TMK TOP 100 - jesień 2007

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Fever

Post autor: Fever » 12.02.2008, 18:14

,,
Ostatnio zmieniony 13.02.2008, 15:50 przez Fever, łącznie zmieniany 1 raz.

iparts.pl
Romano

Post autor: Romano » 12.02.2008, 18:58

dariusz pisze:GRUPA A
GKS Katowice(B), Górnik Zabrze(A), Jagiellonia(A), Lech(A), Lechia(A), Legia(A), ŁKS Łódź(B), Ruch Chorzów(A), Widzew(A), Wisła Kraków(A).

GRUPA B
Arka Gdynia(B), Cracovia(B), GKS Jastrzębie(B), Motor Lublin(B), Pogoń Szczecin(B), Polonia Bytom(B), Raków Częstochowa(C), Śląsk Wrocław(B), Zagłębie Sosnowiec(A), Zawisza Bydgoszcz(B).

Legia w A chyba z przyzwyczajenia. Kibicowsko w stolicy (z wiadomych względów) - martwica.
Łks - runda gorsza od poprzedniej i awans z B do A.
W minionej rundzie (a tylko tę bierzemy pod uwagę) - moim zdaniem Motor zdecydowanie lepszy od Lechii.
Brak Śląska w koszyku A - krzywdzący.
Ogólnie ranking jak z maszyny losującej.
To tylko moje subiektywne odczucia.
Przyznam Ci racje zdecydowanie mniej kartoników i baloników podnosilismy na meczach . Totalnie przegralismy z Motorem te rywalizacje :D Martwica na Legii :) Wyslij maila do TMK może potrzebuja redaktora

nyyonker

Post autor: nyyonker » 12.02.2008, 19:02

A co powiecie na temat Motoru Lublin? Wyjazdy dobre, awantura z Lechia u siebie. Zlanie psów na dworcu w Kielcach...Wyliczylby jeszcze kilka pozytywów...

nyyonker

Post autor: nyyonker » 12.02.2008, 19:19

Fever pisze:[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

Wielkie dzięki za zdjęcia dla Bercika z Widzewa!
Udało mi sie sciagnac tylko 2 strony, a z reszta : :? You cannot download more than one file at a time. :?

Fever

Post autor: Fever » 12.02.2008, 19:21

To znaczy że można jednocześnie ściągać tylko jeden plik.

aqq08

Post autor: aqq08 » 12.02.2008, 19:44

smiechu warty ranking :lol:
Elana Torun w grupie z Zagłebiem Lubin , ciekawe co wzieli pod uwage chyba udzielanie sie w internecie , reszty kwiatkow nie chce mi sie komentowac

chora_krowa

Post autor: chora_krowa » 12.02.2008, 20:07

dariusz pisze: Legia w A chyba z przyzwyczajenia.
Dobrze, w takim razie wg Ciebie na ktoryym powinna byc?
Obrazek

Magister Blokers

Post autor: Magister Blokers » 12.02.2008, 20:28

Legia w A chyba z przyzwyczajenia. Kibicowsko w stolicy (z wiadomych względów) - martwica.
Chociażby za liczby wyjazdowe.Poza tym dużo działali tyle ,że nie o wszystkim przeczytasz na kibice.net
W minionej rundzie (a tylko tę bierzemy pod uwagę) - moim zdaniem Motor zdecydowanie lepszy od Lechii.
Można wiedzieć w czym ?
A co powiecie na temat Motoru Lublin? Wyjazdy dobre, awantura z Lechia u siebie. Zlanie psów na dworcu w Kielcach...Wyliczylby jeszcze kilka pozytywów...
Tak jak już napisałem powyżej.Nie o wszystkich akcjach pisze się na tym forum ,praktycznie tutaj nie pisze się prawie o niczym więc muszę Ci kolego napisać ,że niestety mimo fantastycznej rudny wykonanej przez waszych kibiców mimo wszystko jednak grupa B.Gdybyście złoili Lechię u siebie można by polemizować na temat pierwszej dziesiątki.
Elana Torun w grupie z Zagłebiem Lubin , ciekawe co wzieli pod uwage chyba udzielanie sie w internecie , reszty kwiatkow nie chce mi sie komentowac
Fajna runda w wykonaniu fanów z Torunia aczkolwiek mocno rzucają się w oczy te 0 wyjazdowe.Dla mnie Elana zasługiwałaby na gr. C gdyby podjęła się wyjazdu większą ekipą do Polic ,na tereny Pogoni która to już od dłuższego czasu odwiedza tą miejscowość podczas meczów Chemika z Elaną.

A tak już podsumowując.Mimo wszystko nie da stworzyć się obiektywnego rankingu ,bo niestety ale wiele ekip prezentuje bardzo zbliżony poziom i raz jedna jest na dole ,a druga jest na szczycie i tak na odwrót.Zobaczmy chociażby na taką gr. A.Wg. mnie mogłaby ona liczyć z 13-14 ekip.Jednak szacunek oraz ukłony z mojej strony dla autorów TOP100 za podjęcie się wyzywania.

d-bomb

Post autor: d-bomb » 12.02.2008, 20:34

aqq08 pisze:smiechu warty ranking :lol:
przepraszamy wielki LKS :D to moze napisz jeszcze cos o tyskich
Elana Toruń&Ks Myszków

Robercik

Post autor: Robercik » 12.02.2008, 20:49

d-bomb pisze:
Uważasz że zasługujecie bardziej na grupe C niz Tychy???

d-bomb

Post autor: d-bomb » 12.02.2008, 20:53

Robercik pisze:
d-bomb pisze:

Nie mnie to oceniac ale uzwazam ze obie ekipy sa porownywalne Zreszta zawsze sie znajdzie osoba ktorej sie cos nie podoba
Zrozumnie ze ciezko jest zrobic obiektywny ranking :!:

pozdro
Elana Toruń&Ks Myszków

Robercik

Post autor: Robercik » 12.02.2008, 21:09

d-bomb pisze:
Robercik pisze:
d-bomb pisze: przepraszamy wielki LKS :D to moze napisz jeszcze cos o tyskich

Nie mnie to oceniac ale uzwazam ze obie ekipy sa porownywalne Zreszta zawsze sie znajdzie osoba ktorej sie cos nie podoba
Zrozumnie ze ciezko jest zrobic obiektywny ranking :!:

pozdro
Według mnie ranking jest całkiem obiektywny i dobrze podsumowywuje dokonania poszczególnych ekip.
Nie da się dogodzić wszystkim oraz bardzo ciężko porównać ekipy z niższych klas rozgrywkowych z różnych krańców Polski, ale fajnie że taki ranking ktos próbuje stworzyć.
Najlepiej podsumował ranking Magister Blokers

pozdro

Biały__

Post autor: Biały__ » 12.02.2008, 21:42

No gdyby brali pod uwagę uzależnienie w necie na pewno byście byli nr 1, ale to chyba oczywiste. :) ŁKS najbardziej... :lol:
Co do naszych "zer" w dalekich wyjazdach to jakbyś zauważył niestety zdarzają się już od paru sezonów. Nad czym ubolewamy, ale zobacz sobie ekipę np. Stomilu też mają kilka "zer" na swoim koncie i też są w grupie C. Nie wiem czy dokładnie wiesz na jakiej zasadzie ten ranking działa, ale ekipy są dobierane w miarę równe grupy, a nie przydzielane do odpowiednich miejsc. Wtedy to byłoby krzyku gdyby obiektywny człowiek przypisał np. Widzewowi 3 miejsce, a ŁKS-owie 4. Wiesz ile powstałoby tematów przeklinających ten ranking i napinających się Waszych kiboli? Tak, więc więcej dystansu do tego, bo przecież Twoim tokiem myślenia jak można było w jednej grupie umieścić Zagłębie Lubin i Zagłębie Sosnowiec czy Śląsk Wrocław. Pozdrawiam obiektywnych.
PS. To wg. Ciebie kto powinien zająć miejsce Elany w grupie C? :roll: Może Tur Turek albo Znicz Pruszków. :lol:
Cichociemny

SIARKOWIEC

Post autor: SIARKOWIEC » 12.02.2008, 21:53

[link]
[link]
[link]
[link]

Zrobione Fotki Pozdrawiam i Miłego czytania

agent 007

Post autor: agent 007 » 12.02.2008, 22:46

To już jest wszystko?? Bo nie jestem w temacie jeżeli chodzi o TMK. Bo nie moge znależć Unii Oświęcim... Jeśli nei wszystko to możesz wkleić reszte?? :)

pasikonik

Post autor: pasikonik » 12.02.2008, 22:58

Saragath pisze:
w przypadku ŁKS, bardziej doceniono działalność hools w tej rundzie (de facto absolutna ścisła czołówka)
:shock: można jaśniej?
na www.kibice.net nigdy sie tego nie dowiesz ;-) Poprostu jesien pod wzgledem hools w ŁKS byla baaardzo ciekawa!
Obrazek
[link]

Magister Blokers

Post autor: Magister Blokers » 13.02.2008, 13:25

Saragath pisze:
w przypadku ŁKS, bardziej doceniono działalność hools w tej rundzie (de facto absolutna ścisła czołówka)
:shock: można jaśniej?
:shock: :o :D :lol: Tnij kolego dalej konfetti.

nyyonker

Post autor: nyyonker » 13.02.2008, 14:42

SIARKOWIEC pisze: [link]
[link]
[link]
[link]

Brakuje ostatniej strony bo gdzies nie doczytalem sie o Wisłoce Dębica :(

pracisław

Post autor: pracisław » 13.02.2008, 15:03

Ranking jak ranking,takie jest odczucie redaktorów TMK. Szkoda że jest to ranking tylko piłkarskich ekip,myślę że parę ekip głównie z żużla czy innych aren sportowych,powinno byc tam wymienionych baa swobodnie mogłoby rywalizować z duża częścią kibiców piłki kopanej.

nyyonker

Post autor: nyyonker » 13.02.2008, 20:41

Dr Kamszot pisze:
nyyonker pisze:
SIARKOWIEC pisze: [link]
[link]
[link]
[link]

Brakuje ostatniej strony bo gdzies nie doczytalem sie o Wisłoce Dębica :(
Patrz uważnie... na poprzedniej stronie ktoś wrzucił wszystkie...
Z poprzedniej strony nie chcialy mi sie wszystkie pliki sciagnac. Poza tym kulawo sie troche otwieraja bo duza rozdzielczosc.

SIARKOWIEC

Post autor: SIARKOWIEC » 13.02.2008, 21:39

nyyonker pisze:
Dr Kamszot pisze:
nyyonker pisze: Brakuje ostatniej strony bo gdzies nie doczytalem sie o Wisłoce Dębica :(
Patrz uważnie... na poprzedniej stronie ktoś wrzucił wszystkie...
Z poprzedniej strony nie chcialy mi sie wszystkie pliki sciagnac. Poza tym kulawo sie troche otwieraja bo duza rozdzielczosc.
Wrzucic cos... a ci jeszcze nazekaja. Co Za ludzie....

Masoh_KSP

Post autor: Masoh_KSP » 14.02.2008, 08:36

:arrow: [link]

Wszystko ładnie spakowane. :wink:
Polonia Warszawa - Duma Stolicy

Siarka

Post autor: Siarka » 14.02.2008, 11:36

Dla tych co nie lubią czekać na rozpakowanie - brakująca strona (której nie zamieścił SIARKOWIEC) TOP 100 + POCZEKALNIA:

[link] - foto by: Romano (z Siarki).
TYLKO SIARKA TARNOBRZEG

nyyonker

Post autor: nyyonker » 14.02.2008, 16:14

SIARKOWIEC pisze:
nyyonker pisze:
Dr Kamszot pisze: Patrz uważnie... na poprzedniej stronie ktoś wrzucił wszystkie...
Wrzucic cos... a ci jeszcze nazekaja. Co Za ludzie....
Nie narzekam tylko napisalem, ze koleś nie wrzucił wszystkich stron.

TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA » 14.02.2008, 17:39

jak chcesz wszystkie strony to kup TMK... :roll:
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007

nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów

macias

Post autor: macias » 15.02.2008, 00:38

Siarka pisze:Dla tych co nie lubią czekać na rozpakowanie - brakująca strona (której nie zamieścił SIARKOWIEC) TOP 100 + POCZEKALNIA:

mogłbyś jeszcze wrzucić pierwszą strone..zespoły od A...dzięki

nyyonker

Post autor: nyyonker » 15.02.2008, 14:58

TYLKO DYSKOBOLIA pisze:jak chcesz wszystkie strony to kup TMK... :roll:
To daj mi pieniądze... :? I co bedziesz jeszcze pisał? Polemika na 100 %...Po co te głupawe komentarze, posta chciales nabić? :?

nyyonker

Post autor: nyyonker » 15.02.2008, 15:00

macias pisze:
Siarka pisze:Dla tych co nie lubią czekać na rozpakowanie - brakująca strona (której nie zamieścił SIARKOWIEC) TOP 100 + POCZEKALNIA:

Jest na poprzedniej stronie.

TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA » 15.02.2008, 18:11

nyyonker pisze:
TYLKO DYSKOBOLIA pisze:jak chcesz wszystkie strony to kup TMK... :roll:
To daj mi pieniądze... :? I co bedziesz jeszcze pisał? Polemika na 100 %...Po co te głupawe komentarze, posta chciales nabić? :?
jakos nie widze licznika zebys mial jakies powody ku temu aby oskarzac mnie o nabijanie...ktos wrzucil ranking na forum-okej,chcesz dowiedziec sie wiecej kup gazete,przynajmniej ja wychodze z takiego zalozenia

EOT bo zaraz dostane bana,ze rozmywam :roll:
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007

nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów

pospolitus

Post autor: pospolitus » 15.02.2008, 18:43

Udajesz glupiego czy mi sie zdaje? Niektorzy nie moga np kupic bo sa kilkaset kilometrow od Polski wiec wez facet wyluzuj i sie nie spinaj bo nie masz racji :?

Magister Blokers

Post autor: Magister Blokers » 15.02.2008, 19:22

Ciekawe czy u was tam na wsi sprzedają TMK ? :lol: Słuchaj rolniku jak chcesz się do kogoś pruć lecząc swoje wiejskie kompleksy to wjedź na forum TVNu i W********** tam ze swoimi głupio mądrymi komentarzami.Nie wrzuciłeś skanów ,nie masz nic w temacie do powiedzenia to W********** !!!

Ps. sorry za off ale coraz bardziej wkurwia mnie na tym forum masa przekumatych kozaków mających do wszystkich jakieś "ale".Aż cud ,że gdzieś jeszcze można się wpisać w dziale "kibice".Kiedyś była moda na "cięcie" teraz na dopierdalanie każdemu za byle co.Przez tą całą masę baranów wiele ciekawych osób odpuściło sobie te forum.

Ma.

Post autor: Ma. » 16.02.2008, 02:24

Szkoda tak głupiej napinki w całkiem ciekawym temacie...
Szczerze,tpTMK dawno straciło urok zina, pierwsze numery były naprawde kozackie, warto poczytaćpo paru latach...
co do rankingu...chyba jedyny taki w Polsce..W miare obiektywny,aczkolwiek nikt każdemu nie dogodzi....
Osobiście szkoda mi warszawskiego Hutnika, bo wg rankingu są nisko, a chłopaki mają naprawdę duuuże możliwości ( vide: wiosenne małe derby stolicy z rezrwami Polonii) a nie mają zbytnio przeciwników poza bielańskimi pollonistami ...ale taki problem ma wiele innych ekip, jak np Górnik Wałbrzych, który w swej marnej lidze nie ma konkretnych przeciwników ( może się mylę, ale Karki to chyba inna liga) bez rywalizacji po paru latach klimat w danych miastach powoli zanika...szkoda dla polskiego ruchu kibicowskiego...Szkoda też Stali Mielec, ale coraz mniej o nich słychać...wszakże miasto kryzysu...

W takim rankingu najłatwiej jest wytypować czołówkę ( zazwyczaj ekipy z duzych miast ).
Kiedyś wskażnikiem do takich rankingów były liczby wyjazdowe, awantury, potem doszły prezentacje...
dziś wyjazdy to już ilość bez jakości, tęsknię za wyjazdami,gdzie było 150 osób,ale wszyscy się znali, nie było tajniaków w tłumie itd...dlatego cenię takie wyjazdy jak ten z końcówki sezonu Ruchu Ch.do Białegostoku w 120 osób...sztywny skład...

Ma.

Post autor: Ma. » 16.02.2008, 02:52

Denaturat pisze:Ranking, rankingiem a ocena subiektywna, każdego z udzielających pozostanie tylko jego oceną.
Co by nie mówić o tej klasyfikacji klubów, to jednak każdy w jakiś sposób, zwraca na niego uwagę. Fakt zawsze znajdzie się ktoś, kto stwierdzi, że Odra powinna być tu a Wisła tu - i ok, wolność słowa.
Ja jednak stwierdzam z upływem wielu lat, że ranking TMK jest w miarę miarodajny, może inaczej - lepszy nie powstał.
Nie jest sprawą prostą zsumowanie liczb wyjazdowych, hools, ultraski, bo nie ma żadnej skali, która by to określała. Tym tokiem myślenia, można dojść do wniosku, że np. w przypadku ŁKS, bardziej doceniono działalność hools w tej rundzie (de facto absolutna ścisła czołówka) niż spadek poziomu ultras tego klubu.
Co do ultraski...tego kryterium nie powinno sie brać pod uwagę..Nie każda ekipa może sobie pozwolić na wywalnie pare stówek w świecidełka, inne to po prostu nie bardzo interesuje..Pożadne stadiony to chyba też miarodajny czynnik,bo co innego wymajstrują fani Wisły czy Lecha a takiej mozliwości nie mają chłopaki z Cracovi czy Lechii...pomysłowością wszystkiego sie nie nadrobi, zresztą w chwili obecnej bum chyba minął...W Polsce przerobione były juz chyba wszystkie warianty...a gdyby tylko ultraska była decydującym czynnikiem w tym rankingu,to taka Amica Wronki byłaby w ścisłej czołówce:-)
Jestem zwolennikiem starego miernika poziomu i jakości danej ekipy: wyjazdy,jakość ekipy ( czyli wiek i jakość połączona z mozliwościami ) i ciemna strona mocy..
zresztą RANKINGI W tmk chyba też głównie na tym się opierają..stądtakie ich powodzenie..

choć nie jestem fanem działalności Jawora, to ranking "TOP 100" to kawał super roboty...

macias

Post autor: macias » 16.02.2008, 02:56

nyyonker pisze:
macias pisze:

Jest na poprzedniej stronie.
ja tam na tych skanach Siarkowca nie widze...pierwszy zaczyna się od G... :x chyba ze chodzi ci o jakieś inne linki bo dalej nie sprawdzałem bo nie kumaty w kompach jestem KMWT..NW 8)

S.J.

Post autor: S.J. » 17.02.2008, 03:11

KSZO Osrowiec w gr "G"

Naprawde ciekawe co w tym rankingu jest brane pod uwage :roll:

MYSTICAL

Post autor: MYSTICAL » 17.02.2008, 10:53

To juz tyle razy było wałkowane, to jest czysta zabawa, jelsi ktos traktuje to powaznie i pisze o tym i sie wkurza to :lol: . Przeciez kazda ekipa w swoim regionie zna swoje miejsce w szeregu, u siebie w wojewodztwie jest numer 2, a w top 100 jest w grupie G to o niczym nie swiadczy. Wiec wrzucmy na luz 8)
[link]
<b>Najlepszy Serwis Kibicowski</b>

LzS

Post autor: LzS » 17.02.2008, 19:05

Zniszczyc tmk. Skad taki jebniety ranking.
Parodia :evil:

ODPOWIEDZ