bosman pisze:normalnie szlag człowieka trafia...nie jestem nacjonalistą ale dlaczego nie zabronili wieszania tych pipidówek związanych z ZSRR
... czy widział ktos na polskim stadionie jakies komunistyczne symbole??? moze gdzies tam kiedys dawno i nieprawda... więc akurat w nie ten bęben bijesz heheh
Ja widziałem i to nie tak dawno w Sosnowcu flaga " Czerwone Zagłębie"
Wilczy_Hak pisze:Ja widziałem i to nie tak dawno w Sosnowcu flaga " Czerwone Zagłębie"
Prawda o "Czerwonym Zagłębiu" !
30.06.2003, Krawiec
Pora rozprawić się z kolejnym zafałszowaniem, dotyczącym Zagłębia Dąbrowskiego. Często nasz region jest nazywany „Czerwonym Zagłębiem”. Ludzie złośliwi lub nie znający historii Zagłębia opowiadają przy tej okazji o Gierku, Zawdzkim czy Dzierżyńskim (bohaterach PRL-u i PRL-owskiej propagandy), zniekształcając w ten sposób historię ruchu robotniczego w naszym regionie. Pewien znany reżyser nazwał nas kiedyś na łamach "Dziennika Zachodniego" bolszewikami, azjatami, a nasz region określił jako "matecznik komunizmu".
Niejednokrotnie słyszałem te określenia, tak z ust tego reżysera - laureata nota bene nagrody za tolerancję - jak również innych, znanych osób kreujących opinię publiczną.
Niezwykle ważne jest więc by Zagłębiacy poznali czym było „Czerwone Zagłębie” i dementowali przy wszelkich okazjach takie zafałszowania i półprawdy. Nie powinniśmy uciekać od własnej historii i wymazać z pamięci cały ruch robotniczy, a zwłaszcza ten robotniczo-niepodległosciowy, który podjął heroiczną walkę z zaborcami o wolność Polski. Przecież usunęlibyśmy w ten sposób z historii Zagłębia takie postaci jak Józef Piłsudski, Tomasz Arciszewski, Józef Montwił-Mirecki, Stanisław Wojciechowski , Walenty Sławek ... . Wszyscy oni byli związani z zagłębiowską robotniczą Organizacją Bojową Polskiej Partii Socjalistycznej. Jeśli ugniemy się pod ciężarem tych fałszerstw to okaże się , że męczeńska śmierć na stokach cytadeli , na katordze syberyjskiej oraz w walce z carskimi kozakami i żandarmami, setek zagłębiowskich robotników - nic dla nas nie znaczy. Przecież wszyscy oni ginęli z okrzykiem: "Niech żyje Polska".
...no to lycha dziegciu.
Tak dla forumowej rownowagi.Moze teraz niektorzy zrozumieja o co biega.Dopoki beda sie tu paletaly takie osobniki jak ultrass Lechia,wszelkiej masci rudolfy i wiezyczki w oswiecimiu-wara od mojego konta!
PS.Moj nick jest jedynie prowokacja i ma na celu tylko zasygnalizowanie problemu.Po wyzuceniu powyzszych i im podobnych,usunac rowniez i mnie.
no to lycha dziegciu.
Tak dla forumowej rownowagi.Moze teraz niektorzy zrozumieja o co biega.Dopoki beda sie tu paletaly takie osobniki jak ultrass Lechia,wszelkiej masci rudolfy i wiezyczki w oswiecimiu-wara od mojego konta!
PS.Moj nick jest jedynie prowokacja i ma na celu tylko zasygnalizowanie problemu.Po wyzuceniu powyzszych i im podobnych,usunac rowniez i mnie.
Twój nick świadczy o tym jaki jesteś płytki chłopcze i jaki masz stosunek do Ojczyzny
no to lycha dziegciu.
Twój nick świadczy o tym jaki jesteś płytki chłopcze i jaki masz stosunek do Ojczyzny
...sumując... dojebujesz sie do goscia o prokomunistycznym nicku i jeszcze mniej żartobliwego pochodzenia SKąD a masz tu na forum całą mase gości w klimatach "mały kurdupel z wyciagnieta prawą ręką po piwo oraz ulizaną fryzurą i dojrzewającym wąsem pod nozdrzem".Oni tez raczej Naszej histrorii i Ojczyzny nie szanują... tez musisz byc strasznie ograniczony!
Mati_ZKS pisze:"WP - White Power." co teraz z flagą Wisły Płock na ktorej widnieje wlasnie skrót WP (czyt.Wisła Płock)
Żołnierze Wojska Polskiego jak będą chcieli wywiesić fanę 2x2 (wiadomo tam skrót WP będzie) to też mogą zaliczyć zwałe Albo jak te flagi biało czerowone z nazwą firmy - co na to pracownicy WP.pl - przecież to skandal , dyskryminacja jawna. Użytkwonik forum Wściekła Pięść też może mieć problemy - forum też inwigilują te faszysty z pzpn
„... Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w życiu, na wojnie – zawsze i wszędzie...”
Ten debilizm wynika z tego że duza część działaczy należała do PZPR a niektórzy z nich (jak szef lubelskiego OZPN ) była oficerami SB. Dlatego też na liście zakazanych "zbrodniczych" symboli zabrakło Sierpa i Młota oraz mordy CheGevaury
na każdym meczu dopierdalają sie do nas o konfederatke, a na jednym z wyjazdów mialo sie skonczyc oddaniem walkowera szkoda gadać, j**** na zasze PZPN i tyle
Już jest pierwsze reakcje oficjeli na skandaliczne publikacji Przestępców Zrzeszonych Przeciwko Nam:
Sylwester Chruszcz - wiceprezes LPR, poseł do parlamentu Europejskiego - w liście do Michała Listkiewicza, prezesa Polskiego Związku Piłki Nożnej zaprotestował przeciw umieszczeniu mieczyka Chrobrego w „Vademecum bezpieczeństwa na obiektach piłkarskich w Polsce” jako symbolu faszystowskiego.
Dobry pomysł A. ja moze lekko skorektoruję:
Jako reakcję na działania PZPNu i Nigdy Wiecej "Wykop rasizm ze stadionów" wywieszać transparenty "Wykop lewactwo (albo komunizm) ze stadionów" i w stylizacji na przekreślony znak "Zakaz Wjazdu" dać ucharaktyrozowany na postać CheGevary podobizny Listkiewicza, Simona Mola, R. Pankowskiego bądz kpt SB Mariana R (prezesa LOZPN)
Grand1488 pisze:Dobry pomysł A. ja moze lekko skorektoruję:
Jako reakcję na działania PZPNu i Nigdy Wiecej "Wykop rasizm ze stadionów" wywieszać transparenty "Wykop lewactwo (albo komunizm) ze stadionów" i w stylizacji na przekreślony znak "Zakaz Wjazdu" dać ucharaktyrozowany na postać CheGevary podobizny Listkiewicza, Simona Mola, R. Pankowskiego bądz kpt SB Mariana R (prezesa LOZPN)
Brawo. Można też samego "wielkiego" che przekreślić.
faktycznie to jest chore; sierp i mlot ok, chegevara - ok - lisc marychy ok ale falanga , i miecz chrobrego - znaki przedwojennych narodowcow zabroniony. mozna reklamowac komunizm i narkotyk ale patriotycznych postaw juz nie...
Hm... swego czasu był temat w którymś TMK z 2004 roku, widzę żetu przybyło troszke tej symboliki...
nic złego nie widzę w pierwotnych formach swastyki, która oznaczała po prostu słońce. Tak samo trykwetra. A najbardziej mnie rozśmieszyło iż w "zakazanej" liście jest np Szczerbiec.
Ale nie ma co się przejmować tymi komuchami, bo inaczej tych debili nie da się nazwać skoro utrudnili np powieszenie flagi z przekreślonym che gue...
dlaczego nie ma w liście zakazanej symboliki np lewackiej, czy gejowskiej ?
26.06.2007 o godz. 12.00 pod stadionem TS Wisła, przy wejściu na sektor C (wejście od ul. Reymonta 22) odbędzie się pikieta w obronie Szczerbca, atakowanego przez PZPN i "antyfaszystów".
W związku z bezprecedensowym atakiem na symbol Szczerbca, poprzez m.in. zrównywanie go ze swastyką jutro tj. we wtorek, 26.06.2007 odbędzie się pikieta, na której organizatorzy zamierzają przedstawić działania jakie podejmą w obronie świętych dla narodowców symboli.
tgr pisze:26.06.2007 o godz. 12.00 pod stadionem TS Wisła, przy wejściu na sektor C (wejście od ul. Reymonta 22) odbędzie się pikieta w obronie Szczerbca, atakowanego przez PZPN i "antyfaszystów".
W związku z bezprecedensowym atakiem na symbol Szczerbca, poprzez m.in. zrównywanie go ze swastyką jutro tj. we wtorek, 26.06.2007 odbędzie się pikieta, na której organizatorzy zamierzają przedstawić działania jakie podejmą w obronie świętych dla narodowców symboli.
[link] [link]
szkoda że dowiedziałem sie na dzień przed po pojechałbym