TMK TOP 100 - jesień 2007
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Przyznam Ci racje zdecydowanie mniej kartoników i baloników podnosilismy na meczach . Totalnie przegralismy z Motorem te rywalizacjedariusz pisze:GRUPA A
GKS Katowice(B), Górnik Zabrze(A), Jagiellonia(A), Lech(A), Lechia(A), Legia(A), ŁKS Łódź(B), Ruch Chorzów(A), Widzew(A), Wisła Kraków(A).
GRUPA B
Arka Gdynia(B), Cracovia(B), GKS Jastrzębie(B), Motor Lublin(B), Pogoń Szczecin(B), Polonia Bytom(B), Raków Częstochowa(C), Śląsk Wrocław(B), Zagłębie Sosnowiec(A), Zawisza Bydgoszcz(B).
Legia w A chyba z przyzwyczajenia. Kibicowsko w stolicy (z wiadomych względów) - martwica.
Łks - runda gorsza od poprzedniej i awans z B do A.
W minionej rundzie (a tylko tę bierzemy pod uwagę) - moim zdaniem Motor zdecydowanie lepszy od Lechii.
Brak Śląska w koszyku A - krzywdzący.
Ogólnie ranking jak z maszyny losującej.
To tylko moje subiektywne odczucia.

-
-
Chociażby za liczby wyjazdowe.Poza tym dużo działali tyle ,że nie o wszystkim przeczytasz na kibice.netLegia w A chyba z przyzwyczajenia. Kibicowsko w stolicy (z wiadomych względów) - martwica.
Można wiedzieć w czym ?W minionej rundzie (a tylko tę bierzemy pod uwagę) - moim zdaniem Motor zdecydowanie lepszy od Lechii.
Tak jak już napisałem powyżej.Nie o wszystkich akcjach pisze się na tym forum ,praktycznie tutaj nie pisze się prawie o niczym więc muszę Ci kolego napisać ,że niestety mimo fantastycznej rudny wykonanej przez waszych kibiców mimo wszystko jednak grupa B.Gdybyście złoili Lechię u siebie można by polemizować na temat pierwszej dziesiątki.A co powiecie na temat Motoru Lublin? Wyjazdy dobre, awantura z Lechia u siebie. Zlanie psów na dworcu w Kielcach...Wyliczylby jeszcze kilka pozytywów...
Fajna runda w wykonaniu fanów z Torunia aczkolwiek mocno rzucają się w oczy te 0 wyjazdowe.Dla mnie Elana zasługiwałaby na gr. C gdyby podjęła się wyjazdu większą ekipą do Polic ,na tereny Pogoni która to już od dłuższego czasu odwiedza tą miejscowość podczas meczów Chemika z Elaną.Elana Torun w grupie z Zagłebiem Lubin , ciekawe co wzieli pod uwage chyba udzielanie sie w internecie , reszty kwiatkow nie chce mi sie komentowac
A tak już podsumowując.Mimo wszystko nie da stworzyć się obiektywnego rankingu ,bo niestety ale wiele ekip prezentuje bardzo zbliżony poziom i raz jedna jest na dole ,a druga jest na szczycie i tak na odwrót.Zobaczmy chociażby na taką gr. A.Wg. mnie mogłaby ona liczyć z 13-14 ekip.Jednak szacunek oraz ukłony z mojej strony dla autorów TOP100 za podjęcie się wyzywania.
-
-
Uważasz że zasługujecie bardziej na grupe C niz Tychy???d-bomb pisze:przepraszamy wielki LKSaqq08 pisze:smiechu warty ranking![]()
Elana Torun w grupie z Zagłebiem Lubin , ciekawe co wzieli pod uwage chyba udzielanie sie w internecie , reszty kwiatkow nie chce mi sie komentowacto moze napisz jeszcze cos o tyskich
-
Robercik pisze:Uważasz że zasługujecie bardziej na grupe C niz Tychy???d-bomb pisze:przepraszamy wielki LKSaqq08 pisze:smiechu warty ranking![]()
Elana Torun w grupie z Zagłebiem Lubin , ciekawe co wzieli pod uwage chyba udzielanie sie w internecie , reszty kwiatkow nie chce mi sie komentowacto moze napisz jeszcze cos o tyskich
Nie mnie to oceniac ale uzwazam ze obie ekipy sa porownywalne Zreszta zawsze sie znajdzie osoba ktorej sie cos nie podoba
Zrozumnie ze ciezko jest zrobic obiektywny ranking

pozdro
Elana Toruń&Ks Myszków
-
Według mnie ranking jest całkiem obiektywny i dobrze podsumowywuje dokonania poszczególnych ekip.d-bomb pisze:Robercik pisze:Uważasz że zasługujecie bardziej na grupe C niz Tychy???d-bomb pisze: przepraszamy wielki LKSto moze napisz jeszcze cos o tyskich
Nie mnie to oceniac ale uzwazam ze obie ekipy sa porownywalne Zreszta zawsze sie znajdzie osoba ktorej sie cos nie podoba
Zrozumnie ze ciezko jest zrobic obiektywny ranking![]()
pozdro
Nie da się dogodzić wszystkim oraz bardzo ciężko porównać ekipy z niższych klas rozgrywkowych z różnych krańców Polski, ale fajnie że taki ranking ktos próbuje stworzyć.
Najlepiej podsumował ranking Magister Blokers
pozdro
-
No gdyby brali pod uwagę uzależnienie w necie na pewno byście byli nr 1, ale to chyba oczywiste.aqq08 pisze:smiechu warty ranking![]()
Elana Torun w grupie z Zagłebiem Lubin , ciekawe co wzieli pod uwage chyba udzielanie sie w internecie , reszty kwiatkow nie chce mi sie komentowac

Co do naszych "zer" w dalekich wyjazdach to jakbyś zauważył niestety zdarzają się już od paru sezonów. Nad czym ubolewamy, ale zobacz sobie ekipę np. Stomilu też mają kilka "zer" na swoim koncie i też są w grupie C. Nie wiem czy dokładnie wiesz na jakiej zasadzie ten ranking działa, ale ekipy są dobierane w miarę równe grupy, a nie przydzielane do odpowiednich miejsc. Wtedy to byłoby krzyku gdyby obiektywny człowiek przypisał np. Widzewowi 3 miejsce, a ŁKS-owie 4. Wiesz ile powstałoby tematów przeklinających ten ranking i napinających się Waszych kiboli? Tak, więc więcej dystansu do tego, bo przecież Twoim tokiem myślenia jak można było w jednej grupie umieścić Zagłębie Lubin i Zagłębie Sosnowiec czy Śląsk Wrocław. Pozdrawiam obiektywnych.
PS. To wg. Ciebie kto powinien zająć miejsce Elany w grupie C?

Cichociemny
-
-
na www.kibice.net nigdy sie tego nie dowieszSaragath pisze:w przypadku ŁKS, bardziej doceniono działalność hools w tej rundzie (de facto absolutna ścisła czołówka)można jaśniej?

[link]
-
-
-
Z poprzedniej strony nie chcialy mi sie wszystkie pliki sciagnac. Poza tym kulawo sie troche otwieraja bo duza rozdzielczosc.Dr Kamszot pisze:Patrz uważnie... na poprzedniej stronie ktoś wrzucił wszystkie...nyyonker pisze:Brakuje ostatniej strony bo gdzies nie doczytalem sie o Wisłoce DębicaSIARKOWIEC pisze: [link]
[link]
[link]
[link]
Zrobione Fotki Pozdrawiam i Miłego czytania
-
Wrzucic cos... a ci jeszcze nazekaja. Co Za ludzie....nyyonker pisze:Z poprzedniej strony nie chcialy mi sie wszystkie pliki sciagnac. Poza tym kulawo sie troche otwieraja bo duza rozdzielczosc.Dr Kamszot pisze:Patrz uważnie... na poprzedniej stronie ktoś wrzucił wszystkie...nyyonker pisze: Brakuje ostatniej strony bo gdzies nie doczytalem sie o Wisłoce Dębica
-
Nie narzekam tylko napisalem, ze koleś nie wrzucił wszystkich stron.SIARKOWIEC pisze:Wrzucic cos... a ci jeszcze nazekaja. Co Za ludzie....nyyonker pisze:Z poprzedniej strony nie chcialy mi sie wszystkie pliki sciagnac. Poza tym kulawo sie troche otwieraja bo duza rozdzielczosc.Dr Kamszot pisze: Patrz uważnie... na poprzedniej stronie ktoś wrzucił wszystkie...
-
-
-
jakos nie widze licznika zebys mial jakies powody ku temu aby oskarzac mnie o nabijanie...ktos wrzucil ranking na forum-okej,chcesz dowiedziec sie wiecej kup gazete,przynajmniej ja wychodze z takiego zalozenianyyonker pisze:To daj mi pieniądze...TYLKO DYSKOBOLIA pisze:jak chcesz wszystkie strony to kup TMK...I co bedziesz jeszcze pisał? Polemika na 100 %...Po co te głupawe komentarze, posta chciales nabić?
EOT bo zaraz dostane bana,ze rozmywam

Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007
nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów
-
-
Ciekawe czy u was tam na wsi sprzedają TMK ?
Słuchaj rolniku jak chcesz się do kogoś pruć lecząc swoje wiejskie kompleksy to wjedź na forum TVNu i W********** tam ze swoimi głupio mądrymi komentarzami.Nie wrzuciłeś skanów ,nie masz nic w temacie do powiedzenia to W********** !!!
Ps. sorry za off ale coraz bardziej wkurwia mnie na tym forum masa przekumatych kozaków mających do wszystkich jakieś "ale".Aż cud ,że gdzieś jeszcze można się wpisać w dziale "kibice".Kiedyś była moda na "cięcie" teraz na dopierdalanie każdemu za byle co.Przez tą całą masę baranów wiele ciekawych osób odpuściło sobie te forum.

Ps. sorry za off ale coraz bardziej wkurwia mnie na tym forum masa przekumatych kozaków mających do wszystkich jakieś "ale".Aż cud ,że gdzieś jeszcze można się wpisać w dziale "kibice".Kiedyś była moda na "cięcie" teraz na dopierdalanie każdemu za byle co.Przez tą całą masę baranów wiele ciekawych osób odpuściło sobie te forum.
-
Szkoda tak głupiej napinki w całkiem ciekawym temacie...
Szczerze,tpTMK dawno straciło urok zina, pierwsze numery były naprawde kozackie, warto poczytaćpo paru latach...
co do rankingu...chyba jedyny taki w Polsce..W miare obiektywny,aczkolwiek nikt każdemu nie dogodzi....
Osobiście szkoda mi warszawskiego Hutnika, bo wg rankingu są nisko, a chłopaki mają naprawdę duuuże możliwości ( vide: wiosenne małe derby stolicy z rezrwami Polonii) a nie mają zbytnio przeciwników poza bielańskimi pollonistami ...ale taki problem ma wiele innych ekip, jak np Górnik Wałbrzych, który w swej marnej lidze nie ma konkretnych przeciwników ( może się mylę, ale Karki to chyba inna liga) bez rywalizacji po paru latach klimat w danych miastach powoli zanika...szkoda dla polskiego ruchu kibicowskiego...Szkoda też Stali Mielec, ale coraz mniej o nich słychać...wszakże miasto kryzysu...
W takim rankingu najłatwiej jest wytypować czołówkę ( zazwyczaj ekipy z duzych miast ).
Kiedyś wskażnikiem do takich rankingów były liczby wyjazdowe, awantury, potem doszły prezentacje...
dziś wyjazdy to już ilość bez jakości, tęsknię za wyjazdami,gdzie było 150 osób,ale wszyscy się znali, nie było tajniaków w tłumie itd...dlatego cenię takie wyjazdy jak ten z końcówki sezonu Ruchu Ch.do Białegostoku w 120 osób...sztywny skład...
Szczerze,tpTMK dawno straciło urok zina, pierwsze numery były naprawde kozackie, warto poczytaćpo paru latach...
co do rankingu...chyba jedyny taki w Polsce..W miare obiektywny,aczkolwiek nikt każdemu nie dogodzi....
Osobiście szkoda mi warszawskiego Hutnika, bo wg rankingu są nisko, a chłopaki mają naprawdę duuuże możliwości ( vide: wiosenne małe derby stolicy z rezrwami Polonii) a nie mają zbytnio przeciwników poza bielańskimi pollonistami ...ale taki problem ma wiele innych ekip, jak np Górnik Wałbrzych, który w swej marnej lidze nie ma konkretnych przeciwników ( może się mylę, ale Karki to chyba inna liga) bez rywalizacji po paru latach klimat w danych miastach powoli zanika...szkoda dla polskiego ruchu kibicowskiego...Szkoda też Stali Mielec, ale coraz mniej o nich słychać...wszakże miasto kryzysu...
W takim rankingu najłatwiej jest wytypować czołówkę ( zazwyczaj ekipy z duzych miast ).
Kiedyś wskażnikiem do takich rankingów były liczby wyjazdowe, awantury, potem doszły prezentacje...
dziś wyjazdy to już ilość bez jakości, tęsknię za wyjazdami,gdzie było 150 osób,ale wszyscy się znali, nie było tajniaków w tłumie itd...dlatego cenię takie wyjazdy jak ten z końcówki sezonu Ruchu Ch.do Białegostoku w 120 osób...sztywny skład...
-
Co do ultraski...tego kryterium nie powinno sie brać pod uwagę..Nie każda ekipa może sobie pozwolić na wywalnie pare stówek w świecidełka, inne to po prostu nie bardzo interesuje..Pożadne stadiony to chyba też miarodajny czynnik,bo co innego wymajstrują fani Wisły czy Lecha a takiej mozliwości nie mają chłopaki z Cracovi czy Lechii...pomysłowością wszystkiego sie nie nadrobi, zresztą w chwili obecnej bum chyba minął...W Polsce przerobione były juz chyba wszystkie warianty...a gdyby tylko ultraska była decydującym czynnikiem w tym rankingu,to taka Amica Wronki byłaby w ścisłej czołówce:-)Denaturat pisze:Ranking, rankingiem a ocena subiektywna, każdego z udzielających pozostanie tylko jego oceną.
Co by nie mówić o tej klasyfikacji klubów, to jednak każdy w jakiś sposób, zwraca na niego uwagę. Fakt zawsze znajdzie się ktoś, kto stwierdzi, że Odra powinna być tu a Wisła tu - i ok, wolność słowa.
Ja jednak stwierdzam z upływem wielu lat, że ranking TMK jest w miarę miarodajny, może inaczej - lepszy nie powstał.
Nie jest sprawą prostą zsumowanie liczb wyjazdowych, hools, ultraski, bo nie ma żadnej skali, która by to określała. Tym tokiem myślenia, można dojść do wniosku, że np. w przypadku ŁKS, bardziej doceniono działalność hools w tej rundzie (de facto absolutna ścisła czołówka) niż spadek poziomu ultras tego klubu.
Jestem zwolennikiem starego miernika poziomu i jakości danej ekipy: wyjazdy,jakość ekipy ( czyli wiek i jakość połączona z mozliwościami ) i ciemna strona mocy..
zresztą RANKINGI W tmk chyba też głównie na tym się opierają..stądtakie ich powodzenie..
choć nie jestem fanem działalności Jawora, to ranking "TOP 100" to kawał super roboty...
-
ja tam na tych skanach Siarkowca nie widze...pierwszy zaczyna się od G...nyyonker pisze:Jest na poprzedniej stronie.macias pisze:mogłbyś jeszcze wrzucić pierwszą strone..zespoły od A...dziękiSiarka pisze:Dla tych co nie lubią czekać na rozpakowanie - brakująca strona (której nie zamieścił SIARKOWIEC) TOP 100 + POCZEKALNIA:
[link] - foto by: Romano (z Siarki).

-
To juz tyle razy było wałkowane, to jest czysta zabawa, jelsi ktos traktuje to powaznie i pisze o tym i sie wkurza to
. Przeciez kazda ekipa w swoim regionie zna swoje miejsce w szeregu, u siebie w wojewodztwie jest numer 2, a w top 100 jest w grupie G to o niczym nie swiadczy. Wiec wrzucmy na luz 

[link]
<b>Najlepszy Serwis Kibicowski</b>
<b>Najlepszy Serwis Kibicowski</b>