FAN CLUBY
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: FAN CLUBY
Jaka liczby Wisły z Olkusza w Niepołomicach? Jeśli można przy okazji poproszę o liczbę z Gdyni.
GKS KATOWICE
-
-
Dziwna ta lista fan clubów. W woj łódzkim Piotrków Trybunalski jest dwa razy z tym, że raz napisane, że fan cluby ŁKSu i GKSu Bełchatów, a raz ŁKSu i Widzewa. Przed publikacją mógłby to ktoś chociaż przeczytać. Swoją drogą ciekawi mnie, która drużyna ma najwięcej fan clubów. Lech, Legia, Widzew, Wisła, któraś ze Śląska? Ciężko to jednoznacznie ustalić, bo jedni 4 osoby pokitrane już uważają za FC, a inni nie, ale ciekawe jakie są oficjalne liczby miast uważane za fan cluby.
-
Raczej Legia i Widzew mają najwięcej FC.zgredzik pisze: ↑21.05.2023, 10:39Swoją drogą ciekawi mnie, która drużyna ma najwięcej fan clubów. Lech, Legia, Widzew, Wisła, któraś ze Śląska? Ciężko to jednoznacznie ustalić, bo jedni 4 osoby pokitrane już uważają za FC, a inni nie, ale ciekawe jakie są oficjalne liczby miast uważane za fan cluby.
-
Legia i Widzew mają sporo Fc po za swoim województwem. Lech to głównie Wielkopolska z paroma wyjątkami innych ekip bym w ogóle nie brał pod uwagę bo wydaje się że Wisła, Górnik, Ruch to jednak kilkanaście Fc mniej. Inna sprawa że Aglomeracja Górnośląska to inny klimat i liczby takiej NRŚL czy Torcida Ruda Śląska to setki twarzy, czasem blisko liczb 4cyfrowych.
Jako kibic Widzewa napiszę tylko że po za łódzkim województwem RTS ma znaczące FC: WfcG, Żyrardów, Sochaczew, Koźminek, Kalisz, Skarżysko-Kamienna, Końskie, Starachowice, Drezdenko, FC Południe, Północny Bastion Widzewa dodatkowo mniejsze lub przechodzące kryzys gdzie są Widzewiacy to Wałcz, Chełm, Częstochowa, Fc Dolnośląski, Opatówek, Warszawa i okolice... pewnie jeszcze coś by się znalazło bo ludzie jeżdżą z kilku innych miejscowości ale też ciężko kilka osób podciągać pod FC.
Jako kibic Widzewa napiszę tylko że po za łódzkim województwem RTS ma znaczące FC: WfcG, Żyrardów, Sochaczew, Koźminek, Kalisz, Skarżysko-Kamienna, Końskie, Starachowice, Drezdenko, FC Południe, Północny Bastion Widzewa dodatkowo mniejsze lub przechodzące kryzys gdzie są Widzewiacy to Wałcz, Chełm, Częstochowa, Fc Dolnośląski, Opatówek, Warszawa i okolice... pewnie jeszcze coś by się znalazło bo ludzie jeżdżą z kilku innych miejscowości ale też ciężko kilka osób podciągać pod FC.
-
PolnocnaStrona pisze: ↑22.05.2023, 10:15Legia i Widzew mają sporo Fc po za swoim województwem. Lech to głównie Wielkopolska z paroma wyjątkami innych ekip bym w ogóle nie brał pod uwagę bo wydaje się że Wisła, Górnik, Ruch to jednak kilkanaście Fc mniej. Inna sprawa że Aglomeracja Górnośląska to inny klimat i liczby takiej NRŚL czy Torcida Ruda Śląska to setki twarzy, czasem blisko liczb 4cyfrowych.
Nie ma czegoś takiego jak FC Widzewa w Warszawie czy Częstochowie. Zrozumcie to ludzie ze parę osób to nie jest fan club. Takie pokitrane jednostki to mogą być wszędzie w każdym mieście.
-
Dlatego napisałem Warszawę i okolice jak i Częstochowę w tych mniejszych lub przechodzących kryzys :) Wiadomo że to ciężko mówić o Fc bo na tak wrogich terenach nic nie zrobią ale mimo wszystko w samej stolicy kilkunastu Widzewiaków chodzących na mecze się znajdzie doliczając do tego aglomerację i ościenne miasta gdzie byli,są kibice RTS-u w małych ilościach jak Ciechanów, Milanówek, Siedlce, Pruszków i pewnie innych już się robi spora grupa.
Tak jak pisałem w pierwszym poście fan-club fan-clubowi nie równy z różnych względów. Wielkość miasta, ilość kibiców, odległość km do klubu któremu się kibicuje, klimat i charakter miasta, nastawienie FC.
Tak jak pisałem w pierwszym poście fan-club fan-clubowi nie równy z różnych względów. Wielkość miasta, ilość kibiców, odległość km do klubu któremu się kibicuje, klimat i charakter miasta, nastawienie FC.
-
Ale głupoty piszesz że Górnik i Ruch ma mniej fan klubów jak to wyliczyłes ? Jeśli taki Widzew ma fan klubu w lubię 4 osoby którego praktycznie nie ma to taki Górnik ma ich ze 100 plus normalne fan kluby od 5 do nawet kilkaset głów na wioskach i miastach . Już nie wspomnę derby które robią mobilizację i z takiej Rudy Śląskiej było z ponad 1100 kibiców.PolnocnaStrona pisze: ↑22.05.2023, 10:15Legia i Widzew mają sporo Fc po za swoim województwem. Lech to głównie Wielkopolska z paroma wyjątkami innych ekip bym w ogóle nie brał pod uwagę bo wydaje się że Wisła, Górnik, Ruch to jednak kilkanaście Fc mniej. Inna sprawa że Aglomeracja Górnośląska to inny klimat i liczby takiej NRŚL czy Torcida Ruda Śląska to setki twarzy, czasem blisko liczb 4cyfrowych.
-
a który z ww. ma najwięcej flag fan clubowych ?
-
Była kiedyś lista miejscowości z których kibice Górnika pojechali na WDŚ- jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi- było to około 100 pozycji. Czy są to FC? Nie, dla przykładu kilkadziesiąt osób było z samego Chorzowa. Przez FC rozumiem zorganizowaną działalność w swojej miejscowości, wychodzącą poza dni meczowe - zbiórki, grafy, wyjazdy, awantury, itd.Nie tylko uczestnictwo w domowym meczu dwa razy w miesiącu.
-
Dlatego napisałem też że klimat Górnośląski to zupełnie inna bajka. Tam pewnie fani Ruchu czy Górnika są każdej miejscowości w jednych więcej osób w innych trochę mniej. Ale właśnie czy to FC. W sumie ciężki temat jak to określać.
-
Specyfika FC Gornika i Ruchu, jak ktos juz zdazyl zauwazyc jest taka, ze fanclubow nie ma jakos specjalnie duzo, ale sa bardzo silne i ich liczby potrafia objawiac sie w setkach o ile nie w tysiacach. Wszystko najbardziej napedza wspolna rywalizacja. W dodatku Zabrze i Chorzow nie sa duzymi miastami i kibicow z tych miast podejrzewam ze sumujac jest mniej niz kibicow z innych miast. Ja od siebie moge wymienic FC Ruchu, ktore dzialaja, a nie maja 5 osob na krzyz, bo tak w przypadku R i G mozna wypelnic cale wojewodztwo i pol opolskiego.
FC Ruchu: Ruda Slaska, Katowice, Siemianowice, Swietochlowice, Myslowice, Jaworzno, Mikolow, Laziska Gorne, Zory, Orzesze, Wyry, Pszczyna, Powiat Pszczynski, Nakło Slaskie, Piekary Slaskie, Kęty, Rybnik, Radlin, Pszów, Racibórz, Rogów, Dzierzoniow, Staszow, Zakopane, Zawiercie, Myszkow, Pilica, Poreba, Imielin, Bieruń, Lędziny, Chełm Slaski
Ilosc spora, wiadomo ze liczby sie wahaja, bo z takiego Raciborza na szpilu moze byc z 15 osob, a z Rudy Slaskiej czy Katowic po 6-7 stowek.
FC Ruchu: Ruda Slaska, Katowice, Siemianowice, Swietochlowice, Myslowice, Jaworzno, Mikolow, Laziska Gorne, Zory, Orzesze, Wyry, Pszczyna, Powiat Pszczynski, Nakło Slaskie, Piekary Slaskie, Kęty, Rybnik, Radlin, Pszów, Racibórz, Rogów, Dzierzoniow, Staszow, Zakopane, Zawiercie, Myszkow, Pilica, Poreba, Imielin, Bieruń, Lędziny, Chełm Slaski
Ilosc spora, wiadomo ze liczby sie wahaja, bo z takiego Raciborza na szpilu moze byc z 15 osob, a z Rudy Slaskiej czy Katowic po 6-7 stowek.
-
A z Rybnika to dalej ten dzielnicowy lata?
-
Dokładnie tak właśnie u Was jest i pewnie na Górniku będzie podobna ilość zapomniałeś pewnie jeszcze o jakiś FC chociażby FC Łagiewniki z Bytomia to chyba nie jednostki a dzielnica.dyniadynia pisze: ↑23.05.2023, 10:53Specyfika FC Gornika i Ruchu, jak ktos juz zdazyl zauwazyc jest taka, ze fanclubow nie ma jakos specjalnie duzo, ale sa bardzo silne i ich liczby potrafia objawiac sie w setkach o ile nie w tysiacach. Wszystko najbardziej napedza wspolna rywalizacja. W dodatku Zabrze i Chorzow nie sa duzymi miastami i kibicow z tych miast podejrzewam ze sumujac jest mniej niz kibicow z innych miast. Ja od siebie moge wymienic FC Ruchu, ktore dzialaja, a nie maja 5 osob na krzyz, bo tak w przypadku R i G mozna wypelnic cale wojewodztwo i pol opolskiego.
-
Racja, wiedzialem ze o czyms zapomne. Tak, Łagiewniki to mocna dzielnica, działają z Ruchem ze Swietochlowic i Cwajki. Zresztą w samym Bytomiu mozemy znalezc kibicow 5 klubow (Ruch,Gornik,PB,Szombierki,Ruch Radzionkow). Oczywiscie PB ogromna dominacja, Ruch jedna dzielnica, Gornik jest na malych dzielnicach, RR troche na Polnocnych terenach Bytomia i Szombierki wiadomo.PolnocnaStrona pisze: ↑23.05.2023, 11:35Dokładnie tak właśnie u Was jest i pewnie na Górniku będzie podobna ilość zapomniałeś pewnie jeszcze o jakiś FC chociażby FC Łagiewniki z Bytomia to chyba nie jednostki a dzielnica.dyniadynia pisze: ↑23.05.2023, 10:53Specyfika FC Gornika i Ruchu, jak ktos juz zdazyl zauwazyc jest taka, ze fanclubow nie ma jakos specjalnie duzo, ale sa bardzo silne i ich liczby potrafia objawiac sie w setkach o ile nie w tysiacach. Wszystko najbardziej napedza wspolna rywalizacja. W dodatku Zabrze i Chorzow nie sa duzymi miastami i kibicow z tych miast podejrzewam ze sumujac jest mniej niz kibicow z innych miast. Ja od siebie moge wymienic FC Ruchu, ktore dzialaja, a nie maja 5 osob na krzyz, bo tak w przypadku R i G mozna wypelnic cale wojewodztwo i pol opolskiego.
-
Jakiś typ mi kiedyś powiedział, że ZS to dzielnice południowe, bliżej miasteczka Łazy. Z kolei Ruch to od Śródmieścia w stronę Myszkowa.makumba_ze_sosnowca pisze: ↑12.02.2024, 19:52Jak obecnie wygląda sytuacja w Zawierciu? Zagłębie Sosnowiec ma tam jakieś swoje osiedla/tereny?
Oczywiście są też inni kibice, przede wszystkim miejscowej Warty, ale znajdą się też i jednostki za Gks, czy Ksg.
-
Ktoś mógłby wypisać wszystkie fc Cracovii ? Na pewno Miechów, Wolbrom, Skawina, Muszyna coś więcej ?
-
Andrychów,Zakopane,Trzebinia,Maków Podhalański,Nowy Sącz,Wieliczka,Zembrzyce,Niepołomice,Proszowice,Olkusz,Limanowa,Dąbrowa Tarnowska,Krynica Zdrój,Libiąż,Londyn,Wiedeń i sporo innych mniejszych lub większych mieścin.
Z takich egzotycznych to gdzieś czytałem że mają FC w Urugwaju i Chicago.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''
-
Prawilnyy czytam 2 twoj post w temacie Krakowa / Małopolski i kolejny raz piszesz brednie aż strach czytac resztę twojej poezji. Jak o czymś nie masz pojęcia to nie udawaj kumacza tylko zajmij się tym o czym masz wiedzę.
ABG
-
Może przypomnisz gdzie fan cluby ma Twoją ekipa?Prawilnyy pisze: ↑21.04.2024, 18:33Andrychów,Zakopane,Trzebinia,Maków Podhalański,Nowy Sącz,Wieliczka,Zembrzyce,Niepołomice,Proszowice,Olkusz,Limanowa,Dąbrowa Tarnowska,Krynica Zdrój,Libiąż,Londyn,Wiedeń i sporo innych mniejszych lub większych mieścin.
SĄDECKA DUMA
-
Może jeszcze się Meksyku ?Prawilnyy pisze: ↑21.04.2024, 18:33Andrychów,Zakopane,Trzebinia,Maków Podhalański,Nowy Sącz,Wieliczka,Zembrzyce,Niepołomice,Proszowice,Olkusz,Limanowa,Dąbrowa Tarnowska,Krynica Zdrój,Libiąż,Londyn,Wiedeń i sporo innych mniejszych lub większych mieścin.
Nie id dziś wiadomo że Cracovia ma mało fc w porównaniu do sąsiada
-
Tak Wisłoka Chicago została założona przez kibiców którzy wyjechali do stanów .CzeskaKorona pisze: ↑25.04.2024, 13:33Cracovia to chyba nawet flage z Chicago straiła? nie wiem czy kibicie Wisłoki nie maja tez swojej grupy w ChicagoKibicfan1987 pisze: ↑24.04.2024, 22:51Może jeszcze się Meksyku ?Prawilnyy pisze: ↑21.04.2024, 18:33Andrychów,Zakopane,Trzebinia,Maków Podhalański,Nowy Sącz,Wieliczka,Zembrzyce,Niepołomice,Proszowice,Olkusz,Limanowa,Dąbrowa Tarnowska,Krynica Zdrój,Libiąż,Londyn,Wiedeń i sporo innych mniejszych lub większych mieścin.
Nie id dziś wiadomo że Cracovia ma mało fc w porównaniu do sąsiada
-
A jakie FC ma obecnie ODra Wodzisław?
-
-
Co TY... z tego Rybnika to jeździli jak Odra grała w ekstraklasie, z Żor też po parę osób ich jeździło, teraz nie ma chyba żadnych fan clubów, na tych meczach ich tam garstka jest wyjątek te derby z ROWem czy w zeszłym sezonie mecz z Stilonem.
-
Nie wiesz, to nie pisz. Z Żor jeździło ich bardzo dużo po awansie do ekstraklasy. Opisywałem to jakiś czas temu
-
Swoją drogą jak obecna sytuacja w Andrychowie? Z wiadomych względów Beskid spuścił z tonu i jest o nich cicho, natomiast od kilku meczy na Cracovii znowu po dłuższej przerwie pojawia się flaga Fan Clubu z tego miasta, gdzie ich los i perspektywy wydawały się kiepskie, co nawet ogarnięte osoby z KSC to opisywały na forum z 2-3 lata temu.
-
viewtopic.php?f=1&t=37042&p=1408500#p1408500CzeskaKorona pisze: ↑03.05.2024, 21:01w ktorym temacie? Pamietam ekipe made in sikorski
-
Jak obecnie wygląda sytuacja w Radomsku? Mozna zauważyć, ze dośc dobrze rozwinął sie tam fc Widzewa, RKS jakos reaguje na to, czy na mieście jest neutralnie?
-
Największe kosy RKSu to GKS z Bełchatowa (macający się z ŁKSem) i Raków. Sam sobie odpowiedz, jakie są relacje.
-
Co do Olkusza... na wstępie dla jasności
1. kibicuję Górnikowi
2. Do niedawna 2 lata mieszkałem w Sienicznie tuż za Olkuszem, do dziś często tam jestem
W Olkuszu znajdziemy kibiców kilku klubów (tu wspomnianych) niemniej jest to zdecydowanie teren Wisły Kraków. Wali mnie to kto tu ma przewagę w walce na ulicy bo nie wiem ale sympatie kibicowskie w Olkuszu i okolicznych wioskach zdecydowanie Wiślackie. Co więcej mówimy tu o tradycji kibicowania Wiśle stąd na jakiekolwiek zmiany nie ma co liczyć nawet ubierając w barwy innych klubów kadrę Polski w boksie
Tyle
1. kibicuję Górnikowi
2. Do niedawna 2 lata mieszkałem w Sienicznie tuż za Olkuszem, do dziś często tam jestem
W Olkuszu znajdziemy kibiców kilku klubów (tu wspomnianych) niemniej jest to zdecydowanie teren Wisły Kraków. Wali mnie to kto tu ma przewagę w walce na ulicy bo nie wiem ale sympatie kibicowskie w Olkuszu i okolicznych wioskach zdecydowanie Wiślackie. Co więcej mówimy tu o tradycji kibicowania Wiśle stąd na jakiekolwiek zmiany nie ma co liczyć nawet ubierając w barwy innych klubów kadrę Polski w boksie
Tyle
-
Czy został ktoś w Grudziądzu kibicujący Widzewowi? Wiem, że 6-7 lat temu mieli jeszcze solidną ekipę młodzieżową zwaną Patologia. Obecnie jednak w mieście ciężko natrafić na ślady Widzewa, nawet na ich ostatnich dzielnicach, na których jeszcze 5 lat temu rozdawali karty (Strzemyk, Kwiatowa (Centrum))
-
Lechia Nowy Targ to swego czasu najbardziej egzotyczny FC na kibicowskiej mapie Polski. Ludzie z Nowego Targu dalej aktywnie jeżdżą na Lechię ?
-
w Grudziądzu właściwie zostały pojedyńcze osoby, Widzew do Wfcg zalicza również osoby z pobliskiego KwidzyniaKinan pisze: ↑14.06.2024, 19:24Czy został ktoś w Grudziądzu kibicujący Widzewowi? Wiem, że 6-7 lat temu mieli jeszcze solidną ekipę młodzieżową zwaną Patologia. Obecnie jednak w mieście ciężko natrafić na ślady Widzewa, nawet na ich ostatnich dzielnicach, na których jeszcze 5 lat temu rozdawali karty (Strzemyk, Kwiatowa (Centrum))
-
-
Czy FC Stali Stalowa Wola w Janowie Lubelskim coś działa czy bardziej klimat pustyni kibicowskiej?
Ruch lewostronny jest dla lewaków
-
A i jeśli chodzi o Lubelszczyznę to jaka jest historia FC Pogoni Szczecin w Opolu Lubelskim i czy nadal coś działają?
Ruch lewostronny jest dla lewaków
-
Raków Częstochowa ma obecnie jakieś fan cluby?
-
Raków to głównie Częstochowa i okolice + Kłobuck (czasami coś tam kręcą na lokalnym Zniczu)
-