Kp Katowice
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Kp Katowice
myslisz, ze w miescie takim jak Katowice, przy dobrych wynikach tego skurwialego KP, przy budowie nowego stadionu przez miasto skurwialemu KP, nie znajdzie sie 10 tyś ludzi ktorzy beda chcieli ogladac mecze na najwyzszym szczeblu ligowym, a moze i nawet szczeblu miedzynarodowym? Ilu fanatykow ma Gieksa? 1000? 2000? Reszta to ku*** zwykli ludzie, ktorzy przyjda popatrzec na mecz i kolo c**** im lataja zgody, fany, oprawy. Modern football sie w PL zaczyna gdybys nie widzial...
To jest wszystko szyte grubymi nićmi. A te k**** z zarzadu Gieksy widac maja glowe do robienia lewych interesow. Mnie juz nic nie zdziwi.
ps. oczywiscie mam nadzieje ze to wszystko pierdolnie szybciej niz sie zaczelo, ale c*** to wie.
To jest wszystko szyte grubymi nićmi. A te k**** z zarzadu Gieksy widac maja glowe do robienia lewych interesow. Mnie juz nic nie zdziwi.
ps. oczywiscie mam nadzieje ze to wszystko pierdolnie szybciej niz sie zaczelo, ale c*** to wie.
-
KP Katowice to taki Austriacki Red Bull Salzburg!!! modern futbol!!! :/
Zgierscy fani dumni w wierze wychowani na GALERZE !!
-
Miasto teraz ma okazję do wykazania się. Naobiecywali, Piotr Uszok w 2005 roku powiedział "Biorę go" i czas na udowodnienie w byciu konsekwentnym. Miasto w radzie nadzorczej ma większość, więc gdyby chcieli, to uratowaliby GKS Katowice w I lidze. Do 2 sierpnia mają czas na działania w tych sprawach. Jak nic z tego nie będzie, to po Centrozapie (Ideonie) będą kolejnymi skorumpowanymi k******.
-
Moim zdaniem to jest sposób na wypranie dużych pieniędzy przez pewne firmy, zrobią to i za rok, dwa ich nie ma, tak samo jak w Bydgoszczy, zrobili z kilka milionów Hydro (2?), natomiast w reakcji wiązanej z miastem, wygrali przetarg na budowę (firma Hydrobudowa) za kilkadziesiąt milionów (jak nie więcej) i klub im potrzebny nie był. Zastanawia mnie wymyślona przez tych typów nazwa "KP Katowice Gieksa"- myślą,że ktoś się na to złapie? W Krakowie?
-
Oczywiście, że nie znajdzie się 10 tys, chętnych... Z całym szacunkiem dla Katowic, ale nie jest to półmilionowa metropolia tylko 300 tysięczne miasto. Warszawa ma prawie 2 mln i nie znalazło się 10 koła na Polonie i nie mów mi o konkurencyjnej Legii, bo na śląsku też są Górnik, Ruch i Piast w ekstraklasie.Duszek pisze:myslisz, ze w miescie takim jak Katowice, przy dobrych wynikach tego skurwialego KP, przy budowie nowego stadionu przez miasto skurwialemu KP, nie znajdzie sie 10 tyś ludzi ktorzy beda chcieli ogladac mecze na najwyzszym szczeblu ligowym, a moze i nawet szczeblu [link]? Ilu fanatykow ma Gieksa? 1000? 2000? Reszta to ku*** zwykli ludzie, ktorzy przyjda popatrzec na mecz i kolo c**** im lataja zgody, fany, oprawy. Modern football sie w PL zaczyna gdybys nie widzial...
Na początku frekwencja na tym tworze będzie oscylowała w granicach 3 tys., na meczach z dobrymi przeciwnikami 5, ale ludzie, nawet pikniki często przychodzą na mecz dla atmosfery. Na KP tego nie będzie, nie będzie dopingu, nie będzie kibiców gości (a przynajmniej mam taką nadzieję), słowem nie będzie niczego jak mawiał Kononowicz.
Za 2-3 lata frekwencja będzie jeszcze gorsza i powoli zacznie się nudzić wielmożnemu Królowi.
-
A ja uważam, że Legia zachowała się bardzo dobrze... Kto zaakceptował dyskopolo? Więc teraz niech nie płaczą, bo płakać i zakładać nowy klub os B-klasy trzeba było 4 lata temu, jak Józek kupił im awans.fajcikgd pisze:zagrywki legii conajmniej nie na miejscu...ja rozumiem wróg itd... ale zlikwidowania własnego klubu nie życzy się nawet największemu wrogowi....
Mam nadzieje że GKS Katowice i Polonia Wa-wa pokażą charakter jak pokazał go Zawisza i Lechia i rozpoczna od początku by wrócić z mocnym pierdolnieciem... a takie twory i tak sie rozpadna i tak... jak tylko znudzi sie zabawka krezusom...
-
Zachowanie kibiców Legii bardzo ale to bardzo dziecinne i świadczące o ich braku inteligencji no ale to ich sprawa. Wy to chyba na innej planecie żyjecie skoro uważacie ze w Warszawie jest jeden klub.
Polonia jak nie w ekstraklasie to zagra w nizszej lidze ale zagra. Jak mozna pisac ze nie ma kibiców i nie ma Polonii a tu prosze psikus na wsz obiekt podczas derbów stawiło sie 1500 kibiców. Klubu moze nie bedzie ( ale ma byc w nizszej lidze ) ale wiary do klubu nie zabijesz. Oni przynajmniej stawili sie jako ci nieistniejący w Warszawie na stadionie Legii a wy nawet w 250 osób tej wielkiej Legii nie potraficie sie wybrać na stadion Polonii.
Polonia jak nie w ekstraklasie to zagra w nizszej lidze ale zagra. Jak mozna pisac ze nie ma kibiców i nie ma Polonii a tu prosze psikus na wsz obiekt podczas derbów stawiło sie 1500 kibiców. Klubu moze nie bedzie ( ale ma byc w nizszej lidze ) ale wiary do klubu nie zabijesz. Oni przynajmniej stawili sie jako ci nieistniejący w Warszawie na stadionie Legii a wy nawet w 250 osób tej wielkiej Legii nie potraficie sie wybrać na stadion Polonii.
-
Tak 1500 na derbach + 2 wyjazdy przez cały sezon, a klub walczył o mistrzostwo-brawo.
Tak nie poszli w 250 bo się przestraszyli-brawo.
Nie ma co płakać Podbeskidzie wygląda kibicowsko lepiej, a kibiców Poloniii spotkało to co wcześniej kibiców Dyskobolii i jakoś Polonistom to nie przeszkadzało. Poza tym mają grać w 4 lidze więc tragedii nie mają.
Tak nie poszli w 250 bo się przestraszyli-brawo.
Nie ma co płakać Podbeskidzie wygląda kibicowsko lepiej, a kibiców Poloniii spotkało to co wcześniej kibiców Dyskobolii i jakoś Polonistom to nie przeszkadzało. Poza tym mają grać w 4 lidze więc tragedii nie mają.
-
A co z drugą drużyną Gieksy???
-
nie no masakra, kiedys Hetman Zamosc, teraz Ruch Radzionkow i Polonia Warszawa, a w pierwszej lidze kto? Termalica Bruk-bet Nieciecza bijąca sie o awans do ekstraklasy. no ludzieeeee trzymajcie mnie
w biało czerwonych szatach
razem do końca świata
SOVIA & EŁKSA
razem do końca świata
SOVIA & EŁKSA
-
Katastrofa. Co to sie dzieje w tej Polskiej pilce.
Jako kibic GieKSy chcialem wyrazic solidarnosc z Polonia Warszawa i oswiadczyc ze nie popieram tej calej szopki z kupnem miejsca w ekstraklasie. Przeciez to powinno byc tak samo zabronione jak kupowanie meczy.
Na kilku forach znalazlem jakies chore komentarze ze niby kibicom GieKSy pasuje taki uklad wiec na znak mojego sprzeciwu zrobilem krotki filmik na ten temat:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qPrRS-NSt6g&feature=plcp[/youtube]
Jako kibic GieKSy chcialem wyrazic solidarnosc z Polonia Warszawa i oswiadczyc ze nie popieram tej calej szopki z kupnem miejsca w ekstraklasie. Przeciez to powinno byc tak samo zabronione jak kupowanie meczy.
Na kilku forach znalazlem jakies chore komentarze ze niby kibicom GieKSy pasuje taki uklad wiec na znak mojego sprzeciwu zrobilem krotki filmik na ten temat:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qPrRS-NSt6g&feature=plcp[/youtube]
-
Amigo mój stary przyjacielu, w 100% Cię popieram.amigoksg pisze:Niestety kolejny przykład "nowych czasów".
Mnie tak naprawdę nie interesuje jakiego klubu się to tyczy bo dziś jest to GKS jutro może być Ruch, pojutrze Legia, ważne ze w ogóle się coś takiego dzieje w sporcie, że można sobie kupić prawo gry w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Nie wiem czy coś takiego ma miejsce na zachodzie? Jeżeli ktoś wie to może jakiś przykład by przytoczył.
Durne jest to, że środowisko kibicowskie miast pokazał jedność w takim momencie wyzywa się na forum, i obrzuca wyzwiskami.
Właśnie teraz powinno się pokazać solidarność kibicowską i sprzeciw przeciwko takiej nie sportowej postawie.
Pamiętam dyskusje sprzed ok. 10 lat jak Austria Salzburg zmieniała się w Red Bul Salzburg, wtedy każdy lał na Austriaków pamiętam hasła: "nie nasza sprawa", "Austriaków nie cierpię bardziej niż Niemców" itd. Niedługo potem przyszły czasy że Amika i Drzymała sprzedawali swoje kluby i też jako środowisko kibiców nie reagowaliśmy, bo przecież we Wronkach czy Grodzisku kibiców nie wiele, teraz to dotyczy Polonii Warszawa i znowu czytam, że c*** tam Podbeskidzie ma lepszych kibiców. Za rok cz dwa na kogo trafi?
Możemy ze sobą walczyć, możemy się nienawidzić, możemy się jedni z drugich naśmiewać, ale to jest nasze podwórko i każdy obcy próbujący zmącić nasz porządek powinien być przez wszystkich piętnowany, powinniśmy się wszyscy zjednoczyć, nie po to żeby ratować Polonię czy GKS, ale po to żeby każdy następny pseudodziałacz wiedział ze każdy taki numer rodzi określone skutki.
ROW RYBNIK
Ok, Poloniści popełnili błąd, akceptując twór dyskopolowy. Należy wspomnieć, że jednak na Lechię/Olimpię również na początku chodziły tysiące (ogarnięci również). Nie każdy miał od początku taką sytuację jak Zawisza, gdzie od razu zbojkotowano "Hydro" i po ciężkiej walce udało się zwyciężyć. Dziś WKS chce awansować do Ekstraklasy i ma ku temu wszelkie predyspozycje, a kibole cały czas trzymają rękę na pulsie, mając swojego człowieka w radzie nadzorczej WKS Zawisza Bydgoszcz SA. Można? MOŻNA!
Powinniśmy wszystkich oceniać tak samo, a nie gnoić dalej Polonię, a Lechii odpuścić, bo lepsza frekwencja, wyjazdy, chuligańsko bardzo wysoko.
Każdy zasługuje na drugą szansę.
Niepokoi mnie tylko to, kto zabrał się za "odbudowywanie" tej Polonii. Mam tu na myśli wczorajsze (?) zebranie stowarzyszenia "Wielka Polonia". Czy to nie te same osoby, które poparły dysko-polo, a także osobą niejakiego "Kamineiro" chciały eskorty policji dla kibiców KSP wracających na Pragę po meczach?
Jeśli tacy ludzie mają odbudowywać PRAWDZIWĄ Polonię, to lepiej, żeby ten klub w ogóle się nie odradzał. Na czysto, od zera, bez tych poprawnych "kulturalnych".
Czołem!
Powinniśmy wszystkich oceniać tak samo, a nie gnoić dalej Polonię, a Lechii odpuścić, bo lepsza frekwencja, wyjazdy, chuligańsko bardzo wysoko.
Każdy zasługuje na drugą szansę.
Niepokoi mnie tylko to, kto zabrał się za "odbudowywanie" tej Polonii. Mam tu na myśli wczorajsze (?) zebranie stowarzyszenia "Wielka Polonia". Czy to nie te same osoby, które poparły dysko-polo, a także osobą niejakiego "Kamineiro" chciały eskorty policji dla kibiców KSP wracających na Pragę po meczach?
Jeśli tacy ludzie mają odbudowywać PRAWDZIWĄ Polonię, to lepiej, żeby ten klub w ogóle się nie odradzał. Na czysto, od zera, bez tych poprawnych "kulturalnych".
Czołem!
-
Nie.fabisiak pisze:A czy Legia swego czasu nie podniecała się tym całym ajtiajem i Walterem?
"Teraz"? "Raptem"? :)Jak przejmowali Legie nie byli komuchami a teraz raptem to przeszkadza?

Po 3 latach protestu i spełnieniu wszystkich naszych postulatów wróciliśmy na trybuny, by dopingować swoją drużynę. Walka przeniosła się do sądów: http://zyleta.info/?p=3565 i po zwycięstwie oraz akcjach Błędowskiego - [link] od marca znowu nadaje: http://zyleta.info/?p=3660A jak się skończył Wasz mega protest walki do końca z Walterem?
O całym cyrku z Wojciechowskim niech każdy opinie wyrabia sobie sam.
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
- Takie „gieksadicopolo"..
Ireneusz Król: Może być „gieksadiscopolo". Połączymy wszystko. Będziemy puszczać muzykę discopolo, będziemy grillować, robić pikniki i dobrze się bawić, a nie rozrabiać na stadionie.
Ten chłop się urwał z innej bajki. Co za parodia.
-
Chłopie nie wiem,co Lechia Ci zrobiła i co masz jej odpuszczać:),Lechia po okresie fuzji z Olimpią(bodajze 18 lat temu,w 1995r) i Polonią Gdańsk zaczeła wlasna odbudowe od podstaw-od B klasy.Niemal na dekadę Lechia zniknęła z lig centralnych tułajać sie po niskich ligach,rokrocznie awansując wyżej.Sugerowanie zatem,ze Lechia coś zawdzięcza fuzjom jest w tym wypadku zwykła zlosliwościa-rownie dobrze można pisac o fuzjach sasiadów zza miedzy(ktorzy w swojej historii mieli conajmniej kilka połaczen-odsylam do wikipedii).
Zwyczjanie po ludzku szkoda GKSu..
Chłopie nie wiem,co Lechia Ci zrobiła i co masz jej odpuszczać:),Lechia po okresie fuzji z Olimpią(bodajze 18 lat temu,w 1995r) i Polonią Gdańsk zaczeła wlasna odbudowe od podstaw-od B klasy.Niemal na dekadę Lechia zniknęła z lig centralnych tułajać sie po niskich ligach,rokrocznie awansując wyżej.Sugerowanie zatem,ze Lechia coś zawdzięcza fuzjom jest w tym wypadku zwykła zlosliwościa-rownie dobrze można pisac o fuzjach sasiadów zza miedzy(ktorzy w swojej historii mieli conajmniej kilka połaczen-odsylam do wikipedii).
Zwyczjanie po ludzku szkoda GKSu..
Good Night Left Side
-
Lechia dokładnie zaczęła odbudowę klubu od A klasy - Start Kulice wycofał się z rozgrywek, zwalniając miejsce dla Lechii. 11 sierpnia 2001 roku Lechia/Polonia Gdańsk rozegrała mecz na Traugutta z Wartą Poznań (0:3), natomiast 12 sierpnia A-klasowa Lechia rozegrała swój pierwszy mecz w sąsiednim Sobowidzu, w meczu Pucharu Polski. Także chyba nie trzeba zaznaczać, że odbudowa klubu odbywała się całkowicie od podstaw, odcinając się od fuzyjnej drużyny Lechii/Polonii.htsk4 pisze:Powinniśmy wszystkich oceniać tak samo, a nie gnoić dalej Polonię, a Lechii odpuścić, bo lepsza frekwencja, wyjazdy, chuligańsko bardzo wysoko.
Chłopie nie wiem,co Lechia Ci zrobiła i co masz jej odpuszczać:),Lechia po okresie fuzji z Olimpią(bodajze 18 lat temu,w 1995r) i Polonią Gdańsk zaczeła wlasna odbudowe od podstaw-od B klasy.
Podczas dzisiejszych sparingów Zawiszy w Jarocinie, obecny na meczu Radosław Osuch, właściciel klubu, wspomniał dziennikarzom, że również miał propozycję odkupienia licencji Polonii od Józefa Wojciechowskiego, ale po konsultacji z kibicami nie skorzystał z takiej furtki. Jak widać tak też można!
Niezależnie od tego gdzie! Takie rzeczy jak w Poznaniu, Warszawie i teraz w Katowicach nie powinny mieć miejsca!
Jedno pewne GKS Katowice zawsze jeden 1964 ! ! !
Z kibicowskim wsparciem oraz pozdrowieniami Wariat z BDG. I szacun za "Wejście smoka" :)
Niezależnie od tego gdzie! Takie rzeczy jak w Poznaniu, Warszawie i teraz w Katowicach nie powinny mieć miejsca!
Jedno pewne GKS Katowice zawsze jeden 1964 ! ! !
Z kibicowskim wsparciem oraz pozdrowieniami Wariat z BDG. I szacun za "Wejście smoka" :)
-
[link]
Ja osobiście życzę chłopakom z GieKSy powodzenia i Polonii tak samo
Każdemu
Nie rozumiecie że dziś GKS i Polonia wpadły w łapy przekrętnych biznesmenów a za kilka chwil to może spotkac Ruch Legie czy kazdego z nas ? co jest ku*** ?
Przeciwko ruskom, lewakom potrafimy się zjednoczyc i walczyc ramię w ramię a jak jakieś pasibrzuchy przy kopertach ustalają se jaki klub ma grac gdzie i z jaką nazwą to skaczemy sobie do gardeł ?
Chłopaki z GieKSy nie dajcie się i walczcie!
Ja osobiście życzę chłopakom z GieKSy powodzenia i Polonii tak samo
Każdemu
Nie rozumiecie że dziś GKS i Polonia wpadły w łapy przekrętnych biznesmenów a za kilka chwil to może spotkac Ruch Legie czy kazdego z nas ? co jest ku*** ?
Przeciwko ruskom, lewakom potrafimy się zjednoczyc i walczyc ramię w ramię a jak jakieś pasibrzuchy przy kopertach ustalają se jaki klub ma grac gdzie i z jaką nazwą to skaczemy sobie do gardeł ?
Chłopaki z GieKSy nie dajcie się i walczcie!
-
A czy kibice KSP jednoczyli się z fanami Dyskobolii? Nie przypominam sobie żadnych protestów, za to pamiętam JW na sektorówce. Mało tego, chełpili się tym "awansem" (transy w stylu "nie spodziewaliście się nas tak wcześnie", "was też wykupimy").
Lipa straszna spotkała GieKSę, ale czarnych ani trochę mi nie żal. Mam nadzieję, że zaczną od B-klasy.
Lipa straszna spotkała GieKSę, ale czarnych ani trochę mi nie żal. Mam nadzieję, że zaczną od B-klasy.

-
[link]- Co pan odpowie kibicom, którzy protestują przeciwko zlikwidowaniu „starej" GieKSy i fuzji z „Czarnymi koszulami"?
Ireneusz Król: Odpowiem, że nic się nie zmieniło i nikt, niczego nie likwiduje. Zależy mi bardzo na kibicach, ale takich, którzy przyjdą całymi rodzinami na stadion. Wypiją niskoprocentowe piwko, dobrze się pobawią, dopingiem wspomogą drużynę i swoich piłkarzy. Nie zależy mi natomiast na łobuzerii, chuligance i przywódcach bojówek, którzy mienią się kibicami GieKSy.
Wie pan, jaki był ostatni wyskok tych kibiców, przepraszam, pseudokibiców?
- Nie.
Ireneusz Król: Zadzwonili do Mirka Sznaucnera z groźbą, że spalą mu samochód jeśli podpisze kontrakt w klubie. To byli ci „prawdziwi" kibice, kochający klub, którzy nie godzą się na fuzję? Oczywiście jeśli ktoś jest chętny, to może natychmiast przejąć klub, lub go dofinansować. Sprawa jest prosta - poprzez kupno akcji. Czy są chętni? Do tej pory ich nie było. W poprzednim sezonie, gdy klub potrzebował 7 milionów złotych na funkcjonowanie, tę kasę wykładaly tylko miasto i moja firma. Takie są realia, czy się to komuś podoba, czy nie. Więc ja, dbając o dobro mojej firmy, muszę przygotować dobrze sprzedawalny produkt. I to właśnie robię.
-
[link] oby kuźwa oby!!!
razem do końca świata
SOVIA & EŁKSA
razem do końca świata
SOVIA & EŁKSA
Wszystko ładnie, pięknie, ale że napisał to gówno-Fakt to niestety ciężko uwierzyć ..."Fakt": sensacyjny zwrot w sprawie Polonii
Wiele wskazuje na to, że KP Katowice jednak nie wystąpi w Ekstraklasie. Wszystko za sprawą kibiców GKS Katowice, którzy zgłosili sprawę do UEFA. Według przepisów Europejskiej Unii Piłkarskiej od 2009 roku przejmowanie spółek i handel licencjami jest zabroniony - informuje "Fakt".
Przez całe zamieszanie, Ireneusz Król wstrzymał wypłatę pięciu milionów złotych na konto Józefa Wojciechowskiego. Piłkarze Polonii otrzymali natomiast zakaz opuszczania Warszawy. Gdyby faktycznie KP Katowice nie dostał zgody na grę w Ekstraklasie, Józef Wojciechowski zostałby z licencją uprawniającą do gry w najwyższej klasie właśnie Polonię.
Co ciekawe, na całym zamieszaniu najwięcej może ugrać... Cracovia. Pasy zajęły ostatnie miejsce w lidze, ale wobec niedyspozycji Polonii (Wojciechowski nie ma drużyny, którą mógłby wystawić do gry, nie ma trenera, nie ma bazy), miejsce w Ekstraklasie może dostać drużyna zdegradowana. 15. w poprzednim sezonie ŁKS nie ma jednak szans na uzyskanie licencji, więc otwiera się furtka dla Cracovii.
Co ciekawe, PZPN już wcześniej miał możliwość zablokowania całej transakcji, ale tego nie zrobił. - Chodzi tylko o dwa głosy w wyborach - twierdzi Michał Listkiewicz, sugerując, że działacze KP Katowice we wdzięczności dla Grzegorza Laty za "klepnięcie" fuzji, jesienią oddaliby na niego głos w wyborach na prezesa PZPN.
Za: "Fakt".
-
Foxx
Pisząc teraz, raptem odnoszę się do tego, że z chwilą przejęcia nie protestowaliście. Dopiero jak wynikł pierwszy konflikt. Co to zakończenia bojkotu. ITI spełniło Wasze postulaty, Wy spełniliście postulat ITI-nabijacie mu kasę. A ludzie nadal dostają zakazy. A ile to było pisania, że Legia tylko bez Waltera, że prawdziwa Legia to CWKS grający w IV(?) lidze.
Owszem, złym posunięciem było pogodzenie się zdecydowanej większości KSP na fuzję ale na tamtą chwilę nie mogliśmy sobie pozwolić jeszcze na wewnętrzne konflikty mając takiego rywala za miedzą, który by to skrzętnie wykorzystał.
Vaclaw - pisałem wcześniej, niech Wasi szperacze po naszym forum poszukają czy nie żal nam było fanów Dyskobolii.
Pamiętajcie tylko, że tylko dzięki Drzymale Groclin grał tak wysoko i to on ich wywindował do ekstraklasy. U nas Wojciechowski kupił licencje jak Polonia grała w I lidze. Owszem, możemy i zagrać od IV ligi lub od B klasy ale jeśli jest wyjście zacząć od poziomu sprzed zakupu licencji przez Wojciechowskiego to czemu nie.
Z jednej strony piszecie, że Polonia nie istnieje w Warszawie, że jest garstka, a za chwile że KSP nie przeprowadziło rewolucji w Warszawie. To w końcu jesteśmy i mamy robić wojne, czy nas nie ma i nie ma kto tego zrobić.
Dla innych - my oprócz walki z innymi podmiotami (miasto, Wojciechowski) musimy też przeciwstawiać się Legii. Że na wszelkiego tego typu działaniach zawsze umilają nam życie sąsiedzi więc w niektórych przypadkach mogą to nie być działania na wielką skale. I dlatego nie możemy sobie jeszcze pozwolić na wewnętrzne podziały.
GKS - chociaż nam nie po drodze wierzę, że wygracie tą walkę i pokażecie tym pseudo biznesmenom że nie tędy droga.
Pisząc teraz, raptem odnoszę się do tego, że z chwilą przejęcia nie protestowaliście. Dopiero jak wynikł pierwszy konflikt. Co to zakończenia bojkotu. ITI spełniło Wasze postulaty, Wy spełniliście postulat ITI-nabijacie mu kasę. A ludzie nadal dostają zakazy. A ile to było pisania, że Legia tylko bez Waltera, że prawdziwa Legia to CWKS grający w IV(?) lidze.
Owszem, złym posunięciem było pogodzenie się zdecydowanej większości KSP na fuzję ale na tamtą chwilę nie mogliśmy sobie pozwolić jeszcze na wewnętrzne konflikty mając takiego rywala za miedzą, który by to skrzętnie wykorzystał.
Vaclaw - pisałem wcześniej, niech Wasi szperacze po naszym forum poszukają czy nie żal nam było fanów Dyskobolii.
Pamiętajcie tylko, że tylko dzięki Drzymale Groclin grał tak wysoko i to on ich wywindował do ekstraklasy. U nas Wojciechowski kupił licencje jak Polonia grała w I lidze. Owszem, możemy i zagrać od IV ligi lub od B klasy ale jeśli jest wyjście zacząć od poziomu sprzed zakupu licencji przez Wojciechowskiego to czemu nie.
Z jednej strony piszecie, że Polonia nie istnieje w Warszawie, że jest garstka, a za chwile że KSP nie przeprowadziło rewolucji w Warszawie. To w końcu jesteśmy i mamy robić wojne, czy nas nie ma i nie ma kto tego zrobić.
Dla innych - my oprócz walki z innymi podmiotami (miasto, Wojciechowski) musimy też przeciwstawiać się Legii. Że na wszelkiego tego typu działaniach zawsze umilają nam życie sąsiedzi więc w niektórych przypadkach mogą to nie być działania na wielką skale. I dlatego nie możemy sobie jeszcze pozwolić na wewnętrzne podziały.
GKS - chociaż nam nie po drodze wierzę, że wygracie tą walkę i pokażecie tym pseudo biznesmenom że nie tędy droga.
-
czyli nawet jesli nie dojdzie do skutku ta fuzja to Polonia tak czy siak zacznie od b-klasy lub IV ligi. no ciekawi mnie jak to bedzie a do startu ligi jeszcze miesiacinfo pisze:Wszystko ładnie, pięknie, ale że napisał to gówno-Fakt to niestety ciężko uwierzyć ..."Fakt": sensacyjny zwrot w sprawie Polonii
Co ciekawe, na całym zamieszaniu najwięcej może ugrać... Cracovia. Pasy zajęły ostatnie miejsce w lidze, ale wobec niedyspozycji Polonii (Wojciechowski nie ma drużyny, którą mógłby wystawić do gry, nie ma trenera, nie ma bazy), miejsce w Ekstraklasie może dostać drużyna zdegradowana. 15. w poprzednim sezonie ŁKS nie ma jednak szans na uzyskanie licencji, więc otwiera się furtka dla Cracovii.
Za: "Fakt".
razem do końca świata
SOVIA & EŁKSA
razem do końca świata
SOVIA & EŁKSA
-
fabisiak honor ma się jeden bez względu na siłę rywala za miedzą, uważam że w takiej sytuacji się nie kalkuluje..
-
W związku z pojawiającymi się rewelacjami sprzedaży/powrotu Polonii przez JW do Katowic i abstrahując od kwestii prawnych.
Tworzymy nową (opartą na historycznych korzeniach), naszą Polonie. Nie interesuje nas żadna fuzja czy wykupywanie licencji. Ledwo co pozbyliśmy się jednego idioty ze swoim cyrkiem, nie po to by być małpami w innym cyrku. Cokolwiek się wydarzy, Polonia będzie tylko jedna i to my będziemy tą Polonią. Żaden inny twór nie dostanie naszego poparcia !!!
-
Poloniści też nie siedzą z założonymi rękami.
Po środowym spotkaniu w Mazowieckim Związku Piłki Nożnej wiadomo, że w najbliższych miesiącach mamy przed sobą bardzo dużo zadań, i że każde ręce będą na wagę złota.
Obecny był dziś na naradzie szef MZPN i dwóch działaczy związku, radni z burmistrzem Śródmieścia Bartelskim na czele, prezes Piekarzewski i kolejne osoby związane ze starą Polonią, przedstawiciele MKS z panami Libichem i Olczakiem oraz przedstawiciele środowiska kibiców inicjujący odbudowę sekcji.
Poziom rozgrywek
Szansę na IV ligę są większe niż jeszcze wczoraj i tak jak już napisano dowiemy się o wszystkim 30 lipca. Był już podobny przypadek w Mazowieckim Związku Piłki Nożnej, gdy do IV ligi dokooptowano Radomiaka. Okazuje się, że mamy wsparcie np. w Ministerstwie Sportu i u niektórych, wpływowych posłów, ale raczej tradycyjnie milczeć będzie Rada Warszawy i urzędnicy Pani Prezydent. Cóż. Więcej informacji wkrótce.
Kto i gdzie
W lidze ruszymy na bazie MKS Polonia. Zgłoszenie jest już przygotowywane. Burmistrz Śródmieścia złożył dziś w w MZPN pismo, w którym władze dzielnicy podejmują się dość konkretnych działań mających na celu zapewnienie Polonii odpowiedniego zaplecza i finansowania. Wygląda, że ładnie zachowuje się WOSiR, dzięki któremu Polonia będzie egzystować na Konwiktorskiej (i to nie tylko drużyna).
Priorytet! Nasza pomoc w najbliższych 3 miesiącach
Ponieważ komplikacje proceduralne nie pozwolą na zewnętrzne finansowanie prawdopodobnie aż do początków października (ale nie dłużej!), to pierwsze tygodnie działalności i pierwsze mecze mogą się odbyć tylko dzięki nam!!! Dziękujemy za deklaracje - wciąż dostępne w Czarnej Koszuli i na Andersa - ale teraz w ślad za słowami muszą pójść czyny. Niedługo podamy numer konta (zapewniamy rzecz jasna transparentność), na który będziemy wpłacać pieniądze (to legalne i dopuszczalne, spokojnie). Naciskajcie, propagujcie, to moment, by nagabywać większych i zupełnie maleńkich sponsorów.
Ale nie mniej ważna będzie pomoc przy codziennych działaniach. Potrzebni będą wolontariusze - kierowcy, ochroniarze, bileterzy, sprzątacze, drukarze itd. itp. Oczywiście niezbędni są nam prawnicy, księgowi, specjaliści od PR, ale oni będą skierowani na troszkę inne pole działalności. Przygotujemy profesjonale stowarzyszenie, które już niedługo, w ścisłej współpracy z MKS będzie prowadzić drużynę.
Każdy kto teraz pomoże będzie miał na półce podziękowania i świadomość, że zrobił kapitalną rzecz dla Polonii i Warszawy. Panowie i Panie. To nasz czas.

-
Miałem się nie wypowiadać ale jednak się odezwę!Polonia ma co chciała całe szczęście że chociaż teraz walczą o to co powinno już 4 lata temu być priorytetem a my.....a my zaczęliśmy wojnę i będziemy wojowac bo to jedyna słuszna droga tak wogóle to Krol!Co?Ty wiesz co......
MYSLOWICE MIASTO GieKSy Hej
-
CZY TO KUR WAZNE GDZIE?? Polonio walczcie :) mimo ze nie jestem ekhm fanem GKSu zycze wam zebyscie zwyciezyli bo po c*** nam jakies termalici i kolejaze w 1 lidze??? a za rok mam nadzieje ze bedzie bialo-niebiesko :)
-
W tej "wojnie" szkoda GKS, jak to się mówi nawet największemu wrogowi nie życzy się źle, ale Polonii mi jakoś nie zal. Z prostej przyczyny kilka lat temu sama za akceptował twór. Mogli zacząć tak jak ktoś wspomniał wcześniej jak Lechia czy Zawisza niestety teraz jest jak jest.GieKSa64_ pisze:Miałem się nie wypowiadać ale jednak się odezwę!Polonia ma co chciała całe szczęście że chociaż teraz walczą o to co powinno już 4 lata temu być priorytetem a my.....a my zaczęliśmy wojnę i będziemy wojowac bo to jedyna słuszna droga tak wogóle to Krol!Co?Ty wiesz co......
Mam nadzieję że wszyscy oleja wyjazdy do tego dziwactwa a u siebie na meczu z tą drużyną wszyscy pokażą jak powinna wyglądać sytuacja
-
"Katowice będą mieć dwa kluby. Król nie chce mieć nic wspólnego z GieKsą
Ireneusz Król, szef KP Katowice nie chce mieć nic wspólnego z GKS-em Katowice. - Dopóki będę żył i będę właścicielem KP Katowice, nie dojdzie do fuzji z GieKSą - mówi na łamach "Przeglądu Sportowego".
Król podkreśla "PS" , że jest oburzony zachowaniem pseudokibiców, którzy w środę obrzucili jego dom petardami. - Przekroczyli wszelkie granice. Kończę całkowicie z finansowaniem tego zespołu [GKS-u Katowice - przyp.red.], od dziś jest na utrzymaniu miasta. Mój klub to KP, który zagra w ekstraklasie - oświadcza Król.
Właściciel przesądza, że drużyny nie poprowadzi trener Rafał Górak. - On zostanie w pierwszej lidze. W poniedziałek wybiorę szkoleniowca - dodaje.
Wygląda, więc na to, że Katowice będą mieć dwa kluby: KP - w Ekstraklasie i GKS - w pierwszej lidze. - KP to chyba jedyny klub na świecie z jednym kibicem, panem Królem. Dla kogo my będziemy grać? - cytuje jednego z piłkarzy dziennik"
GW
Ireneusz Król, szef KP Katowice nie chce mieć nic wspólnego z GKS-em Katowice. - Dopóki będę żył i będę właścicielem KP Katowice, nie dojdzie do fuzji z GieKSą - mówi na łamach "Przeglądu Sportowego".
Król podkreśla "PS" , że jest oburzony zachowaniem pseudokibiców, którzy w środę obrzucili jego dom petardami. - Przekroczyli wszelkie granice. Kończę całkowicie z finansowaniem tego zespołu [GKS-u Katowice - przyp.red.], od dziś jest na utrzymaniu miasta. Mój klub to KP, który zagra w ekstraklasie - oświadcza Król.
Właściciel przesądza, że drużyny nie poprowadzi trener Rafał Górak. - On zostanie w pierwszej lidze. W poniedziałek wybiorę szkoleniowca - dodaje.
Wygląda, więc na to, że Katowice będą mieć dwa kluby: KP - w Ekstraklasie i GKS - w pierwszej lidze. - KP to chyba jedyny klub na świecie z jednym kibicem, panem Królem. Dla kogo my będziemy grać? - cytuje jednego z piłkarzy dziennik"
GW
-
tak jest!! ch*j mu w dupe. teraz tylko zeby miasto dalo Gieksie kase na utrzymanie w 1 lidze i znalazło sponsorówFans1990 pisze:"Katowice będą mieć dwa kluby. Król nie chce mieć nic wspólnego z GieKsą
Wygląda, więc na to, że Katowice będą mieć dwa kluby: KP - w Ekstraklasie i GKS - w pierwszej lidze. - KP to chyba jedyny klub na świecie z jednym kibicem, panem Królem. Dla kogo my będziemy [link]ć? - cytuje jednego z piłkarzy dziennik"
GW
razem do końca świata
SOVIA & EŁKSA
razem do końca świata
SOVIA & EŁKSA
-
[link]
ten koleś to jakiś niezły popierdoleniec
teraz mówi o Sosnowcu albo nawet Warszawie znów
ten koleś to jakiś niezły popierdoleniec
teraz mówi o Sosnowcu albo nawet Warszawie znów
-
kuźwa zaczalem sie cieszyc ze Gieksa zostaje w 1lidze ale ten nowy twor bedzie w e-klasie bez kibicow, bez tradycji z takim inwestorem przez dlugie lata... a jeszcze gorzej jak zacznie od łożyc na prawde gruby hajs i dostanie sie do europejskich pucharow...
razem do końca świata
SOVIA & EŁKSA
razem do końca świata
SOVIA & EŁKSA
A więc widać da się ? Da się. Szacunek dla GKS.
Jeszcze bym się nie zdziwił gdyby Król wrócił do Polonii ...
Tak czy siak 1:0 dla kibiców
Jeszcze bym się nie zdziwił gdyby Król wrócił do Polonii ...
Tak czy siak 1:0 dla kibiców