfikacji kibiców oraz sprzedaży im biletów wykorzystywać numer PESEL oraz imię i nazwisko. To w pełni wystarczające dane dla zapewnienia bezpieczeństwa.

Wprowadzenia na polskich stadionach miejsc stojących w sektorach zajmowanych przez najaktywniej dopingujących kibiców. Rozwiązanie to stosowane jest w wielu krajach Europy Zachodniej, a jego wdrożenie w żadnym z nich nie miało negatywnych następstw dla kwestii bezpieczeństwa – zauważa Animucki. – W Bundeslidze przywrócenie miejsc stojących w znaczący sposób poprawiło nie tylko atmosferę widowiska, ale także przełożyło się na wzrost frekwencji.

Zmiany sposobu identyfikacji gości biznesowych. Organizator meczu powinien mieć prawo wskazać miejsca, w których nie obowiązuje pełna identyfikacja widzów. Ograniczenie to dotyczyłoby stref biznesowych oraz lóż VIP. W znowelizowanej ustawie powinna znaleźć się także możliwość podawania w strefach biznesowych napojów o zawartości alkoholu wyższej niż 3,5%.

Zmiany procedury wydawania zezwolenia na przeprowadzenie imprezy masowej oraz trybu określania jej jako impreza podwyższonego ryzyka. Po pierwsze, postulujemy skrócenie okresu na wydanie przez odpowiedni organ pozwolenia na organizację imprezy z 30 do 14 dni – wylicza Animucki. – Po drugie, chcielibyśmy aby decyzja o określeniu konkretnego meczu jako „imprezy podwyższonego ryzyka” poprzedzone było obowiązkową konsultacją z organizatorem, gdyż środek ten jest obecnie często stosowany pochopnie. Po trzecie, zwracamy uwagę, że wymóg legitymowania się przez pracowników służb porządkowych ważną licencją pracownika ochrony fizycznej przy jednoczesnym pozbawieniu ich szeregu uprawnień, na przykład stosowania środków przymusu bezpośredniego, w praktyce nie wpływa na podniesienie poziomu bezpieczeństwa, generując jedynie dodatkowe koszty dla organizatora meczu. Po czwarte, pragniemy również ograniczyć organizacyjne i finansowe obciążenia klubów poprzez skrócenie okresu przechowywania materiału utrwalonego podczas imprezy masowej z 60 do 30 dni.

Legalizacji ograniczonego i zorganizowanego użycia środków pirotechnicznych przez kibiców we współpracy z Policją i Strażą Pożarną. Nie sprzeciwiamy się postulatom zgłaszanym przez ruch kibicowski dotyczącym legalizacji użycia pirotechniki. Pozytywną opinię na temat powinni jednak wyrazić za każdym razem przedstawiciele Policji i Straży Pożarnej.

Warto zwrócić uwagę, że Ekstraklasa aktywnie przeciwdziała wszelkim negatywnym incydentom związanych z bezpieczeństwem meczów. W ciągu ostatnich 2 lat nastąpiła znaczna poprawa warunków bezpieczeństwa na polskich stadionach, co było możliwe nie tylko dzięki znacznym unowocześnieniu infrastruktury stadionowej, ale także ciężkiej pracy tysięcy ludzi – zauważa Animucki.

- Warto podkreślić, że zmiany te zostały dostrzeżone i docenione przez przedstawicieli administracji państwowej, funkcjonariuszy Policji oraz polityków wszystkich opcji parlamentarnych. Nasze postulaty przedstawiliśmy także prezydentom miast posiadających swoich przedstawicieli w T-Mobile Ekstraklasie. Część z nich poparła proponowane zmiany. "
Źródło: [link]

Kolejne plany, ciekawe czy coś się do przodu ruszy.

milusiński

Post autor: milusiński » 15.12.2013, 12:08

Wywiad z ultrasami Beskidu Andrychów
[link]

Marcin Plichta

Post autor: Marcin Plichta » 16.12.2013, 17:59

Górny Śląsk
W Katowicach podczas uroczystości upamiętniających 32. rocznicę pacyfikacji kopalni „Wujek” doszło do zamieszek. Prawdopodobnie pseudokibice dwóch śląskich drużyn zakłócili obchody uroczystości...
źródło tvs

Trójmiasto
Dziewięciu mężczyzn, w tym jednego Rosjanina, zatrzymano za uczestnictwo w bójce na plaży przy ul. Jantarowej w Jelitkowie. Wszyscy byli pijani. Powodem nieporozumień była... różnica zdań na temat klubów piłkarskich.
źródło trójmiasto.pl

LGS

Post autor: LGS » 16.12.2013, 19:14

[link]

ODPOWIEDZ