bojkot Heji - czytać !

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

flash

Re: bojkot Heji - czytać !

Post autor: flash » 06.01.2013, 15:59

Jestem z Chorzowa :) Zle sie wyraziłem, poglady sa OK ale sympatie nie. Oba posty do skasowania i zdanie o pogladach z 3 postu (od dołu) też.
Puenta jest taka, że gdyby ten temat przeczytala osoba z marketingu Heyah, to by na złość wykupiła skrypt reklamowy na bieżącej stronie i zamiast reklamy Play (której notabene nie da się zamknąć w logiczny sposób) mielibyśmy tu Tańczącego Lenina.
Innymi słowy- portal komercyjny robi bojkot komercyjnych zachowań marketingowych.
Ciekawi mnie też, czemu nie uderzono z grubszej rury, czyli Stalinem?

iparts.pl
flash

Post autor: flash » 06.01.2013, 16:15

Jeszcze 2 screenshoty dorzucę, udowadniając moją myśl :

Po wysłaniu posta wyglądało to tak:
[link]

Po kliknięciu w link zaznaczony w czerwonym kółeczku wyskoczyło to:
[link]

Komentarz zbyteczny.

Kosa

Post autor: Kosa » 06.01.2013, 16:18

Dokładnie, masz 100%rację.

Właściciele forum mają wyjebane na wszystko, bo liczy się kasa, a administracja i moderacja walczy z firmami, które dają zarobić właścicielom :)

Czeski film :)
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"

[link]

flash

Post autor: flash » 06.01.2013, 16:25

To się nazywa porozumienie ponad podziałami :)
Tego nam (kibicom) brakuje.
Pewnie laliśmy się z Kosą w Spodku czy podczas innej okazji, ale dyskusję i logikę należy szanować, bo inaczej ten system nas wszystkich zeżre.
Swoją drogą (już poza konkursem) Lenin na swojego następcę namaścił Lwa Trockiego, który stworzył system w którym żyjemy- mówią, że demokracja i kapitalizm, ale jest to Trockizm.

Kosa

Post autor: Kosa » 06.01.2013, 16:29

Jak był Spodek to miałem 9 lat ;]

Niech ktoś już usunie ten temat i skończy nabijanie dodatkowej kasy dla tej firmy telekomunikacyjnej.

[link]

P_FSW

Post autor: P_FSW » 06.01.2013, 18:23

a za nim to zrobi odpowiedz na moje pytanie, ok?
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!

Kosa

Post autor: Kosa » 06.01.2013, 21:40

Odpowiedziałem: naucz się czytać ze zrozumieniem.

Więcej nazizmu jest przez zakazy, niż by było gdyby to nie było zakazane. Prościej się już nie da.

[link]

PasiakRcj

Post autor: PasiakRcj » 06.01.2013, 21:42

poda ktos link gdzie mogę wrzucić tą mape? [link]

suljason

Post autor: suljason » 07.01.2013, 01:53

Moim zdaniem dobry bojkot, obojętnie czy jest podszyty powódkami komercyjnymi czy nie. Ale heya to nie odosobniony przypadek. Byłem tydz. temu w Karpaczu i w centrum na rynku razi jak kutas w kościele, pewne bistro Aurora, które stoi tam z parę lat. Nad wejściem wyjebany sierp z młotem a w środku obrazy lenina, popiersia stalina, dyplomy ORMo itp. itd. Więc podepnę się pod temat bo i z czystej ciekawości chciałbym wiedzieć czy równie entuzjastycznie i flagowo admin i spółka zajmą się tą sprawą.
[link]
[link]

P_FSW

Post autor: P_FSW » 07.01.2013, 09:38

Kosa pisze:Odpowiedziałem: naucz się czytać ze zrozumieniem.

Więcej nazizmu jest przez zakazy, niż by było gdyby to nie było zakazane. Prościej się już nie da.

ale ty wcale nie odpowiadasz na moje pytanie: czy to samo powiedziałbyś ofiarom nazizmu bądź komunizmu i ich rodzinom?

gdzie jest więcej nazizmu? podasz przykłady? zdanie, że propagowania nazizmu/komunizmu byłoby mniej gdyby nie zakazy uważam za spektakularnie głupie, niczym nie potwierdzone.
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!

Saverok

Post autor: Saverok » 07.01.2013, 10:53

Obrazek
j**** idiotów ! Tępe skurwysyny !

zygzak

Post autor: zygzak » 07.01.2013, 13:56

Saverok pisze:Obrazek
hahaha darmowa reklama
Kocham Polskę

Kosa

Post autor: Kosa » 07.01.2013, 16:03

P_FSW pisze:

ale ty wcale nie odpowiadasz na moje pytanie: czy to samo powiedziałbyś ofiarom nazizmu bądź komunizmu i ich rodzinom?

gdzie jest więcej nazizmu? podasz przykłady? zdanie, że propagowania nazizmu/komunizmu byłoby mniej gdyby nie zakazy uważam za spektakularnie głupie, niczym nie potwierdzone.
Mówiłem to nie raz na wielu spotkaniach osobom w różny sposób doświadczonym przez oba systemy, często długo dyskutując i część z nich przyznawała mi rację.

Każda regulacja Państwa w życie obywateli jest zła. Im mniej przepisów nakazujących i zakazujących tym lepiej. Tutaj mamy do czynienia z martwym przepisem, bo nazizmu jest mało, a komunizm jest nieścigany. Po co więc taki przepis? Co on daje?

Dużo mniej by tego było, gdyby nie było żadnego wewnętrznego zapisu. Państwo powinno edukować obywateli, a nie z góry im zakazywać nie tłumacząc skąd ten zakaz. Młodzież, bo to ona głównie popełnia te błędy, nie wie nic o komunizmie i nazizmie. Czemu nie wie? Nigdzie jej tego nie nauczyli.

Dla mnie art. 256 KK w takim kształcie powinien być zniesiony. Jak nienawidzę dajmy na to dla przykładu islamu, to powinien mieć prawo o tym mówić publicznie. Nienawiść sama w sobie nie jest zła i za nią nie powinno Państwo karać obywateli.

[link]

bunio5

Post autor: bunio5 » 07.01.2013, 17:55

[link]

Przy okazji:

[link]
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

GtWładzię

Post autor: GtWładzię » 07.01.2013, 19:28

nareszcie lewactwo z ptc poszło po rozum do głowy i wstrzymali reklamę,ciekawe co z tymi na mieście...

P_FSW

Post autor: P_FSW » 07.01.2013, 20:45

Kosa pisze:
P_FSW pisze:

Mówiłem to nie raz na wielu spotkaniach osobom w różny sposób doświadczonym przez oba systemy, często długo dyskutując i część z nich przyznawała mi rację.

Każda regulacja Państwa w życie obywateli jest zła. Im mniej przepisów nakazujących i zakazujących tym lepiej. Tutaj mamy do czynienia z martwym przepisem, bo nazizmu jest mało, a komunizm jest nieścigany. Po co więc taki przepis? Co on daje?

Dużo mniej by tego było, gdyby nie było żadnego wewnętrznego zapisu. Państwo powinno edukować obywateli, a nie z góry im zakazywać nie tłumacząc skąd ten zakaz. Młodzież, bo to ona głównie popełnia te błędy, nie wie nic o komunizmie i nazizmie. Czemu nie wie? Nigdzie jej tego nie nauczyli.

Dla mnie art. 256 KK w takim kształcie powinien być zniesiony. Jak nienawidzę dajmy na to dla przykładu islamu, to powinien mieć prawo o tym mówić publicznie. Nienawiść sama w sobie nie jest zła i za nią nie powinno Państwo karać obywateli.
w jaki sposób doświadczonych?! i żyjących?! pytam o tych co zginęli- w stalinowskich bądź nazistowskich kaźniach oraz o tych, którzy przez nich zostali kalekami do końca życia, powiesz to mojej babci która na długie lata została zesłana na syberię i już nigdy nie odzyskała normalnego życia, powiesz to w końcu tym, którzy nigdy nie wrócili do Ojczyzny?
sugerujesz, że takim widok lenina, stalia, hitlera ani trochę nie będzie przeszkadzał?
sugerujesz, że widząc ich nie przypomną sobie cierpień swoich i swoich rodzin, sugerujesz, że nie przypomną sobie jak ich mężowie, żony byli roztrzeliwani na ich oczach?!
nie próbuj generalizować i to , że spotkałeś się z jakimiś kombatantami ( swoją drogą napisz o nich więcej ok? ), którzy rzekomo zostali doświadczeni przez historię i lenin im nie przeszkadza
nie oznacza, że innym też nie będzie przeszkadzał.
myślisz, że mojej babci piejący lenin z plakatu czy telewizji się podoba? i co ona teraz sama jak i wiele innych podobnych do niej ludzi ma zrobić? przez lenina i jemu podobnych straciła zdrowie i sama nic nie zdziała. to strasznie rozdrapuje jej rany i bojkot- nasz młodych ludzi musi przynieść wiadomy efekt z myślą o naszych dziadkach i babciach, rodzicach.

każda regulacja państwa w życie obywateli jest zła? mógłbyś to rozwinąć? czyli co? nie zakazujemy niczego? jeśli jednak nie wszystkiego to jak te zakazy masz zamiar warunkować, wybierać i kwalifikować? nie sądzisz, że to bliskie systemu z tej drugiej strony? A?
przepis jest martwy, ale nie musi być martwy- wystarczy stanowczość i egzekwowanie przez sądy.
sugerujesz jego zniesienie i stawiasz absurdalną tezę jakoby po jego zniesieniu wręcz W OGÓLE nie było przypadków propagowania, można wiedzieć skąd to rozumowanie? czy jest ono poparte przykładami, badaniami bądź przykładami państw w których taki zakaz nie istnieje?
rozumiesz, że optujesz również za wszelaką wolnością w innych sferach życia?

a 256kk to powinien być zmodyfikowany i usunięte rzeczywiście powinny być w nim wersy o nienawiści- bo tu masz rację nienawiść nie może być zabroniona, ale mu tu przecież o czym innym a mianowicie o wersach tego punktu : " Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa " to powinno kategorycznie zostać chociażby przez wzgląd na historię i naszych zabitych czy chorych przez te systemy rodaków.

wiadomo, że beznadziejny system edukacji mógłby pewne sprawy przedstawiać lepiej, ale bez przesady- podstaw się uczy każdy a ,że później zlewaciała i skurwiała młodzież mało chce dowiedzieć się sama to na to już nic nie poradzimy- wtedy potrzebne są zakazy ( w wybranych kwestiach- piszę to bo sam nie jestem osobą, która uważa, że państwo powinno ingerować w każdą sferę życia ) ale w sprawach historii powinno!

Kosa

Post autor: Kosa » 08.01.2013, 01:04

Ciężko żebym rozmawiał z kimś kto nie żyje. Tak mogę to powiedzieć Twojej Babci jak będę miał się okazję z nią spotkać. Jeśli nie miałbym odwagi jej tego powiedzieć, to po co bym pisał? Moja opinia jest opinią pod którą podpisuję się z imienia i nazwiska.

Jestem za jak najmniejszą ingerencją Państwa w życie. Państwo powinno regulować, tylko niezbędne do życia rzeczy, a reszta powinna być normowana przez akceptację, bądź odrzucenie społeczeństwa. Zakaz propagowania ustrojów totalitarnych nie uważam za niezbędny.

Piszesz też, że my młodzi musimy się temu przeciwstawić. A zrobiliście tym tematem coś innego - nakręciliście wejścia tej firmie, oglądalność na youtubie etc. Im głośniejsza taka sprawa, tym zawsze lepiej dla firmy, a gorzej dla tych o których się walczy. Nie mówiąc już o tym, że właściciele forum zarobili na tej firmie, na tym forum i to dzięki Wam oburzonym. Takie wojny można wygrać nie przez medialny nacisk, a choćby przez rozwalenie banerów na mieście czy akcję informacyjną. Tylko to się robi w realnym życiu. W internecie zawsze z nimi przegramy.

Tak samo jak ja nie mam badań na poparcie mojej tezy, tak samo Ty nie masz na jej obalenie. Dalej podtrzymuję, że normalna edukacja oraz zniesienie zakazu spowodowały po pewnym czasie spadek "jarania się" komuną czy nazizmem.

Nie masz racji co do systemu edukacji, bo bardzo rzadko dochodzi się do Hitlera, Lenina i Stalina na lekcjach w szkole. Zazwyczaj z różnych względów brakuje kilku godzin. Za to o wojnie Greków z Persami każdy wie wszystko.

[link]

P_FSW

Post autor: P_FSW » 08.01.2013, 01:57

Kosa pisze: Ciężko żebym rozmawiał z kimś kto nie żyje. Tak mogę to powiedzieć Twojej Babci jak będę miał się okazję z nią spotkać. Jeśli nie miałbym odwagi jej tego powiedzieć, to po co bym pisał? Moja opinia jest opinią pod którą podpisuję się z imienia i nazwiska.

dobrze wiesz, że pisząc o nieżyjących miałem na myśli sytuację hipotetyczną- bo jak może być inna przy nieżyjących.
to wiedz, że jeśli miałbyś okazję się spotkać z moją babcią i mieć odwagę powiedzieć jej , że nic złego nie widzi w ukazaniu stalina- nawet w materii reklamy to dostałbyś ode mnie najmniej parę solidnych strzałów w mordę. ona tego już nie zrobi bo nie ma siły z racji swoich przeżyć i wieku. i też podpisałbym się tym z imienia i nazwiska. Nie po to ona i jej podobni walczyli ze stalinami i podobnymi o wolną Polskę żeby teraz jakiś Kosa i jemu podobni niczego złego nie widzieli w prezentowaniu osoby stalina, lenina chociażby w takiej formie. za dużo wysłuchałem się jej cierpień i widziałem łzy w jej oczach podczas opowiadań żeby teraz jakiś koleś spokojnie na luzie mówił, że w przyzwoleniu na propagowanie komunizmu nie widzi niczego złego i powinno być dozwolone. rozumiesz, że będąc tak odważnym reakcję przyjmiesz?

Kosa pisze:Jestem za jak najmniejszą ingerencją Państwa w życie. Państwo powinno regulować, tylko niezbędne do życia rzeczy, a reszta powinna być normowana przez akceptację, bądź odrzucenie społeczeństwa. Zakaz propagowania ustrojów totalitarnych nie uważam za niezbędny.

tu się zasadniczo zgadzamy z jednym wyjątkiem- powinno regulować również takie kurestwo jak obnoszenie się z poglądami, które w historii mogły doprowadzać do upadku Ojczyzny czy na skutek których mordowano miliony Polaków tylko za to, że chcieli zostać i być Polakami. przyzwolenia na tego typu poglądy być nie może- historią tworzy się przyszłość.
Kosa pisze: Piszesz też, że my młodzi musimy się temu przeciwstawić. A zrobiliście tym tematem coś innego - nakręciliście wejścia tej firmie, oglądalność na youtubie etc. Im głośniejsza taka sprawa, tym zawsze lepiej dla firmy, a gorzej dla tych o których się walczy. Nie mówiąc już o tym, że właściciele forum zarobili na tej firmie, na tym forum i to dzięki Wam oburzonym. Takie wojny można wygrać nie przez medialny nacisk, a choćby przez rozwalenie banerów na mieście czy akcję informacyjną. Tylko to się robi w realnym życiu. W internecie zawsze z nimi przegramy.

tak, właśnie- my młodzi. a powiedz co mogliśmy jeszcze więcej zrobić? podpalić siedzibę heyah? niszczyć ich punkty? z pewnością to by im się należało, ale zejdź na ziemię i sprawdź w jakich czasach żyjesz.
a gówno mnie obchodzą zyski tej firmy z kampanii z leninem- niech zarabiają, a czym był internetowy sprzeciw czy jak to zwał jak nie akcją informacyjną i krytyką w niej zawartą? no czym był? sugerujesz, że lepiej było stanąć z ulotkami? owszem, jestem również za tradycyjnymi metodami, ale świat działa teraz NIESTETY tak że pierwszy jest żydowski pejbsuk. heyah nawet nie ma punktów żeby je niszczyć. jak widać nie zawsze z nimi przegramy bo przy małym nakładzie środków sprawa została wygrana- lenin przynajmniej z telewizji już poleciał, zostają jeszcze plakaty. długofalowym efektem tej akcji oby była sytuacja, że już żadna skurwiała firma nie zechce prezentować wizerunków morderców narodu Polskiego. chyba Ci nie będzie to przeszkadzało?
Kosa pisze: Tak samo jak ja nie mam badań na poparcie mojej tezy, tak samo Ty nie masz na jej obalenie. Dalej podtrzymuję, że normalna edukacja oraz zniesienie zakazu spowodowały po pewnym czasie spadek "jarania się" komuną czy nazizmem.

jesteś tak bardzo pewien, że nie mam? a co z marginalnym, który występuje obecnie propagowaniem naizmu czy komunizmu? przecież sam napisałeś, że jest ono teraz marginalne.
poza tym przykłady państw w których wolność słowa jest niczym nieograniczona- takie weśmy wielkie USEJ- wiesz, że tam może istnieć i legalnie działać nazistowska partia ameryki? bez żadnych ogródek i w 100% odnosząca się do programu nsdap?
Kosa pisze: Nie masz racji co do systemu edukacji, bo bardzo rzadko dochodzi się do Hitlera, Lenina i Stalina na lekcjach w szkole. Zazwyczaj z różnych względów brakuje kilku godzin. Za to o wojnie Greków z Persami każdy wie wszystko.

to chyba do słabej szkoły chodziłeś, bo jeśli tylko sam chciałem uczyłem się i czytałem o tym co mnie najbardziej interesowało i interesować powinno czyt. historią najnowszą

Moe

Post autor: Moe » 08.01.2013, 07:55

kampania wstrzymana po wielu skargach
[link]
czuję jak oblepia mnie przeciętność

bums

Post autor: bums » 08.01.2013, 09:36

a ja mysle ze niedlugo beda sie pojawiac takie tygodniowe kontrowersyjne reklamy. Ci od marketingu w Heyi to cwane lisy. wprowadzili taka reklame, narobili konkretnego szumu medialnego ,osiagneli sukces wiekszy niz emisja polrocznej zwyklej sesji reklamowej.my tu wszyscy oburzeni, listy ze skargami, osobne tematy na forach , bojkot. z punktu widzenia marketingowego bardzo dobra reklama Heyi.

SiaraMan

Post autor: SiaraMan » 08.01.2013, 10:30

Nie do końca jest tak jak piszesz.
Reklama może być inspirowana różnego rodzaju skandalami ale muszą one wpłynąć na pozytywny wizerunek firmy. W tym przypadku marketingowcy się przeliczyli. Większość ludzi odebrało tę reklamę jako potwarz i będą teraz postrzegali Heyah jako komuchów, lewaków, antypolaków itp. Nawet dla wyborców centrowych, czy centro- lewicowych ta reklama przekroczyła granice dobrego smaku, ponieważ większość z osób, które mają nawet lewe poglądy nie chce być utożsamiana z leninem czy stalinem (oczywiście zdarzają się wyjątki, ale są to tak niewielkie jednostki, że aż nieistotne).
"Faszyzm nie przejdzie", krzyknął antyfaszysta po czym bohatersko schował się za policją.
Obrazek

Spierdalaj88

Post autor: Spierdalaj88 » 08.01.2013, 16:36

GtWładzię pisze:nareszcie lewactwo z ptc poszło po rozum do głowy i wstrzymali reklamę,ciekawe co z tymi na mieście...

ja ją jakoś dzisiaj w tv widziałem
NARODOWE SIŁY ZBROJNE NSZ
NAPIERDALAM PROJEKTY GRAFICZNE - PW

Kosa

Post autor: Kosa » 08.01.2013, 18:39

Uważasz że osiągnęliście wygraną, bo reklama została usunięta z TV. Nie wiem czy tak jest, bo telewizji nie oglądam od kilku lat, ale ktoś wyżej napisał że reklama dalej tam widnieje. Ja uważam, że dużo lepszym działaniem byłoby przyozdabianie bilbordów tej firmy czy chociażby lokalna akcja informacyjna (proste czarno-białe ulotki). Taką walką nie osiągnęliśmy celu, bo ta firma robiła to dla reklamy i rozgłosu, i jej się to udało.

Zgadzam się że nazizmu jest obecnie mało, ale propagowania innych systemów totalitarnych już od ogroma. Koszulki ZSRR, CCCP, Che tego jest masa i mimo że na papierze jest to niezgodne z Konstytucją, to istnieje sobie. To skoro Państwo na to przyzwala, społeczeństwo też (bo protestuje bardzo niewiele ludzi), to czemu robić martwy przepis?

Chodziłem do najlepszej szkoły w Katowicach, ale mniejsza o to. Oprócz tego od ponad ośmiu lat uczę matematyki, więc mam styczność z uczniami i ich stanem wiedzy. Sam napisałeś, że jak chciałeś to się sam uczyłeś i czytałeś. Chwała Ci za to. Ja robiłem tak samo. Tylko że większość ludzi nie jest samoukami, więc skoro od każdego wymagamy znania historii Persów, Egipitu i Rzymu, to tym bardziej powinniśmy wymagać od każdego wiedzy na temat ZSRR, III Rzeszy itd. Spytaj ludzi na ulicy co wiedzą o Leninie. Mało kto Ci odpowie chociaż w małym stopniu poprawnie. Nauka historii powinna być podzielona na dwa przedmioty - to co jest teraz + drugi przedmiot historia współczesna (od powiedzmy 1900 roku do dzisiaj). Tylko wtedy obywatelstwo i społeczeństwo będzie świadome. No ale tu już chyba za bardzo odbiegamy od tematu.

[link]

Zadruga

Post autor: Zadruga » 08.01.2013, 22:05

suljason pisze:w Karpaczu i w centrum na rynku razi jak kutas w kościele, pewne bistro Aurora, które stoi tam z parę lat. Nad wejściem wyjebany sierp z młotem a w środku obrazy lenina, popiersia stalina, dyplomy ORMo itp. itd. Więc podepnę się pod temat bo i z czystej ciekawości chciałbym wiedzieć czy równie entuzjastycznie i flagowo admin i spółka zajmą się tą sprawą.
[link]
[link]
spalić i po sprawie

GtWładzię

Post autor: GtWładzię » 09.01.2013, 19:09

Dla wszystkich,co reklamę widzieli,a niby poszła informacja,że już jest wycofywana:

Otóż planów w tv ( jak kupujecie gazety z programem to powinniście wykminić ) nie robi się z dnia na dzień, podobnie z blokiem reklam- jest on zaplanowany na jakiś czas do przodu.
ptc wstrzymała promocję,co oznacza,że kampania przewidziana była pewnie na jakieś 2,3 tygodnie a potrwała krócej.
z plakatami na mieście jest inaczej,bo tam niejako zapłacili z góry,ale jak dla mnie powinni osobiście je pozdejmować...

SiaraMan

Post autor: SiaraMan » 09.01.2013, 21:29

Dokładnie, powinna zniknąć w przeciągu tygodnia.
"Faszyzm nie przejdzie", krzyknął antyfaszysta po czym bohatersko schował się za policją.
Obrazek

jasiukatowice

Post autor: jasiukatowice » 05.02.2013, 14:16

Kosa, jesteś w poważnym błędzie co do edukacji na temat nazizmu.
Aktualnie wiedza zdobywana w szkołąch publicznych, to jedna wielka propaganda napisana przez zwycięzców - czyli przez komunistów. PRL padł, ale narracja względem NS się nie zmieniła.
Gdyby podejść RZERELNIE to tematu III RZeszy, to jestem pewien, że zainteresowanie NS by ... wzrosło, bo NS to nie było jakieś szaleństwo, bzdury, było bardzo ekspansywna ideologia która podbiła spory kawał globu, oczywiście posiadała wiele wad i wypaczeń, ale jaka ideologia jej nie posiada?
Można żyć w przekonaniu że Hitler był szaleńcem, a jego dowódcy byli ślepo zapatrzonymi przygłupami, niestety, z dokumentów wynika zupełnie coś innego - Hitler był wybitnym wodzem, który nie przekonał tylko prostych robotników do NS, ale też żydowskich banksterów, właścicieli fabryk, korporacje, inżynierów - ogólnie ELITE jak na tamte czasy, głupi człowwike tego nie dokona.
Nie wspominając o samej maszynerii III Rzeszy - silne państwo, świetnie działająca administracja, socjał, rozwój przemysłowo-gospodarczy, przecież gdy trwały krwawe walki na froncie wschodnim, gdzie rosjanie umierali z głodu w wyniszczonym kwojna kraju, w III Rzeszy, ludzie żyli w wzglednym dobrobycie jak ta tamte czasy! Prawdaa jest taka, że jeżeli chodzi o definicje socjalizmu, Hitler zbudował socjalizm prawie idealny, on ZADZIAŁAŁ... i w/g Ciebie, my mamy mówić dzieciakom w szkołach, że nazizm był zły bo palili żydów (których i tak nikt nie lubi) najechali nasz kraj, ale gdyby III Rzesza wygrała wojne to teraz byśmy pewnie kolonizowali Marsa? Bardziej kumatym może coś się zaświecić pod kopułą...
http://www.youtube.com/watch?v=b3x7v_bioxE
Kwintesencja NS.
Staliśmy na zewnątrz, kiedy nadbiegła chmara kiboli z okrzykiem "jeb... lewaków" - opowiada uczestnik koncertu.
zmarly pisze:Następnie padło pytanie do dobrych chłopaków, co tam teraz za impreza się odbywa? Odpowiedzieli: Ustawka z brudasami. Rzekliśmy: Dojedźcie ich.

Pch

Post autor: Pch » 05.02.2013, 14:20

Zacznijmy od tego, ze w wiekszosci szkol temat II wojny jest praktycznie wogole nie poruszany ze wzgledu na brak czasu, ew jest to pobiezne omowienie tematu, stad taka a nie inna wiedze maja uczniowie.

jasiukatowice

Post autor: jasiukatowice » 05.02.2013, 14:35

Pch pisze:Zacznijmy od tego, ze w wiekszosci szkol temat II wojny jest praktycznie wogole nie poruszany ze wzgledu na brak czasu, ew jest to pobiezne omowienie tematu, stad taka a nie inna wiedze maja uczniowie.
Ależ to jest bzdura, IIWŚ zawsze jest omawiana, i to bardzo chętnie, zdecydowana większość dzieciaków które interesuja się historią, to właśnie ich ulubionych okresem jest IIWŚ... natomiast 'materiał' często urywa się, badź jest robiony po łebkach o nowym porządku świata po IIWŚ. Plany 5 letnie, kolektywizacja itd. to już czarna magia.
Staliśmy na zewnątrz, kiedy nadbiegła chmara kiboli z okrzykiem "jeb... lewaków" - opowiada uczestnik koncertu.
zmarly pisze:Następnie padło pytanie do dobrych chłopaków, co tam teraz za impreza się odbywa? Odpowiedzieli: Ustawka z brudasami. Rzekliśmy: Dojedźcie ich.

Brist

Post autor: Brist » 05.02.2013, 14:59

jasiukatowice pisze:
Pch pisze:Zacznijmy od tego, ze w wiekszosci szkol temat II wojny jest praktycznie wogole nie poruszany ze wzgledu na brak czasu, ew jest to pobiezne omowienie tematu, stad taka a nie inna wiedze maja uczniowie.
Ależ to jest bzdura, IIWŚ zawsze jest omawiana, i to bardzo chętnie, zdecydowana większość dzieciaków które interesuja się historią, to właśnie ich ulubionych okresem jest IIWŚ... natomiast 'materiał' często urywa się, badź jest robiony po łebkach o nowym porządku świata po IIWŚ. Plany 5 letnie, kolektywizacja itd. to już czarna magia.
No nie wiem czy taka bzdura. U mnie w LO (jedne z lepszych) II wojna była na sprawdzianach tylko dla tych co zdawali maturę, reszta już nie musiała się interesować tym tematem.

Pch

Post autor: Pch » 05.02.2013, 15:47

Otoz to. Z II wojna wcale nie jest tak kolorowo w szkole.

jasiukatowice

Post autor: jasiukatowice » 05.02.2013, 18:14

Oczywiście, że Polska dla Hitlera nie była Słowacją, Rumunią, Wegrami... była czymś ZNACZNIE wiekszym, do początku roku 1939, Hitler, w POLSCE upatrywał największego sojusznika, to w Marszałku widział partnera pokroju Mussoliniego, to po zawarciu układu Polski z UK w Marcu 1939 po raz pierwszy się wściekł, i nie była to fanaberia Hitlera, tylko kierunek całego sztabu i polityka państwa III Rzeszy - bardzo pozytywne artukuły w niemieckiej prasie, wizyty niemiecków oficerów, Goering polował w wraz z Mościckim po lasach, Hitlerjugend dokonywało wymiany uczniowskiej z Polskimi Organizacjami Harcerskimi, to wkońcu sama mniejszzosć Niemiecka w Polsce nazywała Hitlera ZDRAJCOM który postanowił porzucić ich sprawę na korzyści kontaktów z Polską.... wszystko zmieniło sie po układzie Becka z UK w Marcu.
Tak więc, twoje twierdzenie, że III Rzesza widziała Polaków jako mięso armatnie, nie wytrzymuje próby argumentów. Racja, po 1939 sytuacja się zmieniła, ale Hitler poczuł sie zdradzony... nie ma co mu się dziwić.
Co do twojej pierwszej części posta... każdemu zdarzają się wpadki, tylko ignorany stwierdzi inaczej, to III Rzesza doszła do etapu walki o staliningrad, jest kurewskim ewenementem... warto podkreslić, że NSDAP wciągu kilkunastu lat, z tępych nacjonalistów-bojówkarzy, wyrośli na największą partie Niemiec, i doszli na panaeuropeizmu... skok i rozwój niesamowity.
Hitler jak i III Rzesza popełniła tylko JEDEN błąd - zgubił ją RASIZM, gdyby zdołali przekonać do NS żydów, Polaków itd. zamiast ich później eksterminować, rządzili by Europą. Tutaj popełnili błąd.

jasiukatowice

Post autor: jasiukatowice » 05.02.2013, 21:51

Jakoś w przypadki innych państwa, Hitler potrafił dotrzymac obietnic - np. Tyrol. Austria skończyła w ten sam sposób jak Polska - nie było szans na dogadanie się, więc ich przejął siła.
Nie ma absolutnie żadnych podstaw, aby twierdzić, że Hitler by chiał Wlkp itd.
Co do Gdańska, jest to przykład typowego Polskiego pieniactwa, Gdańsk NIE BYŁ nasz, tam ponad 70% to byli Niemcy, NSDAP była baaardzo rozwinieta, a pplan budowy autostrady, to był POLSKI POMYSŁ.
Co do kontaktów na Lini Polska-IIIReszy, to się nie ograniczało tylko do herbatki oficerów, kontakty były baaardzo dobre, wystarczy poczytac książki, czy raporty, Goering nie bez powodu został oznaczony Orderem Otra Białego, Hitler nie bez powodu po śmierci Marszałka po raz pierwszy poszedł do kościoła na msze, która sam zorganizował... itd itd. Nasza dysplomacja to zjebała i tyle, było trzeba się dogadac z Hitlerem i tyle. To co sie stało, to fakt, ale powinniśmy wyciagać wnioski z historii.

mazda

Post autor: mazda » 06.02.2013, 16:59

ciekawe jestem czy jak by Hitler wygrał wojne, to czy do tej pory biegał by po ziemi jakiś żyd :))
komuna w Polsce powraca, juz nie musze pytac rodzicow jak bylo w tamtych czasach

GangBang

Post autor: GangBang » 12.02.2013, 14:17

Przyszedł mi dzisiaj oto taki mail
Szanowni Państwo,

Uprzejmie informujemy, że skargi konsumenckie na reklamę Polskiej Telefonii Cyfrowej S.A. Al. Jerozolimskie 181, 02 - 222 Warszawa, zostały przekazane do rozpatrzenia przez Zespół Orzekający Komisji Etyki Reklamy (decyzja z dnia 11 lutego 2013 r.). W czasie posiedzenia skargę będzie przedstawiał arbiter-referent. Na podstawie złożonych skarg, arbiter-referent wniesie o uznanie reklamy za sprzeczną z następującymi artykułami Kodeksu Etyki Reklamy:

Art. 2

1. Działania objęte postanowieniami Kodeksu będą wykonywane z należytą starannością, zgodnie z dobrymi obyczajami, prowadzone w poczuciu odpowiedzialności społecznej oraz zgodnie z zasadami uczciwej konkurencji.

Art. 25

Reklamy skierowane do dzieci lub młodzieży muszą uwzględniać stopień ich rozwoju oraz nie mogą zagrażać ich fizycznemu, psychicznemu lub moralnemu dalszemu rozwojowi.

Arbiter-referent poinformuje również, że zgodnie z art. 32 Kodeksu Etyki Reklamy, „przepisy zawarte w art. 22-31 stosuje się odpowiednio również do reklam, które nie są bezpośrednio skierowane do dzieci, jednak dzieci są ich odbiorcami ze względu na formę oraz miejsce i sposób prezentowania reklam. Dotyczy to w szczególności reklam emitowanych w telewizji w sąsiedztwie audycji dla dzieci, reklam wyświetlanych w kinach przed seansami filmów dla dzieci oraz reklamy zewnętrznej.”.

Arbiter-referent poinformuje również o Art. 13 Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 r. oraz o Art. 256. Kodeksu Karnego Dz. U. z 1997 nr 88 poz. 553 z późn. zm.

KONSTYTUCJA

RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

z dnia 2 kwietnia 1997 r.

Art. 13.

Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

Kodeks Karny Dz.U. z 1997 nr 88 poz. 553 • z późn. zm.

Art. 256.

§ 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu rozpowszechniania produkuje, utrwala lub sprowadza, nabywa, przechowuje, posiada, prezentuje, przewozi lub przesyła druk, nagranie lub inny przedmiot, zawierające treść określoną w § 1 albo będące nośnikiem symboliki faszystowskiej, komunistycznej lub innej totalitarnej.

§ 3. Nie popełnia przestępstwa sprawca czynu zabronionego określonego w § 2, jeżeli dopuścił się tego czynu w ramach działalności artystycznej, edukacyjnej, kolekcjonerskiej lub naukowej.

§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd orzeka przepadek przedmiotów, o których mowa w § 2, chociażby nie stanowiły własności sprawcy.

Z poważaniem,

Marcin Malinowski
Menadżer ds. Projektów

Związek Stowarzyszeń Rada Reklamy
ul. Koszykowa 10 lok. 11
00-564 Warszawa
[email protected]
[link]
1947

SiaraMan

Post autor: SiaraMan » 13.02.2013, 12:52

Dostali to wszyscy, którzy złożyli skargę na tę reklamę, ja również. Czekamy na wynik.
Obrazek

Vicky

Post autor: Vicky » 17.02.2013, 19:19

Widze że macie straszny problem z tą reklamą. Jak to ktoś napisał wcześniej, autorowi zapewne chodziło o wywołanie kontrowersji na podatnym odbiorcy. Jeśli komuś się nie podoba, to poprostu niech przeniesie swój numer do innej sieci, np do Play. Można to zrobić za darmo i bardzo szybko, bo chyba w jeden dzień lub dwa. A do tego Play jest dużo tańszy niż Heya. Polecam
Mnie osobiście ostatnio nie podoba się reklama Media Expert z tą tandeciarską idiotką Diodą i po prostu na tyle mnie zniechęca że wole iść do Saturna bądź Media Markt

ODPOWIEDZ