Eliminacje ME 2016
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Eliminacje ME 2016
Gruzja to przyjaciele - sa bardziej antyrosyjscy niz my,wiec wbij sobie to do glowy!Wegry i Gruzja!!!
-
ale kurw* co my mamy wspólnego z Gruzją
-
wspólna nienawiść do Rosjan... w 2008 roku po napaści Rosjan na Gruzję to Polska dostarczyła Gruzinom rakiety, które miały bardzo dobrą skuteczność :)BylismyTu pisze:ale kurw* co my mamy wspólnego z Gruzją
Niemcy - jedyny ciekawy to będzie wyjazd do szwabów, u nas ten mecz zdominują janusze i liczni zapewne przyjezdni, którzy może ogarną się ekipami na ten wypad.
Irlandia,Szkocja - inwazja emigrantów i pikników.
Gibartar,Gruzja - dwa dalekie wyjazdy dla nie licznego grona gdzie jak przy takich egzotycznych wypraw zdecydowaną większością będą kumate osoby.
-
Tak jak i My, walczyli z kacapami...może o to chodzi `miszczu`BylismyTu pisze:ale kurw* co my mamy wspólnego z Gruzją
[link]

-
Ja tam mam mieszane odczucia co do Gruzinów , szczególnie taki jeden wąsaty mi się źle kojarzy ;)starcoffee pisze:Gruzja to przyjaciele - sa bardziej antyrosyjscy niz my,wiec wbij sobie to do glowy!Wegry i Gruzja!!!
Sportowo szanse na awans są , kibicowsko oprócz szwabów chujnia
ARKA GDYNIA ᛉ WHITE BROTHERS
-
http://www.youtube.com/watch?v=doVNU3LR0FY
Polska-Litwa u siebie 6 czerwiec
Polska-Litwa u siebie 6 czerwiec
-
Mogli by zagrać w Poznaniu hehe.
Gruzini po "wojnie" z Rosją bardzo pozytywnie odnoszą się do Polaków.
Kto był turystycznie ten pewnie miał się okazję o tym przekonać.
Nie zmienia to faktu że żaden to mecz przyjaźni.
Wyjazd jednak na pewno klimatyczny.
Gruzini po "wojnie" z Rosją bardzo pozytywnie odnoszą się do Polaków.
Kto był turystycznie ten pewnie miał się okazję o tym przekonać.
Nie zmienia to faktu że żaden to mecz przyjaźni.
Wyjazd jednak na pewno klimatyczny.
-
Helmuty mecz z Polakami wymyślą pewnie gdzie w Monachium albo gdzie na mniejszym stadionie jak najdalej od granicy żeby tylko zniechęcić nas do najazdu
-
Proponuję jeszcze sojusz z brudasami z Czeczeni.
-
a w ogóle to do tej Gruzji to latają jakieś Rajanery/Łizary za w miare normalne pieniądze czy tylko do Kijowa a później przesiadka na osiołki i stepami/górami aż do Tbilisi?
-
Chyba jest roznica miedzy Czeczenami a Gruzinami ?Ostry90 pisze:Proponuję jeszcze sojusz z brudasami z Czeczeni.
Jak nie wiesz to ci napisze ze Gruzini sa wporzo a brudas to chyba cie zrobil i spie*dolil.
-
Stepami nie musisz ale LOTem tak do Tblisi :)PSZYPAŁ pisze:a w ogóle to do tej Gruzji to latają jakieś Rajanery/Łizary za w miare normalne pieniądze czy tylko do Kijowa a później przesiadka na osiołki i stepami/górami aż do Tbilisi?
lub Wizz do Kutaisi 220 km od Tblisi i na ta trase mozesz szykowac osiolka i tobolek :)
-
Urzekła mnie twoja inteligentna historia. Teraz zluzuj majty i nie spinaj się że ktoś ma wyjebkę na ojczyznę takich ludzi jak Stalin czy Beria.BMHLondyn pisze:Chyba jest roznica miedzy Czeczenami a Gruzinami ?Ostry90 pisze:Proponuję jeszcze sojusz z brudasami z Czeczeni.
Jak nie wiesz to ci napisze ze Gruzini sa wporzo a brudas to chyba cie zrobil i spie*dolil.
-
A to przez nich ta ostatnia wojna byla ?!Ostry90 pisze:Urzekła mnie twoja inteligentna historia. Teraz zluzuj majty i nie spinaj się że ktoś ma wyjebkę na ojczyznę takich ludzi jak Stalin czy Beria.BMHLondyn pisze:Chyba jest roznica miedzy Czeczenami a Gruzinami ?Ostry90 pisze:Proponuję jeszcze sojusz z brudasami z Czeczeni.
Jak sie napijesz dobrego gruzinskiego to o nich zapomnisz :)
Ja wlasnie tam jade aby zapomniec a ty :) ?
-
To tylko będzie świadczyło o tym, że się nas obawiają.PSZYPAŁ pisze:Helmuty mecz z Polakami wymyślą pewnie gdzie w Monachium albo gdzie na mniejszym stadionie jak najdalej od granicy żeby tylko zniechęcić nas do najazdu
Niemcy nie są znowu takie duże, gdzie by nie zorganizowali tego meczu to i tak tam będziemy.
Mecz pewnie będzie rozegrany na jakimś dużym obiekcie (Berlin, Dortmund, Gelsenkirchen, Stuttgart), bo zarówno my jak i pewnie Niemcy najbardziej napalają się na te potyczki Polsko-Niemieckie.

-
Monachium, Dortmund, Gelsenkirchen, Kolonia, Dusseldorf, Lipsk albo BerlinPSZYPAŁ pisze:Helmuty mecz z Polakami wymyślą pewnie gdzie w Monachium albo gdzie na mniejszym stadionie jak najdalej od granicy żeby tylko zniechęcić nas do najazdu
Niemcy beda chcieli zagrac z nami na jak najwiekszym stadionie (kto wie czy naprawde nie w Berlinie), bo zdaja sobie sprawe ze bedzie nas milion szescset
co nas odstraszy jechac do Monachium? Autostrady trzy pasowe
http://www.youtube.com/watch?v=VebILeOd ... 1AF7E85847
-
Myślał już ktoś o wyjeżdzie do Gruzji ?
-
rvdv pisze:Myślał już ktoś o wyjeżdzie do Gruzji ?
kolego, a jak myślisz??! ze wstepnych informacji wynika ze loty drogie 2-3 tyś, dla śmiałków wyjazd autem jakieś 2,5 tyś km (zalezy z jakiego miasta ruszamy) drogi fatalne. Na pocieszenie Gruzja bardzo tanim państwem.
-
Tak ja jade z Londynu byc moze z przesiadka w Warszawie bo LOT lata bezposrednio do Tblisi cena od 1 tys zloty lub jakimis Tureckimi liniami.rvdv pisze:Myślał już ktoś o wyjeżdzie do Gruzji ?
Nocleg w jakims hostelu od 50 zl za noc.
-
Niektórzy z Was to podróżnicy co chyba latają jedynie Polska - UK - Polska ;]
Do Gruzji lata Wizzair.
Ja cała Gruzję w lato zrobiłem za niecały tysiąc złotych (noclegi, loty, transport, jedzenie, transport po Polsce, przewodniki -> dosłownie wszystko) na pełny tydzień.
Tylko z góry mówię, że nikomu wyjazdu układać nie będę, więc darujcie sobie PW.
Po prostu rozpierdala mnie jak czytam że do Gruzji można się dostać jedynie drogo.
Do Gruzji lata Wizzair.
Ja cała Gruzję w lato zrobiłem za niecały tysiąc złotych (noclegi, loty, transport, jedzenie, transport po Polsce, przewodniki -> dosłownie wszystko) na pełny tydzień.
Tylko z góry mówię, że nikomu wyjazdu układać nie będę, więc darujcie sobie PW.
Po prostu rozpierdala mnie jak czytam że do Gruzji można się dostać jedynie drogo.
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"
[link]
[link]
-
Własnie o to mi chodziło sam będe raczej leciał z Polski także szukam kogoś kto by leciał z w-waBMHLondyn pisze:Tak ja jade z Londynu byc moze z przesiadka w Warszawie bo LOT lata bezposrednio do Tblisi cena od 1 tys zloty lub jakimis Tureckimi liniami.rvdv pisze:Myślał już ktoś o wyjeżdzie do Gruzji ?
-
Ja tez raczej bede lecial z Londynu przez Warszawe takze mozemy sie wstepnie umowic na wspolny lot ?rvdv pisze:Własnie o to mi chodziło sam będe raczej leciał z Polski także szukam kogoś kto by leciał z w-waBMHLondyn pisze:Tak ja jade z Londynu byc moze z przesiadka w Warszawie bo LOT lata bezposrednio do Tblisi cena od 1 tys zloty lub jakimis Tureckimi liniami.rvdv pisze:Myślał już ktoś o wyjeżdzie do Gruzji ?
Bilety bede kupowal gdzies w marcu.
-
Kłopot w tym, że mecz jest 14 listopada, czyli 3 dni po Marszu Niepodległości, a Wizz Air lata tam w tym okresie tylko właśnie 11.11 i następnie 15.11, czyli dzień po meczu. A priorytetem wiadomo co jest.Kosa pisze:Do Gruzji lata Wizzair.

-
Dokładnie, chcąc stawić się 11 listopada w Warszawie niestety WizzAir odpada, nie pasuje ani wylot z Warszawy, ani Katowic. Pozostaje LOT którego cena w obie strony wynosi ok 1000zł. Chyba, że macie jakieś inne dobre rozwiązania ?
-
Dla tych co piszą, że Gruzja to jakieś brudasy (pozdro dla ciebie La-coste - wszyskowiedzący imbecylu!) czy inne c*** wie co, powiem tak: miesiąc jeździłem z wiarą po Gruzji i wszędzie na same hasło, że jesteśmy z Polski spotykała nas niesamowita sympatia i wielka gościna. Nie ma takiego drugiego kraju, no może poza Węgrami, gdzie polska flaga wywołuje autentyczne wzruszenie. Mecz z Gruzją będzie meczem przyjaźni, dlaczego? Ten wie, kto tam był i poznał Gruzinów i ich prawdziwą miłość do Polski i Polaków. Lecieliśmy z Katowic do Kutiasi Wizz Airem za jakieś śmieszne pieniądze + plus rowery. Z tego co pamiętam, to Wizz zapowiadał loty z innym polskich miast do Gruzji. Jedźcie - warto - super kraj, wspaniałych ludzi!
Polskie Wilno, Polski Lwów. j**** żmudzinów i banderowców.
Uwolnić Maćka!!
Uwolnić Maćka!!
-
Chociażby to, że prezydent Gruzji Saakaszwili leciał na pogrzeb naszego Prezydenta LK z 5-ma przesiadkami, a Zachód przestraszył się wulkanu i wolał grać wtedy w golfa. Jako pierwsi nazwali place i ulice imieniem MiLK, gdy u nas pluto na nich i sikano na znicze.
Po drugie, to żadne brudasy, tylko naród kartwelski, w zdecydowanej większości chrześcijanie obrządku wschodniego (nota bene skoro jesteśmy już w tym rejonie świata, to np. Ormianie, lud indoeuropejski, są najstarszym narodem chrześcijańskim, tj. ochrzczonym w 301 r.), tak więc żadni muślini.
Piszę to nie by im włazić, ale byśmy mieli właściwą perspektywę dokąd jedziemy. Tam raczej przyjmą Polaków pozytywnie.
Po drugie, to żadne brudasy, tylko naród kartwelski, w zdecydowanej większości chrześcijanie obrządku wschodniego (nota bene skoro jesteśmy już w tym rejonie świata, to np. Ormianie, lud indoeuropejski, są najstarszym narodem chrześcijańskim, tj. ochrzczonym w 301 r.), tak więc żadni muślini.
Piszę to nie by im włazić, ale byśmy mieli właściwą perspektywę dokąd jedziemy. Tam raczej przyjmą Polaków pozytywnie.
-
W Locie do Tibilisi wylot 13.11 powrót 18.11 w obecnej chwili na first minute to koszt 739,57 PLN, więc źle nie jest. Można też lecieć LOTem do Tibilis 13.11 za 359zł, a wracać z Kutaisi Wizairem 18.11 za 159. Wie ktoś jak promy w listopadzie z Krymu?
-
Spędziłem w Gruzji trochę czasu, poznałem wielu Gruzinów na hasło Polska już wpadałeś w kociołek. Pomimo, że nie sa majętni to Wina, Khinkali, śpwieu i toastów za naród Poslki nie brakowało.
Nie szukajcie wrogów tam gdzie ich nie ma, nie niszczcie autentcznie serdecznego i przyjaznego nastawienia Gruzinów do Polaków.
PS.
Gruzini do dziś wspominją jak walczyli u boku Polaków przeciwko bolszewikom w 1920 oraz gruzińskich uczestników Powstania Warszawskiego.
Do zobaczenia na sektorze.
Nie szukajcie wrogów tam gdzie ich nie ma, nie niszczcie autentcznie serdecznego i przyjaznego nastawienia Gruzinów do Polaków.
PS.
Gruzini do dziś wspominją jak walczyli u boku Polaków przeciwko bolszewikom w 1920 oraz gruzińskich uczestników Powstania Warszawskiego.
Do zobaczenia na sektorze.
-
Dlatego właśnie Ci co wybierają się do Gruzji niech zostawią groźne miny w kieszeni, a wyciągną je lepiej w Niemczech i na wyspach.
To tak dla podsumowania.
To tak dla podsumowania.

-
Równie dobrze oni mogli by nam wytknąć Dzierżyńskiego.Ostry90 pisze: Urzekła mnie twoja inteligentna historia. Teraz zluzuj majty i nie spinaj się że ktoś ma wyjebkę na ojczyznę takich ludzi jak Stalin czy Beria.

-
Jak dla mnie to hitem tych eliminacji beda mecze Serbia vs Albania.
-
Gruzini na sparingu z Lichtensteinem
https://www.youtube.com/watch?v=fuPLQfZCzEY
całkiem przyjemna atmosfera :)
dyskusja co do przyjaźni to jak zwykle jakieś zawirowania polityczne. Ok jest fajnie, ze teraz są do nas mile nastawieni, ale to tyle nic więcej. Co nas łaczy historycznie?
https://www.youtube.com/watch?v=fuPLQfZCzEY
całkiem przyjemna atmosfera :)
dyskusja co do przyjaźni to jak zwykle jakieś zawirowania polityczne. Ok jest fajnie, ze teraz są do nas mile nastawieni, ale to tyle nic więcej. Co nas łaczy historycznie?
-
[link]
[link]
[link]
Boli mnie, gdy wyrzucam dodatki z gAZETY, widząc oczami myśli padające lasy. „Dom” wyrzucam – dąb pada. „Turystykę” – lipa. „Komunikaty” – świerki jak zimowe kwiaty. „Auto-moto” – jak maszty upadają sosny. „Supermarket” – to modrzew, klon – „Nieruchomości”. „Mój Komputer” – i buk się korzeniem nakrywa. A z każdym precz dodatkiem ich żywicą krwawię.
"NOCNA ZMIANA", "OSZOŁOM"
"NOCNA ZMIANA", "OSZOŁOM"
-
-
wg. oficjalnej str [link]
Matchday 1: 7th September 2014.Gibraltar v Poland, Estadio Algarve, Faro. Kick Off: 20:45 (cet)
Matchday 1: 7th September 2014.Gibraltar v Poland, Estadio Algarve, Faro. Kick Off: 20:45 (cet)
-
Pierwszy mecz z Gibraltarem egzotyka,stadion spory (30 tys),tutejszych będzie garstka a więc z biletami żadnego problemu
Kibicowsko marnie choć jestem przekonany że najazd może być konkretny,termin,kierunek..Typowo wakacyjna wyprawa,tam jeszcze pełnia lata,plaża,ciepły ocean pod nosem itd,pełna egzotyka...Do tego dość przystępne ceny tanich linii lotniczych zrobią swoje.Z Polski bezpośrednio lotów brak,ale opcji na przesiadki masa i za 120-150 euro spokojnie można ogarnąć w obie strony.Znajomi kupili w Norwegian bilety do Malagi w obie strony za 90 euro i tam ogarniają sobie auto do Faro.Co ciekawe z wysp wychodzi jeszcze taniej i jest masa bezpośrednich połączeń z Faro w granicach 50 euro w jedna strone.Przykladowo sam Ryanair lata z Londynu,Manchesteru,Liverpoolu,Dublina czy Edynburga.
Kibicowsko marnie choć jestem przekonany że najazd może być konkretny,termin,kierunek..Typowo wakacyjna wyprawa,tam jeszcze pełnia lata,plaża,ciepły ocean pod nosem itd,pełna egzotyka...Do tego dość przystępne ceny tanich linii lotniczych zrobią swoje.Z Polski bezpośrednio lotów brak,ale opcji na przesiadki masa i za 120-150 euro spokojnie można ogarnąć w obie strony.Znajomi kupili w Norwegian bilety do Malagi w obie strony za 90 euro i tam ogarniają sobie auto do Faro.Co ciekawe z wysp wychodzi jeszcze taniej i jest masa bezpośrednich połączeń z Faro w granicach 50 euro w jedna strone.Przykladowo sam Ryanair lata z Londynu,Manchesteru,Liverpoolu,Dublina czy Edynburga.
-
Niemcy Polska 4.9.2015 odbedzie sie w Frankfurcie
-
źródło?BFC09 pisze:Niemcy Polska 4.9.2015 odbedzie sie w Frankfurcie
-
strona niemieckiego zwiazku - DFBNemanjaVidic pisze:źródło?BFC09 pisze:Niemcy Polska 4.9.2015 odbedzie sie w Frankfurcie