Komentarze Wszystkie Ligi (25-27.04)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 27.04.2008, 11:16

czyli wszystko "po staremu"...
WŁADCY OCEANÓW

iparts.pl
!RR!

Post autor: !RR! » 27.04.2008, 11:25

Tak Barto, Damian mimo mlodego wieku od kilku lat byl mlynowym na Ruchu Radzionkow (bardzo fajnie sprawdzal sie w tej roli, mial szacunek u straszych, w ogole przez wszystkich bardzo lubiany). W ogole z taka postawa i wiara bylby uwazany za czolowke chyba w kazdym klubie - bo nie tylko mlynowy, ale i od wielu lat uczestnik wszystkich wyjazdow.

Zal serce sciska...
A te skrzydła połamane, deszczem, ogniem wysmagane.
A te skrzydła jeszcze grają, jeszcze polskie pieśni znają.
A te skrzydła jak sztandary niepodległej starej wiary, jeszcze maja blask.
A te skrzydła okrwawione, w tylu bitwach poranione,
choć zmalały, spopielały, jeszcze siły nie straciły.
Jeszcze są jak dawniej były.
Jeszcze skrzydła dawnej chwały mogą unieść nas.

Qubek

Post autor: Qubek » 27.04.2008, 11:26

Barto pisze:Podobno to był młynowy RR, każdy wiedział że RR ma ciężko z swoim rywalem PB, ale żeby zabić, w tym momencie staje w jednej linii z Górnikami z Zabrza !! smutna wiadomoś...mam nadzieje że sie to nie odbije na kibicach RR, a jedynie ich wzmocni !!
Staje w jednej lini z Górnikiem, Widzewem, Wisła, Cracovią itp. To są sprawy na lini Polonia - Ruch R , wiec naprawde nie rozumie czemu co poniektórzy wykorzystują sytuację w celu wzniecenia zbędnej napinki.

Dalibor2

Post autor: Dalibor2 » 27.04.2008, 12:05

Barto pisze:mam nadzieje że sie to nie odbije na kibicach RR, a jedynie ich wzmocni !!
...
Qubek pisze: To są sprawy na lini Polonia - Ruch R , wiec naprawde nie rozumie czemu co poniektórzy wykorzystują sytuację w celu wzniecenia zbędnej napinki.
najlepsza opinia :!:
1922 pisze:sprzętowi mówimy stop>kondolencje dla RADZIONKOWA
skad masz info ze byl sprzet :?:

moze ktos podac liczbe ZL w Sosnowcu :?:

Sztygar

Post autor: Sztygar » 27.04.2008, 12:15

bardzo pomysłowa oprawa GKS Katowice

19YB19

Post autor: 19YB19 » 27.04.2008, 12:34

P.B pisze:
19 kattowitz 20 pisze:przez poru ciuli Polonia straci swoja dobro opinia....

dobrze to opisles , chcialbym napisac cos ...

nie wierzcie portalom typu Onet.pl czy Gazeta.pl tak naprawde doszlo do starcia miedzy Cidrami a Polonistami ( FC Radzionkow ) w malym parku obok Domu Kultury , gdy Polonia wycofala sie to Cidroki wzieli w rece palke ( policyjna chyba ) i pasy w rece ( sam to widzialem na wlasne oczy ) taka jest oficjalna relacja z tego zdazenia

Bardzo mi przykro z tego powodu co sie stalo , napewno sie nie ciesze a wrecz przeciwnie , jest mi z tym bardzo ciezko bo fakt faktem nie lubielismy sie ale jezeli walczyc to z glowa a nie po to by zabic . Zrobil to zwykly frajer ktory nie moze mowic o sobie ze jest kibicem Polonii.

Tak jak Manolo napisal , sami w szoku jestesmy co sie stalo bo nawet w zyciu nie mielismy mysli ani zamiaru tak postapic.

[ * ] Przepraszamy bo nic innego nam juz nie zostalo ....

100% BZDURY !!!

NIE PISAC NIC O TYM< NIKT Z WAS NIE MA POJECIA JAK BYLO A INO BEDZIECIE SIAC PLOTKI !!! MODERATOROW PROSZE O KASOWANIE WSZYSTKICH WPISOW NA TEN TEMAT !!!

Doping juz nigdy nie bedzie taki sam....

dzieki dla KSG za przyjazd !
każdy środek prowadzący do celu jest dobry

MAF

Post autor: MAF » 27.04.2008, 13:30

W przerwie kibice z Jastrzebia spiewaja hymn Polski, ktory zreszta caly stadion kompletnie wygwizduje i calkiem zaglusza.
Po stronie GieKSy dwie oprawy, druga ciekawa, nawiazujaca do tego, ze ruch kibicowski w Katowicach byl wczesniej niz w Jastrzebiu i dlatego to oni maja prawo do przydomku "GieKSa" (tak to przynajmniej zinterpretowalem). Duzo elementow gornoslaskosci, widzialem co najmniej kilka flag "Provinz Oberschlesien", flagi G/S wydane przez Ruch Autonomii Slaska, co ciekawe kilka osob w szalach z napisem "Oberschlesien" po jednej ze stron (rowniez wydane przez RAS), chyba wreszcie GieKSiarze zaczynaja rozumiec, ze "O/S" to nazwa ich hajmatu w jedym z naturalnych jego jezykow, a nie jakies zakazane haselko ze stadionu Ruchu Wink I co najwazniejsze, jest na to pewne "przyzwolenie", a nie, ze za to nawet od swojego mozna dostac po zebach, bo tak to chyba do tej pory wygladalo. Koszulki G/S, flagi, flaga kibicow, po stronie Jastrzebia flaga bialo-czerwona... slowem mecz miedzynarodowy. Cool
Dla mnie totalne frajerstwo. Jak sie Polska nie podoba to wypad do Niemiec. Nie pisze tego jako ŁKSiak tylko jako Polak, nacjonalista.
Wstyd że różne cwane organizacje są wspierane w rozmiękczaniu polskości na tych ziemiach przez kibiców.

Górny Śląsk, Podlasie czy Wielkopolska to zwykłe województwa, nie jakieś autonomiczne twory. Ruszcie trochę głowami, to nie jest zabawa w bycie kontrowersyjnym (tak jak np. Cracovia- Żydzi). Tu idzie o Polskę
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.

Ligowiec

Post autor: Ligowiec » 27.04.2008, 13:32

Górny Śląsk, Podlasie czy Wielkopolska to zwykłe województwa, nie jakieś autonomiczne twory. Ruszcie trochę głowami, to nie jest zabawa w bycie kontrowersyjnym (tak jak np. Cracovia- Żydzi). Tu idzie o Polskę
Gdzieś Ty górnośląskie województwo, w dodatku rozbite na obszar kilku państw widział?
www.referaty14.blogspot.com - prezentacje maturalne!

MAF

Post autor: MAF » 27.04.2008, 13:36

Widzę je miedzy małopolskiem a opolskiem (użyłem takiej nazwy dla odróżnienia od dolnoslaskiego).

Nie rozmywaj tego tematu, ja swoim postem odniosłem sie do zachowania kibiców, nie pisze o sprawach politycznych
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.

BSE

Post autor: BSE » 27.04.2008, 13:45

Oprawa Stomilu bardzo fajna.
Obrazek
GKS Bełchatów - Honor, Wiara.

Jun3

Post autor: Jun3 » 27.04.2008, 14:07

Derby dla Jastrzębia 1 oprawa riposta za ostatni mecz widac ze niektorzy nie maja pojecia co bylo. +
2 Oprawa pomyslowa i dobrze wykonana i zrobiona na temat kto sie orientuje oco chodzi to zrozumie, ogolnie mi sie podoba. +

Katowice: Gwizdanie na hymn szkoda gadac... -

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 27.04.2008, 14:11

...
Ostatnio zmieniony 27.04.2008, 20:07 przez manolo_pb, łącznie zmieniany 2 razy.
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."

KibicRR

Post autor: KibicRR » 27.04.2008, 15:18

P.B pisze:gdy Polonia wycofala sie to Cidroki wzieli w rece palke ( policyjna chyba ) i pasy w rece ( sam to widzialem na wlasne oczy ) taka jest oficjalna relacja z tego zdazenia ....
Koleś skończ już wypisywać bzdury, bo napewno nie jesteś do tego wyznaczony w swojej ekipie.
Nie będe pisać jakiś sprostowań czy wyjaśnien, gdyż nie wypada w takim momęcie ...
Manolo wcześniej zacytował tekst od dpbh i to wystarczy z waszej strony ...

Mmm

Post autor: Mmm » 27.04.2008, 15:22

Dla mnie frajerami są wszyscy ci co wycierają sobie gęby hymnem narodowym na meczach nie reprezentacyjnych.To nie jest zwykła przyśpiewka śpiewan pomiędzy np.Legia to stara... a sędzia c... .

pick-nick

Post autor: pick-nick » 27.04.2008, 16:10

Sokół Aleksandrów Łódzki - Olimpia Elbląg, 0 gosci.
Wybralem sie z ciekawosci na ten mecz, wyglada na to ze teren lodzki okazal sie zbyt goracy dla Olimpii.
1908 - 2008 Już od stu lat biało - czerwono - biały świat

Altruista

Post autor: Altruista » 27.04.2008, 16:27

VJ pisze:"Trener Warty Bogusław Baniak nigdy nie ukrywał swojej sympatii do Lecha. Pracował w tym klubie półtora roku i osiągnął z nim dwa duże sukcesy: utrzymanie się w... II lidze oraz awans do ekstraklasy. W niedzielę znów wyjdzie na boisko przy ul. Bułgarskiej, ale już jako szkoleniowiec Zielonych.
– Serdecznie zapraszam kibiców Lecha Poznań na nasz niedzielny mecz z Lechią Gdańsk. Pomożcie nam w odniesieniu zwycięstwa z sympatii dla Warty oraz Arki Gdynia, z którą się przyjaźnicie. Po powrocie z sobotniego, zwycięskiego meczu w Krakowie przyjdźcie na nasz mecz, choćby prosto z dworca – apeluje Baniak.
Przypomnijmy, że pojedynek Warta – Lechia rozpocznie się w niedzielę o godz. 12 na stadionie miejskim przy ul. Bułgarskiej."

jako ciekawostke wrzucam
uwierzyć nie mogę, że on jeszcze nie siedzi :roll:

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 27.04.2008, 16:44

Ja wiem że Warta kibicowsko szału nie robi ale troche więcej się po nich dzisiaj spodziewałem a własciwie jedyne co dobrze na Bułgarskiej ze strony miejscowych wychodziło to "Lechia Gdańsk k... szajs". Lechia nieźle, lepiej w 2 połowie się zaprezentowali. Pzdr

rastamen55

Post autor: rastamen55 » 27.04.2008, 16:51

o Warcie nie bede wspominał bo nie ma o czym no chyba ze o ty co napisał Il_Fanatico ewentualnie mozna powiedziec ze duzo wiary było jakies 3,5-4 tys. Lechia moim zdaniem zenujaca jak na swoja klase... przestoje i same tylko lechia gdansk i ubnizanie gospodarza... tak obietywnie mowiac pzdr
Ostatnio zmieniony 27.04.2008, 18:11 przez rastamen55, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkopolska

e-warta.pl

Post autor: e-warta.pl » 27.04.2008, 16:55

Warta generalnie bojkotuje mecze na Bułgarskiej :wink:
Oficjalny serwis kibiców Warty Poznań: [link]

Bogdan Adamiec

Post autor: Bogdan Adamiec » 27.04.2008, 16:57

Jun3 pisze: Katowice: Gwizdanie na hymn szkoda gadac... -
dla ciebie i tobie podobnym baranom małe wyjaśnienie bo widze że pojąć nie umiesz pewnych spraw.
Gwizdy nie odnoszą sie do hymnu(!!!) tylko do zachowania Jastrzębia(!!!).Wyjasnij mi cwaniaku po co to śpiewali i czemu nie śpiewają na innych meczach.Odrazu uprzedzam gadke że "to jest Polska i tu się śpiewa hymn Polski".Hymn to hymn a nie przyśpiewka i należy go szanować.Jeśli będe chciał to na GieKSie zaśpiewam hymn Polski i nikt mi nie powie żebym go nie śpiewał bo jesteśmy na śląsku,tylko że jestem jebnięty bo przyszlem na mecz GKSu i tyle.
Swoją drogą na meczach reprezentacji Polski pojawia się flaga z Katowic a pewna grupa ludzi z Katowic jezdzi z naszą reprą po całym świecie.

rastamen55

Post autor: rastamen55 » 27.04.2008, 16:58

a mogł bym znac powod jesli to nie tajemnica?? byłem raz na waszym meczu (z Odra Opole) i nie wyobrazam sobie zebyscie tam Lechie przyjeli!!!
Wielkopolska

trcd

Post autor: trcd » 27.04.2008, 17:04

Ile Lechii w Poznaniu ?
Torcida

rastamen55

Post autor: rastamen55 » 27.04.2008, 17:08

na moje oko jakies 800 moze 850
Wielkopolska

Lukasz-Getto

Post autor: Lukasz-Getto » 27.04.2008, 17:21

A co do hymnu Polskiego trzeba miec szacunek a nie spiewac na ligowych meczach tylko do jakies prowokacji.Po to jest mecz repry i wtedy chyba sie powinno go spiewac!!!Zalosne prowokacje!!!!
Ostatnio zmieniony 27.04.2008, 17:26 przez Lukasz-Getto, łącznie zmieniany 1 raz.
Cale Nasze Zycie To GKS KATOWICE

Lukasz-Getto

Post autor: Lukasz-Getto » 27.04.2008, 17:25

Bogdan Adamiec pisze:
Jun3 pisze: Katowice: Gwizdanie na hymn szkoda gadac... -
dla ciebie i tobie podobnym baranom małe wyjaśnienie bo widze że pojąć nie umiesz pewnych spraw.
Gwizdy nie odnoszą sie do hymnu(!!!) tylko do zachowania Jastrzębia(!!!).Wyjasnij mi cwaniaku po co to śpiewali i czemu nie śpiewają na innych meczach.Odrazu uprzedzam gadke że "to jest Polska i tu się śpiewa hymn Polski".Hymn to hymn a nie przyśpiewka i należy go szanować.Jeśli będe chciał to na GieKSie zaśpiewam hymn Polski i nikt mi nie powie żebym go nie śpiewał bo jesteśmy na śląsku,tylko że jestem jebnięty bo przyszlem na mecz GKSu i tyle.
Swoją drogą na meczach reprezentacji Polski pojawia się flaga z Katowic a pewna grupa ludzi z Katowic jezdzi z naszą reprą po całym świecie.
Zgadzam sie sam jezdze na mecze repry po calej Europie i nie tylko ja!!!!!
Cale Nasze Zycie To GKS KATOWICE

19(W)12

Post autor: 19(W)12 » 27.04.2008, 17:41

rastamen55 pisze:a mogł bym znac powod jesli to nie tajemnica?? byłem raz na waszym meczu (z Odra Opole) i nie wyobrazam sobie zebyscie tam Lechie przyjeli!!!
W trzeciej lidze Lechie przyjeliśmy to niewidze powodu dlaczego teraz niemożna było tego zrobic. Zresztą odnosi się to też do meczy z Motorem, Gieksą czy Śląskiem. A co do bojkotu jest to spowodowane tym że udało się nam uzyskać licencję na grę przy Drodze Dębińskiej, więc niewidzimy powodu do grania na Bułgarskiej.
[link] - Strona kibiców Warty !

bwp

Post autor: bwp » 27.04.2008, 17:43

rastamen55 pisze:a mogł bym znac powod jesli to nie tajemnica?? byłem raz na waszym meczu (z Odra Opole) i nie wyobrazam sobie zebyscie tam Lechie przyjeli!!!
Szkoda, że nie było Cię na 3 lidze wtedy na tym samym obiekcie Lechię mogliśmy przyjąć i nie było żadnego problemu.

kkr

Post autor: kkr » 27.04.2008, 17:43

Michauek pisze:Dla mnie totalne frajerstwo. Jak sie Polska nie podoba to wypad do Niemiec. Nie pisze tego jako ŁKSiak tylko jako Polak, nacjonalista.
Wstyd że różne cwane organizacje są wspierane w rozmiękczaniu polskości na tych ziemiach przez kibiców.

Michauek pisze:Widzę je miedzy małopolskiem a opolskiem (użyłem takiej nazwy dla odróżnienia od dolnoslaskiego).
Michauek pisze:Chodzi mi o to że wszystkie województwa muszą być tak samo polskie, a nie że Śląsk się lansuje na nie wiadomo co, gwiżdżą podczas Hymnu (myślałem że tylko Ruch ma takie zapędy), a jeszcze kilkanaście lat temu wieszali Niemieckie flagi, więc dają wyraźnie wyraz antypolskości.

Weszliśmy do Unii, wcześniej celowo nas rozbito na kilkanaście województw wielkościowo podobnych np do landów niemieckich, żeby teraz wymieszać to wszystko i żeby za kilka lat np woj. opolskie postanowiło podatki wysyłać do Berlina a nie do Warszawy. Niemożliwe? Oj żebyście się nie zdziwili

Po pierwsze, Gorny Slask to kraina historyczna a nie zadne wojewodztwo. Woj. slaskie ma gowno z Gornym Slaskiem wspolnego, jedynie 48% ziem wchodzacych w sklad tego wojewodztwa to ziemie gornoslaskie.
Woj. opolskie jest bardziej gornoslaskie od slaskiego. To w opolskim znajduje sie stolica Gornego Slaska - Opole. To w opolskim jest wiekszosc ziem gornoslaskich lezacych na terytorium panstwa polskiego. To w opolskim jest bardziej zrownowazona sytuacja narodowosciowa, a Slazak =/= Polak z automatu...
Ziemie gornoslaskie leza takze na terenie Republiki Czeskiej.

Po drugie, nikt do Niemiec wyjezdzac nie musi, bo tutaj jest nasza ziemia i nasz Gorny Slask. Jesli ktos ma gdzies wyjezdzac, to chyba takie werbusy siejace nienawiscia do ziemii na ktorej mieszkaja, jak wlasnie kibice Jastrzebia. Dobre podsumowanie:
Wieloryb pisze:Dla mnie bardziej niezrozumiała jest postawa kibiców GKS Jastrzębie...zbieranina z całej Polski która zjechała do śląskiego miasta po czym stwierdziła, że Górnego Śląska nienawidzi...tu widać pewien problem z określeniem własnej tożsamości.
Po trzecie, to, ze jestes nacjonalista to akurat wsrod Slazakow szacunku i zrozumienia nie wywola, a wrecz odwrotnie. Nacjonalizm to chora religia, na ktora nie ma miejsca na Gornym Slasku, ktora przyniosla tej ziemi same szkody. I dla nacjonalistow na Gornym Slasku nie ma miejsca. Mozna byc Polakiem, Niemcem, lub poczuwac sie jedynie do Slaskosci, ale zawsze trzeba miec poszanowanie dla swojego sasiada, ktory byc moze jest innej opcji narodowosciowej niz Ty! Ba, czesto zdarza sie, ze dzieci poczuwaja sie do innej opcji narodowosciowej niz ich rodzice czy dziadkowie. I sek w tym, ze mimo to ludzie potrafia ze soba zyc w zgodzie, przyjazni, poszanowaniu i po prostu po sasiedzku. I to jest wlasnie istota gornoslaskosci!

Po czwarte, autonomia nie ma nic wspolnego z niepodlegloscia, a te "cwane organizacje" tez z przypadku nie powstaly i nie z przypadku dzialaja legalnie. Zauwaz, ze te landy niemieckie tworza federalna wspolnote, czyli de facto kazdy z nich jest autonomiczny, ba, kazdy ma prawo do secesji! I cos sie dzieje? Nie, dalej pozostaja w panstwie niemieckim. Czyzbys sie bal, ze Polska przez swoja nieudolnosc nie potrafilaby w analogicznej sytuacji zaproponowac Gornemu Slaskowi na tyle korzystnych warunkow, ze ten nie chcialby sie odlaczyc? :wink:

Po piate, "wszystkie wojewodztwa musza byc tak samo polskie"? Mniemam, ze chodzi Ci o regiony, nie o wojewodztwa. No wiec chocbys stawal na rzesach, to Gorny Slask nie bedzie tak samo polski jak twoja Ziemia Leczycko-Sieradzka czy np. Malopolska. Takie sa fakty, taka jest historia, taka jest tozsamosc tych ziem. Wyczysc swoja wizje od nacjonalizmu choc na chwile, to tez to zobaczysz. :wink:

pozdrawiam

Fanatic89

Post autor: Fanatic89 » 27.04.2008, 17:54

Jaki jest problem w pobanowaniu całej tej hołoty, która po raz kolejny wywodami na temat województw rozjebuje temat.. ? :?

rastamen55

Post autor: rastamen55 » 27.04.2008, 17:58

no nie bylo mnie fakt!! tylko biarac pod uwage ze w trzecie lidze jezdzi sie w mniejszych liczbach i wogole Lechia Slask Motor GKS K to dla nich wyjazd do poznania to goracy teren ze wzgledu na Lecha!!! z tego co sie orietuje to licencjie dostaliscie na dd ale mecze podwyszonego ryzyka musicie grac na Miejskim...
Wielkopolska

SzyderczaSzyszka

Post autor: SzyderczaSzyszka » 27.04.2008, 20:02

Ja nie chciałbym żeby hymn Polski był tylko przeplatanką między wyzywaniem i bluzganiem kogoś mającą na celu sprowokowanie kogoś.

Żaba-Katowice

Post autor: Żaba-Katowice » 27.04.2008, 20:23

Jun3 pisze:Derby dla Jastrzębia 1 oprawa riposta za ostatni mecz widac ze niektorzy nie maja pojecia co bylo. +
2 Oprawa pomyslowa i dobrze wykonana i zrobiona na temat kto sie orientuje oco chodzi to zrozumie, ogolnie mi sie podoba. +

Katowice: Gwizdanie na hymn szkoda gadac... -
gwizdanie na idiotow ktorzy z hymnu zrobili sobie przyspiewke prowokujaca!!!gwizdanie na debili ktorzy mieszkaja zyja na Górnym Ślasku a nienawidza mieszkancow tego regionu,jak sie wam nie podoba to wyemigrujcie stad i nie bedziecie sie tu dusic.Hipokryci.pozdrawiam normalnych kibicow.
Rodowity katowiczanin tylko GKS KATOWICE,klub mojego miasta.

Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo » 27.04.2008, 21:08

SzyderczaSzyszka pisze:Ja nie chciałbym żeby hymn Polski był tylko przeplatanką między wyzywaniem i bluzganiem kogoś mającą na celu sprowokowanie kogoś.
Tak właśnie zrobił GKS Jastrzębie i Śląsk Wrocław w Katowicach ale chyba na Ruchu ktoś też kiedyś o****** taką akcję, że specjalnie niebieskim śpiewali hymn, żeby ich podwkurwić. Dla mnie to jest jebnięte, żeby w celu prowokacji wykorzystywać hymn narodowy i śpiewanie go dla pokazówki a nie z dumy, bo wątpię czy Jastrzębie na każdym meczu u siebie czy na wyjeździe szczyci się bycia wzorowym patriotą i śpiewa hymn. GieKSa i GKS nie byli święci na tym meczu, ale takie są uroki derbów. Według mnie temat GieKSa został już wyrażony najbardziej trafnie w Katowicach i ten dział można zamknąć.

football_fan

Post autor: football_fan » 27.04.2008, 21:26

Kibice Katowic zrobiliście wielką gafę z hymnem ! Wasze przyśpiewki Górny Śląsk itp spowodowały że kibice Jastrzębia odśpiewali hymn Polski ! A wiadomo, że kibice z Jastrzebia utożsamiają się z Polską o czym świadczy ich hasło "Zawsze Polskie, Nigdy Śląskie" - to tylko dla przypomnienia ! ale gwizdanie w czasie hymnu i przyśpiewki typu "w********** "? to jakaś kpina ? Żyjemy wszyscy w Polsce !! Ok może kibice Jastrzębia przesadzili, ale jak można tak bezcześcić nasz hymn !!! Nie przyjmuje do wiadomości że to był mecz ligowy ! Każdy ma prawo odśpiewać hymn ! to jest Nasza Najważniejsza Pieśń ! - dla nas kibiców !
Nie wiem jak was ale mnie zawsze przy Mazurku Dąbrowskiego przechodzą ciarki po plecach. Pewnie nie na każdym meczu Jastrzębia jest śpiewany hymn ale często jest słyszalne hasło "Zawsze Polskie, Nigdy Śląskie" - i nie piszcie że Jastrzębie jest takie złe bo tak mówią i nie lubią "hanysów" miasto to jak większość wie jest kolepką z każdego regionu Polski który przyjechał tam za chlebem a ludność która mieszkała tam przed otworzeniem kopalń to może 2% całkowitej ludności !

NIE JESTEM KIBICEM JASTRZĘBIA !! tak na marginesie !

osfp

Post autor: osfp » 27.04.2008, 21:39

a według mnie klase pokazaliby ci GieKSiarze którzy utożsamiają się z Polską, gdyby zaśpiewali ten Hymn razem z Jastrzębiem :) W końcu podobno są tam tacy ;)

MAF

Post autor: MAF » 27.04.2008, 21:45

Czując się winnym spowodowania zamieszania sprawą hymnu (ale cieszy że ta przykra sprawa wzbudza zainteresowanie) proszę wszystkich o pisanie o tym tylko w temacie o hymnie:
viewtopic.php?p=201685#201685
k1 pisze:

bootboy

Post autor: bootboy » 27.04.2008, 22:29

Dalibor2 pisze:moze ktos podac liczbe ZL w Sosnowcu :?:
Zagłębia Lubin ponad 200 + ok 80 Odry

ODPOWIEDZ